|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: problemi z dojenjem
3.5.2010 13:39:24   
KatMat
lahko se dodam...za vse vas ki zagovarjate dojenje....sama sem dojila 8 mesecev...NASLEDNJI otrok ne bo dojen...toliko neprespanih noci,sekiranja,tudi posledicno dolga poporodna depresija....ne hvala...odkar pije na flaso smo si koncno malo odahnili in zaziveli normalno...moja hci je bila rojena z 2760 g...pila je zelo dobro in nismo imeli problemov da bi bila zaspanka...teza ji je lepo rasla in krasno je napredovala tudi v motoriki...bolana pa skozzzzzzzzzzzzzzzzzzzziiiiii....samo dojiti sem nehala in nismo se imeli najmanjsega prehlada....

pac za ene je dojenje za ene pa ni...ce se je tako odlocila se pač je!

Mcvetka59 zelim ti veliko uspeha in uzitkov z novorojenckom...z ali brez dojenja...poslusaj sebe in svoje telo...

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: problemi z dojenjem
3.5.2010 13:50:19   
AnciM
Se popolnoma strinjam s tabo KatMat. S to razliko, da jaz drugega vseeno dojim, ampak zvečer obvezno dobi še AM. Ne glede na to koliko mleka imam. Spanje je prevelika dragocenost. Čez dan me potrebuje moj prvi sin.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: problemi z dojenjem
3.5.2010 13:53:46   
mateja8
Škoda, da boš nehala dojit, zato, ker se moraš spočit. Otroček se AM ne bo najedel nič bolj kot tvojega. Ponoči se bo zbujal in ti boš morala vstat, segret vodo, pripravit flaško in se vrnit k njemu, ki se bo ta čas drl na vse grlo. Če dojiš, pa ga semo priklopiš in končano.
Sama vem, kako je prve 14 dni do tri tedne hudo. Dojenje nikakor na zalaufa, otročak bi jedel vsake pol ure. Potegne samo parkrat pa zaspi ker je utrujen, zato je treba vajo čez pol ure ponovit in tako dalje in dalje. Mene so prsi tako bolele, da sem sedela v bani se spirala z vodo in masirala zraven pa jokala in skor kričala od bolečin. Potem pa je mala prišla k sebi, začela več jest in mleko se je prilagodilo povpraševanju. Trajalo je da nama je steklo in potem je blo prav fino. Tudi ko kam greš je dojenje prav priročno. Ne rebiš termovke, vode, flaše....zizek imaš pa vedno s seboj. Potrpi....splača se.

Po 2 mesecih se vračaš na šiht? Saj tudi če si samohranilka imaš porodniško, ali pač ne? To ni dobro zate. Tvoje telo bo še v šoku od poroda, hormoni se še ne bojo normalizirali in tvoje misli bojo ves čas pri otročku. Delala boš težko in nezbrano. Škoda tvojih živcev in škoda, da bo tako majhen otroček, ki mu bo že tako primanjkovalo očetovske ljubezni zdaj prikrajšan tudi za mamino cartanje v času ko bo mama v službi.Veza mama - otrok je nakaj najlepšaga na svetu. To je treba izkoristit ko je otrok majhen, saj mu kmalu ne bo do maminega objemanja in cartanja.

_____________________________

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: problemi z dojenjem
4.5.2010 14:30:47   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8

Škoda, da boš nehala dojit, zato, ker se moraš spočit.


Enim pač dejstvo, da so spočite veliko pomeni. Veliko, veliko več kot dojenje. Torej, naj počivajo.
Mateja8 - nismo vse enake, nismo vse iz enakega testa (ene prenesemo več, druge prenesejo manj), prepričevati v nasprotno že prepričanega pa je tako ali tako brez veze.

P.S.: Jaz sem šla v službo za pol delovnega časa po treh mesecih (105 dni traja porodniški dopust, potems e začne dopust za nego in varstvo) in sem dojila še dolgo, dolgo po tistem.

Ampak jaz nisem bila utrujena:) in mi je, takrat, ko je dojenje steklo, bilo prav fajn. Pa še ponoči mi ni bilo potrebno vstajati - sem oba samo pristavila in spala naprej.

< Sporočilo je popravil Raho -- 4.5.2010 14:33:13 >

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?