|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
24.1.2011 10:09:33   
dramica
punce držim pesti!!user posted image j, JANUARČKI  SE KAR VRSTIJO..kako lepo tako sem čakala januar...vsak dan kaj novega.
No jaz sem tudi poskusla dudo uvest pa sine ni in ni maral.Sem imela NUK-ovo s katerimi imam dobre izkušnje pa nič.No pol sem pa dala eno od baby nove ki sem jo dobila zraven revijein te ne izpusti...user posted image .
upam da kmalu kaj lepih novičk.


(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5176
   RE: januarke 2011
24.1.2011 10:19:42   
Bibi58
Dobro jutro!

Danes sem pa spala kot top, z dvema obiskoma wc-ja,ampak sem pol kr nazaj zaspala. Mam pa zdej že ene tri dni bolečine, kot pri menstruaciji,pa neko špikanje se pojavlja,pomoje se je začelo kej propravljat, upam.Me že kr mal moti tale trebušček.
Bomo vidlli kaj bo CTG danes pokazal.

Inčika2 upam,da se že cartate zuser posted image .
matejas čestitke za sinekauser posted image user posted image user posted image



(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5177
   RE: januarke 2011
24.1.2011 12:14:09   
planikica
spaghetek, čestitke za sinčka! user posted image user posted image user posted image (videla novičko na FB)

matejas Joj čisto pozabila pohvaliti slikici... kar srček se topi user posted image

darchy82 Prav neverjetno, kako nama gre vse lepo vzporedno. Podpišem vse, kar si napisala za zadnjih par dni. Danes zjutraj tudi ''mehko blato''. Ponoči nisem skoraj nič spala, tako da zdaj že celo dopoldne poležavam in poskušam nadoknaditi. Tu pa tam kakšen popadek, potem pa mir. Saj bova tudi midve prišli na vrsto user posted image Potrpežljivost ponavadi ni mora vrlina, zdaj pa kar gre. Bo že... čakala bom, kolikor dolgo bom le lahko, samo da mi ne težijo s kakšnimi umetnimi popadki, če le ni treba...

< Sporočilo je popravil planikica -- 24.1.2011 12:19:08 >

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5178
   RE: januarke 2011
24.1.2011 12:32:04   
darchy82
spaghetek čestitke za sinkota user posted image user posted image user posted image user posted image

planikica
tole najino napredovanje gre sicer očitno bolj po polžje, ampak menda bova tud midve dočakale dan d user posted image . Tud jst nisem prav potrpežljiva, tako da se moram mal zaposlit čez dan, da ne razmišljam preveč o tem trebuhu. Mogoče se pa še v P srečava.

(odgovor članu planikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5179
   RE: januarke 2011
24.1.2011 13:13:39   
pika27
Darchy pa plankica bosta mele pol tko k mi s putko pa rdečebelo. Onedve se sicer nista srečali, ampak vseen. Sem pa hotla it na obisk h kateri, glede na to, da smo ble že vse tm, ampak me sestre niso pustile. So rekle, da lahko grem samo brez tamalega, to pa nekak ni prišlo v poštev.

No mi smo od včeri doma, bi skor lahko že šla v soboto domov, ampak na žalost na viziti še ni minil 48 ur od poroda, pa tamalemu še niso mogl vzet krvi za une standardne preiskave.

No pa da vam povem še mojo zgodbo (če se mi ne bo prej zbudu). V sredo zvečer so se mi začel kar konkretni popadki, ob polnoči sem jih mela na 10 min, sam sem bla tok zmatrana, da sem šla kar spat, sem si mislila, da me bo že zbudilo če bodo prepogosto. Ob pol petih so se začel zgoščevat, ob pol 7h sva oddala tamalo v varstvo babici in se odpravila proti P. Itak, da sam da sem prišla tja jih je začel zmanjkovat... In pol me dajo na ctg in ravna črta... sicer so eni trije bli, ampak ne vem zakaj jih ni pokazal. No pa me gleda sestra, kao kaj sploh iščem tam in pošlje nabijat kroge po avli.

Nč pr nas je akcija bom nadaljevala ob priliki.

Držte se tiste k še čakate, pa čestitke vsem mamicam, ki ste vmes rodile!

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5180
   RE: januarke 2011
24.1.2011 15:37:32   
darchy82
Mene pa zanima če katera ve kako je z amnioskopijo? A to G naredi v vsakem primeru če greš čez rok, al samo če oceni, da je potrebno user posted image ? Čudno mi je namreč že to, da imam šele v četrtek naslednji ctg, ko bom že 6 dni čez rok, če bom seveda takrat še vedno 2v1. Sem mislila, da bom imela zdaj več pregledov. Sicer me ne moti, če čakam doma, samo malo me skrbi, če je z user posted image še vedno vse ok.

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 5181
   RE: januarke 2011
24.1.2011 15:55:31   
agataema
Darchy, v Lj kar jaz vem amnioskopije ne delajo. Vem, da jo v Kranju ne vem pa kako je drugje.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5182
   RE: januarke 2011
24.1.2011 17:12:51   
planikica
Ne znam se odločiti, ali naj grem v P ali ne... ali katera ve, kam naj pokličem? (LJ)

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 5183
   RE: januarke 2011
24.1.2011 17:14:17   
gaya24
Hej,hej!

matejas: kk šikano deteuser posted image

lorch: Sploh se ne sekiraj, ker vem kako je, ko komi čakaš, da greš. A je mala Pia začela kaj manj kakat?user posted image  Jaz sem sicer bla v P samo nekaj več kot 72 ur user posted image , pa sem mislila v soboto, da kar ne bo ura 13h. Bi mu mogli nardit uz kolkov že v petek ampak je bla na pediatriji gužva in sva zato čakala v soboto do 13h, drugač bi lahko že ob 9h šla. Sem pa nla zelo vesela za tebe in sosedo z dvojčki, da sta lahko šli domov.user posted image user posted image user posted image   Čez par tednov pa pridem kaj v Velenje, da grema na kak sprehod in čvek. Zdej sva bol mal čvekali, ko smo mele skoz gužvo z našimi user posted image , pa še mene so tolk šivi pa še hemeroidi boleli, da sem komaj hodla in sem bla bolj kot ne kar v ležečem položaju...no zdaj je že boljše.

Naš Maks je zelo priden fantek, samo je in spi.

Zdaj pa greva z Majem risat mojstra Mihana.
Se beremo,
papa

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 5184
   RE: januarke 2011
24.1.2011 17:18:54   
planikica
(Že ok. Poklicala sprejemno triažno ambulanto 522 6111 in se odločila, da še malo počakam.)

(odgovor članu planikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5185
   RE: januarke 2011
24.1.2011 17:40:36   
Putka
Evo nas domauser posted image .. Malo po kosih tale RR berem, da pridem na tekoče..

ČESTITKE VSEM MAMICAM IN DOJENČKOM!!!

DRŽIM PESTI ZA DARCHY IN PLANINKICOuser posted image user posted image , da čimprej rodita... Kje pa je br27?


Naš Vitan je bil prve dni pravi zaspanec, še za dojenje ga je bilo treba zbuditi, pa itak je vsem ene 3x zaspal... Je pa prve dni veliko spal, bruhal plodovnicouser posted image in mu je bilo slabo, ponoči so ga pa odplejali. No, zadnjo noč sem ga imela ob sebi, pa smo imeli zabavouser posted image !! Se je dojil na 2 urci, pa potem ni hotel v svojo posteljo spat... Vizita pa zjutraj ob 7h!!! Sem bila vseeno vesela, ker je dr.Grošelj rekel da grem lahko domov. Nisem računala, povem zakaj...

V porodni sobi: kot je že pika27 napisala, sva se srečali na CTGju, jaz sem zelo vesela, da sem šla tokrat na CR brez popadkov. Po klistirju so naju z možem odpeljali v porodno sobo, prišla je super energična, mlada babica Irena (same pohvaleuser posted image ), me je pripravila, kri, kateter... Potem pride naenkrat cela ekipa sester in zdravnikov za v operacijsko. Se predstavi dr. Trojner (operaterka, ena je zanjo spraševala, super zdravnicauser posted image ), pa še dr. Bizjak (ki je delala morfologijo) in anesteziologinja (tista iz PDCuser posted image ). Ko sem njo zagledala, sem ji povedala da če bo ona tam, naj kar ea naredijo. In potem sem morala še urco počakat, ker sem dobila 2 flaši infuzije, so eno pred mano prej vzeli, sicer bi bila prva...

Operacija: EA so mi lepo dali, skoraj takoj sem imela mravljinčaste noge, je pa občutek zelo hecen. Sem si predstavljala da si paraliziran, ampak vse čutiš, edino nič ne boli, dotik, pa pritiskanje, vse normalno..user posted image No, moj CR je bil zelo zahteven, trajal uro in pol (vse čutila, kako dr not po trebušni votlini šari...), sem imela od prejšnjič namreč maternico, prepono, podkožje skupaj zaraščenouser posted image , so težko narazen dali da so maternico sprostili. Še eno fajn presenečenje, sestri v operacijski sta bili znanki (ena soseda, ena od tašče znanka), tako da so mi vse sproti razlagale..
Da skrajšam, končno pride ven glavica, rečejo da je fantek, mali dvakrat zacvili, babica Irena mi ga na hitro pokaže in potem ga še vsega umazanega dobi očka, ga skupaj umijeta in uredita, je bil presrečen.. Ker so me kar fajn prerezali, so mi v trebuhu pustili cevko, da je ven tekla tekočina..

Po CR: No, tisto ni prijetno, precej boleče, sploh naslednji dan, ampak potrpiš, sploh ker se je vse kar ok izteklo. Namreč, cevka od drenaže ni šla ven, tako da so mi v nedeljo še en kratek poseg naredili, spet narkoza, ampak je bilo hitro (niti pol urce not-ven), pa potem sem bila čisto ok, trebuh nič bolel in kot rečeno, danes že domauser posted image So se ene trije dr prej matrali, da bi ven potegnili, tist res ni bilo fajn in sem bila zelo vesela, ko je oddelčni dr predlagal poseg..

Dojenje gre, Vitan je ful firbčen malček, na široko gleda in posluša, malo brunda, pa seveda vleče..

Punca sta ga zelo lepo sprejeli, sploh Katja za katero nsiem vedela, kaj pričakovati.. Uboga Vesna, ki je pa ponavadi zdrava, je pa dva dni nazaj zakuhala, ima virozo, vročino, tako da ga bolj od odaleč vsa nesrečna gleda..

Dovolj branja za danes..

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 5186
   RE: januarke 2011
24.1.2011 17:42:11   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: darchy82
Mene pa zanima če katera ve kako je z amnioskopijo?
Ne vem kaj pod tem misliš, meni se zdi da vaginalno pogledajo kaj je s plodovnico, se vidi če je bistra ali že zelena...

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5187
   RE: januarke 2011
24.1.2011 18:26:28   
jmpolona
Alo.
Se še jaz na hitro javim - sem vas bolj brala.
Mi že en teden doma in je kar pestro. Mala se je že navadila bratca - edino jaz se še nisem čisto navadila če sem slučjno sama doma imeti oba otroka user posted image .

Porod je bil super - ne brzinski user posted image , vendar hiter. Ob 14ih so se mi začeli popadki na 20 min, pol pa do 18ih postopoma na 10 min in sva štartala v P. Prišla v P, me je babica pogledala in sem bla odprta 3cm, šla na CTG in me pogleda G in sem bla odprta 5cm vendar je bla glavica še visoko. Ob 20.00 dobila pol klistir in ob pol devetih šla v porodno. Takrat so se začeli kar konkretni popadki, vendar nič hujšega, pol mi G predre mehur in so se začeli še moćnejši popadki. V glavnem iztis opravljen s parimi pritiski in mali je polukal na svet ob 22ih. Meni se je zdelo kar hitro in še vsa srečna sem bla ker je blo vse OK. Edino malo sem se raztrgala in imam nekaj šivov user posted image , je bla pa super babica in se je res trudila, da bi ostala cela. pa pač ni šlo - je imel mali 36 cm obseg glave. V glavnem rodila sem v petek ob 22ih, v ponedeljek ob 15.00 pa smo že bili doma.

Doma se veselo dojimo, še kar pridno spi (danes celo od 22.00 do 4.00 - juhuhu) in se lepo redi.
Me pa zanima kdaj ste dala user posted image dudo? Moj če ga zvija je najraje na joški, pa ne vem če je to ravno dobrouser posted image . Pa kako jih imate oblečene notri? Sta bili 2 različni patronažni pri meni in je vsaka drugače povedala?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5188
   RE: januarke 2011
24.1.2011 20:08:08   
Putka
jmpolona, Vitan je že v porodnišnici dobil dudo, so mu jo daliuser posted image . Sicer jo raje ven pljune in išče jošk, ampak včasih zagrabi.. Sicer pa vleče plenico, prste..

Oblečen je v bodi+majičko in čez bombažne žabice, pa tanko dekico ves čas. Enako kot v bolnici, pa še okna smo odpirale parkrat da se je preluftalo.. Nič preveč debelo, torej..

Pred nami prva noč doma.

(odgovor članu jmpolona)
Neposredna povezava do sporočila: 5189
   RE: januarke 2011
24.1.2011 20:22:01   
darchy82
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

IZVIRNO SPOROČILO: darchy82
Mene pa zanima če katera ve kako je z amnioskopijo?
Ne vem kaj pod tem misliš, meni se zdi da vaginalno pogledajo kaj je s plodovnico, se vidi če je bistra ali že zelena...



V bistvu sem mislila ta pregled, ko preverijo kako je s plodovnico, če je še ok. Moja G tega pregleda še ni naredila, pa upam, da v četrtek na pregledu izvem kaj več. Glede na tole počasno dogajanje pri nas, bom takrat verjetno še user posted image .
Zdej sem vam pa že ornk fouš ko imate že skor čist vse svoje user posted image , naša user posted image ima pa očitno še vedno raje rekreacijo v trebuhu, kot da nas pride pozdravit.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5190
   RE: januarke 2011
24.1.2011 20:38:55   
agataema
JMPolona: naš bi sr tudi skoz dojil ampak sem ugotovila, da je to še slabše. Ker če ga kaj zvija pa se potem še ekstra z mlekom napije se mu potem še bolj dviguje, tako da jaz probam imet vsaj 1,5h-2h med podoji in vmes pač poturim dudo. če ta ne pali se pa pač doji. Dudo sem mu dala takoj v porodnišnici, ker drugače bi bil 24h na jošku. Naš je pač požeruh in tudi pridobiva 50g na dan.

Darchy: upam, da boš kmalu odrešena. Jaz sem tud komaj čakala, da bova šla proti P. Tole hecanje s popadki je pa verjetno še ekstra naporno.

Tiste, ki imate user posted image  že doma. A že dajete D3 kapljice? Meni je danes patronažna dala recept, pa me je kar strah začet, da ne bo kakih krčkov, čeprav itak bo treba dajat.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5191
   [Brisano sporočilo]
24.1.2011 22:27:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu agataema)
  Neposredna povezava do sporočila: 5192
   RE: januarke 2011
24.1.2011 23:47:13   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma konec leta 2011, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:

-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite do sredine naslednjega leta na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo v prvi polovici leta 2011 o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 5193
   RE: januarke 2011
25.1.2011 9:59:37   
gaya24
Doro jutro!

Kako ste kaj? Polno zaposlene? user posted image

glede oblačenja: jaz mu dam gor mako majčko ali bodi+ še eno majčko in bombažne žabice ter nogavičke.

dojenje: Naš pridno papa na 3 do 4 ure. Je pa prve 2 dni v P samo spal, tako, da sem ga dan pred odhodom domov skoz budila, da bi ga ja zredila, da ne bi slučajno se ne zredil in bi mogla ostat not. No in sem ga zredila kar za 150g v enem dnevu. Zdaj smo se pa tudi doma v dveh dneh zredili 100g, tako da smo tud pridni jedciuser posted image .

Kdaj ste oz. bote šle prvič ven z user posted image ? Jaz bom verjetno šla v petek oz.soboto, če bo lepo vreme, bomo stari 9 oz. 10 dni.

Nič, se grem še z Majem mal igrat zdaj ko Maks spi.

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 5194
   RE: januarke 2011
25.1.2011 10:22:18   
Putka
user posted image Prva noč doma za nami... Punci pridno spali v svoji sobi, čeprav je ta veliko kuhalo.. Vitan se je zbudil ene 3x, se mi zdi kar ok. Nisem na uro gledala, ampak zadnjič sem ga podojila okoli 6h, pa je spal do 9h.user posted image

Ponoči sem že zibko previjala, je plenička spustila, najbrž je nisem dobro naštimala, malo nevajena teh malih pampersk.. Čez dan je v pralnih plenicah, se kar fajn obnesejo, ker so ta male številke. Edino vsakič se pokaka, tako da stroj že šibauser posted image .

Sem upala da se planikica in darchy kaj javitauser posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 5195
   RE: januarke 2011
25.1.2011 10:34:20   
Putka
Aja, je bila pa 20. in 21. nora gužva v Lj, vsaj na intenzivnem oddelku, so imeli samo v petek 7 CR, po 2x dvojčki, tako da so dve mamici že isti dan po operaciji v svojo sobo odpeljali, jaz in še ena sva pa vsaj nulti dan v intenzivni sobi prespali.. 

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5196
   RE: januarke 2011
25.1.2011 10:35:26   
Tiasana
Kako lepo prebirat, ko maste user posted image že doma, ob sebi user posted image ... Komaj čakamuser posted image

Putka, veš kaj me zanima... katere pralne plenice imaš? Ker sama sem se šele pred kratkim odločila zanje (kombinacija s tistimi za enkratno uporabo). Prebrala sem, da je fajn nabavit več različnih in potem poskusiš...

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5197
   RE: januarke 2011
25.1.2011 11:40:09   
Lu
Živjo še od mene!

Tudi midve z Mašo sva od včeraj doma. porod bil expresen. Ob 16 uri v P, in čez vse stvari ob 17.48 smo že držali mašo v rokah. Tako, da sem bila v porodni cca 45 minutk. Še moža sem čakala. Hehe. smo imeli akcijo 24 Ur plovih v firmi. Imela sem super babico. Kaj več povem naslednjič. zda izkoristim samo na hitro pisanje.

Maja in Tian sta zelo lepo sprejela sestrico. skoz mi pomagata. super se imamo. Naj le tako ostane.

Noč je bila tudi ok. 3x bujenje. Je pa bolj zaspanka tamala. In mi je samo cca 5 min in zaspi, pa čez 20 min ponovi vajo. Aja pa bradavice imam čist razpokane, tako, da si zdaj malo pomagam z nastavkom. S čim naj si jih še mažem? Imam že od Aventa eno kremco pa ene Mam lanolinske obkladke. Pa se še ni zacelilo. Bolijo me, res na full. Ampak saj bo.

Se beremo.




_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Tiasana)
Neposredna povezava do sporočila: 5198
   RE: januarke 2011
25.1.2011 13:39:34   
*miška*
Živjo vsem mamicam in bodočim mamicam!

Vem, da ste o tem že govorile pa takrat nisem bila pozorna. Kaj je zdaj s temi ad3 kapljicam????? Meni babica ni nič omenila, da bi jih karkoli morala jemati, zdaj pa berem, da jih naj bi vsi jemali???

Ali jih to predpiše pediater? Torej moram počakati do prvega pregleda?

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 5199
   RE: januarke 2011
25.1.2011 13:56:53   
jmpolona
Glede teh AD3 kapljic ima očitno že vsak pediater in vsaka babca svoje ideje. Pri nas v celjski P, so mi dali recept pri odpustu in bi jih naj začela dajat pri starosti enega tedna 7 kapljic. Pol mi pa patronažna reče naj raje dam pri 2 tednih in začnem z 1 kaplico cc 2-3 dni in pol 2 kaplici 2-3 dni in tako dalje do 7 kapljic. In mislim, da se bom tega držala. Pa samo upam, da ne bo kakih hudih krčev.

A katera ve, kdaj bi se naj začele kolike - če se sploh pojavijo? Mislim pri kateri starosti?
Pa hvala za info glede oblačenja. Zdaj ga lepo oblečem v bodi in pliško brez rokavov.

(odgovor članu *miška*)
Neposredna povezava do sporočila: 5200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?