|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: življenjska odločitev
12.7.2010 21:17:19   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: koala.cek

čisto vsak je razred zase.

meni osebno veliko pomeni, da se ne vozim v službo vsak dan po eno uro. v eno smer. da imam blizu vrtec, šolo, trgovino, zdravnika,...intd. imam raje dvosobno stanovanje v ljubljani, kot vilo z bazenom in teniškim igriščem v prekmurju, ker kaj pa mi pomaga taka vila, če nimam časa zanjo ? razen seveda če zamenjam službo.

sicer pa ne vem, ali se sploh da dobiti dvosobno stanovanje v Ljubljani za 100k ? bi ga prav rada videla. da o parceli in hiši sploh ne govorim. še v okolici ljubljane za tak denar ne dobiš nič pametnega.

Se strinjam.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: življenjska odločitev
13.7.2010 10:32:57   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: koala.cek

čisto vsak je razred zase.

meni osebno veliko pomeni, da se ne vozim v službo vsak dan po eno uro. v eno smer. da imam blizu vrtec, šolo, trgovino, zdravnika,...intd. imam raje dvosobno stanovanje v ljubljani, kot vilo z bazenom in teniškim igriščem v prekmurju, ker kaj pa mi pomaga taka vila, če nimam časa zanjo ? razen seveda če zamenjam službo.

sicer pa ne vem, ali se sploh da dobiti dvosobno stanovanje v Ljubljani za 100k ? bi ga prav rada videla. da o parceli in hiši sploh ne govorim. še v okolici ljubljane za tak denar ne dobiš nič pametnega.


Se strinjam. V LJ pa se za 100k zagotovo da dobiti 2-sobno stanovanje.

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: življenjska odločitev
15.7.2010 13:48:14   
barni
Se da dobiti stanovanje samo vprašanje kakšno. Kolegica je v Šiški kupila 1-sobno stanovanje za tak denar. Tako da vprašanje, kakšno luknjo boste dobili, če hočete za to ceno 2-sobno.

Jaz zidat ne grem nikoli več. Mislim pa, da morda nimaš čisto razjasnjenih pojmov koliko nanese gradnja hiše in urejanje dokumentacije.

Kar se pa razdalje tiče; meni bi bilo tudi čisto odveč se vozit vsak dan 1 ali celo več ur. Sej v bistvu sploh ni problem toliko sama vožnja po AC, samo prišteti ji morate še ves čas, ki se ga potem porabi, da rpideš do centra oziroma do tam kjer delaš. Če si čisto zraven AC ni panike, sicer pa porabiš še pol ure, da prideš do centra.

Jaz imam do centra cca. 20 minut, pa vedno v konicah kolnem, ko stojim v koloni in lovim minutke, da pridem pravi čas po otroka v vrtec. Če si sam še gre, če pa si vezan na uro, potem pa....

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: življenjska odločitev
5.8.2010 10:03:06   
Dadi
Zadeva velja za dve leti nazaj, ko sva se midva lotila gradnje montažne hiše.
Parcela (Radovljica): 470 kv= 100.000 €
Klet in plošča: 25. 000€
Montažna hiša do 4. podaljšane faze(dokončana zunaj)-tipska z malimi spremembami: 90.000€
Da ne štejem: električar, vodovodar..
Zdaj nama manjka še centralna, pa tlaki...kje je še vse ostalo.

Malo za orientacijo.


_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: življenjska odločitev
11.8.2010 0:11:14   
Raho
Midva sva v staro hišo - popolno obnovo - do sedaj vrgla več kot 150.000 €. Nikoli več se ne bi šla takega špasa.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: življenjska odločitev
17.8.2010 13:54:25   
vasabo
Ja res so cene vrtoglave, ampak odvisno kje. Vsi vemo, da je LJ skor najdražja, tko da tam ni nč za kupovat še stanovanja ne. Treba se je sam odločt, kaj ti več pomen al stanovanje v LJ pa služba blizu pa navada al hiša nekje malo dlje stran, kjer imaš vsaj malo zelenja okol hiše, pa se lahko v miru pred hišo usedeš, brez da bi ti sosedi gledali pod prste. Jaz sem bila doma v bloku, sedaj imava z možem hišo in ne bi menjala za nič na svetu.

Res je da sva delala noč in dan, takoj iz službe k hiši in tko 2 leti, ampak ni ga lepšega kot imeti svoj vrt, lepo okolico, prostor kjer se otroci igrajo. Vse pa je seveda odvisno od financ.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: življenjska odločitev
17.8.2010 14:11:07   
Katy78
Pa saj ni treba kupiti stanovanja v Lj. čeprav, mimogrede, tudi v Lj. imaš bloke sredi zelenja, da sploh ne veš, da si v Ljubljani.

Midva imava stanovanje v Kranju, nov blok, mirna okolica, pred 3 leti 118.000 EUR (vključeno eno parkirno mesto v garaži), pošta in lekarna oddaljeni 5 minut peš, do treh velikih šoping centrov (Merkator, Špar in Tuš) imamo 15. min peš, do ZD-ja ca. 20 min. peš, v bližini (200m-3km) je kakšnih 8 vrtcev, če ne še kakšen več, ena šola je 200m od nas, do nje se gre po pešpoti, ni treba čez cesto, ta druga je pa čez cesto, ca. 500m od nas, za blokom je zelenica in lepo urejeno igrišče z igrali, potem vodi pešpot mimo drugih blokov in spet še dodatna 3 igrišča z igrali. Kranjski bazen je od nas oddaljen 1km. Mož ima službo 1km od doma, jaz pa v Lj. v Stegnah (od doma do AC imam 6km, AC pa imam praktično skoraj do službe in porabim za vožnjo max. 25 minut). Evo, to so stvari, ki meni pomenijo ogromno oz. več kot hiša z lastnim vrtom nekje bogu za hrbtom. Mi se imamo luštno, ne bi nikoli zamenjala. Poleg tega iz balkona gledam na gore in mi noben od sosedov ne more gledat na balkon. Saj so moževi starši v vasici ca. 8 km od nas in imajo hišo - vse lepo in prav, res je fajn, ko lahko mali leta okoli hiše ali pa ko se zunaj na vrtu zlekneš na ležalnik, ampak za vsako stvar se moraš vsesti v avto, v lokalni štacuni pa itak ne dobiš vsega, kar rabiš. Poleg tega je s hišo in njeno okolico precej dela (vidim pri tašči), če hočeš imeti urejeno in pa tudi nonstop so kakšni stroški, saj je treba hišo vzdrževat, če ni ravno novogradnja. Saj sva razmišljala o hiši, ampak parcela na dobri lokaciji+potem še hiša bi pomenilo da se oba zakreditirava za ca. 25 let. Ne, hvala. user posted image Da bi pa pri tašči naredila prizidek - tudi ne, hvala. user posted image Pač, vsak ima svoje prioritete.


< Sporočilo je popravil Katy78 -- 17.8.2010 14:14:04 >

(odgovor članu vasabo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: življenjska odločitev
17.8.2010 14:16:45   
vasabo
No mislim jaz imam hišo stran od službe 2 km, lekarno, zdravstveni dom, banko, Hofer, Tuš, Mercator, Spar in Lidl 2,5 km, šolo 3 km, tko da je v bistvu vse pri roki, se ne rabim za nobeno stvar vsesti v avto, sem pa na svojem. Živim v bistvu v centru in izven njega, tko da mi je super. Sej pravim odvisno od tega kje živiš.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: življenjska odločitev
18.8.2010 10:33:26   
darja.mark
katy78 tut jst delam v Stegnah :) 

Mah sej za LJ. oziroma bližnjo okolico bi se odločila zarad bencina, da nebi tolko za bencin zmetala denarja...ker imava pač določen znesek ki ga lahko ponucava za stroške, bencin,...in če bi bla ven iz Lj. je res da je ceneje sam bi pa za bencin več dala. Smo nekak tle-tle če ostanem blizu Lj pa je malo dražje sam s tem tudi manj bencina. jaz v službi ne dobim potnih stroškov tako da je treba mal tut na to gledat, no sej verjetno bova zbrala Domžale, Murgle, kaj vem neki tukaj okoli,...odvisno kolko kredita se bova upala vzetiuser posted image

Kriza je plačevanje kredita, sposobna sva že dobit, sam tisti ogromni mesečni obroki, tega naju je najbolj strah. In to 25, 30 letuser posted image

_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu vasabo)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: življenjska odločitev
18.8.2010 11:18:33   
Teyla
Za bencin se ne porabi tolko. Je dosti večja razlika (v vajino dobro), če se recimo preselita v Kranj in se potem voziš v službo. Po avtocesti porabiš veliko veliko manj bencina kot če bi se peljala po mestu oz lokalnic cestah. Pri meni se močno pozna, ko se peljem 30 km daleč, poraba pa je izjemno majhna. Z enim tankom naredim več kot 930km, tank je okoli 55-litrski, je pa res da imava dizla. user posted image

Ker okolica Ljubljane je sedaj že zelo draga, ker se ve, da so to že spalna naselja Ljubljane (Domžale, Mengeš Vrhnika, Logatec, Kamnik...). Poskusi s Kranjem ali okolico.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: življenjska odločitev
18.8.2010 19:36:02   
Rosi*
Da se še jaz oglasim. user posted image

Počasi bo leto dni, kar sva midva z mojim začela rušiti staro hišo in delati novo. Trenutno čakama, da pripeljejo peč, da naredimo greznico in položimo še 1/3 ploščic. Nato položimo parket, počakamo na kuhinjo in se selimo.
Do sedaj sma dala s papriji vred cca 90.000,00. Brez parcele. Res pa je, da zidama na SV delu Slovenije. Sma 6 km oddaljena od prvega mesta, moj ima v službo dobrih 10 km, jaz pa cca 40. Nama ni žal, da sma šla zidat. Res je, da zgubiš nekaj živcev, ko čakaš majstre, pa da se zraven učiš, da mogoče kaj sam narediš... drugače pa je bila to najina velika želja in sma zelo zadovolja, da se bomo še pred zimo selili. Res je, da trenutno urejama spodnji del hiše, kjer bomo čez zimo, potem pa boma počasi urejala tudi mansardo.

Res je, da nadomestne gradnje več ni. Če imaš priklop na vodo, elektriko... prispevkov ne plačaš, v vsakem primeru pa plačaš komunalni prispevek. S tem, da če je na parceli stara hiša, ti od nove odštejejo m2 stare hiše in komunalni prispevek plačaš samo za razliko. Midva sma imela srečo, da sma plačala zelo malo komunalnega prispevka.

Jaz ti predlagam, da se prej malo pozanimaš, koliko te bojo prišli papirji za hišo, komunalni prispevek.... Ker ti papirji ti lahko ogromno poberejo, lahko pa da tudi ne.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: življenjska odločitev
23.8.2010 23:34:25   
Poka
Ni tako hudo, samo če se malo potrudiš... Midva bova v hiši, ki sploh ni mala, parcela je pa dokaj velika in še vedno je samo okrog 3o minut vožnje do LJ, za nekaj okrog 150 k EUR, ampak to z vso opremo in to ne najbolj poceni. S parcelo v red in papirji - tu je bilo malo sreče... No pa recimo, seliva se spomladi, sicer ne bova imela določenih stvari (razen če bom delala še nekaj zraven, kar imam za rezervo...), notri bo vse od parketa, do ploščic, razen zgornje kopalnice in bova na nekje 120 k EUR. S parcelo v red. Se pravi za 90k EUR se da vse naredit. In začela sva z 0 EUR in niti nisva hotela hipotekarnega kredita, tako da sva vzela samo 40 k in s tem še kupila parcelo.

OK, tu sem zdaj nekaj pozabila... Parcela je bila hribovita, zato malo ceneje, tast nama je zrihtal skoraj zastonj izkope, tako da je zdaj ravna, tako da realno gledano, bi lahko k temu znesku prištela še 10k, pa okna si bomo sami naredili, tako da tu sva prišparala ene 10k. Ampak sigurno pa vsak pozna koga, da lahko pa na kakem drugem področju boljše skozi rpide, sploh je pa ponavadi tako, da si potem tisti, ki gradijo ful med seboj pomagajo.

Sva pa imela oba vmes kar dobre plače, čeprav jaz nekaj mesecev brez službe, delala faks, ampak se res da, če le hočeš. Imam sodelavke, ki so iz nekih vasi, sicer so dobile parcele, ampak se bodo selile še za manj, ker je tam navada, da si vsi med seboj pomagajo, kar se meni zdi prav in lepo. No, midva nisva imela doma nikogar, so nama pa potem na najino veliko presenečenje, pomagali domačini - seliva se v eno manjšo vas.

Trgovin pa ne rabim - manj jih vidim, boljše je - kaj pa rabiš drugega, kot pa hrano? Za tist enkrat na mesec it po obleke se mi pa res ni problem peljat v Celje ali pa LJ.

(odgovor članu Rosi*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: življenjska odločitev
24.8.2010 9:05:52   
Pia*
Oh prosim vas, eni resnično nimate osnovnega pojma koliko kaj stane.

Papirji za pridobiti zgolj in samo hišno številko so od 15-20.000€ (in ne v ljubljani ampak na Gorenjskem in to vsaj 7 km iz centra, prej predvsem kmečka vas). Tukaj notri ni všteto koliko te pride omarica za elektriko, pa vodovodar,komunala,cesta ja na to tudi vsi pozablate, vsaj mi smo morali dati tudi za cesto.

No prcele zazidljive srednje velike pod 100.000€ je mi takrat nismo dobili,če pa je že bila ja pa bil teren tak da bi nas vse druge traparije za urejanje prišle ravno toliko kot normalna zazidljiva prcela.


Verjamete ali ne ni samo postaviti montažne hiške in to je to, ploščice,liminat/parket, pohištvo evo mi smo uredili, 3 spalnice, od tega dve mladinske, dve kopalnice, kuhinjo, dnevno,hodnik. Pa smo samo za opremo dali okoli 70.000€ brez kakšnega preseravanja. No naša mati se je preseravala s kuhinjo ampak bele tehnike in granitne plošče nisem štela zraven, vem pa da marsi kdo tega ne rabi ampak zgolj normalen pult! To da nam je vse kopalnice, celotno stopnišče in v vseh sobah položil liminat dedek zaston! Skratka kar se je dalo je vse postoril dedek, kajti najti 1. dobrega delavca, 2. pa poceni je bila misija nemogoče.

Tako, da tisti,ki bo kupil zemljo in postavil montažno hiško opremljeno za 150.000€ prosim naj me kontaktira ker to je zaston! In v isti minuti tečem na banko ter se z mojim odseliva.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: življenjska odločitev
24.8.2010 9:29:17   
Teyla
Pia* blizu Postojne pri naselju Koče gradijo naselej 12-ih montažnih hišic. Štiri so še zgrajene in primerne za vselitev, najcenejša pride 170.000€ in to s parcelo okoli 300m^2, če se ne motim. Tak da lahk kar spakiraš. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: življenjska odločitev
24.8.2010 10:12:18   
petea
Pia*,
v Podravju se lahko dobijo individualne zidane hiše na ključ za okrog 160.000 €. In to kvalitetno izdelane. Zgradijo pa ti jih tudi po tvojih željah in načrtih.

Pohištvo pa že tako ali tako imaš nakupljeno. user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 24.8.2010 10:14:25 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: življenjska odločitev
24.8.2010 11:13:55   
darja.mark
Pia*  70.000 samo za opremo?user posted image

Očitno nimamo vsi enakih pojmov kaj je luksuz in kaj ne. Eni si že skoraj stanovanje za ta denar kupjo ne pa opremo in zame je to hud luksuz če bi dala toliko samo za opremo

_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: življenjska odločitev
24.8.2010 11:54:12   
Pia*
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Pia* blizu Postojne pri naselju Koče gradijo naselej 12-ih montažnih hišic. Štiri so še zgrajene in primerne za vselitev, najcenejša pride 170.000€ in to s parcelo okoli 300m^2, če se ne motim. Tak da lahk kar spakiraš. user posted image


Teyla Postojna ni okolica Ljubljane.
Če me spomin ne vara smo se pogovarjali okolica Ljubljane? 
Montažna hiša je brez opreme, brez ploščic/liminata. Vsaj tako sem jaz seznanjena,če se motim me popravi. Je pa res da ne vem kako je s papirji ker komunalni prespevek je ulala kar visok zalogaj,če je to v ceni +vsa oprema je to resnično poceni.
Znesek je bil podan 150.000 in ne 170.000 plus vse ostalo že zgoraj našteto kar pride krepko čez 200.000.

Ne me zej nekam v Podravje tlačit,ker vem da se tam da za "relativno" poceni dobiti hišo.Ampak še vedno ne za podanih 110.000 vse! Govora je okolica Ljubljane ne vem jaz se nanašam na prvi post in ne na vaše!
petea žal oprema ni moja je od mojih staršev.user posted image

70.000€ je okvirna cena da smo opremili 2 mladinski sobi (jaz+brat), spalnico, 2 kopalnici, kuhinjo, dnevno, jedilnico in hodnike.
V opremo sem štela vse ploščice+liminat+beljenje+vrata! Tako da draga moja verjemi meni da ni opremljena po ne vem kakih vrhunskih standrdih, ampak roko na srce kdo bi kupil opremo v Dipotu (ne rečem regal ali kaj temu podobnega ampak kuhinje zagotovo ne, vsaj jaz, pe ne me narobe razumeti, da slučajno koga podcenjujem ali da žalim Dipo sploh ne). No ne smem pa sedaj reči da smo gledali na denar lahko bi tudi ceneje kupili sploh mladinske sobe.

Zdej zakaj vem cene? Zato,ker se starša ne razumeta pri nas v igri je že več let razveza, in zato imamo vse račune spravljene.

Zej zgol za podatek hišo+okolica je ocenjena iz strani cenilca na 400.000-450.000€. Sama nima izkušenj iz tega področja verjamem, da se najde kaj ceneje, ampak znesek 150.000 me ni in ne bo prepričal. Ja za stanovanje ne pa za hišo+prcela in vse sranje,ki ga dobiš zraven.


Ampak sej pravim nisem strokovnjak na tem področju zgolj sem napisala kako je bilo pri nas.


Je pa res, da sama nisem gradila hiše ampak sem se samo preselila k mojemu v zgornje nadstropjeuser posted image







(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: življenjska odločitev
26.8.2010 10:08:37   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Teyla Postojna ni okolica Ljubljane.
Če me spomin ne vara smo se pogovarjali okolica Ljubljane? 
Montažna hiša je brez opreme, brez ploščic/liminata. Vsaj tako sem jaz seznanjena,če se motim me popravi. Je pa res da ne vem kako je s papirji ker komunalni prespevek je ulala kar visok zalogaj,če je to v ceni +vsa oprema je to resnično poceni.
Znesek je bil podan 150.000 in ne 170.000 plus vse ostalo že zgoraj našteto kar pride krepko čez 200.000.

Ne me zej nekam v Podravje tlačit,ker vem da se tam da za "relativno" poceni dobiti hišo.Ampak še vedno ne za podanih 110.000 vse! Govora je okolica Ljubljane ne vem jaz se nanašam na prvi post in ne na vaše!
petea žal oprema ni moja je od mojih staršev.user posted image



No, človek bi pomislil, da ne boš tako skakala v detajle, saj je bil samo hec.user posted image
Drugače pa je okolica Ljubljane lahko tudi Grosuplje, odvisno kako tretiraš zadevo. Če iščeš nepremičnino na spletu, potem je okolica Lj Logatec, Grosuplje in Litija. Vprašanje kaj je avtorica s tem mislila.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?