caroline1
|
Mamamajča- super! Mi je prav odleglo, ker se mi zdi, da je tudi tebi! Ah, moški! Pregled-mhm...dobila napotnico. Menda je pripravljen na izstop, spuščen že čist v kanal. Naročen počitek, da zdrživa še do naslednjega vikenda in dopolniva 37 tednov. Če bo prej, pa brez skrbi...Jaz ne vem, a bo res že drug teden, al bova čakala še en mesec??? Najhuje mi je, da ne bom vedela kdaj moram iti, da bom delala paniko pa bo kriva prebava ali obratno!!! Anju a sem ti napisala, da je za en teden manjši in ne za tri prevelik??? A se spomniš? Potemtakem imam drugi teden okrog 14ga rok??? PixieM- Iz soncka so mi danes nakazali evrčke, še celo ene tri viška sem jim napisala, da upam, da se zavedajo, da jim ena nezadovoljna stranka lahko naredi več škode, kot 1000 zadovoljnih, koristi in je vžgalo! Anju- jaz sem uporabljala Vanish, pred pranjem dala v stroj na izpiranje, potem kuhat, pa spiranje z več vode! BRinME- jaz imam isto situacijo s tem, da mi 31.12.2010 poteče pogodba o zaposlitvi. V 8 dneh po preteku pogodbe moraš nesti na CSD ali pogodbo iz katere je razvidno, da nisi več v delovnem razmerju ali sklep o prenehanju delovnega razmerja, ki ti ga izda delodajalec. Potem na csd urejajo za naprej. Ti normalno dobivaš vse naprej porodniško itd ampak iz drugega naslova se plačujejo prispevki za socialno varnost! Ko ti poteče porodniška, pa se moraš v 15 dneh javiti na Zavodu za zaposlovanje, če želiš biti upravičena do nadomestila. Od delovne dobe je odvisno za koliko časa si upravičena do nadomestila. Te podatke najdeš na strani zavoda. Če nameravaš zanositi pa je fajn, če te po izteku nadomestila ali že prej dajo na bolniško, ker boš potem imela neprekinjen dohodek in boš ponovbno upravičena do porodniške!
|