|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 19 [20] 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Deset__________ke007 - drugič
28.12.2011 11:18:15   
Kasija
pingi samo res bomo še na porodniški skupaj user posted image  jaz že komaj čakam pomlad in vozičkanje. pa da nimaš dela s tremi? kakšne mamici prijazne otroke to delate - moja dva tekata po hiši in kričita cel dan user posted image . prosim, povej mi svoj recept za uspeh! čeprav priznam, kljub temu, da je naporno, je lepo, da smo vsi skupaj.

klaudia ti želim tako lahkotno nosečnost do konca.

majoli ne skrbi me razlika v letih. pri galu je bilo hudo. elian je bil premajhen in me je še hudo potreboval - vem zdaj. je pa zato zdaj njujina mala razlika zakon, se skupaj igrata in imata podobne interese. hajo sta sprejela različno. zaenkrat je elian prevzel nalogo starejšega brata. ne dovoli, da jo kdo predolgo pogleda, me krega, če joka... se pa ne navdušuje nad pomaganjem pri previjanju. to očitno ni za fante user posted image . gal je bolj v skrbeh. včeraj je jokal, da je voziček njegov. pa hodil je spat k nama ponoči, česar prej ni počel. nad sestrico je tudi on navdušen, ga pa skrbi njegov položaj v družini. tako da imamo pestro. se mi pa zdi tale razlika 2,5 let do gala ravno pravšnja. se bodo še kaj igrali skupaj, meni je pa zdaj lažje, ker sta fanta precej bolj samostojna v oblačenju in takih stvareh. med mano in sestro je pa 4 leta in sva skupaj odraščali. tako da tudi z elianom bo imela dovoloj stika, preverjeno. zaenkrat me skrbi samo, kako čim prej priti nazaj v formo in biti dovolj na voljo vsem trem. sprejemam nasvete...

skuštrana te mika št.4 user posted image  si moram zapomnit trik z muckom, če me kdaj prime user posted image

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: Deset__________ke007 - drugič
29.12.2011 20:22:31   
sanwebdra
Majoli, bravo, čestitke - vem da si si zelo želela nove štručke user posted image

Klaudia - po čestitkah na FB še tukaj ...

Škoda, da v MB, razen Zale07, ki je že na porodniški, ne bo nobene. No, razen ene super sodelavke/prijateljice. Komaj čakam vozičkanje.

Julija danes prvič spi v svoji novi sobi in veliki postelji. Ji je zelo všeč, tako da bo najverjetneje šlo brez težav. Upam vsaj.

Jaz pa sem tako izmozgana, ker sem kljub pomoči 2 Fat delala cel dan, da sem vso kložno prestavila iz ene v drugo sobo. Zdaj pa v napad na beljenje preostanka stanovanja.


_____________________________

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"



(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: Deset_________ke007 - drugič
31.12.2011 14:52:44   
majoli
Zdravo, veselo, zanimivo, srečno in uspešno novo leto vam želim, drage desetke!

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: Deset_________ke007 - drugič
31.12.2011 18:46:17   
Kasija
user posted image

Srečno 2012! Predvsem veliko časa preživetega z vašimi dragimi, ter polno  malih, drobnih trenutkov sreče vsak dan!

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: Deset_________ke007 - drugič
1.1.2012 23:25:26   
valči
Vse najlepše vsem v tem letu!

Kasija,meni je bilo pri rojstvu obeh punc fino in nič posebnega.Mihael je bil pri Larinem prihodu star 22 mesecev,nič ljubosumen.Ko sem Nino rodila,pa je bil on star 4.5,pa je bil jezen,ker ni bil bratec,ki ga je pričakoval,z mano vreduser posted image Ma,ko se spomnim,ziher sem bila,da je fantuser posted image Pol se pa punca rodi,midva pa zbirava imena v prodniuser posted image Lepi trenutki,zlata je naša Nina,je ne menjam za 10 fantkovuser posted image H

Hotla sem napisat,da je bil Mihael žalosten,mene je kar v bolnico poslal nazaj,pa solzice,pa je pol dobil stezo na formule na daljinc,pa se je pomiril.Lara pa je bila ok,vesela,stara pa 2.9 mesecev pri Nini.

Tretjič sem bila tako na izi,miceno sem usput rihtala,nič kaj zahtevnega ni bilo še ene user posted image met,tako lepi časi so bili.Čeprav pa imela jih več ne bi.Sicer je mene en čas tudi držalo,pol me je pa minilo,ko sem dobro pomislila,je le otrok prvih 18. mesecev na tebe priklopljen,pa težko bi bilo na kmetiji,sedaj,ko imamo toliko tega.Pa na tržnico hodim ob sobotah,še sedaj rabim varstvo,mi teta pride po Nino in enega,da nima babica cel dan žurke.Ker v hlev je treba it,tamalo pa ne moreš kar samo postelji pusti,da ti v pižami prileze v štalo...

Tako imamo res vweliko dela,pol sem si pa mislila,kako bi z vozičko skoz po njivi in rastlinjaku hodila,sedaj imava še enega več,pa vinogradi...

Drugače pa sedaj,ko so počitnice,mi je tako fajn,ko smo doma,skupaj,saj so glasni,sedaj vsi trije,pol sem še jaz glasna,a ko je treba...Če pa pomisliš dobro,smo sedaj najbolj srečni,ko so taki mali,Nina se carta do onemoglosti,pa vem,da ne bo več dolgo,Lara že prvošolka,jaz sivim....Uživat moramo,ker smo družina,zdravi in siti.In to edino šteje!

Pa čestitke za Hajo;kasija!
Pa majoli,čestitke za user posted image ,pa Klaudiauser posted image

Pa lepo se imejte,vse in vsi!


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: Deset_________ke007 - drugič
11.1.2012 14:56:22   
Kasija
valči midve imava pa podobne starostne razlike med otroci.

se spomnim, ko sem tukajle čakala eliana z vami, pa potem čez porodniško. ste ta bolj izkušene mačke delile nasvete začetnicam, jaz sem jih pa pila ko spužva user posted image . jasna, valči, pa katera je imela še 3? pa 2ursae, skuštrana, janja, tave, živa pa še katera  z drugim otrokom. jaz sem bila čisto zgubljena. hvala za vse nasvete takrat! skuštrana se večkrat spomnim tvojega komentarja - eden ni nobeden user posted image . ker trenutno je to res. če imam sasmo enega otroka pri sebi, to sploh ni delo. to so počitnice na plaži.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: Deset_________ke007 - drugič
11.1.2012 21:58:55   
Ulaa
No pa smo zakorakali v novo leto. Vidim, da vas je vedno vec, ki ali ze vozickate ali pa boste kmalu - cestitke!

Nas Nik je imel decembra operacijo zrelnice, ki je potekala bp, in sem seveda naivno mislila, da bomo letos zdravi. Pa nismo, celo oba otroka sta bolana user posted image In ker imata ze teden dni vrocino nam grozi infekcijska - ali ima katera kaksno izkusnjo na to temo?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: Deset_________ke007 - drugič
12.1.2012 12:02:12   
sanwebdra
Pa Ulaa, vam pa res ni namenjeno ... pike poke v vašo smer. user posted image Hvala bogu nimamo teh izkušenj, bo pa zagotovo katera pomagala.

Julija je izjemno zadovoljna v svoji novi sobi, zelo lepo spi in se trudi, da je pospravljena - po njenih merilih, seveda ... potem pa pokliče mami na pomoč user posted image . Kakorkoli, ostale stene še čakajo barvanje in glede na pretekle izkušnje, me že skrbi ... ali se bo tudi naša dvojka odoločila priti predčasno na svet. Še posebej, ker še vedno sedi - in moja ginekologinja kar paniko zganja, da če se ne bo obrnil, da mi bo kar napotnico za carskega napisala - in to že v 38. tednu .... - pa bomo spet prej :)
Zdaj hodim na jogo za nosečnice in v naslednjem tednu bom delala ene vaje za obrat dojenčka v trebuhu .... pa močno upam, da mu uspe. Tokrat sem si takoooo želela roditi naravno.

Lep sončen dan vam želim .... jaz že uživam - pogojno, ker še zaključujem projekt, pa vendar - uradno sem na DOPUSTUuser posted image .


_____________________________

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"



(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: Deset_________ke007 - drugič
12.1.2012 14:41:40   
Kasija
ulaa izkušnje nimam. pošiljam dobre vibracije v vašo smer. pa res nimate sreče s temi boleznimi.

sanwebdra upam, da se otrok obrne - držim pesti.

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: Deset_________ke007 - drugič
12.1.2012 16:02:31   
skuštrana
skuštrana se večkrat spomnim tvojega komentarja - eden ni nobeden user posted image


In še vedno se podpišem pod to user posted image

Sem imela samo Otona par dni, vauuuu.... Ma, imam eno full dobro prijateljico ki ima samo enega sina. Jaz je sploh ne razumem kako nič ne uspe user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: Deset_________ke007 - drugič
20.1.2012 9:39:51   
Kasija
živjo punce!

no, jaz vadim večjo samostojnost. sem bila tri dni sama - mož na službeni poti. sicer mi pride babi pomagat na srečo. za dodatek v istem tednu je danes elian zbolel, mene že od prej boli grlo, haja je tudi nahodna. in smo vsi doma. grrrrr user posted image  zdaj samo čakam, kdo se bo naslednji nalezel. in česa.

za spodbudo debate:

user posted image  kaj bodo vaši otroci za pusta?
user posted image  s čim se sedaj najraje igrajo?
user posted image  v katere (če) prostočasne dejavnosti so vpisani?

pingi koliko so tvoji kaj bolni? me skrbi, da je tole zdaj začetek katastrofe z vrtčevskimi boleznimi. sem mislila, da elian ne bo več toliko bolan, je le večji.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: Deset_________ke007 - drugič
20.1.2012 10:08:39   
PapuaNG
Pozdravljene, se opravičujem, ker takole vdiram v temo, a moj dragi bi spet potreboval vašo pomoč pri iskanju otrok za reklamo.

Tokrat se išče otroke, stare od 15-20 mesecev, snemanje bo potekalo med 30.1. in 4.2. (en snemalni dan). Zainteresirani naj pošljejo čim novejše fotografije na naslov blaz.taljan@gmail.com, zraven ne pozabit pripisat kontaktnih podatkov (ime, priimek, telefon). V kolikor bi otrok prišel v poštev, bodo kandidate poklicali do torka, 24.1. Gre pa za oglas za blagovno znamko IKEA, za francoski trg, honorar je 200 EUR/bruto. Torej, če poznate koga, ki ustreza, mu prosim posredujte sporočilo...tenk ju.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: Deset_________ke007 - drugič
31.1.2012 10:41:20   
sanwebdra
Oh, kasija, nimate sreče ... pa kamorkoli se obrnem so vsi bolani. Pikapoke vsemuser posted image user posted image user posted image . Za nas pa trkam dalje.

No, da pojasnim dalje mojo super dogodivščino pri gineko. Naš fantič se je do zadnjega pregleda lepo obrnil in vse je bilo BP, ko mi "prijazna" tetica pove, da me bo vseeno napotila v ambulanto za rizično nosečnost, saj da je sekcija in odtekanje vode v prvi nosečnosti v 36. tednu velika indikacija za riziko tudi tokrat in da se vidiva po porodu. Seveda se grem naročit - celo čez dva dni - kjer najprej čakam dve uri (ne glede na naročeno uro), nato pa se gledamo in sprašujejo, zakaj sem sploh tam. Po pregledu in UZ-ju mi povedo, DA JE VSE V REDU in da me pošiljajo nazaj. Kdo je zdaj tu nor? Potem sem včeraj čudežno dobila zvezo z "mojo" ordinacijo in ko me je sestra klicala nazaj, sem dobila občutek, da je zdravnica užaljena .... Bomo videli v petek, ko moram nesti tja izvid, da ga bo lahko še sama prebrala.

Kar se tiče tvojih vprašanj - Julija bo tudi letos princeska/vila/lepo oblečena gospodičnica ... smo nasledili en kostum, pa ga bomo izkoristili. Imam še enega za ljudožerca, pa ji nekak ne potegne. user posted image
Zdaj je vključena samo k plesnim - imajo tri velike nastope (zimska in letna produkcija ter nastop na festivalu Lent, letos mogoče celo na eni reviji plesnih skupin). Angleščina se ni najbolje izšla ... je bila najmlajša, pa še vsi ostalli že hodili lani ... tako da smo opustili misel na to - za letos. Drugi teden pa bo en teden smučala - tečaj na Pohorju v okviru vrtca.
Najraje riše in posluša glasbo in pravljice - poje na mikrofon, da imamo vsi nekaj od tega. Rada bere ali da ji bere kdo drug (čeprav tam koncentracija hitro pade). Od časa do časa rada kuha in postreže. Ponovno je odkrila čar lesenih kock. Rada se lišpa - nakit v vseh oblikah in barvah, pa tudi nekaj kičastih oblačil sem ji dala, da se lahko oblači. Najlepše pa je takrat, ko pride kdo na obisk in lahko izpraznita vse predale user posted image .

No, lepo bodite ... mi počasi končujemo barvanje in prenovo stanovanja, prva runda oblačilc je tudi že oprana ... zdaj pa počitek in čakamo.




_____________________________

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"



(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: Deset_________ke007 - drugič
1.2.2012 15:15:27   
pingi
Hej!

Malo pokukam. če je kaj novegauser posted image  

Kasija, jaz imam vse tri kar doma, torej nič vrtca že od, hmmm, ene 29. septembra 2011user posted image  In smo zdravi. Razen jaz sem 2 dni smrkala potem, ko sem se šla prvi dan razprodaj gužvat... Saj sem smotana, ampak mi zdravje res veliko pomeni in če bi ta večja zbolela, bi imela celo štalo, ker nista (predvsem Jaka) ravno potrpežljiva bolnika.
Nam je kar fajn doma, zjutraj ni treba noret v vrtec in jih pokat v avto, Jaka in Maja se večinoma lepo igrata skupaj, Zali ji pa tudi zanimivo, da ima koga za gledat in da jo še kdo drug ogovarja razen mami.

Aktualne igrače in igre: Jaka rad veže z vrvicami, sestavlja puzle, ta male legice (ok, danes zjutraj si je eno dal v nos in smo imeli celo reševalno akcijouser posted image ), rad posluša zgodbice in si jih tudi izmišljuje, pa seveda norenje po bajtiuser posted image , Maja pa vse ponavlja za njim, itakuser posted image

Skratka, ni nam dolgčas, čeprav jima verjetno ne nudim ravno ekvivalentnih dejavnosti kot so v vrtcu, ampak bolj gospodinjska delauser posted image

Pust: verjetno bo en kavbojec, en pa indijanec, da se bosta lahko lovilauser posted image  Za Zalo pa še ne vem.

Druge dejavnosti: jih niuser posted image  Ja, tudi tu sta prikajšana... Eh, še vsega bo preveč. Edino, kar bi si želela je, da bi se malo bolj navadila na vodo, ker sta še vedno kar velika zajca glede tega. Najboljš bi mi bilo, da bi vsi 4 hodili na plavalni tečaj, samo to ni ravno izvedljivouser posted image

Sanwebdra, a prvič si imela CR? Ti pa res privoščim, da bi rodila normalno.user posted image  Pa fajn gnezdi še naprej!

Toliko od mene, oglasite se še druge!

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: Deset__________ke007 - drugič
1.2.2012 15:39:26   
skuštrana
Hej!

Sanwebdra, še malo pa bo. Srečno!

Kasija, naš Arsen hodi na plavanje. Hodita pa z Lizo v istem terminu, kar mi je super. Drugam ne hodi, niti noče, na plavanje gre pa zelo zelo rad. Pa še meni bi full pomenilo če bi se do poletja nučil plavat, ker mi je takoj malo lažje na plaži z njimi.

Pingi, pri nas si Oton vsake toliko nekaj vtakne v nos - čokoladne kroglice, rižine pahuljice,majhne bombončke, ma vse živo smo že ven vlekli user posted image Drugače pa meni je super da jih imaš doma. Ma, Liza sedaj mora v šolo in posledično tudi Arsen bolj ali manj redno hodi v vrtec, sedaj (od danes) je vpisan tudi Oton ampak nas spet zeza njegovo uho pa še ne bo šel. Mogoče ga v ponedeljek malo peljem, da se navadi. 

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 1.2.2012 15:41:23 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: Deset__________ke007 - drugič
2.2.2012 9:16:19   
majoli
Sem na bolniški, me je čist sesula ena virozica. Upam, da bo kmalu bolje. Me je pa začudilo, da po novem tudi lekadol ni več primeren za nosečnice. Tako, da trpim v bolečinah...Potem me pa mali malo pobrca in je lažje user posted image

Maks bi za pusta vsak dan bil nekaj drugega. Samo, da vidi kakšno novo risanko, že pride nova ideja... Ampak se ne dam; en teden pred pustom se bo moral odločiti in to bo to. imamo pa doma itak že cel nabor kostumov, pa še kaj bomo na hitro naredili, če bo treba. Se mi zdijo kostumi v trgovinah res dragi, sploh če moraš vsako leto kupovati novega.
Glede dejavnosti ni za nobeno izkazal navdušenja, tako da nismo nič vpisovali. Včasih gremo sami na bazen, pa 'plezalne vaje' imata z očijem ob večerih. Na smučanju je sicer vsako dopoldne za dobro uro šel v vrtec smučanja, ampak je čisto vsak dan jamral in pravil, da ne gre nikoli več v Avstrijo in na smučanje. Ampak sva vztrajala in mali je po treh dneh že sam lepo vijugal. No, en dan je tudi mene premamilo in sva se vozila po progi za začetnike in takrat je pa zelo užival in se kar ni naveličal.
Zelo rad sestavlja legice duplo, zabija žeblje in ustvarja različne like (ful fajn stvar; kupili v baby c.), občasno so bejblejdi zakon. Zelo rad pa se igra tako, da npr. vzame neke avte, potem se pa ti avti nekaj pogovarjajo in dogajajo...Potem pa ti pove kaj moraš reči in narediti s temi avti... Se pa redko zaigra sam. Bi pa lahko uro in več gledal Tom in Jerry. Za to pa res upam, da ga hitro mine. Vsake toliko si tudi vzame čas, da mu kaj preberem. Je pa v vrtcu prvič 'prebral' knjigo za bralno značko in zdaj rad tudi kaj sam prebere. Je pa noro kako si že po enem mojem branju skoraj dobesedno zapomne povedi. Sem tudi vesela, ko vidim, da se novih knjig iz knjižnice zelo razveseli in komaj čaka, da jih zvečer v postelji prebereva.

sanwebdra, srečno!!!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: Deset__________ke007 - drugič
2.2.2012 9:22:46   
majoli
pingi, sploh se ne sekiraj, da nista ta večja dva vpisana v dejavnosti; sem brala, pa tudi sama mislim tako, da je v predšolskem obdobju najpomembneje, da je otrok čim več časa s starši in da se veliko igra. Super je, da imaš vse tri doma. Mene je že zdaj groza šole, ko bo tisoč in ena resna dejavnost, učenje in naloge...Fuj! Zdaj naj bodo res čim bolj svobodni in neobremenjeni.

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: Deset_________ke007 - drugič
4.2.2012 22:21:15   
Kasija
pingi ne vem zakaj sem mislila, da sta jaka in maja v vrtcu? torej uživate skupaj!

IZVIRNO SPOROČILO: pingi

Skratka, ni nam dolgčas, čeprav jima verjetno ne nudim ravno ekvivalentnih dejavnosti kot so v vrtcu, ampak bolj gospodinjska delauser posted image



Mi smo se na faksu učili (pa mi je ostalo v spominu), da raziskave kažejo, da otroci, ki so doma z razgledano/izobraženo bližnjo osebo najbolj napredujejo. sledijo jim tisti v vrtcu, na repu pa so otroci v varstvu pri nekomu, ki jim ne more nuditi ustrezne stimulacije. že če se kot mama pogovarjaš z njimi, je to več interakcije z odraslim, kot v vrtcu. intelektualen razvoj je bil v tej raziskavi. znajo pa biti manj socialno zreli v primerjavi z vrstniki v vrtcu. torej morate veliko hodit na igrišča user posted image . pa gospodinjska dela so osnova zame najboljše predšolske vzgoje - montessori.

tečaj plavanja sem hodila z galom (ko je bil dojenček) v atlantis, pa lahko vzameš s sabo druge otroke. ena je imela starejšega s sabo. se pa res ni  učil, je pač plaval zraven z rokavčki. ampak res si ne predstavljam tebe tam s tremi neplavalci - ne bi imela veliko od tečaja user posted image .

skuštrana kako se pa počutiš zdaj, ko so kar v šoli in varstvu? je čisto čudna taka sprememba najbrž.

majoli kakšen nabor kostumov imate doma? a tako za igrat?

glede dejavnosti se povsem strinjam majoli. še prehitro jih je preveč. za tako male pa sploh niso ne vem kako nujni. pa po celem dnevu institucionalnega varstva še najmanj potrebujejo novo organizirano varstvo. pač pa veliko igranja in časa s starši.
sem pa kar reklamirala plavanjedoma letos, ker sva lani bila jaz in mož ena na ena z otrokoma za plavanje. sedaj bi bilo pa midva za tri in ne bi šlo. ko bomo na morju, pa želim, da zaradi varnosti vodo vsaj poznata, če že ne splavata. trebutno je stanje tako, da elian plava s črvom in gal suvereno z rokavčki. s tem sem že čisto zadovoljna. če bo elian splaval, pa sploh super.
zelo pa uživam, ko se dejavnosti lotevamo skupaj. prav pogrešam zdaj obiske ur pravljic in lutkovnih predstav. smo pa ujeli malo sonca in odšli do živalskega vrta prejšnji vikend.

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: Deset__________ke007 - drugič
5.2.2012 18:33:17   
majoli
kasija; ja, doma imamo kostume za dobro vilo, kostkota, gusarja, kavboja, kralja, batmana. Vse to je mali zbral ob podpori babic in dedkov ter naju dveh, ker se stalno nekaj novega zmišljuje. Ampak sem ugotovila, da se res da marsikaj narediti doma, sploh rekvizite.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: Deset__________ke007 - drugič
7.2.2012 21:09:43   
skuštrana
Kasija, ma, Oton bi naj šel v vrtec, ampak še ni šel - vremenske neprilike. Se mi ga ne da pri - 10 in orkanski burji vozit v vrtec za uro, uro in pol..Smo to prestavili za nedoločen čas user posted image Drugače pa, neke svobode itak ni. Šole je konec že pred 12, če gre v podaljšano bivanje potem je tam do treh. Arsen je sicer v vrtcu do treh, ampak če Liza ne gre na podaljšano bivanje ga poberem že po kosilu.  Je pa zadnje čase več doma kot v vrtcu, on je full rajši doma kot pa v vrtcu. Ga pa moramo imet vpisanega , ker če moram jaz kam nujno - z Otonom v bolnico ali kaj takšnega, ga nima kdo čuvat, tako da nam je vrtec in pa podaljšano bivanje nujno zlo.user posted image  Izkoriščamo institucije do konca user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: Deset__________ke007 - drugič
2.3.2012 9:24:53   
Kasija
majoli lepa zbirka kostumov user posted image  pa še lepše, da mu je to všeč.

skuštrana a si prepričana, da ni tudi tebi bolj všeč, da je arsen doma in oton tudi user posted image .

jutranji pogovor e in g ob hajini posteljici, kjer haja gleda svoj vrtiljak nad posteljico.
g - poglej elian, punčka je.
e - ja.
g - a je lepa punčka?
e (razneženo) - ja, lepa je.
g (tudi razneženo) - lepa punčka je.
user posted image user posted image
že zdaj ju vrti okrog prsta user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: Deset__________ke007 - drugič
2.3.2012 10:12:48   
skuštrana
Kasija, he, he, sedaj ko je lepo zunaj itak user posted image

Naše poročilo iz vrtca - Oton je super, vzgojiteljice pravijo da je super simpatičena, ampak, hmm, malo "naporen"user posted image Jaz jim lahko rečem samo - sem vam rekla user posted image user posted image No, v glavnem , trenutno zelo rad gre, celo spi že tam, ampak cel čas gnjavi Arsena, pa jih morajo malo ločevat (jaz sem za)user posted image , pa pri kosilu , ko sta sedela skupaj mu je Oton dajal nogo v krožnik, pa če kaj ni hotel jest je vrgel kar v Arsenov krožnik...ma, iste finte kot doma. Pa rekle so mi da cel čas hodi za vzgojiteljicami (kadar mu v čem ne ugodijo) in se dere Daj mi to, daj mi ono user posted image Kot domauser posted image Pa da pravzaprav gnajvi vse otroke po vrsti, ampak drugio se mi hvalabogu ne pustijo...Ahh, naš oton.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: Deset__________ke007 - drugič
6.4.2012 19:37:51   
sanwebdra
Uhhhh, že cel mesec nič :(

Pa kljub vsemu veselo pisanko vsem in veeeeeeliko pirhov.user posted image

Ko bo več časa, pa napišem še porodno zgodbo - za tiste, ki niste na FB - rodila sem točno na rok, naš novi družinski član Vito je bil dolg 49 cm in težak 3130 g.user posted image

_____________________________

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: Deset__________ke007 - drugič
24.4.2012 23:01:21   
sanwebdra
Naj še opišem porodno zgodbo …

En dan pred rokom sem očitno nekaj slutila, saj sem doma dopoldne pobrisala ves prah, popoldne šla z Julijo na plesne in v knjižnico, potem pa smo se vsi skupaj odpravili še po nakup v tri različne trgovine. Po večerji sva še preoblekla posteljnino in … noč ni bila mirna. Nekaj me je tiščalo na jug.

Drugo jutro, ko sta moja dva odpravljala v vrtec, sem vstala ker nisem več mogla spat in WC me je klical na pol ure. In potem je po zajtrku začelo »nekaj dogajat«. Popadki so bili neredni in različno dolgi ter močni, ampak bili so. Tašča me je vsa zaskrbljena spraševala, če ne bi raje kar šla v porodnišnico … ampak ne, jaz sem vztrajala. Doma je najlepše – dva super filma sem pogledala, vmes še zadremala za urco, potem pa je že prišel iz službe naš ati.

Ker smo imeli dva dni težave z vodo in bojlerjem, se je odpravil tuširat, jaz pa sem že imela popadke na cca. 7 minut. Ati se je odločil, da se bo še postrigel (z mašinco) kar na 3 mm je rekel po celi glavi, ampak ne – jaz sem vztrajala, da ga še postrižem. Ko sva to uredila, so bili popadki že kar močni in na 5 minut, zato sva Juliji pomahala (ostala je pri babi in dediju) in se odpeljala v bolnico.

Ob 17:30 so me sprejeli, ob 17:45 sem s CTG-jem legla na porodno posteljo in hkrati mi je odtekla voda – bila sem pa že 4 cm odprta. Imela sem krasen porodni načrt, ki pa je žal ostal iluzija, saj je bila takšna gužva, da smo ženske ležale po dve in dve v vsaki porodni sobi (mariborska porodnišnica jih ima 6). Masaža v trtičnem predelu hrbta je izjemno pomagala … in okrog 19:00 smo začeli s potiskanjem. Prvič sem popolnoma napačno pritisnila in se zraven drla, tako da mi je pritisk popokal kapilare na obrazu, potem pa je kar šlo. Med predzadnjim in zadnjim potiskom sem za trenutek izgubila zavest, pa me je ati nekako priklical nazaj z navodili kako naj pritiskam … (Zelo sem ponosna, ker je na delavnici »Priprava na porod«, kamor sva šla skupaj in jo je vodila moja vaditeljica joge za nosečnice – več na www.izidora.si –, pozorno spremljal vse in mi med porodom izjemno pomagal, ko sta meni spomin in logika odpovedala.) In tako smo ob 19:16 sprejeli v svet našega malega Vita 3130g in 49cm. Takoj so mi ga dali v naročje in občutki so … nepopisni … izkušnja, ki je prvič nisem imela in sem hvaležna, da jo zdaj imam. In še z mojimi slavnimi besedami takoj po iztisu: »Nikoli več!«

Še danes ne morem reči, kako bi se (če bi imela možnost) odločila pri naslednjem porodu – vse ima svoje prednosti. Carski rez je zakon zaradi odvzete bolečine in kratkotrajnega poporodnega okrevanja. Naravni porod pa se ne more primerjati s sekcijo, ko govorimo o stiku in navezovanju na otroka ter naravnem procesu dojenja.




_____________________________

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"



(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: Deset__________ke007 - drugič
5.5.2012 19:22:33   
majoli
sanwebdra, hvala za porodno zgodbo. Moje junijke so že začele rojevati, jaz imam pred sabo še nekaj tednov. Prva je na vrsti Klaudia user posted image . Čez dan se počutim super in sem lahko čisto normalno ali pa celo zelo aktivna, noč ima pa svojo moč... Pikec je že na glavici in se ravno toliko premika, da vem, da je vse ok. Ta teden začnem prati, itd. Se pa tokrat res sploh ne obremenjujem s samim porodom, dojenjem... želim si samo imeti svojega zdravega novorojenčka v naročju in ga božati in lupčkatiuser posted image
Naš desetko se ima super, se je že namakal v mrzlem morju. Je en hepi otrok, ki si stalno prepeva. Rad riše, barva, pleza, še vedno obožuje avtke. Na morju je prehodil ogromno, kar mu sploh ni podobno; on je bolj za poganjalca, pa na komot. Po novem prosi, če lahko prespi pri dediju in ko ga prideva iskat najprej pove, da bo ostal še eno noč. Njegov dedi (moj oči) je zanj super hero; vse ve, vse zna, vse zmore - več kot velikan in Martin Krpan skupaj. Ne moreš verjet kakšna ljubezen je to.
Imamo pa že napotnico za ortodonta, sledi aparat, ko bodo stalni zobje zunaj. Pa tudi psihologa bomo obiskali, saj bi radi razvozlali zakaj ima neke stalne 'tike': grize nohte ali pa si npr. menca oči skoraj do krvi. Skratka neko stisko/zadrego ali kaj jaz vem kaj izraža z nekim ponavljajočim gibom. Izgleda res srečen otrok, ampak morda ga pa nekaj muči, pa ne zna povedati kaj. Bomo videli...
Lepo se imejte in uživajte vsak dan posebej!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 19 [20] 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 19 [20] 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?