glugluglu
|
ojla, pri nas je Mark zbolel, že včeraj, ima angino, ostalim bolančkom majuska, z zamašenim noskom in brez ostalega se gre v vrtec naša zdravnica za to ne bo dala bolniške. Šele vročina je tista ko doma ostanejo. Sem pa že ostala na bolniški, ko je Tian grdo kašljal in imel nos zelo zamašen in se mi je zdel bogi čeprav ni imel vročine, sem pač rekla, da se mi ne zdi glih ok. pogrevanje krompirja: od doma sem navajena, da to naj ne bi bilo dobro, nismo pogrevali, čeprav sedaj pa včasih pogrejem tenstan krompir in pa kakšno obaro. Ni mi potem logike, zakaj je pa kromprirjeva sohata lahko ok tudi naslednji dan (očitno tudi to ni ok, ampak vedno je bilo, da smo pa naredili kromprijevo solato, če smo vedeli, da bo morala priloga stati) in zakaj se potem lahko zmrzne krompirjeve cmoke, svaljke,.... Glede gostilen pa mislim, da v ta boljših restavracijah dobiš sveži pire in slan krompir, v ostalih gostilnah pa bolj pri malicah in dnevnih kosilih, kjer so pa ponavadi omejene ure, se pravi, da zadeva stoji po tri ure ali mogoče malo več, po naročilu pa v drugih gostilnah sploh v večini nimajo take vrste krompirja (razen pražen krompir se najde na ploščah), ponfri in pečen krompir ti mora pa itak speči takrat. Ostala hrana pa je najbrž pogreta, odvisno spet od gostilne.
|