|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontaktni dermatitis
8.10.2010 20:45:23   
biga
Moja 7-mesečna hčerka ima po besedah dermatologinje iritativni kontaktni dermatitis. Dvakrat sva imeli kožne in krvne teste za alergijo na mleko ali jajca, vse negativno, pa tudi kožo ima po telesu lepo, čeprav ob dojenju uživam te izdelke. Torej ni kriva hrana, ampak nekaj drugega, da ima punčka po obrazu skoz pikice. Zdaj ko sva začeli pred mesecem jesti gosto hrano, je pa le slabše. Okrog ust (od ustnih kotičkov levo in desno dol) in na bradi ima rdeče in suhe fleke, ki se malo luščijo, so hrapavi. Če joka, je še bolj rdeče. Dermatologinja pravi, da ne gre za alergijo, vsaj ne prehransko, ker je le na tem delu kože. Srbi je očitno ne. Naj bi šlo za druge vrste dermatitis, kot je atopični. Kaj bi lahko povzročilo rdečico na tem delu? Slina? Slini se že od prej, pa ni bilo tako rdeče oz. flekov. Mogoče zaradi plazenja po tleh, ki so polna bakterij? Ali zaradi žličke, ko jeva in se drgne ob brado ter lička? Ima kdo takšen primer? Jaz npr. imam kontaktni dermatitis na nikelj. Na kaj bi hčerka še lahko reagirala in predvsem, s čim naj jo mažem? Dermatologinja mi je sicer svetovala kremo Cu-Zn od Uriage, pa je nisem še nabavila, ker je nimajo pri nas v najbližji lekarni. Kaj lahko do takrat uporabim? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontaktni dermatitis
8.10.2010 20:47:53   
blaža
No jaz nisem zdravnica, ampak vse to me spominja na ta malo od mojega bratranca. je pravla njegova žena, da je mala mela skozi izpuščaje okoli ust, pa ji je skozi pravla pedijatrinja, da je od dude,..

Testirala se je na vse živo pa nič. pol so ji pa ugotovili, da ima mala candido in, da se je okužla pri porodu, da jo ima tudi mamica. Mislim, da so to ugotovili na bioresonanci, da so opravli neko testiranje.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kontaktni dermatitis
9.10.2010 13:01:16   
alexjera
To kar opisuješ, mi je zelo znano.

Naš fant je sedaj star 11 mesecev in se je zadeva malo umirila. Začelo se je pri 3,5 mesecih s hudim bronhiolitisom, dvakrat smo bili na kisiku po 10 dni. Ob tem so ugotovili, da naj bi imel povišane vrednosti pri uživanju jac, še posebaj beljaka in ob enem še akutni drmatitis (rdeči luskinasti fleki po trupu in v pregibih rdeči sveži fleki). Dobila sem strogo dijeto in en kup krem, ki pa niso popolnoma nič pomagale. Nato sem pri 5 mesecih začela ugotavljati, da ima fleke tudi po obrazu, vendar ne ves čas. Nekaj časa sem si zapisovala, kaj je imel v rokah in ugotovila, da je kontaktno alergičen na SILIKON. Ni prenesev cuclja na flaški in siklikonske žlice za hranjenje, ter silikonskega grizala.

Svojo ugotovitev sem povedala drmatologu in doživela hladen tuš, češ da to lahko dokažemo samo s testi, ki so bili seveda negativni. Ker so me pa izkušnje z raznoraznimi zdravniki, beri strokovnjaki, pri prvi hčeri naučili, da jim samo kimaš, narediš pa itak po svoje, temu nisem posvečala pozornosti. Ukinili smo sve silikonsko in flekov okoli ust ni več. Kar se tiče pa alergije na jaca je bil pa v zadnjem mesecu testiran dvakrat v različnih ustanovah in obakrat je bil test negativen, zato smo začeli počasi uvajati jajca. A glej ga šmenta, mali je po treh tednih počasnega uvajanja jajc zopet ves flekast po telesu, zadebeljeno ima sluznico in samo še čakam kdaj bomo dobili bronhiolitis. Jaz sem se odločila, da jajc in jajčnih izdelkov pač do nadaljnega ne bo jedel in pika.  Podobne težave imamo z amoksiklavom in hikoncilom, dobi pike in hudo črno drisko, testi na amoksicilin so seveda negativni. Hvala bogu pa njegov pediater razume, da mogoče ni vse črno-belo in pri antibiotikih ne komplicira.

Ne bom ti rekla, da ne poslušaj zdravnikov, dobro pa je, da poslušaš svoj notranji instinkt in ga povežeš z opazovanjem svojega otroka. Najbolje ga poznaš prav ti in ne zdravnik, ki ga vidi enkrat za pet minut na razdalji 2,5 metra.

Pa srečno.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kontaktni dermatitis
10.10.2010 10:24:46   
biga
alexjera, kako pa naj vem, če je alergična na silikon? Dude ne mara, po flaški s silikonskim cucljem občasno dodajam, žličke pa tudi niso vse iz silikona, ampak plastične. Če bi bilo to krivo za fleke okoli ust oz. po bradi, potem bi verjetno imela težave tudi v ustih, a ne? Če so cuclji od stekleničke silikonski. Pri nas se je v praksi izkazalo, da niso kriva jajca ali mleko (tudi testi so negativni), saj nima težav. Doslej je imela samo par pikic po ličkih že skoz od rojstva, po telesu je lepa, prebava ok, odkar ji dajem gosto hrano oz. odkar se plazi po tleh, pa ima take lišaje. Ampak samo v kotičkih ust in na bradi, dejansko jo najbrž moti nekaj, ob kar se drgne. Samo kaj? Lahko da je le koža tako občutljiva, pa slina, pa bakterije na tleh, ne vem.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kontaktni dermatitis
11.10.2010 21:32:12   
alexjera
Pri nas se je izkazalo, da je problem silikon, ko sem ga začela hraniti z žličko, ki je pol silikonska pol plastična, podoben problem je bil pri flaški za čaj s silikonskim cucljem, flaša za mleko pa je imela cucelj iz kavčuka, pa ni bilo težav. Lišaji so bili samo okoli ust in po bradi, ter na vseh predelih, kjer se je dotaknil s silikonom.

Drugače pa imamo doma še eno 2,5 letnico, ki pa dobi spuščaje okoli ust in v ustih kadar ji pade odpornost, vendar ni nujno da potem zboli. Ne pojavijo se samo izpuščaji, ampak je koža kar malo vneta in žareče rdeče. Nobena krema ne pomaga. Navadno izgine v roku 10 dni, vendar ni nujno. Istočasno se ji pojavijo izpuščaji tudi na eni bedri v velikosti dlani, kar pa jo zelo srbi in si navadno spraska do krvi. Zadevo so ocenili kot drmatitis.

Po moji izkušnji je možno vse,  vsak otrok je svet zase. Mi imamo dva z dermatitisom, vendar jima ne pomagajo iste kreme, tudi koža je na otip pri vsakem drugačna. Edina tolažka, ki obstaja je, da navadno te težave do 3 leta minejo, pri nas bo vsaj pri hčerki verjetno res, saj so težave, ko se bližamo tretjemu letu, vedno manjše.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kontaktni dermatitis
11.10.2010 21:50:42   
biga
alexjera, pa testirajo alergijo na silikon? Kje vse je še silikon? Kaj pa PVC slinčki? Zanimivo, da ima hči hrapavo in suho kožo, ki je rdeča in se lušči, še na rokicah (samo med palcem in mezincem), pa eno piko na vratu, pod brado. Jaz sumim vse po vrsti, tudi nikelj (tudi jaz sem alergična nanj). A je možno, da bi hči zavračala flaško zaradi tega, ker bi jo dražil silikon? Doslej ni bilo težav, zadnje čase pa noče več dodatka po flaški. Moti me, ker mi je dermatologinja rekla, da je to od sline in ostankov hrane. Samo slini se že od 2. meseca, pa nikoli ni bila tako lišajasta. Katere kreme ste pa preizkusili? Meni je dermatologinja svetovala kremo od Uriagea Cu-Zn.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kontaktni dermatitis
13.10.2010 21:49:27   
alexjera
Alergije na silikon ne testirajo, drmatologinja se mi je samo cinično nasmihala, ko sem ji opisala svoja opažanja. Pediater pa me je pomiril v smislu, da je marsikaj možno sploh pri alergikih. Poznam celo enega fantka (12 let), ki je alergičen na amoksicilin, ki je v amoksiklavu in hikoncilu, vendar samo v tekoči obliki, ker je takrat vezan z neko posebno snovjo. Kadar je v trdi obliki, beri tabletah, pa ni problem. Do tega je prišla mamica sam z opazovanjem.

Poizkusili smo en kup krem Lotriderm, Elidel, Elocom, Advantan v različnih koncentracijah in kombinacijah in še en kup v lekarni zmešanih kombinacij, da ne govorim o kremah kupljenih brez recepta. Prišli smo celo tako daleč, da sem imela predpisan vrstni red in količino krem, vendar ni nič pomagalo. Trenutno poizkušamo Avene TriXera+ za vlaženje in Elocom v akutnem stanju. Po mojih izkušnjah najbolj pomaga za kopanje Justov Deo intim (5 kapljic v vodo) in za vlaženje pa A-Derma Exomega mleko. Kadar je stanje akutno pa ju mažem s kremo iz hrastovega lubja, ki jo dela en zdravilec v Beogradu. Ta še najbolj pomaga, vendar je več kot pet dni zaporedoma ne smeš mazati, ker vsebuje kortikosteroide, sevada zanjo ne sme izvedeti uradna medicina. Ha ha

Po mojih izkušnjah se moraš do kombinacije krem dokopati sam. Dermatologi meni niso pomagali, sedaj hodimo na preglede na vsake tri mesece, vedno vzamejo vzorce kože in kri, dobimo tudi kup nasvetov kako in kaj, v resnici pa samo spremlajo, kako se z zadevo spopadamo. Včasih imam občutek, da neprostovoljno sodelujemo v zdravstveni raziskavi, oni pa samo čakajo, da mine 3 leta in potem rečejo, da je pač izvenelo. Glede na to, da sem v zadnjih letih obiskala dermatologa, alergologa, nevrologa, orl, razvojno, nevrofiziatra in še koga, moram reči, da sem dobila komaj kakšen koristen nasvet. Največkrat se do rešitve dokopljem sama, v pomoč pa mi je tudi pediater, star gospod z veliko izkušnjami, ki pravi, da smo mamice največji vir odgovorov, saj otroke najbolje poznamo.

Poizkusi vse kar ti kdo svetuje, pa boš verjetno sama našla rešitev.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kontaktni dermatitis
29.11.2010 0:13:44   
Kodrček
Lep pozdrav. Moj sin star 11 mescev ima tudi te fleke okrog ust in po bradi. Je pa že od malega imeu od plišaste kape in jaknice isto po vratu in je samo od sebe izginalo. Ko pa je pri 8.mescih dobiu še okrog ust je blo pa grozno. Igrau se je s plišasto igračo, jo grizeu, v roku 5 minut je meu rdeče ličke. Na levi mu je izginilo, na levi ma pri ustih in se vleče do danes. Sma šla zdravniku, je dobiu ne vem kake vse kreme ki so mu razžrle kožo okrog ust da je biu dobesedno ko klovn rdeč okrog ust. Groza user posted image   Umirilo se mu je ob izpiranju s kamiličnem čajem. Pri dermatologu sma dobla spet neke kreme ki so mu zadevo spet poslabšale,spet razžrta koža. Sm znorela! Namesto na bolje, na slabše. sem kupla bepanten plus in je zadeva čudežno delovala, zdaj ima čisto malo vidno, skoraj je izginalo, a mažem samo par dni.
pliš pa bog ne daj da pošlata, vse igrače sem dala stran. takoj ko se jih dotakne mu skoči rdečica ko da bi se opekel.


(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kontaktni dermatitis
7.12.2010 9:53:10   
Mubi
biga moj 6mesečni sinček ima iste znake kot tvoja punčka. ko sva se samo dojila je imel neke take "izpuščaje" enkrat okoli lulčka in naslednji mesec po lički. ko je začel gosto hrano jest in kar mu je priteklo nazaj ven iz ust - na teh predelih je imel pikice in rdeč - kot bi ga nekdo s koprivo opeku. šli smo na teste - alergija na jajce.
kakšne teste si šla delat? kožne? nam so kožni to pokazali. ker so pa to tako majhni otroci še, pa lahko ti testi pokažejo negativno, čeprav ima malček alergijo. tako da če še nisi, zahtevaj krvne teste, ki pa pokažejo 100%!!
po lički se mu pa delajo neki rdeči izpuščaji, vendar samo vsakič ko gre za dlje časa ven (sedaj ko je mrzlo) tako da to je pomoje od mraza, ker smo zdaj na strogi dieti. sporoči kako si rešla stvar!

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kontaktni dermatitis
7.12.2010 10:53:04   
biga
Mubi, mi nimamo več problemov s kožo, je sicer še malo suha po obrazu, predvsem okoli ust in po bradi, a jo le vlažim s kremo, ki jo dobimo na recept, in dvakrat dnevno namažem s kremo Cu-Zn od Uriagea, kot mi je svetovala dermatologinja. Punčka je praktično vse, kar naj bi v tej starosti (čez 2 dni bo stara 9 mesecev), izogibamo pa se alergenom. Jo še dojim in jem tudi mleko in jajca in ni težav pri hčerki. Pri 2. in 6. mesecih sva imeli tako kožne kot krvne teste in so bili obakrat oboji negativni. Zato nisem vedela, zakaj ima tako grdo kožo. Očitno je le tako občutljiva, saj je zdaj praktično 100% bolje.

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kontaktni dermatitis
7.8.2018 14:31:17   
primacare
EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO ALI OGNJIČEM

Pa ga imamo, dolgo pričakovano, najbolj iskano mazilo na svetu!

Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke ali ognjiča
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje;
koncentrirana konopljina smola

Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.

Kožne bolezni:
Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Uporaba: Vsaj 2x dnevno; zjutraj in zvečer, po potrebi več

Bolezni mišic, sklepov in kosti:
Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.


Bolezni krvno-žilnega sistema:
Flebitis, razjedanje žil, krčne žile


Bolezni dihalnih poti:
Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)




< Sporočilo je popravil Michonne RR -- 29.8.2018 10:13:09 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?