|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:11:34   
Anonimen
Ti se kar smej, saj je res bilo smešno.:)-

(odgovor članu pikapoka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:15:27   
CIPRESA
oh Teya zdej smo te pa res prestrašle vidim... sem pozabla mogoče napisat da to ne boli, nemorem rečt da ravno uživaš ko to dela, ampak ni pa nobene hude stvari.

A v petek je šele ena luna???? Joj pa ne da bom čakala do petka????????? Hvala splišni da si me malo potolažila, veš saj me ne skrbi toliko koliko boli, samo malo čudno se sliši ko pravijo da nekaj notri porine, in se bojim za našo malo bebiko ker sedaj je pa že res velika.

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:17:07   
tea01
Midva :modri:sva že oddelala par uric. Še malo, pa bova šla domov.

Kety midve imava pa blizu rok, jaz ga imam 25. avgusta, ampak mene je tudi začelo nekaj špikati in velikokrat čez dan imam trd trebuh. Zadnjič sem štela kolikokrat na dan mi trebuh otrdi in sem prišla do številke 15.

Mogoče bova pa prej. 19. avgusta je polna luna. Mogoče pa takrat????????

Tii pa iskrene čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa jo je pupa prehitela za 3. dni. Ampak vseeno bosta lahko skupaj praznovali.

Punce se tipkamo

Tea01

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:21:18   
Kety
Joj, Splisni! Ta je pa dobra....:)-:)- Strokovno ovohavale roke...:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Ja, ko je meni G. merila maternicni vrat je sla pa z neko cudno napravico not. Ne vem, mogoce je pa kej druzga merila :zmeden:. Bom vidla kaj bo v cetrtek in bom opisala kako in kaj. Sem pa tud jaz ze imela ctg prejsnji cetrtek, pa ni blo nic. Tam malo cez 40 skoci tista napravica vec pa ne. Ko pa se :duda: premakne pa njegov utrip nasopa tja do 165 udarcev na minuto! A ni to OGROMNO!!!! Ampak je baje ok.

Lih kar sem ugotovila, da imam ful cunjc za :duda:! Bo moja previjalna s 4 predali premalo! Groza! Pa se mi sploh ni zdelo, da sem veliko kupila. V glavnem mi jemljejo plac tetra plenice.

Punce, a moram etiketke, k so vsite ob straneh cunjc ven porezat ali kaj!?! Jaz upam, da ne bojo motile, ker drugac se lahko se 1x lotim razkladanja in zlaganja!:(

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:23:20   
Teya
ne boli, ko ti roko not potisne?? :zmeden: hm...ok:ups:...hvala za tolažbo :)-

tea01, sej te nočem nalest s svojim pesimizmom, ma...26.8 je pa krajec, mogoče pa šele takrat....(smajlija, ki kaže jezik, bi zdaj rada pripopala, pa ga ni :( ):)-

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:26:10   
Kety
Tea01, sva zelo blizu z rokom, ampak ne vem ce ne bomo mi res kaj prej. Bo v cetrtek moja G. povedala, kaksen je postopek naprej, ce se :duda: ne obrne. Pomoje se bom mogla it menit za CR ali kaj. Nimam pojma. Pa baje :duda: v medenicni vstavi prej hocejo na svet, ker je pritis navzdol vecji,...:zmeden::zmeden:

No, itak mormo bit pa ze vse avgustovke pripravljene na nizki start! Jaz samo upam, da bom vedla kdaj je tisto zares zares! Zaenkrat nimam pojma, kako hudo mora bit!:)-

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:26:42   
Anonimen
Kam sem pa zdaj napisala? No, bom pa še enkrat.
Po pravici povedano, me je prav malo brigalo, ali kaj boli ali ne, samo da mi spravijo že enkrat otroka ven. Z rokami notri ali zunaj.:)

(odgovor članu pikapoka)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:28:53   
Teya
splišni, si faca! :)-

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:30:28   
CIPRESA
Ja splišni te čist razumem tudi men je že po pravic povedano kaj mi še notr pa ven porivajo, sam da že za :hudicek::hudicek::hudicek::hudicek: enkrat RODIM!!!!

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 12:44:13   
Talči
Cipresa, kaj pa če ti v sredo v porodnišnici rečejo, da greš kar rodit? Veš kaki šok je to? Prideš na pregled pa te kar določijo, da boš rodila? Tudi na to se pripravi.

Jaz imam tudi v sredo ob 8.00 zjutraj pregled. Bom mojemu :love: rekla, da naj gre z mano, mogoče bova tudi torbo za it rodit s seboj vzela. Nikoli ne veš... da ne bo potem brezveznega letanja.

Ni mi pa res ne jasno, kako se na CTG-ju lahko vidi, koliko si odprt. Če pa CTG beleži utrip in popadke. Mimogrede: krivulja za popadke zeloooo reagira tudi, če se :duda: premakne. To sem videla na lastne oči. Ko se je fajn pretegnil je krivulja kar skočila in me je babica hkrati tudi vprašala, če se je premaknil. Pa eni drugi mamici, ko je bila na CTG in se je :duda: kolcalo, je tudi kar hribčke risalo. Če si odprt pa je fizično stanje, kar po moje te krivulje ne morejo povedat. Uf, sem zakomplicirala. V glavnem po moje CTG ne kaže odprtosti.

Amnioskopija pa je po moje, kljub mesariji, kot očitno izgleda, zelo dobra stvar, če tako RES pregledajo dejansko stanje plodovnice. Preko UZ jaz nikdar nič kaj prida ne vidim. Moj G je vedno na UZ zelo počasi vozil tisto ročko, v porodnišnici pa jo je zdravnica furala po mojem trebuhu kot formulo. Kako je tam lahko kaj videla, tudi ne vem.

Sicer pa avgustovke, kar pogumno! In hvala, ker nam julijkam dajete prednost. Upam, da jo bomo izkoristile.

Zeloooo hvaležna
Talči

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 13:03:28   
andrejalj
Koko ste zgovorne danes :bravo:

Mene tut ni blo nič včeraj na RR- sem imela ful slab dan in sem zato danes zelo presenečena in srečna za TIO :rozica::sloncek::rozica::sloncek::rozica:
Danes sem do 12.00 nadoknadila 'izgubljeni' včerajšnji čas al me je pa vgnezditveni sindrom prjel in sem vse pospravila.Pa nič nimam trebuh trd!!:bravo:
Prej sem ga imela od 4 meseca naprej, sem morala skoz pazit kako vstanem, sedim, hodim, kaj dvigam, delam,.....Danes oz. čas do PDP pa delam k norc, se gibam, dvigam, sesam pa nč...tut trd mi ne rata. Kaj pa če bo :modri: notr ostal?:zmeden:
Sicer pa se še ne mudi ker imam PDP 25.08., pa jutri imam pregled: ct in ostalo...bomo videli kaj bo rekla... upam, da me ne bo zaradi kg čudn gledala, ker je šlo gor samo 6 kg....mau mam panike zaradi kg....raje bi videla, da bi bila taka kot večina: okrogla povsod z viškom kg in otečenimi nogami..... zmer sem neki ekstra pol se pa sekiram pa še paničar sem.....
Nič :nosecka: en prijeten dan še naprej....julijke, upam da boste kmalu odšle :)....avgustovkam pa čim manj sopare...

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 13:05:50   
tea01
Teya, res je 26. krajec, ampak jaz upam, da bomo prej privekali na svet. Imam skozi čuden občutek, da boš naš levček in ne devička.
Bomo počakali.

TEa01

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 14:12:46   
tina104
Pozdravček še od mene, julijke in avgustovke!!
Sem bila že zjutraj na RR, sem videla, da je Tia rodila (še enkrat čestitam :bravo::bravo::bravo:), ni pa se mi dalo odpret nove teme.
Sem se zdaj nasmejala vašim pripombam :)-
V glavnem sem bila zdaj ravno na pregledu. Me je vaginalno pregledal - NIČ NI BOLELO, ne se bat, samo sproščen moraš bit po mojem. Je rekel, da je še vse zaprto, ampak da maternični vrat pa se že malo mehča.
Pa na glavo je obrnjen. Pa ctg sem imela prvič Ful mi je blo fajn, sestra je bila tak prijazna, sem lahko sedela, pa revijo zraven brala. Tiste številke sem malo gledala. Tam pri utripu je bilo vse od 115 do 165 se mi zdi, v glavnem, ko se je začel premikat, je utrip kar naenkrat ful poskočil. Ona druga številka pa je bila v glavnem okoli 50. Med. sestra je rekla, da to še ne pomeni popadkov,je G potem komentiral, da se mu ZDI, da se maternica že malo pripravlja ali nekaj takega :) . V galvnem sama še nimam občutka, da bo kmalu. Mi je tako, kot praviš andrejalj, do 4. meseca se mi zdi trebuh bolj otrdeval, zdaj pa nič. No včeraj in predvčerajšnjim zvečer sem čutila malo nekaj v trebuhu, ampak je bilo precej podobno prebavnim težavam. Ne vem, no. Eh, sem že zabluzla....

Cipresa in Talči, nekaj me zanima- vama kaj ugotavljajo, da sta že odprte, pa kaj kaže ctg??????

Mene še nekak ni strah, ker imam občutek, da je še veliko časa do dneva P, pa tolažim se stem, da mi bo malinov čaj pomagal, da bo porod lažji :)-:)-:)-:)-:)- . Sploh pa ne vem, kakšne bolečine naj pričakujem.

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 15:15:55   
Talči
Tina104, naj ti povem, da me od 38t ni nihče vaginalno pregledal, da bi povedal, ali sem kaj odprta ali ne. Na tem zadnjem pregledu pa mi je G rekel, da je mat.vrat mehak in posteljica zrela.

Na CTG so mi rekli, da popadkov še ni videti, papirčka z grafom pa mi niso dali, da bi si lahko to sama malo pogledala. Bomo videli, kaj bo v sredo.

Trebušček je tudi vsake toliko trd in zelo dol tišči, prave popadke pa sem spoznala to noč, ampak jih je bilo samo 5, potem pa je nehalo in sem nazaj zaspala. Škoda...

LP
Talči

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   No, avgust je tukaj
1.8.2005 15:34:44   
CIPRESA
Tina mene je na vsakem pregledu vaginalno pregledala in vedno je rekla da odprta še skoraj nič. Kolk je po njenem skoraj nič pa nimam pojma.

Je pa rekla da mi bodo pop vsej verjetnosti delali v sredo amnioskopijo, in sem danes slušala da moraš bit tudi odprt da ti to delajo, se pravi da zaprta nisem. Itak mi pa moja G nič ne pove.
Za popadke pa nevem čutim pa krčenje maternice in to je tudi vidno na spodnjem grafu CTG-ja ko gre krivulja največ do 40 naprej ne torej to niso popadki ampak samo krčenje maternice, ki jo čutim vsak dan.

(odgovor članu pikapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?