elevitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Tortica, obvladaš! Kje kupiš tičino maso? Jaz bi se rada do Tinejevega rojstnega dneva malo naučila delati z njo, da bi mu kako fajn torto naredila (lani je bila kar z belo čokolado oblit metuljček - zelo amatersko, letos bi pa malo lepšo, ko je že bolj zahtevna "stranka") Kaj če bi me ti malo v šolo vzela? Plis, plis... Ticino jaz kupim kar pri Ramsu, domace se ne bom vec spravljala delat...Je kupljena dosti bolj prozna, denarno pa te nic kaj veliko ceneje ne pride.Rok uporabe ima akr dolg,tole zadnje vedro,ki sem ga anrocila ima do julija prihodnje leto. Za predstavo,za buco sem porabila nekje dober kilogram ticine. Za panj z cebelicami pa okoli 1,5kg. http://www.rams.si/trgovina/pogled.php?s=2&k=86&k2=27&i=77 Jedilne barve v prahu sem kupila od ene uporabnice na kulinariki. Ti dam se link njenega albuma, ima med drugim tudi postopek polaganja ticine na torto http://www.mojalbum.com/pitoncica/ticino-masa-postopek http://www.mojalbum.com/pitoncica/barve-blescice-svetleci-prah Pozorna moras biti, da preden das ticino na torto, vedno le to obmazes z masleno kremo ali npr cokolado. Ker ticina ne sme priti v stik s smetano,se zacne topiti. Jaz ponavadi dam amsleno, razmerje sladkor v prahu : maslo 1:1. Se ena slovenska trgovina,kjer si lahko po netu narocis kaksne pripomocke http://trgovina.bakecake.eu/kategorija/1325-slikonski-modelcki Kupila sem si tudi modelcke za plastelin,jaz imam to za ticino, crke, stevilke,pa od Lumpija en komplet - so notri neke zivalice pa to Pa se ena super fina stvar http://huferka.dulmin.si/2010/04/22/torta-s-tulipani-prekrivanje-torte-s-fondantom-in-tulipani-iz-fondanta/ Danes mislim narediti nekaj lilij in vrtnic za omino torto. Za taksne okraske kot so rozice lahko komot vnaprej naredis, da se posusijo potem pa jih lahko hranis tudi v kaksni stekleni posodi ali kaksni plastcini vakum posodi. Pa se 96 strani o ticini na kulinariki http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7711&offset=950 no tole si bom tudi jaz dobro prebrala in shranila oz. sprintala in naštudirala... tudi jaz bi rada bila ustvarjalna nekoč tortica
_____________________________
Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.
|