katy83
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: katy83 IZVIRNO SPOROČILO: majakla IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: katy83 aja, kaj menite o tem podatku, da je vsaka 2. ženska v Slo deležna nasilja? Meni se zdi ta podatek full pretiran. Se že vnaprej opravičujem, če bi na kakršenkoli način katero s to izjavo prizadela. Menim, da so to malo mimo raziskave...ker na vprašanje (predvidevam): Ali vaš partner kdaj dvigne svoj glas ob prepiru? lahko vsaka odgovori z da, ampak to še ni neki pokazatelj nasilja. no, se vidi da sem v raziskavah zadnje čase in bluzim. Odkar delam diplomo, vidim na 24ur toliko napak, da aleluja. Mislim,da delajo preiskave isto tako,kot z lahkoto pripopajo tudi različne diagnoze-konkretno pri otrocih... verjetno je isti šmorn pri tem nasilju...če gledaš podrobno,smo skoraj vsi kdaj pa kdaj žrtve verbalnega nasilja-saj v končni fazi,ko se skregaš,v tisti nemoči iščeš besede,s katerimi boš partnerja čimbolj"zabil",to je po eni strani verbalno nasilje za moje pojme,ni pa nekaj takega,po čem bi potem imel travme... Se strinjam. Priznam, da me je tudi že tak razp...., da sem mu prvo stvar, ki sem jo v roke primla, v glavo zabrisala. ... Joj, posoda že kliče. upsi... Jaz sem pa bolj taka, da treskam z vrati, se derem, ponavadi pa se zaprem v kopalnico, ko več nimam kaj povedat samo do tja bolj dolgo traja,ali ne? kak si vedla???
|