Azzurra
|
Sicer sem si prebrala članek o 40 g kosmičev za zajtrk, vendar jaz takih člankov ne jemljem preveč resno . Kot prvo, me začudi to, ker omejijo količino na skoraj nerazumno malo (to sta 2 žlici kosmičev), hkrati pa ne dopišejo ali naj bo to samostojen zajtrk, ali je mišljeno, da se poleg takega zajtrka je tudi še druge stvari, npr. sadje. Hkrati omejijo na 40 g (kar je ful malo kalorij za zajtrk), dopišejo pa naj si nalomimo notri žlico čokolade! Po tej logiki bi lahko dopisali, da naj omejimo kosmiče na 10 g in hkrati vanje dodamo klobaso ali pa maslo in marmelado! To ni smiselno, če upoštevamo, da je 40 g ovsenih kosmičev brez dodatkov povsem drugačna računica kot 40 g kosmičev z rozinami, čokolado, semeni, posušenimi bananami, ... 100 g kosmičev ima okoli 350 kcal, torej ima 40 g cca 140 kcal, zraven še posneto mleko (0,5) ima 100g le 36kcal, kar nanese niti ne 180kcal za zajtrk, ki je dejmo rečt najpomembnejši obrok v dnevu. Meni se to zdi premalo. Moj zajtrk je naštiman na cca 280-300kcal, praviloma pa naj bi človek na dieti vnesel v telo okoli 1500-1600kcal, zajtrk pa naj bi doprinesel 380kcal. no, teorija mi gre ful dobro
|