|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
21.5.2011 18:40:18   
TinaC
Hvala za odgovor.

1 mesec prej sem se namereavala zaposliti, ker sem imela v zadnjem letu 3 različne dolodajalce, vmes prejemala denarno nadmestilo z zavoda, pa ne vem, kako hitro bi uspe pridobit vse potrebno. Mogoče bi bilo smiselno to malo skrajšat, ampak ne vem koliko npr. 14 dni je dovolj? Pri nekaterih delodajalcih, kjer sem delala, vem da imajo ločeno računovodstvo, pa najbrž rabiš na papirjih kakšen podpis vodilnih? Ne vem, kako svetujete?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
21.5.2011 21:22:12   
zmajaz
Ti komot pridobiš podatke od prejšnjih 3 delodajalcev, preden se sploh zaposliš pri tem ta zadnjem, tako da imaš tiste liste s podatki o plači od prejšnjih 3 delodajalcev že pripravljene, potem pa samo še urediš zaposlitev pri ta zadnjem in odneseš izpolnjeno vlogo s prilogami na CSD.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu TinaC)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
25.5.2011 8:42:10   
TinaC
Zanima me, kaj konkretno lahko prej pripravim od prejšnjih delodajalcev, a so to plačilne liste ali kaj drugega (obrazci). Ker sem misilila, da moram počakati, da se zaposlim, potem grem na CSD po obrazce, ki bi mi jih bivši delodajalci izpolnili (s podatki o plači). To delam prvič in nimam pojma kako zgledajo ti papirju oziroma kaj potrebujem. Bi bilo fino, če lahko kakšno stvar že prej naredim:)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
25.5.2011 9:35:17   
zmajaz
Po obrazce (vloge in priloge) ti sploh ni nujno hodit na CSD - jaz sem za obe porodniški vse sprintala s spletne strani in prinesla na CSD že vse izpolnjeno, da mi ni bilo treba 2x hodit tja (prvič po obrazce, drugič pa spet odnest). Bivši delodajalci (pa tudi ta novi) ti bodo morali izpolniti prilogo S-1, ki jo najdeš tule: KLIK bolj proti dnu strani - pa tudi vlogo za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka itd. imaš vse na tej strani - natisneš, izpolniš, in ko boš zaposlena, kar odneseš vse izpolnjeno na CSD.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu TinaC)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
25.5.2011 16:21:11   
k54j
Pozdravljeni,

tudi jaz sem nova na tem forumu in ker vidim, da nekatere veliko veste na temo brezposelnih mamic, bi tudi jaz prosila za pomoč.
Moja situacija je sledeča od lanskega oktobra delam preko podjemne pogodbe, do takrat sem imela status študenta in sem delala preko napotnice, razlog za zaposlitev preko podjemne pogodbe je da še nisem diplomirala, kar bom v kratkem, ampak sem vmes zanosila in PDP imam oktobra, zdaj pa me zanima kako je v mojem primeru s prijavo na socialno oz. na zavod, pri podjemni pogodbi (podpisano imam za 1 leto) je delodajalec zakonsko dolžan plačevati prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (V skladu z 27. členom Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (v nadaljevanju: ZPIZ-1) je izplačevalec dohodka dolžan plačati prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v višini 6% od bruto izplačila posameznika. Poleg tega pa je dolžan izplačevalec posameznika še zavarovati za poškodbo pri delu in poklicno bolezen. Ta dolžnost je določena v 17. členu Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (v nadaljevanju: ZZVZZ), izplačevalec pa je dolžan plačati pavšalni znesek zavarovanja v višini 4,27 EUR.) gre za zmanjšane prispevke, pa vseeno mezanima, ali to kaj vpliva na moje prihodke v času porodniške.
Kolikor sem razbrala iz prejšnjih vprašanj in odgovorov, ti v primeru brezposlenosti pripada samo starševski dodatek in otroški dodatek, imam prav? Kako je s socialno pomočjo in morebitno prijavo na zavod za zaposlovanje, se v tem času sploh lahko prijaviš na zavod za zaposlovanje.
Zanima me še kako je z dopustom za nego in varstvo otroka, ki ga lahko vzame oče. S partnerjem namreč nisva skupaj, živiva na istem naslovu (dvostanovanjska hiša) v ločenih gospodinjstvih?
Najepša hvala za odgovor!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
24.6.2011 10:18:41   
latka
Pozdravljene!
Pred kratkim sem ostala brez zaposlitve, pa me zanima, če mi pripada v času porodniške starševsko nadomestilo ali dodatek in če moram biti prijavljena na Zavodu RS za zaposlovanje, da mi bo med porodniško pripadal kakršen koli dohodek,ali pa to ni potrebno?

(odgovor članu k54j)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
30.6.2011 14:51:32   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: latka

Pozdravljene!
Pred kratkim sem ostala brez zaposlitve, pa me zanima, če mi pripada v času porodniške starševsko nadomestilo ali dodatek in če moram biti prijavljena na Zavodu RS za zaposlovanje, da mi bo med porodniško pripadal kakršen koli dohodek,ali pa to ni potrebno?

Če boš na dan nastopa porodniške brezposelna, imaš pa najmanj 12 mesecev zaposlitve v zadnjih 3 letih, ti bo pripadala t.i. starševsko nadomestilo brez starševskega dopusta, ki se računa po posebnem ključu: 55% minimalne plače + 2 % za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo (plače, bolniške, porodniške, nadomestilo za brezposelnost) v zadnih 3 letih pred PDP. Na zavodu ti za uveljavljanje te pravice ni treba biti prijavljena, ti pa, če si bila zaposlena vsaj 9 mesecev, pripada 3 mesece nadomestila za brezposelnost - če pa slučajno porodniško nastopiš kmalu - da se ti do takrat recimo še ne bi izteklo 3 mesece nadomestila za brezposelnost, potem bi se ti pa štelo celo, kot da si še zaposlena in bi dobila porodniško v višini povprečja zadnjih 12 plač/nadomestil.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.6.2011 14:56:34 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 11:21:19   
čebela1
zivjo! upam da mi bo katera znala pomagat, vidim da veliko veste - jaz sem iskala ze ful po internetu saj nekam sem ze našla podatkov vendar vseeno nevem če sem prav razumela... torej da razložim:
PDP imam februarja, trenutno ze 2 leti delam preko študenta v firmi kjer mi vsake pol leta obljubljajo zaposlitev pa še kar nič.. torej imam 0 dni delovne dobe, študentski status imam (si ga rihtam vsako leto) vendar me zanima do česa sem upravičena?
brala sem na netu da sem upravičena do :

-straševskega dodatka: ki sem prebrala da pripada vsaki nosečnici oz materi no:) 12 mesecev po porodu in sicer v višini cca 195€

- otroškega dodatka: ki je seveda odvisen od tega ali sem samohranilka ali poročena ali koliko sem prej zasluzila (velja tudi studentsko delo??) in glede na to da s fantom nisva prijavljena na istem naslovu sem smatrana za samohranilko, in bo potemtakem tudi otroški dodatek višji??

- denarna socialna pomoč: no evo tu pa nisem 100% .. kako je z socialno pomočjo (cca 230€) sem upravičena do nje če nimam nič delovne dobe, in ali se moram za to prijaviti na zavod ali samo na socialno? vem da pripada 3 mesece pa potem se podaljša še za 6.. (se pravi 9mesecev po porodu npr)

torej upam da nisem zakomlicirala preveč-ampak me sploh zanima do česa sem upravičena priblizno ...

hvala lepa za odg!!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 11:47:26   
Star_a
Ja,dobiš starševski dodatek za eno leto
Otroški dodatek: čeprav nista prijavljena na istem naslovu se ne smatraš za samohranilko. Na vlogo napišeš tudi njegove dohodke.

Socialna pomoč: Upravičena si do nje,če s partnerjem ne presegata cenzus.na tem linku imaš cenzuse:  http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/denarnePomoci.asp

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 11:55:19   
čebela1
aha sem pa nekje brala če nista skupaj prijavljena na isti naslov, da se potem njegovih dohodkov ne šteje? (ker vem da nekateri tudi to za vrtec delajo da ga dobijo ceneje) no ok...saj to bom potem par 10€ razlike če se steje se njegove dohodke..
kar se tiče pa socialne pomoči: potem v razpredelnici gledam družina + 1 otrok ( se pravi okol 290€?) edino ne najdem pa koliko naj nebi presegli (se mi šteje potem njegov dohodek + otroški dodatek in starševski dodatek??)

drugače pa hvala lepa za odg!!!!

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:00:15   
Star_a
Midva nisva prijavljena že 9 let,pa to ne pomeni da sem samohranilkauser posted image    Samohranilka je tista,ki sama preživlja otroka,nima partnerja in  otrok nima očeta.
Vidva sta skupaj,furata izvenzakonsko zvezo,to pomeni da se povsod štejejo njegovi prihodki.

Kje vidiš 290 e user posted image   za 3 - članska družina: 459,04 EURa-a . če ima tvoj partner večjo plačo nisi upravičena. Spodaj piše kaj se šteje pod dohodke

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:07:32   
čebela1
no ker sem ravno na internetu prebrala da če nisva proočena oz nisva prijavljena da sva dejansko skupaj da sem smatrana kot samohranilka -zato vprašam... kaj pa če nebi bila z njim , kako bi pa potem upoštevali njegove dohodke? no sem mislila 230€ druzina + 1 otrok... 60€ cca 290€ zato sem mislila.. ja 450€ da bi bila socialna? to se mi zdi blazno veliko... če ima partner večjo plačo kot kao? cca 1000€-1100 je ima...

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:13:55   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

no ker sem ravno na internetu prebrala da če nisva proočena oz nisva prijavljena da sva dejansko skupaj da sem smatrana kot samohranilka -zato vprašam... kaj pa če nebi bila z njim , kako bi pa potem upoštevali njegove dohodke? no sem mislila 230€ druzina + 1 otrok... 60€ cca 290€ zato sem mislila.. ja 450€ da bi bila socialna? to se mi zdi blazno veliko... če ima partner večjo plačo kot kao? cca 1000€-1100 je ima...


user posted image

če hočeš pa kvazi samohranilstvo pa se boš obrnila drugam. oz. na druge uporabnice.
ker jaz se nisem in se tudi nikoli ne bi pretvarjala in lagala.Tako da ti svetovat ne znam

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:27:24   
čebela1
no jaz nisem rekla da bi se šla neko kvazi samohranilstvo- jaz sem to prebrala!!! in sem na forum pisala ker nevem vsega in vseh podatkov in govorim zgolj dejstva ki sme jih prebrala in me zanima kaj je res in kaj ne? in sem samo uprašala kako je s tem če dejansko se ne ve da sva skupaj če nisva na istem naslovu.... pa nima veze- sem uprašala samo do česa sem upravičena in neke okvirne zneske, da vem za kaj sploh lahko zaprosim...


(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:37:07   
Star_a
Sem ti povedala da naslov nima veze s samohranilstvom.

In podatke.-zneske si tudi dobila

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:39:02   
čebela1
eh... ok hvala

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:42:49   
Star_a
user posted image Jah,ne vem kakšen odg. bi rada,če si že vse dobila.Razen kvazi samohranilstva


(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:43:43   
katy83
Ti bom jaz pomagala, ker sem bila na istem:
Pripada ti
starševski dodatek
(1 leto) - 194€ (ne vem če je to točen znesek, vem da je malo manj kot 200e)
otroški dodatek: Nima veze če sta skupaj prijavljena ali ne...odvisno je kako se smatrata, če bosta skupaj kot družina, potem se štejejo prihodki od obeh (tudi študentsko delo)...če pa bosta kao goljufala državo, pa si morata še prej preživnino preko sodišča porihtat, da se lahko štejejo samo tvoji prihodki + preživnina za otroka...bo pa z novim zakon na tem področju nekaj sprememb, tega zakona pa še ne poznam dobro
socialna podpora: enako kot prej, če sta skupaj in praviš da ima 1000€ plače, krepko presegate cenzus in ne boš dobila nič...če pa ti plačuje preživnino, pa dobiš razliko (mislim, da okoli 100€) dokler dobivaš starševski dodatek, potem pa več

Kako se bosta vidva odločila je vajina stvar, vendar kot sem rekla novi zakon prinaša spremembe ravno na tem področju.

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:44:59   
katy83
Sicer pa čebela1, najboljše da greš na CSD in ti bodo vse lepo razložili...vsaj meni souser posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:46:29   
katy83
aja, pa če ti živiš pri starših in si stara manj kot 26 let, je spet druga zgodba

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:55:06   
čebela1
no definitivno mislim iti na CSD da mi razložijo vendar sem šele v 4 meseceu in šele sedaj malo bolj o tem se pogovarjamo tako da sem rekla bom neprej malo sama poizvedla/povprašala potem pa tja... hvala za odg katy83 - samo toliko da priblizno vem kaj in kako... kar se tiče prezivnine in sodišča to itak da nebi-samo mi je bilo pa cudno ker sem res brala (in na vecih straneh) da si avtomatično smatran kot samohranilec če nista prijavljena skupaj...  ker to nebomo sigurno ker ima on zelo dobre potne stoške in se nama enostavno ne splača da se prijavi pri meni :) sem stara manj kot 26 let ampak ne zivim pri starših... no sej mi bojo najbrs tudi to razložili

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   [Brisano sporočilo]
29.8.2011 12:55:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katy83)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   [Brisano sporočilo]
29.8.2011 12:57:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čebela1)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:59:25   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

no definitivno mislim iti na CSD da mi razložijo vendar sem šele v 4 meseceu in šele sedaj malo bolj o tem se pogovarjamo tako da sem rekla bom neprej malo sama poizvedla/povprašala potem pa tja... hvala za odg katy83 - samo toliko da priblizno vem kaj in kako... kar se tiče prezivnine in sodišča to itak da nebi-samo mi je bilo pa cudno ker sem res brala (in na vecih straneh) da si avtomatično smatran kot samohranilec če nista prijavljena skupaj...  ker to nebomo sigurno ker ima on zelo dobre potne stoške in se nama enostavno ne splača da se prijavi pri meni :) sem stara manj kot 26 let ampak ne zivim pri starših... no sej mi bojo najbrs tudi to razložili


ne, ne, to ne drži...to sem ziheruser posted image

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Nosečnost, brezposelnost in par vprašanj
29.8.2011 12:59:44   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: čebela1

no definitivno mislim iti na CSD da mi razložijo vendar sem šele v 4 meseceu in šele sedaj malo bolj o tem se pogovarjamo tako da sem rekla bom neprej malo sama poizvedla/povprašala potem pa tja... hvala za odg katy83 - samo toliko da priblizno vem kaj in kako... kar se tiče prezivnine in sodišča to itak da nebi-samo mi je bilo pa cudno ker sem res brala (in na vecih straneh) da si avtomatično smatran kot samohranilec če nista prijavljena skupaj - večina pač ne loči hrušk od jabolk,zato pa prihaja do tega :) ...  ker to nebomo sigurno ker ima on zelo dobre potne stoške in se nama enostavno ne splača da se prijavi pri meni - saj se niti ne rabi prijavit pri tebi,a sproti to ne bo pomenilo da si samohranilka,kot sem ti že napisala.:) sem stara manj kot 26 let ampak ne zivim pri starših... no sej mi bojo najbrs tudi to razložili

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?