|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 99 100 [101]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
7.11.2011 8:54:15   
Mica Potica
ne da bi jaz vedela. morda bi pa res ze bil cas?

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
   RE: Oktobrke 2011
7.11.2011 8:58:36   
pokamoka
heeej
Kako ste, dekline????:):):) UPam, da dobro, da ste se naspale danes ponoči in da gremo veselo v nov dan:):):) Ta mali mi spi... jaz pa malo pregledujem, kaj je novega.

Jaz sem o.k., fantina pa tudi. Itak se mu je potrebno prilagajati... ko se zbudi (kot je rekla MIca Potica) v sekundi dvajset mora dobit joško, ker drugače je jok in stok. Madona, je taka sila kdaj, da komaj uhitim ven stegnit joško:):):)

Dojenje: jaz ga dojim na obeh straneh. S tem, da ga podojim na eni strani (10 minut) in potem se gremo preoblečt (ker se med dojenjem ali pa po dojenju na prvi strani pokaka) in po umivanju in menjavi pleničke se podojimo še na drugi strani. Na drugi strani je odvisno od njega, koliko časa traja. Nekje od 8 do 12 minut. Ko ima dovolj se zdaj sam odstavi. Prej je pa kar zaspal.

Ima pa mali mal težav pri kakanju. Ne vem... tak se napenja, da kaj spravi ven iz sebe. In ko spravi, mu odleže (itak). Se pa res precej napenja in včasih kar zajoka... Včasih mu uspe šele, ko mu dam pleničko dol in ga začnem umivati. Hja... so pa bile že smešne prigode s tem:):):) Marsikaj se je nam že zgodilo:) Tudi to, da me je ˝popleskal˝:):):)

Bo pa jutri star pet tednov:):):) Majke, kaj leti za čas... kar ne morem verjet, da gre tolk hitro.

D vitamin: mi smo dobili recept v porodnišnici in smo šli v lekarno iskat kapljice. Smo pa dobili navodila, da jih začnemo dajati en teden po rojstvu in smo tako tut začeli.

Pri nas je megla (skoraj vsak dan, skoraj celi dan)... in danes čaka, če se bo tolk spravilo to vreme k sebi, da bomo lahko šli kaj ven. Včeraj nismo mogli it in mi kar manjka.

Tolk za zdaj...
JA, bomo odprle temo Oktobrčki 2011, al kako????

ajdi, se beremo
pa pa

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
   RE: Oktobrke 2011
7.11.2011 10:39:22   
strumf
čav.

jaz sem tudi zato da se odpre nova tema. mislim da so sedaj pa res že vsi oktobrčki zunajuser posted image . eni ste že pet tednov stari, kam le čas beži. mi bomo danes ob 12 dopolnili 14 dni user posted image user posted image user posted image . ja hitro gre.

tudi jaz upam na lepo vreme, ker nam še ni uspelo noseka pokukat iz stanovanja. to vreme me ubija. tako da grem popoldne, ko je naša druščina na dvorišču na balkon, da se malo spreluftam, mali pa ponavadi v ležalniku dremucka. ja nosek nam še vedno nagaja. čeprav je res vsaki dan boljše. je rekla ena da je trajalo kar 10 dni da je bil čisto čist. me je kar malo v slabo voljo dala, ker mi ga čistimo šele pet dni  pa mi je ful grozno. no sem tudi zdravnika klicala, pa je rekel samo čim večkrat na dan nosek čistit pa bo. no tako da mama to zelo upošteva in matra malega s sesanjem noska.

upam da je kje pri vas sonček, ker pri nas se že vso dolpoldne skriva.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
   RE: Oktobrke 2011
7.11.2011 13:37:36   
Mica Potica
punce, pri nas pa tak lep sonček. Sam smo še kar notri, ker naša pupa spi. Pa je ne bi budili, saj mso porabili ogromno energije, da je zaspala. V zadnjih dneh se je takooo spremenila. prava tečka je postala. kar nekaj se cmeri, pa sama ne ve zakaj. Ko jo zvija, je jok čisto drugačen, ko jo pa ne, se pa tudi kar nekaj odriha. res ne vem, kaj ji ne paše. ampak, tudi to bomo pregurali.

je pa danes stara točno 1 mesec! Jupijej!

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
   RE: Oktobrke 2011
7.11.2011 15:53:54   
muca*maca
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka

Ima pa mali mal težav pri kakanju. Ne vem... tak se napenja, da kaj spravi ven iz sebe. In ko spravi, mu odleže (itak). Se pa res precej napenja in včasih kar zajoka... Včasih mu uspe šele, ko mu dam pleničko dol in ga začnem umivati. Hja... so pa bile že smešne prigode s tem:):):) Marsikaj se je nam že zgodilo:) Tudi to, da me je ˝popleskal˝:):):)



Čao, javlja se oktobrka 2009 in novembrka 2011.
Sej ne, da bi hotla težit, al pa se pametno delat, mal sem pokukala k vam, kako vam gre, pa če so že vsi oktobrčki zunaj :)

Kar je citirano, pa mi je padlo v oči, ker sem ravno nekaj dni nazaj brala o dojenčkih brez plenic, po moje sicer mal brezveze, ampak sem začela razmišljat, da se je moj tamau doskrat tud jokal, pa napenjal, potem pa pokakal ali polulal, ko sem ga razvila v svetem prepričanju, da je pač polulan oz. pokakan in mu gre na živce. No, šele razvit se je potem polulal.

Pokamoka - a misliš, da je kaj možnosti, da tvoj mali noče bit pokakan v plenički in zato joka, pa se napenja, da se NE bi pokakal in potem, ko ga razviješ - se potem pokaka?

Kaj pa kolike - punce, ste kdaj razmišljale o tem, da jih mogoče ne črviči, ampak se nočejo polulat in pokakat v pleničko, pa čeprav jih previjemo, takoj ko moremo?

Ok, samo moje razmišljanje... Mirno napište, da o to kozlarije, če se vam tko zdi :)

Bodite fino fajn, uživajte s štručkami, jaz komaj čakam mojo - še tri tedne!

LP

< Sporočilo je popravil muca*maca -- 7.11.2011 15:54:40 >

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
   RE: Oktobrke 2011
7.11.2011 15:56:56   
si.pikica
pozdravljene!

Tudi moja punca je danes stara 1 mesec!! Kar ne morem verjet, kako hitro je minilo.... Tudi mi se še lovimo glede tega joka, čeprav največkrat joka ko jo zvija v trebuščku, je pa čudno, ker enkrat je to že zgodaj popoldne, drugič pa proti večeru. Drugače je pa ponoči kar pridna, spi po 4, včasih tudi 5 ur, pojemo in potem spet spimo. Jutri gremo pa na prvi pregled k zdravnici, upam da se je dovolj zredila, da nas ne bojo kaj kregali. Sicer se hranimo po steklenički in vem, da poje dovolj. Imam pa en problem.... ko pije iz stekleničke ji precej teče ven iz ust, kot da ne požira dovolj. Kaj še katera od vas hrani po steklenički in ima podobne probleme? Ali pa mogoče tudi kakšno pametno rešitev?

zdaj me pa kliče.... se oglasim še kaj

LP

tudi jaz se strinjam, da bi odprli novo temo med dojenčki

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 8:00:54   
Janja506
si.pikica: katero flaško uporabljata? Si preverila, da ima samo 1 luknjico. Mi imamo aventove in kljub temu, da bi v paketu za novorojenčke morali biti trije cuclji z eno luknjico in dva z dvema luknjicama je pri nas prišlo do napake in imamo tako samo dva cuclja z eno luknjico, in to sem opazila, ko mu je iz ust teklo. Tak da to preveri, če že nisi. Drugače pa ne vem, mogoče malo privzdigni glavico. Mi imamo samo težavo, ko čaj pije. Tega nima rad in pljuva vsepovsod.

Katero mleko uporabljaš?

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 11:49:31   
lananai
Čestitke vsem za dopolnjen že 1 mesec! Naš Lovro je danes star šele 11 dni... pa se mi zdi, da sem še včeraj jamrala, ker ni hotel ven iz mamice prit. user posted image Včeraj smo imeli fotkanje s Tino in komaj čakam, da vidim slikice. Ene par jih je že pokazala in je na njih tak angelček. Smo ga pa kar težko prepričali, da je spal. Takoj, ko ga je hotela v drugo pozo prestavit al pa nogico / rokico premaknit, se je zbudil in začel jamrat. Ja, sej, drugače pa spi in spi in ga moram zbujat - ne morš verjet.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 13:40:16   
Fižolčka

IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica
tudi jaz sem imela zelo slabo kri. še vedno jem neke tablete, najbolj pa mi je pomagal zvarek, ki mi ga je predpisala zdravnica. ( borovnice, slive, fige, rozine, rjavi sladkor + preliješ z merlotom ali refoškom in pustiš čez noč v hladilniku; nato zjutraj na tešče 2 žlički --> ker mi je bilo dobro, sem jaz tudi več in večkrat na dan ). Zdaj po 3 tednih se počutim dosti dosti dosti bolje.. ( že po 2 tednih poroda ), čeprav sem imela hemoglobin 64 ( min.120 ).
poskusi.


Mica Potica kakšne količine pa daš teh sestavin in sadje je verjetno vse suho? Pismo, tudi jaz imam od poroda in izgube krvi porazno železo (84) in nikakor ne pridem k sebi. Jem ratafer tablete, pa me grozno matra prebava, jem hrano bogato z železom.. pa nikako ne pridem k sebi, se mi zdi, da me položi vsak virus.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 15:09:04   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: Fižolčka


Mica Potica kakšne količine pa daš teh sestavin in sadje je verjetno vse suho? Pismo, tudi jaz imam od poroda in izgube krvi porazno železo (84) in nikakor ne pridem k sebi. Jem ratafer tablete, pa me grozno matra prebava, jem hrano bogato z železom.. pa nikako ne pridem k sebi, se mi zdi, da me položi vsak virus.



tudi jaz jem retafer, ampak imam urejeno prebavo - boljšo kot prej, ki je bila katastrofa.
Mi smo namešala vsega po malo v eno kafe skodelco in dali v hladilnik. ko je po cca 3 dneh zmanjkalo, smo naredili novo. Imela sem kupljene zmrzjene borovnice od Naturete, navadne rozine ( kupljene v škrniclju ), prav tako fige in slive. Skratka, vse suho sadje, le borovnice bi naj bile sveže oz. zmrzjene, samo da niso suhe, ker je pomembna tekočina od borovnic. Z vinom pa preliješ čisto malo, toliko da je malo tekočine - recimo 1/3 šalčke, ki jo napolneš s sadjem.
Jz imam zdaj malce boljši hemoglobin, ker sem takrat dobila transfuzijo krvi. Ampak me vseeno zanima na kolik osem prišla zdaj. počutim se dosti dosti bolje.

(odgovor članu Fižolčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 20:42:17   
si.pikica
Janja506 imamo 2 različni steklenički (Aventovo in Tome tipe) in obe imata najmanjši cucelj z 1 luknjico. Smo bile tudi danes v posvetovalnici na prvem pregledu in je zdravnica rekla, da ni nič hujšega, da očitno še ne zna dobro požirat in da se bo še naučila. Na teži pridno pridobiva, tako da se ne smemo preveč obremenjevat. Jo morem pa zelo pohvalit, ker je bila res pridna pri zdravnici, cel čas je pridno gledala in "sodelovala", le na koncu je malo zajokala. Zdaj bo pa kmalu lačna... se oglasim še kaj drugič. Fajn bodite...LP 

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 20:47:11   
si.pikica
Jo hranim z Novalacom, samo enako pije tudi ko pije moje mleko po steklenički, tako da mislim, da ni težava v mleku... mogoče je včasih malo lena, včasih pa preveč požrešna in prehitro vleče pa ne uspe vsega požret.

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
   RE: Oktobrke 2011
8.11.2011 21:14:08   
Janja506
si.pikica: mi tudi uporabljamo Novalac vendar tega AC proti kolikam, ki so ga ful matrale, sedaj ga malo manj, a še zmeraj precej. Koliko ml kaj poje zdaj tvoja?

Za vse, ki ste že bile v posvetovalnici, dajte mi malo povedat, kaj vse potrebujem za tja. Pa zanima me še glede teh kapljic z vit.D, a dobimo zdaj še kakšne kapljice, na spletu sem zraven Plivita in Oleovita zasledila AD3 kapljice ... a te dobimo še sedaj?

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
   RE: Oktobrke 2011
9.11.2011 12:18:14   
Fižolčka
Mica Potica - potem sva na istem. Zgubila sem okrog 2l krvi, dobila transfuzijo in ratafer. Včeraj sem šla še 1x k svoji zdravnici, da mi je vzela kri, ker me zanima, kako smo sedaj z železom (izvide še čakam). In zamenjali sva tablete, dobila sem Lagofer sirup, menda je dosti boljše za prebavo.

Bo poskusila tale zverek in poročam.. :)

Pozdravčke vsem.. katera še ni, naj pride na FB :) tam tudi čvekamo!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
   RE: Oktobrke 2011
10.11.2011 10:39:25   
lananai
Pri nas je bila spet patronažna, smo Lovrota vagali. Po začetnem padcu teže, je danes navagal 4030g, kar je že 100g več od porodne teže. Baje naj bi v 14ih dneh prekoračili porodno težo. Danes je Lovro star 13 dni, tako da mu je zgleda zalaufalo. user posted image Ga vsaj ponoči ne bom več zbujala. Upam, da bo čim lepše spal. Sicer pa se tako hitro podoji (15 minut), da mi tudi dojenje ponoči sploh ni naporno. Ko se spomnim hčerke, ki je vztrajala po 40 minut, da sem včasih kar zaspala zraven... user posted image
Ima pa Lovro na glavici ene take vodeno rumene izpuščaje, ki naj bi baje spominjali na norice. user posted image Se greva danes preventivno pokazat k pediatru. Jst mislim, da norice skoraj ne morejo bit, ker ne vem, da bi bili v stiku s kom, ki jih ima.

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
   RE: Oktobrke 2011
10.11.2011 11:01:17   
lananai
Sem odprla novo temo na dojenčku, tako da ste vabljene na klepet tja! user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
   RE: Oktobrke 2011
11.11.2011 10:06:36   
urskaja
Lananai pod katerim naslovom pri dojenčku pa najdem "nadaljevanje" oktobrk 2011?
Lp

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
   RE: Oktobrke 2011
11.11.2011 10:38:14   
si.pikica
najdeš pod "Starši čvekamo"- oktobrčki 2011

grem tudi jaz tja

(odgovor članu urskaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
   RE: Oktobrke 2011
16.11.2011 10:02:09   
Mica Potica
torej, tema v nosečnost v pričakovanju pri oktobrčkih 2011 je zaključena. Ogromno smo se naučile, ter lepo poklepetale. Krajšale smo si dolge trenutke in lajšale težka obdobja.

Sedaj smo preseljene in gremo dalje!!! 

user posted image

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 99 100 [101]
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 99 100 [101]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?