|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
23.2.2011 13:50:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BabyKitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
1.3.2011 11:40:51   
kenya
Meni pa nikoli ne bo jasno, zakaj si nekateri ljudje jemljejo pravico, da kritizirajo imena ki jih starši izberemo/izberejo svojim otrokom, kakor da bi moralo biti vsem tako ime kot so oni izbrali. In še to so ponavadi ljudje, ki te niti ne poznajo dobro user posted image . Jaz kar naprej poslušam komentarje, pa čeprav se mi zdi da nimamo nobenih eksotičnih imen, ampak se samo smejim. Tudi jaz nad marsikaterim imenom nisem navdušena, pa ravno ne grem vedno razlagat staršem tega.

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
1.3.2011 12:36:28   
emaa
Moji trije imajo vsi po dve imeni. Večina drugega imena ne zna izgovorit, samo nimajo jih zaradi drugih. Je pa vsem všeč,  da jih imamo oz. zakaj jih imamo. Tudi jaz imam dve imeni.
Ronja Lejla je pa ja lepo ime, jaz sem imela vedno za prvo izbiro (če bi se dragi strinjal, kar se je) Lejlo, pa imamo eno lepo Lejlo doma.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
1.3.2011 12:55:12   
ronja
Ronja Lejla je pa ja lepo ime

Pri nas sta to dve imeni - za dve punčkiuser posted image . Sta mi pa obe lepi, seveda, hehe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
6.3.2011 15:28:14   
diamantina
Za našega sem še zmeraj slišala, da je ime zelo lepo in da mu pristoji. Vem celo za eno mamico, ki je tako svojega sina poimenovala, ker je bila enostavno navdušena. 

Tudi moje ime je bolj nevsakdanje, redko (v OŠ s 1000 otroki sem bila edina user posted image ), vendar se mu še nikdar ni kdo smejal.

Meni na splošno niso všeč imena z w, q, y, x, dvojimi m, l, n ... ampak to je moj okus. Kakšno ime kdo da, mi je vseeno, iz nobenega se ne norčujem ali se mu smejim.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
27.5.2011 20:08:13   
Lucy_
Meni se mi tudi zdi da vsak ima pravico izbrat tisto ime ki si želi, se mi pa zdi vseeno pametno izbrati ime z obzirom na otroka, in kako bodo ostali dojeli to ime. Pa to ko bo otrok star 3, 6, 30 ali 60 let, in to v Sloveniji in tujini. Saj vem da se vsega res ne da predvidet, ampak npr normalno švedsko žensko ime je Mona (po primorsko ni tako lepo...user posted image ), na danskem pa recimo Palle (po italijansko pomeni dejansko "jajca"). Pa imamo enega prijatelja ki se kliče Palle Pedersen. user posted image Res človek ne more preštudirat vseh jezikov, samo po mojem je smiselno, če izbereš neko "čudno" ime, vseeno prečekiraš kako zveni v tistih bolj pogostih jezikih...
Ronja recimo zveni kul kot ime, samo prva asociacia ki jo dobim je z garjem, ker ravno to pomeni po italijansko user posted image (se piše mal drugače, ampak se čisto isto izgovori). Ronja nič proti tebi ali izbiri imena, samo ko bom jaz zbirala ime (zelo kmalu) bi se res rada izognila takšnim pomenom (pa tudi če samo po sebi ime ni slabo)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
28.5.2011 13:15:21   
lenčy
meni gre pa naživce, ker vsak vpraša, ali se naš Aleks napiše z X in če je uradno Aleksander. pa če rečem, da je Aleks, js ne vem, zakaj moram zdj vsakemu razlagatuser posted image

medva sva izbrala lepo ime, ki ga poznajo po celem svetu in je dokaj moderno. nisem pa hotela takega, ki ga ima že vsak tretji (Žan, Lan, ...).
drgač ima pa vsak drugačen okus oz. želje za ime svojega otroka. js nobenega ne obsojam, kar pričakujem isto tudi od drugih.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Lucy_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
28.5.2011 13:50:35   
mateyka
moram rečt da nikoli. naša ima zelo redko ime (večkrat sicer vprašajo, če ga lahko ponovimo), nam pa še nikoli noben ni rekel, da je čudno ali grdo, ali kakorkoli negativno - razen gospe "bumerang" seveda user posted image

je pa v naši skupini en lep šopek "sve i svašta" imen v vrtcu (in naša sploh ne izstopa)
Kiara
Aljana
Pika Ana
Francé
Nik
Aleksandar
Janej
Blaž
Anej
Tisa
(Inara - naša tamala)

ok, sej so še, to sva zdaj na hitro s tamalo skup spravile - so iz vseh vetrov user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
28.5.2011 18:54:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

A imate kakšne izkušnje s tem, ko ste povedale, kako je otroku ime in ste naletele na kakšne neprijetne poglede ali celo komentarje?


Ne.
Tudi ne komentiram - če me o tem posebej ne povprašajo, takrat pa povem, ali mi je všeč ali ne. Kako to drugi sprejme, je pa njegova stvar, kaj pa sprašuje po všečnosti. Aja, če mi je ime lepo, ali če paše otroku (nekaterim določeno ime prav posebej paše), pa tudi komentiram.

(odgovor članu resnavesna07)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
28.5.2011 21:56:09   
malibauc
Naš škrat pa ima eno najbolj pogostih imen v Sloveniji, pa sem slišala komentar, da nisem izvirna.
Ja, pa kaj. Meni in mojemu dragemu je bilo že takrat najlepše - zdaj pa nama je SPLOH!!!

No,če bomo pa kdaj imeli punčko, pa mi je všeč eno najbolj nenavadnih imen. Kakšna kombinacijauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
28.5.2011 22:34:21   
pelin
Oba z možem imava dolga Slovenska imena in sama se spomni, da mi je šlo v vrtcu na živce, ker je dolgo trajalo, da sem se ga naučila napisati in sem si močno želela, da bi bila Majauser posted image ...Ko sem prišla v šolo mi je kmalu postalo na moč všeč, ker sem bila celo Oš edina na šoli s takim imenom...Tudi naša škrata imata oba dolga Slovenska imena in  ju nisva še nikoli slišala, da bi jima  ne bila všeč. Do sedaj nisva še nikoli doživela slabega odziva , le včasih se zgodi, da naju kdo vpraša kako ju kličeva skrajšano...Doma še vedno slišita na celo ime, v šoli pa je druga pesem....prijateljčki si  pač olajšajo delo in ju kličejo bolj na kratko, kar pa ju očitno ne moti...
Tudi sama sem mnenja, da je treba pri izbiri imena pri otroku pomisliti na to, da ga bo primoran nositi vsaj  celo otroštvo...kar pa gotovo ni mačji kašelj, če si v zdajšnjih časih recimo: Zemidraga ali pa Dobrogoj...


(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
28.5.2011 23:03:39   
november2010
Tudi midva sva pri drugem sinu imela veckrat vprasanje kje sva to ime nasla oz. se zanj odlocila (Adam). Pac obema je bilo všeč. to je to..... al pa to, ko 80% ljudi reče: "no zdaj pa še eno Evo".... :S Ja, itak ja....

Se ne oziram, midva sva dala imena ki so nama všeč, ravno tako so storili drugi, spoštujem odločitev vsakega...


_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
1.6.2011 21:29:42   
Lucy_
november, jaz pa sm eva pa so me celo otroštvo spraševali kje mam adama. Pa to tudi odrasli...Super originalno! (pol enkrat se že naveličaš poslušat iste fore...samo kaj češ)user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
1.6.2011 21:34:30   
hopsala
tudi midva bova hmalu na tem da izbereva ime za user posted image . in seveda sva že nekaj izbrala in poveva njegovi mami in ona čisto zgrožena, kako grdo ime, da mora biti čisto slovensko in oh in sploh... tak da me je enostavno kar minilo do tega imena ...nevem, pa čeprav sem rekla da se ne bom ozirala na mnenja drugih me je enostavno minilo... sedaj imava že druga imena in sva rekla da bova tiho ko pa bouser posted image prišel na svet bodo izvedeli in če jim je všeč ali pa ne... aja pa tisto ime nad katerim se je tako zgražala: Laura...? nevem kaj je tu čudnega in tako blazno grdega?!. nočem si niti misliti kaj je bilo šele ko je izvedela za moje ime ki pa res ni slovensko in je malce drugačnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
17.6.2011 18:59:37   
Laima
Bom še jaz pridodala svoj piskrček,

kot opažaš se tudi na teh forumih srečujemo drugače misleči ljudje. Meni še nobeno ime ni izvenelo grdo, če je človek ki ga nosi OK, so pa imena, ki mi niso všeč zaradi ljudi, ki jih nosijo, njihovih dejanj,...
Še tako lepo vsesplošno ime lahko čez čas postane grdo.
Nenavadnost imen sprva ljudje težko sprejmejo, a se čez čas navadijo in pazi nekaj let kasneje glej ga zlomka še dva trije z enakim imenom, kot si ga ti dala otroku.
Pred 30 leti je bil cel fenomen ime Soraja na slovenskih tleh, danes ni panike.
Če ti je ime všeč, koga briga s ponosom ga večkrat kje kjer je masa ljudi pokliči pa boš videla kmalu efekt.
Kari ime ki v mojem okolju ni bil cool pred leti, sedaj je že 5 fantkov s tem imenom.
Moj sin ima dva L v imenu in vsakega popravi, ko zapiše napačno njegovo ime, da popravi, če ni prav.
Včasih so župniki po posluhu v družini spremenili priimke š/ž,... ob dedovanjih pa so bili problemi.
Doslednost le naj bo pa srečno pri pomenovanju in nič sekirat. Ime bo pravo. LP

(odgovor članu hopsala)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
17.6.2011 21:34:38   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

A imate kakšne izkušnje s tem, ko ste povedale, kako je otroku ime in ste naletele na kakšne neprijetne poglede ali celo komentarje?


ja... sinu je ime gal in se je ena gospa zgražala le kje sva to ime našla, kaj je to za eno ime, da nima pomena, pa oh in sloh ta novodobna imena (kar seveda ni res) in čez par mesecev je dobila vnučka valauser posted image

jaz ne najdem imena ki bi rekla, da mi je grdo, so mi pa seveda ena bolj simpatična kot druga. včasih pa tudi rabim čas, da se navadim na kakno novo oz novodobno ime.

(odgovor članu resnavesna07)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
17.6.2011 21:58:05   
Belen
Meni so všeč "nenavadna" imena, čeprav,ko sm bila majhna in mlajša...sm si želela, da bi mi starši dali drugo ime....ker sm bla do nedolgo nazaj edina s tem imenom v SLO. user posted image zdej ko sm starejša...pa mi je postalo všeč... oz.se ne oziram na druge...

Ni me motilo,da so me v šoli zafrkavali (me niso),ampak to,da ga niso znali ne izgovorit, ne napisat, kaj šele prebrat npr.učitelji iz redovalnice???!!! celo prvi passaport ko so mi naredili-so se zmotili ime???!!! user posted image
in vedno sm si rekla,ko bom mela otroke, jim bom dala ime npr. ana, jan, marko, tina itd..... user posted image user posted image in seveda ni bilo tako......
moji dvojčici sta Lija (bolj pogosto) in Naša (ni nobene) saj po stat.uradu - če pozna kdo kako Našo-naj mi pove user posted image user posted image in verjetno jo bojo kej hecali.... tipo naša-vaša itd???? user posted image se ne sekiram.... tudi moja sošolka je bila ana-pa je postala ana-banana  user posted image user posted image user posted image user posted image


tako da.... lih če ni neko čudno ime..... pri nas na obali obvladamo več al manj vsi IT jezik.... in je bla ena punca na OŠ,ki ji je bilo ime Merdina....in v IT merdina...pomeni pomanjševalnica za merda-drek user posted image user posted image ...mal čudno tako ime za Obalo...predstavljajte si bogo pupo kako je bla glavna tarča..... sej če bi bila s tem imenom kje na Štajerskem verjetno ne bi bilo nič čudnega.... user posted image no pri 18.letih si je spremenila v ime Sara user posted image .... p.s. js bi si tudi na njenem mestu user posted image user posted image


_____________________________

*** Live life with no regrets, it's to short to wine for past, live for now, and don't look back! NEWER!!!! ***


(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
17.6.2011 22:24:32   
katy83
Midva sva že pred nosečnostjo imela izbrana imena za najine otročke. Če bi bila punčka bi bila Katarina, za fantka pa sva imela izbrano Timotej. In že takrat sva poslušala kometarje, zakaj tako dolga imena...so nama pač dolga imena všeč.
Ko so mi rekli, da bomo imeli fantka, in sva povedala kako mu bo ime, pa so padali komentarji, aja Timi bo? user posted image Grrrrrrr...takrat sem bila jezna...se mi zdi, da sem vsem dodobra zagrozila, da hočem, da se mojega otroka kliče Timotej...in zdaj je star 15 mesecev in je Timotej. user posted image user posted image user posted image Za v vrtcu in šoli je itak pričakovat, da bo mogoče Timi, ampak od sorodnikov in prijateljev pa nekak pričakujem, da ga kličejo tako kot mu je ime.
Mi je pa še zdaj hecno, ko kdo kje vpraša kako mu je ime, in skoraj vedno dobim odgovor: aja, Timi. user posted image


Drugače pa je pri meni ponavadi tako, da če mi kdo pove kakšno nenavadno ime, ga moram večkrat slišat, pa se ga navadim. Če pa mi slučajno katero ime ni všeč, pa pač ne komentiram. Nimam niti pravice.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
17.6.2011 22:26:03   
KT
Najina hči ima dve imeni...in pogosto vprašanje...ja, kako jo pa kličete?...moj odgovor: po obeh vednarle (zakaj bi pa drugače imela dve imeni). Tudi druga (prihajajoča) bo verjetno imela dve imeni, zakaj? ... ker nama je tako všeč in pošteno povedano mi je malo mar za razne veleumne komentarje.
Dejstvo je, da se časi premenjajo in z njimi imena otrok. Vsak naj bi načeloma svojemu otroku izbral ime, ki mu je všeč, saj je, roko na srce, otrok vendar njegov. Poslušati "pametne" glave, ki razpredajo o izbranem imenu, pa je tudi stvar vsakega posameznika.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
18.6.2011 19:21:37   
Laima
user posted image user posted image user posted image NA VAŠE KOMENTARJE

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
3.7.2011 23:23:18   
Manja87
IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

A imate kakšne izkušnje s tem, ko ste povedale, kako je otroku ime in ste naletele na kakšne neprijetne poglede ali celo komentarje?


Tudi jaz sem ena tistih, ki ima negativne izkušnje s tem. Sama sicer nikoli nisem naletela na to, je pa to doživljala moja sestra, ki ima, mimogrede, zelo lepo in preprosto ime po eni slovanski boginji in za tisti čas, v katerem je bila rojena, je bilo to ime prava mala atrakcija. Hecno je, ko danes pogledam naokoli, pa ima že skoraj vsako 5. dekle to ime.

Kakorkoli, trenutno sem tudi jaz srečka nosečka in če bomo imeli fantka, bo v kombinaciji z drugim, daljšim imenom, nosil tudi ime Jona. Včasih zasledim kje na kakem forumu ali pa ko se s kom pogovarjam o izbiri imena kaj v smislu "Jona je vendar žensko ime" in najprej me malo razjezi, potem pa se nekako pomirim in si rečem, da to samo kaže na nevedenje staršev o izvoru tega imena. Zanimivo je tudi, da je v Sloveniji kar 47 žensk, ki nosijo to ime, na drugi strani pa 12 moških. Po eni strani se mi to zdi prav smešno, saj je Jona svetopisemsko ime, bil je namreč moški, židovski prerok, ki je živel v 8.st.pr.n.št., po drugi strani pa imajo starši konec koncev otroku pravico dat tudi ime, ki ne velja za tisti spol. Sama ne bi nikoli kritizirala kakšne punčke oz. ženske, ki bi nosila to ali katerokoli drugo moško ime, me pa oz. me bo zagotovo razjezilo, če bo kdo mojega sina zafrkaval, češ, "imaš žensko ime".

(odgovor članu resnavesna07)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
4.7.2011 7:22:10   
diamantina
Vanja je načeloma tudi moško ime, jaz pa poznam kar 4 ženske s tem imenom in samo enega moškega.

Pa kaj te briga, kaj si drugi mislijo, pomembno je, kaj si bo o svojem imenu mislil tvoj otrok, on ima kasneje največ besede pri tem, ali mu je všeč ali ne, je navsezadnje "žertev" naših starševskih idej.

Jaz imam lepo ime, ki je bilo in je zeloooo redko, sploh ne vem, če še kdo da to ime, sem pa ponosna lastnica in hvala staršem, da so mi takega dali.

(odgovor članu Manja87)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
4.7.2011 12:12:09   
lenčy
a vam js povem, kakšno bedno je moja tašča izjavla? nekje smo bili na obisku in imajo fantka Taja (ne vem, ali je Tai, al pa Taj, sj je vseeno), ona pa mu pravi Tajsonuser posted image češ kakšno ime je to.. js bi se hmal v zemljo pogreznla... da ne govorim, da si je komaj zapomnla ime mojega sina, ki ima čist obično slovensko ime... na take komentarje se pa res ne mormo ozirat, Tajson halooo???

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
4.7.2011 12:25:36   
varja
Ko sem jaz rodila mojega Naceta, sem vsakega, ki ga je prišel pogledat vprašala, če mu je všeč ime in so se nekateri potem iz vljudnosti, da nas ne bi užalili, nekaj izmotavali tako ,da sem videla, da jim ime ravno ne sede. Iz tega sem se naučila, da bolje, da ne sprašujem, da komur ni všeč, ne bo nič rekel, komur pa je, mi pa itak pove. In to deluje še zdaj. Komur je ime zelo všeč, mi to pove in me poboža po duši.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: ko drugi kritizirajo ime otroka
4.7.2011 12:27:39   
tasa_m
Ne, zaenkrat nimamo teh težav.
Pri naši tamali vsi odvzamejo črko J in je stalno samo Lia. Ko jih popravim pa dobim odgovor: saj je vseeno. Je imela gospa na CSD-ju srečo da ni imela nikjer imena napisanega (ali pa ga nisem videla) ker bi ji tudi jaz kakšno črko odvzela. user posted image

No je pa res da ko sem v nosečnosti prebrala ime Lij in mi je bilo ful všeč in sva povedala prijateljem da študirama o tem imenu, da so padali komentarji: Fucuser posted image China ime. user posted image

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 4.7.2011 12:29:35 >

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?