|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 10:35:34   
Nika v službi
Dejstvo je, da praviloma že otroci sami tiste, izredno problematične otroke, izločijo, izključijo iz družbe. Jaz to opažam pri skupini, ki jo obiskuje naša ta mala. Imajo 1 izredno problematičnega fantiča, ki je milo rečeno - živahen. Predvsem zato, ker ima starše, ki mu ne znajo postaviti mej in mu dovolijo preveč, že za njih je precej neobvladljiv. V našem primeru je to povsem jasno. Ostali otroci so se nekakako že opredelili: NN je lump. Nagaja, tepe, poriva, pljuva. In še bi lahko naštevali. Dečka praktično nihče ne povabi na RD, z njim se dejansko igra izredno omejen krog fantičov, ki so tudi precej živahni in jih občasno potegne njegov temperament in izzivi po lumparijah. Ampak je še vedno razlika med tistimi, ki sledijo in malemu NN. Očitna razlika. Ki sta jo med vrsticami, nikoli direktno, izpostavili tudi obe vzgojiteljici, ampak tukaj se veliko ne da narediti, saj starši ne uvidijo, kakšno škodo delajo otroku. In je začaran krog. Dečko je izključen iz skupine, da bi pritegnil pozornost, dela večje in večje lumparije. To je njegov klic po pozornosti, po tem, da mu nekdo prisluhne in naravna kompas.

Da ne bo pomote, imam izredno živahno, odločno deklico z izrazito močnim karakterjem, trmasto, neugnano. A še vedno obvladjivo. Doma in v vrtcu.  Je pa potrebna odločnost, doslednost staršev od vsega začetka. Otrok potrebuje jasno začrtane meje.

Ko je moja prvič dvignila roko, da bi me udarila, sem ji roko prestregla. Saj še kdaj poskuša, pa je odziv nespremenjen. Enako je bilo s poskusi pljuvanja. In ja, tudi udarec po ustih je že dobila. Je zaleglo. AMpak takrat, ko se "virus" še ni razrasel.

Če je neko vedenje nesprejemljivo, je potrebno ukrepati. Jasno, odločno, samozavestno, dosledno. Z veliko ljubezni in potrpljenja.

Mislim, da najprej potrebuješ pomoč ti, šele nato boš lahko pomagala svojemu sinu. In ja, se strinjam, da je napačna pot, če se poudarjajo samo negativne strani, potrebno je predvsem pohvaliti tisto, kar je dobro, da si otrok zgradi pozitivno samopodobo. V paralelo pa je potrebno odločno nastopiti in jasno povedati (ukrepati), ko je neko vedenje nesprejemljivo.

Težava je v razhajanju med načinom vzgoje in v ločnici, kaj je za nekoga sprejemljivo (saj je še majhen, saj je še otrok) in kaj ne. Nekomu nikakor ni problematično, da se v hotelu pri zajtrku otrok igra s corn-flakesom, ga razmetava po mizi in tleh, kroglice nalaga v kozarce in skodelice, potem pa vse skupaj nonšalantno pusti in skupaj s starši odide.

Mi in naša madam pa smo samo zgroženo opazovali in čakali, kdaj bodo starši jasno povedali, da se tako ne dela (iz več razlogov, pa jih ne bi zdaj naštevala). Pa da ne bo pomote, otroka (bila sta 2), sta bila oba starejša kot naša 5-letnica!

Primeri, ki jih srečujemo dnevno dokazujejo zmoto permisivne vzgoje.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 10:57:21   
maktub
jaz se popolnoma zavedam in na nek način prevzemam vso krivdo nase..ker vem dasem jaz z mojo "mehko" roko mu naredila veliko skodo..čeprav ko sem v druzbi otrok imajo nasega otroka po noven kr radi,...rečem daseje nekako socializiral....
pa mi vse te mamice v stosu rečejo:: no mi bise mogli malo zamenjat..vidim da vam gre dobro z nasin , nam za z vasim....
jaz nevem zakaj ampak mene moj otrok kdaj pa kdaj sedaj kr premaga, recimo z drugimi otroci pa se jaz 1 2 3 lepo zmenim in nevem doti lazje speljem vse....
jaz se zavedam da so meje pri vzgoji zelo potrebne in nas jih kr sam kliče...tudi dokler ni blo dnevnega rituiala je bil nekako zmeden sedaj pa točno ve kaj bo ko bo tema kaj sledi po rinaski in kaj pred njo..kaj naredit ko pride domow....
jaz grem na vse pogovore do sedaj sem jih imela 2 ampak vedno se vrtimo v krogu... samo se pogovarjamo in pogovarjamo ko pridemo domow pa nobenegaa zaklljučka ni....
jaz vem kje delam narobe in vse....ampak mene samo zanima konkretno kaj naj naredim ko semi otrok vrze na tla vzunaj?kaj naj naredim ko otrok doma meče stvari.. pa ko sem to spih.vprasala so mi vedno odg . ja nevem to je tezko rečt kaj naj naredite...
kako tezko rečt?.. jaz cem da je to jezo,ihrto treba zatajit sam kako,,
no z možem sva se zdaj po eni prebrani knjigi odločila da pač bova takole:

recimo da hoče sladoled in da sladoleda ni ali da mu ga pač ne damo ker je kosilo in da se meče
1. opozorimo
2. zagrozimo kaj sledi
3. izpolnimo groznjo s tem da gre na ohlajanje v sobo za 2 min oz.ko bo pripravljen naj pride ven

to nam je pomagalo in morem rečt da čim mu rečem...ejjjj..... že sam rečeL: ja vem sobaa...torej ve semu splača ne delat nesramosti..
no pa danes mi jerekla da je  to zelo napačno....pa sem kr tko ostala..ja kako zdaj napačno če pa v knjigi pise in če nam je dr.to predlagala.. jaz sem ji lepo rekla da jaz nemorem na njem vsak dan sprobavat različne metode ohlajanja ker kazen temu ne morem rečt....
žespet se mi je vso moje misljenje in trdu nekako poruslo...tale 2.prish pa pravi da bi ga mogla kaznocvat isto vzunaj kot doma...torej ne v sobo ampak isto kot če bi to naredu v kinu...
no.. sedaj pa smo spet tam.. komaj smo malo prisli na zelo svetlo zeleno vejo opet bomo pristali v novih pravilih...
nevem malo me bega....


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 11:11:04   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

ja kaj naj rečem...dobrodošla v kljub vragcev.

si pa še nekaj zapomni: PR 3 LETIH SE ŠELE ZAČNE,.....user posted image user posted image ,pa nobeden ni izjema,le da boste imeli več dela in boste potrebovali veliko mero potrpežljivosti in nikoli ne pričakovali takojšnje uboganje otroka(kar je čist razumljivo za to starost),veliko boste slišali o vzgoji,ki pa ni nikoli tako kriva da se vajin otrok tako obnaša,temveč njegov temperament,ki se ga morate naučit obvladati.
nič bat .....pr 4 letih mamo mi pomoje vrhunec,...pa ene stvari minejo pa druge pridejo.tako da,...ja kar pogumno.


ma jaz se ne bi strinjala s tem...  jaz sem imela eno tako vragico doma ...
naša je bila vedno malo "težji" otrok, že kot dojenček nisem mogla sedet niti na kavi, jedla stoje ipd... pri 2 letih je bilo težko z njo za pop..., sem se pogovorila z vzgojiteljicama, s specialno pedagoginjo v vrtcu, ki je bila enkratna (veliko zelo dobrih predlogov in nasvetov mi je dala), s psihologinjo v vrtcu, ki mi sicer ni dala nobenega posebno pametnega nasveta, samo pritrdila je vsemu, kar sem itak že prebrala v literaturi in na forumih, potem pa smo šli še v ZD k psihologinji, ki nam tudi ni povedala nič novega.

V glavnem jaz sem se držala nasvetov spec. pedagoginje in nasvetov iz knjig in nam je uspelo "ukrotiti našo vragico"- danes pri skoraj 5 letih je krasen otrok- vse se lahko z njo zmenimo, povsod jo lahko peljem, v vrtcu ji pojejo same hvale... kot da bi obrnili list in začeli znova...

Jaz bi ti svetovala res posvet s kakšnim privat psihologom, in pač vsemi, ki so ti na razpolago v vrtcu (gotovo imate svetovalno službo), škodit ne more, vendar moraš k zadevi prostopit s pozitivnim odnosom in prej ko slej bodo rezultati vidni.

Edino mi ni všeč, ker se iz tvojega posta čuti, da se je pri vašem začela tista negativna etiketa- potem se pa v skladu z njo otroci tako tudi začno obnašati.
Na to nas je opozorila spec. pedagoginja, ker posebno grobih otrok skupine ne marajo in jih izločijo-ti pa so še bolj željni pozornosti, ki jo ponovno iščejo na njim edino znan način- z grobostjo... res ti svetujem pregled kakšne knjige, forum ima tudi na to temo veliko pametnih nasvetov in posvet- saj ne gre za obtoževanje, da ste ga vzagali narobe- samo vsak otrok je drugačen in nekateri pač rabijo spodbude na drugačen način, da dojamejo kaj  in kako morajo v določeni situaciji narediti.

Ne vem, koliko sem ti kaj pomagala, hotela pa sem izpostaviti, da se z pozitivnim odnosom naredi marsikaj...srečno.

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 11:23:41   
maktub
ČebelicaMaja


ja definitivno bom najdla kakega privat psihiloga in sla na posvet....če ima katera za kakega pametnega in v redu naj mi kr predlaga..
ma kot jaz vem v vrtcu se ga otroci ne izogibajo  morem rečt da ga imajo kr radino.. se ga ne bojijo...

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 11:45:19   
juhica
Maktub, veš kaj, če je soba pomagala in da se je otrok sam zavedal kaj sledi po nagajanju, potem bi jst na tvojem mestu samo vztrajala in se tudi slučajno ne bi obremenjevala z nasveti psihologov...

Ti si mama in najbolje poznaš svojega otroka (no poleg očeta seveda) in če vidiš da nekaj deluje in obenem ne spravlja otroka v stisko, potem tako nadaljuj, predvsem pa bodi vztrajna, še enkrat vztrajna in ODLOČNA. Otrok te v nulo pozna in prebere, in bo takoj začutil ali nekaj resno misliš ali pa nisi prepričana vase. Ja in zunaj pač izberi kako drugo kazen, okoliščinam primerno.

No jst imam sedaj za kazen en kot pri vratih, kjer ju posedam (no predvsem mlajšega, je dve pa pol leti star) in tudi če vstanem, ga odnesem nazaj in pri nas to zelo deluje....Če pa gre čez mejo, ga pa zaprem v hodnik, vrata imajo steklo tako da me vidi, za kaki dve minuti, je čisto dovolj....Dostikrat je dovolj če le zagrozim s hodnikom, pa že ve koliko je ura....srečno

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 11:49:06   
juhica
Aja, sam neki sem ti narobe povedala, v hodnik ga zaprem maksimalno za pol minute, na tleh v kotu (zraven mene) ga pa imam do dve minuti.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 11:52:29   
maktub
juhica...

ja ja pomaga..v sobi pa  mu vedno pustim luč in za 2 prsta priprata vrata...pa vrat niti ne takne..
oooo ja ja jaz vidim da kr precej deluje zadnje čase ko smo to začeli...tko da mislim da bom jaz kr s tem nadaljevana kljub temu da me je ta s tem ko sem to rekla kr čudno gledala....
kot sem razumela je pa hotela rečt da ni prav da ima otrok več vrst ohlajanja.. tipo doma eno.. vzunaj eno..pri babicah drugo...
ampak ko smo vzuanj imamo eno ko smo doma pa drugo in nevem jaz nevidim nič narobe v tem da ima v raz.okolisčinah različno

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 14:06:55   
corfu
Ko sem tole brala sem bila kar šokirana in zgrožena user posted image  Meni se v vsej zgodbi najbolj smili otrok. Otrok rabi okvirje v katerih odrašča, mi ga vodimo, učimo, vzgajamo... dajemo s tem občutek varnosti, zavetja...jojjoj

< Sporočilo je popravil corfu -- 17.2.2011 14:07:35 >


_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
17.2.2011 14:36:45   
Nika v službi
Veš, zakaj je meni težko dat nasvet? Zato, ker smo mi s takim vedenjem nehali že mnogo prej. Torej, prvič, ko je zatrmarila in se mi vrgla na tla, sem ji jasno dala vedeti, da na tak način ne bo prišla skozi. Še danes (pa verjetno še dolgouser posted image ) vidim sliko pred očmi - mi3 na idiličnem sprehodu v Radencih, ko ta mala začela trmariti, da ne more hodit (pa komaj smo sprehod začeli, torej ni bila utrujena!), da ne bo šla na sprehod, da hoče v bazen, ipd. Pa sem ji lepo povedala, da smo se že zjutraj pri zajtrku zmenilim, da gremo najprej na sprehod, ker je lepo vreme in da je bazen na vrsti popoldan po kosilu. Ona pa še naprej tuljenje, krokodilje solze, trma. Ji rečem, da midva z očijem greva naprej, ona pa kakor želi. Isto. Jo primem za roko, da bi šla z nama, se mi iztrga, tuli. Ji še enkrat povem, da je to zadnje opozorilo in da potem greva. In sva res šla. Sicer sem se nazaj obračala, ampak z malimi koraki korakala naprej. Dolgo, dolgo je tulila, hlipala "mamica, mamica", midva sva hodila naprej, gledala nazaj, ona še kar na mestu, vsa cepetajoča. Mimo sprehajalci, nekateri brezizrazno, drugi zgroženo (kakšni starši, verjetnouser posted image ), midva vztrajava, je bila razdalja že res zelo velika in pred nami stopnice, kjer - če bi šla dol - je ne bi več videla. Se spet obrnem in vidim, da se je malo premaknila naprej. Ji zakličem, če gre. Ona ne. Vztraja. Se obrneva in stopiva na prvo stopnico, možu rečem, da naj gre dol, jaz ostanem na vrhu in ji rečem, da grem tudi jaz za očijem, če se ne bo hitro premislila. To je pa upalilo. Počasi, ekstremno počasi in seveda še vedno jokajoče se je bližala. Sva jo potem počakala, jo objela, potolažila, potem smo šli skupaj na čaj in pogovor. Kjer smo vse lepo še enkrat razložili. Od takrat se nikoli več ni metala po tleh. Trmarila je seveda na drugače načine, pa smo se jih lotevali počasi, korak za korakom.

Otroku mora biti jasno, kdaj misliš zares in kdaj ni več pogajanja. Naša to kristalno dobro ve. Saj tudi ona poskuša, recimo a lahko piškotek, bonbonček - ji rečem, kosilo bo, pred kosilom ne jemo sladkarij, dobiš takrat in takrat.

Prvič, ko je vrgla najmanjši predmet tja (ali proti nekomu), kar ni primerno, smo jo opozorili. In vztrajali. Razlagali, zakaj se česa ne sme in kaj je lahko posledica. Znova in znova.

Mi nimamo posebnega prostora za ohlajanje - to je lahko hodnik, njena soba ali pa avto, če smo kje zunaj. V zadnjem času itak nismo imeli nobenih tovrstnih problemov, da bi zahtevali tako drastično ukrepanje.

Kot rečeno - težava je, ker je že precej pozno za vzgojo, ampak nikoli ni prepozno. Posvet s strokovnjakom, potem pa dalje. Svojega otroka najbolj poznaš sama in če se vam nekaj obnese, nadaljuj, vztrajaj.



_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
18.2.2011 7:55:56   
maktub
no vsem mamicam s takimi mulčki...včeraj sem prebrala poglavje o tezavnem vedenju v Knjigi;Znanost o vzgoji in morem rečt da sem končno dobila eno pametno knjigo ki opisuje vedenje in napotke kako to omilit...to je nam manjkalo...konkretni napotki kaj narediti ko te izbruhe začne...
priporočam

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
18.2.2011 8:09:11   
Nika v službi
Hvala za idejo. Srečno in uspešno naprej!

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
19.2.2011 16:00:47   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Maktub, Jesper Juul je rekel da otroka vzgajamo prva 3 leta, nato lahko do 5 (hm, mogoče 7, ne vem na pamet) leta to popravljamo nato pa kar smo naredili smo naredili. In jaz se strinjam s tem. Full težko je zamenjat neke vzorce , ki ste mu jih privzgojili do sedaj. Vzgojiteljice so v vsej tej zgodbi še najmanj krive. Moraš začeti na začetku, če ne zmoreš sama si pošiči pomoč.

Mi imamo 2 trmasta otroka, ampak jaz takšne poskuse že v kali zatrem. Pa se spet pojavijo, ampak jih spet zatrem. Pa spet in spet in spet. Vztrajnost, to ključna beseda vzgoje. Ker v nasprotnem primeru ne bi s tremi malimi froci nikamor mogla it sama, ker bi bil kaos.

Z vzgojo mojih otrok  se ne ukvarjajo v vrtcu, ker roko na srce, ne morejo vzgojiteljice pri tolikem številu otrok vzgajati samo tvojega. Tukaj sva mož in jaz da to počneva.

Mislim, kdo je tu starš - ti ali otrok user posted image

Se moram strinjat, sploh z vztrajnostjo.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
19.2.2011 16:37:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Daj, preberi si vse svoje objave še enkrat, pobrskaj po spominu in poskušaj narediti najboljše za tvojega fantka. Tokrat mislim, da smo daleč od tega, da gre za nesposobno vzgojiteljico. Žal.


Se pridružujem mnenju.

Zamisli si, da si ti stara tri leta in da je tvoja mama obupala nad tabo user posted image user posted image . Kako bi se počutila?

Tvoj sin potrebuje v prvi vrsti tvojo ljubezen.
Potrebuje tudi tvojo vztrajnost, da mu že doma preprečiš njegovo škodljivo vedenje, ki se s pomanjkanje, ki ga očitno čuti doma, ob prvi priliki razraste v nasilje.
In otrok potrebuje prisotnega, močnega in ljubečega očeta.

Torej, najprej poštimajte stvari doma, zelo temeljito.

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
19.2.2011 18:54:32   
Gina
NIsem brala odgovorov, tako da lahko da ti je to že kdo povedal:

Če ti vzgojiteljice jamrajo, da je otrok neobvladljiv, to ne pomeni, da ti govorijo, da je otrok zanič, ampak je to en veeeeliiiiik klic na pomoč. Prosijo te, da nekaj storiš, da mu pomagaš. Njemu, ne njim. One bodo z njim samo še to leto, mogoče dve leti, ti boš pa z otrokom povezana še cel tvoj lajf in ti si tista, ki si želiš za otroka najboljše in ti si tista, ki bo prenašala posledice njegovega vedenja - ves čas. In če želiš svojemu otroku dobro, jim pomagaj.

MOram ti reči še nekaj, delam z otročki že cel moj lajf, ni lepšega kot to, delala sem že v srednji šoli, na faksu, zdaj poklicno že uhaha let, pa ti povem nekaj: Lahko je otrok še tako zelo naporen, če za njim stojijo trezni starši, se da vse poštimat. Vse. Vedno. Res je veliko dela, ampak vedno uspe. Če pa so za otrokom starši, ki nimajo jasnih predstav in delovanj, kar se pogledov na vzgojo tiče, potem pa otrok postaja večji in večji in večji problem in starši najkasneje v 7. razredu jokajo v šoli, da prosijo za pomoč. Prej se jezijo na učitelje, v nižjih razredih, takrat pa jih otrok preraste in skoraj da ne tepe na tak ali drugačen način.

Obstaja še tretja možnost - otrok ima take ali drugačne specifične motnje ali bolezni. V tem primeru si resnično ne more sam pomagat, vendar mu moraš pomagat ti. Prijavi ga k svetovalni službi, da ga stestirajo in morda dobi ure dodatne strokovne pomoči, če jih rabi, če ga nihče ne obvlada, vam bodo dali navodila, kako z njim delat. Torej se tudi tu da pomagat. Še vedno se je dalo.

Tebi je v interesu te reči poštimat. Če ti ni, je pa to žalostno.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: mamice "malih vragcev"in neobv...
4.3.2011 9:08:51   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Daj, preberi si vse svoje objave še enkrat, pobrskaj po spominu in poskušaj narediti najboljše za tvojega fantka. Tokrat mislim, da smo daleč od tega, da gre za nesposobno vzgojiteljico. Žal.


Se pridružujem mnenju.

Zamisli si, da si ti stara tri leta in da je tvoja mama obupala nad tabo user posted image user posted image . Kako bi se počutila?

Tvoj sin potrebuje v prvi vrsti tvojo ljubezen.
Potrebuje tudi tvojo vztrajnost, da mu že doma preprečiš njegovo škodljivo vedenje, ki se s pomanjkanje, ki ga očitno čuti doma, ob prvi priliki razraste v nasilje.
In otrok potrebuje prisotnega, močnega in ljubečega očeta.

Torej, najprej poštimajte stvari doma, zelo temeljito.


Ah, mislim, da je ne gre obsojati, saj se očitno mamica zelo trudi, da bi sinu pomagala in se mi zdi, da je na pravi poti. Ti kar vztrajaj, če vidiš, da deluje, pojdi po tej poti naprej! Pa naj bo to prostor za ohlajanje ali razni drugi nasveti, ki jih dobiš, prebereš v knjigah itd. Kar deluje, je vredno, da to prakticiramo. user posted image
Sicer pa verjemem, da je težko, tudi naša madam je precej trmasta, vendar je zaenkrat stara šele leto dni, tako da, ne vem, kaj nas še čaka. Nočem preveč pametovat, bomo vidli čez kako leto, joj, upam, da mi bo vsaj nekako šlo, hehe. Ja, verjetno je res bistvo, da si dosleden, da če groziš s kaznimi, da jih tudi uresničiš, da postaviš meje itd. Ampak na papirju in v teoriji je vedno lahko, praksa pa je malček (blago rečeno) težja user posted image

Mam pa tud jz knjigo Znanost o vzgoji, krasna je, čez kako leto jo bom spet malo bolj natančno prebrala user posted image user posted image

Tudi jaz ti želim srečno, pa malo poročaj, kako se kaj tvoj sine razvija. Jah, pa srečno vsem nam! Starševstvo in vzgoja ni lahka služba user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?