|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 21:50:23   
deveta
Meni tudi ni na misel prišlo da bi pasirala. Itak sem začela s tako majhno količino hrane, da je palični mešalnik sploh zajel nebiuser posted image .
Sem se pa res že takoj odločilada ne bom pasirala, tako preventivno, da pol ne bi bile kake težave. na začetku se je itak malo "davila" ampak iz dneva v dan manj. Malo se pa le mora pomatrat, saj je do takrat pila le mleko, hrana pa je nekaj drugega. GH pa sem začela dodajat pri 4 m.

In ja tisto z vrtci. Tisti ki gredo z 11 m v vrtec, bi bilo prav da bi mame nekaj naredile na tem. Tam jim res nihče ne pasira, pol pa imajo vzgojiteljice borbe s to hrano. Otrok je v novem okolju, pa še jest ne more. Ampak se pol čudežno vsi (izjeme so res zelo redke) v zelo kratkem času naučijo jest tudi nepasirano. Nuja dela čudeže.user posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pasiranje - ponovno
10.3.2011 12:56:20   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Oj!

Vem, da je bilo glede (ne)pasiranja hrane že veliko napisanega pa vseeno. Naš je star malo čez 7m in mu vsak dan poskušam dati manj pasirano hrano. Vendar, ko začuti, da to ni tekoče ali fino zmiskano se začne davit (kašlja sicer ne) in večkrat vse skupaj vrže ven (tako je od začetka uvajanja). Nato pa noče več jest, četudi se vdam in grem hrano fino spasirat.

Vem, da je treba vztrajat in trenirat, da se bo naučil, vendar, da bruha in potem nič noče več jest, mi pa spet ni oz. da bi pa na zizi visel. Se je zgodilo, da mi je tudi kasneje kosilo odklonil (verjetno je mislil, da bo spet pretlačeno.

Prosim ideje kako se spopasti s tem. Ne bi rada, da se mu hrane upre. Koliko časa so pa približno vaši rabili, da so se navadili na koščke?

Sicer moj ne bo šel letos v vrtec - glede tega se zato ne obremenjujem, se pa obremenjujem zato, ker vem,da s tem razvija tudi obrazne mišice in posledično potem glede govora. Ima pa spodaj 2 zobka (sta prišla ven ne dolgo nazaj) in imam občutek, da ga motitauser posted image   


Sploh ne bom brala drugih postov sam to ti bom rekla, da sem se jaz isto sekirala, pa ne sam zarad pasirane hrane, ampak ker sploh ni hotla jest skoraj nič. Res zelo ozek jedilnik je imela in če ni bilo spasirano, ni šans da je. Ko pa je šla v vrtec... haha, nov red, novi ljudje, otroci okoli nje... v dveh tednih je začela jest vse od A do Ž, koščke, grizla ko velika... Tako da se sploh ne sekiraj, vse ob svojem času. Pri prvi hčerki sem tudi jaz govorila no way pasiranje, sam takrat sem lahko bila pametna, ko je vse jedla in ni komplicirala... tadruga mi je pa dala vetra. user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pasiranje - ponovno
10.3.2011 12:59:06   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Jaz sem samo podala stališče večine strokovnjakov...


ta se pa itak menjajo vsakih par let user posted image  al pa se pogosteje user posted image


Oni so pa itak sami najbolj pametni, ker papir vse prenese. Teorija in praksa sta nekaj čisto drugega. Pa brezveze se je tule dokazovat, kak smo pametne vse po vrsti, ker vsak otrok je poglavje zase...
In ja, v vrtcu je vse lažje. Pa ne zato, ker nuja dela čudeže kot je ena napisala, ampak zato, ker je vse bolj zanimivo.


< Sporočilo je popravil Najaa -- 10.3.2011 13:02:49 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
11.3.2011 12:33:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pasiranje - ponovno
13.3.2011 8:23:59   
misar
nisem brala drugih odgovorov, sem pa mimogrede videla veliko hude krvi user posted image user posted image

naša frčafelca je jedla pasirano do vrtca, ni bilo šans, da bi kaj drugega spravila dol. ko je prišla v vrtec je ugotovila, da drugi jedo koščke in je tudi ona jedla koščkeuser posted image , še vedno pa (pri 3 letih) pa uživa, če je recimo mineštrica v nulo spasirana. no tudi jaz imam rada kremne juhe (pa imam vse zobe in govorim povsem razločnouser posted image ). aja frčafelca je z govorom začela zelo zgodaj in govori precej razločno in velikooooo, očitno ni povezano s pasiranjem

trotek pa pri 9 mesecih ne porajta a je spasirano al so mal koščki notri. je pa res, da dokler je ful lačen poje tud koščke, ko pa je lakota manjša, začne koščke z jezičkom ven potiskat in se včasih zdi, kot, da se bo zadavil. je pa velikooo manj kompliciran okoli prehrane kot frčafelca. tako, da mislim, da je od otroka do otroka to odvisno, jaz se ne bi sekirala, če otrok je pasirano.

a poznate kakšnega odraslega, ki mora jest vso hrano pasirano? ne, kajne? torej, ko bo čas bo tud tvoj otrok jedel koščke.

kar se tiče pa tega, da morajo vzgojiteljice v vrtcu učit otoke jest koščke...ja in kaj potem, a v vrtec morajo pa pridet vsi otroci po jusu? ah dajte noooo

_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pasiranje - ponovno
13.3.2011 16:55:06   
Paštetka
Pa saj ni fora pasiranja - pretlačenja z vilico samo  v tem..., če se že lovite na to...

A ste poizkusile kakšen okus ima pasirana hrana? Četudi vsak dan daš otroku drugo vrsto zelenjavne kašice, so v primeru, da imaš noter v kašici vsaj 3 različne vrste zelenjave, vse kašice enakega okusa. 

Kako potem naj ta otrok ve kakšen okus ima korenček, brokoli, cvetača, ohrovt, grah, krompir.... ? In kaj se zgodi kasneje? Tvoj otrok naenkrat, ko začne  jesti drugo hrano ne mare zalenjave. Zakaj že? Ali pa ima enakega okusa že poln kufer in noče več jest.

Aja, spet se bodo našle izjeme (seveda, tu se ne moremo slepiti, izjeme so pravilo), vendar tu mislim bolj na izjeme RR kova, ki ne bodo dale prav  in demantirale vsako besedo. Res mi je vseeno, kako bo zrasli drugi otroci...

Ja, jaz imam tudi rada kremaste, pasirane juhe vendar ne vsak dan in ne vsak dan enakega okusa. Ampak dokler ne vem kakšen okus ima še druga hrana, se itak nimam kaj pritoževati, sploh, če po grlu steče in je lakota velika. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 13.3.2011 16:56:04 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pasiranje - ponovno
13.3.2011 18:22:04   
titanik
Jaz do zdaj nobenemu otroku nisem pasirala.Le zakaj bi?Okus pasirane hrane in pretlačene je velika razlika.To sem jaz probala,da ne bo pomote .Kako so že včasih otroke gor spravili?

_____________________________

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pasiranje - ponovno
13.3.2011 20:02:05   
Precious
paštetka to pa ni res. So eni otroci ko pač ne marajo določene zelenjave ali pa nobene,pa ni kriva pasirana hrana. In ja sem jedla pasirano hrano in ni res da je vse enak okus,pa nehajte že bluzit ta pametne mamice.

Saj ti demantiraš vsako besede pa se vsajaš na vsakega .Saj če ti je vseeno kako bodo odrasli drugi otroci kaj potem vsiljuješ in si pametna na tej temi?

(odgovor članu titanik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pasiranje - ponovno
14.3.2011 11:09:10   
Najaa
Brezveze je kreganje okol tega. Najprej moraš dat skoz to, da ti otrok nič noče jest skoraj do enega leta oz. vse kar spravi vase so pasirane kupljene kašice, pol se lahko oglašaš. Kot sem že napisala v prvem postu, tudi moja prva je jedla od začetka vse od A do Ž, tadruga pa njeno čisto nasprotje. Pač tako je in vsi bodo zrasli, tud na pasirani hrani.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pasiranje - ponovno
14.3.2011 11:18:49   
Urska09
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi
Naš je star malo čez 7m in mu vsak dan poskušam dati manj pasirano hrano. Vendar, ko začuti, da to ni tekoče ali fino zmiskano se začne davit (kašlja sicer ne) in večkrat vse skupaj vrže ven (tako je od začetka uvajanja). Nato pa noče več jest, četudi se vdam in grem hrano fino spasirat.
Koliko časa so pa približno vaši rabili, da so se navadili na koščke?

Nič se ne sekiraj. Imaš še fuul časa, da ga navadiš na nepasirano hrano. Pa saj ni nič narobe, če mu hrano pasiraš. Moja hči je zelo ješč otrok, pa je kljub temu izredno težko sprejela nepasirano hrano. Ni in ni šlo tja do 10. meseca. Delala sem tako kot Katy78: vsakih par dni sem v pasirano hrano vmešala malo hrane, ki je bila samo z vilicami pretlačena. Pa je vztrajno zavračala, se davila in ni hotela jesti. To je trajalo cca. 2-3 mesece. In še od tam dalje je zelo počasi prehajala iz pretlačene hrane na koščke. To je veljalo samo za hrano "na žlico". Kruh, piškoti - ni problema. Z lahkoto je vse pojedla user posted image  

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?