|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: krema - "melem"
18.7.2012 21:11:30   
habla
Zivjo!

Pred kratkim smo dobili kremo s tem da je ena tezava, cuden vonj.
Namrec krema disi po lepilu za papir?!! user posted image

Etiketa in skatlica zgledata OK. Rok uporabe tudi.

Prosil bi nekoga ki kremo uporablja da pove ali je ta vonj normalen.

Vnaprej Hvala!

(odgovor članu Rusaločka)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: krema - "melem"
14.10.2012 12:42:14   
ena1
Kortikosteroidi se pogosto uporabljajo v "zeliščnih" kremah-to je dokazalo tudi več študij na primer http://www.ivanhoe.com/smartwoman/p_swstory.cfm?storyid=7574 in http://www.bmj.com/content/318/7183/563 ali pa vtipkajte "corticosteroids in herbal creams" v google. Kreme so vsebovale veliko večje količine kortikosteroidov, kot kreme, ki jih predpišejo zdravniki, tako da se s takimi kremami kaj hitro lahko predozira, še posebej pri otrocih. Tudi sama sem sprobala omenjeni melem in je izboljšanje res hitro...verjetno ravno zaradi visoke vsebnosti kortikosteroidov. Baje jih tudi melem vsebuje.

(odgovor članu habla)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: krema - "melem"
15.10.2012 10:07:33   
Gregor_
Zdravo ena1. Me zanima od kod informacija da tudi melem baje vsebuje kortikosteroide? Kakšna preverjena informacija testiranja ali samo govorice? Jaz imam namreč informacijo iz testiranja kreme, ki pravi da kortikosteroidov v melemu NI. Prosim za natančnejše informacije oz vir trditve o vsebnosti kortikosteriodov, da se lahko informacije preverijo in da ne pride do zavajanja iz katerekoli strani.
Hvala in lep pozdrav.

(odgovor članu ena1)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: krema - "melem"
15.10.2012 10:42:44   
ena1
To mi je povedala dermatologinja na Dermatoloski v Ljubljani. Informacijo je dobila na strokovnem srecanju.

(odgovor članu Gregor_)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: krema - "melem"
16.10.2012 9:22:16   
Gregor_
Zdravo,
Sem moral malo pobrskati glede te debate in našel sem tole:
........sem pa pred kratkim govorila z eno mamico, ki je z otročkom redna obiskovalka dermatološke amb. Zdravnica ji je namreč povedala o tej Vasičevi kremi naslednje: da ne vsebuje (v Sloveniji znanih) kortikosteroidov, ter da je ni možno analizirati tako podrobno, da bi ugotovili kaj vse je v kremi. Svetovala ji je, da če otroku pomaga naj maže, vendar ko se stanje izboljša naj uporabi navadno negovalno kremo. Tako tudi mi delamo in letos imamo -hvala bogu - bistveno manj težav z AD. Aja, pa še o tem kako to zdravnica ve - njena nečakinja dela v analiznem lab in je delala analizo na svojo roko........

Zavoljo vseh otrok upam, da tole drži.

Lep pozdrav.

(odgovor članu ena1)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: krema - "melem"
16.10.2012 9:28:19   
Doll
Gregor in kje ja tale analiza.Dvomim,da če bi jo naredila na lastno roko( čeprav ne vem sploh čemu) da javno ne bi dala da bi vsi videli tole analizo user posted image . Zopet rekla-kazala .......

< Sporočilo je popravil Doll -- 16.10.2012 9:30:52 >

(odgovor članu Gregor_)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: krema - "melem"
16.10.2012 9:53:55   
Gregor_
Dejstvo je, da nimamo trdnih dokazov od nikogar in dokler ni trdnih dokazov, ne moremo govoriti niti eno niti drugo. Tudi informacija iz strokovnega tečaja je na trhlih nogah, saj tam celo omenjajo izraz "baje", kar je pa sploh bolj megleno.
Predvidevam pa, da je v mojem tekstu omenjena ženska analizo delala zase in ne za javnost, prav tako lastna analiza ni uraden rezultat za javno objavo. Ne vem pa zakaj bi to omenjala, če tega zares nebi naredila, saj od tega nima nič.
To so pač moja predvidevanja in še vedno trdim, da trdnih dokazov nimamo in zato nehajmo nekaj trditi, dokler dokazov ni. Odveč so tudi vse debate nas amaterjev, ki o tem sploh ne moremo nič govoriti. Moj odgovor je bil le odziv na informacijo od uporabnice ena1.
Vsekakor so dobrodošle informacije, vendar prosim le z dokazi, brez predvidevanj.

Še vedno pa upam, da kortikosteriodov ni v melemu, saj je krema pomagala že ogromno malčkom.

Pozitiven pozdrav.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: krema - "melem"
16.10.2012 10:27:06   
Doll
Ti si zgoraj hotel preverjeno informacijo če so v kremi kortikosteroidi , v drugi sapi pa pišeš oz. kopiraš nekaj za kar speti ni preverjeno oz. dokazano. Torej user posted image
Ja,moj odg. je bil tudi odziv na tvoje kopiranjeuser posted image

(odgovor članu Gregor_)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: krema - "melem"
19.10.2012 17:14:17   
nele
Zdravo!
NA žalost smo tudi mi med tistimi, ki smo nujno potrebovali čudežni melem. Naš fantek (zdaj je star 10 m) je imel kr močen AD, 2x tudi bakterijsko okužbo kože. Vneti so bili predeli pod pazduho, pod koleni, za uhicami, vrat, nič ni pomagalo. Nogice je imel cele suhe. NAjprej smo dobili eno zeliščno kremo, iz Bosne, kao brez kortikost. En teden smo jo uporabljali, je bilo boljše samo za kratek čas. Vse se je ponovilo. In takšna je zgodba s kortokosteroidi, pomagajo samo začasno!!!! Melem pa nam je pomagal tako, da vnete kože ni več. Flekece dobimo edino ča mu kaj od hrane ne paše, do zdaj 2 ali 3x. Ne vemo še 100% na kaj alergičen, mali smo še, tako pravijo ta pametni :))
Sama sem kemik, sem skeptična glede sestave, ki naj bi bila samo zeliščna po drugi strani pa verjamem tudi v moč narave :)) in da za vsako bolezen raste rožica :))
Analiza takšne kreme je zapletena in draga. Potrebno je razviti celo metodo in to ni kr tako...
Pa še ena stvar melem že nekaj let uporabljajo v SLO in še nisem zasledila, da bi nekdo napisal, da mu je uničil kožo ali pa kaj drugega. So same pohvale in zahvale...
Upam pa da res nismo Slovenci takšni v smislu če mi crkne krava pa naj sosedu dve...
Lep pozdrav vsem

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: krema - "melem"
19.10.2012 17:20:33   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: nele

Sama sem kemik, sem skeptična glede sestave, ki naj bi bila samo zeliščna po drugi strani pa verjamem tudi v moč narave :)) in da za vsako bolezen raste rožica :))




Zanimivo, tudi sama sem kemik. In analiza takšne kreme bi bila zahtevna, če bi jo analizirali do elementa natančno. Če pa želite zgilj vedet ali so v kremi prisotni kortikosteroidi, potem je ta analiza mimogrede za nekoga, ki ima za to usposobljen laboratorij (tudi raznorazne fakultete vam lahko pomagajo - mogoče se obrnite na njih, čist fajn tema za enega pridnega študenta, ki ga vsaj malo zanima v to smer).
Kakorkoli, melem poznam na videz, preko mamic, ki imajo otročke z AD. Pa še vedno rečem, pazite s čim in v kolikšni količini jih mažete s to kremo. Niti diši ne nedolžno user posted image

(odgovor članu nele)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: krema - "melem"
19.10.2012 21:28:38   
nele
Sem se že posvetovala z dr. kemijskega inžinerstva, ki dela v leku. Ni to tako enostavno. Enak odgovor sem dobila od prijateljice, kemičarke, ki dela v krki. Sama delam na fakulteti, imamo aparature pa bom videla ko bom šla nazaj v službo. Sem pa previdna s kremo in z njo ravnam kot bi vsebovala kortikosteroide (samo ko je nujno potrebno) in bi tudi jaz svetovala ostalim mamicam, da se tako obnašajo.
Hvala in lep pozdrav

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: krema - "melem"
19.10.2012 21:43:30   
Tutan
Saj pravim, ce bi zeleli kremico do elementa natancno analizirat, potem bi bila zadeva draga, govorimo o par tisocih €. Postopek zapleten. Imas mogoce na Fakulteti dostop do ftir? Potem naredi zgolj spekter in analizo vezi - bom naslednji teden scekirala katere kemijske vezi so prisotne pri teh steroidih, pa lahko scekirava ftir pike. Kremico posusi pa jo v terilniku poizkusaj cimbolj zdrobiti. Prisotnost dolocenih pikov in ujemajoce se kemijske vezi so lahko kar ok pokazatelj za prisotnost steroidov.

(odgovor članu nele)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: krema - "melem"
19.10.2012 21:48:55   
nele
V službi imamo marsikaj FTIR, HPLC in še kaj drugega. Je pa ena stvar, da sem na prorodniškem do marca, imam dvojčka in še petletno pupo in nimam kaj dosti časa. Upam pa še na podaljšanje porodniške :) bom kontaktirala v službo če se komu da s tem zezati. Glede na vzdušje v službi in presing pa mislim, da ne :(
Hvala in lahko noć

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: krema - "melem"
22.10.2012 11:38:37   
Gregor_
Pozdravljeni vsi,
Zelo sem vesel tako pozitivnega odziva na temo kortikosteroidov in vseh, ki se s kemijo kakorkoli ukvarjate. Jaz sem prejšnji teden zopet govoril z Vasićem in resno zastavil vprašanje o kortikosteroidih v njegovi kremi in mi je 100% zatrjeval ta tega v melemu ni. Upam da je res, vsekakor pa se veselim, če bo komu uspelo to trdno dokazati.

Hvala vsem!

(odgovor članu nele)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: krema - "melem"
22.10.2012 12:03:00   
nele
Gregor pozdravljen!
Moram ti povedati, da sem tudi sama govorila z gospodo v Beogradu in so mi tudi enako zatrdili, da krema ne vsebuje kortikosteroidov in da jo lahko uporabljam tudi sama za nego, pa tudi za nego kože še naših dveh punčk, ki nimata težav. Kremo sem kupila direkt pri dr. VAsiću in jo uporabila ko je bili nujno potrebno. Za nego kože jo ne uporabljam... težko 100% verjamem samo besedam, sem skeptična in čisto nič drugega...
Je pa še ena malenkost :) Obstajajo tudi druge kemijsko aktivne komponente, ki se uporabljajo pri zdravljenju at derm. To je npr. pimekrolimus prisoten v kremi elidel. Ni kortikosteroid in tudi ni nedolžen...
Ne vem več kaj bi povedala o melemu razen tega, da pomaga izredno hitro in pač ko je koža okej ga ne uporabljamo. In če je samo zeliščna super, če pa ni pa je zgodba enaka kot bi uporabili kortokosteroidna mazila, ki nam jih predpišejo naši pediatri oz. dermatologi.
Ko bom šla v službo (sem v porodniški do marca), bom probala se malo poigrati s kremico ker imam na voljo nekaj aparatur, ki bi lahko zadevi prišle do konca.
Lep pozdrav vsem in čim manj težav z AD

(odgovor članu Gregor_)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: krema - "melem"
11.12.2012 15:33:00   
PeRuna
Pozdravljeni.

Registrirati sem se morala na stran ringaraja, da lahko komentiram :)

Zima je, kot ponavadi se mi začne stanje elergije drastično slabšati... Elergijo mam zelo dolgo (AD), že kot dojenček. Začelo se je na vzgibih rok, po bradi... zdaj ko sem petindvajset imam največ po obrazu, celoten vrat, za ušeši, oči, tudi na rokah.

Uporabljala vse možne kreme, kosteroidne, hladilne, kopeli, olja, homeopatska zdravila... nič ni konkretno pomagalo.
Imam pa elergijo na pršico, nikelj pa atopični dermatitis... torej še dodatno neopredeljeno elergijo.
Sama sem ugotovila, da se mi poslabša stanje ko učivam mlečne izdelke... to pomeni: melko, maslo, siri, skuta, smetana.
temu se izogibam... poleti je boljše, zdaj ko je zima spet hudo.

V glavnem, na forumu sem prebrala za to kremo... in jo naročla, pač še ena krema več, ki jo bom probala...

IN POMAGA! nevem, meni je super in zdelo se mi je prav, da se registriram in napišem mnenje...
Občutek ko se namažes je podoben kot z bepantenom, taki kremast, ampak ne toliko masten. Sestra, ki je medicinska sestra pravi, da se ji zdi, da je mešanica hladilne kreme, urea sestavine - to sklepa po volju pa teksturi...

Namazala sem se in res je blo boljše. rdeči ekcemi so se zgladili, ni več vneta koža, tako lepo gladko mam... PO DOLGEM ČASU, RES. Mazala sem se samo tri dni... zjutraj in zvečer... zdaj sem samo z Evcerinom z omaga 12, da si lepo vlažim kožo. Ono sem opustla, iz razloga, da se koža ne navadi... uporabljala jo bom kot ostale kosteroidne, torej, če se mi spet pojavi ponovno... AMPAK SE MI ŠE NI :)))

Aleluja :) to ne pomeni, da sem se pozdravla... še vedno pazim, da ne pojem nič mlečnega, zračim stanovanje in tedensko menjavam postelino, kljub temu, da imam pršične prevleke :) imam pa končno kremo, ki mi pozdravi kožo.

Veliko sreče. Izgleda, da se da premagat ta AD :)

(odgovor članu nele)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: krema - "melem"
21.12.2012 20:52:10   
elmy
POzdravljeni, kje bi se lahko ta zloglasna krema melem naročila pri nas v originalni izvedbi, ker imam zelo probleme z AD,s em že 1 mesec na bolniški...stanje pa nič boljše...borim se že 12 let z boleznijo...probala pa že svašta...bioresonanco, akupunkturo, homeopatijo, 3x zdravljena v bolnici, 100 diet itd...ne vem kolk krem in vsega...PROSIM ZA VAŠO POMOČ, da bi imela vsaj lepe praznike in se mi stanje izboljša!

hvala

user posted image

(odgovor članu PeRuna)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: krema - "melem"
21.12.2012 21:42:01   
elmy
... mi lahko kdo to kremo zrihta iz beograda mogoče...PLIS HELP!

hvala...

user posted image

(odgovor članu elmy)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: krema - "melem"
22.12.2012 21:51:45   
Minja 80
elmy obrati se gregoru, on je nabavljao kreme od vasica. ne znam da li jos uvek to radi ali u nekom od njegovih prethodnih postova ima njegov mejl pa mu pisi i proveri da li jos ima meleme.
srecno

(odgovor članu elmy)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: krema - "melem"
10.1.2013 11:30:44   
ThinkPink
Mene pa zanima, kako ste uporabljali melem - za vsakodnevno nego ali samo po potrebi? Mi smo nekaj dni mazali, vendar se je AD po času ponovil oz. pojavil na drugih mestih, v manjši količini. Sem slišala, da naj bi po uporabi čisto izvenel?

(odgovor članu Minja 80)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: krema - "melem"
10.1.2013 16:36:57   
m_o_i
sanelaa jih se ima, ampak...ne bomo pogrevali,kaj je bilouser posted image

nikoli si nisem mislila, da bomo potrebovali to kremo, pa se je mulcu mesec nazaj tak grdi flek cez cel vrat naredil(pa umazane roke, pa praskanje, pa potenje), da ni pomagala nobena vlazilna, niti mastna krema(ribodermin), puder tudi ne.
po tej kremi je flek izginil v dveh dnevih! imam to sreco, da je sanelaa doma 50 m od meneuser posted image
maze se zjutraj in zvecer na umito kozo. v teh dveh dnevih ga nisem mazala z nicemer drugim.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: krema - "melem"
12.1.2013 13:19:09   
wild tiger
zelo zanimivo je vse v zvezi z tem melemom in komaj cakam da ga dobim v roke. sama imam od malega AD zravem pa me pestijo tudi kontaktni dermatitis in raznorazne alergije.

gregor, je ze kaksna info kdaj pridejo kremice?


(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: krema - "melem"
19.1.2013 13:47:11   
natura22
meni tudi krema disi po lepilu za papir user posted image

V glavnem, tale melem je dokaz kako slabo je razvita zahodna medicina na podrocju dermatologije. Prav neverjetno je kako nam je pomagala, pa mi je cisti vseen kaj je noter, kajti koliko smo se zaman mazali s kortikosteroidi in ostalimi packarijami, ta vsaj pomaga. In to trajno!!

V druzini nas je vec atopikov, eni z zelo hudo obliko, leta in leta hodili okrog zdravnikov, po bolnisnicah, potem pa jih vse zasije en travar Vasic s tem melemom. Mene bi bilo prav sram ce bi bila moja dermatologinja.

Vsem jo priporocam, Wild tiger, ja, pomaga tudi pri alergijah, ki se manifestirajo na kozi. Kar poiskusi.




(odgovor članu wild tiger)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: krema - "melem"
19.1.2013 18:23:16   
ThinkPink
Je pa zanimivo, kako so dermatologi proti tej kremi. Pridemo zadnjič v privat dermatološko ambulanto, kjer že ob enem hitrem pogledu opazim vrsto reklamnih zadev - stenska ura od Mustele, stojalo za dežnike od neke firme (se ne spomnim), blokec La Roche Posay ...., nato seveda: otroka negujte z kozmetiko od Mustele, dobri so tudi A derma, Eucerin, bla bla bla.... Sicer nisem hotela izpostavljati, da smo tamalega nekajkrat mazali z zloglasnim Vasićevim melemom, je pa naš ati vprašal (ker je pač sam sumničav glede sestave), pa je skoraj eksplodirala...Groza, kako lahko to uporabljamo, saj to so kortikosteroidi, sploh ne vem, kaj mažemo otrokom gor.. Glede na negativni odziv, sem seveda vprašala, če je kremica že bila testirana: In ne, ni bila. To so samo mnenja in na strokovnem kolegiju so se dermatologi odločili, da bodo kremo odsvetovali, ker jim je čudno, da travar ne izda sestavin oz. le-te niso zapisane.

Ja, valda je komu mar za naše otroke. Zakaj ne bi vsak mesec puščali NAJMANJ 50 eur samo za kreme? zakaj bi se vozila od alergologov do dermatologov, če bi rešili problem s kožo? Če bi jim bilo mar, bi kremo dali testirati...Morda pa se bojijo, da bi res bila samo natura.

Itak, da ne moremo biti 100%, če so noter kortikosteroidi ali ne. Sem pa se pogovarjala z eno kolegico, ki dela v farmaciji, pa je rekla, da če bi bili noter bi se sigurno manifestiralo tudi na koži - ki bi se vidno stanjšala - zaenkrat pa nisem zasledila, da bi katera pisala o tem, tudi sama nisem tega opazila.


(odgovor članu natura22)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: krema - "melem"
19.1.2013 19:09:26   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Sem pa se pogovarjala z eno kolegico, ki dela v farmaciji, pa je rekla, da če bi bili noter bi se sigurno manifestiralo tudi na koži - ki bi se vidno stanjšala - zaenkrat pa nisem zasledila, da bi katera pisala o tem, tudi sama nisem tega opazila.
Samo to bi komentirala. Uporabljam kreme s kuteridom že nekaj let, vsake toliko. Ker je ne smem pogosto. Napisala bi samo to, da se baje po tem koža tanjša, ampak ne OPAZNO.
Jaz tega na svoji koži nisem nikoli "z očesom vidla", ampak verjamem, da se to dogaja.
In po tem, kar poznam o kuteridu, svojemu otroku ne bi nikoli dala na kožo. Je po eni strani je čudežno, ker ti v nekaj urah popravi stanje, ampak vsaj v mojem primeru, ga ne pozdravi in ima veliko stranskih učinkov. Se ga izogibam in uporabljam vse drugo samo teh mešanc s kuteridom ne.
Če jo ima melem, pa ne vem. Ne poznam kreme. Oz. poznam zagrebški melem, ne vem, če je isti, kot ta beograjski.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 12 [13] 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?