|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 9:02:56   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

pismu, kalbo - to so po nekaj tisočakov vredne "neveste" user posted image
se pravi moraš bit bogat, da se lahko "poročiš" user posted image




pa v dobri kondiciji, da (se) lahko goniš do konca življenjauser posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 9:08:50   
TomTaylor
Copy-paste-am:

Katero kolo kupiti po namenu? Če...
MTB-gorsko kolo: Se boste vozili večji del vožnje izven asfaltnih površin,ne boste vozili hitrih spustov po brezpotjih
Treking kolo: Se boste vozili vsaj 50% po asfaltnih površinah Cestno kolo: Želite kolo brez vzmetenja,zelo lahko,veliko boste kolesarili,ste ljubitelj asfaltnih površin,želite max. hitrosti Fitnes kolo: Če vam vzmetenje na kolesu ne ustreza,želite hitro in lahko kolo, vozili boste po asfaltnih površinah in hkrati želite držo rok višjo na krmilu Cestno kolo z ravnim krmilom: Želite kolo brez vzmetenja,lahko,veliko boste kolesarili,ste ljubitelj asfaltnih površin,želite max. hitrosti in ne želite nizke drže rok na krmilu kot pri cestnih kolesih Polnovzmetena kolesa: Ste ljubitelj slabih terenov,hitrih spustov po brezpotjih,adrenalina,... Mestna kolesa: Boste uporabljali kolo kot prevozno sredstvo,za po mestu,vozili se boste večji del po asfalnih površinah BMX,Dirt kolesa: Boste s kolesom počenjali "nore zadeve" na za to prirejenih površinah Cruiserji: Vam je bolj kot namen pomemben poseben izgled kolesa Tricilkl kolesa: Imate težave z ravnotežjem,tudi zdravstvene Zložljiva kolesa: Želite kolo s sabo na potovanja in želite,da kolo zavzame malo prostora Kolesa na električni pogon: Želite,da vam kolo pomaga pri vožnji. V razvitih državah so ta kolesa v velikem vzponu pri prodaji, saj kolesa uporabljajo kot prevozno sredstvo namesto avtomobilov! 29" kolo: Kolesa 29" imajo večji obseg koles kot MTB-gorska in treking kolesa. Primerjajo se z MTB kolesi. Prednost 29 colskih kolesi pred MTB kolesih je v tem, da 29" kolesa prihajajo zaradi večjih obsegov koles na oviro pod manjšim kotom. V praksi to pomeni, da se kolo drži bolj površine kot klasično MTB kolo. VSE OMENJENE MODELE IMAMO TUDI V NAŠI PONUDBI. Okvirji Pri velikosti okvirjev je zraven višine zelo pomembna dolžina kolesa. Zato se večkrat zgodi, da moramo kupcem dati drugo velikost okvirja, kot bi ga sicer imeli glede na velikost. To se zgodi predvsem takrat, ko razmerje nog in trupa na višino kupca ni sorazmerno.
V tem sodobnem času so tudi tipi okvirjev različni. Zato delajo nekateri kupci koles veliko napako, ko že naprej vedo velikost okvirja (večinoma od nepoznavalcev slišijo ali mislijo, da je to tako kot je bilo to pred več leti nazaj). Zaradi omenjenega ni mogoče velikost okvirja določiti na podlagi kakšne tabele,ki bi določila velikost okvirja na velikost kupca. Vedite da obstaja več kvalitet aluminjastih in več kvalitet karbonski okvirjev. Več o tem pa ob nakupu kolesa pri nas,saj je to različno za vsak model kolesa. Pomembno:
  •  Ženski okvirji so povsem drugačne geometrije(mere),kot moški. Zato ženskam ženski okvirji(ki so narejeni za ženska telesa)zelo ustrezajo in so nad njimi navdušeni.
  • Kljub temu,da ste enako veliki, boste med enim in drugim modelom npr. moškega kolesa rabili povsem drugo velikost okvirja. To se zgodi zato,ker obstajajo klasični okvirji in tako imenovani "Race" okvirji. Ko sedite na enem ali na drugem tipu okvirja,je to povsem druga drža telesa (kljub temu,da imate pri obeh ustrezno številko okvirja). Pri "Race" okvirjih rabite vedno manjši okvir od klasičnega.
  • Pri cenejših kolesih se ne da izbirati velikosti okvirjev, ker proizvajalci izdelujejo le eno številko moškega in eno številko ženskega okvirja. Seveda je takšen nakup poceni kolesa pravi polom za kasnejše resnejše kolesarjenje.
Glavne napake kupcev pri nakupih
  • Kupim kolo, ker je bilo znižano in je cena res dobra: Svetujemo vsem tistim, ki iščete kolesa znižana in vas zanima le cena,da se pri nakupu ne prenaglite. Z nakupom kolesa(znižanim), kjer za vas ni prave velikosti okvirja, boste sicer res privarčevali nekaj denarja, vendar se zaradi neudobja ali bolečin z takšnim kolesom zagotovo ne boste veliko vozili. Veliko strank namreč ugotovi, da so denar,zaradi poceni nakupa koles,praktično odvrgli stran (namesto privarčevali-zapravili), saj ob poskusu pravega okvirja kaj hitro zamenjajo kolo z novim.
  • Kupim poceni kolo za cca 150,00 evrov: Če ste začetnik in tako razmišljate, je to največja napaka. Ker je kolo slabe kvalitete (in ga boste kmalu morali popravljati-in spet zapravljati denar) se na njem veliko bolj trudite, kot drugi, ki se pelje zraven vas z boljšim kolesom. Zato vas bo začetno veselje minilo in se ne boste več vozili. Tako ste kljub mali ceni ob nakupu kolesa,denar potrošili-saj bo kolo verjetno obtičalo v kleti.
  • Kupim kolo v velikih marketih, ker je tam nekaj evrov cenejši,kot v specializiranih trgovinah: Kot veste,ste po nakupu v velikih centrih praktično brez rešitve,ko se na kolesu kaj pokvari. Če boste kolo kupili v trgovinah,kjer je zraven še dober servis, je to veliko vredno. Ko bo kaj narobe,boste morali to vedno plačati, če ste kupec v trgovini z servisom, boste v par letih kar nekaj privarčevali na servisu. Tako se začetni popust kasneje povsem izgubi in ste z časom na veliko bolj slabem. Vsi specializirani prodajalci seveda poskrbimo hitro za svoje kupce koles. Popravilo ali reševanje reklamacij je lahko v velikih marketih zelo dolgo in je lahko prava večdnevna avantura.
  • Kupim gorsko kolo ker je dobra cena, čeprav se bom večina vozil po asfaltu: Vedno kupite takšnen tip kolesa (treking,cestno,gorsko), za kar ga boste največ uporabljali. Ko kupite gorsko kolo (čeprav se vozite večina po asfaltu) je menjava gum na gladke praktično nujna. Spet imate stroške. Ko pa se boste z takšim preurejenim kolesom peljali zraven nekoga, ki ima npr.treking kolo boste ugotovili, da ga niti približno ne morete dohajati. Najverjetneje si boste kupili novega in s tem spet zapravljali denar. Zato si kupite že prvo kolo pravo,po namenu!
  • Kupim kolo v tujini ali v sosednjem oddaljenem kraju,ker je tam malo ceneje: Ko boste čez leta ugotovili,da morate za vsako popravilo,nulti servis ali nastavitev v tujino (ponavadi morate kolo transportirati z avtomobilom), boste ugotovili, da je veliko boljše kupiti kolo v domačem kraju. Seveda to velja v primeru, ko imajo takšnega,kot si ga želite.
  • Kupim kolo,ki je v trgovini,ker je na zalogi: Bodite pazljivi, ker veliko prodajalcev proda kolo v trgovini, ker se pač želijo znebiti zalog. Če niste prepričani, da prodajalec nima prav, se še pozanimajte in si vzamite čas za nakup. V "pravih" trgovinah boste morali na kolo počakati, saj vam ga bodo v primeru neustreznega okvirja za vašo velikost, naročili!
  • Ženska kupi kolo(moško),ker za njo nimajo ženskega okvirja: To je pri ženskah kar velik problem, saj neznane znamke koles sploh ne delajo ženskih okvirjev, ali pa delajo le standardne. Tako za male ženske ali za večje ženske malih ali velikih okvirjev sploh ne delajo. Svetujemo,da v takšnih primerih dobro pregledate ponudbo in kupite bolj priznane znamke. Ženski okvir se sedaj dobi že v vseh tipih koles(cestni,gorski,polnovzmeteni,...). Če kupite ženski okvir, seveda morate spet imeti pravo velikost, drugače je to brez smisla.
  • Z partnerko kupiva nova kolesa,za njo kupim cenejšega kot za sebe: Tudi to je velika napaka. Če se vozite z partnerko mora tudi ona imeti enako kvalitetno kolo kot partner. Če se bosta vozila kdaj tudi skupaj, bo partnerka veliko bolj zaostajala, če ne bo imela enako kvalitetnega kolesa. Zraven slabše moči ženskega telesa, bo k temu kar nekaj prispevalo še slabše kolo. Zraven tega se lahko zgodi, da se zaradi veliko truda pri kolesarjenju, partnerka ne bo več vozila z kolesom.


< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 25.3.2011 9:09:14 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 11:09:48   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
p.s. hvala Freya, tale kolesa so zanimivi predlogi - se pravi alu in prestave shimano?


Jah, to je pomembno meni:) Ker alu okvir je lahek, torej je na splosno kolo lazje... Shimano pa tako kot je rekel kalbo... malce le moras pogledat da so v redu:)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Drugač pa, če smo že pr kolesih :)

S temle bi šel na zmenek
http://www.veb-company.si/cestna_kolesa/ridley11/ridley-noah.php


Uff... kolo je sicer zavidanja vredno, ampak kam pa bi potem dal drago?;)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 11:25:10   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88



IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Drugač pa, če smo že pr kolesih :)

S temle bi šel na zmenek
http://www.veb-company.si/cestna_kolesa/ridley11/ridley-noah.php


Uff... kolo je sicer zavidanja vredno, ampak kam pa bi potem dal drago?;)



na štango.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 11:56:52   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Uff... kolo je sicer zavidanja vredno, ampak kam pa bi potem dal drago?;)

Draga ostane doma :)

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 12:36:19   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Uff... kolo je sicer zavidanja vredno, ampak kam pa bi potem dal drago?;)

Draga ostane doma :)


tocn tko, kaj bojo trije hodili na zmenek :) jst bi sicer tud z veseljem tegale Noahta peljela na zmenek, sam se mi zdi da je mal iz moje lige...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 13:37:38   
kalbo
Tud iz moje je. Moja meja je bla 1500 EUR in temu primerno kolo mam doma.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 16:32:36   
Freya88
Omb.. sm mal narobe razumela kalbov zmenek:D ampak ok, i get it now:)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 21:31:55   
TomTaylor
Evo, sem našla enega solidnega za tvoje potrebe, miljonarka:

http://www.bolha.com/cestna-treking-kolesa/zenski-kolo-scott-oglas1273518149




_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Nakup kolesa
25.3.2011 21:43:23   
TomTaylor
Evo, mestni Harley Davidson - super oprema, kvalitetno kolo, dobra cena!

http://www.bolha.com/cestna-treking-kolesa/kettler-citycruiser-mestno-kolo-oglas1273604063


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Nakup kolesa
26.3.2011 9:19:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Evo, sem našla enega solidnega za tvoje potrebe, miljonarka:

http://www.bolha.com/cestna-treking-kolesa/zenski-kolo-scott-oglas1273518149





Super hvala user posted image , kot tudi za ostale nasvete.
Moram zdaj razmislit, kaj bo najbolj primerno za naslednjih nekaj let.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Nakup kolesa
1.4.2011 20:20:50   
mateyka
evo, jaz sem se odločila - tegale si bom nabavla:
user posted image
esperia sheffield 6100, letnik 2007 afaik

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Nakup kolesa
23.5.2011 16:25:08   
Nika v službi
Da se navežem na temo izpred nekaj mesecev... tudi jaz sem na tem, da kupim neko povsem obično kolo. Pred mnogimi leti sem bila lastnika solidnega MB, ki pa sem ga podarila žlahti, ker ga nisem več uporabljala, zdaj pa gledam mestna kolesa. Nisem noben športnik, niti nimam tovrstnih ambicij, sem brez kondicije, precej pretežkauser posted image in "velika" 167 cm. Kolo nameravam uporabljati večinoma po asfaltu, občasno po makadamu (ampak takem lepemuser posted image ), kratke relacije, praktično gre za to, da bi rada s ta malo šla na kakšen krog s kolesom (ker je zdaj, ko je speljala brez koleščkov, navdušena kolesarka). Torej, nič adrenalinskega.user posted image

Gledala sem kolesa iz ponudbe Rogo Športa, pa me zanimajo vaša mnenja in izkušnje:

http://www.rogosport.si/index.php?b=535&o=da9094ac91c4ec618ea7ce955c8468c0ed8293d3d14da35c58a0ac5754a59253626a56909e645389a063
http://www.rogosport.si/index.php?b=535&o=da9094ac91c4ec618ea7ce955c8468c0ed8293d3d14da35c58a0ac5754a5925362695d979e645389a063
http://www.rogosport.si/index.php?b=535&o=da9094ac91c4ec618ea7ce955c8468c0ed8293d3d14da35c58a0ab5754a5925362685684ab644697af
http://www.rogosport.si/index.php?b=535&MCatBProds=1,,0,0&o=da9094ac91c4ec618ea7ce955c8468c0ed8293d3d14da35c58a0ac5754a5925362695b949e645389a063




_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Nakup kolesa
23.5.2011 17:15:50   
Freya88
Nobena povezava ne dela... pise error;)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Nakup kolesa
24.5.2011 8:28:14   
Nika v službi
Eh, ti linki, enkrat delajo, drugič ne, kdo bi razumel!

Evo, slikice:


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image






< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 24.5.2011 8:31:33 >


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Nakup kolesa
24.5.2011 20:37:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Eh, ti linki, enkrat delajo, drugič ne, kdo bi razumel!


 

user posted image

user posted image








Izkušenj nimam (in novega bicikla tudi še ne user posted image ), sta mi pa na pogled všečna.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Nakup kolesa
25.5.2011 9:19:06   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

 

user posted image

user posted image

 



Meni pa sta ta dva najbolj všeč, če se osredotočim samo na zunanji izgled.

So pa drugače to precej osnovni modeli, 6 prestav.

Bi bila vesela, če bi kdo lahko pogledal opise na strani Rogosport in povedal svoje mnenje. Seveda pa dobrodošle tudi druge sugestije glede koles, ki bi bila primerna zame.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Nakup kolesa
8.1.2016 9:42:12   
Saša105
Slažem se, al ne mora biti skupo..
_______________
Električna kolesa - cenas

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?