|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oh ta vzgoja- uboganje na lepo besedo
21.5.2011 16:53:09   
Solero
Jaz navadno svojemu dokaj sodelovalnemu 3.5-letniku vnaprej napovem, kaj bo moral storiti, npr. "čez pet minut se greva kopat", "tole še pobarvaj, potem pa pospravi", "ko bo konec te pesmice, si sparkiraj vse avtke na svoja mesta"... navadno mu uspe, včasih je še dokaj vpet v igro, pa pozabi, in ob opombi stori, kar se od njega pričakuje. V kolikor pa opazim, da me hoče ignorirat in ne reagira na besedne "vzpodbude", stopim do njega in ga prestavim ali primem, ali pač usmerim v dejanje, ki ga naj stori. Tudi če se upira, to mora storiti. Enako naredim, če so prisotni drugi otroci, kjer je poslušnost seveda precej zmanjšana, čeprav je velikokrat dovolj, da vidi, da vstajam.
Za primer, ko ni opravil, kar bi moral, obstaja neka posledica, npr. nepospravljene igrače se "umaknejo iz obtoka za določen čas" (rečemo, da so v črni vrečki), če zavlačuje odhod v kopalnico, potem se skrajša veselica v bani...ipd. Vsekakor pa pozitivna posledica (pohvala ali kaka nagradica) učinkuje precej bolje.



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: oh ta vzgoja- uboganje na lepo besedo
21.5.2011 21:21:04   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
....npr ali pa it v posteljo, ne pali skoraj nič več, ker pač nočeta it spat ...

Kadar naš začne zavlačevati, se uležem na posteljo odprem knjigco in preberen naslov in prvi stavek. To ga pritegne in se hitro zmiga da bo lahko poslušal. Mogoče bi morala nekaj spremeniti tako, da spanje ne bi pomenilo "se ločiti" od staršev ampak bi pomenilo, pred spanjem "se povezati" s starši.


Jaz naredim enako in pali user posted image .

Drugače se pa jaz glede uboganja skušam čim bolj skulirat v smislu, da mora ubogat le za res najnujnejše reči in npr. če gre nekaj minut preden se odpravimo od doma v kopalnico prelivat, kar pomeni tudi skoraj obvezno po sebi polivat, to požrem, ga preoblečem in gremo dalje. Kar se skrbi samega zase tiče, ga zanimiram predvsem tako, da mu pravim, da a res že vse to zna sam, da ne morem verjet, da je že tako velik fant (bi bil rad velik, da bo lahko žvečil čigumije in podobno user posted image ), če se res obira in kar sanja, ko odhajamo, pa stopim čez vhodna vrata in potem prijoka, da gre on tudi in se takoj zrihta.

Na prvo besedo, to bi bilo luštno, user posted image . Mene najbolj matra, ko maltretira mlajšega bratca, tu moramo še nekaj pogruntat, ker se kar ne neha user posted image , drugače se pa jaz nikoli (zeloooooo redko) ne derem, ampak lepo razlagam zakaj ja in zakaj ne in kadar ne pali se razjezim (to povem in tudi vidi se user posted image - pridemo pa redko tako daleč) in potem uboga, do naslednjič user posted image .

Ja, so pa veliki potrošniki (energije), teli mladički user posted image .

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: oh ta vzgoja- uboganje na lepo besedo
23.5.2011 14:24:36   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
....npr ali pa it v posteljo, ne pali skoraj nič več, ker pač nočeta it spat ...

Kadar naš začne zavlačevati, se uležem na posteljo odprem knjigco in preberen naslov in prvi stavek. To ga pritegne in se hitro zmiga da bo ....

....npr. če gre nekaj minut preden se odpravimo od doma v kopalnico prelivat, kar pomeni tudi skoraj obvezno po sebi polivat, to požrem, ga preoblečem in gremo dalje.

Pomaga tudi da otroku prej večkrat poveš. Npr. 1. po risanki bomo šli stat 2. sedaj je risanja in potem gremo spat  3. še dve minuti in gremo spat. ....

Tako se otrok pripravi na to, kaj se bo zgodilo in tista "zavlačevanja" opravi med temi opozorili. Enako z odhodi in podobno. Dovolj zgodaj začeti govoriti kaj bo potrebno...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?