Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: ringarajka IZVIRNO SPOROČILO: Majuska IZVIRNO SPOROČILO: ringarajka mene tud nekaj kislina oz. neke vrste refluks zadnje čase matra...baje da mam takega netipičnega, ki se mi kaže bolj z vnetim grlom in hripavim glasom. svašta no! ....jedla sem zdaj par mescov neke tablete (une ko je še reklama po tv ...pozabla kak se reče), ampak mi jih je napisala zdravnica in je blo kr boljše. zdaj mam prekinitev, če se ponovi me pa čaka gastro vračanje kisline JE refluks. Meni so recimo na gastro odkrili, da želodec nima več tipične oblike, zgornji del je bilo malo zamaknjen in sem kar nekaj časa jemala tablete, preden so se stvari vsaj za silo premaknile. Hripav glas je eden od tistih znakov, ki ponavadi nakazujejo že kar napredno obliko bolezni. Meni je bilo recimo pogosto slabo, vsake toliko sem celo težko požirala ... upam, da boš uspešno prestala gastro, RR a so ti vmes kaj tablete zamenjali? majuska, saj gastroskopije me je strah. ne, zaenkrat mi še ni nič tablet zamenjala, sem dala samo eno kuro 3 mesece Nolpaze skoz in to je vse. nisem pa konstantno hripava, kateri dan če precej govorim se pa sliši ja. bomo vidli. a pol si ti tud imela nekaj podobnega, pa zdaj je ok? ko enkrat fašeš refluks, ga nikoli več ne odpraviš dokončno. paziti moraš že pri hrani, da ne ješ razhudnikov (paradižnik, paprika, čebula, jajčevci ipd.), nič kave in pravega čaja, gaziranih pijač ... ker pač zvišujejo nivo kisline. Gastro se pa ne preveč bat - ni sicer fajn, ampak sledi navodilom strokovnjakov, najlažje je, če res lepo sodeluješ. Mene je sicer malce refleks zvil, ampak na srečo je hitro mimo. Saj bo, boš videla!