|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
18.6.2011 22:32:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Vse pokvarita...
18.6.2011 22:40:10   
andea
Pazi da ne bosta Winxic gledala, bojo ognjene krogle okol letele.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
18.6.2011 22:45:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu andea)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Vse pokvarita...
19.6.2011 8:50:12   
pelin
user posted image Tole si lahko gremo v nedogled.
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Podpis!




Pa vendar...Tole s tvojem Picassojem je tudi primer, ki ne gre zraven...ja, če bi otroka učili, da more narisati stvar točno tako kot mi želimo, bi lahko govorili o zaviranju razvoja domišljije...tu pa še zdaleč ni govora o tem,...tu se govori o razbijanju igrač ...ne le o razstavljanju...razbijanju..razumeš kaj želim povedati?V tem po mojem mnenju ni niti trohice raziskovanja ali razvijanja domišljije...Tu sem našla tisto nasilje, ki ga ti žal ne vidiš...In če ti  povem preprosto po kmečki pameti ( brez Picassojev in podobnouser posted image )...če bi imela otročka, ki bi imel podobne izpade kot od Metulja in bi ti v svojem "razvijanju in širjenju domišljije"mimogrede s kladivcem kresnil po tvojem mobitelu na tač sistem ali pa razbil vazo, ki ti je še posebej pri srcu...dvomim, da bi takrat v tem dejanju našla uteho, da si mali razvija domišljijo...po moje bi ti piskalo skozi ušesa...In ko bi razbito zadevo nesla v smeti, verjetno ne bi mislila na to, da se bo mali iz tega kaj prida naučil, ampak bi kalkulirala koliko boš dala za nov telefon in kako visoko boš drugič postavila vazo...Saj po svoje vem, kaj želiš povedati in se v večini stvari strinjam s tabo...nikoli pa se ne bom mogla strinjati s tem, da je razbijanje in namerno kvarjenje igrač zakaj koristno...


Kar pa se tiče gledanja risank z nasilno vsebino pa..vedno se mi je zdelo to nakladanje o škodljivosti tv za otroke nekako pretiravanje...Sama sem pač iz tistih generacij, ki smo dobesedno ure in ure sedeli pred zasloni, pa se sami sebi zdimo čisto okuser posted image ...Škodljivosti tv-ja tudi nisem opazila pri hčerkici, ki je tudi rada tu in tam pogledala kakšno risanko...No, potem je prišel naš najmlajši, ki pa dobesedno pade not pri vseh Gormitih in podobnih zadevah...Očitno je tudi bolj dovzeten za te stvari...skratka...mi smo imeli kar nekaj časa probleme , dokler nismo ugotovili kaj jih najbolj povzroči...Ta mali očitno tudi po končani risanki ni znal izklopiti te vsebine iz glave in je izvajal borilne veščine okrog, divjal in ga biksal...ponoči se je večkrat zbujal in kričal...skratka...dobili smo dober dokaz da pa tv s svojimi vplivi le ni tako nedolžna...



(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Vse pokvarita...
19.6.2011 15:35:18   
ronja
Otrok pri petih letih že loči igro, od razbijanja igrač.

Metuljina fanta sta oba skupaj stara 5 let, vsak posebej pa 3,5 in dobri 2 leti... Se mi zdi, da se vsako leto tu precej pozna... Precej je pa tudi odvisno od samega otroka: Ronja je precej trgala knjigice, ko je bila še mala, Lejla pa ne, pa smo obe enako učili. Pa jih zdaj seveda nobene ne več - sta pač že prerasli to fazo in po letu in pol se da otrokom po mojih izkušnjah precej več dopovedat. Pri fantkih so te faze uničevanja baje navadno daljše in intenzivnejše.

Midve s sestro baje nisva namerno uničevali igrač, brat se je pa igral izključno tako, da je z enim lesenim tovornjakom, od katerega so vsi mobilni deli dol popadali, tolkel po avtomobilčkih, ki jih je dobil. In vsakega zmrcvaril. Samo moji mami se to ni zdelo vprašljivo, prej luškano in mu je mirno pustila;). Je pač ni motilo. Jaz bi sicer postopala malo drugače.

Metulj, mogoče jima daš določene igrače za "popravljat", ostalih stvari se pa ne popravlja s kladivom, ampak se jih recimo samo šraufa - z izvijačem se ne tolče, bo manj škode;). Če začne po tistih tolčt, vzameš kladivo.

Zadnjič sem tudi brala intervju z Juulom, ki pravi, da so fantki pač bolj divji po naravi in da jih moramo naučit dat ven njihovo moško energijo na nek nedestruktiven način. Pravi, da ga to lahko nauči samo oče (oz. moški). Sama nisem ziher, mogoče lahko tudi kaka divja mama pomaga, vem pa ne, nimam fantka, tako da ne bom pametna. No, skratka: on predlaga pri takih fantkih vsaj 20 min. intenzivnega ravsanja z očetom na dan. Tako se baje naučijo, kako sprostit vso to gibalno energijo, ne da bi koga ali kaj poškodovali. Predlagaj svojemu možu, baje da so rezultati odlični (tako Juul iz prakse).

broj 1 je tak, da hoce vse preucevati - in njemu je pac gust, ce gre zadeva na prafaktorje. ce se potem ne da vec sestaviti, je to pac cena preucevanja

NO, to ni slabo - radovednost je po moje dobra. Sama sem svoji punčki odtrgala glavo, ekr me je tako zanimalo, kako je narejeno to, da lahko joka. Sem pogruntala, tiste cevke in vse - mi je bilo zelo fascinantno in še zdaj mi ni žal, da sem jo "razstavila", to je bil en prvih raziskovalnih aha trenutkov. Se je sicer dala nazaj sestavit (za razliko od tega, ko sem jo postriglauser posted image , kar je bilo irreverzibilno). Pa sem dokaj normalna potem ratala (me pa še vedno zanima, kako stvari delujejo:).

metulj, kaj pa če mu daš kake stvari za razstavit - pač dotrajane strojčke - to jim dajejo pri nas v vrtcu, vse, kar je zanič, prinesemo in potem ali se punce igrajo dom s tem, ali pa fantje razstavijo na prafaktorje - recimo kak star radio - s tem bo imel dela še pa još!

o, ja - ideje ima strasne. zadnjic sm nasla 2 sravfencigerja (kako se pa TO po slovensko rece) zataknjena v vticnico. k sreci sta plasticna, ampak - pa kje te ideje najde?!?!?

Ja, kje misliš? Videl je nekoga, ki je kaj popravljal, verjetno je z merilcem napetosti preizkušal, ali je izključil pravo varovalko in je vtaknil merilec (ki zgleda na las podoben šraufencigerju/izvijaču) v vtičnico. Ronja je to isto naredila, naslednji dan potem, ko je lubi popravljal... Treba jim je že takrat razložit, da se tega ne sme delat, da to lahko samo odrasli, samo kadar not ni elektrike in jo prej izklopimo, jim pokazat, kje so varovalke itd... Vsaj pri Ronji je pomagalo. Sicer pa ni težko dobit ideje, da vtakneš eno stvar, ki paše not, v luknjo...

mah, mene bolj zivcira to, da ni prav nic nezen do nicesar

Do svojega brata je:). iN to je glavno:)

samo da se cuje. sto glasniije to bolje.

Naredite bobenčke - ene maš na mojem blogu pod ustvarjamo z otroci. Pa tudi niso tako zelo hrupni (mi živimo v bloku;).

, jima daj eno desko, vsakemu eno pravo kladivo in vrečo žebljev.

Tudi to delajo v našem vrtcu. Mamice so se kar križale, ko sta vzg. povedali, da jima to dajo za delat, ampak nisem slišala, da bi se kateri poškodoval pri tem.

Sicer pa pri nas Ronja sploh ne dojame, da kake stvari niso popravljive - enostavno vedno misli,d a bova že znala stvari nazaj popravit... Kar je včasih rahlo anoying. Sicer nič ne uniči nalašč oz. tako, da bi tolkla, vendar pa za vse pričakuje, da bom znala popravit.

andea, tvoj bratec je zadnji sinček od tvoje mami in je po moje zato malo razvajen, vsaj po tvojem opisu sodeč. Pri nas je bilo tudi tako - če starši ne postavijo mej, jih otroci preizkušajo. In če ne prej, imajo potem težave v šoli, ko ostali pač ne vidijo tega bitja enako, kot ga vidi mama in mu tudi ne pustijo vsega razturit... Tako da bi se jaz na tvojem mestu pogovorila z mamo, ker tole res ni ok - fant je star 8 let, zaboga! Ne pa 3! To ni nobena faza!

ni rečeno, da se moramo vedno učiti na napakah...marsikdo veliko stvari prej razume in napak zaradi tega v tej smeri sploh ne dela...

S tem se strinjam - na splošno mi ni bil nikoli všeč koncept "na napakah se učimo", ok, lahko se, ampak zakaj morajo bit moje? Saj se lahko tudi na tujihuser posted image . Se pa strinjam, da se nekaterim boljše da dopovedat, kaj sledi, drugi pa morajo sami probat, da vidijo, da je res tako. Vendar bi si želela otrokom čim prej privzgojit tudi prvo varianto, ker je precej manj boleča na splošno v življenju... Zaenkrat imam glede tega kar srečo, s puncama se večinoma da zmenit, samo nista tako komplicirana karakterja, niti nista destruktivni.

Ampak starši radi delamo napako, da otroku vsiljujemo svoj edini pravilni pogled na svet, s tem pa mu pričnemo omejevati domišljijo, no. Če se strinjaš ali ne. Če bi Picasoju privzgojili, da se obraz edino pravilno nariše z dvemi očesoma, nosom in ustami spodaj ter dvema ušesoma ob strani, najbrž ne bi postal eden najpriznanejših abstraktnih slikarjev...

Bambina, sicer imaš point s tem, da moramo otroku pustit domišljijo, vendar sem prepričana, da so Picassa vzgajali,d a se riše obraz z 2 očesoma in usti spodaj. On je najprej krasno risal realistično - in po tem tudi zaslovel - njegove najbolj znane bikoborbe so sicer malo stilizirane, vendar še vedno precej blizu realizmu - noro dobre slike! Meni veliko bližje kot kasnejši kubizem. Ampak ljudje z bujno domišljijo se navadno ne pustijo ukalupit, iščejo nove poti, tudi kadar jim drugi rečejo, da je samo ena prava. To so tisti, ki so res po duši raziskovalci/umetniki/... Vsi pač niso taki in to ni nič narobe. Enega res nadarjenega po moje težko zatreš, če ga učiš, kako je prav.

hehe, kadar se imata moznost zdivjati, se doma prav kultivirano igrata

metulj, tole daje slutit, da bi znala Juulova metoda pri vas pomagat... Fanta se morata zdivjat - na en primeren način.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Vse pokvarita...
19.6.2011 21:25:20   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

.

Zadnjič sem tudi brala intervju z Juulom, ki pravi, da so fantki pač bolj divji po naravi in da jih moramo naučit dat ven njihovo moško energijo na nek nedestruktiven način. Pravi, da ga to lahko nauči samo oče (oz. moški). Sama nisem ziher, mogoče lahko tudi kaka divja mama pomaga, vem pa ne, nimam fantka, tako da ne bom pametna. No, skratka: on predlaga pri takih fantkih vsaj 20 min. intenzivnega ravsanja z očetom na dan. Tako se baje naučijo, kako sprostit vso to gibalno energijo, ne da bi koga ali kaj poškodovali. Predlagaj svojemu možu, baje da so rezultati odlični (tako Juul iz prakse).



Tudi jaz sem to brala, o moški energiji, agresivnosti namreč. je bil pa od ene svetovalke (po J. metodi ali karkoli že to je). No ona piše, da morajo fantki to naravno agresivnost ven spravit, ker je to pač normalno. Ravno zato Gormiti, Bakugani, Ninje in podobno ne vodijo v nasilje ampak so samo način sproščanja te energije. Naš tavelik ima zelo rad te risanke, igrače ampak sploh ni agresiven, ponavadi beži od pretepov. kakšno uro skače okoli kot "norc",ponoči pa nima problemov. No enkrat ga je bilo strah ponoči enega krokodila iz čisto nedolžne risanke. Očitno tudi mojster miha ni nedolžen user posted image .
Moram rečt, da se kar strinjam. Če se pretirano ustavlja tako obnašanje pri fantih to potem kasneje ven pride. rajši vidim, da zdaj skače kot ninja po stanovanju kot da pozneje muči mačke. Velika večina teh seriskih morilcev, pobijalcev sosedje opišejo kot mirne ljudi, ponavadi je to še kakšen pastor.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
19.6.2011 22:07:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 0:07:01   
mateyka
kako zgleda ta "intenziven ravs" - konkretno?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 7:31:40   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

kako zgleda ta "intenziven ravs" - konkretno?


Pri mojih zgleda približno takole. Dovolj je en pogled, ki si ga namenita in vesta , da je čas za divjanje. Ne vem to opisat, recimo včeraj čisto u izi barvamo " kučevan papir"  in kar naenkrat (jaz te energije , ki se pretaka preden izbruhneta ne čutimuser posted image ) si oba povezneta te klobučke na glavi in mali reče : Oproda, takoj z mano rešit kraljično. Mama ti si kraljična. No potem divjata, se bojujeta proti grajskemu zmaju ( domač muc) v rokah je mali imel nekaj iz lego koc, mož  pa tulec papirnatih brisač. Ta tulec je kasneje ratal top, mož pa Gargamel . Končalo se je na pojstli ko sta drug drugega hotela umirit (en kup smeha, en kup besed ala: magična vrv, zaveži ga. Ledeni slap. Enkrat je mož odgovoril na zmajev ogenj - polhova čreva user posted image ) . En kup preobratov, prevalov, skokov...in čez cca. 15 minut , kot , da se ne bi nič zgodilo se vsedeta za mizo in mali : mams, kam si šla? Kaj ne boš več barvala ?


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 8:15:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 8:40:48   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

LOL genialno! user posted image  kolk pa je star tvoj mulc (a nimas ti mule?), uš?


Ja, mulc je. Mu pa pravimo uš (lahko si zamisliš zakaj user posted image ) . Konec oktobra bo šest.

Parkrat sem se probla vključit v igro (ko moža ni)...samo ni to to.  Sem preveč sitna . Pazi, se boš udaril. Pazi vaza. Boš tresnil. Počasi....Onadva pa mi odgovarjata (če kaj pizdim , ko divjata) : Po bitki se šteje ranjence user posted image . Razumi če moreš.

Plavat si jih že peljala? Voda umiri še tako neutrudne vojačke user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 8:44:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

LOL genialno! user posted image  kolk pa je star tvoj mulc (a nimas ti mule?), uš?


Ja, mulc je. Mu pa pravimo uš (lahko si zamisliš zakaj user posted image ) . Konec oktobra bo šest.

Parkrat sem se probla vključit v igro (ko moža ni)...samo ni to to.  Sem preveč sitna . Pazi, se boš udaril. Pazi vaza. Boš tresnil. Počasi....Onadva pa mi odgovarjata (če kaj pizdim , ko divjata) : Po bitki se šteje ranjence user posted image . Razumi če moreš.

Plavat si jih že peljala? Voda umiri še tako neutrudne vojačke user posted image


user posted image oba moška rabita divjanje, oba. mama je pa itak preveč sitna, kaj pa drugo. user posted image

še dodatek o plavanju. naš mulc trenira plavanje in nogomet, ob sredah ima oboje isti dan. a misliš, da je zvečer kaj utrujen? user posted image


< Sporočilo je popravil mizantrop -- 20.6.2011 8:47:25 >

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 8:49:43   
uškinamama
Samo tiho bodi, zdaj si važna a, ker si si priborila princeso user posted image . Čakaj, čakaj , ko se tvoja trojica udruži v " veličastne konjenike Egipta " user posted image

Še odgovor na plavanje + nogomet. Po mojem mu je preveč, ker , vsaj pri našem,  preveč aktivnosti  sproducira še več nemira/ energije.

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 20.6.2011 8:51:19 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 8:54:56   
Anonimen
konjenike bom atiju prepustila. midve s princesko bova šle pa na deci terana. user posted image

ni, da bi bil po tem nemiren, ampak on bi po vsem tem šel še na igrišče za dve uri user posted image

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 9:05:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   [Brisano sporočilo]
20.6.2011 9:07:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 9:12:55   
uškinamama
ni, da bi bil po tem nemiren, ampak on bi po vsem tem šel še na igrišče za dve uri
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

konjenike bom atiju prepustila. midve s princesko bova šle pa na deci terana. user posted image

ni, da bi bil po tem nemiren, ampak on bi po vsem tem šel še na igrišče za dve uri user posted image



No, to vidš je linea snella....samo pridružit se mu moreš ( morem user posted image )

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Vse pokvarita...
20.6.2011 15:43:25   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

rajši vidim, da zdaj skače kot ninja po stanovanju kot da pozneje muči mačke. Velika večina teh seriskih morilcev, pobijalcev sosedje opišejo kot mirne ljudi, ponavadi je to še kakšen pastor.


ah, no, ne gre tkole posplosevati user posted image



ne ne seveda se ne sme posploševati. hotela sem samo napisati, da ni vse tako kot zgleda na prvi pogled. Pri vzgoji ni črno belih reči in izid ni nikoli isti. če ne bi bilo čist simpl. To se sme, to se ne sme...ni glih tako.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?