|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
19.8.2011 13:19:27   
darja.mark
V ind. coni Stegne. V iisti stavbi kot je fitnes center Panter. Sem v bistvu čez štreko od MC-ja.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
19.8.2011 13:46:23   
Nika v službi
Panter je bolj na začetku Stegen, gledano z Litostrojske, od koder se pripeljem v službo. No, ravno danes se nisem in do 9. septembra tudi ne, ker končno urejajo tisti krak ceste tam pri Studiu Moderna.user posted image

Jaz sem malce bolj proti koncu, še naprej od Telekoma.user posted image


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
19.8.2011 13:52:45   
darja.mark
Ja, jaz sem bolj na začetku, ja. No pa nisve tako dalč narazen, skor sosedi, bi lahko temu rekle :)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
19.8.2011 14:46:09   
malanovinka
no pa da se še jaz malo pridružim zanimivi debati....

moja plača 1200 everčkov skupaj s prehrano in prevozom: 200€ benzin (služba oddaljena 100km, avto porabi 7l), kredita.... hm... eden v švicarskem franku, tko da sta trenutno oba skupaj 600€, to pomeni, da mi ostane 400€, s tem moram pokriti zavarovanja (nezgodno, življenjsko, zdravstveno) in mobitel skupaj cca 70€ in tu so potem še ostali stroški.... moj dragi je bil skoraj pol leta brezposelen in je šele sedaj dobil službo. iz zavoda je dobil neko minimalno nadomestilo 400€, kjer je šlo 200€ za njegov kredit... ostalih 200 pa za njegova zavrovanja in za plačilo strokov hiše (elektrika, voda, rtv, internet)... to pomeni, da nama je ostalo cca 300€ za celotno hrano, vsa čistila pa še za moje nosečniške obleke :) moj dragi je rekel, da se sploh ne spomni kdaj si je kupil zadnje oblačilo oziroma za obutev.... vendar nama je nekako zneslo... in upam, da bo sedaj lažje ko je tudi on dobil službo sicer za minimalca, ampak nekaj je nekaj nič pa nič.....
rezultat: 3 krediti še 5 let, hišica brez fasade in brez garaže. ampak važno, da pridemo iz meseca v mesec, ter da bo moj user posted image zdrav... ostalo že pride sproti.... vsak bi rad varčeval, pa ko vidi kakšno stvar si želi, da bi jo imel, ampak če ne gre žal ne gre.... na dopustu nismo bili že 5 let in se zato ne pritožujem....
tko da ne sekirajte se če vam ne uspe nič privarčevati.... dandanes v tej državi sokar nikomur ne....

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
19.8.2011 14:51:08   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

Ja, jaz sem bolj na začetku, ja. No pa nisve tako dalč narazen, skor sosedi, bi lahko temu rekle :)



Očitno res. Lahko se kdaj dobiva na kavi nekje na polovici - recimo Gregori.user posted image


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
19.8.2011 19:39:12   
darja.mark
Lahko kava. Gregori pa ne poznam. Bolj malo hodim okoli, večinoma v firmo pa iz nje, ostalo pa skor da ne poznam :)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
22.8.2011 13:12:30   
pikica*
O "sosede" kofetarce, zopet planirate druženjeuser posted image .  

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
24.8.2011 12:42:28   
ronja
Ja. Zadnjega pol leta res nisva skoraj nič prihranila (pa sploh ne vem, zakaj, nisva nič kaj ekstra zapravljala, razen službene poti so bile, samo dobiš večino stroškov vrnjenih...). Na splošno sva pa kar precej prihranila in se vsi čudijo, kako nama rata. Imava pa povprečni plači, pri tem da je moja polovična, ker pač demal 4 urni delavnik.

Ne bi se počutila dobro brez rezerve, glede na to, da je moja služba bolj negotova v prihodnosti... Pa itak šparava za večje stanovanje (ali hišo) in se obema zdi, da je boljše več našparat prej pa potem manj kredita plačevat. Sama sem precej (pač za študenta;) našparala že med študijem.

Sama nič kaj dosti ne preračunavam, to ma vse lubi čez: on plačuje račune, vodi evidence, preračunava, koliko sva in me potem 2x letno malo obvesti, da vem, kako stojiva. Sama se potrudim tako, da ne kupujem preveč stvari, ki jih ne rabimo. Imava oba kaj, brez česar bi komot živeli, vendar nama je pač to veselje, vendar pa nisva razsipna, sploh vsak zase ne.

- ne hodiva na kavice, ne hodiva v gostilne, ne pijeva alkohola in ne kadiva
- praktično skoraj ne kupujeva oblek in obutve - za otroke skoraj vse dobiva, kaj sama sešijem, kako oblekco kdaj tudi kupiva, vendar to ni nič v primerjavi s celo garderobo. Midva nosiva iste obleke že odkar sva se spoznala (pred 13 leti;), pa sproti dobiva dostikrat kaj, kar drugim ni več prav (sama sem dobila ogromno kavbojk od punce, ki se je zredila par številk in so mi ko ulite - in lepše kot katerekoli, kar sem si jih sama kdaj kupila - punca pač precej več da na obleke) ali jim ni več všeč (se zamenja moda, pa jim ni več fajn - no, meni je prav:). Včasih dobiva kako stvar tudi za rd, sploh jaz od mami.
- ne uporabljava kozmetike, razen kreme za sončenje in zadnjih par mesecev si jaz mažem trebušček proti strijam - sicer pa nič
- hrano in ostale gospodinjske reči kupujeva 1x na 14 dni, ko imava 10% popust, vse na enem mestu - s tem prihraniva na bencinu, ko se ne furamo sem pa tja, pa še manj porabiš, če greš manjkrat v trgovino, ker vsakič kupiš še kaj, kar ni nujno - in če je to 1x na 14 dni, sta to 2 stvari na mesec, če bi šla pa vsak dan, bi bilo pa to 30 stvari...
- kruh večinoma pečem sama, sladkarije tudi - to se kar pozna, ker tega veliko pojemo
- zelenjavo večinoma pridelata lubi in tašča, mesa praktično ne kupujeva, razen pri lubijevih sodelavcih, ki imajo pač doma eni zajce, drugi konje - ampak to je parkrat na leto; ribe ulovi lubi - na splošno je bolj vegi prehrana precej cenejša. In glede na to, da otroka dobita več kot dovojl mesa že v vrtcu, je boljše, da ga ne jemo še doma preveč.
- v službo (in kamor se le da) grem s kolesom - ja, tudi pozimi; mami mi je kupila nepremočljive hlače in puhovko (hvala, mami:) in s tem čisto ger. Prej sem se pač preoblekla v službi (sem mela ene hlače tam za preoblečt.
- na izlete vzamemo hrano s seboj in ne hodimo v restavracije
- na dopust gremo na mamin vikend, ona nam ne računa najemnine, probam pa kdaj kaj naredit tam, kadar le lahko (sešijem kak prt, prijemalke,... stvari, ki jih je sicer treba vse dol prinest, da se malo odkupimo;) letos res nisem nič pametnega naredila, ampak letos to tudi mami razume:). Itak ga bova pa potem midva vzdrževala in bo ona zastonj hodila, tako da nimam neke hude slabe vesti tu.
- na dopust si nesemo večino hrane s sabo - zelenjava je zastonj, ostalo pa vsaj 2x ceneje kot na tistem otroku, kjer so vse cene vsaj x2.
- vse stroje vžigava ponoči in čez vikend (pralni, sušilni, pomivalni)
- stvari, ki veliko stanejo, pa jih je možno naredit, naredim sama (recimo torbo za nosit dojenčka - to je 100E! Mi je pa prav prišla, ker sem tako lahko uporabljala isti poletni voziček tudi za zimsko dete, pa še budila je nisem, če je zaspala in sem jo morala nest gor)
- odjavila sva dnevni časopis, ker ga nihče ni imel časa brat in ga zdaj prebereva pri mojihuser posted image (mami nama ga da s sabo, pri očetu smo pa itak dalj časa in imamo čas prebrat vmes)

Kje bi še lahko prihranila, če/ko bo kriza:
- revije, ki jih imava naročene, članarina za društva - ni to ful denarja, se pa nabere
- knjige - lahko bi jih nehala kupovat in tu bi se kar precej poznalo
- za izlete bi zbirala pač stvari, ki niso plačljive (razne turistične znamenitosti bi odpadle), zdaj pač pogledava, da gremo takrat, ko je kak popust, vendar vseeno gremo. Pa lahko ne bi šli nikamor daleč, lahko bi šli manjkrat k dediju, pa bi porabili manj bencina - ampak to bi bilo verjetno zadnjeuser posted image .
- lahko ne bi nikoli kupila nobenega junk fooda (torej nobenega čipsa, nobene juhice v vrečki, nobene sladkarije, nobene čokolade, ratzen jedilne - te pa ne dava, zaradi domačih sladkarijuser posted image ) pa bi tudi preživeli.
- lahko ne bi kupila in poganjalčka in skiroja in kolesa za tamalidve, vendar se nama to ne zdi smotrno, glede na to, da bova imela (upam) 3 otroke... Ampak vsekakor bi lahko vse te stvari počakale do rdjev in se razporedile med sorodnike, ki ne bi imeli nič proti. Tudi če ne bi dobili več nobene igrače, bi jih imeli dovolj. Ampak ker jih ne kupujeva kar tako, ampak v gl. samo za rd je in dedka mraza, tu res ne bova škrtarila.
- lahko ne bi kupila raznih malih prčkarij za svoje hobije (ustvarjalni in šiviljlski material in blago) in delala samo iz tega, kar imam in šivala samo iz starega blaga in ponošenih oblačil (se da naredit super stvari, samo malo bolj moraš potuhtat)
...
Bi se še kaj našlo, skratka, če bo pač gusto. Čeprav nekaj človek mora imet od življenja, ampak precej se da pa kompenzirat.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Sanija13)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
24.8.2011 14:01:43   
Arwenko
Joj, jaz bi tak rada nekaj privarčevala ne, da je groza. Sem pa v štali, do fula v minusu, z odobrenim povečanim negativnim limitom. Zraven tega kredit in vračanje ene štipendije, čisto po moji krivdi, mi skupaj pobere pol plače oziroma zdajšnje porodniške. Sicer nekih par evrov imamo na strani, ti gredo zdaj za septembrski dopust, pol smo pa res na nuli. Srednjeročno imam stanovanjsko shemo, ki se mi izteče 2013, tam se bo nekih 10 jurčkov nabralo, dolgoročno pa življenjsko naložbeno, to je to. Po dopustu oziroma ko bomo odplačali vse kartice in vse kar bomo tam porabili, pa gremo na delo. Prvi cilj je, da pokrijem minus, okroglega jurčka, in seveda tudi ukinem ta limit, ker ga nočem več imet. Potem naslednji cilj pa je odvisen od tega ali bo služba ali ne, če bo služba, potem si moram našparat najprej eno zlato rezervo, 3 plače tako kot ste rekli. Ostalo pa nameravam šparat bolj kratkoročno, za dopust, pa novi avto user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Ali vam uspe kaj privarčevat?
24.8.2011 15:06:06   
Petka09
Midva varčujeva tako, da gledava že pri vsakodnevnih stvareh, ki so mogoče komu nepomembne, ali pa misli, da to pa ne šteje. Npr., v trgovini res kupim samo tisto kar rabim. Peremo čez vikende ali pa ponoči, ko je cenejši tok, nova oblačila si kupim redko (pa še to gledam, da so cenovno ugodna). Od oblačil največ kupim za hčerko, ker raste in preraste... Pa še to kupujem v Kiku, C&A... Kaki BabyCentri in podobno odpadejo.

No, kar se pa konkretnega varčevanja tiče, pa imava NSVS, pa še nekaj malega v skladih, pa vsak mesec dava kolikor lahko na poseben varčevalni račun (od 10 pa do 50 EUR, odvisno koliko zmoreva). Kot največje varčevanje oz. naložbo pa štejem še eno stanovanje, ki ga imava kupljenega (v njem ne živimo) in plačujeva še nekaj malega kredita zanj, ki pa se drugo leto izteče.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 135
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?