|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo mleka in boleče prsi
13.8.2011 10:19:45   
Špelca21
Pozdravljene!

Imam vprašanje glede mleka in dojenja. Pred enim tednom sem rodila prvega otročka. Ker že v porodnišnici nisem imela nič svojega mleka je bil otroček dohranjevan. Sedaj po tednu dni kljub pristavljanju na dojke in izčrpavanju načrpam v celem dnevu iz obeh skupaj cca. 55ml (je pa zelo vodeno). Opazila sem tudi, da vedno ko dam svoje mleko to slabo prenaša (ga zvija, enkrat je bruhal). Zanima me ali naj se sploh še trudiva z dojenjem, glede na majhno količino mojega mleka oz. kaj naj naredim, da se mleko preneha tvoriti? So pa prsi na otip sicer mehke ampak me pa malo bolijo (ne vem ali je to zaradi izčrpavanja, ker še niso "utrjene").

Hvala za vaš odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malo mleka in boleče prsi
13.8.2011 10:38:41   
Doll
Kolikokrat je bilo že zapisano da črpalka ni merilo. Nimaš nič malo mleka. otroka redno pristavljaj.priporočam forum dojenje

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Malo mleka in boleče prsi
13.8.2011 11:00:14   
lenčy
jaz isto pravim, nadaljuj z dojenjem. sicer pa , a ni to nekaj najlepšega?user posted image

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Malo mleka in boleče prsi
13.8.2011 12:04:24   
Špelca21
Pristavljam jo redno in kljub temu, da se "matrava" več kot pol ure je potem še vedno lačna in posledično razdražena in poje še 80ml dodatka. Po tem sklepam, da mojega mleka ni dovolj. 

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Malo mleka in boleče prsi
13.8.2011 12:56:15   
lenčy
pri meni je bilo podobno, sam da sm imela js mleka dovolj, se pa nisva znala dojit. posledično sm si začela črpat, da sm mleko sploh ohranila, ker mi je začelo zmanjkovat. si pa šele v prvem tednu tko da mleko še prihaja in lahko da ga boš imela še veliko. samo vztrajaj, kjub temu, da dodajaš!


< Sporočilo je popravil lenčy -- 13.8.2011 12:57:14 >


_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Malo mleka in boleče prsi
14.8.2011 8:13:17   
roladica
Pokliči babico ali pa ligo za dojenje in ti bodo pomagali. Mene je šele babica na domu naučila pravilnega pristavljanja, da nam je dojenje steklo.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Malo mleka in boleče prsi
14.8.2011 20:12:55   
Anonimen
Jaz sem si 3.t po porodu načrpala samo 30ml. Pogosto sem pristavljala, pazila na to da redno jem, ogromno pijem in da sem naspana.

Probaj pa ne obupavat, ker osnovo že imata. user posted image

(odgovor članu roladica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Malo mleka in boleče prsi
14.8.2011 20:51:10   
marjetica8
Sem mama 2letnemu fantku in sem mela enak problem. V porodnišnici so mi ga dohranjevali. Ko sva prišla domov, sva se par dni dojila ko nora - res, NON STOP na joški in mali je kr jokal in jokal. Jst sem mislna da ma krčke in da ga moje mleko napenja, pol mi je pa en dan patronažna posodla vago, ker smo ugotovile da se mali ne redi kokr bi se moral. In je na vagi pokazalo da na podoj dobil celih 20ml mleka!!!!valda da je mali jokal, ce je bil pa lacen...Potem sem si zacela izčrpavat poleg dojenja in dodajanja. En cajt sem delala samo to - podnevi in ponoči, pa ni blo nč boljš - ostalo je 20ml na podoj in se ni in ni nardilo več. Je pa res da mi nismo spali skoraj dve leti - v začetku se je zbujal včasih tudi 20krat na noč in sklepam da je mela ta neprespanost dosti opravit s pomanjkanjem mleka. Čez čas sva se navadla nekako dojit in dodajat in sva uspela ohranit tisto majhno količino mleka skoraj 8 mesecev. Pa mi ni žal za vse matranje k je blo od začetka, ker vem da sem nardila vse kar je blo možno da bi dojila in da sem otroku dala najboljše po svojih močeh. Tko da jst priporočam, vztraji...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Malo mleka in boleče prsi
16.8.2011 8:30:49   
Špelca21
No mamine zaloge so se spraznile.
Očitat si nimam kaj ker sem poskusila vse kar se je dalo a so zgleda geni naredili svoje (po moji strani namreč po mamini in očetovi strani nobena od žensk ni dojila, zaradi pomanjkanja mleka).

Zrasla bo pa ravno tako v zdravo deklico!!user posted image

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Malo mleka in boleče prsi
16.8.2011 19:28:50   
m_o_i
spelca-tudi jaz sem se priklapljala za pol ure na crpalko za slabih 30 ml mleka. in tako nekaj dni...
potem sem se "odlocila", da otrok od zivcne,razjokane in obupane mene nima prav nic-in zacela dodajat.

in ja-krasen 15mesecnik jeuser posted image . do sedaj se lahko "pohvali" samo z enim uroinfektom pri starosti 1ega meseca(zaradi refluksa ledvick) in sesto boleznijouser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Malo mleka in boleče prsi
17.8.2011 11:29:28   
julijka11
ponudba mleka je odvisna od povpraševanja....tvoja punčka ima po moje sesalno zmedo in ne zna pravilno vleči; do tega pride pa hitro, ker se mora tudi otrok naučiti pravilno zgrabiti bradavico...če že od prvega dne dobiva dodatek po cuclju hitro zgublja sesalni refleks, ker po cuclju je jeziček v poplnoma drugačnem položaju kot pri dojenju

sesalno zmedo je imela moja hčerka in 12 dan sem ji ukinila dodatek in jo imela nonstop na zizi, da se je ponovno naučila vleči-dojila že prvi mesec se je zredila 1.2kg, dojila pa se je potem vse do 3 leta

sina sem tudi morala dohranjevati v porodnišnici, ampak sem izrecno zahtevala, da ga dohranjujejo po brizgalki, le tega so me sestre tudi naučile...doma sem ga tako dohranjevala še dva dni, ker ni imel sesalne zmede se je tudi dojil lepo, zdaj pa vleče ko vlki in se je zredil v 7 dneh za 500g

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Malo mleka in boleče prsi
17.8.2011 11:37:05   
lenčy
julijka dober nasvet za v prihodnje, ker sem imela js čist isti problem...

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Malo mleka in boleče prsi
17.8.2011 16:26:04   
Neycha
jaz in moj sinko sva imela tudi težave, saj je jokal in jokal jaz pa nisem vedela, da nimam dovolj mleka. zelo sem si želela dojiti. začela sem z jemanjem tametil tabletk in v dveh dneh smo bili brez dodatka, samo še dojenje. Pravijo, da so tableti sama kemija... a umetno mleko pa ni? no vsak sam najbolje ve! :)

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Malo mleka in boleče prsi
13.11.2011 7:42:14   
novembercek
Tu se bom pa še jaz malo vključila v debato. Tudi sama sem pred 10-imi dnevi rodila, tokrat že drugič.

Prvič pred dobrimi 4-imi leti s CR in sem se trudila dojiti z vsemi vašimi predlogi vkup skoraj 2 meseca. Kmalu po prvem obisku v bolnici sem morala začeti dodajati, ker sinček ni dobil dovolj na teži. Tako sem mu dala eno dojko+dodatek, naslednjič drugo+dodatek. Tako sem vstrajala 2 meseca. No, nam je to pot preprečila ena kriza. Ampak mojega mleka ni bilo več kot ca. 15ml, pa je naša pediatrinja govorila: "vsaka kapljica mleka je bogatstvo", zato sem to tudi počela.

Ponovno pečena mamica, sem zdaj zopet na istem: primanjkuje mi mleka. Kljub nenehnemu pristavljanju, kontroli teže: v obeh dojkah je 10 ml in se ne povečuje (mam ful dobro babico, ki me je spremljala pri tem vsaki dan), se zgodba ponavlja. Ni mleka + nekvaliteta. Sem mislila, da bo tokrat drugače, ker sem rodila po naravni poti. Naredila sem vse, zdaj smo na formuli Beba. Tokrat nimam nobene slabe vesti, se ne sekiram, nisem slaba mama itd.

Pa ne me narobe razumet. Vsem, ki lahko dojite, mate mleko in je kakovostno, zavidam. Jaz pač nisem te sreče. Nikoli več pa se ne bom matrala za 10 ml mleka, potem pa še dodatek. To je ena nočna mora. Velika. Jaz sem samo otroka mučla. Zdaj je sit in zadovoljen. Prej je bil ful nemiren.

Špelca21: tebi vseeno svetujem, da še poskusiš, in ti želim,da uspe. Ženskice so dale dobre nasvete. Pazi, da otrok res papa.
Če pa slučajno ne bo šlo, pa se ne sekiraj. Največkrat nam je to še bolj hudo. 80ml dodatka navrh dojenja je ogromno. Daj, pozanimaj se pri kakem strokovnjaku - tudi patronažna ti lahko pomaga. Nam je neonatolog rekel, da naj na vsake 3h podojim na obeh dojkah po 10 min, nato naj mu dam flaško. To sem naredila samo nekajkrat, da sem sprostila bolečino v prsih in razbila mlečne "skupke". NIKOLI VEČ se ne bom mučila (to je prelahka beseda) več dojenje+dodatek. Zdaj si z rahlo masažo pod vročim tušem malo izbrizgavam, približno 2x na dan.

Sama se moraš odločit, pa veliko sreče!

(odgovor članu Neycha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Malo mleka in boleče prsi
13.11.2011 11:46:11   
november2010
novembrcek.... pri meni podobna zgodba .. prvič ni bilo mleka, dojenje ni šlo, otrok zgubljal na teži, skoz jokal ker je bil itak lačen, tako da tudi ni imel moči sploh vlečt... trudila sem se dojit en mesec, potem popolnoma prešaltala na AM. Takrat sem mislila, da je bilo krivo to, da se na dojenje nisem dobro pripravila, rodila sem mlada, nikoli mi ni padlo na misel, da ne bom mogla dojit, bila sem tudi zelo pod stresom (nagajanje s trani otrokovega očeta. nisva bila skupaj)

Drugič sem imela idealne pogoje, nobenega stresa, prebrala razno literaturo, a glej ga zlomka, ponovila se je popolnoma ista zgodba. Poskušala sem, ko ni šlo sem brez slabe vesti preklopla na AM.

Tako da včasih pač ne gre in zato ni konec sveta.

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu novembercek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Malo mleka in boleče prsi
17.11.2011 11:50:51   
kajagorjup
Špelca, pridružujem se mnenju, da je ponudba ponavadi enaka povpraševanju, jaz pa sem si malo pomagala tudi s prehranskim dopolnilom za mlečenje, mislim da se imenuje LactationUp. Dobi pa se ga v eni od otroških spletnih trgovin, ki pa je ne tukaj bi oglaševala :-)... Ne odnehaj.

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Malo mleka in boleče prsi
22.12.2011 17:58:30   
Taddy78
Sicer sem že prepozna za odgovor, pa vseeno bi rada nekaj dodala. Pri sinu sem imela podoben primer kot Špelca21, s tem, da sem sama načrpala komaj 20ml mleka.
Vem, da vas večina svetuje, da naj se otroka čimveč pristavlja, ampak to je zame čisto mučenje mamice in otroka. Zakaj sem takega mnenja? Sedaj v drugo se dojimo brez problema, mleka več kot preveč (no vsaj zaenkrat), pupa spi od 3-4 ure med obroki, ponoči se zbujamo samo 1x. Je pa res, da je zame dojenje res zgolj hranjenje in občutki čisto isti kot pri sinu, ko sva pila na flaško.
Tako da sama zase vem, da je razlika, če je dovolj mleka ali pa ne in da imeti otroka cel dan na joški in ga dojiti za vsako ceno ravno niso sanje vsake mame.

(odgovor članu kajagorjup)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Malo mleka in boleče prsi
22.12.2011 19:27:17   
Star_a
Taddy imaš čisto zgrešeno misel glede znakov da mati nima mleka ;)
jaz sem si tudi načrpala sama samo 20 ml,pa je to pomenilo da mleka ni ? Mleka je bilo.
Moj otrok se je dojil na 30 min,včasih tudi na 1 uro,pa je to znak da mleka ni?ne tudi ni.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Malo mleka in boleče prsi
17.1.2012 17:02:28   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

Taddy imaš čisto zgrešeno misel glede znakov da mati nima mleka ;)
jaz sem si tudi načrpala sama samo 20 ml,pa je to pomenilo da mleka ni ? Mleka je bilo.
Moj otrok se je dojil na 30 min,včasih tudi na 1 uro,pa je to znak da mleka ni?ne tudi ni.


Zame je pri sinu bil znak, da ni dovolj mleka jok in jok po dojenju, ter spanje po hranjenje na flaški. Če si imela otroka toliko na prsih pomeni, da se na podoj ni dovolj najedel in zato bil toliko na prsih.
Hčerka se je torej zredila za 1200g v prvem mesecu torej mleka imam dovolj, papca na 3 ure, ponoči prespi med obrokoma že 5 ur. In ja, še vedno sem mnenja, da se otrok ni najedel, če skozi joče za zizo.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Malo mleka in boleče prsi
26.1.2012 9:38:41   
Tinchy83
IZVIRNO SPOROČILO: Špelca21

Pozdravljene!

Imam vprašanje glede mleka in dojenja. Pred enim tednom sem rodila prvega otročka. Ker že v porodnišnici nisem imela nič svojega mleka je bil otroček dohranjevan. Sedaj po tednu dni kljub pristavljanju na dojke in izčrpavanju načrpam v celem dnevu iz obeh skupaj cca. 55ml (je pa zelo vodeno). Opazila sem tudi, da vedno ko dam svoje mleko to slabo prenaša (ga zvija, enkrat je bruhal). Zanima me ali naj se sploh še trudiva z dojenjem, glede na majhno količino mojega mleka oz. kaj naj naredim, da se mleko preneha tvoriti? So pa prsi na otip sicer mehke ampak me pa malo bolijo (ne vem ali je to zaradi izčrpavanja, ker še niso "utrjene").

Hvala za vaš odgovor.


Pozdravljena Špelca

Pri meni je bilo podobno, ampak s pomočjo patronažne sestre in pediatrinje smo rešili zadevo. Mleka je toliko kolikor je "povpraševanja. Tudi jaz sem imela max. 50 ml. Moj sin je tudi na začetku hujšal, ko sva prišla iz porodnišnice. Vzrok je bil nepravilno in premalo podiranje kupčka. Ker je bil želodček poln zraka, ni jedel in zvijanje v trebuhu - posledično malo mleka. Rešili smo tako, da smo podirali kupčka tako dolgo, dokler ni 3-4 "rignu" ko ta velik - tudi trajalo po celo uro. Proti krčem sem dajala v svoje mleko kapljice "Sab Simplex" (lekarna). Jaz pijem čaj od Teekane za doječe matere (DM najceneje). Kupila posebno flaško od Medele, ki "oponaša" dojenje. Če dodajaš, ne dodajaj več kot 60ml skupaj (tvoje in umetno mleko) na en obrok - nevarnost, da se želodček po nepotrebnem raztegne in potem je res kar naprej lačen.

Torej: prvi mesec sem si črpala kar naprej na 1-2 uri in dajala po flaški svoje mleko, krčev nobenih ni bilo po kapljicahin po enem mesecu so prenehali, ponoči smo spali po 5 ur.
Sedaj: sinko je star že 4 mesece, dojiva se na polno in še črpat si moram, ker ne poje vsega (shranjujem in dajem v skrinjo), ponoči spimo od 18. do 8. ure (ob 22. in 4. uri samo previjem in dojim in nazaj spat).

Potrudi se, splača se user posted image

p.s.: imej ritem in se ga drži

Lp

< Sporočilo je popravil Tinchy83 -- 26.1.2012 9:40:50 >

(odgovor članu Špelca21)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Malo mleka in boleče prsi
26.1.2012 9:59:17   
Tinchy83
Oh, šele sedaj sem videla, da je bilo vprašanje postavljeno avgusta user posted image

Bo pa mogoče kateri drugi pomagalo user posted image

(odgovor članu Tinchy83)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Malo mleka in boleče prsi
26.1.2012 9:59:48   
Ajra RR
Drage mamice, po nasvet se lahko obrnete tudi na svetovalke za dojenje, vam bodo z veseljem odgovorile. Najdete jih tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki-seznam?fieldID=10

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Tinchy83)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Malo mleka in boleče prsi
26.1.2012 10:07:36   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78


IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

Taddy imaš čisto zgrešeno misel glede znakov da mati nima mleka ;)
jaz sem si tudi načrpala sama samo 20 ml,pa je to pomenilo da mleka ni ? Mleka je bilo.
Moj otrok se je dojil na 30 min,včasih tudi na 1 uro,pa je to znak da mleka ni?ne tudi ni.


Zame je pri sinu bil znak, da ni dovolj mleka jok in jok po dojenju, ter spanje po hranjenje na flaški. Če si imela otroka toliko na prsih pomeni, da se na podoj ni dovolj najedel in zato bil toliko na prsih.
Hčerka se je torej zredila za 1200g v prvem mesecu torej mleka imam dovolj, papca na 3 ure, ponoči prespi med obrokoma že 5 ur. In ja, še vedno sem mnenja, da se otrok ni najedel, če skozi joče za zizo.


Si v zmoti,otrok je pri meni pojedel čez 100ml.  Ti si takšnega mnenja,jaz pa imam drugačno mnenje in izkušnje user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Malo mleka in boleče prsi
28.1.2012 10:44:39   
Taddy78
Torej si ga imela na prsih samo za cartanje? nareč ne vidim razloga, da je dojenček cel dan na prsih, če se pri obroku vredu napapca (no razen če se mamica tako carta z njim). Pri nas je še vedno isto, še vedno pijemo na 3 ure, ponoči prespi včasih že 6 ur med obroki. Če mleko je, je otrok zadovoljen in če je sit tudi.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Malo mleka in boleče prsi
30.1.2012 14:52:44   
dreamhorse
Tudi jaz sem ena tistih, ki otroka nisem dojila... Ni bilo mleka in za vsako ceno tudi nisem vztrajala. Ko ni šlo in je mala jokala tako, da ni mogla več zagrabit zize sem popustila. Črpala sem si mleko, dokler je šlo, da sem ji ga dajala po flaški.. pa še to ga je bilo samo za en dnevni obrok, ker enostavno nisem imela mleka..
Mala bo sedaj stara 3 leta in ji čisto nič ne manjka, pa je zrastla na AM

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?