|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 11:39:03   
kepica
Ojla!

V juniju sem brala v Jani članek o Medicinskem centru Vid iz Nove Gorice,kjer ti popravijo vid z laserjem. O tem sem že veliko brala, videla sem tudi da sploh v tujini to na veliko delajo. Samo v oddaji popolna preobrazba so vid popravljali skoraj vsakemu drugemu kandidatu. Pri nas to stane 250.000 sit na oko. Zanima me,če je katera že tako popravila vid oz. če koga pozna,ki je šel skozi to. Sama sem namreč sita očal in premišljujem,da bi se splačalo reskirat 500.000 sit,če se za vedno znebim teh stekel na nosu. Ampak sem pa zajec in bi rada kakšne informacije iz prve ali druge roke:) Vsake informacije bom vesela.

lp
kepica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 11:41:45   
ZARA
Jutra ima izkušnje s tem! Vprašaj jo na privat!
lp

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 11:43:23   
kepica
Hvala Zara:rozica:

lp
kepica

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 11:43:32   
Miloš
Baje zadeva deluje in ni tvegana, le ene tri dni po operaciji je treba biti v popolni temi, da se oči ne obremenjuje. Pol naprej pa se vidi dobro brez očal. Več ne vem, cena pa je res okoli 500.000.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 11:56:17   
babylove
Jaz bi tudi to sla naredit, ampak me je prav tako malo strah. Oci so vendarle samo ene.
Slisala sem, da je fino to operacijo opravit po porodih, sicer se zna kaj zakomplicirat zaradi naporov (slisi se logicno, saj tudi sicer ocesne zilice rade popokajo ob velikih naporih). Koliko je v tem resnice, pa ne vem.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 12:19:24   
kepica
Ja,to mi je vse jasno.V Jani sem prebrala cel članek in ne sliši se tako grozno. Je pa postopek verjetno kar precej neprijeten.Najprej ti v oko nanesejo anestetik,potem ti pa oko z nekim vakumom primejo,da ga med posegom ne premikaš.Ko je oko fiksirano,mu odstranijo vrhnjo kožico,potem opravijo tisti postopek z laserjem,pri katerem moraš gledat v neko lučko,potem pa samo še kožico namestijo nazaj in to je to.Baje,da ves postopek traja pol ure (od priprave-oblačenja,steriliziranja,do konca postopka) Pred postopkom en teden ne smeš nositi makeupa, 14 dni pred tem pa ne smeš nositi kontaktnih leč.Po postopku tri dni bolj slabo vidiš in imaš občutek peska v očeh.Potem se vid počasi stabilizira in vidiš kot zajec:bravo:
Sliši se lepo,ampak jest sem zajec.Vid je le vid. Pisala sem Jutri,zdej čakam na informacije iz prve roke. Imam pa namen tole opraviti po drugem porodu,med porodniško.Upam,da mi bo uspelo.Je pa kar precej denarja,ampak se splača. Upam samo,da vid ostane.Da se potem s časom spet ne pokvari:zmeden2:

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 12:24:40   
puncica
baje da moraš imet stalno dioptrijo nekaj let se mi zdi, pač da se ti ne spreminja, tako to pri meni ne pride v upoštev, sem pa slišala tud kritike, dani vse tako kot bi mogl bit:zmeden2:

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 12:38:04   
kepica
hm:zmeden2::zmeden: Sej zato pa bi rada več informacij,ker to ni kr tko.Vida nisem na Lotu zadela.8)

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 12:38:51   
Anonimen
moja sestrična je šla in res da zdej ok vid, je pa presrana k ne vem kaj. en let se ne sme kao šminkat in oči dotikat pa skos je v strahu da jo bo en v uč žoknu - je zanč držala tiso pol metra od sebe da je ne bi po obrazu dosegla? ponoč spi z očali sončnimi da se ne bi nevede pomencala..ma kr neki! mislm da ona pretirava!

js bi šla na tako operacijo če bi bla res že na pol slepa, s tako dioptrijo (skor 2) kot jo mam pa zdej mi pa na konc pameti ne pade!

lp, lara

(odgovor članu kepica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 13:26:33   
nanica
Moj mož je dal to skozi enih devet let nazaj v Žalcu. Tudi takrat je bila cena tako visoka, a glede na to, kako si je želel dobro videti brez očal, se je splačalo. En dan so mu operirali eno oko, drug dan pa drugo, še celo leto je moral nositi sončna očala ob močni svetlobi. Nikoli se ne ni premislil!

Nanica

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 13:37:58   
BigWhale
Ce imas ustaljeno dioptrijo se splaca, sploh ce je ta dioptrija visoka.

Ce nimas je vprasljivo, ker se ti dioptrija se naprej veca in potem spet rabis ocala.

Sam postopek ni nekaj blazno kompliciran. Z laserjem, ti odbrusijo en del ocesa stran... ;)

Googlajte za LASIK surgery.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 13:45:35   
Jutra
Kepica,
Sem dobila tvoje sporočilo tudi privat, pa ti bom zaradi zanimanja drugih kar tukaj odgovorila.
Jaz sem bila na takšni operaciji pred 4 meseci v Žalcu, takšnih klinik pa je že več po Sloveniji. O vseh podrobnostih si lahko prebereš na njihovi spletni strani, jaz ti bom samo opisala svojo izkušnjo.

http://www.irman.si/

Moja situacija je bila takšna: minimalna dioptrija na D očesu, zelo visoka + astig. na L očesu. Zaradi velike razlike v vidu sem imela celo življenje glavobole, težave pri učenju, rado se mi je vrtelo v glavi. Pa od nekdaj imam občutek, da živim v megli.

Tudi sama sem morala zbrati veliko poguma, da sem se odločila za ta poseg. Oči so le ene same! Operacija je draga, za uresničitev svoje življenjske želje, bi bila pripravljena plačati tudi mnogo več. Deset let nazaj v Slo. Še ni bilo teh posegov, sedaj pa je njihova praksa že tako uveljavljena, aparature pa tako posodobljene, da jim zaupam.

Različno vidni ljudje so najprej operirani na slabše oko. Če operacija uspe – to pomeni, če se možgani navadijo na nove razmere, da mora operirano oko sedaj videti bolje oz. vsaj tako dobro kot drugo oko, potem se čez nekaj mesecev opravi poseg še na drugem očesu. V nasprotnem primeru ne.

Zato je po izkušnjah mojih znancev uspeh najboljši pri osebah, ki imajo približno enako dioptrijo, pa čeprav +/- 10 diop.

Kdo je primeren za poseg se vidi šele po opravljenem pregledu vsakega posameznika.
Zato tisti, ki si to res želite, pojdite vsaj na pregled oči.

Pri meni je bila operacija teoretično zelo uspešna. Dosegli so mi minim. dioptrijo in astigmatizem. Sedaj po 4 mesecih glavobolov nimam več, na operirano vidim cca. 20% bolje (še vedno živim v megli). Najbolj me žalosti dejstvo, da moji možgani ne sprejemajo novega stanja. Prav absurdno, težko razumljivo. Ampak nisem osamljen primer.

Pa veliko sreče:)

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 14:44:24   
kepica
Jutra,hvala za obsežno poročilo:rozica:
Vsekakor bom dobro premislila. Namreč nimam takih problemov,kot ti,tudi očala me ne motijo,ampak rada bi spet videla kot včasih.Moti me predsvem to,da pod in nad očali vidim vse megleno in moram zaradi tega glavo precej bolj obračati,kot sicer.No,ni ne vem,kakšen problem.S tem se srečujemo vsi očalarji,ampak sem rekla,če res tako dobro opravijo,kot piše,se splača reskirat.Jaz bi takoj.Se bom pa prej res odločila za pregled in posvet pri enem od teh centrov.

Hvala še enkrat,da si se oglasila.

lp
kepica

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 14:50:50   
baguSka
Evo tudi jaz poznam primer, ki je prej živel v popouni megli pri -7 dioptrije, zdej pa živi že cca 5 let brez očal. Točnega postopka se res ne spounem, vem pa da je bilo potrebno kar precej časa pred normalno uporabo oči. Nič gledanja TV, nič branja, nič daljšega gledanja v eno točko, nič močne svetlobe ipd. Čeprav mislim da tista predhodnica ki je prej pisala oz. njena sestra definitvno pretirava. Res pa je spet precej odvisno od primera do primera.
Moji babici so operirali oko ker ni vidla barv in še zdej ne more verjet kako lepši je svet barvni.;)

Vsekakor se ti splača probat - moje mnenje.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 14:54:50   
ledenka
jaz sem dala to skos pred 3 leti, v tujini, kjer je cena nekajkrat nižja kot v Sloveniji.

Dioptrijo sem imela kake -8, rahel astigmatizem. Meni so operirali obe očesi hkrati, vse skupaj je trajalo pol ure, sam poseg na enem očesu cca. 5 min. je zoprno, sploh ko ti "štorajo" po očeh, ampak ni boleče in se da preživet. prvih 24 ur moraš spat samo na hrbtu, v oči si daješ kapljice, naslednji dan je pregled - meni je eno oko rahlo oteklo, ampak nič strašnega. en teden moraš počivat, nič brat, gledat tv itd., en mesec ne smeš v bazen in savno in moraš pazit, da ne dviguješ težkih zadev, pa eno leto po operaciji ne smeš zanosit. meni so rekli, da bom lahko rodila samo s CR.

je pa zadeva fantastična, po operaciji, ko so me peljali domov, sem že videla - kar kričala sem od navdušenja, ko sem videla registrske tablice!

in ja, če bi vedela, kako lepo je živet brez očal/leč, bi šla na to operacijo že dosti prej

:kuza:

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   korekcija vida z laserjem
22.8.2005 21:29:15   
Anonimen
Kepica, si se že kdaj vprašala, zakaj večina optikov nosi očala? Tudi tisti, ki delajo z laserjem.
Pa zakaj je dermatolog, ki se ukvarja s plešavostjo, plešast?
Pa zakaj ima plastični kirurg gube? :)-

Imam dva znanca, ki sta opravila operacijo, vendar pri nobenem ni vid 100%, samo dioptrija se je znižala. Tako da morata za bolj precizna dela nositi še vedno očala.

Če je operacija medicinsko indicirana, kaj vem, zelo visoka dioptrija, astigmazizem, glavoboli ipd., potem sem zagotovo za, ampak da bi si naredila poseg zato, ker se mi ne da nositi leč, se mi zdi pa malo mimo.
Konec koncev leč sploh ne čutiš, zjutraj jih daš v oko, zvečer pa ven. Je že bolj naporno zobe umivat ...

(odgovor članu kepica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   korekcija vida z laserjem
23.8.2005 10:38:43   
babylove
Res je, da dandanes ni več problem nositi leč ali očal z okvirji, kakršne ti srce poželi. Ampak vseeno bi bilo bolje brez.
Da zjutraj ne spraskaš najprej po očalih, da bi sploh lahko na uro pogledal. Da ne pretipaš cele posteljice, ko iščeš dudo. Da ne rabiš računati, kdaj je treba vstaviti leče namesto očal, da boš lahko še sončna očala nadel. Da se ne rabiš bat poletnega čofotanja v bazenu in vetra, ki nosi pesek v oči. Da si sploh upaš na peščeno plažo. Da ne rabiš skrivat obraza pred lastnim otrokom, ker so mu očala pač najzanimivejša. Da ne rabiš med vožnjo glave obračat kot vrtavka, ko preverjaš mrtvi kot.
Vse to in še mnogo več so sicer malenkosti, ki se jih navadiš in postanejo avtomatizmi. Mene po 15 letih slabovidnosti še zmeraj motijo. Na operacijo pa - ne upam...

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   korekcija vida z laserjem
23.8.2005 11:08:22   
kepica
babylove-100% se podpišem pod tvoj post.Si mi prebrala misli...

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: korekcija vida z laserjem
19.1.2008 11:50:52   
lea23
ounce mene pa zanima če se ti lahko potem po nekaj letih po operaciji vid spet poslabša? jst bi šla na to operacijo čez nekaj let ( po drugem porodu ), pa me je strah da bi se mi potem čez recimo 15 let vid spet poslabšal user posted image
je pa res 2.000€ veliko, ampak če računaš.. jst imam mesečne kontaktne leče ( 6 v paketku ) ki jih kupim na pol leta.. letno za leče plačam 240€ ( 2 × 120€ ). in če računam razliko.. 2.000€ jst zapravim za kontaktne leče za 8,4 leta.. v skrajni fazi bi tudi na banki vzela posojilo za teh 2000€user posted image

imam pa dioptrije 3,75 in 4,25.. na daleč ne vidim.
torej, a katera ve kakšna je verjetnost da se ti čez nekaj let vid spet poslabša?? 

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: korekcija vida z laserjem
22.1.2008 14:25:51   
Dadi
En link...www.morelaokulisti.si...Tu je veliko koristnih informacij...
Moj brat je šel dve leti nazaj na operacijo...in je zelo zadovoljen...

Jaz še zbiram denar...oz. jajca da dam ta denar...2700€ ni malo...Si pa želim bit brez očal odkar pomnem...ker me motijo (jih imam 20 let) in si želim enkrat ko zjutraj vstanem zagledat možeka zraven brez da bi najprej iskala očala in brez tega da se rabim 10 cm zraven njega postavit.user posted image  
Pa da v bazenu oz. na morju lahko mirno zaplavam...ker bi videla kam gremuser posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: korekcija vida z laserjem
22.1.2008 23:04:47   
urška
moj prijatu je to naredil par mesecev nazaj. pri dr. moreli. je zelo zadovoljen,ker prej je bil brez očal popolnoma slep. dioptijo je imel tam okoli -8. zdej sem sicer že malo pozabila kako je blo, ampak vem da je en dan prišel na pregled, čez teden di je bil na vrsti. postopek brušenja očesa z laserjem traja ene pol minute. ne boli, spoh nič ne čutiš. takoj po posegu greš domov. je pa rekel da ga je potem začelo tao bolet, da je kr norel. sicer dobiš protibolečinske tablete, ampka on, pametnjakovič jih ni hotel preveč uzet. tretji dan po posegu se ponavadi vid zelo poslabaša in to je čist normalno, samo da on tega ni vedel. tisti dan imaš tudi pregled in valda je bil celo dopoldan čist trd, ker ni vedu kaj je narobe.
u glavnem, jaz imam očala, ampak + dioptrijo, tko da pri meni operacija itak odpade. čeprou po njegovem opisu bolečin ne verjamem da bi se zanjo sploh odločila. ampak ne bom ti tega razlagala....

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: korekcija vida z laserjem
24.1.2008 14:02:44   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: urška

moj prijatu je to naredil par mesecev nazaj. pri dr. moreli. je zelo zadovoljen,ker prej je bil brez očal popolnoma slep. dioptijo je imel tam okoli -8. zdej sem sicer že malo pozabila kako je blo, ampak vem da je en dan prišel na pregled, čez teden di je bil na vrsti. postopek brušenja očesa z laserjem traja ene pol minute. ne boli, spoh nič ne čutiš. takoj po posegu greš domov. je pa rekel da ga je potem začelo tao bolet, da je kr norel. sicer dobiš protibolečinske tablete, ampka on, pametnjakovič jih ni hotel preveč uzet. tretji dan po posegu se ponavadi vid zelo poslabaša in to je čist normalno, samo da on tega ni vedel. tisti dan imaš tudi pregled in valda je bil celo dopoldan čist trd, ker ni vedu kaj je narobe.
u glavnem, jaz imam očala, ampak + dioptrijo, tko da pri meni operacija itak odpade. čeprou po njegovem opisu bolečin ne verjamem da bi se zanjo sploh odločila. ampak ne bom ti tega razlagala....



Tudi jaz imam + dioprtijo, pa še cilinder. Bila sem na pregledu in so rekli, da mi lahko naredijo operacijo, samo bom po 40-em letu še vedno morala imeti očala.

Samo do danes še nisem zbrala poguma.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: korekcija vida z laserjem
29.1.2008 10:32:18   
babylove
No, jaz sem pa zbrala pogum in grem konec februarja na operacijo.

Če do takrat ne stisnem repa med noge user posted image ...

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: korekcija vida z laserjem
30.1.2008 12:11:31   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

En link...www.morelaokulisti.si...Tu je veliko koristnih informacij...
Moj brat je šel dve leti nazaj na operacijo...in je zelo zadovoljen...



Za njih vem, da so pregledi, kjer ti svetujejo ali si primeren za operacijo brezplačni. sama sem bila tam večkrat (ne zaradi laserske operacije) pa se mi zdijo ok. Tudi gužvo imajo precejšnjo.

Jaz vem za en primer-kritiko iz Vida (od sodelavke), ki mi je čisto zadosti da tja ne bi šla. To je samo moje mnenje. Je bila tudi pri Moreli in ji je tam rekla, da pri njej te operacije ne bi delala, pri Vidu pa kar so. Seveda neuspešno.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?