|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
19.11.2011 23:11:08   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v naslednjem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

P. S. Lahko obiščete tudi FB-stran Porodne Zgodbe.

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: oktobrčki 2011
20.11.2011 15:04:28   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: marelicadoo
vidim da imamo 3 mamice Lovrota kar je prav lepo prebrat


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marelicadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: oktobrčki 2011
20.11.2011 15:09:21   
lananai
rotavirus - ne, ker ne verjamem raznim farmacevtskim fintam

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: oktobrčki 2011
20.11.2011 15:09:26   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica
ravnokar se z mojim prigovarja, jaz sem se pa raje umaknila, ker sem prav živčna, ker skoz jokca. moj pa vztraja, da brez dude. ah jej, vsak ima svoj način.


Uh, meni je pa duda zakon za malo potolažit. Raje 1 teden odvajanja od dude pri enem letu kot pa težave z uspavanjem.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: oktobrčki 2011
20.11.2011 18:36:06   
Mica Potica
tudi jaz sem takšnega mnenja, zato pa ima pri meni vedno dudo.
Sicer pa - tisto prigovarjanje se je končalo tako, da sem šla v sobo, mu rekla, da se zamenjava, ker mi izgleda utrujen in da bom jaz nadaljevala. Vzela sem tamalo, sva šli v dnevno sobo, prižgali majhno lučko, vklopli cd od Avsenikovih uspavank, ter se vsedli na žogo. Pri 4.pesmi je že spala! 

In res - tale žoga je zame carska. čeprav se zavedam, da jo bom razvadila s tem guncanjem, ampak meni je ful lažje. Ker naša skoz hoče bit na rokah in to stoje - da hodiš sem ter tja. Če pa sedim na žogi, se pa tako lepo guncava, jaz pa sploh nisem utrujena, ker se le odrivam. Res je carsko.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: oktobrčki 2011
20.11.2011 20:19:45   
lananai
Mica Potica, sej te razumem. Probaš vztrajat pri nečem, dokler gre. Ko ne zmoreš več, popustiš. Jst sem vesela, da nama je ratalo že v drugo naredit tako pridnega otroka (trkam). Spi še bolj pridno kot tavečja. Pa že ona je bila super pridna. Lovro je zadnjo noč spal od 23h do 6:30. Juhu! Se mi pa zdi, da si pri vsakem naslednjem otroku manj strikten.
Zdej moram it pa neki pojest. Moj tavečjo daje spat, Lovro spi na kavču. Jst pa jest, da ga bomo potem skopali in da bova šla potem lahko kak film pogledat z mojim... če bo Lovro priden in nama bo pustil. user posted image

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: oktobrčki 2011
21.11.2011 12:31:16   
SRCE
Ojla....

No,da se še jaz malo javim med OKTOBRČKE 2011...stari smo 6 tednov in smo se zredili za 1,5 kg zrasli pa za 4 cm....se še dojimo ampak mu dva do tri obroke dam po flaši- novalac,ker mi proti večeru zmankuje mleka.....tko pa vsaj dlje spi ponoči če mu dam po flaši.....

lp

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: oktobrčki 2011
21.11.2011 21:01:03   
si.pikica
čau.... še par besed z moje strani :)

najprej glede spanja, morem jst kar pohvalit mojo punco. vsaj zvečer je bila do sedaj zelo pridna, saj skoraj vsak večer sama zaspi. včasih zelo hitro, včasih gleda tudi več kot pou ure ali uro, ampak večinoma je tiho. zraven pa posluša muziko iz vrtiljaka nad posteljo. vsake tolko ji damo dudo (mi jo imamo skoraj od začetka, sploh ker je ne dojim), če jo izpljune ven, ma res zelo malo joka. je pa res da gremo malo kasneje spat, okrog 10-ih, 11-ih, ker prej ima občasno težave s krči in takrat pa res joka in se zvija. spi pa potem približno 4-5 ur, nato pojemo in spi še 3-4 ure. čez dan pa včasih zaspi sama, v vozičku ali na ležalniku, ko gremo ven z vozičkom pa obvezno takoj zaspi.
glede kopanja, pa mi za zdaj kopamo vsak 2.dan, enkrat z milom, enkrat brez, večinoma popoldne ali zvečer, odvisno kdaj poje. občasno še vedno bruhne kaj ven (čeprav je že boljše), zato skoraj vedno počakamo da mineta 2 uri od zadnjega hranjenja.

imam pa eno vprašanje za tiste, ki ne dojite: kdaj ste si nehale črpati mleko (če ste si ga sploh črpale)? jaz sem ga imela po 1 mesecu zelo malo in sem počasi zmanjšala število črpanj, zdaj sem prišla na 1x dnevno, pa še to načrpam 20ml, samo se bojim kar tako nehat, da ne bi dobila kakšnega mastitisa. saj za zdaj ni blo še nič težav, bolečin, trdi dojk ampak vseeno me skrbi. sicer pa saj grem v sredo na pregled k G in bom vprašala.

za rotavirus se pa še nisem odločla....

do naslednjega javljanja vas lepo pozdravljam

(odgovor članu SRCE)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: oktobrčki 2011
22.11.2011 9:22:16   
Mica Potica
Dobro jutro,

danes sem pa kot zombi, pa ne morem več spat. Naša ponavadi gre spat ob 23h in se zbudi 1x ponoči med 3-5h, ter nato zjutraj po 7h. Včeraj pa je šla spat ob 21.30, se zbudila ob 3h in spila 130ml, ter še kar kazala lakoto. Nekako nama je uspelo, da sva zaspali ob 5.30, a je bil čez 40min grozen jok lakote, ter je spet spila 120ml ( vendar AM ). Vmes pa spi in samo stoka. Neverjetno kako naše dete ponoči stoka. Kot kakšen star možakar, ki je celo življenje kadil. Jaz zelo slabo spim zraven. proti jutru se ponavadi umaknem in vklopim elektr.varuško.

Kar pa mi je še bolj zanimivo  - komaj smo jo vsaj malo navadili na dudo, ki nam je olajšala nekatere trenutke joka in nemirnosti. Vedno več jo je začela uporabljati, vendar le s pomočjo, da jo je nekdo ves čas držal na usta gor. Včeraj pa je našla svojo roko, ki si jo tiši v usta, dudo pa zavrača. Joj, mala navihanka. Je ugotovila, da je roka boljša. še malo, pa bo prst.  :)

Nekako pa sploh ne morem ugotoviti kakšen ritem hranjenja ji paše. Ima dneve, ko poje ful malo, nato dneve ko bi pojedla ogromno količine na zelo pogosto. Še sreča da imamo tehtnico, da vsaj malo sledimo.

Sva jo pa včeraj merila. Stara je 6t in pol in je v 1.mesecu zrasla iz 50cm na 56cm. Zdaj 14 dni kasneje, pa je že na 60cm. Torej v 1 mesecu in pol 10 cm. Meni je to zelo veliko... Sej cotke pa tud menjamo kot po tekočem traku. Sem ugotovila, da je boljše, da ima same kiklce. Ker štrampleki se nategujejo, kiklca je pa najprej do gležnja, nato do kolena, potem pa kot malo daljša majčka... hehehe...

To je današnje poročanje, zdaj pa veselo na delo! Lep dan!

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: oktobrčki 2011
22.11.2011 14:07:36   
Jana73
Pozdravljene mamice!!!

Js sm pa čist user posted image ...

Do sedaj smo se lepo redili, danes pa je babica natehtala samo 70g v 6. dnehuser posted image , torej ~ 11,5g na dan. Normalno naj bi bilo 20g na dan. Se mi pa zdi, da je vidno zrasel user posted image . Sicer je imel tudi prvi obdobja, ko se je redil in obdobja, ko je samo rasel. Samo se ne spomnim, da je to bilo v prvem letu...user posted image  

Je pa res, da je je v tem tednu začel polivati... ga bo menda treba vsake par šlukov dvignit za kupčka... Upam, da se uredi tole, ker se mi zdi, da mleka je dovolj. Če ne pa bo treba vago nabavit...

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: oktobrčki 2011
22.11.2011 15:40:48   
si.pikica
pozdravček user posted image

mene pa nekaj zanima: kje imate vaše user posted image čez dan? naša je zdaj vedno več v ležalniku, včasih pa jo dam tudi v voziček. kadar joče in jo boli trebušček, pa jo imamo kar v naročju.
kako jih pa dajete spat? še vedno na bok ali že na hrbet? predvsem kako jih imate v vozičku? jaz jo imam še vedno na boku, samo je včasih problem zaradi kape, ker potem zelo obrača glavo in ji gre kapa na oči in potem se zbudi in kriči... vaše izkušnje bi mi prav prišle...

LP

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: oktobrčki 2011
22.11.2011 22:28:30   
frutolino
Pa da se še jaz mal razpišem!

Naš Alex je star 2 meseca in 2 dni! Težki je 5200g in velik 56cm (odpustna teža 2960g, velikost 50cm)!
Imava že loepo naštudiran potek dneva, hranjenje, sprehode, itd!
Nekje ob 8:00 se zbudi in poje 120ml AM, sledi previjanje, cartanje in če je lepo vreme sprehod. Ob 11:00 ponovno flaška in ob 11:30 spanje, ki ponavadi traja do 15:00 ali 16:00 ure! Potem seveda ponovno flaška, sledi cartanje, itd. Ob 19:00 se kopava, 19:30 flaška in ob 20:00 spanje! Zbudi se ob 3:00 ali 4:00 in poje svojo porcijo, potem se spanje nadaljuje do 8:00!
No takole približno poteka najin dan, seveda z malimi odstopanji! Včasih pride tudi kad ko se najin razpored podre user posted image !

Dojila sem ga do 1 meseca, potem pa sem začela z AM! Poje od 90ml do 150ml, čisto odvisno od dneva in se glede tega se ne sekiran preveč. Če pridobiva ne teži je vse OK!
Dajem mu AD3 kapljice in Biogaia! Po nobenih kaplicah ne opažam, da bi ga kaj bolj ali kaj manj zvijalo!
Naš zaklad od prejšnjega tedna sam zaspi v svoji posteljici (zvečer in pri popoldanskem spancu). Spat ga dajem pa v svojo posteljico, ki je v najini spalnici! Menim, da se mora ponoči in vsaj enkrat na dan dobro naspat! Čez dan ga imam ali v naročju ali pa v ležalniku, kjer tudi včasih malo zaspi! Začela sem ga tudi dajat malo na igralno blazino z igralnim lokom, kjer mu je zelo zanimivo samo mora biti spočit, če ne začne jokat!
Glavico že zelo lepo drži pokonci in pase kravice. Kopava se vsaki dan z razlogom, da se navadiva neke večerne rutine, pa še ful uživa v vodi!
Jaz sem bila že na prvem poporodnem pregledu, kjer je vse OK! Kilce sem že vse izgubila. Celo imam 2 manj kot pred zanositvjo ampak moja osnova je že od prej previsokauser posted image ! Se bo treba fino v roke vzet in se mal stesat!

No to je iz moje strani vse!

Se beremo!

LP, frutolino

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: oktobrčki 2011
23.11.2011 9:25:05   
Janja506
Zdravo!

Vidim, da ste ene že lepo izgubile nosečniške kg, jaz sem v celi nosečnosti pridelala 20kg in jih imam sedaj še 10kg viška. :S Ker ne dojim, se bom mogla vredi v roke vzet. Zdaj še pazim kaj jem, telovadit pa se mi še ne da. Mam plan ob zvečerih, ampak sem vsak večer tako utrujena, da se sam vležem pa že spim.

Naš se tudi kopa vsak večer in ful uživa, je pa res, da je po kopanju, ko poje flaško cel žur. Ga krči matrajo tak kako uro mogoče malo več.

Drugače pa naš urnik čez dan:
ob 5h flaška 120ml
malo spi, se zbudi, grema kakat ker ga razvijem, se grema masirat, spi cca. 30min, potem pa roke ali pa ležalnik.
ob 10h flaška, sledijo roke ali ležalnik
nato je ob 13h pa ob 16.30
potem pa šele po kopanju ob 20h nekje.
Zdaj včasih je jedo ob 23h sedaj pa je nekje ob 2h zjutraj.

Vozičkamo pa se mi bolj malo. Več ali manj po hiši in terasi. Sam zdaj ko je tako megleno vreme se še meni ne da ven it.

Bili smo pri pediatru, v 1.mesecu smo zrastli za 5cm in zredili za 1kg. Drugače pa je z njim vse ok.

LP

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: oktobrčki 2011
23.11.2011 12:56:42   
jjasna
Pozdravljene mamice!
Še jaz se vam pridružujem pri vsakdanjem čveku.
Moj user posted image je prišel na svet 25.10. in čez 2 dni bomo stari 1 mesec. Zaenkrat se še vedno samo dojiva, čeprav me še vedno bolijo bradavice, včasih pa cele dojke user posted image . Občudujem vas kako vaše pupe lepo spijo ponoči, moj zaspi okrog 23h-24h in potem spi 2-3 ure (ne vedno) nato pa se zbuja vsako uro ali uro in poluser posted image - in potem tudi težko zaspi nazaj. Tako, da potem okrog 6ih ali 7ih že vstanem, ker me že boli glava. Sploh ne vem kaj naj naredim, sem poskušala s flaško (AM) - sem mislila da se bo bolj najedel- pa je bilo isto.  Plus to, da ima krče čez cel dan, najhuje zvečer in ponoči- kar joka in se zvija. Na koliko časa dojite druge? Jaz včasih tudi vsako  uro in pol do 2 uri, na 3 ure skoraj nikoli, razen če spi. Malo sem že utrujena od vsega tega, upam da se bo kaj kmalu popravil naš ritem...

Se še tipkamo, otrok kliče...

Jasna

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: oktobrčki 2011
23.11.2011 13:30:42   
pokamoka
heeej

Naš dečko je bil včeraj star sedem tednov. Fajn nam gre. Ne bom se pritoževala, res ne:):):)

Naš urnik: vstajanje okrog 8. do 9. zjutraj... hrana... opazovanje okolice... hrana... vozičkanje... hrana... kopanje oz. umivanje... hrana... spanje nekje do 23. ure in potem zadnji obrok pred nočnim spanjem. Ponoči spi do štirih, se naje in spimo dalje:)

Dojenje: mi se samo dojimo. In sem vesela, da je nam to dojenje tako lepo steklo. Mleka imam dovolj. Sicer pazim na to, da dovolj tekočine popijem, pojem tudi dosti rumene polente, pa včasih kako skodelico čaja za dojenje. In nam gre dobro.
Vprašanje: zakaj nekatere ne dojite oz. že odstavljate otroke???? Nimate mleka al je kak drug razlog???

Kje spi in počiva: ponoči je v najini sobi, ampak v svoji posteljici. Podnevi pa to njegovo posteljico odnesemo v dnevno sobo, ki je del kuhinje in je non stop z nami. Imamo tudi ležalnik, v katerega ga damo, ko ne more biti v posteljici in želi opazovati okolico. Midva sva se odločila, da ga ne bova veliko nosila po rokah, ker nočeva, da se razvadi z nošenjem. Ne me narobe razumet... še zmeraj se certamo, pogovarjamo, pojemo... ampak ni pri nama v naročju.
Ko ga damo ležat v voziček, ga dam kar na hrbet. Ko pa ga dam v njegovo posteljico, ga dam sicer na bok, ampak se v desetih sekundah sam prestavi na hrbet in tako ga pustim. S tem ne kompliciram, itak ima glavico obrnjeno v levo ali desno stran.

Kopanje: mi ga umivamo vsak dan v čebričku. Brez mila. Samo umivanje z vodo... Dvakrat na teden pa ga kopamo z milom v banjici. Umivamo in kopamo se okrog sedme ure zvečer, pač odvisno, kako mu znese s hranjenjem in spanjem.

Vozičkanje: obvezno... vsak dan... se mi zmeša, če ne greva ven. Mi ni važno, če je megla, sonce, oblačno... greva ven na sprehod.

Ja, tako je to pri nas:):):) Gre nam lepo naprej in upam, da (vsaj) tako ostane tut naprej.

Lepo se imejte, pazite nase in lepo se certajte...
pa se še beremo

pa pa

(odgovor članu jjasna)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: oktobrčki 2011
24.11.2011 10:23:04   
Mica Potica
Živjo punce,

zdaj sem pa jaz postala takšna, da redno berem, nazaj pa nič ne napišem. Berem ponavadi kar preko telefona medtem ko dojim  :)  , tam pa ni živcev nazaj odpisovati, ker gre prepočasi.

Skratka, naša zgodba je takšna:

urnik: ga ni. Ko že mislimo, da smo ga oblikovali, se tamala spomni, da je njej všeč drugačen in se ga drži nekaj dni, nato ga zopet spremeni. Mi se ji zaenkrat še prilagajamo.

dojenje: cela zmeda. Ko je mleko, se naši zdi, da ni lačna in se samo igra. Ko ga ni, pa bi jedla. Zaradi tega sem že enkrat dobila kar ornik vnetje ( mastitis ), ter jedla antibiotike, nato še večkrat po nekaj dni dobivala zastoje ( bolečina - masaža - vroč tuš... ). Takrat je seveda bilo premalo mleka, a smo vztrajali, da nismo dodajali AM in jo raje večkrat pristavljali. Ampak potem je bila vedno tako sitna in razdražljiva, da smo morali it na flaško. Sedaj redno vagamo. Nato najprej dojimo, razliko pa "dotankamo". Zdaj je nekako bolj pridna glede hrane in je nekje na 4 ure, zvečer bolj na 3, ponoči pa na 6.

uspavanje: cela znanost. Proti večeru postane pravi čukec, ki mu ni za spanje, zraven pa jo še dražijo marsovčki, ki jo hodijo vsak dan po 16.uri ščipati, dokler ne zaspi. Zato se trudimo, da jo čimbolj zamotimo, utrudimo in delamo vsak dan isto, da bi počasi vedla, da je čas za spanje. Tam nekje ob 20h kopanje. Kopamo jo vsak dan ( so tudi izjeme ), le da jo milimo le 1-2x na teden. obožuje kopanjei in to je edino, kjer je ful pridna med tem časom, ko jo ščipajo marsovčki. Malo že čofotamo in pa seveda telovadimo s skupnimi močmi. Briše se malo manj rada, a ko ji zavijemo pleničko, hitro pričnemo z masažo telesa. Najprej po gubicah kar z ribodermom, nato le nekaj kaplic olja od Welede na roke, da gre lažje po celem telesu. Gladimo, božamo, žgečkamo. Tukaj pa ful uživa. Nato dojenje, flaška, potem pa najtežje... uspavanje. To ge pa samo na rokah z zibanjem in stoje. Pa še to zelo težko zaspi. Najprej jo nosi ati kakšne 45 minut, da se umiri. Nato prevzame mami, se vsede na žogo, poskakuje in posluša Avsenikove uspavanje. Pri 8.pesmi zaspi v fazi REM, kjer jo nikakor še ne smemo prestaviti, ker vse začuti in je jok. Pri 13.pesmi pade v globok spanec, pri 14. jo odnesemo v posteljico. Dude ne mara, brez nošenja zdrži le 5 minut, četudi se stiskamo, sama pa zdrži 2 in pol minuti.  :) Skratka, poskušali smo že vse, a ona se striktno drži svojega. Čeprav še nimamo urnika, a urnik za spanje je njej svet. Torej - ati->mami->žoga->uspavanke->13.pesem kaput->14.pesem finish.  :))))

spanje: zaspi tam nekje okol 22h-23, odvisno kdaj začnemo s kopanjem in koliko traja dojenje in flaška. Spi do 4.00 ali 5.00, Če gre spat pred 22.00, se zbudimo že ob 3.00.  Nato zjutraj nekje ob 7.00 ali 8.00. Izjema so zadnji trije dnevi, kjer po nočnem dojenju ( ob 4.00 ali 5.00 ) noče zaspati nazaj. Nazaj zaspi šele ob 6.00 ali 7.00 in spi do 9.00 ali 10.00.

vozičkanje: obvezno vsak dan. Le včeraj nisva bili, ker je bilo res mrrrzlo. Potem si narediva izlet in greva v lupinco, ter z avtomobilom k mojim staršem. Tudi to ji je všeč. Samo da se vozi. V vozičku zaspi ne glede na to ali prej joče ali je mirna, že v naslednjih 100-200 metrih in spi še po vozičkanju. Košaro prinesem kar v stanovanje. Jo odkrijem, odprem kombinizon in čakam. Ponavadi se zbudi tudi šele čez 2 uri, ko ji vroče postane.

vožnja: lahko je grozovit jok, a ko se bomo peljali zopet cca 100-200m, bo zaspala. Bolj ko trese, prej zaspi.

duda: ni šans. izjema je lupinca in voziček, kjer mora biti obvezno. Tam jo ima dokler ne zaspi. Če pa je zunaj tega, pa ni šans, da jo zgrabi. Sedaj je pogruntala svojo roko in si jo non stop tiši v usta.

teža in merepravi korenjak! Porodna 4040/50, odpustna 3980/50, 4 tedni 5080/56, 6 tednov 5300/60. Ne morem si predstavljati, da je v 6 tednih zrasla za 10cm!!! Sej, cunjce pa kr stran dajemo. Še sreča, da je brat dobil hčerkico, ki je 5 tednov mlajša. 
-> zato je mami pogruntala, da se bolj splača kupovati oblekce. Štrampleki se nategujejo in so prav dlje časa, oblekca je pa najprej do gležnja, nato do kolena, potem je že bolj mini, potem pa lahko kombiniraš kot tuniko zraven hlač.  :))) Tako da naša je non stop punčkasta in v oblekcah. Je prava prinčipesa.

mami: včasih naspidirana, drugič dehidrirana. Brez vsakega truda sem trenutno iz 19kg plusa ob porodu, na 3kg plusa ( 7 tednov po porodu ). Že ob prihodu domov po porodu sem izgubila 10 kg, nato pa v naslednjih dneh opazno, ker sem se potila kot bi bila non stop v savni. Zdaj pa nekako tudi ger umirjeno dol. Skratka  brez truda. Pojem pa ogromno sladkega. Nosim že stara oblačila. Le kakšne opete kavbojke še ne spravim nase, zaradi bokov.

ati: najboljši na svetu. Zelo pridno pomaga. Vsak dan, ko pride ob 17h domov, takoj prevzame in jo ima do spanja. Proti jutru podirata kupčke in se tehtata, čeprav gre že ob 18h v službo. Če ne zaspi, tudi počaka in pomaga uspavati.  Mamico že teden dni pošilja na masažo, da bi se sprostila. Res je ZLAT in PRAVI CUKRČEK.  

babica in dedek ( moja ): postala otročja. tamale ne izpustita iz rok, ko pridemo na obisk. Žarita in sta polna veselja, ko jo vidita. Seveda, saj sta v roku 5 tednov dobila dve vnukici. Mojo prvo in bratovo prvo.

stara mama in star ate ( njegova ):  postaja napeto. so najbolj pametni in hočejo delati neke svoje prijeme in urnike. Če rečem NE, to preslišijo. Se je že zgodilo, ko sem 3x zapovrstjo rekla NE, pa so ignorirali. potem pa - pretirano hočejo pomagati. ko se kam spravljam, kr skačejo okol in mi pravo zmedo delajo. Jz si pripravim stvari tako, da potem najhitreje vem kje je kaj, da samo vzamem in ne iščem, ker je jokava, ko se spravljava ven. Oni pa mi kr neki kao pomagajo in prestavljajo na njim bolj logična mesta. Potem pa skačem in iščem brezveze. Skratka, počasi je vedno večja napetost. Ker sem postala bolj stroga in povem kaj hočem, onadva sta pa užaljena.

hrana: jem vse, razen fižola, sveže zelenjave ( razen pese), svežega sadja in zelja. Zadnje dneve pa sem se začela izogibati mlečnih izdelkov, ker sem ugotovila, da kadar jem kaj mlečnega, je pri mali še večja veselica. Včeraj sem si kupila sojino mleko. Navadnega in čokoladnega. Zaenkrat smo odprli čokoladnega in je ful dobro, pa tudi tamali paše.

rekviziti: ležalnik PegPerego z igrali ( obezno ), igralna podloga, vrteči in pojoči medvedki nad posteljico, Avsenikov CD z uspavankami in okenske notranje žaluzije. :))) Ja! Najbolj so ji všeč žaluzije na oknih. Ugotavljam da zato, ker sem brala, da dojenčki najbolj opazijo črnobele barve ali ful pisane, svetlobo in pa črtaste vzorce. In, ker žaluzije še ropotajo, je to mega!  :) Prav tako onemi, ko se vsedeva zraven klavirja in gleda tipke. Sploh ni treba igrati, samo gledati. :)))

no, to je to - to sva jaz in naš cukrček z obširnim poročanjem za dolgo branje.  ( joj še kr spi, jedla je ob 5.00, zaspala pa ob 7.00 )

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: oktobrčki 2011
24.11.2011 10:28:53   
Mica Potica
aja, sem še pozabila nekaj:

hrana: mamino mleko, AM mleko NOVALAC, Koroške kapljice po žlički skupaj s prekuhano vodo, BioGaja kapljice, D3 Oleovit ( avstrijske ) in 2x na dan 40 ml čajčka.

plenice: mullerjeve. Smo vmes dali DMjeve, pa je imela tist dan pikice.

hladilno mazilo: iz lekarne "home made" varianta + SudoCream

DM paket cotk za rojene v oktobru smo že dobili; DM kupončke že koristimo; denarno nadomestilo za novorojenčke s strani občine pa še nismo dobili.




(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: oktobrčki 2011
24.11.2011 10:33:05   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: Mica Potica


ati: najboljši na svetu. Zelo pridno pomaga. Vsak dan, ko pride ob 17h domov, takoj prevzame in jo ima do spanja. Proti jutru podirata kupčke in se tehtata, čeprav gre že ob 18h v službo. Če ne zaspi, tudi počaka in pomaga uspavati.  Mamico že teden dni pošilja na masažo, da bi se sprostila. Res je ZLAT in PRAVI CUKRČEK.  



Joj, škrati, ati gre v službo ob 6.00 in ne ob 18.00. Bučko jaz!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: oktobrčki 2011
24.11.2011 13:15:16   
divinus
zivijo!končno sem vas dobila. no mismo danes stari en mesec in smo zaenkrat fajn. jaz se počutim uredu, Marko pa tudi. zdej nenako pridobivava neki ritem spanja čez dan in hranjenja. se v glavnem dojiva, parkrat na teden mu malo dodam, odvisno kok je lačen ker je en dan bolj drugi manj. v enem mesecu se je zredil za dobro kilo tako da mo zdej že na 4250g. ponoči se zbuja cca na 3 ure- 21, 24, 3, 6h.umes pa spi, tako da ni lih sile. krčki ga niti ne dajejo, če ga že bolj mrda in bi se pestvov, tko da ni hudega. ni lih nekega joka in stoka glede tega. čaj mu tudi dan, enkrat na dan- spije tja okol 20ml.drgac pa ga mam čez dan v lezalniku, pomoči pa zaspi v svoji polsi, potem pa je od 3h naprej kar pr meni k se mi ne da vstajat.
lp

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: oktobrčki 2011
24.11.2011 23:13:15   
Jana73
Mica Potica Tole je pa bilo obširno! Super si!

Napisala si, da si že tudi mobilna (vozičkasta). Kje pa kaj vozičkaš?Bi bilo za uresničit kakšno "kavico" user posted image


Se mi pa zdi, da FB bolj deluje kot RRuser posted image . Js tam nč ne najdem več, če kje kaj komentiram; pa iščem kot nora!
Mi je tle bolj ušeč! Tam malo berem, da sem sploh malo na tekočem.

Vsaj nekatere vztrajamo tukaj! Upam, da še katera več pride nazajuser posted image .

(odgovor članu divinus)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: oktobrčki 2011
25.11.2011 12:28:39   
Mica Potica
Jana73,  jaz zaenkrat vozičkam samo še v teh naših koncih, kjer ne potrebujem avta. Ker je cela procedura, da tamalo dam najprej v lupinco, pa voziček zložit, pa vse naložit, pa potem vse ven, pa spet nazaj, tak da se zaenkrat, ko je še sitka glede prenašanja, malce izogibam tem rečem, kadar sem sama.
Ti si z mesta?

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: oktobrčki 2011
25.11.2011 13:53:44   
pikapolonica5
Vsem en lep pozdrav!
Še ena nova članica. Sem se na začetku že malo javljala na temi nosečnost, a sem potem imela rizično nosečnost in sem bila veliko po bolnišnicah in malo za računalnikom.
No, sedaj sem mamica sinčki, ki bo v nedeljo star že 6 tednov! Joj, kako hitro čas beži....
Po začetnih težavah z dojenjem (moj miško je bil namreč zaspanček s šibkim sesalnim refleksom) se sedaj polno dojiva, a z nastavki. Moram reči, da so bili prvi tedni zame res naporno, ker se sinček ni redil, posledično sem jaz izgubila mleko, a sem zaradi želje po polnem dojenju vztrajala in se trudila vzpostavili laktacijo. No, in nama je uspelo.

Drugače pa smo zelo pridni, ponoči se zbudimo okoli 1-2 in potem zjutraj med 5-6 ter potem okoli 8-9. Čez dan pa še nimamo nekega ritma, spančkat nam uspe samo po kosilu, pa v vozički seveda.

Kaj več pa še napišem drugič, ko bo čas!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: oktobrčki 2011
25.11.2011 17:43:30   
babkaa
tudi sama sem rodila v oktobru.... bolj berem kot pišem:-)
zanima me katere plenice uporabljate? ko spi na bok vedno vse plenice premočijo tisti bok na katerega spi...zakaj? ima katera podobne težave?

(odgovor članu pikapolonica5)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: oktobrčki 2011
26.11.2011 12:36:13   
Mica Potica
babkaa - mi uporabljamo mullerjeve in smo zelo zadovoljni - zaenkrat.  Smo pa že na 5-9kg. Naša lula non stop in še nobena ni premočila. Je pa res, da se je ež 3x zgodilo, da je pri kakanju ušlo čez. Ampak, naša ima skoz tako čisto blato, kot da bi imela drisko. In če cel dan ni nič, zvečer spusti v 1 minuti 4-5x ornik "rafale", ki kar čez zlezejo. Ko se odpre plenica, se prav čudimo od kje toliko. In mislim, da nobena plenica ne bi tega zadržala. Je včasih res smeha.

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: oktobrčki 2011
26.11.2011 18:57:17   
anak
babkaa pri nas tudi pleničke puščajo. Sprobali smo ene tosamini in dvojne pampers ampak pri vseh treh smo bili polulani.

Da še tule malo potožim....našga korenjaka fuuul zvija :( in pol se mami razjoče, ko nič več ne pomaga. Danes je bilo cel dan napeto....krč za krčom :( Včasih se počutim popolnoma nekoristno (danes je en tak dan)...
Uporabljamo koroške kapljice in coliprev...ali ma katera kake super pozitivne izkušnje s katerimi drugimi kapljicami?

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?