|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 33 [34] 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
2.10.2012 13:55:12   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

ČEVLJI: mi smo že 3 pare pospravli, ker smo jih prerastli, sedaj pa imamo cicibanke in geox-e. Cicibanke predvsem zato, ker mi jih je nevrofizioterapevtka svetovala, saj mali obrača eno stopalo malo bolj noter, sedaj boma se šla spet malo pokazat, da vidim, kaj nama bo rekla.



Naš tudi obrača eno nogico bolj noter. Po porodu je P opazila, da je imel malo zaležani nogici in sva delala vaje. Sedaj ko pa hodi (ne sam) pa opažam to. Pa mi na fizioterapiji ni nič rekla, da bi blo dobr Cicibanke met obute. Mi imamo geoxove in pa usnjene copatke, ki so kot bi bil bos.

GOVOR: Tudi jaz opažam da manj govori. Včasih je celo mama rekel. Sedaj pa BRRR BRRR pa DA DA. Drugo je pa vse oooooo.

ZOBJE: Pred kakšnim mesecem je še pustil, sedaj imava pa borbe. Sicer imamo samo 1 zobek ampak zraven raste drugi in mogoče zato ne pusti. Pa nič paste ne uporabljamo.

SPANJE: jaz mu oblečem bodi z dolgimi rokavi in čez pižamco - pajacek s stopalci. Ker ga ponoči ne hodim pokrivat.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: oktobrčki 2011
3.10.2012 8:39:14   
bučka3
Naš se med spanjem vedno razbrca in potem ga pokrivam. Oblečen ima bodi s kratkimi rokavi in enodelno pidžamo s stopalkami.
Glede govora fant ves čas neki drdra, ampak nič konkretnega. Razen kadar je lačen reče am am. user posted image user posted image Če želi kakšno stvar pa reče to to in s prstom pokaže. Oponašati zna lajanje. Sicer pa nič konkretnega. Itak se nič ne mudi.
Kar se tiče zob sem kupila zobno pasto in včeraj zvečer smo sprobali pravo umivanje zob (pikica zobne paste). Zaenkrat je bil še navdušen.

A je kdo že ugasnil prvo svečko? Kako ste praznovali oz. kako boste naredili žurko? Mi smo na vrsti šele konec meseca.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: oktobrčki 2011
3.10.2012 21:21:17   
2sneg13
tudi mi smo na koncu meseca s pihanjem svečk.

Nam uvajanje še kar gre, danes malo joka, ampak sej to je normalno. Je bila cel dan moja carta, zobje fajn nagajajo user posted image user posted image user posted image , tak da smo kar redno na calpolu.

Mi je pa ful smotano gledat tam v igralnici smrkavce, čisto iz vseh tečejo svečke.user posted image Sej nimaš kej pomagat, bi blo bolje če nebi tega vidla. Mi doma striktno pucamo nos vsako jutro.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: oktobrčki 2011
3.10.2012 22:18:07   
Jana73
Pozdravljene!

Da se po doooolgeeem času malo oglasim.

Zob imamo 6. Umivamo jih samo s krtačko, ker krtačka umije zobe ne pa pasta (pa še preveč je pojejo).

Ponoči se tudi moj škrat odkriva. Počasi bom poiskala žakelj. Zaenkrat v sobi zadostuje bodi in čez spalni pajac z nogavičkami. Ko bo malo bolj mrzlo bo žakelj zmaga.

Govorimo še ne prav dosti. Izrazit je brrrrrrrrrrrrrrr, ko izsiljuje. Drugače je ATA zakan, mama pa je bolj kot AM AM.

Čeprav ga nismo čisto nič vzpodbijali je naš škrat naredil prve korake pri 10. mesecih. Sedaj pri 11. šiba kot velikuser posted image . Nisem prav vesela, saj bolj trpijo sklepi in hrbtenica.

Ponoči spi različno. Včasih se zbuja na 2 uri, včasih spi od 22.-6. ure! Takrat je mami posebno vesela!user posted image

Odtavil se je tudi sam pred 10. mesecem. Sam duda je pa še vedno na prvem mestu.

Delat sem začela predčasno (ko je napolnil 10 mesecev), ker sem si želea sama sestavit urnik. Tako imam vsaj približno tako, da se da zdržat. Varstvo je pa velik problem. Mama si je zlomila roko in ga ne more imet, za vrtec je moral bit star 11 mesecev ... Pa je vskočila NANITA (HVALA miljonkrat)!

Toliko ...

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: oktobrčki 2011
3.10.2012 22:29:51   
2sneg13
o zgubljena duša.user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke za korakanje. user posted image Mi smo še malo oddaljeni od samostojne hoje.user posted image Bodo že ko bo čas. Mejniki so pri 18 mesecih.user posted image

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: oktobrčki 2011
4.10.2012 7:28:03   
Jana73

IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13

o zgubljena duša.user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: oktobrčki 2011
4.10.2012 11:11:03   
afnaa
Živjo,

prvič se oglašam tukaj na forumu :) imam pikico, ki je rojena 29.10.2011 :) ima tri zobke, in shodila je pri 10 mesecih in pol :)
ne vem kako naj pripravimo praznovanje za prvo svečko :)) imate kakšno idejo? v mislih imam torto v obliki pikapolonice, - namen jo imam delati sama-ima katera kakšne izkušnje?

(odgovor članu Jana73)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: oktobrčki 2011
4.10.2012 21:10:30   
Najin_pikec
Jana73 in afnaa - čestitke za prve korake user posted image .

Afnaa, najina dva mata pa na isti dan RD. Jaz tudi še ne vem točno kako se bom lotla praznovanja. Verjetno bomo spekli tortico (jp, še ena k se misli lotit tega projekta user posted image , no moja mami bo tud mal pomagala) in domov povabili stare starše, teto, strica in prababici. Prjatlce bom pa najbrž kar v kakšno slaščičarno, kjer imajo igrala, na košček tortice povabila. Žal doma nimam prostora pa tud ne da se mi neki preveč pripravljat. Hja, sem bolj lene sorte user posted image .

Tako, prvi delovni dan je za mano. Zdej na začetku mi dajejo še tako bolj izi delo, da "padem nazaj not", pol bo pa spet akcijaaaaa. Sem kar precej na malega mislila, si enostavno nisem mogla pomagat.
V vrtcu je bil danes že ob 6.30 in je revež baje komi zdržal do kosila. Res so revčki teli naši pikci, k so takooooooo utrujeni. Verjetno jih bosta jutri dala po zajtrku še malo počivat, da si malo baterije nafilajo. Drgač pa pravjo, da je priden, da pridno je, spi in se tudi dosti sam zaigra user posted image . Zjutraj ko ga vzgojiteljica vzame v naročje mal pojoka in tud čez dan se vsake tolko mal spomni, da je treba pojamrat, ampak ga lahko hitro pomirijo. Sta oba, vzgojiteljica in pomočnik tko fajna in pomirjujoče delujeta - glih taprava za delo z otroci.
Joj potem popoldan doma je pa štala. Čist nič mu ni prav, skoz bi bil po rokah, ponoči se pa tud skoz zbuja user posted image . Eh sej bo minilo, baje imajo večinoma tako reakcijo, ko začnejo v vrtec hodit.

Ha ha 2sneg13, meni je bilo tudi groza, ko sem vse tiste smrkave noske vidla, sem takoj vedla kaj nas čaka. Dokler nismo začel v vrtec hodit aspiratorja skor nikol nismo rabili, zdaj je pa ves čas v uporabi user posted image .

(odgovor članu afnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: oktobrčki 2011
4.10.2012 21:19:45   
2sneg13
ja, tudi naša se po meni vesi, celo popoldne.Tko pač je.user posted image Pri nas jih redno dajajo počivat po zajtrku, sploh te ki so zgodnji in take, ki so še najmlajši. Mi s spanjem začnemo naslednji teden. Moja odločitev, ker jutri je petek, potem bo pa vikend naredil kaos. Je bolje tako. In imam rezervo za naprej, da ima šanso hodit domov po kosilu, če bo kriza za spanje. Ampak to bo samo prvi mesec, kasneje nič več.

najin pikec, mi bomo verjetno naredili pri nas doma žurko, v hiši. Tudi mi nimamo prostora, pa preveč otrok bo.user posted image pa bomo samo najožji. user posted image prijatelji in ostali...žal, ne moremo vsakega roj. dneva praznovat v gostilni, ne znese.

imamo pa že 2 dni zavedno besedo MAMA. Jaz sem kar stopljena, ko me kliče.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: oktobrčki 2011
5.10.2012 7:57:06   
iva.b
Naletela sem na fuuuuul dobro internetno stran. Tako čudovitih slikic že dolgo ne!!!! Prosim, pojdite si pogledat te slikice dojenčkov na http://www.facebook.com/mali.cudez.narave, noro lepo!
In sedaj imajo tudi nagradno igrico za mamice z dojenčki, ki zgleda super!

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: oktobrčki 2011
5.10.2012 12:47:33   
afnaa
Najinpikec supeeer :)) imaš fantka user posted image , če prou vidim, kako mu je ime?

2sneg13 tud midva sva razmišlala da bi povabila samo ožje sorodnike na rojstni dan od user posted image , ker je pol res preveč folka in nepotrebnih igrač ipd. ... pa še finančno nama ne bo zneslo :( pa itak tmala še letos ne bo vedla sploh zakaj se gre :))
user posted image za tvojega malčka, da te kliče mama, tudi naši včasih rata :)) občutek je pa itak fenomenalen ;)

iva.b teli mali čudeži narave ma res noro hude fotke :) jih je kar nekaj, ko jih začneš malo gledat :)

(odgovor članu iva.b)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: oktobrčki 2011
7.10.2012 22:06:22   
Najin_pikec
Aljoša je ime mojemu user posted image , pa tvoji? He he, ko sem začela tvoj post brat, sem že mislila da se nam je moja kolegica prdružla. Sva imeli PDP samo par dni narazen (poznali sva se že pred zanositvijo), na koncu sva pa rodili isti dan in bile skupaj v porodnišnici user posted image .

2sneg13, midva sva tudi začela s spanjem šele drugi teden uvajanja, v torek. Ampak pri nas tko vzgojitelja svetujeta in to glih zaradi tega, ker je vikend vmes.

(odgovor članu afnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: oktobrčki 2011
7.10.2012 22:16:26   
2sneg13
tolk kokr me zdej stiska, me ni še nikol. Otroka dat v igralnico, čez par ur iskat in ti povedo, da nič ne je in veliko joka. user posted image nisem si mislila, da se bom zlomila,pa ne pred njo, doma, zdaj, preko dneva ko pomislim... ajoj, da vsaj jokat neha, pa bo ok.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: oktobrčki 2011
7.10.2012 22:18:39   
afnaa
Moji user posted image pa je ime Brina :)

Kko nenavadno, tud jst mam kolegico k sva se spoznali malo pred PDP-jem, mele sva drugačne,
na koncu pa sva rodili n isti dan, samo v drugih porodnišnicah user posted image

Zdej sm že izvedela kko bom nrdila torto, vsa vesela sm že včer neki pacala user posted image

Ne vem pa, kakšno pogostitev bova nrdila... Kar naenkrat je že ožje žlahte fuul velik :/
mate kšno idejo? Narezki/obloženi kruki....?

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: oktobrčki 2011
8.10.2012 13:26:57   
Najin_pikec
Snegec, sej se bo mala navadila, samo pogumno user posted image . Še malo pa bo še za vikend hotla it v vrtec... Te pa čist razumem, res je grozno če veš, da je tvojemu otročku hudo user posted image . Upam samo, da ne bo kaj zbolela in da je zato bolj občutljiva. Pravijo, da ma vsak otrok enkrat krizo glede vrtca, eni na začetku, drugi malo kasneje.

Afnaa, jaz sem res zreducirala samo na ožjo familijo, torej na babice in dedke, strica, teto in eno prababico (druga žal ne bo mogla do nas pridt, ker ne more po stopnicah). Glede pogostitve, bi pa jaz ponudila torto in kakšen narezek. Sej mini sendviči so super, samo pa tudi precej časa vzamejo, da jih pripraviš. Jaz bi dala na mizo mal salamce, sirček, kakšne kumarice, češnjevec, papriko, malo francoske pa mogoče kakšno sadje in to je to. No pa kruh seveda, pa mogoče kakšno bedarijo ala čips, smoki ipd.

Evo mi smo pa že doma, so me klicali iz vrtca da ima mali vnete učke. Popoldan greva k P in upam, da se kmalu pocajtava. Porkaš, komi v četrtek sem začela delat user posted image .

(odgovor članu afnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: oktobrčki 2011
8.10.2012 13:30:18   
afnaa
Ja sj jst sm mela tud neki tazga v mislih.... bomo ze neki, sej je se dost cajta....

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: oktobrčki 2011
8.10.2012 18:52:09   
Najin_pikec
Ah, poleg vnetih učkov smo pridelali še vnetje ušes user posted image . Zdaj mu moram 5x na dan dajat kapljice v oči in 3x na dan dat sirup za vnetje ušes. Sam kapljice v oči dajat je prava umetnost, tko miga z glavico pa z rokico me stran odriva, učka pa itak neče odpret... A mate kakšen nasvet, kako mu najlažje dat kapljice?

(odgovor članu afnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: oktobrčki 2011
8.10.2012 21:28:18   
2sneg13
uf, upam da ne padate v začarani krog vnetja ušes. ne pokrivaj glave če res ni ostrine mraza, boš samo vretje bakterij spet naredila. Za kapljice pojma nimam, jaz sem jih tamali dajala pri 3 mesecih, je bila znanstvena fantastika. Zdej mi nebi ratalo po mojem.
Najin_pikec, uporabljaj vzporedno tudi operil za v nos 4 dni. To za ušesa ste dobili najbrž antibiotik, ne? Dajaj vzporedno tudi probiotike, linex npr. Mlečno izključi iz jedilnika, ni dobro pri jemanju AB.

Naša se je danes kar ok držala v vrtcu, malo joka. Bo počasi. Upam, sem optimist.user posted image


(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: oktobrčki 2011
8.10.2012 22:10:25   
Najin_pikec
No super, da ji je bilo danes že bolš v vrtcu user posted image .

Bio Gaia je tudi probiotik a ne?

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 8.10.2012 22:11:30 >

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: oktobrčki 2011
10.10.2012 21:27:37   
2sneg13
ja, tudi bio gaia je probiotik neke vrste.

Ekola, naša frajla je 7 dan v vrtcu (če štejem še prva 2 dni z mamico), brez problema , brez joka, pojedla vse, kakala, se igrala tudi z ostalimi in seveda spala!user posted image user posted image user posted image vesela vesela vesela!!!!
Samo upam, da bo tako ostalo in da bo čimmanj bolezni! user posted image

Najin pikec, kako vi z zdravjem?

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: oktobrčki 2011
10.10.2012 22:42:49   
Najin_pikec
Jupiiiiii, super da se je lepo navadila user posted image user posted image user posted image .

Naš škrat je čist ok, normalno živahen. Iz učkov je že takoj naslednji dan nehalo tečt, nosek je tud že precej bolje. Mu pa res kar pogosto spiram nosek.  Ugotovila sem, da sem delala napako, ker sem mu fiziološko dajala, ko je ležal na previjalki, tko da zdaj to v sede delava (se upira sto na uro, ampak se mami ne da user posted image ). Dajanje kapljic v oči je pa itak katastrofa. Ga dam kar ležat na tla in potem ga s koleni pri ramenih držim, da ne more rok premikat, pol pa z eno roko bučko držim, z drugo pa kapljice dam. Mu jih dam pa kar v kotičke pri nosku, ko ima zaprte oči, ker jih tko tišči skupi, da je joj. Ko jih odpre pa z mižikanjem kapljice notri spravi.
Za ušeska pa itak sploh nisem vedla, da ma vneta, ni nič kaj dosti jokal. Čeprav se je res precej ušes dotikal zadnje dni, sam jaz trapa nisem povezala user posted image . Bogi moj fantek user posted image .
Mleka ne morem čist izključit iz prehrane, ker se zjutraj in zvečer še dojiva. Sem pa tudi v lekarni vprašala in mi je rekla da ni problema, sam da ni dobr glih poplaknit AB z mlekom.

V ponedeljek imava kontrolo, do takrat bom pa z njim doma. Itak imam še dost dopusta. Sicer je mali čist ok, sam dokler se res ne pozdravi, bova rajši doma.

Pa še vprašanje: a ste že privlekle na plano žabice in kapice? Jaz sploh ne vem kok naj ga oblečem. Zaenkrat imava dve majčki in čez pulover, spodaj pa trenirko, včasih tudi žabice. Ni videt, da bi mu blo vroče, ampak kaj pa vem... Mi je blo pa hecno, k mi je kakšna dva tedna nazaj soseda pametovala, da bi mali mogu met kapico, ker je malo pihalo, drugač je blo pa čez 20 stopinj user posted image . No danes sem mu pa dala tanko bombažno kapico, sam pr ušeskih sem mal lufta pustila.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: oktobrčki 2011
11.10.2012 17:37:50   
Janja506
Zdravo!

No mi pa se ukvarjamo s pleničnimi izpuščaji, vaje da ni soor (tako je rekla pediatrinja). Najprej sta se pojavili dve rdečini na ritki (kot kaki lunici na vsaki ritnici), zatem se je začelo selit najprej na levo dimlje, včeraj pa se je pojavilo še na desnem in pod jajčkami. Mazala sem že s canestenom pa daktarin kremo in mustelino za plenični izpuščaj. Potem sem bila pa pri zdravniku pa je rekla, da ni soor in da naj sam mažemo pa bo. Malega tudi more malo pečt, ker ni ravno pri volji za previjanje.

Glede oblačil smo pa mi že kar jesenski. Bodi z dolgimi rokavi, preko majčka kratek rokav pa ene fajn topla jopica preko. Spodaj ima pa podložene hlače ali pa malo bolj toplo trenirko, zoknčke in čevlje, pa seveda kapica preko ušes.

LP

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: oktobrčki 2011
11.10.2012 21:06:57   
2sneg13
Janja, si poskusila navaden puder za otroke? Čez noč mu namaži pa z riboderminom, cel predel.

Drugače pa naša ni nič kaj posebnega več oblečena, nogavičke, bodi dolg rokav, podložene hlače (ne vedno), čez bodi kašen brezrokavnik ali tanka majica dolg rokav, čez pa podložena jaknica. Kape ne uporabljamo, ker še ni potrebe, pa čeprav je zunaj 8 stopinj.Za v vrtec jo dam, vzg. verjetno oblečejo. Če bi bilo po moje je nebi, dokler ni temp, manjša od 5 stopinj ali še celo manj oz. če ni pihanja, tistega ostrega. Čimkasneje kapo gor in čimprej dol.user posted image za žabice pa niti slučajno ne razmišljam, ker mi imamo hude zime in kaj bom dala pol pri -15????

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: oktobrčki 2011
11.10.2012 21:12:48   
2sneg13
najin pikec, itak dojenje je čist drugo mleko user posted image , pisala sem o kravjem. Itak če so prehlajeni in še dojiš : zmaga za vas, zagotovljena tekočina, manj skrbi za kakšno dehidracijo ob bolezni.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: oktobrčki 2011
12.10.2012 18:42:48   
pikomiko
janja506 evo sedaj pa smo mi na kakanju, kot ste bili vi. Si kaj ugotovila zakaj je tako obilno kakal?
Mi smo pred kakim tednom nazaj kakali tudi 6× na dan (ne driska), vneta ritka,...evo danes pa spet. Mu pa raste šele drugi zobek, se ga že vidi le ven mora še predolbti. Upam da je to krivec.
Mamo že vneto ritko user posted image . A ste vi vsak obrok v dnevu jedli samo banane, jabolka, riž in koreje?
Tudi mi imamo dve lunici na ritnicah pa na jajčkih rdeče, zdaj ma pa še male pikice pod jajčki.

Ali ima kdo od vaših dojenčkov kakšne bele mozoljčke po obrazu ali po rokicah. Če pobožaš se jih čuti. kot podkožni mozoljčki.
Nam je P rekla da ni nič takega.

Smo pa veliki 79,5cm in težki 11,100g in stari že eno leto user posted image user posted image user posted image .
Praznovali smo pa doma v ožjem krogu. Tortica, prej kosilo, potem pa še malo narezka, ker smo kar dolgo klepetali. Luštno je blo. Polno balonov in razigranih otrok. Mali pa itak blažen od pozornosti.

Jaz mu oblečem dve plasti. Žabice, hlače, dva bodija, za ven še jopico, pa trak če res piha, drugače ne.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 33 [34] 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 33 [34] 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Z dojenčkom na plažo - 10 genialnih trikov
Preverite te genialne trike, ki vam bodo počitnice z dojenčkom na morju pošteno olajšali in vam tako pomagali ustvariti ...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?