|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
27.11.2011 5:37:38   
Janja506
Anak: Mi imamo doma verjetno vse kapljice, ki obstajajo, a žal čudežne niso nobene. Ko pride krč pride in nimaš kaj. Sedaj uporabljamo Biogaio in to je to. MAlček lepo kaka vsak dan cca. 2-3x. Je pa res, da našega čez dan niti ne črviči več tolko, ga pa po vsakem kopanju, ko poje flaško (pa je lahko to 2h razlike ali pa direkt ko pride iz kopalnice) no takrat ga pa res močno zvija, ampak mine po kaki dobri uri. Brez veze pa je, da se slabo počutiš zaradi tega, meni je bilo isto hudo prve tedne po pordou, ko so mi še hormoni nagajali. Sedaj pa si ga pač podajamo iz roke v roko, ga razvijemo, da prosto brca, skratka sprobamo čimveč stvari. Nekaterim pomaga tudi topla plenička, da mu jo daš na trebuh.

Vso srečo!

(odgovor članu anak)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: oktobrčki 2011
27.11.2011 18:58:52   
Mica Potica
Jaz sem prepričana, da naši pomaga BioGaja. Zdaj jo jemlje že 3 tedne in je vsak dan boljše. Prej mso jo jemali nekje po 17.uri in je bila zvečer še nemirna, a ponoi pridna. Zdaj pa vzamemo že nekje ob 12h, pa je celo popoldne mirna oz. pridna. Je pa res - da so še izjeme.

Prav tako sem prepričana da so pretekli 4 dnevi bili pod vplivom lune. Ker so bili grooooozni.  :)

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 16:35:55   
Janja506
Zdravo!

Evo mi imamo zabasan nos od srede dalje in se trudimo to ven spucat in nikakor. Moja vprašanja so:
- kolikokrat na dan mu lahko spiram nosek s fiziološko raztopino?
- pojavili so se mu tudi taki rdeči izpuščaji (mozoljčki), najprej po obrazu,sedaj po nogicah in trupu ... nimamo vročine ... a je možno, da se koža na tak način čisti, ker sedaj spi že od četrtka dalje na malo večji vlagi, saj z vlažilcem dvigujemo vlago, da lažje diha.
- kaj ste ve naredile z zamašenim noskom?


(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 17:55:14   
jjasna
Janja506 z zamašenim noskom nimaš kej druzga, kakor da ga čistiš non stop. Mi imamo zamašen nosek že 3 tedne, vmes je bilo že malo bolje, sedaj je spet slabše. Smo bili tudi na Metelkovi in na Pediatrični pa so nam svetovali čimvečkrat izpirat s fiziološko, tudi na pol ure- lahko pa mu zlivaš res veliko FR ker nič ne škoduje, tisto ko nekatere pravijo po par kapljic v vsako nosnico ni nič!! Drugače pa dvignjeno vzglavje med spanjem in vlaženje zraka.Pa bodi pozorna da ne bi težko dihal. Druzga pa nimaš kej, jst sem se že čist navadla na čiščenje, na žalost sploh ne vem več kako je ko imajo čist nosek user posted image . Upam, da bo čimprej bolje!
LP

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 18:00:07   
babkaa
ja plenice... probala sem pampers premium care, mullerjeve, dm-ove, huggies... vse je premočlo, nevem...
uporabljam kapljice biogaia in antiflat, ima vseeno krče, bom še probala koroške

(odgovor članu jjasna)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 18:19:13   
Janja506
jjasna: kako si potem ti spirala nosek? Eni pravijo, da more biti leže, drugi da ne. Jaz ga imam na rokah, da je glavica višje od ritke in mu, to od nivee ampulo stisnem. Zdaj včasih kmalu kihne, pa gre ven smrkelj, včasih pa tudi ne.
Kako pa je s tem, če pogoltne raztopino. A je to narobe?

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 19:32:48   
si.pikica
ojla!
mi imamo pampersove pleničke in smo zadovoljni. samo včasih, če jih slabo "zapnemo" in se ona dosti premika, nam gre ponoči skozi, drugače pa nimam pripomb!

mi nosek čistimo vsak večer, čez dan ji pa dajem samo fiziološko. jaz ji za zdaj dajem po kapljicah, ker nima prav zamašenega noska, bolj se ji strdi malo mleka, ki ji gre včasih med hranjenjem v nos. čistimo pa tako, da jo držim v rokah, na previjalni mizi nam ne uspe, ker preveč premika glavo levo desno.

janja506 fiziološka raztopina je rahlo slana voda in ni nič narobe, tudi če gre v usta in jo otrok popije.

naša user posted image ima par majhnih mozoljčkov na obrazku, ma mislim da je to zaradi čiščenja kože.

toliko za zdaj, se še kaj oglasim
lp

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 20:44:59   
frutolino
Glede zamašenega noska in FR: nam je pediatrinja rekla, da damo v zamašeno nosnico ca. 10 kapljih FR in otročka obrnemo na hrbet. Z miganjem glave in kihanjem gre čepek ven! Sicer je res, da še nismo sprobali te tehnike ampak baje pomaga!

LP, frutolino

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 20:45:55   
frutolino
Pardon: otroka obrnemo na trebuh (ga damo kravice past)!

LP, frutolino

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 21:01:09   
si.pikica
mene pa še nekaj zanima glede kopanja: do katerega meseca mora imeti dojenček kapo na glavo po kopanju? naša sicer zelo uživa v kopanju, samo ko ji damo kapo gor je pa kažin in jo zelo moti. tudi ko gremo ven z vozičkom, samo takrat vsaj zaspi in je boljše... in kaj se držite tega, da je kapa gor 2 uri?

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 21:21:57   
Janja506
Si.pikica: glede FR vem, da je 0,9% NaCl, bolj sem bila v dvomih, ker se na forumih mnenja glede tega delijo, in sicer, da baje ni dobro, da dol poje te "bacile" iz sluzi. Sam sluz tako ali tako pogoltne na vsake toliko, tako da mislim, da s tem ni nič narobe. Sem samo preverjala, le katera ve kaj več o tem.

Naš tudi ne mara kapice. :S
Aja glede mozoljčkov, našemu so se tudi pojavli najprej na obrazu, sedaj pa še malo po nogicah, tako da mislim, da gre za čiščenje kože, ker sicer nisem pri njegovem vsakdanu nič spreminjala/dodajala in ne bi smela biti reakcija na karkoli.

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: oktobrčki 2011
28.11.2011 22:20:40   
frutolino
nam je patronažna rekla, da naj bo kapica na glavi pol urce po kopanju! ja mnenja so res različna! Jaz mu glavice ne umivam vsaki dan čeprav se kopava vsaki dan. Ko pereva glavico mu dam kapico gor in ko takoj po kopanju poje flašo AM mu jo dam dol!

LP, frutolino

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: oktobrčki 2011
29.11.2011 7:32:45   
Mica Potica
dobro jutro,

glede kapice, nam je rekla kakšno urco. A jo mi ponavadi že po pol urce vržemo dol. Saj naša tudi ne mara kap. Ko greva ven, je še vse vredu med oblačenjem, dokler ne pridemo do kape. Takrat pa JOK.  :)

babkaa, ja, poskusi še koroške kapljice, mi smo zadovoljni. Drugače pa - kako dolgo pa jemlješ biogajo? Mi jo že kakšne 3 tedne in imam občutek, da pomagajo. Te kapljice namreč pomagajo na dolgi rok.

joj, že joka - šibam!! čao!

(odgovor članu frutolino)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 14:02:42   
pokamoka
Ekola... da se spet malo javim in kaj napišem.

Mi smo o.k. Zdravje nam služi, vreme je lepo, tak da gremo vsaki dan ven, dojimo se na polno, spimo tudi kar dobro (ponoči se pač zbudi okrog tretje ure, se nafutra in gremo spat dalje). Dokler bo tako, se ne bomo pritoževali.

Pleničke in puščanje: hmm... babkaa... mi imamo mullerjeve pamperske. In nam služijo super. Res je, da je nam nekajkrat prepuščalo, ampak je nam zato, ker sem premalo zatisnila. Vem, da je bilo tako. Rade pa prepuščajo tudi takrat, ko je potrebno menjati številko. Mi smo zdaj na dvojki in nam super služijo. Jih ne menjam. Ponoči lepo zdržijo celo noč, podnevi se pa itak preoblečemo in rito umijemo nekje na štiri ure in niti nima časa in možnosti, da bi prepuščalo.

Fiziološka: lahko jo konstantno uporabljate, ker to ni zdravilo, ampak samo pripomoček... Jaz jo sicer uporabljam samo pri čiščenju noska zvečer, ko se umivamo.

Kopanje in kapica: hmm... pri nas ni nihče rekel, da je potrebno dati na glavico po kopanju kapico!!!!! Tak da mi je ne dajemo. Pač pazimo, da je v stanovanju dovolj toplo in to je to.

Krči... jao, mi sploh ne mormo ugotovit, a jih ima al jih nima. Hmm... mogoče se to mal čudno sliši. Kakšen dan je povsem umirjen, razigran... kakšen dan pa zakriči v spanju in potem je akcija. Sicer ni to skupaj dve uri, ampak ponavadi traja eno uro, da se pač joka po obrokih. Nekako to preživimo in gremo dalje. Ponavadi pride to pred večernim umivanjem (kopanjem) in potem, ko se umijemo, pojemo, lepo zaspi do naslednjega obroka...

Je pa pri nas zrasel že toliko, da smo vse cunjice številka 56 dali v odpis. In zdaj uporabljamo 62. Nekaj tudi že cunje za otroke od 3-6 mesecev. Tak pač piše na etiketah cunjic. Hja, precej lepo rastemo. Me prav zanima, koliko je zrastel od zadnje posvetovalnice. Včeraj smo bili stali 8 tednov. Majke, kaj beži ta čas:):):)

Aha, imam pa eno vprašanje... kaj naredite ponoči, ko dojite in ugotovite, da je plenica polna kakca???? Otročka preoblečete al greste po hranjenju dalje spat???? Namreč: svetujejo, da se ponoči ne preoblači otročka, ker se kao preveč predrami... Jaz sem ga nekajkrat preoblekla in sem ugotovila, da je potem res težje zaspal. On bi se kar igral:):):) Zdaj pa prakticiram, da gremo dalje spat. Je pa res, da se pokaka redko DO nočnega obroka. Večkrat se proti jutru, tak da se mi ni potrebno prav pogosto ukvarjati s to dilemo.

Ajdi... toliko za zdaj... se še javim.
Bodite lepo in uživajte na sončku... Midva sva ga danes že zaužila... super je bilo:):):)
pa pa

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 14:17:31   
Mica Potica
živjo,

pokamoka, glede previjanja ponoči. Naša sicer nima navade kakat ponoči, temveč bolj lula. Lulanje ne previjamo, razen če se tolk predrami, da je že itak budna. Kadar pa se je slučajno še pokakala pa smo jo šli previti. čist na hitro in z rahlo svetlobo. Ker se mi zdi, da se raje matram z njo da potem zaspi, kot da bi sama potem imela v glavi, da spi s pleničko polno "drekca".  ne vem no. Jaz bi jo.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 14:53:07   
Nia*
Živio!
Evo, pa da se še jaz malo javim po dolgem času.
Naš Nai je zelo priden, se nimam kaj pritoževati, tudi s krčki nimamo velik problemov, ga pa zadnje dni matra kakanje, ampak samo v zgodnjih jutranjih urah. Dam mu kapljice Babynos, ki se žal dobijo samo na Hrvaškem in ponavadi ga požene, včasih pa tudi ne. Danes se je revež kar pošteno namatral in šele po skoraj 10ih urah je spet kakal. Ima katera še kakšen predlog, kako "pognati", da bo lažje kakal?

Previjamo se precej pogosto, v bistvu pred vsakim obrokom (večkrat tudi po, ker se vmes pokaka), tako da mu ne uide nočno previjanje. Tudi sama imam v glavi, da ima polno plenico kakca in da ni fino tako spat. :P Uporabljamo pa belgijske pleničke Mamia in sem z njimi zelo zelo zadovoljna. Mi jih pa nosi tast. Doma imam tudi Müllerjeve, vendar jih še nismo preizkusili, s Pamperskami pa nisem najbolj zadovoljna oz. opazila sem, da je treba zelo paziti kako se otroka previje, saj če ne nategneš pleničk dovolj, pa jih "poravnaš", spuščajo...vsaj pri nas. user posted image
Mogoče se res pri nočnem previjanju malo bolj predrami ampak ponavadi kar hitro zaspi (če ga ne muči že prej omenjeno kakanje).

Je pa oz. bo danes star 6 tednov, z mlekom imam srečo, tako da se samo dojiva, poleg tega imam že načrpano, cca 5 l, zalogo mleka v zmrzovalniku. user posted image Na spreode tudi hodiva vsak dan, edino za danes se še nisem odločila, ker je megla in pa malo smo že pozni.
Imam pa jutri pregled pri G. Ve, katere ste že bile, a upoštevajo, da je bil to vaš 1. pregled in da pol ne čakaš v neskončnost, da si na vrsti? Ker upam, da ne bom tam čakala 2 uri ali pa celo 3.

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 15:44:29   
pikapolonica5
Hej!
Tudi mi smo ok. Sicer nas muči nosek in posledično težko spanje, ampak se trudimo s fiziološko in sesanjem...
Meni so tudi pamperske premočile ponoči. Sedaj mu dan dvojne, pa je ok. Ker ponoči ga ne previjam, razen če se pokaka med hranjenjem. Tudi jaz si ne morem pomagat, ampak ne morem ga pustit v kakecu spančkat. Pa saj potem hitro nazaj zaspi, če ne, pa mu dam še malo mlekeca, pa ga zmanjka.

Imam pa eno vprašanje - kako spite podnevi? Ali jih uspavate, ali pustite, da zaspijo, ko zaspijo? Naš sam od sebe nikoli ne zaspi, razen v voziju. Tako da ga uspavam, enkrat dopoldne in enkrat popoldne, potem pa spi za 3 urce. Pa zvečer je tudi nujno uspavanje... Kako pa pri vas spite?

(odgovor članu Nia*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 15:44:48   
si.pikica
čau!
najprej kar se kapice tiče sem vprašala zato, ker nam so že v materinski šoli rekli, da naj bi bila po kopanju kapica na glavi 2 uri in tudi patronažna je tako rekla. je pa res, da zdaj ko je že skoraj 2 meseca stara, jo še vedno damo gor, jo pa dam nekje po 1 urci dol.
glede nočnega previjanja pa je pri nas tako, da predno ji grem pripravit za jest (ker se ne dojiva), preverim, če je šlo kaj skozi, če je mokra oz. če je pokakana. če slučajno je, jo previjem pred hranjenjem, drugače pa je ne. je pa res, da naša punca kaka v povprečju 1x na dan, včasih ne vsak dan in da je ne previjam takoj po obroku, ker mi hitro začne bruhat mleko ven, če jo "premetavam". tako da če se takoj po obroku pokaka, vedno počakam. je res, ni prijetno, če vem, da je pokakana, samo raje to za nekaj časa kot da mi poliva, ker potem se ji začne še kolcat in je posledično tudi nemirna.

mi smo bli do zdaj vsak dan zunaj, nekje med 11. in 14. uro, ker je takrat najlepše. moremo izkoristit sonček, dokler je, ker na žalost napovedujejo dež za vikend.

glede pregleda pri ginekologu, pa je pri nas tako, da so upoštevali, da sem bila po porodu, ko sem se registrirala, so zraven materinske knjižice in kartona pripeli napis "po porodu", tako da sem čakala ene pou urce. so vzeli pred mano 2 nosečnice, ki so tudi prišla pred mano tja.

tolko za zdaj...lp

(odgovor članu Nia*)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 15:53:03   
si.pikica
glede spanja imamo mi kar srečo! naša user posted image je kar pridna, zvečer zaspi čisto sama (jo damo v posteljico, malo muzike) in običajno zaspi prej kot v 15 minutah. je pa to nekje me 23. in 23.30 uro, potem pa spi do 4. ali 5. ure.
dopoldne je za zdaj spala v vozičku, ker smo bli vedno takrat zunaj. ravno sedaj pa poskušam tudi da bi popoldne sama zaspala in kar uspeva, je že 1 uro v posteljici, pa sem šla samo 2x dat dudo. prej je spala v vozičku tudi popoldne, ker smo ga imeli v dnevni sobi. zdaj bi pa radi voziček puščali zunaj, ker bo vedno bolj mokro zunaj in bo težje ga vozit notri. je pa res, da večkrat sama zadrema tudi v ležalniku, sploh kasneje proti večeru. no, včasih ja, lahko pa tudi ne, odvisno koliko težav ima s črevesjem.

lp

(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: oktobrčki 2011
30.11.2011 18:30:54   
Mica Potica
IZVIRNO SPOROČILO: Nia*

Imam pa jutri pregled pri G. Ve, katere ste že bile, a upoštevajo, da je bil to vaš 1. pregled in da pol ne čakaš v neskončnost, da si na vrsti? Ker upam, da ne bom tam čakala 2 uri ali pa celo 3.



pri meni so malce pozabile, da je bilo tako. Sem prišla ob 16.00 ( uro sem imela ob 16.15 ), pa jih ni bilo nikjer. Sestra in dr so prišle ob 16.45. Pred mano je bila še ena mladenka, nato pa je poklicala mene in sem še v garderobi čakala cca 15 minut. Malce sem bila razjarjena, sploh zato, ker sem v garderobi tako dolgo čakala, pa še ogrevana ni bila. Skratka zdoma sem bila cca 2 uri in pol, pa sem šla samo na pregled. Tako da, upam, da ne boš tako - obvezno daj domačim vsa navodila in pripravi mleko.  :)

(odgovor članu Nia*)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: oktobrčki 2011
2.12.2011 14:49:09   
Mica Potica
Živjo,

evo, moja dva oba spita, jaz pa za računalnikom in končno malo časa zase.
Zadnje dneve mi namreč moja pobere ogromno energije, da prav čutim izčrpanost.

Danes sva bili pri zdravniku, ker je staknila nahod in kašelj. Meni se je tako smilila, ko ni mogla dihati, vmes pa je še kašljala, da sem se mogla prav mirkat, da nisem jokala zraven. Na srečo FBju in internetu, smo včeraj potem takoj šli kupiti baby vac in že zvečer je bilo stanje dosti boljše. Še zdaj se spomnim kako sem se smejala in norčevala, ko sem prvič slišala, da obstaja apirator, ki ga priključiš na sesalec. Zdelo se mi je nekaj tako neverjetnega in norega. A zadeva je super. zamašen nosek tako dobro spuče, da je res enostavno. Naša najprej tuli, ko ji kanemo kapljico fiziološke, ko pa vklopimo sesalec, pa onemi in se prav rada nastavlja temu žgečkljivemu ropotu.
Včeraj je bilo tako smešno, ko smo prvič poskusili. Ko je zagledala cevko, ki smo jo pomolili proti njenem nosu je tulila, nato se umirila in samo čakala kaj bo. A ko smo popucali in umaknili cevko, ona pomiga z nosom, kot da bi kaj povonjala, nato pa se tako na široko nasmejala. Prav smešna slika je bila. pa tako lepo je pokazala, da je zadovoljna z nosekom.

Upam, da se čimprej pozdravimo, ker je prav težko biti skoz notri. še sreča, da je vikend, in zadevo prevzame mož. :)

Danes smo stari 8 tednov, v sredo bomo 2 meseca. Težki smo že čez 5 kil in pol in veliki že dobrih 60cm. Med previjanjem se že nekaj pogovarjamo oz. izpuščamo glasove, pod vrtiljakom pa že tu in tam vriskamo. A večino glasov ima le gibe, tona pa še. :)

Spimo na boku, mogoče včasih na hrbtu. Na trebuhu še ne znamo.

Umiri nas žoga za telovadbo, kjer skupaj poskakujemo; vozičkanje; vožnja v avtomobilu; petje in plesanje. Plesanje? ja, meni včasih prav utrga, ko se mi je ne da več nositi in si vklopim muzko in plešem z njo v naročju. Bolj ko se treseva in migava, ter sučeva, bolj uživa in je mirna, ter kmalu zaspi. Petje? najrajši ima, da ji nežno pojem ali šepeč na uho. ponavadi vklopiva Avsenikove uspavanke, kjer jaz samo šepečem na uho z nekim čudnim jezikom, kjer je čimveč črk Č,Š in Ž.

to je to, zdaj pa še kaj pospravt, predno se ati in miška zbudita.

zvečer pa na masažo!!!! JEEEEEEE!

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: oktobrčki 2011
4.12.2011 7:57:46   
pokamoka
heeej
Kako ste, mamice???? Upam, da lepo in da se imate fajn.

Pri nas je vse o.k. Zdravje nam lepo služi (trkam)... dečko se ful lepo doji, zato se tudi ful lepo redimo. Je pa zrasel že 11cm. Čist noro hitro raste. Sem zamenjala že vse cunjice za večje.

Zdaj smo začeli tudi ponoči spati brez zbujanja user posted image user posted image user posted image , bravo mi!!!!!!:):):) Spi od devetih do šestih, kar mi predstavlja neverjeten luksuz. SI kar nisem mogla misliti, da je to res, ko se je prvič to zgodilo. Proti večeru postane sicer malo jokav, ker je (verjetno) utrujen... ampak se potem lepo umiri. Malo smo tudi spremenili njegovo preživljanje dneva. Nekaj časa nazaj je kazalo, da preko dneva ne bo nič več spal in je tako posledično zvečer bil celi razdražen in siten. Sva ugotovila, da potrebuje mir za svoje spanje. Tako ga zdaj dajava počivati v najino spalnico (enkrat dopoldne in enkrat popoldne, če ne gremo na sprehod) in tam lepo zaspi za eno uro in se lepo odpočije. Ko se zvečer skopamo, se podojimo in gre spat v svojo posteljico in tam lepo prespi celo noč. Prej sva ga namreč non stop imela pri sebi v dnevni sobi... pa mu očitno to ni odgovarjalo. Zdaj pa je super. On se lepo spočije, midva pa tudi...

Na živce mi gre to vreme, ker kar nekaj dež pada. Jaz bi šla pa ven na sprehod. Upam, da bo danes vsaj kaj trenutkov brez dežja, da se spravimo ven.

Ajdi... toliko za zdaj... lepo se imejte, pa se še beremo

pa pa

(odgovor članu Mica Potica)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: oktobrčki 2011
4.12.2011 8:46:05   
Janja506
Zdravo!

Najprej hvala Mica Potica za spodbudo glede čiščenja noska s sesalcem. Namreč jaz si nisem upalatega uporabit, potem ko si pa ti napisala, kako je šlo fajn ven, sem pa rekla bom še jaz probala, te že ni premočno zanj (ker s tem ful strašijo patronažne, da je to vse premočno), no in zdaj že 2 dni sesamo in je bistveno boljše. TA električni sesalnik je kr nekaj, ta pravi sesalec je pa zakon.

Pokamoma: vi pa mate luksuz, komaj čakam, da bo pri nas tudi tak. Je pa danes spal od 21h pa do 4h zjutraj ... WAU... sem prav presenečena.

Danes pa imamo krst, tako da zdaj naš fant lepo počiva za naporen dan. ;)

Kar se pa oblačil tiče, nam so 62 zdaj glih za glih še prav, par dni pa bo tudi z njimi konec.

Lep dan vsem!

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: oktobrčki 2011
5.12.2011 11:58:00   
becka11
Pozdravljene,

naša punčka je imela prvi mesec hude krče in smo zato poskusili vse možne kapljice, ki pa niso kaj preveč pomagale. Zato smo vse uknili in stanje se je počasi samo izboljšalo. V sredo bo stara 2 meseca.

Zato PODARIM stekleničko vetrovnih kapljic iz Koroških lekarn (pripravljene 17.11.2011, uporabne do 5.2012), ki sem jih samo enkrat uporabila in nič več. Če bi jih katera rada preizkusila, jih podarim. Pošljem po pošti.

Sporočite. Lahko mi pišete tudi na mail ancula1111@gmail.com.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: oktobrčki 2011
5.12.2011 22:56:55   
divinus
ziv vsem. nas Marko je tui priden, čez dan niti ne spi kaj veliko, bolj počiva tja do kakšne 4h popoldne, umes enkrat zaspi za cca uro in pol, popoldne med 5-8 pa bi se ful crtal pa no stop neki jel. zaspi okol 9h,9.30 pol se pa zbudi ob 1h in 4h ponoči. nič ne kaže da bi kaj podaljševal, špe kar rabi jest ponoči. starejši sin je pri dveh mesecih ze spal celo noč. no ja, sej amrko ma komaj 6tednov tko da imamo še čas. se dojiva a moram dodajat ker nimam dovolj. ponoči ja, čez dan pa kar zmanjka. krčkov niti nima, pride bolj sitem samo ko je zaspan ali pa ko bi se crtov. a vi jih imate ful na rokah? ker nas v lezalniku mogoče buden zdrži max pol ure pol pa ze neki javka, tko da se kar precej crtava.
no, lp

(odgovor članu becka11)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?