Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

...nikoli mi ni padlo na pamet, da bi nekomu spreminjala ime
, priznam pa, da me večkrat zamika da bi recimo nekega micenega Andreja, raje klicala Andrejček, pa malo pupo Elizabeto ljubkovalno poimenovala Liza ali pa Beti...toda ker to seveda ne gre in ni prav, ostanejo to kar so...
. me ne moti,..
Sama zase vem, da nikomur nikdar ne bi pustila, da mojega otroka preimenuje in tudi na kraj pameti mi ne bi padlo, da bi to storila komu drugemu. Se mi pa tudi zdi malo trapasto, da otrokovo mamo to moti, a ne ve kaj bi storila - saj je jasno. Če vzgojiteljica ne pali na prijaznost, jo je treba pač trdo prijeti, mogoče zadevo izpostaviti pred drugimi starši, v končni fazi se pa lahko zahteva, da otroka premestijo v drugo skupino. Na naši šoli smo imeli eno tako baburo, ki je izgubila službo zaradi pritožb otrok in staršev, vzgojiteljica Maja si pomoje zasluži isto.