|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: V dvomih
8.2.2012 22:34:44   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Iz izkušenj povem, da si ne predstavljate kako je otroku (čeprav je že krepko odrasel) ugotoviti, da je njegova mama homoseksualka oz. se gre homoseksualnost. Zato drage ženske, premislite kaj delate, ker boli, tudi če si odrasel.


Sem imela sošolko, katere mama je bila ali postala lezbijka. Pred vsemi je tajila, čeprav nihče niti v hecu ni govoril grdo o istospolnosti. Bili sva si zelo blizu in niti meni ni povedala. Imela je cel kup psihičnih težav. Pomagala sem ji po svojih najboljših močeh. Med vrsticami mi je povedala, da si želi takšno družino, kot jo imam jaz(moje starše in sestro). Sedaj ima svojo družino in ji gre lepo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: V dvomih
8.2.2012 22:36:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

No, to je pa še bolj žalostno, da so mnenja iz precej različnih kotov tako zelo blizu. Nevarno blizu.

Milijonarka, ponavadi te rada berem, ampak danes se mi pa zdi, da nisi najboljše volje.

Ta komentar čisto nič ne razumem.


Danes sem odlične volje.
Če ne razumeš - preberi še mikin komentar, spet iz novega zornega kota. Govoriva o zelo podobni stvari, ki se kaže tudi v deviantnih spolnih praksah, s katerimi ni nič narobe, dokler ne postanejo tako močno družbeno sprejemljive kot so recimo zdaj.

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: V dvomih
8.2.2012 22:39:52   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Danes sem odlične volje.

Moja napaka... ne daj se motit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: V dvomih
8.2.2012 22:42:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Danes sem odlične volje.

Moja napaka... ne daj se motit user posted image


Saj se ne dam user posted image .

Tudi recesije ni nihče razumel...dokler ni prišla. Podobno je z družbo, ko gre vse preko svojih mejah (kar se zelo zelo močno kaže v deviantnih spolnih praksah kot posledicah egocentrizma, ki ga omenja mika).

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: V dvomih
8.2.2012 23:52:32   
Anonimen
homoseksualnosti, biseksualnosti in transeksusalnosti se ljudje 'ne grejo' in ni 'v modi' ampak se tak rodis! naj bo to ze enkrat jasno, da gre za nekaj, kar je mocnejse od tebe. In ce doticna avtorica prvega posta o tem sanja 'ze od nekdaj' potem to ni ena muha enodnevnica, ampak je to del nje, taksna je  in taksno se mora sprejeti. Biti porocen, oce ali mati in se ob vikend it 'istospolne avanture' ker je potreba prevelika pa ni seksualna deviacija ampak moralna in druzbena hipokrizija, ki ljudem v zelji biti 'normalen' ne omogoca biti 'to, kar si' ampak 'to, kar drugi pricakujejo od tebe, da si'.

Se strinjam, da nas zgodovina uci, da se konec civilizacije kaze ko se homoseksualnost in eksplicitna erotika tolerirajo, celo oglasujejo (vemo to iz primera Rimskega cesarstva, pa iz primera Renesanse itd).Zmoti pa me termin 'naravno' ker je zavajajoc in ne aplicira tistega, kar hocemo z njim povedat. V naravi je 'naravno' tudi homoseksualno nagnjenje, saj je znanstveno dokazano da so zivali tudi v istospolnih skupnosti.

Homoseksualnost ni modna muha sodobnega casa, ampak je prisotna skozi zgodovino in ko vidis ali slisis enega samega cloveka, kaksna muka je sprejemanje sebe, ko te nihce drug ne sprejme, mi nobene tolerantnosti ni odvec.

Odgovor na prvi post pa je, ne ekperimentiraj samo zaradi eksperimentiranja samega, ampak se odkrito pogovori s svojim mozem/partnerjem in ugotovi, zakaj te privlaci isti spol in od kdaj. Potem pa isci pot naprej in ugotovi, kdo si. Igric na slepo sreco se pa ne igraj, ker preverjati ali ti pase z zensko ali ne nima nobenega smisla...ce imas res mocno zeljo po spolni praksi z istim spolom, to ni samo 'iz dolgcasa' ampak 'iz nuje'.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
9.2.2012 19:19:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: V dvomih
9.2.2012 21:45:38   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

homoseksualnosti, biseksualnosti in transeksusalnosti se ljudje ''ne grejo'' in ni ''v modi'' ampak se tak rodis!


al pa ne. dej no, kdo se je pa pri treh letih zavedal, kako je seksualno usmerjen. sploh ne vem od kje vam ideje, da se tak rodiš - a potem trdite, da je to genetsko pogojeno al kaj? malo premislite preden nekaj trdite, lepo prosim.


IZVIRNO SPOROČILO: flower
In ja valda, da se bi otroci slabo počutili, če bi izvedeli, to pa zato, ker ste jih/jih boste tako VZGOJILI. Če boš nekoga že od malega učil, da je to normalno, mu to tudi BO normalno.


aja, pa tole - dejte mal premislit preden imate tako posplošene odgovore, ki kar vpijejo kako odprto logiko (za vse po spisku) majo. odgovor je veliko bolj kompleksen, ker je več stvari vpletenih v končni rezultat. NI tako preprosto. po tej logiki bo otroku tudi normalno, če ga bomo učili kanibalizma (papua nova gvineja), pa to ne pomeni da je to zdaj "normalno" in ok (zato pa so fasali tresavico ali jacob-kreuzfeldovo). seveda lahko "vzgojimo" svašta, samo to ni pravi argument za to situacijo.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 9.2.2012 21:52:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
9.2.2012 22:03:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: V dvomih
9.2.2012 22:19:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

homoseksualnosti, biseksualnosti in transeksusalnosti se ljudje ''''ne grejo'''' in ni ''''v modi'''' ampak se tak rodis!


al pa ne. dej no, kdo se je pa pri treh letih zavedal, kako je seksualno usmerjen. sploh ne vem od kje vam ideje, da se tak rodiš - a potem trdite, da je to genetsko pogojeno al kaj? malo premislite preden nekaj trdite, lepo prosim.



Me ni treba obtozevat, da ne premislim kaj napisem ker vedno, tudi ni treba da se strinjas z mano. kregala se s teboj ne bom, nimam niti zelje ne casa ti lepit linke o tem, poleg tega si sama dovolj sposobna poiskat informacije, ce jih zelis. Trdim in verjamem, da se istospolne orientiranosti in transeksualnosti ne gres, ker ti neki pase ampak ker ti drugega ne preostane. zdej pa lahko obracava besede in isceva drugacne, bolj filozofske ali pa psiholoske termine, trdila bom se vedno isto. Imam dovolj prijateljev iz vseh treh zgoraj nastetih skupin, da vem zakaj napisem, kar napisem. Ce ti pa nekaj ne pase, pa se ni treba cloveka obsodit na povrsnost in slamparijo. In ne, genetika ni dovolj, nosi pa velik delez pri spolni orientaciji. Ni pa edini clen v verigi.

Freud ti bo razlozil, kako se otroci obnasajo ze kot dojencki in kako so iz tega pogojene spolne prakse. Ni treba cakat do treh let in sama pravis, da se pri treh letih ne zavedas...seveda ne, je del tebe in se oblikuje s casom, samo lahko se tako tezis v drugo smer, si kar si. In govorit, da je nekaj tako osnovnega kot spolna usmerjenost ''modna muha'' ki se je nekdo ''spomni'' je tragicno in nesramno do tistih, ki gredo skozi cel proces samospoznavanja in samosprejetja.

Lahko bi tudi jaz napisala: premisli kaj napises in se bolj, premisli kako napises.

< Sporočilo je popravil bibasiba -- 9.2.2012 22:22:12 >

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: V dvomih
9.2.2012 23:51:02   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Ja kaj pa mateyka??? A po tvoje se za homoseksualnost odločiš? Ali misliš, da jo lahko vzgojiš?



oSEBE,ki jih poznam in so bile ali so v istospolni zvezi, so se odločile zaradi razočaranja z nasprotnim spolom.

Tu ne gre za moje/tvoje mnenje, ampak vzorec, ki ga vidim. Ne poznam nikogar, ki bi bil izključno v zvezah samo z istim spolom.

Kaj je potem zaključek?

Flower, pa ti sploh veš kaj pomeni homofobija? Očitno ne. Na tej temi ni niti enega posta s homofobno vsebino.

Pa še nekaj...poznaš samo neko teorijo, očitno pa ne poznaš nikogar, ki bi takšno drugačnost živel, da bi si lahko ustvarila realno mnenje . Na nas je res, da otroke učimo, da sprejmejo drugačnost. Tudi mene so moji starši. Še vedno pa to ne more rešiti tistih, ki drugačnost živijo. Pomagamo jim le toliko, da jim z nesprejemanjem ne povzroamo še večjega bremena, ki ga nosijo.

Ta tema se mi ne zdi popolnoma nič drugačna od tiste teme, kjer si neka druga anonimna želi sexati z drugim moškim. V obeh primerih gre gre za željo po skoku čez plot.

V tej temi sicer anonimna možu prizna, mož bi zraven, ampak ne želi, da je on z drugo.. v čem je point? En lahko skače, drugi ne...

A zato, ker gre za isti spol je skok čez plot popolnoma sprejemljiv, če pa gre za nasprotni spol, pa nastane cel hudič?

Mislim, da je to rezultat vsesplošnega idealiziranja istospolnih zvez, kjer sta partnerja/partnerici za vse večne čase ljubeča, ni prepirov, ooooooooh in sploh, medtem ko smo ostali že po defoltu alkohoiki in nasilneži, ki prežimo drug na drugega.

< Sporočilo je popravil mika -- 10.2.2012 0:01:00 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: V dvomih
10.2.2012 8:55:36   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: mika
IZVIRNO SPOROČILO: flower
Ja kaj pa mateyka??? A po tvoje se za homoseksualnost odločiš? Ali misliš, da jo lahko vzgojiš?


oSEBE,ki jih poznam in so bile ali so v istospolni zvezi, so se odločile zaradi razočaranja z nasprotnim spolom.


točno to. jaz sem v preteklosti voluntersko tesno sodelovala s skupino, ki je imela 90% istospolno usmerjenih žensk. vse so imele zgornje izkušnje. resnično.

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba
In govorit, da je nekaj tako osnovnega kot spolna usmerjenost ''''''''modna muha'''''''' ki se je nekdo ''''''''spomni'''''''' je tragicno in nesramno do tistih, ki gredo skozi cel proces samospoznavanja in samosprejetja.


meni se ne zdi modna muha. nisi pa zato že difolt rojen s tem in ni genetsko pogojena. po tej logiki bi morala homoseksulanost bit redno prisotna v družinah kjer se pojavi. pa je to res? tega ni nikjer napisanega. pojavljajo se povsod. torej sorry, genetika nima nič s tem. šizofrenija se pojavlja v družinah, to se da sledit in tukaj tam bi o tem lahko razpravljali, tudi alkoholizem ima to možnost. ampak homoseksualnost? dejte no, res bi rada videla en statistično empirični dokaz da je homoseksualnov družini (aka genetsko)..
če je pa genetsko, ni pa družinskega prenašanja, je pa verjetno edina možnost mutacija - kar se mi pa tudi ne zdi verjetno.

pa še glede psihologije in linkov in teorije - mislim, da je vsem jasno da imamo še vedno zelo malo znanja točno kako dejuje psiha, sploh pa spolne usmerjenosti. šele stopili smo na to pot. tako da ja - še vedno trdim da za stavek tak (homoseksualen) se rodiš, ni za limat klicajev in da je to nepremišljeno in preuranjeno.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.2.2012 8:57:49 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: V dvomih
10.2.2012 13:34:19   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Joj, prav bolni ste ej.. homofobi! Slabo mi je, ko berem take stvari, jezna sem...

In ja valda, da se bi otroci slabo počutili, če bi izvedeli, to pa zato, ker ste jih/jih boste tako VZGOJILI. Če boš nekoga že od malega učil, da je to normalno, mu to tudi BO normalno. Samo to bom komentirala, ker se mi sploh ne da:

1. Za homoseksualnost se ne odločiš.

2. Če se bo ona enkrat dol dala z žensko, ker ima tako fantazijo, zakaj bi pa to morali otroci izvedet in kako bo s tem njih prizadela??




Glej, homofob nisem. Me ne motijo, nisem do njih ne agresivna, ne kakorkoli nesramna, ne čutim se ogrožena.
Normalen pojav pa le ni. Pri nekaj odstotkih homoseksualne populacije ne moremo govoriti o normalnem pojavu. In zanimivo vprašanje, kako otroku razložiti. Še ne vem točno, ampak jaz otrokom sigurno ne bom rekla, da pa je to ja normalno. Drugačno, ampak ne normalno.
Da ne govorim, kako se ta homo scena propagira..spomnite se Britney in Madonno, ki sta se poljubljale- pravi hituser posted image kaj si bojo mlade punce mislile? Da je to  super moderno ali da sta ti dve pravi kmetavzarki?
p.s. se tudi pedofili rodijo kot pedofili, ali pa če se moškemu dopadejo 13 letnice? ok, ni za enačit, ampak vseeno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: V dvomih
10.2.2012 13:37:36   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Govoriva o zelo podobni stvari, ki se kaže tudi v deviantnih spolnih praksah, s katerimi ni nič narobe, dokler ne postanejo tako močno družbeno sprejemljive kot so recimo zdaj.



Točno to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: V dvomih
10.2.2012 20:24:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

homoseksualnosti, biseksualnosti in transeksusalnosti se ljudje 'ne grejo' in ni 'v modi' ampak se tak rodis! naj bo to ze enkrat jasno, da gre za nekaj, kar je mocnejse od tebe.


Če se rodiš - kako v skupini istospolnih štiriletnikov prepoznaš tiste, ki se že rodijo homoseksulano usmerjeni?
Kaj te navaja na trditev, naj bo enkrat že jasno? Od kje moč, da je to splošna resnica?

ps. ni potrebno vpiti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: V dvomih
10.2.2012 20:30:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Joj, prav bolni ste ej.. homofobi! Slabo mi je, ko berem take stvari, jezna sem...

In ja valda, da se bi otroci slabo počutili, če bi izvedeli, to pa zato, ker ste jih/jih boste tako VZGOJILI. Če boš nekoga že od malega učil, da je to normalno, mu to tudi BO normalno. Samo to bom komentirala, ker se mi sploh ne da:

1. Za homoseksualnost se ne odločiš.

2. Če se bo ona enkrat dol dala z žensko, ker ima tako fantazijo, zakaj bi pa to morali otroci izvedet in kako bo s tem njih prizadela??




Glej, homofob nisem. Me ne motijo, nisem do njih ne agresivna, ne kakorkoli nesramna, ne čutim se ogrožena.
Normalen pojav pa le ni. Pri nekaj odstotkih homoseksualne populacije ne moremo govoriti o normalnem pojavu. In zanimivo vprašanje, kako otroku razložiti. Še ne vem točno, ampak jaz otrokom sigurno ne bom rekla, da pa je to ja normalno. Drugačno, ampak ne normalno.
Da ne govorim, kako se ta homo scena propagira..spomnite se Britney in Madonno, ki sta se poljubljale- pravi hituser posted image kaj si bojo mlade punce mislile? Da je to  super moderno ali da sta ti dve pravi kmetavzarki?
p.s. se tudi pedofili rodijo kot pedofili, ali pa če se moškemu dopadejo 13 letnice? ok, ni za enačit, ampak vseeno.



Posh, na tej temi samo podpisujeva ena drugo user posted image .

No, jaz si za hčerko niti približno ne želim, da se pri sedemnajstih objema in poljublja s punco, oblečena tako, da ne bom vedela, ali je punca ali fant ali nekaj vmes.

Pač, sem stara user posted image  in starokopitna in so mi všeč moški, in so mi všeč pari ženska - moški in so mi všeč družine, ki po tem sistemu lepo funkcionirajo. Niti pod razno si za svojega otroka ne želim nič, kar bi odstopalo od tega dolgočasnega ideala. Lahko se sicer zgodi, ampak ne bom niti vesela niti zadovoljna zato, čeprav pri tem izbire nimaš, pač sprejmeš stanje, kar pa še ne pomeni, da ga sprejemeš za normalno in ne pomeni, da si zato homofob. No, to je še en razlog, da si za otroka tega ne želim, ta prikrita agresivnost, ki jo marginalna obnašanja prinašajo, skrita za fasado strpnosti.

(odgovor članu posh)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: V dvomih
10.2.2012 20:47:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mika
IZVIRNO SPOROČILO: flower
Ja kaj pa mateyka??? A po tvoje se za homoseksualnost odločiš? Ali misliš, da jo lahko vzgojiš?


oSEBE,ki jih poznam in so bile ali so v istospolni zvezi, so se odločile zaradi razočaranja z nasprotnim spolom.


točno to. jaz sem v preteklosti voluntersko tesno sodelovala s skupino, ki je imela 90% istospolno usmerjenih žensk. vse so imele zgornje izkušnje. resnično.


Po mojem poznavanju je homoseksualnost v zelo veliki in največji meri privzgojena:

Slaba vzgoja vodi v izbiro napačnega partnerja.
Izbira napačnega partnerja in z njo povezana razočaranja povzročijo premik k nasprotnemu spolu.
Toliko, zelo premočrtno.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: V dvomih
10.2.2012 22:47:19   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Govoriva o zelo podobni stvari, ki se kaže tudi v deviantnih spolnih praksah, s katerimi ni nič narobe, dokler ne postanejo tako močno družbeno sprejemljive kot so recimo zdaj.



Točno to.


....s tem, da več ni dovolj, da je družbeno sprejemljivo. Kolo se obrača v popolnoma drugo smer in se za sprevržene prikazujejo 'tradiconalne' družine, javno po TV. Ni je tako pogumne TV hiše, ki bi danes upala prikazat istospolno družino, v popolnoma isti vlogi.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: V dvomih
11.2.2012 11:53:06   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Govoriva o zelo podobni stvari, ki se kaže tudi v deviantnih spolnih praksah, s katerimi ni nič narobe, dokler ne postanejo tako močno družbeno sprejemljive kot so recimo zdaj.



Točno to.


Kar pomeni, v kolikor s spolnimi praksami načeloma ni nič narobe, jih niti ne moremo označiti za deviantne.

Kar pravzaprav razumeta kot deviantno, s čimer je nekaj narobe, je ravno težnja k močni družbeni sprejemljivosti tistega, kar se tradicionalno razume kot abnormalno. Trenutni družbeni imperativ je ravno vzpostavljanje družbene tolerance do različnih praks, tudi spolnih. Običajno se tukaj srečujemo z neko nedoslednostjo zahodne "demokratične" družbe, ko se izvaja nasilje nad domnevno nedemokratičnimi, totalitarnimi režimi ali celo kulturami, zaradi nestrinjanja z običaji, navadami in praksami, za katere se iz izključno zahodnega zornega kota smatra, da niso v skladu z univerzalnimi človekovimi pravicami, svoboščinami itd. Kar se dejansko dogaja je to, da se pod krinko človekoljubja izvaja ena najhujših represij do drugačnosti h kateri bojda tako težimo.

Podobno je tukaj, medtem ko si nekateri posamezniki prizadevajo izsiliti sprejemljiivost lastne individualnosti, istočasno sodijo o drugih kot moralno spornih itd.



IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Po mojem poznavanju je homoseksualnost v zelo veliki in največji meri privzgojena:

Slaba vzgoja vodi v izbiro napačnega partnerja.
Izbira napačnega partnerja in z njo povezana razočaranja povzročijo premik k nasprotnemu spolu.


Ali k drugemu partnerju. Če se že verjame, da je dotična seksualnost, družbeno pogojena, dajmo razmišljati v tej smeri tudi o drugih seksualnostih - med drugim recimo tudi heteroseksualnosti. Približno 2000 in nekaj let se verjame, da smo ljudje z razliko od strogo instinktivnega živalskega sveta razumna bitja, z dušo itd. Zagovorniki tradicionalnih vrednot glasno zavračajo uveljavljanje homoseksualcev, hetero naj bi bilo normalno narano itd. V kolikor je heteroseksualnost res strogo naravno dana, naj narava sama poskrbi za lastno uravnavo, čemu skrb, da bo izpostavljenost otroka spremenjenim družbenim okoliščinam (preveč "liberalnim" recimo) vplivala na njegovo moralno držo (morala btw ni nič naravnega, nekaj kar v naravi ne obstaja). Kaj pa, če je ravno sedaj, v časih povdarjanja človekove individualne narave, v trenutkih dozdevnega razpadanja družbene strukture (zadnje vsi vpijejo o skorajššnjem propadu civilizacije na svojem vrhuncu), v tem navidezno kaotičnem stanju moč uzreti tisto nekaj, kar se še najbolj vztraja v svoji pristni naravnosti, ali če želite, kar se upira kulturnosti, družbenosti... V vse večjemu razmahu različnih spolnih praks ni nujno videti izprijene, seksualizirane, destruktivne družbenosti, temveč je ravno današnja družbenost idealno platno za projekcijo dejanske (izprijene, seksualizirane,...) človekove naravnosti.

In v kollikor bi se to izkazalo kot resnično, se v naslednjem koraku ponuja sklep, da je  najbolj homogena, najstabilnejša, najbolj človeška (pa tokrat ne v zgrešenem pomenu te besede) kultura pravzaprav pleme. Oziroma tisto od česar smo se v zgodovini želelili goreče distancirati, ker več nismo želeli biti goloriti divjaki, ker smo se želeli "osvoboditi"... Pa se še kar naprej osvobajamo. Česa, se sprašujem, zdaj ko pa smo ravno na vrhuncu. Morda pa ravno tega. Zgodba o človeškem raju in drevesu spoznanja verjetno nikoli ni bila atako aktualna kot je danes.


< Sporočilo je popravil Bakfark -- 11.2.2012 12:06:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: V dvomih
11.2.2012 12:11:54   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Približno 2000 in nekaj let...



Pardon, temelji so bili postavljeni že mnogo prej.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: V dvomih
11.2.2012 13:25:27   
Anonimen
Kar pomeni, v kolikor s spolnimi praksami načeloma ni nič narobe, jih niti ne moremo označiti za deviantne. 


Tudi z debeluhi ni nič narobe, dokler debelost ne postane družbeno sprejemljiva kategorija.
Ali, v skrajnem, sicer teoretičnem primeru, ki pa je za razmišljanje nujen, ko postanejo vsi tako debeli i bolni, da so nesposobni za delo, kaj se zgodi z družbo kot celoto?


Kar pravzaprav razumeta kot deviantno, s čimer je nekaj narobe, je ravno težnja k močni družbeni sprejemljivosti tistega, kar se tradicionalno razume kot abnormalno. Trenutni družbeni imperativ je ravno vzpostavljanje družbene tolerance do različnih praks, tudi spolnih.


Mogoče je to tvoje razumevanje, moje ni, niti to ni splošni družbeni imperativ. Je pa težnja tistih, ki se ne najdejo v običajnih družbenih in spolnih vlogah, in ker je teh vse več (pustimo podrobnosti, zakaj), in ker so v svojem prikritem nezadovoljstvu, skritem za trendovsko drugačnostjo še prikrito agresivni, recimo podobno kot reklame, dajejo občutek, da je temu tako, pa ni. Standardno živeči ljudje, po principu družine, se pač ne mečejo ven, kako živijo in ne iščejo svojih potrditev v družbi, ker jih imajo doma.
Ali če želiš - tudi goljufati je modno, včasih se zdi, da že družbeno sprejemljivo.


V kolikor je heteroseksualnost res strogo naravno dana, naj narava sama poskrbi za lastno uravnavo,


Saj poskrbi - brez heteroseksualnosti bomo kot družba izumrli.


V vse večjemu razmahu različnih spolnih praks ni nujno videti izprijene, seksualizirane, destruktivne družbenosti, temveč je ravno današnja družbenost idealno platno za projekcijo dejanske (izprijene, seksualizirane,...) človekove naravnosti.


Kaj konstruktivnega in družbeno vrednega, tako za današnji čas kot za prihodnji, so prinesle lezbijke, geji, ljubitelji psov, swingerji,...? Konkretne dosežke mislim, ne samo navidezne svobode.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 11.2.2012 13:26:29 >

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: V dvomih
11.2.2012 17:24:25   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Kar pomeni, v kolikor s spolnimi praksami načeloma ni nič narobe, jih niti ne moremo označiti za deviantne. 


Tudi z debeluhi ni nič narobe, dokler debelost ne postane družbeno sprejemljiva kategorija.
Ali, v skrajnem, sicer teoretičnem primeru, ki pa je za razmišljanje nujen, ko postanejo vsi tako debeli i bolni, da so nesposobni za delo, kaj se zgodi z družbo kot celoto?


Napačno razumeš pojem družbene tolerance. "Toleranca do ..." ne pomeni, da se generalno teži, da naj bomo vsi takšni, ideološko ni to, da se za tolerantnostjo do neke marginalne skupine skrivajo subverzivne sile, ki želijo prevladati (bojda za vsem stoji močan homoseksualen lobi) -  ne skrbi, nobeden ti ne teži, da moarš biti lezbijka ali debela ali takšna ali drugačna, kar je v bistvu resnično ideološko je, da se do teh drugačnosti odnosimo strpno, razumevajoče itd., kar je iz vidika posameznika definitivno bolj sprejemljivo, kot da povsod doživlja družbeno kritiko ali da se nad njim izvaja pogrom. Analogno tvoji logiki - z ženskami filozofinjami ni nič narobe, dokler le ne postanejo družbeno ssprejemljiva kategorija - kdo bo pa kuhal??? Samo v opomin, da se ne pozabi kakšen je bil odnos do takšnih in podobnih v srednjem veku, marsikomu se še danes toži po grmadah srednjega, pa tudi kasnejšega veka.


Kar pravzaprav razumeta kot deviantno, s čimer je nekaj narobe, je ravno težnja k močni družbeni sprejemljivosti tistega, kar se tradicionalno razume kot abnormalno. Trenutni družbeni imperativ je ravno vzpostavljanje družbene tolerance do različnih praks, tudi spolnih.


Mogoče je to tvoje razumevanje, moje ni, niti to ni splošni družbeni imperativ.
 

Ko je konkretno govora o homoseksualcih (ravnokar ugotavljam, kako zelo mi gre na **** tale izraz), če naj bomo demokratična ali vsaj "demokratična" družba naj se istim dovolijo iste zakonske pravice kot heteroblabla... Osebne pravice in svoboščine naj bi bile zapisane v ustavi vsake demokratične republike in to je nekaj, čemur se na Zahodu splošno teži. Prejšnji zaključek malo bolj karikirano - koji klinac zabušavaš tukaj na forumu, teraj za štedilnik.



Je pa težnja tistih, ki se ne najdejo v običajnih družbenih in spolnih vlogah, in ker je teh vse več (pustimo podrobnosti, zakaj), in ker so v svojem prikritem nezadovoljstvu, skritem za trendovsko drugačnostjo še prikrito agresivni, recimo podobno kot reklame, dajejo občutek, da je temu tako, pa ni. Standardno živeči ljudje, po principu družine, se pač ne mečejo ven, kako živijo in ne iščejo svojih potrditev v družbi, ker jih imajo doma.


Čemu meniš služijo mediji, ki "iščejo resnico"??? Standardno živeči človek se načeloma informira preko medijev javnega obveščanja (beri teve, 24ur.com), ki mu med drugim služijo tudi kot sredstvo zadoščenja pravici, v primerih javnega linča navadno amoralnih, pohlepnih, spolno izprijenih elit, pri čemer se poistoveti z nič kaj blagimi, navadno pompoznimi obsodbami novinarske inštitucije, ki z novinarsko objektivnostjo blage veze nimajo. In ravno preko škandaloznih reportaž se ti isti standardno živeči v svojo družino zaverovani ljudje utrdij(m)o v svoji normalnosti, istočasno pa si odahnmo ob ravnokaršnjem spoznanju, da kljub vsem lastnem dreku le nismo tako obupni! Torej nam takšna odklonskost, dokler le je javno obsojena kot izprijena, deviantna, abnormalna, še kako služi kot referenca naši normalnosti. Vmes pa reklame, da lahko standardno živeči človek pride do infomacije o izdelku, ki naj mu služi v lastni potrditvi znotraj družine.   
In še nekaj, standardno živeči ljudje (spet, kaj naj bi to bilo, predvidevam misliš na navadnega družinskega človeka, kot sva najbrž oba) se običajno peha za boljšo kariero, si najde dva šihta ali vsaj boljši zaslužek, bere knjige, kakorkoli teži k izboljšanju, eni k superiornsti, da se lahko polno družbeno realizira, uveljavi, eni v službi, drugi v družbi, tretji pač tako da piše na neki tam forum...



V kolikor je heteroseksualnost res strogo naravno dana, naj narava sama poskrbi za lastno uravnavo,


Saj poskrbi - brez heteroseksualnosti bomo kot družba izumrli.


In to te skrbi v trenutku, ko nas je na svetu 7 in nekaj miljard, in imamo nevemkolko jedrskega arzenala???


V vse večjemu razmahu različnih spolnih praks ni nujno videti izprijene, seksualizirane, destruktivne družbenosti, temveč je ravno današnja družbenost idealno platno za projekcijo dejanske (izprijene, seksualizirane,...) človekove naravnosti.


Kaj konstruktivnega in družbeno vrednega, tako za današnji čas kot za prihodnji, so prinesle lezbijke, geji, ljubitelji psov, swingerji,...? Konkretne dosežke mislim, ne samo navidezne svobode.


Verjetno bi bila presenečena koliko kulturno, tehnološko ali kako drugače družbeno uspešnih ljudi v zgodovini naše civilizacije niso bili ali še vedno niso heteroseksualci. Ali pa sploh kakršnikoli seksualci, frojdovsko rečeno jim je ciljno inhibiran libido uspelo povzdigniti na višji nivo in se s kozlarijami, kot je seks dejansko sploh niso ubadali. Sicer pa, preseneča me tvoje razmišljanje, kulturni dosežki naj bi bili pogojeni s seksualno orientacijo??? In to ti???

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 11.2.2012 17:31:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: V dvomih
12.2.2012 16:17:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Verjetno bi bila presenečena koliko kulturno, tehnološko ali kako drugače družbeno uspešnih ljudi v zgodovini naše civilizacije niso bili ali še vedno niso heteroseksualci.


Ne sprašujem o ljudeh (ki so bili, vsaj jaz tako razumem, rojeni mami in očetu), ampak o pojavu. Torej, še enkrat, ker prvo vprašanje ni bilo precizno zastavljeno - kaj pozitivnega so v družbo prinesli pojavi in družbene skupine homoseksualcev, ljubiteljev psov, swingerjev,...?

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: V dvomih
12.2.2012 16:22:31   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ne sprašujem o ljudeh (ki so bili, vsaj jaz tako razumem, rojeni mami in očetu), ampak o pojavu. Torej, še enkrat, ker prvo vprašanje ni bilo precizno zastavljeno - kaj pozitivnega so v družbo prinesli pojavi in družbene skupine homoseksualcev, ljubiteljev psov, swingerjev,...?

Mene zanima kaj osebno so ti pojavi tebi osebno prinesli negativnega?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: V dvomih
12.2.2012 16:27:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Napačno razumeš pojem družbene tolerance. "Toleranca do ..." ne pomeni, da se generalno teži, da naj bomo vsi takšni, ideološko ni to, da se za tolerantnostjo do neke marginalne skupine skrivajo subverzivne sile, ki želijo prevladati (bojda za vsem stoji močan homoseksualen lobi) -  ne skrbi, nobeden ti ne teži, da moarš biti lezbijka ali debela ali takšna ali drugačna, kar je v bistvu resnično ideološko je, da se do teh drugačnosti odnosimo strpno, razumevajoče


Zelo si prepričan v moje (ne)razumevanje. Kar ni nič čudnega, gleda na to, da svojo neobupnost gradiš na medijskih (des)informacijah.

Povej mi en dober razlog, zakaj bi morala biti strpna recimo do debeluha, ki mu leva ritnica sili na moj sedež? In zakaj bi ga morala celo razumeti? Pa saj je samo debel...razumeti mora on sam sebe, če mogoče želi biti zdrav in zadvoljen. Od kje ideja, da naj bi ga jaz?


IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

In ravno preko škandaloznih reportaž se ti isti standardno živeči v svojo družino zaverovani ljudje utrdij(m)o v svoji normalnosti, istočasno pa si odahnmo ob ravnokaršnjem spoznanju, da kljub vsem lastnem dreku le nismo tako obupni! Torej nam takšna odklonskost, dokler le je javno obsojena kot izprijena, deviantna, abnormalna, še kako služi kot referenca naši normalnosti.


To pojasni vse - zakaj množica tako močno zahteva tolerantnost.

Beda lastnega življenja..in če že iz njega ne zna nič narediti, se vsaj primerja s "slabšimi" od sebe. Ko so tolerantni do nje, so tolerantni do svoje bede. Nič čudnega, da smo družba kot smo ali kot ste.

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: V dvomih
12.2.2012 16:29:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ne sprašujem o ljudeh (ki so bili, vsaj jaz tako razumem, rojeni mami in očetu), ampak o pojavu. Torej, še enkrat, ker prvo vprašanje ni bilo precizno zastavljeno - kaj pozitivnega so v družbo prinesli pojavi in družbene skupine homoseksualcev, ljubiteljev psov, swingerjev,...?

Mene zanima kaj osebno so ti pojavi tebi osebno prinesli negativnega?


Osebno čisto nič - se ne družim z njimi.

Družbeno pa - zamisli si, da so tvojemu otroku všeč psi...in si za spolnega "partnerja" izbere psa? Pozitivna sprememba v tvojem osebnem življenju?

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?