|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kerensa
10.2.2012 11:21:14   
arianna05
Ah, to je sedaj zaenkrat še vse v oblakih. Z možem se pogovarjava o tem. Sicer sva se pogovarjala tudi o možnosti, da se vrneva nazaj na Irsko, a recesija ji ni prizanesla. Sicer niso tako na psu kot Grki, a vseeno. Pa o Angliji sva tudi razmišljala, ker je pač v Evropi in je blizu, a nekako nama je Kanada obema pri srcu. Bila sem sicer v Montrealu, a le malo časa, da bi si ustvarila neko realno sliko. Vsekakor nameravam prej tja za kak mesec, da vidim kako in kaj. Na žalost je vse povezano s stroški, potem so tu še otroci. Tudi nanje je treba misliti. Ko sva se z možem odselila na Irsko, je bila najmlajša stara šele leto in pol, tako da je bilo kar se tega tiče, ok. Danes imava dva otroka, sicer sta še majhna (4 in 7 let), a tokrat se je treba res ustalit, saj otroci potrebujejo stalnost v svojem otroštvu, kar pa itak že same veste. Je pa tudi to res, da ni malo otrok, ki so se s starši odselili na tuje in začeli novo življenje. Otroci se prilagodijo dosti hitreje kot odrasli in hitro poženejo korenine. Skratka, to me ne skrbi. Skrbi me, da ko gremo, ne bi našli služb. Zato si je treba določene stvari razjasniti in to možnost vzeti v zakup, da potem razočaranje ni preveliko. A poskusila bom vsekakor, kajti kolikor se poznam, če ne grem, me bo v srcu vedno razjedal tisti: Kaj pa če... In v najinem primeru, bo moral eden od naju prvi tja, in nato povleči družino za seboj. Tako sva storila tudi z Irsko. Jaz sem šla prva, dobila službo in stanovanje, uredila papirje, in nato sta prišla še hči, pa mož. Je dosti lažje, ker ti ni potrebno razmišljati, kaj boš dal otrokom jesti, če slučajno ne dobiš takoj službe. Zase en odrasel že še poskrbi, za celo familijo je pa težje. Vsaj jaz tako razmišljam. So tudi primeri, ko gre cela družina naenkrat, a ponavadi si papirje zrihtajo že od doma, pač drugačne okoliščine.
Brala sem forume o Kanadi, cel kup nasvetov : http://can-slo.mojforum.si/search.php?search_author=bra.
Vem, da ni tako lahko kar iti, še posebej, če nimaš vize in službe. A nekaj izkušenj glede selitve v tujo državo imam, tako da velja poskusiti. V zakup jemljem tudi možnost, da nam ne uspe in da se bo treba vrniti, a o tem bom razmišljala ko/če pride do tega. V roku 2 let nameravam tja, toliko časa si nameravava z možem vzeti časa, da vse v miru premisliva in organizirava. Je pa tako, človek obrača, Bog obrne. Kaj pride v življenju, se ne ve.
Ko bom šla, bom vsekakor sporočila user posted image .

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kerensa
10.2.2012 11:49:13   
Daschi
Vav, dobra si, res. Bere se vse tako, na izi. V resnici pa najbrž ni.
Zakaj pa sploh hočeš v Kanado? Kaj je tam "boljšega" kot tu?

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu arianna05)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kerensa
10.2.2012 12:10:36   
ronja
Zara, a google desktop search imaš inštaliran? Je zastonj, pa fajn program, res! Samo precej placa pobere na disku. Probaj, saj ga lahko daš dol potem.
kerensa, wellcome back.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kerensa
10.2.2012 12:10:50   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Vav, dobra si, res. Bere se vse tako, na izi. V resnici pa najbrž ni.
Zakaj pa sploh hočeš v Kanado? Kaj je tam "boljšega" kot tu?


če lahko jest odgovorim, ker z mojim tut 'v oblakih' razmišljava o selitvi čez lužo - midva razmišljava o Massachusetts-u (mogoče se bom zadevo celo naučila črkovat, če se kdaj tja preselim user posted image ). je pa tko - moj ima tam službo za zihr, jest sicer ne, ampak bi že kej našla (lažje kot pri nas), trenutno delam prek študenta, sva v najemu in nimava otrok. Torej za naju prvi 'za' argument je - zakaj pa ne in če ne zdej, kdaj pa? drugi argument je seveda ta, da ima moj službo in da mava zagotovljene prihodke, s katerimi bi zlo udobno živela, tut če jest niti centa ne prinesem v gospodinjstvo (kar pri nas s 600€ mesečne najemnine kljub vsemu pač ne morš rečt) - pa ne da bi to hotla (bit gospodinja). tretji argument pa je, da noben od naju trenutno ne vidi, da se bo stanje v slovenji v kratkem izboljšalo - davki nas/vas tolčejo, še bolj nas bodo, očitno; nepremičnine se ne moreva privoščit kljub temu da ima moj tok visoko plačo, da vsak samo odpre usta. Jest služba... ja, lahko da me vzamejo tukej, lahko da ne (če me ne, bogve kje me bojo če sploh kje, kar je pa vseen neki denarja vsak mesec). Kot rečeno, predvsem naju pa nič ne veže tukej in bi šla 'poskusit' še nekam drugam. Bomo vidli, nekje v roku petih let user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kerensa
10.2.2012 13:22:34   
arianna05
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Vav, dobra si, res. Bere se vse tako, na izi. V resnici pa najbrž ni.
Zakaj pa sploh hočeš v Kanado? Kaj je tam "boljšega" kot tu?


Kako naj na to odgovorim? Slovenija je moja domovina. Vedno sem se rada vračala nazaj. Ko sem bila še samska, ni bil problem dvignit sidra, pa it. A sedaj, ko so otroci, pa si ne moreš več izmišljevat.
Kaj ima Kanada/tujina, česar Slovenija nima? Trenutno, boljši standard, upanje na boljšo prihodnost, ki je zaenkrat tu ne vidim. Žal. Slovenija me asociira na dolg tunel brez luči. Zdi se mi, da tu samo vegetiramo. Še vedno je nekaj takih, ki trdijo, da imamo ameriko tu, glede zdravstva, sociale,... Sicer se ne strinjam, ker gre vse v PM, a četudi to drži, pa najsi bo to delno ali popolnoma, se sprašujem koliko časa bo še tako? Večina govori, da bo samo še slabše, še več brezposelnih, vedno več mladih z izobrazbo, a doma,... Je pa res, da delo JE, če se hoče delat. Služb je manj, a še vedno so. Tako da, dokler ne bomo popolni reveži, se preživet da, a samo to. Jaz pa zase in za otroke želim malo več kot zgolj preživetje. In zaenkrat imam upanje, da je v tujini lahko lepše življenje, za tiste, ki želijo delat in se ne bojijo dela. Na začetku sem na Irskem delala v proizvodnji in na blagajni v eni trgovini. Sploh mi ni bilo mar. Tudi čistit bi šla, samo da imam na računu denar. Začetek je pač težak, a potem je od posameznika odvisno, ali želi naprej ali ne.
Tu v Sloveniji ni take možnosti. Na Irskem nisem gledala kaj koliko stane (ok, nisem kupovala Prade, D&G, fensi hrane,ipd), tu pa gledam na vsak cent. In nič ne vidim, da bi se stvari izboljševale. Ne pravim, da ni možnosti, da ne bi cel svet šel rakom žvižgat kar se standarda tiče, a dokler obstaja najmanjša možnost kakovostnejšega življenja za mojo družino, jo bom poskusila izkoristiti, dokler imam to željo v sebi. Traja že dolgo, dozoreva in ko bo zrela, bomo šli.
Ko sem bila v ameriki (ameriški način življenja mi je bližji kot evropski), je bilo TO TO. Sicer mi določene stvari v S. Ameriki niso všeč, zato pa nameravamo v Kanado. Vsaj zdravstvo je, kot sem slišala in brala, urejeno.
Mislim pa, da je nekomu kot si ti (oprosti mi, prosim, nič slabega ne mislim, ti si najbrž take vrste, ki razen na dopust ne gre nikamor, in niti v sanjah ne pomisliš, da bi šla živeti kam drugam, toliko bolj, ker si mama. Saj imaš otroke, kajne?In to je v redu. Spoštujem raznolikost, in HB da smo ljudje različni, drugače bi vladal kaos, mar ne user posted image ) težko razložit zakaj nekoga vleče proč, ali zakaj nekdo želi s trebuhom za kruhom v tujino. Preden sem imela otroke, sem bila zelo nemirnega duha, sedaj ko jih imam, se zadržujem in poskušam na nek način urediti, da bi bila volk sit in koza cela. Toda verjemi, če bi bilo v Sloveniji drugače, ne bi šla proč. Zavedam se, da je varnost še vedno na nivoju in zelo pomembna v časih, v katerih živimo, in da imajo moji otrci mirno življenje (živimo ob morju) in poleti smo vsak dan na plaži (HB, ker ni denarja za dopuste, žal).
Kot sem rekla, pojma nimam kaj nas čaka jutri, kaj šele v bližnji prihodnosti ali čez dve leti, v kolikor imam namen proč. Toda zaenkrat je tako, da načrtujeva z možem ta podvig, videli pa bomo, kaj se bo zgodilo.
Je pa res, ni lahko. Daleč od tega. Govoriti, da greš ali želiš iti, je eno. Dejansko oditi je nekaj drugega. Vsakokrat, ko sem zvečer pred odhodom v tujino opazovale potovalke, me je stiskalo pri srcu in dvomi so naselili mojo dušo (dobesedno), a poti nazaj ni bilo več, odločala sem se dosti časa in načrtovala, brala, spraševala. Preveč, da bi se povlekla nazaj. V bistvu ne moreš vedeti ali si se prav odločil, dokler ne stopiš na tuja tla. Takrat začutiš ali si naredil prav ali ne. In od tam greš dalje. Ali pa nazaj domov. Če se zmotiš, Bog pomagaj, smo ljudje, zmoljivi in z napakami. Na njih se učimo, čeprav za ene plačamo višjo ceno kot za druge. A vse to nas bogati. Ob tem duhovno rastemo in se razvijamo. Jaz sem naredila dosti napak. Ena večjih je bila odločitev, da se vrnemo nazaj v Slovenijo (čeprav kdo ve, kajne?).
Tako da, lepo je da smo si različni in da pišemo o naših izkušnjah, da jih delimo z drugimi. Nekomu lahko tudi nevede pomagamo z njimi, mar ne?

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kerensa
10.2.2012 13:42:54   
Colt

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
Kaj je tam "boljšega" kot tu?


Tam delodajalci redno plačujejo socialne prispevke zaposlenim.
Tam ni treba fizičnemu delavcu v gospodarcu čakat na minimalno plačo pol leta.
Tam deluje pravna država.
Tam imaš s poštenim delom dejansko šanse nekaj ustvarit. Ne pa samo držat gor tajkune, nesposobno birokratsko državo, sodstvo, parlamentarce in en kup lenuhov!

Dobri razlogi? Verjamem da mnogim popolnoma neznani!




_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kerensa
10.2.2012 13:49:27   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Colt


IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
Kaj je tam "boljšega" kot tu?


Tam delodajalci redno plačujejo socialne prispevke zaposlenim.
Tam ni treba fizičnemu delavcu v gospodarcu čakat na minimalno plačo pol leta.
Tam deluje pravna država.
Tam imaš s poštenim delom dejansko šanse nekaj ustvarit. Ne pa samo držat gor tajkune, nesposobno birokratsko državo, sodstvo, parlamentarce in en kup lenuhov!

Dobri razlogi? Verjamem da mnogim popolnoma neznani!





Colt....a ti si že tam.....?

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kerensa
10.2.2012 13:51:55   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Colt....a ti si že tam.....?

user posted image user posted image user posted image

Za to kar je navedel Colt pa ne rabiš hodit v Kanado, vse dobiš v paketku v Avstriji.


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:02:15   
Daschi
arianna05, dobro si to napisala.
Se strinjam, res sem človek, ki gre najraje na morje user posted image
In če bo sreča mila, bom nekoč nekje ob morju, eno državco naprej. user posted image

Dobro, z vsem se strinjam, Kanada je najbrž tudi ena izmed boljših opcij, ampak, znati moraš jezik, imeti moraš izobrazbo. Danes ni tako, kot je bilo pred 50 leti, ko je npr moja mati pri 18ih odšla od doma v nemčijo. Brez šole, brez znanja tujega jezika. Ali pač?

Zanimiva sta mi dva, osebno ju ne poznam, poznam pa negovo mamo, kot smrkavca sta šla z nahrbtnikom v Kenijo, danes imata tam turistično agencijo, hišo ob morju, družino in dobro jima gre. Ja, za to moraš kar imeti jajca.
In kot praviš ti, veliko lažje je, ko še ni otrok. Dobro, da veš kam greš, da te čaka stanovanje, služba, ja. Da greš pa na slepo ... to moraš biti pa pogumen.

Colt, ti pa ne čepi tu med službenim časom. Zato pa je tako pri nas ...

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:18:03   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
Colt, ti pa ne čepi tu med službenim časom. Zato pa je tako pri nas ...

user posted image user posted image user posted image user posted image Že kr nekaj časa sem doma user posted image Misliš da so vse ostale, sodelujoče v net aktivnostih tudi doma? Hmmm...its a hard job...

< Sporočilo je popravil Colt -- 10.2.2012 14:19:31 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:19:35   
Daschi

IZVIRNO SPOROČILO: Colt


IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
Colt, ti pa ne čepi tu med službenim časom. Zato pa je tako pri nas ...

user posted image user posted image user posted image user posted image Že kr nekaj časa sem doma user posted image



A res? A maš kej zvito al kaj? A si na bolniški?

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:21:43   
Colt
Daši, če povem po pravici, en kup frej ur (nadur) mam v dobrem ;) In sem se zmenil s šefom. To je to.

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:23:57   
Daschi

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Daši, če povem po pravici, en kup frej ur (nadur) mam v dobrem ;) In sem se zmenil s šefom. To je to.



Aja. No, fajn. To pa tud paše, a nede?

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:31:06   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
Colt, ti pa ne čepi tu med službenim časom. Zato pa je tako pri nas ...

Že kr nekaj časa sem doma user posted image Misliš da so vse ostale, sodelujoče v net aktivnostih tudi doma? Hmmm...its a hard job...

Jst vedno kadar sem na netu sem doma, Colt.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:38:32   
Colt

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Jst vedno kadar sem na netu sem doma, Colt.

Sva že dva.


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kerensa
10.2.2012 14:48:13   
arianna05
IZVIRNO SPOROČILO: Colt


IZVIRNO SPOROČILO: Daschi
Kaj je tam "boljšega" kot tu?


Tam delodajalci redno plačujejo socialne prispevke zaposlenim.
Tam ni treba fizičnemu delavcu v gospodarcu čakat na minimalno plačo pol leta.
Tam deluje pravna država.
Tam imaš s poštenim delom dejansko šanse nekaj ustvarit. Ne pa samo držat gor tajkune, nesposobno birokratsko državo, sodstvo, parlamentarce in en kup lenuhov!

Dobri razlogi? Verjamem da mnogim popolnoma neznani!

Grobo povedano, a popolnoma resnično. Temu se reče Bobu Bob user posted image
V tej državi ti drek lepo zavijejo in ti ga prodajajo pod različnimi imeni, ki naj bi dajali državljanom upanje na lepši jutri. To se zelo lepo vidi v času volitev.



(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kerensa
10.2.2012 16:52:38   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Colt....a ti si že tam.....?

user posted image user posted image user posted image

Za to kar je navedel Colt pa ne rabiš hodit v Kanado, vse dobiš v paketku v Avstriji.



Torej se je Colt odselil v Avstrijo......user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kerensa
10.2.2012 21:46:34   
Pia73
OMG!

Sem čisto pozabila, da sem tole vprašala,...no, sem se spomnila,...

Jaz sem prišla na RR po,..ne vem, full časa. In v parih temah sem videla, da ni Kerense. In kljub temu, da je meni Kerensa "hecna" s svojim življenjskim stilom mi je zanimiva. No, vedno sem jo rada brala. Me je vsaj nasmejala, če nič drugega. In jaz sem resno spraševala ampak odgovorov nisem dobila,.. In meni ne gre NY nič v nos, prisežem, da ne. Vsak po svoje pesmi poje. In jaz ne bi šla v tujino živet, vsaj na način, ko ga tu opisujete ne.
Kerensa se me pa verjetno ne spomni, sicer bi morda vedela, da se glih ne zajebavam,... Ok, jo pa razumem, da ji ni za odgovarjat, vsak po svoje pač. Morda le to: Si napisala knjigo? To me še skoraj najbolj zanima. In tudi jaz nisem RRmrha,...

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu arianna05)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kerensa
11.2.2012 9:34:36   
Daschi

IZVIRNO SPOROČILO: Pia73

OMG!

Sem čisto pozabila, da sem tole vprašala,...no, sem se spomnila,...

Jaz sem prišla na RR po,..ne vem, full časa. In v parih temah sem videla, da ni Kerense. In kljub temu, da je meni Kerensa "hecna" s svojim življenjskim stilom mi je zanimiva. No, vedno sem jo rada brala. Me je vsaj nasmejala, če nič drugega. In jaz sem resno spraševala ampak odgovorov nisem dobila,.. In meni ne gre NY nič v nos, prisežem, da ne. Vsak po svoje pesmi poje. In jaz ne bi šla v tujino živet, vsaj na način, ko ga tu opisujete ne.
Kerensa se me pa verjetno ne spomni, sicer bi morda vedela, da se glih ne zajebavam,... Ok, jo pa razumem, da ji ni za odgovarjat, vsak po svoje pač. Morda le to: Si napisala knjigo? To me še skoraj najbolj zanima. In tudi jaz nisem RRmrha,...



Saj vemo, saj vemo. user posted image

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kerensa
11.2.2012 12:29:06   
Kerensa*
Ah, kje, Pia - ni časa. Vsake toliko dodam kakšno pol-poglavje o kakšnem tekočem in dovolj zanimivem dogodku - ampak to je pa tudi to. Ni časa, ni denarja in v bistvu niti ni prave volje, da bi avtobiografijo res izdala. Zaenkrat še nisem pripravljena (psihično) na posledice. user posted image

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 70
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?