|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes- part 45
6.10.2005 14:15:28   
tejka24
Živjo!

Naša user posted image spi, tko da se lahko mal razpišem.

Ko sem hodila na kontrole k Tomažičevi med nosečnostjo sem spoznala eno, ki je pričakovala 5. otroka user posted image . No, Digi vidiš da imamo ta sladke lahko tud tolk otrok user posted image . Je pa res, da zdravniki medna niso bili preveč navdušeni nad tem. Jaz si tudi želim imeti več otrok (ene 3, če bo šlo). Upam, da bo vse v redu glede sladkorne pa se bo verjetno dalo tud to izpeljat!

Digi, kaj pa ti študiraš? A hodiš na faks v Lj? So vama pa res pozno dali datum za kontrolo. No mogoče pa bo v tem času kaj ratalo in boš user posted image tko da sploh ne bosta rabla it.

Pa še eno vprašanje za tiste, ki imate črpalko. A so kateri odobrili črpalko po tem, ko je v veljavo prišel nov zakon? Za kolk časa pa ste jo dobile. Meni so lani podaljšali za eno leto, tko da bi zdej oktobra poteče. Sem pa dobila obvestilo iz ZZZS-ja, da mi mora diabetolog napisat priporočilo in bodo potem odločili kako naprej. Upam, da bom črpalko še imela. Sem se že tolk nanjo navadla, da si sploh ne predstavljam kako bi šlo brez.

Lep pozdrav!
Tejka



(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Diabetes- part 45
6.10.2005 14:54:49   
digi
Halo, lepo da ti tvoj angelček da malo časa za nas user posted image .... No, jaz študiram v MB prevajalstvo in tolmačenje - nemščina ter filozofijo, vzporedno pa sedaj še ekonomijo.... Sem optimistka kaj?! user posted image  Tipica ona s petimi.... No, sem vesela, da nisem edina z željo po treh otrokih- me je že skrbelo, da me bo spet kdo grajal, ker sem opazila, da je zelo malo takšnih, ki danes sploh odobravajo, da študentke zanosijo, zraven tega, da imajo ljudje več otrok. Zdi se mi, da je to danes čist out.... Pa kaj češ: svet je čudenuser posted image ... Saj kar se tiče pa datuma pa se je tud moj zezal, češ, da do takrat bom jaz že 3x donoslauser posted image ! Najboljše pa je bilo, ko so mu pač rekli, da 3 dni prej ne sme imeti spolnih odnosov: mater kolk šal je na to temo zbijaluser posted image  .

Pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Diabetes- part 45
10.10.2005 7:56:38   
Alja1
Jutro, "ta sladke"!

Najprej za Tejko in Kinokijo: mali dve sta taki cukrčki, da bi jih človek kar popapcal user posted image

Pa še ena za Tejko: jaz sem dobila črpalko po uveljavitvi novega Zakona. Samo ne vprašaj kakšne težave sem imela, ker Tomažič ni napisala vredu priporočila. Najprej sem dobila negativni odgovor, potem sem preko odvetnika vložila pritožbo, pa še Tomažič sem morala prosjačiti, da je napisala novo mnenje. Očitno sem bila prva, ki ni user posted image  in potrebuje črpalko. Bistvo je samo to, da mora diabetolog točno po alinejah napisati (tako kot je to navedeno v novem Zakonu), zakaj naj bi bil diabetik do nje upravičen (nezavedanje hipoglikemij, 6-mesečna neuspešna intenzivirana inzulinska terapija, ...). Mislim, da obstaja omejeno število črpalk, ki jih lahko letno "izdajo" odraslim osebam. Pozanimaj se pri Tomažič, pa čimprej v akcijo, kajti novo leto bo vsak čas tu. Pa veliko sreče!
Sama sem imela slabe izkušnje s Tomažič user posted image , tako da če ne bi bilo Janeža user posted image  user posted image , ki mi je dajal nasvete, ne vem, če bi bila danes lastnica Minimedove pumpice.

Pri nama še nič novega. Trenutno se mi ponuja ena velika poslovna priložnost (MB), ki jo želim po eni strani "zagrabiti", po drugi pa sem skeptična, ker bom morala user posted image  "prestaviti" za kakšno leto. Tako, da sploh ne vem, kaj naj naredim. Dejstvo je, da tu kjer sem zaposlena (8,5 let) nisem najbolj zadovoljna in da si že dolgo potihem želim spremembe. Priložnost, ki se mi ponuja je enkratna, mogoče celo neponovljiva, po drugi strani pa je tudi želja imeti user posted image  velika. Oboje naenkrat ne bo šlo in kmalu se bo treba odločiti.

Upam, da druge ne pestijo podobni problemi.

Imejte se lepo, pazite nase in user posted image  in seveda na dobre cukre.

LP
Alja user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Diabetes- part 45
12.10.2005 10:28:13   
biba77
Punce, pozdravljene! user posted image

Upam, da ne zamerite, ker sem kar vskocila a imam eno vprasanje za vas. Vceraj sva z user posted image bila na obisku in me je kolega cisto prestrasil. Sama sem namrec cisto frisna nosecka in res non stop zejna. Spijem dnevno 3.5 L vode, ostalih tekocin sploh ne stejem (mleko, juhe, kak sok...) in me je ze opozoril na nosecniski diabetes. user posted image

A mi poveste, kako so ga pri vas odkrili in ali ste ze pred tem kazale kaksne znake v tej smeri? Je to odvisno tudi od konstitucije telesa (sem na meji z prekomerno tezo).

Hvala in se opravicujem, ker se vmesavam v debato. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lep dan vam se zelim! user posted image


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Diabetes- part 45
12.10.2005 16:27:56   
digi
Pozdravljene,
biba77, jaz nimam izkušenj z nosečniškim diabetisom, lahko pa ti poven kakšne znake sem imela: 5-6 litrov tekočine, neprestano WC, videla nisem skoraj nič več, na nogah sem imela okrog nohtov vse zagnojeno, krče sem imela ponoči full v nogah, ugabno vnetje genitalij, zadah, shujšala sem kljub temu, da sem normalno jedla (edina pozitivna stvaruser posted image ), utrujenost,.... no to je bilo to, vendar po moje pri nosečniški varianti niso tako ostri znaki- ne vem. Jaz bi šla na tvojem mestu nemudoma k zdravniku, da ti vzamejo kri in boš takoj videla ali pa če poznaškoga, ki ima sladkorno in aparat za merit cuker, pa ti naj zmeri. Vendar ti polagam na srce, da če obstaja sum, ne ugibaj in preveri!
Alja1 tebi pa želim, ne glede na to za kaj se boš odločila, obilo uspehauser posted image

Pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 55
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?