|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj dajmo glasovat proti novemu družinskemu...
21.3.2012 23:09:38   
ruby19
Kopiram kar je napisala Sanja Lončar (Skupaj za zdravje človeka in narave) in SEM ABSOLUTNO PROTI NOVEMU DZ!!!

Ponavadi smo v svojih sporočilih kratki, vendar pa je problematika družinskega zakonika tako zapletena, da smo zares vložili precej časa, da smo se prebili skozi trenutni zakonik in skozi tistega, ki ga bomo potrdili ali zavrgli na referendumu. V interni javni razpravi, v kateri nam je svoje utemeljeno mnenje poslalo veliko ljudi, smo zbrali povzetke, za katere menimo, da so zares potrebni tehtnega premisleka.
Če vas zanima naše strnjeno mnenje, naj povemo naslednje – ko damo na stran “kost za glodanje”, ki se nanaša na istospolne pare (še najslabša rešitev na tem področju bo imela vpliv le na nekaj odstotkov prebivalstva), nam ostane veliko večji Trojanski konj, totalitaristične rešitve, ki se lahko prikradejo v življenje vseh nas. 
Pravijo, da je bil zakon pripravljen v sodelovanju s centri za socialno delo. V to ne dvomim. Ko ga berem, bi celo rekla, da so centri za socialno delo napisali svoje "pismo Božičku", v katerem so navedli, kakšne vse pravice bi radi imeli, brez omejitev in brez sankcij. Tako imamo pred seboj zakon, ki centrom za socialno delo dejansko omogoča nenadzorovano moč, po drugi strani pa od njih ne zahteva sankcij za morebitne napake, do katerih bo morda prišlo. 
Koliko so popolni, pa vidimo že po izrednem stanju, ki nastaja zaradi obračunov starševskih dodatkov v teh dneh. Na tisoče ljudi je v eksistencialnih težavah, “ker centrom ne dela nova programska oprema”. Jim bo po sprejemu tega zakona vse začelo delati, kot bi moralo? Bodo iz svojih vrst izločili tiste,ki so se že v preteklosti izkazali za neučinkovite ali celo podkupljive v svojih dejanjih? Bodo vsi čez noč postali angeli varuhi naših otrok? So le pomanjkljivosti obstoječega zakona krive za vrsto sramotnih napak, ki se v Sloveniji dogajajo?
Novi zakon socialnim delavcem daje večja pooblastila kot policiji, starše pa postavlja v položaj krivih, dokler ne dokažejo svoje nedolžnosti. 
Nazadnje so imeli takšno moč pri nas partijski sekretarji, pred tem SS, še malo dlje nazaj pa inkvizicija. Menim, da še ene lekcije, kaj prinaša moč brez nadzora, ne potrebujemo. 
Dobri nameni, s katerimi nas prepričujejo zagotovniki so nesporni – vendar morajo biti tudi natančno zapisani, nove pravice pa morajo za seboj prinesti tudi merljive odgovornosti tistih, ki jih bodo dobili. Zato sem PROTI zakona, ki je napisen površno z veliko nedorečenosti in pravnih lukenj, ter možnostmi za zlorabe.
In da ne bo vse skupaj zvenelo kot politični pamflet, vas vabimo, da si preberete nekaj zelo spornih členov zakonika, o katerih boste odločali v nedeljo. 
Ali je revščina greh?Družinski zakonik omogoča centrom za socialno delo, da vam otroka začasno ali trajno odvzamejo, če je to v materialno korist otroka. 10. člen "Otroci uživajo posebno varstvo države vselej, kadar je ogrožen njihov zdrav razvoj in kadar tozahtevajo druge koristi otrok."160. člen (2) "Otrok je ogrožen, če je utrpel ali je zelo verjetno, da bo utrpel škodo, in je ta škoda oziroma verjetnost, da bo škoda nastala, posledica storitve ali opustitve staršev ali posledica otrokovih psihosocialnih težav, ki se kažejo kot vedenjske, čustvene, učne ali druge težave v njegovemodraščanju."(3) "Škoda iz prejšnjega odstavka obsega škodo na telesnem ali duševnem zdravju in razvoju otroka ali na otrokovem premoženju."
Nihče pameten ne bo pomislil, da bi lahko prišlo do tega, da bi hoteli staršem odvzeti otroke, ker jim zamaka hiša. Pa se prav takšna drama dogaja nedaleč proč, na osnovi podobnih pravic, ki jih ima center za socialno delo. Oglejte si dramo družine Trifunović in pomislite, kaj se bo zgodilo, če jutri (ne po svoji krivdi) ostanete brez službe in boste prisiljeni živeti v nekomfortnem stanovanju. Ali če boste za svoje delo dobivali vedno manj denarja, kar vas bo potisnilo na prag revščine? 
Bo “škoda na otrokovem premoženju” in njegova prikrajšanost za “druge koristi”, ki jih ne boste mogli plačati, razlog, da vašega otroka dajo nekomu, ki je bolj premožen?Srhljivo, vendar lahko zakon, kot je zdaj napisan, brez omejitev in varoval, to dopušča. Praksa, ki jo lahko vidite na spodnjem posnetku, pa to potrjuje. Tolmačenje, da niso tako mislili, ko so zakon pisali, ne bo imela nobene pravne veljave, če bo kdo želel zlorabiti takšno ohlapno zakonodajo.
https://blip.tv/miroslavm/drama-porodice-trifunovic-27-2-2012-5987368
Prehrana po zakonu?Družinski zakonik se v že navedenem 160. členu spušča tudi v odločitve, povezane z zdravljenjem, prehrano in vzgojo otroka. V 176. členu pa celo dodaja: "Sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju otroka brez soglasja staršev ali v nasprotju z njihovo odločitvijo, kadar je to nujno potrebno, ker je ogroženo njegovo življenje ali je huje ogroženo njegovo zdravje." In če lahko pri tem členu upamo, da je beseda "ogroženo življenje" zadostna varovalka pred zlorabami, je tukaj še vedno 160. člen (glej zgoraj), ki je napisan tako široko, da dejansko ne morete dokazati, da je vaše ravnanje pravilno. 
Če se, denimo, prehranjujete vegetarijansko in boste celo z zdravniškim pregledom dokazali, da je vaš otrok zdrav, še vedno obstaja odprti sum, ali mu bo vaše početje danes morda škodovalo v prihodnosti. 
Člen je zapisan zelo ohlapno in ga mnogi še opazili niso. Prah se je dvignil, ko je na javni predstavitvi tega zakona njegova zagovornica dr. Mateja Končina Peternel, sodnica Vrhovnega sodišča RS, izjavila naslednje: "... da starši včasih iz raznih verskih in drugih prepričanj pač odločajo o različni prehrani otroka, ki seveda ni (v redu – naš pripis)..., ali pa celo zavračajo različne zdravstvene in zdravniške posege, s čemer seveda otroka ogrožajo." Citirani stavek dr. Mateje Končina Peternel je problematičen za mnoge starše. Kaj je "različna prehrana otroka, ki seveda ni ..., s čimer seveda otroka ogrožajo"? Se lahko starši, ki otrokom dajejo vegetarijansko ali vegansko prehrano, upravičeno bojijo, da bodo obtoženi ogrožanja otroka in se morda znašli v katerem izmed postopkov za odreditev ukrepov za varstvo otroka po DZ? 
Je imela dr. Končina Peternel morda v mislih hitro, ničvredno hrano (junk food), sladkarije, predelano hrano, hrano, ki vsebuje antibiotike, hormonske motilce, pesticide, herbicide, težke kovine, konzervanse itd., skratka hrano, za katero je danes že vsakemu normalno razgledanemu človeku jasno, da "seveda" otroku škodi? Bojim se, da ne – namreč to je prehrana, ki jo uživa velika večina otrok, tako doma kot tudi v državnih šolah in vrtcih, torej ni "različna", pa tudi ne moremo je pripisati "raznim verskim in drugim prepričanjem staršev". Na žalost torej ne moremo upati, da bodo ukrepali pri tako eklatantnem ogrožanju zdravja otrok. Ostane torej prehrana, ki se razlikuje od načina prehranjevanja večinskega dela prebivalstva – vegetarijanska prehrana in njene različice.
Bojazni staršev, da se vegetarijanska prehrana s strani državnih institucij in medicinske stroke lahko smatra za prehrano, ki otroku škodi, so zelo realne. V nasprotju s tujimi prehranskimi strokovnjaki namreč naši pediatri menijo, da vegetarijanska prehrana za otroke do dveh let sploh ni primerna, pozneje pa morda ni škodljiva (mnenje Razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo o primernosti vegetarijanske prehrane, z dne 24.5.2006, je nedvoumno: "Mnenje strokovnjakov pediatrične klinike je, da /.../ je vegetarijanska prehrana po drugem letu morda lahko ob strogo nadzorovani in dragi sestavi neškodljiva (nobenih znanstvenih dokazov pa ni, da bi bila koristna). V praksi je sestava vegetarijanske prehrane zaradi strokovnih in ekonomskih vzrokov pogosto pomanjkljiva in kot taka zdravju celo škodljiva in je zato splošno ne priporočajo.") 
Več o tem, kaj o vegetarijanski prehrani meni slovenska pediatrična stroka in koliko se to ujema s strokovnimi smernicami v tujini, si lahko preberete na naslednjem spletnem naslovu: http://www.ekomagazin.si/Prehrana/Prehrana/Slovenski-pediatri-niso-strokovnjaki-za-prehrano-otrok.html
V intervjuju s prim. Marjeto Sedmak, dr. med., svetnico, v. d. predstojnika Kliničnega oddelka za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, o novih smernicah prehranjevanja dojenčkov (od rojstva do 1. leta starosti), ki so bile na nacionalni ravni sprejete v letu 2010 (celotni intervju lahko najdemo na spletni stranihttp://www.nasa-lekarna.si/sl/clanki/clanek/nove-smernice-prehranjevanja-dojenckov/), je nadalje jasno izraženo tudi stališče stroke glede veganske in makrobiotične prehrane: "Vegansko in makrobiotično prehrano pa absolutno prepovedujemo, saj sploh nista primerni za dojenčka." Če povzamem: po mnenju slovenske stroke je vegetarijanska hrana za otroke do drugega leta starosti zagotovo škodljiva, po drugem letu starosti pa morda ne. Veganska in makrobiotična prehrana pa sta absolutno prepovedani za otroke do 1. leta starosti. Glede na citirana določila 160. člena DZ pridemo do sklepa, da je dejansko ogrožen otrok, ki še ni star dve leti in uživa vegetarijansko prehrano, verjetno ogrožen je vegetarijansko hranjen otrok, starejši od dveh let (stroka pravi, da morda ne, pri čemer pa še dodaja, da je vegetarijanska prehrana v praksi pogosto škodljiva in se zato na splošno ne priporoča), najbolj ogroženi pa so dojenčki do 1. leta starosti, ki uživajo vegansko ali makrobiotično prehrano. Za vse te kategorije otrok iz citiranih stališč stroke jasno izhaja, da že trpijo ali je zelo verjetno, da bodo utrpeli škodo, in da je ta škoda oziroma verjetnost, da bo škoda nastala, posledica storitve ali opustitve staršev. S tem je podan pogoj za izrekanje ukrepov za varstvo koristi otroka.
Zdravljenje otroka proti vaši volji. Zdravljenje v nasprotju z voljo starša do zdaj ni bilo možno. Zakon o pacientovih pravicah v 35. členu določa, da z izjemo nujne medicinske pomoči pri otroku ni dovoljeno opraviti posega brez dovoljenja staršev, pri težjih posegih (operativni ali drugi medicinski poseg, povezan z večjim tveganjem ali večjo obremenitvijo, oziroma medicinski poseg, ki utegne imeti pomembne posledice za otroka) morata dati privolitev oba. Odmik od teh načel v Družinskem zakoniku, pravzaprav možnost izničenja tega temeljnega upravičenja staršev, bistva starševske skrbi (o čemer do zdaj sploh ni bilo govora), pomeni pot v neznano in odpira mnoga vprašanja.
176. člen:"Sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju otroka brez soglasja staršev ali v nasprotju z njihovo odločitvijo, kadar je to nujno potrebno, ker je ogroženo njegovo življenje ali je huje ogroženo njegovo zdravje."
1. Kaj sodi pod pojem "zdravljenje"? Tudi naši odvetniki so si vzeli čas in raziskali, kaj sodi pod opredelitev zdravljenja. 
Na podlagi ustavne odločbe številka U-I-127/01-27 se pod pojmom zdravljenja šteje tudi cepljenje. Odločba pravi, da je treba "izraz 'zdravljenje' iz tretjega odstavka 51. člena Ustave /…/ razumeti široko, tako da zajema uporabo vsakega posameznega zdravstvenega ukrepa, bodisi kurativnega bodisi preventivnega, torej kakršnega koli medicinskega posega". Torej se lahko socialni delavec namesto vas odloča, ali bo vaš otrok zaužil antibiotike, ali ga bodo operirali, obsevali, mu dovajali kemoterapijo, dajali pomirjevala ali ga izpostavili drugim posegom. 
Zasliševanje brez vednosti staršev181. člen dovoljuje socialni službi, da zaslišuje otroke brez soglasja staršev. Morda je ta ukrep res nujen za najhujše oblike ogrožanja otrok, kot sta spolna zloraba ali fizično trpinčenje, vendar v zakonu to ni opredeljeno.  181. člen(omejitev pravic staršev v postopkih pred centri za socialno delo)(1) Center za socialno delo lahko v postopkih v zvezi z otrokom razgovor z otrokom opravi brez soglasja staršev, če oceni, da je to v korist otroka.(2) Zaradi varstva koristi otroka lahko Center za socialno delo staršem zavrne vpogled v zapisnik o razgovoru z otrokom.
Povedano drugače, centri za socialno delo dobivajo izredna pooblastila brez omejitev, če pa jih bodo zlorabili, s tem ne bodo kršili zakona, saj zakon ne opredeljuje, kdaj bo šlo za zlorabo teh pooblastil. 
Recimo, da bo večina socialnih delavcev ravnala po vesti in le v dobro otroka. Ali smo res prepričani, da ob takšnih nedorečenostih in luknjah v zakonu ne bo prišlo tudi do zlorab novo pridobljene moči brez nadzora?
Grožnje kot razlog, da glasujemo ZA?Po spletu so začela krožiti tudi takšna mnenja, da je zakon treba čim prej sprejeti, kljub vsem navedenim pomislekom, saj bi v primeru, da ga zavrnemo, dobili še hujšega, ki ga bosta pisala desnica in Cerkev. Grozijo nam, da nas potem čaka ukinitev pravic do splava, omejitev kontracepcije, verouk v šolah in podobne dodatne omejitve naših svoboščin. Nekdo očitno izgublja živce pred vse večjim poglabljanjem ljudi v vsebino zakona. 
Tako kot smo se poglobili v tega in ga NE BOMO PODPRLI, dokler ne bo dorečen, jasno opredeljen in z jasnimi sankcijami nosilcev novih pooblastil v primeru njihovih zlorab, tako ne bomo podprli tudi kakšnega drugega, ki bi bil še slabši. 
Gre preprosto za to, da se zavemo, da imamo moč soodločanja in jo odgovorno uporabimo. Ne zato, ker se bojimo levih ali desnih, temveč zato, ker VSI potrebujemo zakon, ki bi bil bolj dorečen, bolj odgovoren in bolj izvedljiv brez zlorab. 
Zato bom glasovala PROTI in zato bom dejavno sodelovala pri pripravi boljšega, ki si ga vsi zaslužimo. 




< Sporočilo je popravil Admin -- 22.3.2012 15:27:07 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.3.2012 23:20:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ruby19)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
21.3.2012 23:44:38   
LuLu
A ni baje Primc pozival, da se naj najdejo prostovoljci, se registrirajo na forumih in bi te stvari na forume širili? Tak to izgleda? Hmm... in predolg tekst za forumski format.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
21.3.2012 23:49:50   
LuLu
Pa še en nasvet ruby19,
ni se treba dreti v naslovu, saj ne podarjaš otroške opreme...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 0:50:39   
ruby19
LuLu,

kot prvo ni nič v povezavi z Primcem (če bi bilo, bi si tudi upala napisati), kot drugo tekst sem kopirala, da si lahko vsak tudi malo širše prebere, da tudi sam malo razmisli (drugače bi seveda lahko povzela tudi po alinejah - lahko pa to namesto mene narediš ti), kot tretje pa to glede velikih tiskanih črk v naslovu - sploh ni bilo mišljeno kot kakšno dretje, vpitje, ampak sem samo hotela izpostavit temo (kot bi jo npr. na papirju) glede na to, da je to važna tema in se bo o njej odločalo v nedeljo. Naj vsak sam razmisli, kaj hoče od te države, ki že zdaj nič ne nudi staršem ali pa res zelo malo. Zdaj naj bi pa še posegali v to, kaj kdo daje otroku za jesti, ali ga da cepiti (kar je v razvitih državah že preteklost - že v sosednji Avstriji so vsa cepljenja prostovoljna). Zakaj so pa ukinili denarne socialne pomoči (zdajšnja tako imenovana socialna pomoč je pravzaprav socialni kredit, ker se jo enkrat vrača), s katero so nekateri lahko otrokom nudili več kot bi lahko sicer (mimogrede tudi cenzus za otroške dodatke se je poostril), zdaj naj bi pa lahko takim, ki bodo imeli otroke v slabih materialnih razmerah, otroke vzeli. Naj potem še denar dajejo za preživljanje otrok, če se že tako grobo vmešavajo (prehranjevanje, cepljenja, zdravstveni posegi). Brez staršev tudi otrok ne bi bilo in naj ostane pravica staršev, da naj sami odločajo glede svojih otrok kar se tiče prehranjevanja in zdravstva. A če otroku damo vegetarijansko hrano naj ne bi bilo vredu (čeprav je meso tako onesnaženo in tudi ni dokazov da je zdravo), če bosta pa uradno dve ženski ali dva moška skupaj vzgajali/-la otroka bo pa za otroka vredu, se ne bo počutil drugačnega? Sicer pa je žal tako, da se grde stvari dostikrat dodajajo v "uglednih družinah", tako da v tiste se ne bo nihče vtikal, poiskali pa bodo kakšne reveže, ki kao za otroke ne skrbijo dobro, ker nimajo materialnih pogojev, jih nimajo v dosti dejavnostih itd. Pa imajo v preprostih družinah otroci lahko srečnejše otroštvo kot v kakšni fini družini, ki je na zunaj zelo ugledna.
V razmislek.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 7:25:04   
razglednica
se strinjamuser posted image

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 12:31:29   
Paštetka
Mene ne prepričaš. Sem ZA! user posted image

bajdovej se mi ne ljubi brat teh litanijuser posted image

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 12:35:18   
alda
Sem ZA, že zaradi tega, ker je tako veliko "glupih" argumentov proti

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 12:35:49   
Paštetka
Me pa zanima vaš odgovor na ta ljubek sestavek.

"Če lahko svojemu otroku obrazložite, da je sv. Duh brezmadežno oplodil
trinajstletno Marijo, ki se je potem poročila z veliko starejšim Jožefom,
rodila Jezusa, ki je človek in hkrati božji sin in je po bičanju in mučenju
umrl na križu in potem tretji dan vstal od mrtvih ter na koncu odšel s
telesom v nebesa, potem lahko tudi razložite, da se včasih zgodi, da se
zaljubita osebi istega spola in imata skupaj otroka."

user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 13:31:39   
krogec

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Me pa zanima vaš odgovor na ta ljubek sestavek.

"Če lahko svojemu otroku obrazložite, da je sv. Duh brezmadežno oplodil
trinajstletno Marijo, ki se je potem poročila z veliko starejšim Jožefom,
rodila Jezusa, ki je človek in hkrati božji sin in je po bičanju in mučenju
umrl na križu in potem tretji dan vstal od mrtvih ter na koncu odšel s
telesom v nebesa, potem lahko tudi razložite, da se včasih zgodi, da se
zaljubita osebi istega spola in imata skupaj otroka."

user posted image


svetovno napisano !!! user posted image
sem ZA zakonik

_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 13:54:34   
josephine27



Se strinjam s tem, da so istospolne skupnosti omenjene zgolj zato, da se lepo odvrača pozornost od resnih pomankljivosti tega zakona.



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 14:00:45   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Me pa zanima vaš odgovor na ta ljubek sestavek.

"Če lahko svojemu otroku obrazložite, da je sv. Duh brezmadežno oplodil
trinajstletno Marijo, ki se je potem poročila z veliko starejšim Jožefom,
rodila Jezusa, ki je človek in hkrati božji sin in je po bičanju in mučenju
umrl na križu in potem tretji dan vstal od mrtvih ter na koncu odšel s
telesom v nebesa, potem lahko tudi razložite, da se včasih zgodi, da se
zaljubita osebi istega spola in imata skupaj otroka."


Hja moj odgovor.....že litanije zgoraj (škoda ker si nisi vzela čas in prebrala še njih, če si se spravila že k tem bedarijam, ki že lep čas krožijo okrog po Facebooku in še kje) so nekoliko vprašljive , tale zgornji sestavek je pa sploh mimo....spet se vpleta vera, ki nima nič zraven...pa to ne pravim zato, ker sem verna....pa tudi zato ne, ker nimam nič proti istospolnim patnerjem....Temveč zato, ker gre sama zadeva na živce prav slednjim oz. tistim, ki podpiramo takšne zveze. Kolegica, ki je istospolno usmerjena, je ravno zadnjič rekla....: "vsi so se spravili na ta člen, kjer se govori o nas....na druge so pa čisto pozabili...na vse tiste, ki so nepopolno in neprimerno zastavljeni...ljudje sploh ne vedo za kaj se odločajo"....in mislim, da ima kar prav....
Sama se še nisem čisto odločila...v bistvu pa se nagibam za PROTI....zaradi ničesar drugega, kot zaradi tega, ker je vse skupaj preveč na pol zastavljeno, nič dorečeno...oz. kar je dorečeno je grozljivo dvorezno napisano...Žal sem trenutno v fazi ko sem mnenja, da bomo z njim več izgubili kot pridobili...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 14:04:44   
Paštetka
spet se vpleta vera, ki nima nič zraven


kako da ne?
a niso ravno oni tisti, ki napihujejo vse skupaj, zbirajo podpise in lažejo ljudem kaj jih čaka, če bodo ZA?

drugače sem verna, in se niti malo ne strinjam z njimi.

Nimam Facebooke, sem pa dobila na mail. user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 14:35:06   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

a niso ravno oni tisti, ki napihujejo vse skupaj, zbirajo podpise in lažejo ljudem kaj jih čaka, če bodo ZA?

A res?user posted image ....a veš da me še noben ni s tem bombardiral, napihoval vse skupaj ali pa me celo silil naj kaj podpišem....se pa zagotovo dogajajo podobne zadeve z obeh strani, tako kot se pred volitvami vedno...meni so bile do sedaj prizanešene in se nekako zanašam na svojo zdravo pamet in sklepanje pri branju zakonika...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 14:45:47   
liliana
Se strinjam s pelin....marsikaj v Družinskem zakoniku je zelo abstraktno in nedifinirano zapisano....dotika pa se zelo delikatnih tem......

Ker pa 90 % ljudi zakonika ni prebralo (kdo pa bo bral 300 členov, saj nam je vendar vse jasno) in so prebrali samo tisto, kar so nam agitatorji lansirali v medije, na maile in na facebook so pač eni proti eni pa za zgolj zaradi treh členov, ki zadevajo istospolne skupnosti....

Ko pa se bodo po sprejetju Družinskega zakonika pojavili v praksi prvi problemi kot po aplikacije sprejete nove socialne zakonodaje v praksi, pa bo ljudstvo v luftu......  

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 14:55:18   
josephine27
No jaz sem si vzela cajt ( zadnji vikend) in res celega prebrala, ker se nakako samo na podlagi tega, kar se razpravlja v medijih nisem mogla postavit ne na eno in ne na drugo stran. Po tem kar sem prebrala se je tehtnica nagnila PROTI. Skratka v tem vidim več slabega kot dobrega.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 15:23:44   
Vijoličarka
Po pravici povedano, sem jezna, ker se moram SPET ukvarjati z zadevami, ki naj bi jih uredili ljudje, ki so za to izvojeni, postavljeni in plačani.

OK, sem se informirala, kolikor sem se lahko. Trenutno ne vem, kaj bi bilo bolj prav, ali naj glasujem ZA ali PROTI.

Dejstvo št. 1: PROTI zakonu so predvsem skrajni pripadniki RKC, predvsem zato, ker je za njih homoseksualnost bolezen, vtikanje v zasebne zadeve naljubši šport in mržnja do drugače mislečih.

Dejstvo št. 2: REFERENDUM je organizirala prej omenjena skupina in sicer izključno zato, ker hočejo preprečiti, da bi homoseksualci lahko posvojili otroke

Dejstvo št. 3: menda ima DZ druge, pomembnejše luknje. Menda lahko CSD kar odvzamejo otroka staršem, če jim tako pokažejo zvezde. Otrokove pravice so postavljene previsoko, predvsem kar se obveznosti staršev tiče - otrok bo lahko hitro zmanipuliral sistem, če mu kaj ne bo po volji. 

Vprašanje št. 1: če dejstvo št. 3 drži, zakaj so referendum organizirali RKC-jevci in to izključno zato, ker imajo probleme s homoseksualci?

Vprašanje št. 2: zakaj se je poudarjanje 'drugih lukenj' pojavilo šele potem, ko je postalo jasno, da slovenska javnost na splošno ni nenaklonjena homoseksualcem in da bo samo z argumentom 'samo očka in mamica imata lahko družino' referendum precej verjetno padel?


Moja dilema: OK, če ima zakon tako hude luknje na drugih področjih, potem glasujem proti.  Ko se glasuje PROTI, pade celoten predlog zakona. In RKC-jevci bodo to razlagali, da je zakon padel zato, ker ker Slovenci ne podpiramo družin, ki jih ustvarijo homoseksualni partnerji.

Kaj če bodo iz predloga samo odstranili 'sporne pravice homoseksualcev', ostalo pa bo nespremenjeno?

Moja verjetna odločitev: Glasovala bom ZA. In tako, upam, se bodo uredile negotove razmere otrok, ki že obstajajo in bivajo v družinah, ki so jih ustanovili homoseksualni partnerji. Mislim da je mnogo pomembnejše, da se Slovenija opredeli, da ni homofobna.

Kar se tistih morebitnih lukenj tiče, je pa k vsakemu zakonu možno sprejeti aneks. Poleg tega so naši zakoni pisani tako, da jih še tisti, ki jih pišejo, vsak po svoje razlagajo. Nisem strokovnjak s tega področja in ne vem, če mi propaganda res pravilno razlaga te luknje.  Bolj se spoznam na računovodsko in finančno dejavnost in tu dobivamo nove zakone in anekse ter spremenjene pravilnike kot po tekočem traku. Velikokrat so se 'pametne besede na papirju' testirale v praksi in posledično je bilo sprejetih nekaj kilogramov aneksov.

Skratka. Mislim da ne bo tako težko sprejeti aneksa, ki bi uredil neko vprašanje, ki ga zakon morda napačno ureja. Če pa zdaj primažemo klofuto homoseksualcem in otrokom, ki bivajo v takih skupnostih, pa bo preteklo precej let ali celo desetletij, ko bomo spet na isti točki, kot smo zdaj.

Se opravičujem za litanije, sploh ne vem, kako mi uspe. user posted image

Hotela sem povedati, da zadeva sploh ni enostavna in obrazložiti svojo najverjetnejšo odločitev.

Dejstvo je, da vsi pozivi PROTI na straneh RKC navajajo samo homoseksualno problematiko. Tale mi je 'najljubša':







Zakaj bomo na družinskem referendumu glasovali PROTI ?



četrtek, 08 marec 2012 12:44

user posted image 1. Ker sprejeti Družinski zakonik ni kompromis!

2. Ker Družinski zakonik ne spoštuje pravice otroka do mame in očeta!

3. Ker so pravice otrok pomembnejše od interesov istospolno usmerjenih!

4. Ker zakonik odpira pot trgovini z otroki in izkoriščanju žensk v socialni stiski!

5. Ker je Družinski zakonik le prvi korak do posvojitev otrok v istospolne skupnosti!

6. Ker ne želimo ideoloških sprememb šolskih programov v smeri homoseksualne vzgoje!

7. Ker predlagatelji in zagovorniki Družinskega zakonika že dve leti in pol zavajajo slovensko javnost!

8. Ker je glas PROTI na referendumu glas v podporo družini in pravicam otrok! 




Občestvo 2012



Prispeval/a: Tine Skok   

petek, 02 marec 2012 00:00  http://www.zupnija-zelezniki.si/ 
(Kopirano s strani Župnija Železniki)





_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 16:00:11   
črticaa
naj mi ena ki bo obkrožila ZA pove eno pametno stvar v zakonu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

istospolno usmerjene so kr neki napihnil pa še vedno se ne morejo poročiti ali pa posvojiti otroka,...... kr nekaj samo vse pravice bomo starši zgubili.....

si predstavljaš, otrok ti v trgovini uide in mu potem daš eno po riti, nekdo te prijavi in zgubiš skrbništvo oz gre otrok v rejo dokler ni stvar razrešena,....ABSURDNO

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 18:16:05   
Petka09

Ah dajte no pretiravat!
Kot da ti bo CSD odvzel otroka, če mu boš dal eno čez rit! Mislim, kake nebuloze širite eni!

Preberite si zakonik pa potem presojajte. V bistvu se v zakoniku dobro rešujejo otrokove pravice, ker je na žalost do sedaj bilo to področje precej neurejeno in so se dogajale takšne in drugačne zlorabe znotraj marsi katere družine.

Plus tega; vsako zlorabo, oz. kot v zakoniku imenujejo - da ima otrok psihične in fizične posledice neke zlorabe, je potrebno DOKAZAT!! To pomeni razna zdravniška, psihološka in druga dokazila, ki dejansko dokažejo, da se otroku ne godi dobro v obstoječi družini.
Ne bo vam noben odvzel otroka, če mu date eno čez rit, četudi vas prijavi sosed ali mimoidoči.

Vsako stvar bo potrebno dokazat in preučit. Šele potem bo lahko CSD oz. sodišče izrekalo ukrepe.

Nobenih starševskih pravic ne jemljejo... Kar se zdravljenja tiče: posredovali bodo v primeru, ko bodo starši recimo zavrnili operacijo ali neko zdravljenje in bo dokazljivo, da bi otrok brez te operacije umrl oz. ostal trajno prizadet... Tudi to je treba DOKAZAT. Dejansko pa nobenemu zdravniku verjetno ne bo interes otroka pahniti v še slabše stanje ali smrt. Še vedno bo starš imel na voljo vso legitimnost pri odločanju o otrokovem zdravljenju, vendar če bo nekaj za otroka nujno potrebno in bo več zdravnikov v vrsti trdilo, da je pa neka operacija res nujno potrebna, in bodo starši še naprej vse skupaj odklanjali, bodo pa potem predali sodišču.

No, pa aneksi bodo seveda nujno potrebni...

No, tako si jaz to predstavljam.

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 21:37:31   
ruby19
črticaa, popolnoma se strinjam s tabo.

Žal je tako, da hočejo CSD-ji in sodišča dobiti absolutno moč nad družinskimi zadevami. O tej problematiki je pisal tudi psiholog Matic Munc (nekdaj zaposlen na CSD Moste), CSD-ji so se že velikokrat napačno odločili, zdaj pa bodo, če bo nov zakon sprejet, imeli le še večje pristojnosti. Mimogrede, tudi socialni delavci in sodniki so lahko podkupljivi in če bodo imeli taka pooblastila, ki jih predvideva novi zakon ... 

Glede istospolno usmerjenih pa tole: itak se za njih z novim zakonom v praksi ne bo nič spremenilo, tudi če bo ta zakon sprejet. Saj že zdaj lahko živijo skupaj in imajo otroka svojega partnerja, čeprav ne na papirju. S tem zakonom bodo le bližje temu, da bodo slej kot prej lahko še posvajali otroke. A ni tisti otrok, ki gre v posvojitev že tako na nek način revež, a zdaj ga bosta pa lahko dbili dve ženski ali dva moška? Zakaj mora biti otrok dvojno kaznovan? kako se bo tak otrok počutil? Postavite se v njihovo kožo in me zanima, kako bi se ve počutile, če bi vas kot dojenčka ali majhnega otroka dali v posvojitev dvema ženskama ali dvema moškima (seveda moški hočejo le fantke - hm, le zakaj?!). Kako se bo ta otrok razvijal, kakšen zgled bo imel? A bi ve želele, da bi npr. vašega otroka dali v posvojitev ali v rejo istospolnemu paru. Ne hodim v cerkev in se z njimi v marsičem ne strinjam, ampak glede tega jih pa podpiram. Pa naj bodo zadovoljni en z drugim in naj o tem preveč ne govorijo in naj se ne kažejo, ne pa da hočejo še več pravic in celo otroke. Če nekdo otroku ne daje za jesti vegetarijansko ali vegansko prehrano ali ga ne cepi, ga kao ogroža, če bo pa otrok imel dve mamici ali dva očeta, bo pa ok. Ne tega delat otrokom!! Zato glasujmo proti.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 21:48:46   
LuLu
A ni tako, da nekje mora biti nekaj hudo narobe, včasih že malo prepozno, da se da kam na CSD prijava, da je pa nekaj narobe v tej družini? A mislite, da bodo CSD delavke kot Jehove včasih na vrata hodile in zasliševale vse otroke po vrsti ali je kaj narobe doma?
Kaj pa vas je tak hudiča strah tega CSD-ja, če ste normalna družina in se nič narobe ne dogaja pri vas...?
Raje vidim, da zaradi tega rešijo 100 otrok več, pa magari se enim staršem opravičijo na koncu, ker so dobili napačne informacije. Pa verjamem v sposobnosti socialnih delavcev in razumsko odreagiranje Centrov, da pa le ne bodo razdrli srečne družine. To, po moje nobenemu ne more uspeti. Niti bolezen ne razdre take družine, ne denar, kaj šele nov zakon. To se po moje še ni zgodilo. Mogoče smo le mi, opazovalci imeli premalo informacij... iz tv-ja...
Torej ste vsi vi, ki imate doma urejene razmere in vaši otroci srečno otroštvo mirno oddahnete, ker ga ni takega na Centru za socialno delo, ki bi vas uničil.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 23:26:48   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: ruby19
(seveda moški hočejo le fantke - hm, le zakaj?!)


Ti to resno misliš, verjameš in še zapišeš?

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
22.3.2012 23:38:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ruby19)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
22.3.2012 23:57:03   
lilip
Hvala bogu (oz. "nekomu"), da bo imel center večja pooblastila! Kakšne grozljive zgodbe pa se berejo po časopisih? In potem večina ljudi reče: Kje pa je bil center?! Kaj mislite, da bo center res kar začel odvzemati otroke za eno čez rit? Pa da bodo našega otroka zdravili proti naši volji cepili za vsako drugo bolezen? In da bo center naše otroke kar po tekočem traku klical na pogovore in nam ne bo dovolil pogledati v zapisnik? Starši imamo pri tem dve zelo močni orodji: odvetnike in medije. Kaj pa imajo otroci, ki so res v stiski? Morda neizobražene, nevedne ali pa celo hudobne starše. A ni prav, da se tem otrokom (in staršem) pomaga? In včasih je žal odvzem edina prava rešitev v danem trenutku.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ZAKAJ DAJMO GLASOVAT PROTI NOVEMU DRUŽINS...
23.3.2012 0:28:46   
lala.
Too long, didn't read.

Grem glasovat ZA.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?