|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 24 [25] 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
8.8.2012 10:31:14   
ursonok
Halo, kje je kdo?! user posted image

Vidim, da usihamo ...

V nasprotju z našimi otročiči, ki poblaznelo rastejo user posted image
Zadnjič smo imeli prvi pregled tukaj, sicer je bilo zelo hitro (ker imajo uradno samo 6 minut za otroka), imamo pa natančne mere: dolgi smo 74cm (v knjižico je napisal 72 - ne vem, zakaj), težki pa 7700gr. Skratka, pravi gigant.

Za cepljenje je treba iti posebej tja, v posebno ordinacijo. Enako je z recepti za našo hrano. Pediater samo napiše, za kaj gre, potem je pa treba iti v bolnico, tam imeti pregled, kjer ti šele dajo (ali pa ne) recepte za mleko brez KM in laktoze user posted image In ta pregled naj bi imeli šele 18. septembra!!! Do takrat naj bi si sam kupoval zadevo po polni ceni, ki je, pozor!, 37 evrov!!!!
37 evrov za 400gramov! Se pravi 37 evrov za hrano za tri dni. Več kot tristo evrov na mesec! Do 18. septembra bomo bankrotirali. In sploh seveda nimamo garancije, da bomo potem dobili odobreno to zadevo ...

Tako da smo se zdaj odločili, da bomo poskusili z nekim hipoalergičnim mlekom - delna hidroliza beljakovin plus 50% manj laktoze. Resnično upam, da ne bo reakcije. To mleko je po kao normalnih (španskih) cenah, tj. okoli 12 evrov za 400gr. Še vedno FUL drago, a vseeno trikrat manj kot tisto, kar imamo zdaj.
In gre za popolnoma isto zadevo, ki je na Poljskem stala 10 evrov. Tu pa skoraj 4-krat toliko!!! Ta farmacija ... jao jao. Vse zapret. Tajkuni!!! user posted image user posted image

Sem jezna. Pozitivno je pri tem le to, da nas malo spodbuja v smeri uvajanja GH user posted image Zdaj že dva dni popoldne jemo zelenjavo - zadnjič korenje, včeraj bučko z malo korenja. In mu kar gre. Imamo pa težave z lovljenjem momenta, ko je lačen, ampak ne preveč ... Ker če je preveč lačen, se dere in hoče flašo, jasno. user posted image

Zob še nimamo, spimo bolje, a se še vedno zbuja ponoči - danes recimo ob 4.30, pa potem ob 6h, ko je jedel, pa potem ob 7.15, ko je vstal user posted image . Čez dan, če imamo srečo, spi dvakrat, enkrat okoli 2h, drugič malo manj.

Nič, sem v knj, grem delat, ker me ob 14h itak vržejo ven user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 601
   RE: Marčevke 2012
8.8.2012 12:18:36   
Caitlin
Se bom še jaz malo oglasila, dokler mi mala damica še spi (glede na to, da spi že dobro uro, verjetno ne bo več dolgo.

Ursonok: ojoj, kakšne cene!! Že navadno adaptirano mleko je drago (tudi pri nas - je brat v brdih doma in so kar v italijo hodili, ker se je kar precej € prišparalo), tole je pa že cena, da te res glava boli. Upam, da boste dobili na recept. Jaz k streči dojim in se kar pozna, da ni potrebno kupovati. Bomo denar še kako potrebovali in se vsak € pozna ("nov" avto, dvigovanje strehe)
Drugače pa ima Abel lepe mere. Naša je 2 dni mlajša pa ima 63 cm in pa 7100 g. Je bolj buckasta user posted image Sva pa tudi midve že začeli z GH, do zdaj sva probali že korenje, krompir, bučke, cvetačo, jabolko, banano, melono, lubenico pa je kar navdušena. Sploh kakšna kombinacija krompirja+bučke. Ni pa bila navdušena nad hippovo mlečno, žitno kašico (sva jo dobili na enih delavnicah). Je očitno bolj za sveže kuhano zelenjavco. user posted image

Drugače pa žal kar zamira tale forum. Na FB sicer kar precej pišejo, tako da če kakšen dan preko dneva ne znese toliko brati, zvečer kar rabim nekaj časa, da se prebijem skozi vse zapisano.

Nič, mala pravi da je dost spala. Pa verjetno bo tudi lakota kmalu. Se je kar navadila, da je na dobre 3 ure.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 602
   RE: Marčevke 2012
11.8.2012 13:58:11   
ursonok
Zdravo!

Caitlin,
tvoj otročič je še vedno ful priden. Lepo, da imaš že s prvim tako izkušnjo! Že kaj razmišljate o drugem? user posted image
Kako pa kaj psiček? Kakšen odnos imata s tamalo?

Naša noč je bila ubitačna. Abel se je zbudil ob 3h in ob 6h, tamala je pa nekaj čez tri začela bruhat. PObruhala posteljo, hodnik, kopalnico. Ja, tako je to, če se človek prenažira. Sicer sva pa kriva seveda midva, ker smo bili zunaj ob 22h, ko bi morala že spat, in je v nekem baru jedla precej masten krompir. In jajce user posted image . Prvo bruhanje v življenju (če ne štejem orto polivanja v prvem letu).

DRugače je pa naš Abel gibalno precej nepredvidljiv. Če se začne dolgočasit, bo naredil vse, da se bo kaj dogajalo user posted image Tako je recimo zadnjič zlezel iz ležalnika!!! Me je skoraj kap. Takole je bil videti:

user posted image

MU pa dajemo kao normalno mešanico, le da s 50%manj laktoze in z delno hidroliziranimi beljakovinami. Danes je drugi dna in zaenkrat nobene negativne reakcije. Stane 12eur za 400gr. Drago, ampak znosno, sploh v primerjavi s tistimi 37, ki bi jih radi za prilagojeno mleko.

Bodite v cvetju, pa oglaste se kaj!

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 603
   RE: Marčevke 2012
11.8.2012 14:34:02   
caelia
ojla!

tale slikca me je spodbudila, da pokomentiram :)
ursonok, Rožle se je ravno tako obrnil... sem kar "poblendala"....

kr naenkrat se mu je začelo dogajat... najprej je ugotovil, da ma usta tud zato, da tvori glasove... potem je začel res glasno se "pohovarjat", čez dva dni se je obrnil s trebuha na hrbet(ko sem ga dala past kravce) ;) potem drugi dan še s hrbta na trebuh (v igralne centru) včeraj in prevčerajšnjim pa je takole zlezel in se na trebuh obrnil v ležalniku, ker ga nisem privezala za par minutk, ko sem mu pripravljala flaško :)

Drugače smo pa mi nadomestili en obrok že z GH, dopoldanski.

Obožuje banano.. tak da če kakega sadja noče ravno najbolj, mu notr dam samo košček banane in je zakon :) sej vem, sladka je :) ampak boljše še vedno banana kot direkt sladkor.

Tud zelenjava mu gre, sam ne vsaka posamezna.. zmešano mora bit... :)


No, pa voziček smo menjali.. smo kupli quinnyja, za nas hribovce prava pridobitev :D :D zdj pa res lahko vozičkam po gozdu, kjerkoli.. zakon trikolesnik, vreden svojga denarja.. čeprav sva kupla rabljenega..

tako.. bli smo tud na morju, v toplicah, doma mamo bazen.,. mali obožuje vodo...

aja, pa nogice je začel okušat :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 604
   RE: Marčevke 2012
12.8.2012 11:20:11   
Aleda
Hojla!
No zdaj imam malček časa. Lauro sem dala spat, potem bom pa mogla kosilo začet kuhat, danes bo čist nekaj na hitro. Smo imel namen it že zdej dopoldne malo višje, pod en hrib, ker je en piknik gor... sam smo se premislili, ker je tako čudno vreme. Mogoče po kosilu če bo lepše, sam ne verjamem, je kar hladno, višje pa verjetno še bolj. Drug teden pa baje spet prihaja en vročinski val. Lauri je danes nekaj zaflešalo, se je zbudila že ob pol osmih, ponavadi spi do pol desete in je govorila v zibki še celo uro in pol, sem jo pustila, ker ponavadi ko se je tak zbudila je kmalu zaspala nazaj. No, danes pa ni.
Odkar sem doma na porodniški, sploh ne sledim več ker mesec smo. Zadnjič me je skoraj kap ko sem ugotovila da je že avgust in da bo lih zdej konec poletjauser posted image , mi pa še na dopustu nismo bli nič, nismo šli niti na kakšen izlet. To je pa to... kmetija...celo poletje u senu, še posebno če je slabo vreme vmes. Na morje gremo konec septembra u Punat na Krk, upam da bo še vreme. Rada bi tut šla za en vikend na Bloke. Je že bla katera kdaj? Jaz še nikoli, tak da niti ne vem kako je. Kar sem prebrala in vidla slike je lepo, ravnina za sprehajat, tut eno jezero je v katerem se da kopat.

Caelia super da je fajn voziček. A ste vzel freestyle? Pa je stabilen? Ne vem, jest nad maxi cosi muro 3 nisem lih navdušena, ko jo peljem čez travnik, če je klanec in punkli bi se kar prevrnila. Pa okoli nas so take gozdne poti z grobim kamenjem in sploh ne moreš lepo peljat, zelo trese. Sej kolesa so zelo velika, mogoče bi blo boljše če bi imel s štirimi kolesi. Za štirko sem slišala same pohvale, sam itak ne veš po kakšnih poteh so jo vozil. Al pa če bi ble gume tanjšeuser posted image ,

Ursonok- tale vaš pobec je pa res zanimiv, še malo in se bo priplazil do tebe ko ga boš pustila v kašni drugi sobiuser posted image
Sam tista hrana je pa res draga, 37 eur, groza. Upam da mu bo pasala tale zdaj. A Poljsko kaj pogrešate?


(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 605
   RE: Marčevke 2012
12.8.2012 21:05:01   
caelia
aleda: ja, quinny speedy smo vzeli.. zakon. smo glih dans šli po eni čist gozdni poti pa skoz gor-dol :) in je super :) res navdušena... ker prej si nism upala kej dost vozičkat tle okol, k mamo sam makedam... ja, pa full stabilen je.. razen če ga Žan vozi , ker nima občutka, pa takoj spred vhoda je klanec in mu je viziček "ušel":) ga je danes skor zvrnu... se je Rožle ujel v strehco-kupolo od košare... jst sm tok zacvilila,  pa mož je steku zraven.. tamal pa sploh ni vedu, da je kej blo.. nogice so visele čez košaro.. glava pa v kupoli.. :S no, ampak se je srečno končalo :D

drugač je pa res zakon.. ne morem prehvalit... pa trikolesnik je.. še tast je reku, ja tale pa bo za na kmete, za nas hribovce ;)

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 606
   RE: Marčevke 2012
13.8.2012 15:13:32   
kaminek
pozdravljene po zelooooooooo dolgem času.

vem, sem smotka, ne vzamem si niti 5 min časa, da bi vas mal prebrala,...,ampak vidm, da ste sam ta vztrajne tuki gor,...,lepo,lepo.user posted image .

čas gre hitro naprej, a ne??ta malčki se že prevračajo iz hrbta na trebuh in špičijo vragolije. si ne smem niti pomislit, da našga nebi privezala v gugalniku, bi po moje kr odskoču in vmeš še kakšn luping naredu. vedno ga privežem, ga ni za pustit. pa tudi, ko je na trebuhu, se že počasi plazi-ko mu naštimam igračko pred njega, lepo pride do nje, kot kakšna gosenicauser posted image .rita gor, rita dol,...

mi gremo na dopoust ta teden, v soboto za 10 dni v Pirovac. bomo v bungalovu, tko da bomo mel mal prostora zase,upam, da bo še vreme lepo in topla voda, da bomo imeli kej od morja. naš je tudi ves navdušen nad vodo,tako plava v fredovem obroču, ko ga dam pa vn, pa tak jok, ker mi še hotu čofat.

ah, ni kej.

no, sem bila kratka, a sladkauser posted image user posted image .lepo se imejte in se še kej oglasim...

lp

_____________________________

***Solza je lepa, če prihaja iz srca!***

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 607
   RE: Marčevke 2012
13.8.2012 22:35:30   
Aleda
Caelia-kakšen voziček si pa prej imela? Speedy ima ena moja kolegica, tut ona je zadovoljna. Je pa kar podoben muri 3, sam da ma mura odspredi eno dvojno kolo in pa športni del je nižje na ogrodju. Upam, da boste imel čima manj takšnih pripetljajev user posted image Moj mi je pravu kako je svojo sestro vozil z vozičkomuser posted image jo je pelav v klanc po pa spustil in tekel zravn vozička, prav čudno se mi zdi da so mu jo zaupal v varstvo.

Dejte mi povedat: a vaše otročke dedki in babice tut lubčkajo?

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 608
   RE: Marčevke 2012
14.8.2012 18:10:51   
Caitlin

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Zdravo!

Caitlin,
tvoj otročič je še vedno ful priden. Lepo, da imaš že s prvim tako izkušnjo! Že kaj razmišljate o drugem? user posted image
Kako pa kaj psiček? Kakšen odnos imata s tamalo?


Hehe, ja, maš prav, je tamala kar pridna. Pravijo pa, da je ponavadi drugi otrok povsem drugačen kot prvi in če bo drugi sitnca pa tečkica, potem bomo še kar malo počakali user posted image Ne, dejansko želja po še kakšnem otroku je, vendar ne prav hitro. Zdajle tudi prostorsko ni možnosti (se že zdaj stiskamo vsi trije v eni sobi, ki je tudi bivalen prostor (imamo nekakšno garsonjero - en velik prostor, kjer je soba, bivalni prostor in potem z nekaj pregrade še kuhinja+jedilnica). Naj bi prišli konec meseca dvignit streho, da potem še zgoraj naredimo 3 sobe. Ampak to bo prej kot v 2 letih težko povsem zrihtati. Tako da otrok pride potem čez 3+ leta user posted image a ti kaj razmišljaš o tretjemu? user posted image
Psička je pa fulll lepo sprejela tamalo. Včasih ležimo vsi na postelji in tamala psičko začne po gobčku "božat", zadnjič ji je čelust prijela pa se očitno igrala, da ji pregleduje zobe user posted image , psička pa še kar leži. Včasih mi gre kar nekoliko na živce, ko imam tamalo npr v ležalniku in na tleh, pa pride psička in jo začne lizati po obrazu. Pa jo vedno kregam, da ne sme po obrazu, da lahko samo po nogici, pa jo 2x poliže po nogici, ampak je očitno obraz bolj zanimiv. Pa če se začne kdaj jokat oz. kregati pod igralnim centrom, psička takoj pride pogledat kaj je narobe. Res sta prav luštni skupaj. Evo, dodam še slikco:
user posted image
user posted image

Voziček: mi mamo muro 4 in je super. Gre res po vseh terenih (po travniku, makedamu), edino kar precej težak je, ker ga vedno znova zložimo pa prestavimo notri, kar pri vhodu pomeni 4 stopnice. Drugače pa ga ne zamenjam. Edino en senčnik moram kupiti, da lahko napravim senco. Sicer ponavadi pomislim, kje se bova vozili in potem glede na to naštimam ali gleda naprej ali pa nazaj k meni. Jo imamo pa v športnem delu, srednji naklon.
Smo pa zdaj kupili rabljen kengurujček in mala NORO uživa v njem. Sploh po trgovinah. user posted image V soboto smo šli v eno manjšo trgovino, je vriskala na ves glas, da so se ji vsi smejali pa preko cele trgovine se jo je slišalo. Na sprehodih pa tudi uživa, ker vidi psičko pred sabo kako skače. user posted image

Lupčkanje: ja, občasno kakšen lupček prileti na lička, ampak redko (predvsem od babic). Jo pa zato midva toliko bolj lupčkava ter seveda tudi ona naju nazaj - se prilima na lička, da si potem ves slinast. user posted image

Nič, zdaj pa še na en večerni sprehod, potem pa počasi spat. Jutri ima pa nečakinja praznovanje rojstnega dne in bo spet cela žurka. Upam, da bo tamala ok, da ne bodo preveč v njo rinili, ker potem je pa alarm. Sploh ko se zbudi, rabi nekaj časa, da se jo samo pestva pa pusti pri miru, nobenega ogovarjanja pa tikanja.
Aja, evo pa še dve slikci naše tamale:
user posted image
user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 609
   RE: Marčevke 2012
18.8.2012 17:10:14   
ursonok
Živijo še od mene malo ...

Tavelika spi, mož matra tamalega (ali obratno, saj ne vem user posted image ), jaz se pa trudim nekaj delat ... Čeprav sem zaspana za umret!

Caitlin
ful lušne sličice! Lepo, da sta se s kužkom tako harmonično ujeli :) Ja, če vlada prostorska stiska, potem z naraščajem nikar hitet! Je pa res, da bo mala kmalu stara 2 ali 3 leta, potem bo pa razlika že kar precejšnja ... Pri nas je razlika 3 leta in 2 meseca, pa bi bila lahko malo manjša. Ampak kaj češ, prej je bilo treba dr končat in ostalo. Vedno nekaj, a ne?

Voziček
mi ga sploh ne uporabljamo, razen kadar gremo z avtom v trgovino. Tam ga z lupinico vzamemo ven, ga damo na ogrodje in v šoping. DRugače je pa v ruti user posted image

Moram vam pa povedat, da smo mi postali pravi jedci user posted image Abel je strašansko navdušen nad GH in hranjenjem po žlički. Komot bi imeli cele tri obroke GH.
Ponavadi dobi:
- sparjeno zelenjavo z rižem/kvinojo/amarantusom/proseno kašo (zmešano s paličnim);
- sadje (zdaj mu ga par dni nismo dali, ker je zadnjič maznil skoraj celo surovo breskev in je kar konkretno prdel :) Od zdaj naprej mu bomo tudi sadje mešali z brezglutenskimi žiti;
- sveže stisnjen sok jabolko-korenje (50ml soka + 50ml vode) - zeksa v šusu :)
- zvečer dobi kašico iz kvinoje, veliiiko porcijo. Seveda po žlički :)
Zjutraj, vmes in tik pred spanjem pa valda mleko. Tega še vedo popije precej. Ma papca non stop, požeruh mali user posted image

Mesa mu še ne dajemo, glutena tudi ne (in mu ga načeloma ne bomo, ga doma sploh ne uporabljamo), KM pa itak ne. No, pa sladkorja, seveda. V zelenjavo dodam malo olivnega ali lanenega olja, če je z nami, je tudi malo soljeno.

Kako pa kaj vaši jedci?

Lepo se imejte, pri nas je prvič po dveh mesecih oblačno!

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 610
   RE: Marčevke 2012
22.8.2012 21:39:15   
Aleda

Hojla!
Uf, jaz švicam tukaj za računalnikom, ker je tako vroče. V ponedeljek gremo na morje in upam da ne bo preveč vroče, gremo na Krk. Prejšnji torek smo imeli posvetovalnico, ampak je bila sam cepljena, vagali in merili pa niso nič, tako da zdaj ne vem nič koliko se je kaj zredila in zrasla. Cepljenje je pa dobro prenesla, ni blo nobenih problemov.

Ko že debatirata od naraščaja. Midva bi tut še enega in bova probala čimprej, ko se bo dalo, začet delat na temu, ker verjetno bo spet potreben ivf postopek. Se zna vse skupaj zavlečt, če ne rata v prvo, zraven pa tečejo tudi leta nama. Sam itak moram prej menstro dobit, pa če sem prav obveščena ne moreva prej v postopek, preden ima otrok 1 leto. Ne vem zakaj tako, mogoče da zaradi tega, če se otroka še doji. Ampak to je pomoje vsaki jasno, da se ne bi šla filat z tistmi hormoni. Mogoče pa vseeno uspe naravno.

Caitlin- lepe sta obe, dojenčica in kužica. Se mi zdi, da dojenčki zelo porajtajo živali, vsaj naša. Ko zagleda mucke, kar cvili. Sem vidla, da imate v posteljici tisto oblogo iz Ikee. A je narejena tako, da se priveže zgoraj in spodaj. Jaz rabim eno takšno ki pride čez celo posteljico in da se zaveže na obeh straneh.

Ursonok- superca, da ste tako pridni za papcat, priden Abel. Tut naša je kar pridna za jest. Kvinojo smo mi danes prvič probali, jo tudi jaz nisem še nikoli. Meni je všeč, tamala pa ni bla lih navdušena. Zgleda da ne mara, ker pridejo koščki, sem ji sicer zmiksala ampak ni blo dovolj. Isto pri proseni kaši. Bom probala še malo bolj zmiksat s paličnim. Kakšno kašico pa narediš za večerjo iz kvinoje, z mlekom? Drugače pa ima zelo rada riž in krompir, pa ajdovo kašo z razno zelenjavo, kar se da dobro zmiksat. Od sadja sva pa jedle breskve, nektarine, jabolka, hruške, suhe slive, banane. Bom mogla kupit še mango in avokado. Zelo ima rada, ko ji všasih dam med sadno kašico piškote. Ursonok, kaj pa če otroku ne uvajaš glutena, ali je mogoče, da ima kasneje lahko probleme, ker organizem ni navajen?




(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 611
   RE: Marčevke 2012
24.8.2012 8:29:32   
tosja
user posted image user posted image user posted image

Vidim, da smo bolj kot ne zgubljene dušice...če pa dogajauser posted image
Naše poletje je pestro, potujoče in kar je najpomembneje brezskrbno in uživantskouser posted image

Naša čebelica je mlada 6 mesecev in pridno raste...čeprav sva bili 2 tedna nazaj v P na spodnji krivulji...pohvaljeni za muving.
Še vedno se dojiva-ko želi čez dan, največkrat je to za žejo in uspavanje, drugače pa ima sadno žitni obrok, zelenjavno mesni in mlečni. Do sedaj je vse dobro prenesla, edino kar še nisva uspeli uvajat-rumenjak in naslednji teden začneva z belo ribo.
Nad teletino prvič in drugič ni bila preveč navdušena...
Je od mesa - piščanca, teletino, žitarice-riž, proso, ajdo, koruzo, piro, pšenico, zelenjava-krompir, korenje, bučke, sladki krompir, grah, melancane, kolerabo, špinačo, blitvo, paradižnik sva poskusili...sadje-češnje, borovnice, jabolka, hruška, sliva, marelica, breskev, melona, lubenica, banana, mango,maline.
Sadju dodajam-riž. proso, ajdo... Kosilo pa je takšna baby mineštricauser posted image mwso, vsaj tri vrste zelenjave in prosena kaša, ajdova kaša, koruzni špageti...dodala bom še lečo, kvinojo

Aleda-tud jaz ji ne zmiksam kot so npr. kupljene kaše-tekoče, na začetku je mal ven metala, sedaj pa je ok.
Zobki nočejo in nočejo pokukat. Sicer ni sitna ampak ves čas šari po ustih, spušča ene take smešne zvoke, nizkotonceuser posted image , se pogovarja in občasno uspe kakšna zloženka, ki jo bratec razume...user posted image Glasno se smeji-največ svojemu bratcu, ki je itak zvezdauser posted image ga že zdaj gleda kot malega bogauser posted image , in se razkuri da je kaj, ko bi rada prišla bliže k njemu....plazi se na svojstven način - puzanje-ritensko-kotaljenje=trenutna formula, da se premika po prostoru. Čist samostojno še ne sedi, se pa ob opori iz ležanja dviguje. Očitno tudi drugo dete močno v rokahuser posted image .
Čez dan spi veliko manj kot je user posted image , predvsem je zelooo radovedna in je njen spanec najbolj miren doma-v postelji. Ker pa smo bolj leteči, se pač prilagodi in podrema bolj za kratek čas.
Zvečer kljub vročini in svetlobi ne delamo nobenih počitniško-poletnih ugodonostiuser posted image spat se gre po risanki, sledi pravljica in do 19.30 ponavadi že oba spita.user posted image

Veliko se potepamo, za vikende raziskujemo našo deželico, počitnikujemo pri sorodnikih...in koooomaj že čakamo septembra in mooorjauser posted image

Uživajte in si naredite poletje takšno, kot si ga želiteuser posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 612
   RE: Marčevke 2012
5.9.2012 7:29:46   
Jassika
Še pozdravček od mene pom dolgem času...
Mi smo ravno dobro iz morja. Smo se imeli super, oba malčka sta bila prinda, tako da smo se uspeli celo naplavat in razmigat user posted image  Je bilo pa en kup obiskov, tako da je bilo kar pestro in je minilo prehitro. 

Vidim, da že vse pridno uvajate GH. Pri nas gremo bolj počasi. Ne vem, verjetno sem pričakovala, da bo vita kot bratec. Ko sva začela z Gh je bil v roku 1 tedna že na 1 obroku, v 1 mesecu na vseh 3. Pri Viti gre pa počasi. Uvajam že približno 1 mesec, pa še nisva prišli do polnega obroka. Kar z jezičkom potiska ven hrano. Mogoče še ni pripravljena, tako da nič ne hitiva, kolikor poje, pač poje. Sva pa zelejnjavo sprobale že vso, zdaj sva na sadju, mesa še nisva poskusili (malo sem kriva tudi sama ker smo pri nas izraziti nemesojedci - user posted image  ga ne je, jaz ga nisem jedla 9 let, pa ga zdaj v zelo malih količinah, mali ni nek strašen ljubitelj, mu ga pa redno ponujam). 
Drugače je bila mala 2 x malo bolna, ko je fasala od starejšega neko virozico, tako da občasno se bolj malo doji. No, sva pa včeraj imeli posvetovalnico, ap je bilo vse ok - edino malo levkocitov je imela v urinu. Danes morem poklicat ker bodo naredili še urikult, da izvem če je tudi kaj bakterij. Upam, da ne user posted image
Kar se tiče gibanja, morem že fajn pazit na našo mis, ker že prepuza sobo. Tako da se vleče po tleh ko ena stonogica- prav smešna je. Se je pa postavila tudi že na vse 4 in se gunca. Tako, da se bo kmalu vsedla. Jah, to bo še pestro. mali je ravno toliko star, da ga je treba met skoz na očeh in ko bo shodila še mala bo juhuhu. Sva že sprobala kako ju najlažje obvladava. Vsak gleda 1, ker drugače ni šans.

No to je glede nas vse, povejte ostale kako in kaj. Uapm, da ste dobro in vaši user posted image  zdravi.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 613
   RE: Marčevke 2012
6.9.2012 12:37:34   
Caitlin
Neverjetno, mala mi je zdajle zaspala v parih minutkah. Zadnje čase ima namreč neke čudne izpade in ko jo dam preko dneva spat, se mi dere ko zmešana. Ko pa že zaspi, mi pa spi 20-30 minut. Tako da dejansko ne morem nič narediti. HB mi vsaj ponoči spi. Gre spat okoli 9h, potem se zna čez kako uro zbuditi pa se pol ure dreti, potem pa spi do 7h, pa še nato po hrani in žuranju, ki traja nekje pol urce, zaspi še za uro pa pol. Tko da sem kar vesela, da je tako pridna, predvsem ko berem na facebooku, da jih ima veliko probleme, da se jim ponoči zbujajo.

Ursonok: ja, bomo kar počakali nekaj časa z novim naraščajem. Ni druge. Računam, da bi bila nekje 3-4 leta razlike, ampak moj še nič ne ve o tem. user posted image Samo tukaj na forumu malo "glasno razmišljam"user posted image

GH: mi smo zaenkrat nadomestili 1 obrok. Sploh dopoldne moram nujno 2 dojit (na vsaki joški 1x), saj se mi čez noč tako napolnita, da je kar kriza, če kdaj malo dlje spi. Drugače pa smo poskusili že krompir, bučke, korenje, cvetača, riž, prosena kaša, polenta, jabolka, banane, breskve, slive, hruške, melono, lubenico, riževo kašico pa verjetno sem še kaj pozabila. Je pa tko, da smo še vedno pri 6 obrokih (na 3 ure). Ji bom poskušala malo podaljšati intervale, da bomo na 5 obrokih.

Zobki: ja, smo prejšni teden dobili spodnja 2! user posted image In to kar tko, naenkrat, ni bila nič kaj bolj sitna, cmerava ali pa kaj takega. In zdaj ko se zasmeje je tako luštna, ko se ji dve majceni žagici pokažeta. Ampak ostri pa so. Če se slučajno znajde moj prst v njenih ustih, ni nič dobrega. Ji moram enkrat dopovedati, da moji prsti res niso okusni. user posted image

Aleda: ja, imam tisti iz Ikee. Žal se priveže samo zgoraj pa preozka je. Sva za vikend spustila posteljico za 1 stopnjo in bom pomoje še 1 kupila pa potem skupaj zašila. Ali bom pa kakšno drugo blago zraven zašila.

Živali: naša je navdušena nad njimi. Sploh psi so glavna atrakcija. Če gremo na sprehod s kengurujčkom, kar zacvili pa začne brcat, ko vidi kakšnega psa. Pa zadnjič je nečakinja 2 skobčevki spustila v sobi in je mala jih gledala z najbolj odprtimi očmi in usti. user posted image

Jassika: upam, da pri mali niso našli kakšnih bakterij. Pa bravo za puzanje. Naša se še nič kaj veliko ne premika. Edino ko se obrača s trebuha na trebuh, se toliko premika, da hitro podrsa z igralne podlage. user posted image

Nič, mala se je zbudila. Spala neverjetnih 25 minut :) Bo pa tudi čas za kosilo. Danes ji bom pripravila riž pa malo cvetače zraven. Upam, da ji bo všeč. Uživajte pa fino certajte malčke. user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 614
   RE: Marčevke 2012
10.9.2012 12:07:57   
Jassika
caitlin hvala za dobre želje - je pomagalo, ker ni bilo nič bakterij user posted image
Drugače pa super za mirno nočno spanje vaše princeske user posted image  Se ti kar pridružujem, imamo reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees veliko srečo!! Aja, pa čestitke za zobke in predvsem nič sitnobe - tudi to je redkost.

No tukaj mi nismo imeli vse sreče... namreč, kot že povedano sva imeli v torek posevtovalnico in je bila cepljena za rota in obvezno (davica, tetnus...) in je blo tisti dan ok. Naslednji dan se mi je zdela malo vroča, ampak ni bilo nič. V četrtek pa je zakuhala na 39°C in sem ji dala Calpol. Naslednji dan je bila že ok in od takrat nič več vročine. Smo pa tudi mi dobili 1. zobek, drugi bo v kratkem. Samo pri nas je sitnobe kar precej, ker je sovpadlo z boleznijo (oz. kot sem se pogovarjala s P pravi da zobje hitrje izraščajo ob bolezni). In včeraj je ženskica postala pikasta po vsem telesu. Glede na sitnobo sem 90% da ima 6. otroško. In kako hecno, tudi sinko jo je dobil v pribl. taklem času od 2 cepljenja. Zdaj pa ne vem, naključje? Nima veze, vročine nima, je spet normalno, oz mogoče malo manj, živahna je normalno... ne mislim niti vozit k P, itak ko so pikice otrok ni več kužen, tako da ji nima po mojem kej pomagat. Bo pa verjetno sitnoba ostala. Se spomnim pri Oskarju - je bil tečen ene 3 tedne skupaj, da sme P vprašala kaj bi to znalo biti in je povedala, da je izrazita sitnoba prav značilnost 6 otroške user posted image

Pa še vprašanje za tiste, ki imate otroke v vrtcih. Kako so vaši malčki kaj prenesli? Jaz sem bila ziher, da pri nas ne bo težav, ker je mali tko komunikativen, pa rad se igra, obožuje otroke in družbo, gre brez problema s sosedo sam v trgovino ipd... ampak KATASROFA user posted image  mali je čisto podrt in ima totalno krizo .Prej nikdar in nikol ni jokal ne za mano, ne za user posted image  zdaj pa je čist preč in naju baje skoz kliče user posted image  Prav grozno mi je, ampak vem da ne smem pokazat, ker če ne bo za malega še težje. Pa drugače smo ga lepo pripravili, vzgojiteljici sta videti fajn (jima zauoam), nikol nismo dolgovlačili pri poslavljanju, vse je blo na good, potem pa tkole. Res me je presenetilo in sploh nimam neke ideje kaj naredit. Al samo počakam, da bo minilo, kar itak da bo? Any idea?

No lepo bodite, čuvejte svoje sončke

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 615
   RE: Marčevke 2012
11.9.2012 10:17:02   
ursonok
Živijo še od mene!
Preberem še, časa pa FUL ni ...
Pri nas cel kaos, uvajanje v nove vrtce, delo, pa malo zdravstvenih (prebavnih) težav ....
Tamala je avgusta zadriskala in bruhala, to se je vleklo kar nekaj časa, sploh čudno kakanje. Sumimo parazite. Ampak druge stvari so ok - spanje, energija. Morda gre res za navajanje na novo okolje ali pa za kak virusek. Seveda je okužila tudi mene - avgusta sem dva dni bruhala in driskala, potem pa spet pred pari dnevi - trebuhobol, driska.
Počutim se precej slabo. Morda vse to zato, ker dosti jemo zunaj (sicer stvari, ki jih lahko, največkrat zelenjavo ali riž, a vseeno - nikoli ne veš, kaj je tam notri). Pa veliko piva spijem - količinsko sicer ne, je pa pogostnost malo zaskrbljujoča user posted image Sem se odločila, da oktobra izvedem enotedenski post s svežimi sokovi.

Vrtci
Abel hodi v jasli, zdaj prvi teden bolj "zares", tam je 6 uric, od tega baje kar nekaj prespi. Seveda ni bilo problemov, ker je tako majhen - ni še razvil t.i. ločitvenega strahu. Rad ima vzgojiteljico, sploh eno, in ves je navdušen nad drugimi otročki in nad igračami. Tudi drugi otroci so ok, večina jih je starih toliko kot on, eni trije so starejši (januar-februar), par je pa tudi mlajših (konec marca-april). V skupini jih je 8, imajo dve vzgojiteljici. Imajo svojo kuhinjo, tudi mleko kupujejo oni, le plenice moramo mi prinest. Koliko bomo plačali, še ne vemo, verjetno bo pa najnižja vsota - glede na najine zaslužke user posted image
Agata je šla včeraj prvič v pravi vrtec, "colegio" kot pravijo tukaj. Je že v stavbi osnovne šole, morali smo kupiti knjige, za okoli 100 evrov!!! (Če bi jo vpisali na religijo, bi bilo še kakih 30evrov več!) Sem bila čisto iz sebe. Halo. Upam, da bo zdaj super pametna. Je pa od 9h do 14h, potem lahko ostane na kosilu, nato so pa še popoldanske dejavnosti. MI jo bomo pustili tam do 16h ali 17h (7-8ur).
Nič ne joka, rada ima vrtec, nima nikakršnih travm. Tako da sploh ne znam svetovat tistim, ki imate probleme. Moje mnenje glede tega verjetno poznate - zdi se mi dobro, da gre otrok kmalu v vrtec/varstvo, da se navadi še na kakšno drugo odraslo osebo, da je med drugimi otroki. Če so doma odnosi "pošlihtani", če se starši dobro razmejo itd., otrok nima občutka, da ga je mama "zavrgla", ker "mora" biti v vrtcu. Rad gre tja, počuti se varnega. Je pa res, da je precej odvisno tudi od značaja otroka. Eni so pač bolj zaprti, občutljivci. Kaj jaz vem. Vsekakor upam, da se bodo čim prej utrdili in začeli uživati v vrtcu!

Mi moramo iti k zdravniku in se zmenit glede cepljenja. Mislim, da so tukaj obvezni tudi meningokoki. Ne vemo pa, kaj narediti s pneumokoki - cepili smo ga eno dozo, zdaj smo si pa kao premislili ... user posted image Ne vem, čedalje bolj sem "anti". Bomo videli. Obvezne zadeve ja, ostalo pa .... Tamalo smo cepili proti roti, Abelčka pa ne bomo.

DRugače je naš poba ful velik (dolg), poje ogromno, je tudi že ribo (belo), vso zelenjavo, sadje. Po sadju ima včasih zgago in je sitkan, tako da pazimo - raje mu ne dajemo surovega. Kobaca se še ne, se bo pa kmalu. Premika se pa skoraj po celi sobi. Moramo kar pazit. Pa FUL je močan - zadnjič je izpulil tipko (spejs) na tipkovnici user posted image Z drugimi besedami - uničil nam je računalnik. Mislim, halo. In nasploh se vsega dotakne, vse polomi, strga itd. Čisto nekaj drugega kot njegova sestrica, ki si jo lahko pustil samo, dokler ni zasitnarila. Še spali smo ob njej, ona je pa kobacala okoli in raziskovala stanovanje. Pri njem ni šans, je čisto prenevarno.
Spimo tako-tako - dobra noč pomeni, da spi od 22h do 6h, poje, pa zaspi še za uro-dve. Slabša noč pa pomeni, da se med 22h in 6h zbudi - enkrat, dvakrat itd. Se dere in tečnari. Ni to to, kar bi si želeli. A bo že, nekoč ...user posted image

Pokomentirala vas bom kdaj drugič, ko bo kaj časa, da vas še enkrat podrobno preberem. Bodite v cvetju!

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 616
   RE: Marčevke 2012
22.9.2012 12:49:57   
Mjavmjav
Mamiceeee!
Upam, da ne boste hude, če vam takole vdrem v temo.
Mogoče bo katero zanimala vadba za mamice z dojenčki. Sicer mi je znano, da mamice po porodu najprej poskrbimo za dojenčka, šele potem pomislimo nase. Ampak bi se morale malček posvetiti tudi samim sebi in spremembam, ki so se zgodile na našem telesu. S tem ne mislim samo na pridobljene kilogramčke, temveč na razrahljane sklepe, raztegnjene mišice, popuščeno trebušno steno, zakrčene druge mišične sklope itd.
Nekaterim pa je morda ljubše, da telovadijo kar z dojenčkom v naročju oz. v nosilki, za to pa obstaja ples z dojenčki... torej ples z najljubšim plesnim partnerjem :) Večinoma v latinskih ritmih... merengue, salsa, bachata.. :) Lušno je no. Dojenčki ob tem uživajo, saj jim je ritem prirojen, glasba in gibanje pa jih pomirjata.
Po katerikoli vadbi pa male žabice spijo kot dojenčki (dobesedno) ;))
Če katero zanima več, naj mi piše na ZS ali kar sem.
Pozdravčkiiii!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 617
   [Brisano sporočilo]
1.10.2012 9:03:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mjavmjav)
  Neposredna povezava do sporočila: 618
   RE: Marčevke 2012
2.10.2012 11:54:32   
ursonok
Populis,
dobrodošla, lepo, da si me prišla pozdravit user posted image Sem res čisto osamljena tu gor ... Ma Facebook mi je smotan in sploh sem anti. Že cel koncept mi je adijo, potem pa še forma ... Kaj jaz vem. Zaenkrat raje uživam v samoti user posted image

Glede "piva in cvetja" ... jok brate, odpade .... Pred enim tednom smo ugotovili, da smo spet noseči user posted image user posted image Je bil kar šok oziroma je še vedno ... Smo malo jokcali. Ne vemo, kako bomo sfolgali - finančno, prostorsko, logistično. Jaz sem totalno utrujena, komaj funkcioniram, imela sem lepe načrte, kako bom zdaj začela več spat in skrbet zase ... Pa kaj bom delala in brala in prevajala in študirala in sploh ... Pa bo zgleda treba samo mrzlično delati, da vsaj eno knjigo spravim pod streho pred porodom, potem bomo pa videli ...
Dobro bi se bilo seliti v Slovenijo kmalu - bi imeli pomoč dedkov in babic. Po drugi strani imamo pa tu vrtce zastonj (ja, zastonj!!), dobili za oba. Pa še fini so. V Slo pa vsi vemo, kako je s tem - ne dobiš, potem pa plačuješ ko zmešan. Da ne govorim o najemninah. Tu imamo za 450 evrov 90 kvadratov, vključno z bazenom, ki ga koristimo 3-4 mesece.
Ne vem, ne vem, veliko vprašanj, veliko strahov ... Sploh pa se NIKOLI nisem videla kot mame treh otrok!!! user posted image user posted image
A kot je videti, smo hiper plodni. Še seksnemo ne dobro (niti nisva uspela do postelje priti user posted image ), pa smo že noseči. Nimaš kaj. Sami smo si krivi. Bi bili pa bolj vzdržni, a ne. user posted image

Tudi sicer je bolj tako tako - malo smrkam, slabo mi je FUL, čeprav sem šele v 6. tednu. user posted image user posted image Ponavadi se je začelo šele v 8.

Kako so kaj vaši tamali?
Abel je dolg in ogromen. Nič ne spi. Zobki ga strašno mučijo. Zdaj še nekaj kašlja. Rad ima vrtec in svojo sestrico user posted image . Tamala je čisto navdušena nad vrtcem, ful gre rada tja, zdaj ima še popoldasnke dejavnosti - smo jo vpisali na teater in glasbo, a bo verjetno vse odpadlo, ker ni dovolj prijavljenih. Tako da bo morala pač v španskem stilu igrati fuzbal user posted image
Vreme imamo lepo, le prejšnji teden je deževalo. Čez dan 25 stopinj, zjutraj in zvečer pa je precej bolj "sveže". A meni je glavno to, da je sonce. Ob slabosti in vseh skrbeh glede prihodnosti je to edino, kar mi vliva voljo in veselje do življenja user posted image .

Mislim, da se bomo morali kmalu spraviti h kakšnemu homeopatu - da malo omili moje slabosti in Abelove zobke. Jaz bi namreč rada še kaj spala vtem življenju user posted image user posted image . Pa h ginekologu bo treba, da preverimo, ali vse štima. Madonca, niti ne vem, kako tukaj funkcionirajo zadeve user posted image . In moj jezik user posted image user posted image

Nič, grem delat. Še par sličic naših malih driskic. :)user posted image

user posted image

Tule ena tečkasta, na robu joka user posted image

user posted image

Tule naša tavelika :) JI rečeš, naj se nasmehne za slikat, pa dobiš tole user posted image

user posted image

Pa še ena osvobajajoča: sva se s fotrom, ki je bil prejšnji teden na obisku, zapodila v dvometrske valove - edina na plaži, so naju gledali kot dva marsovca user posted image

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 619
   RE: Marčevke 2012
2.10.2012 13:15:35   
Polzi
Pozdravček še od mene user posted image
Res škoda ursonok, da te ni na FB, nas je cca 90 gor v skupini in debata res pridno teče, včasih zvečer komaj sfolgam vse pogledat. Držim pesti, da si premisliš in se nam pridružiš.
Mi2 z Lano sva danes iz 3. cepljenja, težka je 9300 g, velika 72 cm, stara pa 6 mesecev in 12 dni user posted image
Sva pa šli tudi v laboratorij, da so ji vzel kri za krvno sliko in je vse OK.
Pridno že jeva gosto hrano - bučke, korenje, krompri, kolerabo, brokoli, cvetačo, grah, piščanca, ribo, polento, kuskus, riž, pa razne te Milupine mlečne kašice, ki se mešajo z vodo, pa Fruteke, ker je sadje že tu čist brez okusa in ji raj dam Frutek kot pa neko umetno pridelano škopljeno kupljeno sranje.
Naslednji teden pričneva z organiziranim plavanjem, sam moram še poklicat, če je slučajno njen refluks kakšna ovira - ker se lahk zgodi, da mi bruhne kaj nazaj v vodo in ne vem, če je to glih fajn zarad drugih. Naj povejo, načeloma pa se greva namakat user posted image
Jz bom pa pričela s fitnesom, aerobiko, mogoče tudi z vadbo z dojenčki. Bom videla -plane imam velike, upam,d a me ne mine volja. Moram še neki kg dol spravit, da bom lahk ene kavbojke na rit spravla.

In pa ja, Ursonok ČESTITKE za novo nosečnost user posted image user posted image  Si ne morem predstavljat, da bi zdajle spet bila noseča, pa čeprav je mala ful pridna in veliko spi. Ampak sem sama za vse, cele dneve sva sami, tako da bi bilo zelo zelo naporno. Po drugi strani bi blo pa fajn, da mi ne bi blo treba it delat user posted image user posted image  in bi bla še neki časa doma.

Svoja sončka imaš prečudovita, Abel je pravi šarmer.
Užibaj v toploti, kajti tukaj imamo danes oblačno in nič kaj toplo vreme.

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 620
   RE: Marčevke 2012
2.10.2012 18:09:37   
Jassika
Lepo, da ste malo načvekale user posted image
sej drugač se mi neki ne da pisat, ampak, ko sem pa vidla post od ursonok pa sem si rekla, da morem čestitat za user posted image . Verjamem, da te skrbi, ampak verjamem tudi, da bo vse ok. Vsaj po tem kar pišeš delujeta oba z M taka, da se znata hitr in dobr obrnit, tko da sem prepričana, da bo vse v redu. Ko boš pa user posted image  v roke dobla, pa itak, da bo vse pozabljeno user posted image  T_orej, čestitke še 1x user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 621
   RE: Marčevke 2012
2.10.2012 18:36:02   
caelia
ursonok, čestitke!!!!!

full dobro, čeprav nisi ravno najbolj navdušena..  si pa carica, da si se kljub temu odločila obdržat malo sončece... najbrž so najlepše stvari v življenju tiste, ki nas presenetijo.... jaz tudi nikoli nisem mislila, da bom imela prej posvojenega otroka kot biološkega, pa nam zdaj nič ne fali :)

sploh pa ker to sonce zgleda dobro vpliva nate :) (plodnost in to :) )

in ja, pridi na FB.... :D tam je skoz debata

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 622
   RE: Marčevke 2012
2.10.2012 21:23:59   
disere
še en pozdravček od nas treh...

js se tud izogibam FB-ja, me tud sploh ne potegne, da bi si odprla profil. sem zgleda tud čist preveč za časomuser posted image ...

drugač pridno rastemo,smo že v devetem mescu,elin ma že 8kg, tia pa 6.5kg,kolk sta veliki pa zdaj nevem mamo pri dopolnjenih devetih posvetovalnico..

elin mal zobki nagajajo, zdaj ma dva, pa pri obeh je fasala virozo,drugač ble do sedaj skoz kr zdrave, tia pa je še kr škrbika...
ponoči pa je tud pestro,enkrat spita celo noč, že naslednjo noč pa kr dvakrat pijeta mleko pa cmevkata,sploh zdaj, ko ma elin virozo se zbuja skoz na 20min...no dans je že kr boljša, upam vsaj na kako uro spanca v kosuuser posted image user posted image ...
GH jemo že kr večinoma vse,pa sta fajn ješči,sploh tia velik poje sam se ji nikjer ne pozna...
vsak čas bosta začeli plazit,se že čist postavita v pravo pozo,sam ena mora poštudirat kako to gre, saj druga jo bo hitro oponašala pol..

vglavnem se nam kr dogaja in podnevi in ponoči...

ursonok čestitke še enkratuser posted image user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   RE: Marčevke 2012
3.10.2012 8:40:31   
Saša33
No punce se še jst mal oglasim. Pri nas je tudi pestro v smislu kazanja user posted image  ( rok imam sredi maja). Sicer midva sva načrtovala samo to je najin drugi. In si niti ne predstavljam, da bi bil tretji, čeprav je Lara je priden otrok ( zato sva se tudi odločila, da takoj še enega in evo po dveh mesecih je uspelo. Bo pa pestro oba v plenicahuser posted image user posted image .

Drugače odkar Lara pridno je, tudi spi po 12h. Zob je dobila direkt za pol leta, brez joka, vročine. Sam eno jutro je bla sitna 2h in ni zaspala nazaj. Ima pa strašno željo po grizenju kruha, piškotov, karkoli samo da se grize.
Drugače pa vsak cajt bo začela puzat, dviga rito in kroži v krogu, smešna da je kaj.

Glede FB, sm tudi jst za časom. Mi ni všeč, tko pač je....

Ursonok_: Ma svaka čast, da si se ga odločila obdržat. Ko sem rodila je bila zraven mene ena, ki je rodila v četrte, in prva stvar na viziti je bla, jst hočem sterilizacijo, dost je. sva tok plodnauser posted image user posted image .

Je pa res, da ko si narediš en načrt in si življenje ravno malo urediš, se navadiš in potem spet od začetka, kaos totalni. Še sama se kdaj vprašam kako bo. MOj je v službo, pop imva kar dosti za delat saj sva se preselila v bajto. Potem pomaga doma, ker imajo kmetijo. In tudi midva sva brez dedkov in babci, vsi so 100km okol. Z Laro res ni bilo pol leta tok dela razen dojenje, ko bo pa začela tekat okol in še eden zraven bo pa veselo. Tko bom rekla, da so dobre in slabe stvari. Ko bodo mal starejš pa se bodo med sabo zamotili in bo ok. Sam pegurat je treba do takrat. Pa organizacijo skoz spravt.

Disere: Čestitke za zobke in akcijo ob dvehuser posted image user posted image , pa lepo te je spet brat.

No tamala se je zbudla,

lepo se mejte pa se kaj napište




Ursonok:

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 624
   [Brisano sporočilo]
3.10.2012 9:56:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Saša33)
  Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 24 [25] 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 24 [25] 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?