|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
12.4.2012 20:59:08   
zmajcy_
Caelia cimra je v porodnisnici dobila nasvet, da naj malo pristavlja kljub temu, da si je crpala ker naj bi otrok z usti stimuliral nastajanje mleka.. Tko da tut ce ne vlece ampak samo da z usti drazi bradavico. Lahko probas.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Marčevke 2012
12.4.2012 21:42:35   
iribiri
Ojla mamice!!

Full fajn da ste odprle novo temo!user posted image user posted image user posted image Full ste pridne, vas redno berem, no kokr se da!!user posted image
user posted image
Zanima me kje ste kupile kapljice COLIPREV?? Namreč sm jih hotla kupit v lekarni ljubljana pa jih nimajo sploh!!

Pridno pišite še naprej!!

Lp vsem!!

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Marčevke 2012
12.4.2012 22:00:09   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: iribiri

Ojla mamice!!

Full fajn da ste odprle novo temo!user posted image user posted image user posted image Full ste pridne, vas redno berem, no kokr se da!!user posted image
user posted image
Zanima me kje ste kupile kapljice COLIPREV?? Namreč sm jih hotla kupit v lekarni ljubljana pa jih nimajo sploh!!

Pridno pišite še naprej!!

Lp vsem!!


Jaz sem jih kupila v Celjskih lekarnah.

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu iribiri)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Marčevke 2012
12.4.2012 22:23:43   
zwezdica82

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta


IZVIRNO SPOROČILO: zwezdica82


Zwezdica samo za mojo radovednost, me preveč firbec matra, te lahko vprašam, če si imela ime že od prej izbrano ali si dobila navdih iz moje ankete ime za deklico? user posted image



Ja zanimivo, da imata najini punčki enako ime. Midva sva to ime zbrala že pri prvi potem pa sva se premislila in je dobila ime Karin. Zdaj pa je bil spet v ožjem izboru in na koncu smo se odločili za Evelin.

Tvoje ankete res nisem sploh videla. Sem zelo pozno sploh začela brati forum.

lp


Imava pa full podobne okuse!!! user posted image
Karin je tudi meni zelo všeč, čeprav ga nisem imela v izboru, ker je moj svak enkrat omenjal, da za punčko je to ime njemu 1. na seznamu, pa jima ne bi hotela "ukrast" ime, no, pa itak mi je Evelin vseeno daleč na prvem mestu user posted image
...Zgleda da mi potegne vse s končnico -in...ker mi je bilo poleg Evelin full všeč tudi Erin, samo to mojemu ni bilo všeč tako da sva ostala pri Evelin user posted image . Je pa tudi meni Evelin vseeno bolj všeč. In tudi pomen tega imena mi je najbolj všeč.
A ja, pa bratec je tudi rekel da bi imel Evelin user posted image

Koliko je stara tvoja Karin? Je lepo sprejela sestrico?

Kako pa je kaj tvoja Evelin? Je pridkana? Se dojita? Nina ponoči? ...



Sirenetta...naša Karin je stara 16mesece...Kako je sprejela? Bolj tko tko..Ful je ljubosumna in za vsako stvar cvili. Pravi živec in nič ne uboga. Tako da gre veliko energije da ji kaj sploh dopoveš.

Drugače pa sem šele danes malo pogledala forum. Nism enostavno prišla do računalnika. Imamo bolj obsedeno stanje. Ker pri prvi je šlo vse gladko smo pri Evelin vse pokasirali.

Že v porodnišnici smo se probale dojit na nastavke in nekako je šlo..samo skoz mi je jokala, mleko pa stalo v nastavku. Pol doma smo ugotovil da ne priteče dovolj hitro in sem začela si črpat in ji dajat po flaški moje mleko plus še dodatek. Šele potem se je začelo...KRči in to grozni ...Zadnji teden skoraj nič ne spimo..Cele dneve samo se hranimo. Poje 30 pa mal zadrema pa spet jok pa tko naprej..Zvijanje na dolgo in široko. Tak da mi je patronažna rekla da naj probam samo z adaptiranim da se malo umiri pa še biogaja ji dajemo vsak dan. Pa nič bolje.
Včeraj smo potem prešli na Aptamil brez laktoze, ker smo mislili da ne prenaša lahktoze..Ja pa ja..Je sicer za obrok več pojedla ker je bila ful lačna in to je bilo to..Pa celo ponoči je spala..Od jutra pa spet ista pesem..SAmo jokanje in hranjenje ..Tak da zdaj pojma nimam kaj je narobe. Jutri bomo nabavili še Coliprev. Da vidimo če bo kaj učinkovalo. Pa sestrično sem prosila, da mi zrihta ene svečke od homeopatinje, da otroka mal pomirijo in da zaspi. Ker naša tud spat ne more in je res samo jok. Tavelika pa še zraven jo zživcira ko skoz cvili.

Jst sm pa po vrhu še mastistis očitno dobila. Ta črpanje in ti krči so me čist izmučli in potem ko pride na vrsto pač pride. Z partnerjem si izmenjujeva otroke tok da se lahk saj priklopim. Vmes sem imela še vročino pa nism šla v porodnišnico, mi je tko svetovala patronažna..Pač masiranje, obhladki in črpanje. Pa kakšen lekadol. Tak da je padla temperatura..Ampak slaba sm pa še..NO po dveh dneh sem najprej na eni dojki dobila rdečico in ful bolelo. Zdj pa je končno izginilo je šlo pa na drugo. In mi je prov grozno ker komaj dvigneš otroka ker te tok tok boli..

Sem prosila patronažno kaj naj naredim da zaustavim delanje mleka. Enostavno ne morem več črpati. Vso mleko sem dala v skrinjo za kasneje..SAm zdj je pa dovolj. MIslim da moram mal sebe pošlihtat ampak ta mastitis..Jutri mi pove kako pa kaj..Očitno bom antibiotike dobila. Ker z obhladki ne gre..Sem probala mrzle obhladke tko mi je rekla,da kao tako izsušiš mleko pa črpat.

Sicer so nekaj tu omenjale zeljne liste sam ne štekam kako naj bi delovali. Sem probala dans dat v modrc pa ni blo nobenga efekta..Mogoče sem kaj narobe naredila?

Evo toliko od mene..Zdaj pa šibam pod tuš pa spat, dokler je še mir ...

lp

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 7:20:28   
Aleda
Caelia- res ne vem kaj ti svetovat glede mleka. Moja sestra je tut rekla da se ji je kar naenkrat po enem mesecu zelo zmanjšala količina mleka. Sm se jaz tut bala da tko rata zato sem začela če se je dalo kar na obe dojki pristavljat samo me je skrbelo da potem ne bo dobila dovolj mastnega mleka. Zdaj pa tko nardim da jo pustim na eni kar dolgo potem jo dam pa še mal na drugo.
Probaj prašat za nasvet tukaj http://www.dojenje.net/

Mogoče probaj čimbolj pogosto dojit al pa črpat. Pa mogoče je tut to ker velik delaš in ne počivaš pa je telo mal izčrpano, sem slišala da je lahk tut to vzrok ja.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 8:44:30   
ursonok
Zwezdica
jaz sem ustavila produkcijo mleka tako, da sem na par ur (4-6) čisto malo črpala - kar ročno, masiraš in potem stisneš z roko. Res malo, samo toliko, da začutiš olajšanje. Potem pa zeljne liste na joško. Morajo biti ledeno mrzli, najbolje iz zmrzovalnika ali hladilnika. Par minut, da se otoplijo, potem pa nove liste. To zaustavlja produkcijo. Jaz sem si dajala zeljne liste gor samo eno popoldne in eno noč, pa je bil res hud učinek. Po treh dneh sem imela mir - joškice so me bolele in srbele še kakšna dva dni, potem je bilo pa ok. Zdaj mi še vedno kaj priteče ven, sploh kadar Abel joka, ampak ni sile.
Upam, da ti uspe poštimat zadevo.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 8:48:15   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: iribiri

Ojla mamice!!

Full fajn da ste odprle novo temo!user posted image user posted image user posted image Full ste pridne, vas redno berem, no kokr se da!!user posted image
user posted image
Zanima me kje ste kupile kapljice COLIPREV?? Namreč sm jih hotla kupit v lekarni ljubljana pa jih nimajo sploh!!

Pridno pišite še naprej!!

Lp vsem!!


Ja jaz sem jih kupila v lekarni ... pri nas, na Bledu ...

(odgovor članu iribiri)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 8:51:08   
pokalona1
Jutro!

Punce,ki se ukvarjate s krči-dajte res probat Coliprev-našemu so čudežno pomagale. Se zdaj super sprdi in pokaka-sicer še jamra zraven,ampak to ni nič v primerjavi s prej,ko se je drl in zvijal.

Caelia poskusi še s Tametil tabletami. Pa veliko pij in pristavljaj, pristavljaj, pristavljaj....Včasih se zgodi, da mleko čez noč presahne tudi zaradi stresa. A se ti je kaj takega zgodilo?Mogoče te je vse to z zlatenico tok izčrpalo?

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 8:52:27   
pokalona1
Colipreva v Ljubljanskih lekarnah nimajo. Poskusi v kakšni zasebni.Jaz sem jih dobila v BTCju v Hali A.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 8:52:40   
Jada82
O zwezdica, prav smiliš se mi!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Joj, jaz upam, da se vam čim prej uštima vse!!!
S tem mlekom z zmanjšano laktozo kar še malo vztrajaj, včasih traja dalj časa, da se privadijo .... boš videla, kakšen teden stisnite ... pa ColiPrev so tud kar fajn!

Sej naša se tud kar zbuja zaradi krčev čez dan ... redko, da res trdno zaspi .... mogoče edino v naročju .... sam to pa ne morem zaradi ta večje ...
Danes ponoči smo jedeli na 3 ure, enkrat sem pa vstala še za ta večjo .... pa same smo bile, ker je bil mož v nočni user posted image user posted image user posted image Ma, ko se zjutraj zbudim, me tudi kar glava boli, mišice, slabo mi je ... uf! Samo to čakam, da začnem Emilija jest samo enkrat na noč, bo stokrat bolje!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 9:23:17   
caelia
Dobro jutro!!

Evo, krneki...ma jst res jamram zarad tega mleka...user posted image user posted image  sama sebe mam že dovolj, kaj šele vsi ostali okol mene, pa tle na forumu.. tale forum je res "ventilček" za sproščanje...

pri vsem jamranju namreč

Včeraj čez dan sem črpala na 3 ure, se nalivala s tekočino... nič. še za na sprehod sem dala v voziček flašo z vodo in pila.. za večerjo sem si polento naredla.. in ob 9h zvečer. načrpala točno 5 mluser posted image  obup..in mi je itak "zatrgalo".. sem se začela jokat in bla tako jezna,.. sem se spet počutla nesposobno... in sem si po skoraj enem letu odprla eno Laško user posted image  sej sem v nsečnostuser posted image  spila kak radler, samo prov piva pa ne.. in sem spila tisto pivo in padla dol... Rožle je spal ponoči od 10h zvečer do 4h, pa še bi, če ga nebi zbudila... no, dala sem mu mleko iz skrinje, ker pač od včeraj nič ni blo in šla nazaj spat. nisem mela namena niti črpat, ker sem bla še čist napsihirana od prejšnjega dne.. in kaj je blo ob 7h zjutraj.. mokra majica... obup. sem načrpala 3 dcl in 20 ml...

ne zastopim večuser posted image user posted image

jst upam, da ne bom kašne "depre" fasala (sm ursonok ukradla izrazuser posted image )

sej moj me je poskušal tolažit, da če ni pač ni, naj se ne sekiram, da ne bo nič narobe če zrase gor ob umetnem mleku.. pa da naj gledam to s pozitivne strani, da bom pač lahko jedla kar bom hotla, ker zdaj  ne morem vsega..

samo.. joj, grozna sem..

danes bi morala na faks, pa ne grem, nimam volje, že včeraj nisem šla.. jutri mam obvezne vaje, pa mož dela in ne vem kam naj dam Žana in Rožletauser posted image , ker pa mam 23. aprila izpit, pa nujno moram it... krneki...

drugače pa hvala za nasvete okrog dojenja.. swej tam na unem forumu (med.over) sm pa že full prebrala.. tud o teh "ljudskih modrostih" (polenta, sir, jajca...) bomo vidli, itak pa tudi psiha full vliva na to, jaz pa nism lih "uravnovešena" zadne čase, se mi zdi...

sej jst poskušam pristavljat, samo Rožle ne vleče dobro in direkt iz joškic dobi samo takrat kaj, ko so full polne.. in ne vem, če je tisto "igranje" z bradavico kaka stimulacija.. moram pač črpat


IZVIRNO SPOROČILO: iribiri

Ojla mamice!!

Full fajn da ste odprle novo temo!user posted image user posted image user posted image Full ste pridne, vas redno berem, no kokr se da!!user posted image
user posted image
Zanima me kje ste kupile kapljice COLIPREV?? Namreč sm jih hotla kupit v lekarni ljubljana pa jih nimajo sploh!!

Pridno pišite še naprej!!

Lp vsem!!


no, glede kapljic Coli Prev.. V Logatcu je Lekarna Ljubljana, pa sem klicala, če jim majo, v tej podružnici jih ni, majo pa še ene v podružnici Vič, zato sem jih jaz šla kupit v Žiri, so meli še tri na voljo user posted image , se mi v Lj ni dalo vozit, do Žirov mam pa 18 km, pa še na kavo sem šla h kolegici in na sprehod po (bivšem) domačem kraju...

Drugače sem pa našla tole na netu

http://www.moja-lekarna.com/p-17311-1-mesec-star-fantek-pri-katerem-se-pojavljajo-krci.aspx

tu naj bi tudi meli Coli Prev kapljice, samo jih meni iskalnik ne najde. Je pa blo pred kratkim obvestilo, da je s koncem marca zmanjkalo teh kapljic (zaradi dobave) pa da bojo aprila spet na voljo,mogoče majo kje še stare zaloge, pa da jih še niso obnovili...

(odgovor članu iribiri)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 9:41:12   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

O zwezdica, prav smiliš se mi!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Joj, jaz upam, da se vam čim prej uštima vse!!!
S tem mlekom z zmanjšano laktozo kar še malo vztrajaj, včasih traja dalj časa, da se privadijo .... boš videla, kakšen teden stisnite ... pa ColiPrev so tud kar fajn!



ej, zwezdica, evo, lih kontra probleme mava..

res zavidam tistim, ki ste na 100 dojenju brez težav...  to je vse najbolj super..

ti je že kaj uspelo? si zrihtala mastitis?

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 10:34:46   
disere
no tako pri nas je tia šla gor s težouser posted image user posted image bo jo pač treba hranit na uro pa pol, da spije svoj obrok....je pa nastal drug še veliko večji problemuser posted image user posted image tavečja hči je zbolela za RVS-virusomuser posted image user posted image pa saj to ni res, neki rešimo pa takoj drug problem, sem jo takoj poslala k staršem na koroško na okrevanje-srotico, zdaj pa sam upam, da mali dve nista kaj pobrali, je menda kar neveran pa visoko nalezljiv ta virus, sploh za dojenčke...včeraj sem se pa res zlomla pa jokala ko dež kar dve uri se nisem mogla potolažit, smili se mi tavečja, ker je mogla na koroško, ful me skrbi, da maliki nista kaj pobrali od nje..ehh materinstvo nikol konc skrbi....

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 11:23:02   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

cukr, a si bla ti na pregledu s tamalim 5.4.????in je bil tvoj možek s teboj????ker jst sm bla pred tabo, ampak je šlo tko vse hitr, da te nism mogla pocukat.user posted image


Sem bila ja (okrog enih).  V čakalnici sem zihr da se nisva srečali, tako da predvidevam da si me videla kje pri sestri ali pa zdravnici, ker notr nas je blo pa takrat kar nekaj naekrat. Jaz priznam, da te nisem videla.user posted image


_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 12:00:11   
poldy
No, da se še jaz malo javim...mi je kar malo nerodnouser posted image , ker nič ne pokomentiram, ampak res se mi kar nekako ne da, preberem pa skoraj vse.

Kar se tiče nastajanja mleka, je baje fajn kakšno pivo popit, jaz se ga ne odrečem če je fajn družba, hehehe pa mi drugače ni za pit, ampak si ga kar privoščim

Za zaviranje nastajanja mleka, pa sem jaz dajala tist gel iz skrinje okrog prsi(na cunjo), potem ko sem si izčrpala, pri taveliki, in je šlo res v parih dneh

OLEOVIT kapljice, katera je že rekla, da se jih da tudi pri nas dobit?? in kje?? Jaz ji ne dajem teh od plivita, ker se mi ne zdijo ok, do avstrije pa nikakor ne morem prit, pa še nobenga takega ne dobim, da bi šel v kratkem gor user posted image

Mi se drugače pridno dojimo, mala spi in moram se kar malo pohvalit, da se zaenkrat super rihtamo

user posted image za vse, ki imate težave

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 20:57:17   
Polzi
coliprev - tiste, ki ga dajete - men včasih noče popit flaše, ker jo tolk zvija vmes med hranjenjem. V navodilih sicer piše, da je potrebno zavreči, kar ostane. A mislite, da lahko čez pol urce al pa urco ji še dam preostanek mleka? Včasih mi namreč skor vse pusti, kar ji pripravim user posted image  

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 21:15:28   
Jada82
Polzi, jaz dan ColiPrev kar direkt na žličko in po žlički v usta ... glih zarad tega .. vmes enkart, ko kupčka podreva ....

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 22:24:40   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: pokalona1

Jutro!

Punce,ki se ukvarjate s krči-dajte res probat Coliprev-našemu so čudežno pomagale. Se zdaj super sprdi in pokaka-sicer še jamra zraven,ampak to ni nič v primerjavi s prej,ko se je drl in zvijal.

Caelia poskusi še s Tametil tabletami. Pa veliko pij in pristavljaj, pristavljaj, pristavljaj....Včasih se zgodi, da mleko čez noč presahne tudi zaradi stresa. A se ti je kaj takega zgodilo?Mogoče te je vse to z zlatenico tok izčrpalo?


Caelia poskusi s Tametil tabletami, ki povečajo produkcijo mleka v kombinaciji s sprayem Syntocinon, ki povzroči izcejanje mleka - če Rožle ne vleče dobro mu bo to povečano izcejanje mleka pomagalo.
Recept dobiš pri svoji osebni zdravnici ali pri ginekologu (jaz sem dobila recept za oboje že pri odpustu, ker nisem imela mleka sploh).
Poleg tega med dojenjem izvajaj kompresijo, da spodbudiš izcejanje mleka med podojem (poglej si na med.over.net).

Meni je pomagala ta kombinacija Tametil plus Syntocinon.
Pa en dan sem jedla za zajtrk, kosilo, večerjo polento, pa se mi zdi, da je res bilo več mleka. Pa pivo tudi pomaga.
Saj to vse prakticiraš glih en teden, samo da zalaufa produkcija.

Poskusi pa še vprašat na med.over.net, kako Rožleta spodbudit, da bo sesal.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Marčevke 2012
13.4.2012 22:28:22   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: disere

no tako pri nas je tia šla gor s težouser posted image user posted image bo jo pač treba hranit na uro pa pol, da spije svoj obrok....je pa nastal drug še veliko večji problemuser posted image user posted image tavečja hči je zbolela za RVS-virusomuser posted image user posted image pa saj to ni res, neki rešimo pa takoj drug problem, sem jo takoj poslala k staršem na koroško na okrevanje-srotico, zdaj pa sam upam, da mali dve nista kaj pobrali, je menda kar neveran pa visoko nalezljiv ta virus, sploh za dojenčke...včeraj sem se pa res zlomla pa jokala ko dež kar dve uri se nisem mogla potolažit, smili se mi tavečja, ker je mogla na koroško, ful me skrbi, da maliki nista kaj pobrali od nje..ehh materinstvo nikol konc skrbi....


Oh jej, ja tale RSV zna bit kar hud za ta mičkine...Držim pesti, da se starejša hči hitro pozdravi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako pa ste ugotovili, da ima ravno RSV?

Super za Tio, da je pridobila na teži user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 6:49:44   
zwezdica82

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

Dobro jutro!!

Evo, krneki...ma jst res jamram zarad tega mleka...user posted image user posted image  sama sebe mam že dovolj, kaj šele vsi ostali okol mene, pa tle na forumu.. tale forum je res "ventilček" za sproščanje...

pri vsem jamranju namreč

Včeraj čez dan sem črpala na 3 ure, se nalivala s tekočino... nič. še za na sprehod sem dala v voziček flašo z vodo in pila.. za večerjo sem si polento naredla.. in ob 9h zvečer. načrpala točno 5 mluser posted image  obup..in mi je itak "zatrgalo".. sem se začela jokat in bla tako jezna,.. sem se spet počutla nesposobno... in sem si po skoraj enem letu odprla eno Laško user posted image  sej sem v nsečnostuser posted image  spila kak radler, samo prov piva pa ne.. in sem spila tisto pivo in padla dol... Rožle je spal ponoči od 10h zvečer do 4h, pa še bi, če ga nebi zbudila... no, dala sem mu mleko iz skrinje, ker pač od včeraj nič ni blo in šla nazaj spat. nisem mela namena niti črpat, ker sem bla še čist napsihirana od prejšnjega dne.. in kaj je blo ob 7h zjutraj.. mokra majica... obup. sem načrpala 3 dcl in 20 ml...

ne zastopim večuser posted image user posted image

jst upam, da ne bom kašne "depre" fasala (sm ursonok ukradla izrazuser posted image )

sej moj me je poskušal tolažit, da če ni pač ni, naj se ne sekiram, da ne bo nič narobe če zrase gor ob umetnem mleku.. pa da naj gledam to s pozitivne strani, da bom pač lahko jedla kar bom hotla, ker zdaj  ne morem vsega..

samo.. joj, grozna sem..

danes bi morala na faks, pa ne grem, nimam volje, že včeraj nisem šla.. jutri mam obvezne vaje, pa mož dela in ne vem kam naj dam Žana in Rožletauser posted image , ker pa mam 23. aprila izpit, pa nujno moram it... krneki...

drugače pa hvala za nasvete okrog dojenja.. swej tam na unem forumu (med.over) sm pa že full prebrala.. tud o teh "ljudskih modrostih" (polenta, sir, jajca...) bomo vidli, itak pa tudi psiha full vliva na to, jaz pa nism lih "uravnovešena" zadne čase, se mi zdi...

sej jst poskušam pristavljat, samo Rožle ne vleče dobro in direkt iz joškic dobi samo takrat kaj, ko so full polne.. in ne vem, če je tisto "igranje" z bradavico kaka stimulacija.. moram pač črpat


IZVIRNO SPOROČILO: iribiri

Ojla mamice!!

Full fajn da ste odprle novo temo!user posted image user posted image user posted image Full ste pridne, vas redno berem, no kokr se da!!user posted image
user posted image
Zanima me kje ste kupile kapljice COLIPREV?? Namreč sm jih hotla kupit v lekarni ljubljana pa jih nimajo sploh!!

Pridno pišite še naprej!!

Lp vsem!!


no, glede kapljic Coli Prev.. V Logatcu je Lekarna Ljubljana, pa sem klicala, če jim majo, v tej podružnici jih ni, majo pa še ene v podružnici Vič, zato sem jih jaz šla kupit v Žiri, so meli še tri na voljo user posted image , se mi v Lj ni dalo vozit, do Žirov mam pa 18 km, pa še na kavo sem šla h kolegici in na sprehod po (bivšem) domačem kraju...

Drugače sem pa našla tole na netu

http://www.moja-lekarna.com/p-17311-1-mesec-star-fantek-pri-katerem-se-pojavljajo-krci.aspx

tu naj bi tudi meli Coli Prev kapljice, samo jih meni iskalnik ne najde. Je pa blo pred kratkim obvestilo, da je s koncem marca zmanjkalo teh kapljic (zaradi dobave) pa da bojo aprila spet na voljo,mogoče majo kje še stare zaloge, pa da jih še niso obnovili...



Caelia - jaz sem se nalivala s čajem od Tekane za dojenje. REs da je drag ampak pri meni je učinkoval. Na liter čaja sem dala 3 filtre pa veliko žlico sladkorja in sem spila na dan po 4 litre. Mi je na koncu že kar nazaj šlo. Pa mogoče kakšen malinovec ali drug sok za mešat. Samo da je sladko..Pa polenta..Mi je pa patronažna rekla da pomaga tudi kava proja pa mleko. Ne vem no..Meni je patronažna predpisala še Sintocinon, da si našpricam v nos 15 min pred dojenjem oz. črpanjem. Naj bi sproščalo mleko oz. da se mi ne mašijo dojke.

Pri vseh zapletih s hrano pri naši Evelin sem komaj prišla na vsake par ur do črpalke in seveda posledica tega je bila, da sem dobila mastitis. Zdaj sem na antibiotikih in si dajem mrzle obhladke. Imam neke blazinice - gel. Jih dam v hladilnik za par ur potem pa spet gor. Dobila pa mastitis na obeh dojkah. Sem kar povedala patronažni da zame je to čist preveč da morem tkole si črpat, ko je pa mala tok zahtevna.

V glavnem zdaj boljše je..Sicer drugi dan je bil spet jok cel dan ampak pojedla je pa občutno več in po dveh dneh ko jo je tehtala je pridobila 80g kar je max. Je bila ful zadovoljna. Edino še Coliprev kapljice ji dajemo zdaj zraven pa je še bolje. Sicer malo še joka ampak po kakšnem tednu bo tudi ta lahktoza šla iz telesa in potem bo mnogo bolje. Ponoči pa spimo tudi po 6 ur v kosu. Milina napram temu kar je bilo na začetku.

Coliprev vidim da ful iščete. Pri nas so ga imeli v lekarni. In pol pride zjutraj patronažna pa reče..ja kje ste ga pa dobili ko vsi govorijo da se pri nas ne dobi. Me je sam pogledala ko sem rekla ja v lekarni v mestu. Imamo namreč dveuser posted image
Ni mogla verjet user posted image user posted image user posted image user posted image

V glavnem upam da se tudi meni to porihta v parih dne. Mleko mi sicer teče še vedno ven. Tko da si ene 3x na dan še malo po par minut črpam. Če bi pa 10min na vsaki bi pa še vedno ene 120 dobila ven. To mleko mi zdaj prav preglavice dela. Pri prejšnem otroku v enem tednu nisem načrpala tolko kot sem zdaj v enem dnevu...

No toliko od mene..Ko bo čas se kaj javim

Lp vsem

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 8:42:35   
zwezdica82

IZVIRNO SPOROČILO: disere

no tako pri nas je tia šla gor s težouser posted image user posted image bo jo pač treba hranit na uro pa pol, da spije svoj obrok....je pa nastal drug še veliko večji problemuser posted image user posted image tavečja hči je zbolela za RVS-virusomuser posted image user posted image pa saj to ni res, neki rešimo pa takoj drug problem, sem jo takoj poslala k staršem na koroško na okrevanje-srotico, zdaj pa sam upam, da mali dve nista kaj pobrali, je menda kar neveran pa visoko nalezljiv ta virus, sploh za dojenčke...včeraj sem se pa res zlomla pa jokala ko dež kar dve uri se nisem mogla potolažit, smili se mi tavečja, ker je mogla na koroško, ful me skrbi, da maliki nista kaj pobrali od nje..ehh materinstvo nikol konc skrbi....



Disere iz kerga konca koroške pa si drugče? Moj je tud korošec user posted image user posted image user posted image - Okolica Radelj ob Dravi

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 9:23:04   
Lešnica
Poldy, OLEOVIT kapljice sem jaz dobila v Gorenjskih lekarnah v Kranju, če ti to kaj pomagauser posted image .

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 9:30:43   
Jada82
Joj, mi imamo pa zadnje dni tudi kar hude krče user posted image user posted image user posted image Ne vem, mogoče ker smo prešli na mleko z laktozo nazaj .... samo se mi je zdelo, da ni bilo razlike z unim z zmanjšano laktozo ...user posted image Ampak zdej zadnje 2 dni je huje ..... ne vem, zakaj? user posted image
Ponoči skoz jamra, nemogoče je zraven spat ... pa napenja se, kao za kakat, pa nič ... ko je, se tud ves čas napenja ... prav kriza. Posledično zelo malo poje, recimo druga runda ponoči samo 50 ml, max. pa sedaj poje 100 ml user posted image
In seveda se zato še vedno zbujamo na 3 ure ponoči ... prav grozno, jaz sem že adijo ... joj, da bi mi spali 6 ur v kosu ... ma jaz bi bila kot rožica ... samo čakam, da se to poštima ....
Prav boga je ta naša Emilija .... po vsakem hranjenju krči in jok, ali pa tudi že vmes user posted image

Joj, čimprej naj se razvije tole njeno črevesje .. jo kar ne morem gledat, ko user posted image

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 12:20:16   
poldy

IZVIRNO SPOROČILO: Lešnica

Poldy, OLEOVIT kapljice sem jaz dobila v Gorenjskih lekarnah v Kranju, če ti to kaj pomagauser posted image .



Hvala Lešnica, ker zdej se pa res ne smem več zafrkavat in ji ne dajat kaplic

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 15:50:10   
kendicka
pozdravljene marčevske mame user posted image

končno se spet oglašam, sem vmes prebirala, ampak za pisat mi je pa zmanjkalo časa. vidim, da povsod dogaja in da nas materinske skrbi kar tarejo. tudi jaz nisem izjema. naš mali zaspanec se ne redi preveč, sem ga zadnjič stehtala in je v 25 dneh pridobil pol kilce, kar je menda spodnja meja in je mene zadelo v dno duše. mleka imam po mojem dovolj, zdaj sva opustila hranjenje na 3-4 ure, ampak mali je, kadar mu zapaše pa če tudi na par minut. kar je precej naporno, ampak rada bi, da se poredi kolikor je možno do prvega pregleda, ki ga imava naslednji četrtek. upam, da nama rata. midva vmes telovadiva, se greva previt pa podirava kupčke in tako se vse skupaj razvleče tudi na uro pa pol. ampak, upam, da nam rata in da ne bo treba dodajat. seveda, če ne bo šlo, bomo dodajal.
caelia te popolnoma razumem in glede dojenja sem si v zadnjih dneh prebrala ogromno in to, kar pomaga pri nastajanju mleka je dovolj počitka, pit veliko tekočine in nič stresa. kar se slednjega tiče je verjetno lažje rečt kot pa se sprostit in odmislit vse skrbi v trenutku. prebrala sem knjigo Dojenje in materinstvo iz srca in mi je precej pomagalo, prdevsem se mi je potrdilo to, da kot mama vem in čutim, kaj je prav. ker sem bila že čisto napsihirana od vseh nasvetov in mnenj, strokovnih in laičnih. tako, da zdaj ne šljivim nikogar in delam tako kot se meni zdi prav in kot čutim, da moram. in se tudi počutim veliko bolje!
glede komentarjev bližnjih, da si šele zdaj prava mama, mislim, da jim moraš kar direkt povedat, kaj si misliš o teh povsem, milo rečeno, neprimernih izjavah. je teba biti kar odkrit in direkten, če v sebi držiš, je samo tebi slabše.


aleda
glede povijanja moraš kar vztrajat. jaz ga nisem mogla, ko se je tako drl kot da ga iz kože dajejo, pa ga je moj začel povijat. zadeva pa res totalno deluje. in glede pestvanja, jaz ga imam veliko na rokah pa v slingu (mogoče si podložiš, če je dete premajhno) ali pa v ruti in ugotavljam, da je precej bolj miren kot prej, ko ga nisem toliko ujčkala. ne vem, če se jih da že tako zgodaj razvadit. jaz ga tudi dostikrat vzamem v najino posteljo in spi z nama. vedno v trenutku mrkne, sploh, če se sredi noči čisto zbudi od hranjenja in podiranja kupčkov ter previjanja.

disere držim pesti, da se ta večja čimpre pozdravi in da se dojenčici nista nalezli.

ali so vašiuser posted image tudi kaj mozoljasti? naš je kot pubertetnik, eno par dni nazaj so se mu pojavili mozoljčki po ličkih in bradi in še kar vztrajajo. ali se to kaj maže? jaz zaenkrat kar pustim pri miru in sem pa tja namažem z mlekom, ne vem, ali je to uredu user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?