|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 15:57:01   
kendicka
eh, sem pozabljiva user posted image

hrchy, super, da si nas preselila user posted image

pošiljam link o tem, kako si zavezat ruto za nošenje. meni je ljubša kot sling:
http://www.bobafamily.com/videos/sources/baby-wrap-videos/

aja, pa še to sem hotela pokomentirat. pivo deluje pri dojenju tako, da malo sprosti mamo in se več mleka naredi. tako, da jaz ob pici, ki jo spečeva enkrat tedensko, spijem en kozarec piva in mislim, da je to čisto ok user posted image

lepo vas vse pozdravljam


(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 17:14:39   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: kendicka

ali so vašiuser posted image tudi kaj mozoljasti? naš je kot pubertetnik, eno par dni nazaj so se mu pojavili mozoljčki po ličkih in bradi in še kar vztrajajo. ali se to kaj maže? jaz zaenkrat kar pustim pri miru in sem pa tja namažem z mlekom, ne vem, ali je to uredu user posted image


moja je tudi mozoljasta. ima nekaj belih mozoljčkov, nekaj pa rdečih. Tko, da je že tud v puberteti user posted image

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 18:05:58   
tinčka3
Moja je tudi mozoljasta. Tud po lasiscu. Pediatrinja mi je rekla, da jo umivam samo z vodo, nic ne mazem, ce bo pa postala gnojno mozoljasta pa naj jo umivam s kamilicami ali hrastovim lubjem.
Joooj mi imamo take krce.. revcka je res. Mam kapljice iz koroskih lekarn, pa iz deteljice, pa ji nic ne pomaga...narocene imam pa tudi kapljice iz avstrije.. komi cakam da minejo 3 meseci, pa da smo iz tahudga ven.. tok se mi smili, cist vijolicna postane pa take debele solzice ji tecejo iz uck pa tako krici.. bogica res. Pravijo da je pri fantkih se huje...si ne predstavljam sploh.
Lep vikend vsem!

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 20:09:03   
ursonok
Zdravo!

uf, je bil naporen tale izlet v Slovenijo ... user posted image No, predvsem bivanje tukaj. Vsak dan letanje okoli, obiskovanje kolegov, znancev itd.
Celo s Populis se mi je uspelo dobiti in spiti kavico! user posted image

Sem si pa uspela v enem tednu sfidžiti želodec user posted image . Se takoj pozna - druga hrana kot doma (sicer pazim, a je bilo vseeno preveč pšenice), drug ritem ... Nič gibanja. Ful me boli, tako kot takrat, ko so se začeli problemi z alergijo. Groza. Niti spat ne morem normalno. Zbudim se z glavobolom user posted image . Upam, da se bo doma hitro pošlihtalo. Sem trdno odločena, da grem takoj, morda že v ponedeljek, plavat. Ali pa vsaj na orbitrek user posted image . Pa eno kuro z zelenjavnimi sokovi bo treba izpeljati.

Mozolji
Mi smo čisti najstniki. Ne mažemo in ne čistimo z ničimer. Itak se pojavijo, pa izginejo, pa se spet pojavijo. To mine.

Abel je zadnje par dni ful priden. Zjutraj ga malo krčki dajejo, čez dan ima eno daljšo ali dve krajši spanji (tudi več kot štiri ure mu je uspelo). Ponoči je pa že dvakrat spal 6 ur v kosu, od 22h do 4h user posted image user posted image . Sicer potem ob 5h težko zaspi nazaj, če že, v najini postelji, pa ves čas nekaj javka, se zbuja itd., ampak če bo šel trend v to smer, tj. da se bo tistih 6ur nekoč raztegnilo na 7, 8 itd., smo na konju.
Krči ga pa mučijo predvsem zvečer, pred spanjem. Včasih se noro dere, res grozno, pa mu sploh ne moreš pomagati. Mi z raznimi kapljicami ne mislimo eksperimentirati, ker imajo vse ali laktozo ali sladkor. Tako da to odpade. Dobiva Bio gajo, pa še to ne redno, ker pač pozabimo user posted image

Se pa naš človeček ful redi in ful raste!!! Res je ogromen. Pa sploh ne debel, ker res raste tudi v dolžino. Moji so ga videli prejšnjo soboto, potem pa šele danes, tj. po enem tednu, in so rekli, da je res očitno ogromnejši. Sicer se ne čudim, ker je ravno ta teden res veliko žrl, sem bila že malo paranoična, da ga preveč bašemo - ampak kaj naj, če je dete lačno? user posted image No, zdaj dva dni je manj, tako da so to zgleda obdobja.

Bolj problematična je pri nas tavelika user posted image user posted image Čist je razvajena tukaj pri dedkih. Izsiljuje do nezavesti, dere se in ukazuje, trmari, zmišljuje si popolnoma nore stvari ... Jaz sem čisto penasta. In totalno je neprespana, ker jo sto let spravljajo spat, vstaja pa valda okoli 6h. No, in zadnjič, ko sva se dobili s Populis, greva potem s tamalo iz Supernove proti avtobusni, tamala ful zaspana, se sredi ceste usede na tla. Da njo bolijo noge in naj jo nesem. Ima 15kg, zame je enostavno pretežka, pa tudi dovolj je že stara, tako da sem ji rekla, da ni šans. In potem se vrže v tla od besa in gre po kolenih proti postaji. Po betonu, na pločniku, sredi civilizacije. Sem mislila, da bom znorela. Sem rekla, da zdaj greva samo še domov spat - pa se je malo skulirala. To, da bo morala spat, je zanjo največja grožnja in kazen user posted image Skratka, skrajni čas, da pridemo domov, da gre v vrtec in da ujamemo stari ritem.
Vam povem, da sem prav videla, da že njej sami preseda to stanje, ko ji vsi vse nosijo k riti, ko ni nobenih mej in ko ima ona vse pod kontrolo. To je za otroke enostavno prenaporno. Oni sami, organsko, želijo nek ritem, neke meje, neko komando.

Nič, grem pakirat.
Aja, otroke sva prejle pustila pri mojih, da se midva naspiva, sploh moj - nas čaka 12 ur vožnje, če ne več. In mi je tako grozno, sploh brez Abela. Bom sploh lahko zaspala? Prej kot čez 12ur bomo spet skupaj, jaz pa kar nekaj travmiram.. Nikoli si nisem mislila, da me bo pri drugem otroku taka sentimentalnost prevevala. Pa sploh ne gre za to, da bi me bilo strah ali da bi me skrbelo. Vem, da bodo znali poskrbeti zanj - itak bo šel zdaj spat, ponoči se bo zbudil le 1krat, potem pa sva že midva tam. Enostavno mi je grezno, ker ga ni v sobi, ker ga ni zraven, ker ne joka, ne stoka, ker ga ne bom hranila zvečer, previjala ... Oh, saj bo.

Držite se - ostalo pokomentiram, ko pridem - zdaj mi niti ni uspelo vsega prebrat.



(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Marčevke 2012
14.4.2012 21:38:39   
Sonček in poletje
Da se še jaz pridružim temi.

23. 03. 2012 se postala drugič mamica, zdravemu fantu Jonu. PDP sem imela 11. 03. 2012. Ob rojstvu je tehtal 4840 g in imel 55 cm ter OG 38 cm. Ker imam doma enega 22 mesečnega lumpa se vam pridružujem zdaj, ker kljub manjhni razliki med sinovoma, včasih vseno rabim kak nasvet. Stvari se pač hitro pozabijo user posted image .

Malo sem vas preletela, sedaj se bom potrudila spremljat temo in tudi komentirat.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Marčevke 2012
15.4.2012 20:11:30   
Nincheq
Pozdravljene !user posted image user posted image

Končno sem si vzela čas za računalnik da sem vas prebrala za nazaj in upam da mi bo sedaj spet uspelo sproti slediti. user posted image

Čestitke vsem ki ste postale mamice!user posted image

Moj Enej pa je privekal na svet 22.3. ob 9.51 user posted image Je kar pošten dečko, 4490g in 56 cm user posted image . Porod je bil hiter (cca 2 urci), popadke sem imela svoje, nič šivana... Idealen user posted image večkrat se pohecam da bi lahko popoldan ponovila vajo user posted image user posted image

Dojiva se 100%, krčkov zaenkrat še nimamo (upam da tako tudi ostaneuser posted image ), večino imamo mirne noči, ob kopanju in previjanju uživa, ob čiščenju noska imava pa vsakič "vojno" user posted image .

Kako ve čistite noske? Patronažna mi je pokazala da ga dam na desen boh in v zgornjo nosnico spumpam polovičko niveine fiziološke da iz spodnje nosnice priteče ven, počakam da prediha in vajo ponovim na levem boku. Potem izkiha sluz, in nosek je čist. No, meni iz iste nosnice ven priteče user posted image , pa ne kihne user posted image Ve katera v čem je štos? Oz. kako ve čistite nosek?

No na hitro sem se oglasila, sedaj pa upam da bom bolj sledila in sodelovala pri pogovoru. Sirena za hranjenje tuli in moram na hitrokončati user posted image

Pozdravček

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Marčevke 2012
15.4.2012 21:49:31   
zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: Nincheq

Pozdravljene !user posted image user posted image

Končno sem si vzela čas za računalnik da sem vas prebrala za nazaj in upam da mi bo sedaj spet uspelo sproti slediti. user posted image

Čestitke vsem ki ste postale mamice!user posted image

Moj Enej pa je privekal na svet 22.3. ob 9.51 user posted image Je kar pošten dečko, 4490g in 56 cm user posted image . Porod je bil hiter (cca 2 urci), popadke sem imela svoje, nič šivana... Idealen user posted image večkrat se pohecam da bi lahko popoldan ponovila vajo user posted image user posted image

Dojiva se 100%, krčkov zaenkrat še nimamo (upam da tako tudi ostaneuser posted image ), večino imamo mirne noči, ob kopanju in previjanju uživa, ob čiščenju noska imava pa vsakič "vojno" user posted image .

Kako ve čistite noske? Patronažna mi je pokazala da ga dam na desen boh in v zgornjo nosnico spumpam polovičko niveine fiziološke da iz spodnje nosnice priteče ven, počakam da prediha in vajo ponovim na levem boku. Potem izkiha sluz, in nosek je čist. No, meni iz iste nosnice ven priteče user posted image , pa ne kihne user posted image Ve katera v čem je štos? Oz. kako ve čistite nosek?

No na hitro sem se oglasila, sedaj pa upam da bom bolj sledila in sodelovala pri pogovoru. Sirena za hranjenje tuli in moram na hitrokončati user posted image

Pozdravček


Men so v porodnišnici rekli, da naj ne čistim s fiziološko če ni prehlajen, ker gre lahko fiziološka v plučka.

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Marčevke 2012
15.4.2012 22:25:25   
Sonček in poletje
Nincheq - jaz čistim nosek tako kot si opisala, s tem da potem sluz ven potegnem še z aspiratorjem. Je pa prehlajen, ga je ta starejši okužil. Ker če tega ne bi počela ne bi moral dihati. Pri nas pa pravijo, da čim večkrat spirat s fiziološko, da se slučajno ne preseli na ušesa, ker tisto pa boli ko user posted image .

Mi smo tudi OK. Krčev nimamo, polno se dojiva, dajem mu Plivit D3 kaplice in Bio Gaia vsak dan. Edino malo smo ga scartali in zvečer noče spat v zibko user posted image . Glede na prvega sina spi super, ponoči se dojiva 1 - 2x.

Sem se pa odločila, da sedaj ga še malo pustim, da je po njegovi volji, ko pa ne bo več novorojenček, bomo pa začeli z neko rutino. Pri starejšem se je to full obnesli in zdej nimamo nobenih težav, ne s hranjenjem, ne s spanjem. Sem zagovornica tega, da imajo otroci radi red, da vedo kaj jih čaka in da jih ni strah.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 0:43:07   
tjaShiika
Pozdravljene;

Imam eno vprašanje. Moja deklica bo počasi 1 mesec, ker sem jo lahko dojila samo 14 dni in nato izgubila mleko ji sedaj dajem adaptirano mleko (Novalac AC), ker bi ji naj ponujala tudi čaj oziroma vodo, ampak jaz v njo zelo težko spravim vodo ali čaj. Sicer je vsaka plenička skoraj mokra, me skrbi ali dobiva premalo tekočine :/ drugače mi poje okoli 100ml dodatka nekje od 3 do 4 ure, in na dan dobim ravno nekje 30ml čaja. Mislite da dobi premalo tekočine ???

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 7:28:29   
Aleda
Nosek- meni so rekli v posvetovalnici da moram redno čistit nosek da se ne zamaši ker potem ne more jest. Pa tudi sama slišim kako grči ko ima poln nosek. Ji čistim dvakrat na dan z  fiziološko in aspiratorjem na sesalc ki res fajn spuca.

Do kdaj pa so dojenčki novorojenčkiuser posted image

TjaShiika- pomoje dobi dovolj tekočine. Pa pokliči patronažno al pa pediatrinjo ki ti bojo sigurno povedale?

(odgovor članu tjaShiika)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 7:55:42   
pokalona1
Zdravo!

Čiščenje noska-jaz mu samo pred vsakim dojenjem(no, skoraj vsakim) nabrizgam malo fiziološke v vsako nosnico.Zlasti,če se sliši, da se mu je nabralo zadaj.Z aspiratorjem pa nič ne vlečem ven,so mi odsvetovali tako v P kot pri pediatru.Ker to ni prehladna sluz, ampak sluz,ki nastaja zaradi sprememb temperature okolja in pa zatekanja mleka.

ena je spraševala glede dodajanja tekočin-če so plenice polulane,potem dobi dovolj tekočine. Sploh pa ne vem, zakaj bi bilo že sedaj potrebno dodajati, tudi če sta na AM-saj ni neke vročine?


(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 8:09:33   
ursonok
Dobro jutro!

Mi smo pridrsali nazaj na Poljsko! 10 ur, nekaj takega. Druga polovica poti je bila malček naporna - Abelu po hrani nismo podrli kupčka (ni bilo časa, zunaj dež, ne moreš ga nositi dvignjenega itd.) in se nam je maščevalo. Jokal je drugo polovico poti, potem pa še zvečer, od 16.30, ko smo prišli, pa vse dokler ni zaspal - ob 21h. Da ne omenjam tavelike - izsiljevanje, teženje, ne se preoblečt, ne se umit, ne nohte postriči, ne iti spat. Moj jo je uspaval skoraj eno uro. Skratka, imeli smo cel cirkus.
Upam, da se bo tastarejša malo unesla. Kdaj pa jih mine ljubosumje? Njo namreč ful meče, malega ima sicer rada in je z njim nežna, naju pa zajebava na vse možne načine. Včasih sem kar šokirana, kako si triletni mulc lahko izmisli tako perfidne metode. user posted image user posted image Sicer ji skušaš namenjati čim več pozornosti, kot to povsod svetujejo, ampak ona te zna ful ****, ne ubogat, ne sodelovat. In takrat me vse mine user posted image

Novorojenček
je do enega meseca starosti.

Fiziološka
mi nič ne čistimo - bomo, če bo prehlajen oziroma bo imel zamašen nos. Bomo videli, kako bo zdaj, ko je šla sestrica spet v vrtec - ai bo kakšno sranje domov prinesla. Do zdaj nismo imeli problemov. Če je že imel kaj v nosku, se je skihal in je šlo samo ven (ene parkrat cel kos smrklja).

Caelia
glede komentarjev - so ti že vse druge napisale. Ne morem verjet, kako je folk lahko tako grozen in neobčutljiv. Ampak tako vidiš, kaj si ti ljudje dejansko mislijo. To je naša družba. In potem se upajo še ziniti tako neumnost. Ta biološkost je samo ena dimenzija vsega skupaj. Pravo starševstvo se plete na drugih ravneh - pa saj o tem je na tone knjig. Morda naslednjemu, ki ti bo serviral tako izjavo, lahko priporočiš kaj takega v branje user posted image
Moja dobra prijateljica ima brata, ki si je našel 15 let starejšo žensko - stara 45, ima dva odrasla otroka. Oče se mu je skoraj odrekel. Zakaj? Zato, ker si sin je našel tako staro žensko, kar pomeni, da ne bosta imela otrok (sina!) in da njegov priimek ne bo šel naprej! Največja ironija usode je ta, da sta celo zanosila, da se jima je rodil sinček (!), kar pomeni, da bo priimek šel naprej, ampak ... ampak družini sta vseeno na smrt skregani. Ker so tastari pač debilni in so našli druge zadeve, ki jim ne ustrezajo - recimo to, da mlajši ne hodijo k njim na nedeljsko kosilo. Tipični slovenski idiotiozem.
Skratka, ne sekiraj se.

Jaz sem pa čisto sesuta. Abel je bil ponoči priden, spal skoraj 7ur v kosu (ob polnoči je nekaj piskal, ga je moral moj pobožati). Smo ugotovili, da človek ponoči sploh ni lačen, tako da če se bo še kdaj zbudil pred tretjo in če božanje ne bo zadostovalo, mu bomo dali samo čajček. Nazadnje, ko smo mu ob taki uri delali hrano, je več kot polovico pustil.

In ne boste verjeli - zdaj, po enem tednu v Sloveniji, imam večji trebuh kot po porodu user posted image user posted image . Od samega žretja in pitja (piva). S tem zadnjim sicer sploh nisem pretiravala, a vseeno. Pa v bio trgovini sem našla neke fensi drage kekse, res okusne, in sem se nažirala non stop. Za zjokat. Da ne omenjam želodca, ki me noro boli. Res bo treba ujeti stari ritem ...

Nič, toliko zaenkrat. Pri nas valda spet dež in turoba user posted image . Ampak zdaj me še drži "rajzefiber", z mislimi sem že drugje, komaj čakam, da se selimo. Če bo vse ok, gremo čez en mesec iskat novo prebivališče user posted image .

Pa še to sem hotela - pri meni dojenje slabo vpliva ne samo na otroke (zaradi laktoze), ampak tudi name. Odkar sem nehala (10 dni), so se hormoni precej umirili, nimam več paranoje, sem veliko bolj "racionalna" (če o sebi sploh lahko rečem kaj takega user posted image ). No, pa tudi kašljat sem nehala. Kar mi prej ni uspelo cele tri tedne!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 8:11:18   
ursonok
Čajček
mi mu ga damo malo, morda 30ml na dan - ampak ne zato, ker ne bi imel dovolj tekočine (te dobi dovolj s hranjenjem), ampak zarad krčev. Se nam zdi, da malo pomaga. Imamo pa Holle čaj za dojenčke.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 8:55:36   
zmajcy_

IZVIRNO SPOROČILO: tjaShiika

Pozdravljene;

Imam eno vprašanje. Moja deklica bo počasi 1 mesec, ker sem jo lahko dojila samo 14 dni in nato izgubila mleko ji sedaj dajem adaptirano mleko (Novalac AC), ker bi ji naj ponujala tudi čaj oziroma vodo, ampak jaz v njo zelo težko spravim vodo ali čaj. Sicer je vsaka plenička skoraj mokra, me skrbi ali dobiva premalo tekočine :/ drugače mi poje okoli 100ml dodatka nekje od 3 do 4 ure, in na dan dobim ravno nekje 30ml čaja. Mislite da dobi premalo tekočine ???


moja prva hčerka je bila od 2. mesca na am. Spila ni poleg mleka čisto nič in so mi rekli, da ni problem pa je bil poletje. je začela šele pri cca. 11 mescih pit tudi vodo, prej pa ni bilo variante, da vanjo kej spraviš.

(odgovor članu tjaShiika)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   [Brisano sporočilo]
16.4.2012 9:27:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajcy_)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 10:08:19   
Jada82
Jutro!
Fiziološka - ja, jaz tudi vsak dan zjutraj spucam, fiziološko v nos, potem pa z ročnim aspiratorjem ven - ker je smrkava, tudi kiha ... pridejo smrklji ven. Sicer se dere zraven kot jesihar, sam je kar treba, ker zjutraj slišim, da težko diha ... čez dan je ok.

Čajček - baje ni treba dodajat čaja še, tud če je na AM. Bolj potem poleti, ko je vročina. Pač, ponudiš, pa vidiš, če sprejme ... naša popije tud par ml čaja na dan ... tudi dajem bolj če ima krče ... imamo pa komarčkovega, od Hippa - instant - ker sem kamot user posted image Naša ta prva ga je tudi pila ... kar veliko .... imam pa za čaj drugačno flaško - Nukovo, tisto, ki ima mal drugačen cuc, zato da se bo sčasoma naučila, da je to čaj ... sem že pri ta prvi tako delala ...

Spanje ponoči - joj, mi še kar dvakrat jemo na noč, in sicer okoli 1h in okoli 4-5h. Včer ponoči je imel tamalo moj, jaz sem spala v dnevni in seveda mu je prvič jedla ob pol 3h, drugič pa ob 7h .... grrrrr. Meni danes seveda po starem user posted image user posted image user posted image user posted image No ja, ampak je kar zaspala nazaj, tako da sem naspana user posted image user posted image user posted image Še boljše vreme čakam, da mi da mal energije, pa smo na konju .... user posted image user posted image user posted image

Ljubosumje ta večjih - jah, pri nas ni tako hudo .... jo ima rada, pa tudi dost se z njo ukvarjamo .... na začetku je bilo mal krize, pa je zelo hitro minilo ... Zdej ji je tudi normalno, da Emilijo okoli nosim in jo imam pri sebi, lubčkam itd. Ima včasih še kak izpad, pa ni krize. Vsako jutro pa pride ta večja k meni v posteljo, pa se pocrkljava, pa tudi vse ostalo delamo tako kot prej, tako da ni neke panike ... Ja, imamo pa itak tud problem s spanjem pa umivanjem zob pa nepospravljanjem igrač ... včasih sem že kar utrujena od tega pregovarjanja ... Sam jaz sem taka, se nič kaj ne pregovarjam, kar takoj znorim user posted image Ampak to jaz ne pripisujem ljubosumju, temveč starosti 2h let, heheheh user posted image user posted image user posted image user posted image
Ursonok, sej pomoje se bo unesla ... le niste bili zdaj nekaj časa skupaj, tako da se bo to obdobje navajanja mal raztegnilo, samo verjemi, se bo navadila .... sploh pa ko spet pridete v neko rutino user posted image

Nič, jaz moram še pod tuš ... pol gremo pa s tamalima dvema ven ... sicer mal rosi, samo Izabeli bom oblekla dežno obleko, Emiliji pa dežno pregrinjalo na vozek ... tudi slučajno ne morem biti cel dan notri s tamalima .... grrrr.

Veste kaj pa jaz pogrešam .... da bi v miru spet pogledala kakšno serijo, oddajo ... nekaj pač ... ker zvečer ta mala še ne gre prav zgodaj spat, pa tudi jaz grem potem kar z njo spat, ker predvidevam, da bo kratka noč ... Tudi jaz komaj čakam, da vnesemo neko rutino .......... no, saj malo že imamo, ampak bi želela, da hodi ob 8h spat, tako kot ta velika .... da imaš potem mal miru in časa za sebe .... Jah mal nam še ti krči uničijo večerno rutino ... ampak pri ene 3h mesecih pa bi že mogla takrat fajn zaspat in resnično upam, da bo jedla samo 1krat na noč ....
Drugač pa bravo za tiste, ki ste že opustili nočno hranjenje .... pri nas je ta velika to opustila pri 7h mesecih .... ampak je pa kmalu začela samo 1krat na noč jest .... Pri tamali pa to še nič ne izgleda .... Bomo videli ....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 10:34:35   
disere
podravček vsemuser posted image ..

eto sem bila s tio na pediatrični eno noč, je mela smrkav nosek pa mal temperature, sem mislila, da je od tavečje kaj nabasala pa na srečo ni, not sva mogle ostat, ker tako malim naši pediatri nič ne dajo prot vročini, če jim naraste morajo v bolnico, ni blo hudega, smo že doma zdaj in stanje se končno mal umirilouser posted image user posted image ...

glede RVS tavečji so vzeli kri in tam vidli zakaj gre, je bla na metelkovi, ker mamo samo zvečer čas ko sva oba doma otroke vozit okroguser posted image ...

čez en teden bomo tri mesece pa krčki še kar niso in niso minili se mi zdi, da bo še mal trajalo to pri nas...sta pa danes pridno spale ponoči, jedle ob 9-ih pa pol ob dveh pa pol ob 6-ih, nakar tia zaspi nazaj, elin pa je zvijalo pa sva do naslednjega hranjenja mal jokcale pa se carkljale..sedaj za čudo spita obe, sem še posesala lahko pa kavo spila v miruuser posted image ..

pridne bodite pa en objemček za vse, ki imate tud raznovrstne težave, čez eno leto bomo že čist pozable kaj so krčki, saj hitro mine, pa koncu ugotoviš, da je blo pa le zelo luštno, ko so bili še tako mali.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 11:20:10   
caelia



jutro!

no, je že bolj dober dan, ampak vseeno :)


nosek:
meni so v porodnišnici pokazali, naj mu čistim s fiziološko. Ga primem z roko zadaj za glavico in mu jo dvignem k sebi, nakapljam v vsako nosnico po dve kapljici in nagnem glavo malček nazaj, da mu steče noter, al pa da vse vdihne. Potem pa ponavadi kihne al pa pogoltne.. je isto pokazala patronažna in mi celo pustila kar nekaj "bombic" fiziološke, ker jaz sem mela kupljeno ono litrsko steklenico iz lekarne. Zgleda da povsod malo drugače razlagajo to.

mi tud jemo okrog 2h-, pa okrog 5h... al pa kokr kdaj :) je tud spal že 7 ur v kosu, sem se kar malo ustrašila :)

prejpnjo noč je šel spat ob 8h, pol 9h.. no , ležat v posteljico, ker se ne more umirit zvečer (sam nekaj jamra, ne joka, ampak se oglaša) je zaspal okrog 19h in spal domalo čez 4.. sem bla full naspana.. in potem jedel in spal do 9h user posted image

me pa nekaj zanima.. se mi zdi, da bi rad malo zamenjal dan in noč. ker čez dan zapsi kjer hočeš, kadar hočeš.. se ne oglaša, stoka ali karkoli.. super priden fanetkuser posted image
zvečer pa kot da bi obrnu... ne more se umirit, kar jamra nekaj,, kot da bi ga blo strah (no, to si jaz mislim) in kar ne zaspi.. mu pučšamo luč v spanici, da sploh zaspi.. ker prve 4 tedne doma je spal v dnevni, ker je blo bolj toplo, in smo tja prestavili posteljico.. potem je pa vedno začel jokcat, ko sva ugasnila Tv in zaprla luč.. pa je lahko prej že eno uro ležal v posteljici in bil čisto tiho..

pa sva ga preselila v spalnico, sej zdaj že sam vzdržuje temperaturo, pa tudi, sej mava 21-22 stopinj tudi ponoči še zaenkrat.. nama je sicer vroče, ampak, bo že..

se vam zdi, da se vaši že smejijo? naš Rožle je danes star 6 tednov!! user posted image user posted image kok gre hitro, sem ravno jamrala v porodnišnici še, da mi je dolgčas in bi šla rodit, se mi zdiuser posted image user posted image

no in včasih ko ga takole ogovarjam pa hecam, se mi prav nasmeje.. pa poskusim še enkrat in isto.. ampak ne pa vedno..pa ne vem, a je to refleksno še, al se mogoče že odziva..?

 
a mogoče katera rabi Aptamil Premature? Jaz ga imam (skoraj) celo škatlo in ga zdaj ne dajem več Rožletu, ker mam (glej ga zlomka) spet dovolj mleka.. in tud zadnjič, ko je blo pomanjkanje,sem odmrznila svojega iz skrinje.. kar odpor mam do tega AM.. sej, če ne bo druge, bom itak dala AM, ampak.. user posted image
je pa namenjen nedonošenčkom oz, dojenčkom z nizko porodno težo.

pa še eno vprašanje... kje ste kuple rute za nošenje vaših otročkov-tiste, ki jih mate? jaz bi jo full mela, ste me "nadražile" zdaj s temi linki o zavezovanju user posted image


aja.. ljubosumje.. pri nas je res full dobro sprejel Žan vse skupaj, samo lupčkal bi ga, certal in tako.. ko pride iz vrtca ga takoj stisne in zvečer ne gre spat brez da ga bi pocertal.. sva že dala cel obred pred spanjem čez, pa že grem iz sobe in zaprem luč.. pa kliče čez par minut, da pa ni Rožleta pocertal, da ne more spatuser posted image in sem ga mu nesla malo, pa je potem takoj zaspaluser posted image

je pa edino tako, da bi zdaj bil rad skoz doma... sej ga že tko nisem mela skoz v vrtcu ampak zdaj me pa prav prosi, če je lahko kaj na počitnicah al pa če ga grem po kosilu iskat (in danes ga grem) .. s tem, da je bil prejšnji teden samo dvakrat v vrtcu in ta teden bo tudi najbrž kaj doma.. sej bo itak stavka v sredo..

 
 
podprite nas , državne uslužbence!! (malo politične propagande)user posted image user posted image user posted image

ma res je en k... tole s plačami.. me ni sram povedat, ker vsi "mečejo naprej" kok zaslužimo v vtrcu in to.. no, jaz sem trenutno zaposlena kot pom. vzg, ker še nimam diplome in zaslužim 656 eur na mesec... če je to veliko.. in da nam znižajo še za 10 procentov... ne vem.. obup uglavnem...

jst upam, da le ne bojo sprejeli vseh varčevalnih ukrepov.. bomo videli..


nič., grem jaz malo cunje obesit in skuhat kaj, popoldan šibam na faks... za mojo "diplomo" in več evrčkovuser posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 11:36:44   
Saša33
Spanje

naša je danes postavila rekord. spala os 23h-7huser posted image user posted image . Noro pa je, da sva se od 4h dalje na uro zbujala in jo gledala če je vse ok z njo, bedakauser posted image user posted image .drugače Jada je pri nas nekje od 18h do 22h ali 23h cel žur, takrat ima budno obdobje in bi jedla na vsako 1,5-2h, potem poliva in kaka in bi sesala  in ne zaspi do 22h.Tud jst čakam, da kakšno nadaljevanko v miru pogledam,  potem nekje spi min 4-5h v kosu, je, pade dol in spi do 6-7h. midve se potem zrihtava, pojeva, pade dol in spi. Sem že naštudirala, da imam dop največ časa, da mal potelovadim in upam, da pridemo kdaj do spanja pri 20h, jst sem bolj jutranji tip. Bi takoj spala on 21h.


KupčKI: Nama jih ne uspe vedno podret, ko jo dam v zibko se takoj po 15 min začne dreti. Zdej že vem, da bo takoj ko jo dvignem podrla kupček. Sem res dolgo rabla, da sem pogruntala kaj je narobe, bravo mamiuser posted image user posted image .

Čajčki; Mi se dojimo 100% in je zakon. Čajčka nič ne dajem, čeprav poleti verjetno bom začela. Pijem pa jst čaj za dojenje ( Naročen preko neta, čaj mamica, delajo v samostanu Stična), men paše, a je kaj mleka več pa težko rečem, popijem 4 litre tekočine čez dan, sem žejna kouser posted image user posted image , po vsakem dojenju spijem pol litra na eks, me samo gledajo.

Duda: A ma kera kaj izkušenj z dudo. Sem probala ko se zbudi v vozku in dere, pa pop ko bi non stop jedla, pa jo noče, pljune ven, da je kaj. Sem jo pomočila v sladko vodo pa tud to ni pomagalouser posted image user posted image user posted image , če ma kera kakšno idejo kar....

Nosek: Pri nas ni problema, kakšna mucka, ki jo odstranim z vatko...

Ursonok:Lepo, da se počai postavljaš nazaj na noge in da si uspela ustavit dojenje. Tud meni kar paše kozarec  piva sem ter tja spit. Glede trebuha pa::, noo coment

KG: Od kar sem rodila je šlo še 3 kg dol. Sem kar malo razočarana, da ni šlo več, glede na to da dojim, pa tud trebuh mam še, da o srajčkah , ki jih ne morem zapeti ne govorim. Upam, da najdem kaj za oblečt v omari ko imamo konec tedna praznovanjeuser posted image user posted image .
Sem skoraj čist zmanjšala kruh pa tud veliko sadja, zelenjave, delam jogo vsaj 3x tedensko, pa trebušnjake.
Prej sem veliko tekla in to mi manjka, komaj čakam, sam kaj ko imam velikost d, e....
Sem kupila dva modrca res dobra za dojenje sam, da bi šla mal tečt, ubijem koga zraven, al pa sebeuser posted image user posted image user posted image , bi se pa res rada prepotila, komaj čakam, da grem na en dooolg sprehod al pa plavat.

Prehrana;  Glede dojenja sem probala, jem skoraj vse, razen pomaranč in kar je kislega. Čeprav si solato vedno naredim z limono in ni panike, tud kavo na dan spijem, kozarec vina.Ni blo nikol nič. Edino za veliko noč nisem orehov, čeprav surove jem, sem jedla hren čist mal in je mela tako naslj. dan mazoljčke po faci. Drugače pa vse po malem in ja zvečer mi paše mlečna hrana.

No sem se razpisala, pozdravčki, grem kuhat...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 12:15:58   
kendicka
pozdravljene,

pri nas je malo zatišja in sem se hitro spravila k računalniku. midva se hraniva 3x do 4x na noč, je bilo že manj, zdaj pa se spet bolj pogosto zbuja. že rabi več, jaz sem pa tudi ful vesela, samo, da je user posted image res bi rada, da se dojiva še nekaj mesecev. dojim pa z nastavkom, ker so moje bradavice bolj male. čeprav so zdaj postale veliko bolj konkretne, ampak malega nikakor ne morem prepričat, da bi opustila nastavek, se je prav lepo razvadil in ko poskušam brez nastavka, mu hitro poči živec, ker nikakor ne uspe zagrabit in se totalno znervira. ali ima morda katera kakšno izkušnjo, nasvet, kako prešaltat iz nastavka na bradavico?

caelia: jaz imam ruto sposojeno. vem pa, da jih imajo v trgovini moj škratek. jaz imam namen kupit mehko nosilko boba, ko bo že lahko sam držal glavico pokonci. sicer naj bi se te rute uporabljale do drugega leta otrokove starosti, čeprav jaz malo dvomim. mislim, da je za hrbet, ko je otrok že malo večji in težji, veliko boljša kakšna druga nosilka. so pa te zadeve drage kot žafran user posted image

glede čiščenja noska s fiziološko nam je patronažka svetovala, da čistimo nos vsako jutro oz. po potrebi, kadar je zamašen. jaz mu kar fajn špricnem v obe nosnici, kar totalno sovraži. potem ponavadi kihne in gre ven ali pa pogoltne. ne počnem pa tega vsako jutro, ker pozabim user posted image

ursonok dobri ste res, vsaka čast za vaše selitve. evo, jaz sem doslej prilezla do bližnjih trgovin user posted image in parka. no, načrtujemo pa za prvi maj, da gremo za par dni malo na morje. komaj čakam user posted image

jaz imam tudi željo, da bi počasi začela malo migat. zaenkrat delam Keglove vaje in z malim pleševa v stanovanju user posted image no, bolje je že kot nič user posted image


(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 14:22:53   
Saša33
kendicka

sem slišala, da pomaga da ga počasi pretentaš tako, da si narediš luknice pri bradavicah in počasi zrezeš
nastavek, da prideš do celih tvojih bradavic. probaš lahko

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 14:38:28   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: Saša33

Spanje

naša je danes postavila rekord. spala os 23h-7huser posted image user posted image . Noro pa je, da sva se od 4h dalje na uro zbujala in jo gledala če je vse ok z njo, bedakauser posted image user posted image .drugače Jada je pri nas nekje od 18h do 22h ali 23h cel žur, takrat ima budno obdobje in bi jedla na vsako 1,5-2h, potem poliva in kaka in bi sesala  in ne zaspi do 22h.Tud jst čakam, da kakšno nadaljevanko v miru pogledam,  potem nekje spi min 4-5h v kosu, je, pade dol in spi do 6-7h. midve se potem zrihtava, pojeva, pade dol in spi. Sem že naštudirala, da imam dop največ časa, da mal potelovadim in upam, da pridemo kdaj do spanja pri 20h, jst sem bolj jutranji tip. Bi takoj spala on 21h.




No prinas je zvečer podobna pesem. ČEz dan ni problema, se naje, podre kupček (ali pa tudi ne), pa zaspi ali pa jo dam v košaro in pridno leži in gleda okrog. Zvečer pa katastrofa - popije eno zizo, ji dam flašo in popije še to skoraj vse, potem pa jok. In najprej ne pomaga nič, samo nošenje. No, potem pa pride na vrsto cartanje na zizi in tako zaspi zraven. In to vse skupi se ponavad razvleče na ene 2-3 ure user posted image

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 14:38:41   
Jada82
Jaz tudi še ne telovadim ... čakam G (imam v četrtek), da mi da zeleno luč. Laufat bom pa začela, ko bo tamala ene 2 meseca stara ....
Sem pa včer začela s Herbalife dieto .... bomo videli. Jaz sicer s kg nimam tolk problema, imam še 2,5 kg viška ... čeprav bi potem rada še dodatne 4 kg shujšala, da bom taka kot pred prvim porodom user posted image user posted image user posted image Bomo videli a so le pobožne želje, hehehe. Lahko pa oblečem vse od prej, tako da ni panike user posted image user posted image user posted image

Drugač pa .... glede spanja - ja, jih je treba kar navadit ... ko naša ne bo imela krčkov, jo bom gladko dajala spat ob 8h zvečer, tako kot ta veliko .... ni spasa ... tud če se bo drla nekaj časa. Sej se navadijo ... zdaj jo ne morem pustit jokat, ker vem, da če joka, da zato, ker jo boli trebušček ... ko bo pa minilo, pa lahko tud malo pojokca ....

Disere ... mah, pri naši ta prvi se tud ni nič zboljšalo s krči .... so prenehali kar čez noč, tako da ... še je upanje, da jih zgubite. Mi smo jih, ko je bila Iza stara 3 mesece, 1 teden in pol user posted image user posted image user posted image Ampak naša je bila taka, da se je vseeno še veliko jokala tko čez dan, kljub temu, da ni bilo krčev ... je bila res jokica, no, sej je še zdej ... Uf, je bilo naporno!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 15:05:34   
kendicka

IZVIRNO SPOROČILO: Saša33

kendicka

sem slišala, da pomaga da ga počasi pretentaš tako, da si narediš luknice pri bradavicah in počasi zrezeš
nastavek, da prideš do celih tvojih bradavic. probaš lahko



saša33 hvala za tale nasvet. bom poskusila in upam, da nama uspe user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Marčevke 2012
16.4.2012 16:39:45   
ursonok
Zdravo,
mi smo imeli pa danes že kakšni dve krajši seansi s krči user posted image Ne štekam, ponavadi je čez dan mir. No, zdaj spi že več kot 2 uri, ampak se ves čas nekaj sliši - jamranje, stokanje, tako da samo čakam, kdaj bo jok.
Sem pa jaz malo zadremala skupaj z njim - sem šla namreč dopoldne plavat user posted image user posted image Po dveh mesecih!!! Je bil kar izziv. In trema. Kot dva ljubimca, ki sta bila dolgo ločena user posted image . S samo tehniko sicer ni bilo težav, nekaj drugega pa je utrujenost. Tako da sem plavala res na izi, še par minut prej sem šla ven. In tam je bil redar oziroma tisti človek, ki pobira karte plus pomaga, če se kdo začne utapljati. Mlad poba. Ponavadi je vedno ena ženska, tega tipa se iz nosečnosti spomnim samo enkrat - in potem spet danes. In me tip non stop buli, sem med plavanjem že mislila, da krvavim ali kaj takega ... In me potem, ko zlezem iz bazena, vpraša: kako pa se plava brez trebuha? Zgleda, da je tu nosečnica na bazenu res poseben fenomen. user posted image

Je pa res pasalo - kot je ena zgoraj napisala: da se prešvicaš. Pri plavanju tega sicer ne čutiš, ampak gre za isto stvar. Da se sesuješ. Moram pa povedati, da sem prav čutila križ in medenico in vse to. Je vse razjahano. Upam, da bo plavanje pripomoglo k temu, da me čim prej neha vse bolet in se vrne na staro mesto. Pa ves čas sem imela filing, da mi nekaj v ali iz nožnice teče. Ali pa da je ful zraka notr, ne vem. Skratka, zgleda, da je zadeva precej raztegnjena/razširjena user posted image

Caelila,
mi smo ruto nabavili, malo manj kot 50 eur (a tukaj na Poljskem). Res fina stvar, sploh za mojega, ki se mu Abel še ne zdi pretežek user posted image . Je pa tako, da vedno pritegneš pozornost - tako na Poljskem kot v Sloveniji nas vsi noro bulijo. Morda je res zanimivo oziroma nenavadno, da tip nosi neko štručko spredaj. Al kva? user posted image

Disere,
pri vas moraš morda upoštevati korigirano starost? Mislim - tudi glede krčkov. Ne vem, se ne spoznam, ampak morda je v tem keč. Sicer pa vam želim enako kot večini ostalim - in sami sebi: da bodo krči čim prej mimo.

Duda
no, to sem - poleg prenehanja dojenja - imela za še en poraz. Abel jo je namreč sprejel. Moram sicer potrkat - da jo vzame le redko, ko hoče spat, jo pljune ven, če je lačen, ne pomaga, če so krčki ful hudi, pa tudi ne. Tako da včasih mu jo zatlačim, pa se umiri za kakšno minuto (recimo v avtu), to je pa vse. Res pa ne želim, da se nanjo ful navadi in se bo potem pri dveh letih ponoči zbujal, ker "je izgubil dudo". To bo pa potem res pravi poraz.

Populis
ja, tudi ti si super punca. Je pa zanimivo, da si se uspela dobit ravno z mano, ki sem 800km stran in enkrat na sto let v Slo user posted image Pa Evica je ful luškana - podobna Abelu, morda le malo manjša. No, pa malo bolj prijeten glasek ima - ženski pač user posted image

Smejanje
Ej,. Abel se FUL smeji!!! In to ne kar tako, nekaj brezveze, ampak ko prideš do njega, ko te zagleda, ko mu kaj rečeš - ful se mu razjasni obraz, začne se smejat in nekaj "govoriti". Res komunicira z nami. Jaz sem se skoraj zjokala, ker je tako srčkan (vem, patetično). Še ponoči, ko se je zbudil po skoraj sedmih urah, ga je moj začel preoblačiti in se mu je lepo nasmehnil. Je bil moj takoj boljše volje, čeprav je bilo sredi noči user posted image
S pravimi solzicami pa joka že kar nekaj časa. Tako da je prvi skok povsem očitno že za nami.

Ej, jaz moram opraviti ful bednih stvari:
- poklicati G in se naročiti na pregled
- poklicati P in prositi za recept za mleko brez laktoze + za cepivo
- poklicati kolega, ki sem ga zjutraj skenslala, ker se mi ni dalo pogovarjat
- napisati par mejlov, enega "poslovnega"
A SE MI NORO NE DA!!!!

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?