|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 16:20:12   
Anonimen
o moj bog. najprej razčisti pri sebi potem se pa vtiki v druge! vsak ma svoj okus. sej ne da podpiram imena npr. kiara al pa npr. job, ampak se v to ne vtikam ker mene s tem nihče ne prizadane. pomoje je nekaj drugega razlog za to tvojo jezo. res si mal čudna

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 16:22:45   
josephine27
he he nekomu je spet dolgčas user posted image

50 imen ne me hecat no. najbolje da se kar vsi enako kličemouser posted image . in kdo naj bi sodeil katero ime je čudno in katero ne? Če vprašam staro mamo imata tvoja dva zelo čudno ime?user posted image

_____________________________



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 17:05:03   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Ker kaj si mislite o punčki, ki ji je ime Trisha, pa Kisha, pa Nelly, pa fantki Tai, Linn, Tristan itd.

Isto kot o imenih Nik in Larauser posted image

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 17:07:19   
mateyka
ampak Tristan je ful staro ime in ni novodobno kot Tian, pa je vseeno čudno..

btw, kako bi ta sistem deloval? a italijanska manjšina ima tudi samo 50 slovenskih na razpolago al smo diskriminirani (na 50), če smo slovenci? user posted image pa zanima me kriterij - kolikor sem videla avtorica teme ni čist po definiciji opredelila "čudno"; a je čudno samo zato ker ga ona še ni slišala al ker ji ni všeč? in ja - zakaj Janez in Anton ne smeta bit med 50, Nik pa lahko?? a Nik spada pod Nikolaj in potem lahko vse verzije Nik(o-laj-i..) vključiš not? al je Nik ok, Nikolaj pa že "čudno" al kako?

in zakaj 50? priimkov je veliko več in se avtorica ne pritožuje.. hmm, mogoče bi morali omejit tudi priimke? mogoče povečat 50 na 300? mogoče omejit oboje, ime in priimke? kakšna bi bla kazen, če ne bi hotel otroka poimenovat po enem od "nečudnih" imen? odvzem otroka, nasilno poimenovanje? kaj bi se zgodilo, če bi razen na papirju vsi klicali Nika Rožle - bi starše prijavili policiji?

in koneckoncev, kateri so pa "čudni" priimki? Novak je ok predvidevam, kaj pa Ficko; Potrebuješ in npr. Smrdelj? so slovenski, znajo pa bit "čudni"; a jih čmo preprovedat? men bi blo ziher nerodno bit Ficko - k una opica v Pika nogavički..


p.s. treba razdelat tele "dobre" ideje, če ne jih je brez veze predlagat, a ne? user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 17:07:51   
Medea10

IZVIRNO SPOROČILO: sazi


IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Ker kaj si mislite o punčki, ki ji je ime Trisha, pa Kisha, pa Nelly, pa fantki Tai, Linn, Tristan itd.

Isto kot o imenih Nik in Larauser posted image


Same here. user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
22.5.2012 17:16:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LaraNik)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 17:30:08   
HHH
Si predstavljate, da pride vaš otrok v razred kjer so Trije Tiani in dve Keishe? Kakšnih pet Nikov in štiri Lare bodo potrebovali, da bo razred normalen.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 17:42:32   
sesil
a se vam da sploh s tem ukvarjat in na dolgo ukvarjat.
vsak da tako ime kot hoče. druge pa to nič ne briga

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 18:02:17   
krtek 1
IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Sem že dlje časa nameravala napisat, da me izredno moti, da imajo nekateri otroci več kot čudna imena. Zakaj starši to delajo? Po moje bi moral biti en seznam imen, ki so normalna in bi lahko starši izbrali eno ime iz tega seznama. Recimo od ene 50 normalnih imen. Zame so normalna imena: Nika, Lara, Lana, Sara, Ana, Tina, Petra, Katarina, Hana, Jan, Nejc, Nik, Jure, Matej, itd., ne pa neka čudna, da si ga sploh ne zapomniš takoj ali da se čudno napiše. Sva se z našo učiteljico pogovarjali o tem in mi je rekla, da se mora prav sama sebe držat, da ne bi otrok preveč sodila po imenih. Ker kaj si mislite o punčki, ki ji je ime Trisha, pa Kisha, pa Nelly, pa fantki Tai, Linn, Tristan itd. Zakaj folk ne more dat normalnih imen kot sem jih dala jaz (Lara in Nik)? Te starše bi bilo treba spametovat, ker otroci niso nič krivi. To je poseganje v otrokove temeljne pravice, pravice do obravnavanja otroka kot človeškega bitja, do spoštovanja. Ker tisti, ki da čudno ime, otroka najbrž ne spoštuje dovolj. Pri tem bi se morala vmešati država in končno dati ven en seznam normalnih in družbeno sprejemljivih imen za slovenske državljane. Se strinjate?






Mislim,da ti je žal,ker si sama izbrala tako prežvečena imena za svoje otroke,da si sedaj jezna na vse,ki imajo bolj izvirne od tvoje domišlije!

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 18:04:34   
belidan
Midva sva dala sinu ime Tai...mogoče je nenavadno za Slovenijo, ampak za naju ima nek pomen. Ker imava oba neizmerno rada Tajsko, sva sinu dala ime po izpeljanki....thai pomeni biti svoboden...in midva sva želela, da je svoboden...in resnično je tak. Tako da mi ni žal...nisem izbrala ime samo zato, ker mi lepo zveni. Prababice pa vedno rečejo, da so zdaj pač bolj moderna imena in se nikoli ni nihče zgražal. Dobro, da imamo izbiro in se lahko sami odločimo. lp

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 18:18:11   
LaraNik
Res sem malo pretiravala, samo sem mogla dat ven iz sebe. Moja svakinja je dala dvojčkoma ime Trisha in Tai. Že ko je med nosečnostjo omenila ti dve imeni, smo jo vsi prepričevali in jo lepo prosili, naj vendar prizanese otrokoma in naj se izživlja na drugih področjih, ne pa pri imenih. Tudi njena starša sta bila proti. Moj brat se ji pa itak ne upa nič reči, tako da je revež samo prikimal na ti dve imeni. Trisha mi je čist mem ime, Tai je pa kot da bi bil iz Tajske. Ni mi všeč. Vem pa zakaj je zbrala taki imeni. Zato, ker se ima za nekaj več in misli, da bodo ona in otroka nekaj več, ker imajo neka tuja imena, ki sploh ne pašejo v naše okolje. V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime. In je čist ven padla. Imamo slovenski priimek, tako da Trisha sploh ne paše zraven. Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica. Moja starša je tudi kar zvilo, ko sta zvedela za imeni Trisha in Tai, pa se ji seveda nihče ne upa direktno nič rečt, razen mene. Pa kaj misli, da je? Ko sem bila jaz noseča, smo obakrat vsi skupaj izbirali imena, sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše. Glede učiteljice pa lahko povem, da ni bil hec. Na gov. urah sem ji omenila, da sta me imeni, ki jih je izbrala moja svakinja, čist šokirali. Pa mi je rekla, da se strinja, da bi bilo boljše izbrati kaj drugega, kaj bolj za naše okolje. Potem mi je pa še rekla, da je že imela v razredu Esmeraldo, Šeljo, Kiaro pa še nekaj čudnih in da potem ko je spoznala še starše ji je bilo vse jasno. Tako da starši zamislite se malo!

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 18:47:29   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Res sem malo pretiravala,


Še vedno pretiravaš.


neka tuja imena, ki sploh ne pašejo v naše okolje.

Od kje ti razlaga, da je Nik slovensko ime? Izvirno slovensko? Paše pa v naše okolje, ker se otrokom že nekaj časa daje ime Nik in jih je kar veliko. So se pa prvi Niki začeli pojavljati šele v osemdesetih letih.


V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime. In je čist ven padla.

Itak, da je ven padla. Kako bi pa ti reagirala, če bi ti ona rekla, da bo pa tvojega sina klicala Nikolaj, ker je tako lepše, bolj klasično in bolj slovenskouser posted image


Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica.

Veš kakšne ideje imajo otroci za poimenovanje otrok? Vse od Aktimela dalje. In to ni nič bol zrelo razmišljanje, le pod tvoj vpliv je padla mala. V vrtcu še nisem videla otroka, ki bi se zgražal nad imenom sovrtičkarja - so prijatelji vsi s še tako "čudnimi" imeni. Tisti, ki reagirajo na ime so to dobili od svojih staršev in njohove omejene in predalčkaste vzgoje.


sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše.

Itak, da os dobronamerna, ampak ker gledajo skozi svoje, omejene, oči in sami postavljajo meje tam, kjer ni treba. Mene so tudi nagovarjali, pa sem vseeno sama z možem, seveda, izbrala otrokoma imeni. No, pri mali je idejo domov prinesel sinko in ker je bilo itak v ožjem izboru, je tako ostalo.


Glede učiteljice pa lahko povem, da ni bil hec. Na gov. urah sem ji omenila, da sta me imeni, ki jih je izbrala moja svakinja, čist šokirali. Pa mi je rekla, da se strinja, da bi bilo boljše izbrati kaj drugega, kaj bolj za naše okolje. Potem mi je pa še rekla, da je že imela v razredu Esmeraldo, Šeljo, Kiaro pa še nekaj čudnih in da potem ko je spoznala še starše ji je bilo vse jasno. Tako da starši zamislite se malo!

Super učiteljica. Gotovo zna otroke poučiti o raznolikostih, o sprejemanju drugačnosti,...user posted image

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 19:25:55   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Jazst ti dam čist prav. Jazst bi tudi prepovedala imena. Otroke bi lahko tudi oštevilčili. To bi bilo še najboljše. Ne bi bilo zasmehovanja. Številka in je. Pa ne več kot dva otroka po družini. Fantek in punčka. Če pride drugače, bi morali menjat. In tisti, ki bi bil lažji, bi morali starši dat razliko v krompirju. Ja.

Se popolnoma strinjam. Pa vse v Zakonu o imenih navest in vsa imena in številke vpisat v Uradni list in naj jih Ustavno sodišče prej potrdi. Edino tako bomo preživeli.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 19:43:59   
Daschi

IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Res sem malo pretiravala, samo sem mogla dat ven iz sebe. Moja svakinja je dala dvojčkoma ime Trisha in Tai. Že ko je med nosečnostjo omenila ti dve imeni, smo jo vsi prepričevali in jo lepo prosili, naj vendar prizanese otrokoma in naj se izživlja na drugih področjih, ne pa pri imenih. Tudi njena starša sta bila proti. Moj brat se ji pa itak ne upa nič reči, tako da je revež samo prikimal na ti dve imeni. Trisha mi je čist mem ime, Tai je pa kot da bi bil iz Tajske. Ni mi všeč. Vem pa zakaj je zbrala taki imeni. Zato, ker se ima za nekaj več in misli, da bodo ona in otroka nekaj več, ker imajo neka tuja imena, ki sploh ne pašejo v naše okolje. V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime. In je čist ven padla. Imamo slovenski priimek, tako da Trisha sploh ne paše zraven. Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica. Moja starša je tudi kar zvilo, ko sta zvedela za imeni Trisha in Tai, pa se ji seveda nihče ne upa direktno nič rečt, razen mene. Pa kaj misli, da je? Ko sem bila jaz noseča, smo obakrat vsi skupaj izbirali imena, sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše. Glede učiteljice pa lahko povem, da ni bil hec. Na gov. urah sem ji omenila, da sta me imeni, ki jih je izbrala moja svakinja, čist šokirali. Pa mi je rekla, da se strinja, da bi bilo boljše izbrati kaj drugega, kaj bolj za naše okolje. Potem mi je pa še rekla, da je že imela v razredu Esmeraldo, Šeljo, Kiaro pa še nekaj čudnih in da potem ko je spoznala še starše ji je bilo vse jasno. Tako da starši zamislite se malo!




Uboga, uboga otroka. Prav res se mi smilita.
Celo življenje je pred njima in reveža bosta morala prenašat tako omejeno teto.

_____________________________

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
22.5.2012 19:51:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LaraNik)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
22.5.2012 19:59:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 20:00:29   
saska27
Kot še nekatere sem tudi jaz najprej pomislila na zafrkancijo oz. provokacijo, ampak zadnji post avtorice user posted image . LaraNik, ti to čisto resno misliš? Svašta ...
Najbolje, da damo še imena na referendum, da bi dobili lestvico "nečudnih" user posted image

Aja, pa podpis pod Daschi.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 20:30:21   
Nocturama
Ampak Američani ga pa vseeno zmagajo:
http://kidcrave.com/wp-content/uploads/2012/05/Baby-Names-InfoGraphic.jpg

user posted image

_____________________________

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 20:34:16   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Trisha mi je čist mem ime, Tai je pa kot da bi bil iz Tajske.
Ni mi všeč.
Vem pa zakaj je zbrala taki imeni. Zato, ker se ima za nekaj več in misli, da bodo ona in otroka nekaj več, ker imajo neka tuja imena, ki sploh ne pašejo v naše okolje.



user posted image  A misliš da tvojo svakinjo briga, če je tebi všeč?? Oz. misliš, da bi jo bilo treba brigat?

Odebeljeno pa pove kam pes taco moli..pa ti si ja očitno na nečem fauš!

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 21:18:13   
*miska.mcc*
.....blagor ubogim v duhu.....


sram te je lahko.-.....
ce te slucajno kdaj srecam..... meni Nik ni nevamkasno super lepo obicno ime......ga bom poklicalaMiklavž. ker mi je lepse. in me sploh ne briga kaksno ime ima tvoj otrok.

Lari bom pa rekla....hm,...... samo malo....


Esmeralda! ja!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 22:01:18   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik

Res sem malo pretiravala, samo sem mogla dat ven iz sebe. Moja svakinja je dala dvojčkoma ime Trisha in Tai. Že ko je med nosečnostjo omenila ti dve imeni, smo jo vsi prepričevali in jo lepo prosili, naj vendar prizanese otrokoma in naj se izživlja na drugih področjih, ne pa pri imenih. Tudi njena starša sta bila proti. Moj brat se ji pa itak ne upa nič reči, tako da je revež samo prikimal na ti dve imeni. Trisha mi je čist mem ime, Tai je pa kot da bi bil iz Tajske. Ni mi všeč. Vem pa zakaj je zbrala taki imeni. Zato, ker se ima za nekaj več in misli, da bodo ona in otroka nekaj več, ker imajo neka tuja imena, ki sploh ne pašejo v naše okolje. V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime. In je čist ven padla. Imamo slovenski priimek, tako da Trisha sploh ne paše zraven. Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica. Moja starša je tudi kar zvilo, ko sta zvedela za imeni Trisha in Tai, pa se ji seveda nihče ne upa direktno nič rečt, razen mene. Pa kaj misli, da je? Ko sem bila jaz noseča, smo obakrat vsi skupaj izbirali imena, sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše. Glede učiteljice pa lahko povem, da ni bil hec. Na gov. urah sem ji omenila, da sta me imeni, ki jih je izbrala moja svakinja, čist šokirali. Pa mi je rekla, da se strinja, da bi bilo boljše izbrati kaj drugega, kaj bolj za naše okolje. Potem mi je pa še rekla, da je že imela v razredu Esmeraldo, Šeljo, Kiaro pa še nekaj čudnih in da potem ko je spoznala še starše ji je bilo vse jasno. Tako da starši zamislite se malo!



Glej, kakšna imena je izbrala tvoja svakinja, tebe prav nič ne briga....meni osebno se tudi zdijo ta "novodobna" poimenovanja skoraj smešna (npr. Kanenas, Leeloo, Nik itd)....vendar so nekaterim staršem pač všeč, se jim pa zdi verjetno smešno ime, ki sva ga midva izbrala za hčerko...starši pa imajo pač pravico poimenovati otroka z imenom, s katerim želijo.....še celo cerkev (ki je dokaj toga institucija) to dopušča in ne dajejo pri krstu še imen svetnikov več zraven povsoduser posted image .....

Svakinja in brat sta pač izbrala imena, ki se tebi ne dopadejo.....in kaj zdaj? Ti nimaš v bistvu kaj kritizirati njune izbire, imaš zgolj samo to pravico, da ti imeni nista iz tega ali drugega razloga všeč.....zato pa svojih otrok nisi poimenovala Trisha in Tai ampak Nik in Lara.....

In starši se nimajo kaj zamišljat zgolj zato, ker meni določena imena niso všeč.....kdo sem pa jaz, da je moj okus edini ta pravi?

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 22:14:46   
cilla
Hahahah, ti boš pa počila od foušije, ker si je tvoja svakinja upala, ti pa ne user posted image Namreč izbrat otrokoma imeni, ki so njej všeč ne glede na mnenje okolice. Ti pa si očitno hotla ustreči in biti všečna vsem. Sploh se ne gre za to, kaki imeni je izbrala, al sta lepi al sta mimo in komu sta lepi in komu mimo, žuli te to, da se je gladko požvižgala na to, kar menite ostali.

In od kje ti pravica, da boš otroka klicala drugače kot mu je ime?! Majkemi, na mestu od tvoje svakinje ti teh otrok ne bi videla do njune polnoletnosti. Ker očitno si omejena in škodljiva. Uboga tvoja otroka, v kake omejene osebe ju boš s takim zgledom vzgojila. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 22:22:48   
uškinamama
Jaz še vedno verjamem, da je vse skupaj nateg. No upam vsaj.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 22:26:38   
ronja
Zato, ker se ima za nekaj več in misli, da bodo ona in otroka nekaj več, ker imajo neka tuja imena

Ali pa so ji enostavno všeč.

V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina

Ti to resno? Vsi bojo otroka klicali po imenu, samo njena teta jo bo klicala pa tako, kot bo sama mislila, da je lepše in to se ti zdi dobro za otroka? Misliš, da bo Triši njeno ime čudno? PO moje ne.

Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana

Ena mamica je pa rekla, da je njen sine divje navijal, da bi bil bratec Actimel...user posted image

Pa kaj misli, da je?

Mama, ki sme v soglasju z očetom svojega otroka poimenovat kakor hočeuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: ne dajajte čudnih imen!!!
22.5.2012 22:33:38   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: LaraNik
V glavnem jaz sem ji že zanč povedala, da njene punčke ne bomo klicali Trisha, ampak Tina, ker je tako lepše in si otrok zasluži lepše ime.


spominjaš me na našo rahlo dementno/psihotično prababico, ki je izjavila da bo našo tamalo klicala z enim imenom ki ji je lažje, men bo pa tud dala eno novo ime po katerem me bo lažje klicala, ker si novih ne more zapomnit. sem rekla, da potem bom pa jaz njej tud novo ime izbrala, ki je men lažje in jo tako tudi klicala, pa se je potem po enem 3x-nem poklicanem svojem novem imenu hitro zapomnila oba imena - mojega in od tamale, v minuti je prešaltala bp. user posted image
zanimivo kako kritiziraš imeni, pripravljena si pa it čez vse meje bontona in spreminjat imena otrokom - res vljudno do svakinje.

In je čist ven padla.


z razlogom (glej omembo bontona

Moja Lara jo je že med nosečnostjo nagovarjala na imeni Luka in Ana, tako da je zanimivo, da ima otrok bolj zrelo razmišljanje kot pa ena 30-letnica.


mogoče si jo pa samo tako zelo dobro indoktrinirala v svoje razmišljanje, da imaš tak rezultat. poglej hitler jungen npr. - tud oni so razmišljal kot starši, to ni tako težko doseč, če si zelo vnet.

Pa kaj misli, da je?



mogoče pa samo misli, da so imena lepa in samo ti vidiš da to pomeni nekaj več? zamisli se malo, mogoče je nekaj na tem in zakaj te to tako moti..

Ko sem bila jaz noseča, smo obakrat vsi skupaj izbirali imena, sem upoštevala tudi mnenja bližnjih, ker vem da so dobronamerna, ker otročku itak vsi hočejo najboljše.


glej glej, te mogoče moti ker ONA ni naredila enako? te mogoče moti, ker ni enaka v nekem povprečju, ki ga tvoriš ti? te moti ker dela in misli drugače kot ti in to zate pomeni "pa kaj misli da je" - samo zato ker ni naredila isto kot ti?
se pravi da gre tvoja logika sklepanja in dedukcije nekako takole;
če ljudje ne delajo tako kot (bi) ti, potem ti to vidiš kot da se delajo da so nekaj več (kot ti).
briljantno analizo sklepanja si ubrala. user posted image (p.s. with sarcasm on)

< Sporočilo je popravil mateyka -- 22.5.2012 22:40:14 >

(odgovor članu LaraNik)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?