Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Naša punčka bo po predvidevanju zdravnikov zelo velika in moj trebuh je že ZELOO velik (vsaj meni se tako zdi
) Že 2 tedna sem popolnoma neprespana. Ponoči sploh ne morem zaspati, ponavadi mi je slabo (nosečniška slabost
) in kar naprej me tišči lulat. Tudi ležati ne morem pri miru ker me vse nekaj tišči in boli, zato se premetavam po postelji. Mož je že popolnoma živčen in ga skrbi kaj je narobe z mano....predvidevam da je to zato ker sem že tako visoko noseča.

Meni najbolj pomagajo razne blazine,ki si jih naštimam na vsa mogoča mesta. Predvsem med noge, včasih še pod trebušček, spet včasih pod kolena. Ker me veliko tišči pod desna rebra, imam to roko v višini glave stegnjeno, da imam tako bolj raztegnjen trup in mi je lažje. Tudi blazini za pod glavo imam 2 - včasih veliko, včasim nizko... Včasih bi ležala na trebuhu, takrat si pod skrčeno koleno dam veliko blazino, da sem tako na četrt na trebuhu...Malo raziskuj.
.
-me je kar malo strah.....
....klicala sem zdravnico in je rekla da če bo jutri še vedno tko, nej pridm popoldne v porodnišnico in mi bojo umetno sprožili porod...
po eni strani sem presrečna
po drugi strani me zelo, zelo, zelo skrbi
in ne samo sebe matrat/psihirat, ne se bat in ne pričakovat vse najslabše. Če boš skulirana, bo tudi porod lažji. Sej vem, da je lažje rečt kot naredit, ampak za spodbudo: jaz sem rodila dvojčke, pa sem bila v porodni vsega skupaj eno uro in pol (ponavadi nosečke slišijo samo zgodbe o groznih porodnih, pa niso vsi grozni