|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
6.6.2012 16:16:16   
Anonimen
Imela sem spontani splav(lani) na začetku nosečnosti in sedaj sem ponovno noseča, v 7.tednu.

To nosečnost sem si zelo želela, težko sva jo oba s partnerjem pričakovala.

Sedaj me nonstop obkrožajo strahovi.
Strah me je špikanja, napenjanja v trebuhu(po hrani), na wcju vsakič kot obsedena preverjam papir, če je kaj krvav, preverjam prsi če so še iste(da niso uplahnile)...
Ne upam v službo, da se ne bi preveč naprezala, ne upam imeti spolnih odnosov, da ne zakrvavim, ko sem preveč nesla iz trgovine, me je bilo cel dan strah,...
Celo pregled sem izprosila v začetku 10. tedna(najprej me je hotela naročiti konec 8.tedna)- strah me je, da se spet ne bi videl srček.
Vem, da to ni normalno.

Imam za sabo težko izkušnjo in želim si, da bi tokrat držala v rokah tega tako težko pričakovanega otroka.

Kako ste tiste, ki ste imele spontani splav, prenašale naslednjo nosečnost?
Kako se je končalo?

Želim si pozitivnih misli, dobrih zgodb.
Želim se sprostiti, uživati v nosečnosti.

Kako naj se rešim iz tega začaranega kroga?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
6.6.2012 17:34:37   
1buba
Imam podobno izkušnjo za sabo, le da sem imela spontani splav malo pred napovedanim prvim pregledom- začela krvaveti. Moram reči da prve mesece druge nosečnosti tudi nisem bila ravno mirna, pred prvim pregledom mi je pritisk narastel na 160 :-). Pa vendar je bilo z vsakim tednom, ko je bilo vse v redu, lažje. Jaz sem imela prvi pregled za potrditev nosečnosti v 8.tednu (je bil samo kratek ultrazvok), prvi uradni pregled pa sem imela v 10.tednu. Za pomiritev strahov sem si kupila Angel sound, ki sem ga uporabljala ca 2x tedensko (sicer od 10.tedna dalje) do občutja prvih brcik, tudi kasneje občasno, če je bil malček v trebuščku dlje časa miren. Že v začetku sem preventivno omejila samo fizične napore, kot so prenašanje bremen npr., spolno aktivni smo pa bili celo nosečnost, saj ni bilo nobenih zdravstvenih problemov. Do prvega pregleda res ne moreš narediti drugega kot da čakaš in računaš na najboljše.
Trenutno sem v veselem pričakovanju popadkov :-). Boleča izkušnja ti da določen nemir, vendar se ga da krotiti s pogovorom s partnerjem, prijateljicami, če ti bo velik presledek med rednimi pregledi, si mirno privošči samoplačniškega- preverjeno se ti bolj posvetijo in te tudi pomirijo. Jaz sem se bolj sprostila ob koncu 4.meseca, ko sem tudi bila sposobna tudi že v kakšno trgovino pokukati :-). Kar pogumno in srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
6.6.2012 19:24:57   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kako ste tiste, ki ste imele spontani splav, prenašale naslednjo nosečnost?
težko... tako kot tebe, so me ves čas. do konca obkrožali strahovi, prišlo je tudi do komplikacij, ki so strah pred ponovnim SS še povečale
Kako se je končalo?  krasno user posted image  imamo zdravo 4 mesečno deklico




svetujem ti, da se poskušaš čim manj sekirati (da se ne sekiraj, ti ne bom rekla, ker vem, da je nemogoče)
Misli pozitivno, da bo vse ok!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
7.6.2012 10:03:52   
Najaa
Taki občutki in dejanja so čisto normalni, če imaš za sabo negativno izkušnjo. Jaz sem se šele tam nekje po NS sprostila. Čeprav sem dobro vedela, da če bom psihirala, ne bo nič drugače. Me je bilo pa pošteno strah, ja.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
7.6.2012 13:23:36   
pomar*ANČA*
jaz sem imela dva spontana splava in eno izvenmaternično nosečnost. seveda se obremenjuješ, skos hodiš na wc in opazuješ da slučajni ni kapljice krvi, skos se stiskaš za prsi in si zjutraj blazno vesela ker ti je slabo, kaj ne? ne sekiraj se, bo bolje zate in za otročka, bodi pozitvna.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
8.6.2012 9:11:57   
zaspančka
Jaz sem imela februarja SS in sem zdaj čist na frišno spet user posted image . Po pravici povedano me je strah, vsakič, ko grem na WC, najprej pogledam na hlačke, če so še bele. Imam pa srečo, da grem že v ponedeljek na pregled h G in upam, da bom potem malo bolj mirna.

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
8.6.2012 12:53:55   
Anonimen
Jaz sem imela lani jeseni SS v 8. tednu ... zdaj pa sem ponovno noseča v 22. tednu ... moram rečt, da je bil na začetku strah seveda prisoten in do prvega pregleda sem tako kot ti ob vsakem špiku letela na wc prekontrolirat spodnjice ... po prvem pregledu pa sem bila nekako pomirjena in od NS naprej sem čisto sproščena. Pač lani je bilo tako, da sem šla polna pričakovanj na 1. pregled, pa ni bilo srčka in potem me je naročila še 2x pa nikoli ni bilo videti srčka, potem pa sem že začela krvavet in sem morala na abrazijo ... zdaj pa ko sem ugledala utripanje srčka, sem imela občutek, kot bi se mi ena ogromna skala odvalila s srca in mi je lažje ... seveda so pa tudi tvoji občutki povsem normalni in težko se jim je upreti ... ampak vseeno pomaga če čim manj misliš na vse skupaj in probaš živet življenje na polno in se ne obremenjevat z vsakim špikom ... je pa to absolutno lažje rečt kot pa naredit. Želim ti vso srečo user posted image

(odgovor članu zaspančka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
8.6.2012 13:28:11   
ronja
Imela sem dva ss, prvega pred prvo pupo in zadnjega pred zadnjim pubecem, vendar me zato v naslednjih nosečnostih ni bilo kaj pretirano strah, očitno taka narava/karakter. Verjetno je razlog to, da sem imela ss zelo zgodaj (6 tednov) in sem vedela, da je tako zgodnji splav večinoma posledica tega, da je nekaj narobe z otrokom in da to ne bo vplivalo na naslednjega. Gotovo bi mi bilo težje, če bi težko zanosila, vendar vsaj s tem hvalabogu nisem imela problemov. Sem imela pa velike probleme v čisto vsaki nosečnosti. Vse, kar si lahko zmisliš: antibiotiki, burelija, pljučnica, kar češ, res!

Ampak: dobila sem 3 zdrave krasne otroke! In se je splačalo! Tako da če rabiš pozitivne zgodbe, ti lahko dam celo tri:):

Pri taveliki sem imela pljučnico, kup uroinfektov, bila v bolnici in požrla več ab kot v 10 ih letih prej, med drugim take, kjer piše, da jih lahko jemljejo nosečnice samo v primeru, da je ogroženo materino življenje... 4 mesece noseča sem imela 52 kil, ker sem bila čisto shirana, ker sem skoz bruhala, pa se nihče ni vprašal, če to mogoče ni ok... Po porodu ji je šumel srček in imela je visoke crp kot da bi bilo vnetje, zato so rekli, da bo najverjetneje umrla, ker je premala za kako operacijo, da je pa očitno nekaj narobe. No, mala se je takoj opomogla in je tako reagirala samo zato, ker sem bila jaz ves čas bolna v nosečnosti. Zdaj je super, nič ji ne manjka, razen stila pri oblačenju (ne praši, kaj je navlekla nase:).

Pri drugi sem imela odstop postejlice (ja, vem, odstop posteljice je splav - res je - v milijon primerih, v enem se uspe obdržat - Lejla je ta en primer:). Krvavela sem kot da bi me zaklali, ko sem šla do g. in tam na wc, mi je kri lila v curku ven, zimske težke kavbojke sem imela do kolen premočene od krvi... jasno, spet so me pobasali v bolnico, spet sem si morala izborit izhod;). Vsi zdravniki so rahlo pobledevali in mi žalostno povedali, da nimajo kaj naredit, da pa bo najverjetneje to splav, ker se je odluščil del posteljice. Bolelo me je še celo nosečnost, bolela me je rana, kadar sem se karkoli premaknila, delat nisem smela nič, svoje prvorojenke nisem smela dvignit, jedli sva na tleh, ker je nisem smela dvignit v stolček, ven nisva mogli, ker je nisem mogla nest v 2. štuk, mala pa je bila takrat stara 1 leto in še ni šla po stopnicah... Ja, J* poletje. potem sem imela prezgodnje popadke, ampak je mala zdržala in se rodila komaj 14 dni pred rokom. Ampak se je splačalo! Da jo vidiš ti zdajle! Afna se zraven mene po stolu in krade temne čokoladice:D.

Nope, ni še konec: zadnja nosečnost, ki jo je moja g. imenovala kar "krona vseh": dobila sem burelijo, vsak dan hodila na infuzije na infekcijsko (tokrat mi vsaj ni bilo treba spat v bolnici, sem jo samo obiskovala - I think I'm getting betteruser posted image ), imela sem prekratek mv, prenizko postejico nekaj časa (to se je potem popravilo, hvalabogu), bolelo me je tako kot pri Lejli, da sem vedela, da ni glih vse ok, potem po bureliji sem dobila še herpes zoster, pa na koncu še nosečniško sladkorno, prezgodnje popadke sem imela ves čas, v 34. tednu se je dejansko začel porod in sem bila celo noč v porodni, vendar se je hvalbogu potem zadeva ustavila. Rodila sem potem 2 dni pred rokomuser posted image . pa še takrat me je mali ustrašil, ker je nehal brcat, ko mi je voda odtekla. Ampak zdajle je prav konkreten fantek, ki mu nič ne fali:).

Ne izgubi upanja! Vsaka nosečnost je drugačna, jaz sem bila vsakič sveto prepričana, ad ta bo pa ok, normalna, lepa nosečnsot. No, nobena ni bila, ampak so se pa 3 končale super:) In to je glavno. Jaz sem si rekla, da podpišem vse: vse sekiranje, vse strahove, vse preteče nevarnosti, vsa zdravila, vse matranje, vse bolečine, vse sranje, ki spada k mojim nosečnostim, samo da so na koncu otroci ok. In so:). In ti obljubim, da v trenutku, ko boš zagledala svoje dete, se ti bo splačalo!

Ja, fopajo nas z nekimi zgodbicami o srečnih nosečkah, ki božajo svoj trebušček in so vse v user posted image ... In verjamem, da je dosti nosečnsoti takih. Niso pa vse. Enim je to najhujši čas v življenju (meni recimo). Obup od obupa: fizično itak, psihično pa tudi, ko te je strah, ali bo tvoj otrok preživel, ali se bo prezgodaj rodil... Ko sem bila zadnjič noseča, sem si enkrat na koncu rekla, da naj vsaj malo probam uživat v tem, ker je to zadnjič (ne planirava več otrok - tudi in predvsem zaradi teh nosečnosti oz. zdravja, bojim se, da ne bi imela še 1x sreče). Pa nikakor nisem našla nič, razen brcik, kar bi lahko uživala, res sem komaj čakala, da bo konec. Slabo mi je bilo za umret, bolelo me je ko hudič, zmatrana sem bila, skrbelo me je, ma, res užas!Ampak se splača. Za tele male se definitivno splača! Mej to pred očmi! Saj verjamem, da se nočeš preveč navezat na to pikico, če se bojiš, da jo boš izgubila, ampak vseeno je to tudi motiv, da zdržiš. Najdi ravnovesje (to je dinamično ravnovesje, skoz se spreminja;) med tem dvojim.

Čim sem rodila in je bilo vse ok z njim, sem bila vsa srečna, vsi so se čudili, od kod mi toliko energije, ker mlade mamice morajo bit zmatrane in neprespane. Potem sem videla, da enostavno nihče ne razume, da je lahko nosečnost hudičevo bolj naporna od novorojenčka - tudi če ta nič ne spi. Jaz tudi prej nisem mogla spat, ker me je bolelo, ker sem mela popadke, ker mi je bilo tako slabo, da sem se od tega zbujala... Zdaj sem ok:) Mali so ok:) Samo to je važno:)

Otrok ne bo nikoli vedel, koliko si se ti prej presekirala, tebi bo pa lažje po porodu vstajat, ker boš vedela, da si si točno to tako srčno želela:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
9.6.2012 10:43:13   
petea
Oh, Ronja,
kadarkoli preberem, kakšne nosečnosti si imela, te prav občudujem, da si šla skozi te izzive tako optimistično in polna zaupanja, da se bo vse čim bolje razpletlo. user posted image

No, jaz sem ena tistih, ki sodim bolj v kategorijo srečnih nosečk - saj je vedno vse potekalo lepo in le z manjšimi težavami (oz. so si zaradi nekaterih drugi delali več skrbi in dela kot jaz user posted image ).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
9.6.2012 13:54:40   
Anonimen
Hvala za odgovore!user posted image
Mi veliko pomenijo.

Ronja, tvojega pa sem resnično težko pričakovala in sem upala, da ne boš spregledala te teme- hvala!

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
10.6.2012 2:55:00   
Anonimen
moja prva nosecnost se tudi ni srecno koncala. Dva dneva pred prvim pregledom v 8.t. se je pojavil krvav izcedek, cez noc mi ni bilo vec slabo, srcka pa nismo docakali. Po 6 dneh od izcedka sem sla na abrazijo, ki je minila brez zapletov. Po 7 mesecih sem zanosila in s strahom cakala, da mine prvih 8 tednov, pa prvi pregled ... Zdaj imava 5mesecnega fanticka, nosecnost je bila super.

Izkusnjo SS sem sprejela kot dejstvo, nisem se obremenjevala z njo, najvecji "cudez" pa je, da sem ravno na pdp konec aprila lani ugotovila, da spet pricakujeva.

Prvi SS (sploh pa v prvih tednih) ne pove nicesar o tvojih prihodnjih nosecnostih, tako da - srecno in pogumno naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
12.6.2012 12:53:12   
GreTEJ
Prva nosečnost: Nosečnost je potekala brez zapletov. Tudi brez nepotrebnih sekiranj z moje strani, saj sploh nisem vedela kaj vse se lahko zgodi.
Druga nosečnost: Minila mimogrede. Vse potekalo krasno in brez problemov.
Tretja nosečnost: Splav v 11.tednu user posted image
4 mesece po splavu sem ponovno zanosila, zdaj sem v 21. tednu in danes imam morfologijo. Moram reči da ne mine dan, ko ne bi občutila straha, kaj če je kaj narobe. Otroček brca, ampak vseeno me je strah. Po mojem se bom pomirila šele, ko ga bom dobila v naročje. Zdravega, jokajočega in dišečega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
15.6.2012 9:28:24   
Tangerina
Tudi jaz sem v podobni situaciji, pred 3 leti sem imela SS v 11.tednu nosečnosti, zdaj pa ponovno noseča v 4. tednu. Ravno tako kot vas je tudi mene strah kakšnih izcedkov in krvavitev, tudi jaz za vsako pogledam papir le je čist...
Je pa res da me nekako črviči v spodnjem delu trebuha... zdaj nekja dni ni bilo nič, včeraj zvečer pred spanjem pa spet malce bolj, ampak le za 3 sekundice, in potem je ponehalo... user posted image
Prvi pregled imamo danes čez en teden, in se ga kljub veselju kar malce bojim...
Otročka si močno želiva, in še enega SS ne vem kako bi prenesla... user posted image

Upajmo na najboljše... user posted image

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
24.6.2012 14:57:06   
Maxy
To mi je pa znana zgodba. Tudi sama sem doživela že več ss, 1xabrazija. Ko sem bila ponovno noseča, sem komplicirala in se bala vsakega naslednjega dne, da o špikanju ne govorim! No, pa je bilo vse ok in imamo sedaj doma 3 letnik. V tej nosečnosti sem bila bolj pomirjena. Imela pregled pri 6.tednih, bil viden srček. Pa mi je ginekolog na vratih rekel, da upa, da smo zaključili s splavi. Pa sem se spomnila, da mi je neka ginekologinja na urgenci enkrat rekla, ča bo narava želela, se bo plodek obdržal - če je pa kaj narobe, lahko ležiš 24 ur, bo šlo. Misli in upaj na najboljše. Včasih nas narava preizkuša, da potem znamo bolj cenit naše sončke.

_____________________________

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
26.6.2012 18:50:33   
Tangerina

IZVIRNO SPOROČILO: Maxy

To mi je pa znana zgodba. Tudi sama sem doživela že več ss, 1xabrazija. Ko sem bila ponovno noseča, sem komplicirala in se bala vsakega naslednjega dne, da o špikanju ne govorim! No, pa je bilo vse ok in imamo sedaj doma 3 letnik. V tej nosečnosti sem bila bolj pomirjena. Imela pregled pri 6.tednih, bil viden srček. Pa mi je ginekolog na vratih rekel, da upa, da smo zaključili s splavi. Pa sem se spomnila, da mi je neka ginekologinja na urgenci enkrat rekla, ča bo narava želela, se bo plodek obdržal - če je pa kaj narobe, lahko ležiš 24 ur, bo šlo. Misli in upaj na najboljše. Včasih nas narava preizkuša, da potem znamo bolj cenit naše sončke.


Mi smo imeli v petek prvi pregled in je zaenkrat vse ok user posted image
ta petek imamo drugega, ker se je na prvem malo vidlo, ker smo bili zelo zgodnji, tako da ta teden ponovimo user posted image

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
4.8.2012 14:16:14   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Imela sem spontani splav(lani) na začetku nosečnosti in sedaj sem ponovno noseča, v 7.tednu.

To nosečnost sem si zelo želela, težko sva jo oba s partnerjem pričakovala.

Sedaj me nonstop obkrožajo strahovi.
Strah me je špikanja, napenjanja v trebuhu(po hrani), na wcju vsakič kot obsedena preverjam papir, če je kaj krvav, preverjam prsi če so še iste(da niso uplahnile)...
Ne upam v službo, da se ne bi preveč naprezala, ne upam imeti spolnih odnosov, da ne zakrvavim, ko sem preveč nesla iz trgovine, me je bilo cel dan strah,...
Celo pregled sem izprosila v začetku 10. tedna(najprej me je hotela naročiti konec 8.tedna)- strah me je, da se spet ne bi videl srček.
Vem, da to ni normalno.

Imam za sabo težko izkušnjo in želim si, da bi tokrat držala v rokah tega tako težko pričakovanega otroka.

Kako ste tiste, ki ste imele spontani splav, prenašale naslednjo nosečnost?
Kako se je končalo?

Želim si pozitivnih misli, dobrih zgodb.
Želim se sprostiti, uživati v nosečnosti.

Kako naj se rešim iz tega začaranega kroga?


Pa sem prilezla (že) do 15.tedna.user posted image

Na začetku nosečnosti je bila borba s strahom res težka. Kar jokala bi, nisem zmogla dovolj poguma, moči. Najhuje je bilo do 7. tedna, ko sem prejšnjič imela splav. Potem sem se delno sprostila. Pri 10. tednih sem začela krvaveti- grozljivo- mislila sem, da bom do urgence počila od žalosti- na srečo je bilo z mojim otrokom vse vredu. Že celo nosečnost sem na bolniški- najprej vrtoglavice, bruhanje, potem krvavitev. Rezultati nuhalne so odlični, detece se že lepo premika, pridno raste. Vse je vredu. Ne upam se še iskreno veseliti, ne kupujem in pripravljam še ničesar- malo le opazujem- bom kasneje, po 24.tednu. Strah me je še- zdaj me je strah špikanja v trebuhu, čudnega izcedka, krvavitve,... Zaradi strahu se na veliko izogibam tudi spolnim odnosom. Še sreča, da me partner razume in da speljeva po drugi poti. Skušam se povezati z otrokom v mojem trebuhu. Prejšnjemu sem začela pisati dnevnik, temu (še) ne zmorem. Malo se mi že pozna trebušček. Okrog mene se vsi iskreno veselijo novega življenja. Deležna sem velike pozornosti. Mož se je otresel velikega strahu, ima plane za prihodnost, mene vse to še čaka.

Sedaj se upam pogovarjati za naprej. O imenih, porodu,... še vedno bolj potiho, vendar upam.

In vrjamem, da se bo srečno razpletlo.

Se javim še kdaj!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
5.8.2012 19:43:10   
Taddy78
Moram priznati, da je bilo kar težko, sploh tam do 30.tedna...
Najbolj strah me je bilo prvega UZ-ja in sem zdravniku kar vnaprej rekla, da se sigurno spet ne bo nič videlo (pred tem sem imela nosečnost brez ploda). Seveda je sledilo olajšanje, ampak zelo kratkotrajno. Ko se začnejo gibi, te skrbi, ker niso vsak dan. Ko morajo biti vsak dan, te skrbi, če jih je bilo dovolj, strah na nuhalni, strah na morfologiji...kaj pa vem.
Težko bi bila pametna in ti rekla, da se ne obremenjuj, v bistvu bo marsikaj pozabljeno, ko boš štručko prvič objela...no, potem pa se začne druga zgodba, o tem kdaj drugič user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
24.1.2013 12:31:31   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Imela sem spontani splav(lani) na začetku nosečnosti in sedaj sem ponovno noseča, v 7.tednu.

To nosečnost sem si zelo želela, težko sva jo oba s partnerjem pričakovala.

Sedaj me nonstop obkrožajo strahovi.
Strah me je špikanja, napenjanja v trebuhu(po hrani), na wcju vsakič kot obsedena preverjam papir, če je kaj krvav, preverjam prsi če so še iste(da niso uplahnile)...
Ne upam v službo, da se ne bi preveč naprezala, ne upam imeti spolnih odnosov, da ne zakrvavim, ko sem preveč nesla iz trgovine, me je bilo cel dan strah,...
Celo pregled sem izprosila v začetku 10. tedna(najprej me je hotela naročiti konec 8.tedna)- strah me je, da se spet ne bi videl srček.
Vem, da to ni normalno.

Imam za sabo težko izkušnjo in želim si, da bi tokrat držala v rokah tega tako težko pričakovanega otroka.

Kako ste tiste, ki ste imele spontani splav, prenašale naslednjo nosečnost?
Kako se je končalo?

Želim si pozitivnih misli, dobrih zgodb.
Želim se sprostiti, uživati v nosečnosti.

Kako naj se rešim iz tega začaranega kroga?


Pred več kot šestimi meseci sem napisala ta post. Moja tema. To nosečnost sem že skoraj pripeljala do konca in PDP imam zdaj čez 5 dni. Želim si napisati, kako sem sama doživljala to nosečnost. Morda to prebere še kakšna, podobna meni.

Moja nosečnost?
Mhmmm... celo nosečnost sem bila doma... na začetku vrtoglavice, potem intenzivno bruhanje več kot 20.tednov, v 12.tednu krvavitev, v 23-24.tednu sum na SRM(odtekanje plodovnice),... marsikdo bo rekel, da ni, kaj me ni doletelo. Pa ni res. Imela sem lepo nosečnost. Sprostiti se nisem mogla zelooo dolgo. Mislim, da je ta občutek, da sem res noseča in da se lahko malo veselim prišel šele nekje po 30. tednu ali še kasneje. Za to srečo sem bila prikrajšana. Imela sem plan, kdaj bom kaj pripravila za našo detece- nekaj sem pripravila veliko prej, nekaj pa šele zdaj. Tudi ime je dete dobilo šele v teh dneh, tik pred porodom. Na začetku sem se vsako jutro zbujala s strahom, kaj bo prinesel dan. Zdaj pa že komaj čakam, da rodim, da vidim to najino dete, da se dokončno sprostim. Vedno te je strah- v moji glavi je vedno še kak čuden scenarij, ampak zdaj delam na tem, da jim ne pustim do živega. Malo sem se distancirala od raznih žalostnih zgodb, pa je lažje. Borba v duši do konca. Naslednjič bo lažje, upam.

Zdaj, tik pred koncem, vrjamem, da se bo za nas tokrat končalo srečno.
Dete veselo brca, ko to pišem.

Vsem vam pa želim veliko poguma, optimizma in sreče. Da boste čimprej carkljale svoje zaklade.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nosečnost po spontanem splavu- vaše izkušnje
24.1.2013 12:41:49   
mamica deklicam
vidiš anonimna, pa se je dobro izteklo. Še malo, pa ga boš vzela v objem najlepši zaklad, ki si ga moraš zamislitiuser posted image

Uživaj z njim, saj veš kaj pravijo, še prekmalu zratejo in gredo, nam pa ostanejo samo spomini. In vedi, žalostni bodo počasi zbledeli, lepi bodo pa ostali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?