|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
9.7.2012 9:12:26   
t5t6
Pri računanju morate upoštevati, da niso v vseh vrtcih enake cene, mi smo v Pranskem, ki je (nevem zakaj )daleč najdražji. Padli smo v razred 66% in dobili položnico za 350 eur, prej pa smo bili v 6. razredu in plačevali 250 eur. To govorim za skupino 1-3. Prav danes sem brala v Žurnalu, da naj bi se vrtci v Lj podražali in sem ugotovila, da tudi če se bodo, še vedno ne bodo tako dragi kot so Piranski.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
9.7.2012 9:26:03   
ronja
Mi smo ravno januarja dobili novega člana, tako da se nam dohodek zdaj deli s 5 namesto s 4, zato bi šli po starem sistemu za vsaj 1 razred dol, tako pa smo ostali na istem (samo da bo še za tamalo za plačat 1/3). Tudi pri nas so šli za 2 razreda gor v povprečju, se mi zdi (torej plačujejo 1 razred višje, ker se prvi razred ne plača - prej so rekli "oproščen plačila", zdaj je pa to 1. razred).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
9.7.2012 10:59:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
9.7.2012 11:07:56   
shakira
Drugi otrok naj bi bil še vedno razred nižje, tako kot je bilo sedaj .
http://www.mizks.gov.si/fileadmin/mizks.gov.si/pageuploads/okroznice/vrtci/okroznica_nujna_dodatna_pojasnila_3_7_12.pdf

Ankica v kateri razred pa padete?
Ker jaz sem za enega dobila 70€ za drugega pa 30€.

< Sporočilo je popravil shakira -- 9.7.2012 11:10:09 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
9.7.2012 11:20:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu shakira)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
9.7.2012 14:18:13   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: end1

IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Te ne obsojam in ne kritiziram, ampak v tem računu nekaj ne štima. Razlaga razlik je zgoraj. Ne vem, kje je napaka. Imaš več otrok, pa se ti še to kako upošteva? So se spremenile kakšne subvencije občine? Podražil vrtec?
dejstvo je, da če je 30% od neke cene 70 EUR, ne more biti 43% od iste cene 120 EUR.

imam dva otoka, starejša je prej padla v 2. razred, sedaj v 5. ker so upoštevali, da sta dva otroka v vrtcu in je starejša bila v razredu nižje. To do 1.6. sem torej plačevala tako kot sem ti napisala, sedaj pa bom za starejšo 150 evrov, za maleca cca.55 evrov (30% od 6 plačilnega razreda).

Nisem se zaračunala, vrtec tudi cene ni dvignil, subvencij občina ni nikoli dajala, gre denar za skorumpirance. Tako je, bomo zdržali.


Aha, v tem dodatnem razredu je problem (torej ne v razredu glede dohodkov, ampak dodatno znižanje). Kot je že shakira napisala in dodala link - ta dodaten razred morajo do konca leta še upoštevati, torej bi za starejšo morala plačati razred nižje od določenega z odločbo.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
11.7.2012 19:59:26   
nananaja
Mi sedaj plačujemo bistveno več, ker smo se nam dohodki iz leta 2009 v leto 2010 precej spremenili, zato je to realnost.

Lahko pa primerjam izračun otroškega dodatka in odločbo za vrtec, ki sta se izdelala oba na dohodke iz leta 2010. Otroški dodatek bi bil povsem enak, če bi ga računali po novem zakonu, četudi bi se upoštevala na novo pridobljena nepremičnina, avto in prihranki. Smo pa na spodnji meji razreda za otroški dodatek.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
11.7.2012 22:15:58   
Tutan
2 razreda. 1 se tako ne šteje, enega pa smo šli višje zaradi prihrankov. Prihrankov za fasado in par € iz prihrankov za otroka.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
12.7.2012 9:58:14   
mojca*
tudi za 2 razreda. user posted image user posted image user posted image user posted image ....
tudi zaradi nekaj prihrankov in nekaj otroškega drobiža na knjigi.....mater!!! a je to naš prihodek, če mu denar za roj. dneve in božička polagamo na knjigo??!!
kot pravim: user posted image user posted image ...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
12.7.2012 10:28:47   
Balerina
No sedaj pa ne pretiravajte s temi prihranki ker to pa res ne vpliva skoraj nič moraš pa imeti res smolo da ti vpliva za en razred, torej si ravno na meji.
Ker če imaš prihrankov 40.000 Eur to vpliva na člana na mesec cca 30 Eur to nikakor ni preskok za ne vem koliko razredov in da bi zato morali plačevati vrtec za 100 in več Eur mesečno več.
Če ne verjamete sem dodala izračun

Prihranki 40.000,00
Obrestna mera 3,50
Fektivne obresti 1.400,00
Člani 4,00
na člana 350,00
meseci 12,00
na članana mesec 29,17

PS: obrestno mero sev vzela 3,5% mislim pa da je CSD vzel malo nižjo torej je razlika še nižja.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
12.7.2012 11:29:22   
petea
Balerina,
meje razredov niso nastavljene naključno, ampak so verjetno po določenih analizah;

in zato ni malo takšnih, ki so presegli določene meje za nekaj centov

saj se na prvi pogled ne zdijo številke grozne;
npr. da padeš pri OD v 5. razred zaradi 1e po osebi na mesec in imaš 2 predšolska otroka, ki obiskujeta vrtec z oskrbnino 350 €; letno je sedaj ta družina na slabšem samo na tem področju za okrog 660 €

in to zato, ker je varčevala, da si bo lahko zgradila dom, ne pa biti soc. problem, zaradi tega, ker bi ta, sedaj privarčevani denar, zapravila npr. za neumnosti



(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
12.7.2012 14:22:01   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Pri računanju morate upoštevati, da niso v vseh vrtcih enake cene, mi smo v Pranskem, ki je (nevem zakaj )daleč najdražji. Padli smo v razred 66% in dobili položnico za 350 eur, prej pa smo bili v 6. razredu in plačevali 250 eur. To govorim za skupino 1-3. Prav danes sem brala v Žurnalu, da naj bi se vrtci v Lj podražali in sem ugotovila, da tudi če se bodo, še vedno ne bodo tako dragi kot so Piranski.


Enako, sploh ne vem kateri razred je to po novem (8 al kaj), prej smo pa bili v 6 - 60%. Čakam odgovor na pritožbo... Razlogi zakaj se je tako zvišalo... upoštevanje nepremičnine v kateri ne živimo, prihrankov (in to dvakratno) (OK, to je vse res in prav da upoštevajo) in neupoštevanje realnega trenutnega stanja: 50% zaposlitve...

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
12.7.2012 14:33:20   
Balerina
Za zaposlitev morate javiti in po zakonu, ne vem sedaj kateri člen, je napisano da spremembe zaposlitve se morajo upoštevati in to v obe smeri torej ali nova zaposlitev ali pa na novo da kdo ostane brez službe.

5 razred in 350 Eur na mesec za enega, v kateri vrtec pa vi hodite?
-jaz imam tudi 2, starejše ima 144 na mesec, mlajši v kombiniranem oddelki pa 220 na mesec, če ne upoštevam da bom za mlajšega plačala ''le'' 30%. Pa sta 6 oz. 7 razred. Saj ni malo ampak plo vašega pa smo v višjem rezredu


(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
12.7.2012 14:45:46   
Balerina
No pa še to če se kateri res ljubi sploh pa če ji zaradi tega preseže in gre v višji razred jaz bi se pritožila. Drugo leto se bom letos se pač nisem ke mi nebi naredilo nobene razlike bi bila še vedno v istem in risem imela ne časa ne energije se s tem ubadati.

Namreč če gledate zakon se upoštevajo dohodki od katerih se obračuna dohodnina, dohodnina se obračuna tudi od obresti na vloge in depozite, ter fektivni sohodek od tistih sredstev od katerih se dohodnina ne obračuna.
Torej če imamo dva stanovanja v enem živimo in drugega oddajami in plačujemo dohodnino se od drugega upošteva le znesek najemnine. Enako bi moralo biti pri vlogah in depozitih, od teh se nebi smele računati fektivne obresti saj upoštevajo že realne in tako upoštevajo dvojne obresti za ista sredstva. Že res da so te obresti oproščena plačila dohodnine ampak olajšave poznamo tudi pri plačah in drugih prejemkih pa jih zato ne upoštevajo dvojno. Fektivni dohodek bi se lahko upošteval le od sredstev na računih na vpogled ker od teh se za obresti dohodnina ne obračuna.

Jaz mislim da bi bilo to potrebno napisati na ministrstvo in narediti pritožbo. kot rečeno za as sem šla računati pa kljub temu da mi bi enkrat vrgli ven še vedno bi bili v istih razredih in se mi tako ni dalo s tem ukvarjati.

Glede razredov pa mislim da bi kar malo iluzija pričakovat da so najprej naredili izračune v kateri razred bi padla kakšna družina nato naredili temu primerno razrede da je čim več mejnih in potem nam šele začeli pošiljati odločbe. Če bi bilo tako nebi bilo potrebno na odločbe čakati pol leta pa še sedaj jih eni nimate.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: po novi odločbi-koliko razredov gor?
13.7.2012 0:25:28   
rozilu
Balerina se strinjam s tabo - in ravno zato sem se pritožila: čez mejo za nekaj desetink procenta in to ravno zaradi dvakratnega obračuna obresti (resnične in fiktivne). Grrr.

Za 5. razred in 350€ je napisala petea za 2 otroka. Je pa to realna cena za 1 otroka (1. starostnega obdobja) v nekaterih vrtcih za sedanji 8. razred... user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?