|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: LLETZ
28.12.2009 11:20:20   
Penelope84
Jaz sem imela LETZZ lansko leto maja. Imela sem CIN 5user posted image . Drugače sem zaposlena kot anestezijaska med.ses in mi je bilo že pred posegom vse položeno pred oči in vam lahko natanko opišem kaj naredi anestezija in kaj ginekolog. Jaz sem bila sprejeta ob 7.uri na oddelek okrog 12.ure se takšni posegi naredijo pri nas (Celje). Najprej ti anest.ses. nastavi iglo v žilo (I.V kanal), nato pa dobiš sredstvo proti bolečinam in uspavalo (oboje v žilo, lahko malo speče ali pa tudi ne), preko maske pa prejemaš kisik. Ko zaspiš ti z električno zanko (iz titanija nareta zanka) odstranijo sumljivi predel na materničnem vratu, oz. kjer se pač nahaja. Vedno poskušajo izrezati do zdravega tkiva. Pri meni, ki sem imela zelo slab bris, torej slabšega od vseh vas, so mi izrezali za velikost kratkega mezinčkovega nohta (za predstavo). Ko se zbudiš  in ko se pričneš zavedati si že v svoji postelji nazaj na oddelku. Nobena se samega posega ne spominja. Dobila sem pa v žilo tudi Ketonal 100mg. Na oddelku sem odležala še do popoldanske vizite. Do večerje, zaradi narkoze, nisem smela jesti. Po večerji okrog 18.00ure sem šla domov. V staležu sem bila tri tedne. V tem času sem imela prisotne bolečine kot ob menstruaciji, krvavela sem bolj blago, večino časa sem ležala in posledično sem imela tudi zelo nizek krvni tlak(vrtoglavica, Utrujenost). 1 teden po posegu sem dobila menstruacijo, kar pomeni, da so pri meni delali poseg v drugi polovici cikla. Po 14 dnevih sem šla  nazaj h ginekologinji na pregled, ranica se je lepo zarastla nazaj, krvavela nisem več, bolečin ni bilo. Izogibati se je potrebno naporov. Bris čez 6 mesecev je bil B.P. in tudi po enem letu je bil B.P
Lahko se slab bris ponovi, zato, če še nimate otrok je priporočljivo jih kmalu imeti. Spolni odnosi so za 6 tednov odsvetovani, zanositev pa 6 mesecev po posegu. Tako kot je ena izmed vas napisala zaradi LETZZ-a se skrajša maternični vrat, oslabijo mišice. Pri ženskah, ki še niso rodile poskusijo odrezati čimmmanj. Bedno je samo to, če se ti slab bris ponovi in potem vse od začetka.Maternični vrat krajši in krajši. Ampak danes je medicina pri tem uspešna, zato guppy in ostale, brez strahu opravite to čimprej in bo vse OK. Če nam malo skrajšajo mat. vrat so pa še vedno Keglove vaje tiste, ki nas lahko tudi rešijo pred prezgodnjim porodomuser posted image Kar pogumno naprej. LP

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: LLETZ
28.12.2009 18:42:09   
guppy
Penelope, najlepša hvala za tako izčrpen odgovor! Na srečo že imam dva otročka (dvojčka) tako da me ni strah, da ne bi imela otrok. Na tale poseg gledam povsem pozitivno, samo zanimalo me je, kako v realnosti poteka. Zanimivo se mi zdi, da si ti bila v splošni anesteziji (očitno?), meni so rekli, da dobim samo injekcijo v maternični vrat, torej bom ves čas budna. Ti srečnica user posted image

Vesela sem, da si tako lepo okrevala in da nimaš več težav. Naj tako ostane!!!
user posted image

Je kdo delal LLETZ v Leonišču?

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: LLETZ
28.12.2009 19:48:20   
Penelope84
guppy, pri nas v Celju tudi delajo v lokalni anesteziji (injekcija v maternični vrat), vendar, če pacientka želi splošno anestezijo potem jo tudi dobi. Če jo želiš, potem moraš to na glas povedat. Rada bi ti pa povedala, da tudi splošna anestezija (anestezija pri kateri spiš) pusti na tebi določene posledice. Ko govorim o posledicah mislim predvsem slabše splošno fizično počutje. Res ti vzame energijo. Jaz kot anes.ses. to vsakem pacientu povem, zato ti vseeno predlagam lokalno anestezijo. Jaz, če bi imela izbiro, bi imela lokalno, vendar moj zdravnik-ginekolog takrat še ni prakticiral lokalne anestezije. Jaz osebno ti jo svetujem, zbodljaj v samem trenutku je neprijeten, imaš pa kasneje vse prihranjeno. Le pogumno, sam, da to uredišuser posted image  Kdaj pa imaš?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: LLETZ
29.12.2009 7:25:36   
guppy
Dvakrat sem bila v splošni v življenju - med carskim rezom in med operacijo žolčnika. Sicer se sliši fino "spati", ampak okrevanje po tem je pa res obup. Po splošni anesteziji vedno bruham, vrtoglavica, ... skratka poden. Za tak "mini" poseg se mi zdi bolje lokalna, čeprav na začetku več čutiš (vbod igle).

Bo že...

Čakam na prvi M cikel v januarju, potem se pa zmenim za točni datum.


(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: LLETZ
7.1.2010 9:13:38   
doloress
Punce pozdravljene. Na ta del foruma se nisem zasla, sem pa ze enkrat druge sprasevala, kako je po letzu zanositi? Ste imele kaksne tezave z znositvijo? In seveda potem z donositvijo? Ker mene moja G strasi, da bom celo user posted image na porodniski in da se ne bom smela migati. Pa me zanima kako je v realnosti?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: LLETZ
11.1.2010 18:41:08   
guppy
doloress, ne znam ti povedati nič od tega iz izkušenj, razen kar sem slišala in prebrala.

Baje ni problem zanositi po LLETZu in/ali konizaciji, problem je morda le v tem, da ti pri posegu skrajšajo maternični vrat. Ta je potem morda "prekratek" da bi normalno lahko donosila otroka, zato ga včasih všijejo (cerklage, serklaž). Baje se tako donosi brez težav (druge težave na stran). Verjetno ti bo tvoj ginekolog znal povedati največ, ker ti ne bo govoril na splošno, ampak konkretno za tvoj primer.

pa srečno... user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: LLETZ
11.1.2010 18:42:22   
guppy
Pravkar sem našla tole na internetu:

lletz-zanositev

Avtor: krissttina, 31 let

Pozdravljeni! Pred devetimi meseci so mi opravili poseg lletz. Po posegu sem imela kar nekaj težav s krvavitvami, tako da sem bila tudi nekaj dni hospitalizirana. Na vseh nadaljnih ginekoloških pregledih mi je ginekolog povedal, da se je maternični vrat lepo zacel. Sedaj sem v drugem mesecu nosečnosti. Zanima me ali res zaradi posega lletz spadam v kaj bolj rizično skupino nosečnic??Moram biti na kaj prav posebej pozorna? Najlepša hvala za odgovor

Odgovarja dr. Špela Smrkolj:


Spoštovani,
ženske, pri katerih je bila pred nosečnostjo narejena konizacija (poseg
lletz je vrsta konizacije), spadajo v skupino z večjim tveganjem za
prezgodnji porod.
UZ - merjenje dolžine materničnega ustja v 22. tednu nosečnosti je
presejalni test za prezgodnji porod. To preiskavo opravljamo tudi na
Ginekološki kliniki v Ljubljani. Posvetujte se s svojim izbranim
ginekologom o tem in ga prosite, naj vas napoti na to preiskavo.


Vir: www.kala.si

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: LLETZ
21.1.2010 17:57:24   
guppy
Pišem samo toliko, da povem, da poseg sam sploh ni hud. Meni osebno je bil neprijeten kot kak malo daljši klasični ginekološki pregled, injekcije skorajda nisem čutila, ta vbod je zamaskirala "bolečina" tistega kljuna, ki ga vstavijo v nožnico. Samega postopka ne čutiš zaradi anestezije, bolečine po posegu tudi načeloma ni.

Zdaj, ko sem doma, čutim bolečino v spodnjem delu trebuha in bolečino v hrbtu, ampak ni zbadajoča ali oštra... bolj spominja na menstrualne krče ali popadke v področju hrbta hahaa... tako da - ne se bat.

Srečno vsem, ki morate skozi tole izkušnjo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: LLETZ
4.12.2014 19:36:51   
jinxy26
Jutri imam poseg lletz in naj povem da me je posteno strah kako bo vse skupaj se izslo.
Zelim si da mine in da se obrne leto ker letosnje leto mi ni bilo naklonjeno.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?