|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
6.2.2014 14:10:26   
84_Sara
Ojla mamice in noseckeuser posted image

da se se jaz malo javim. Danes sem 35 4/7. Vceraj imela pregled, oba sta glavicno, puncka ze cisto spodaj in ima 2300g, fantek pa 2200g. Sem imela pa ponoci izcedek sluza s krvjo in potem se ene parkrat. Sem klicala G in je rekla, da je to znak zorenja MV,da lahko pa se traja do dejanskega poroda tudi do 10-14 dni. Ce se pa pojavijo krci naj grem pa v porodnisnico.

Latka tvojedva sta pa res pridna, da kar prespita noc - luksus. Ancika cestitke ob dopolnjenem prvem mesece...gre hitro a ne. Napalmica tvojedva sta pa itak zakon, tok majhna sta bila zdaj pa ze prava korenjaka.

nanuk vi imate tudi super tezo. Jaz sem tud ze bolj pocasna. Hitro utrujena,moj prvi pa neumoran in bi se skos igral. Septembra ga bom dala kar v vrtec,ce bo ful bolan ga pa se vedno lahko izpisem.

Lepo se mejte,veliko cartanja ve ki ze imate svoje zakladke,ostale se vam pa kmalu pridruzimouser posted image


(odgovor članu maja03)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
6.2.2014 14:45:42   
Nanuk
sara, super za odlične rezultate..zdaj samo še čakamo na lepo novico.. Drži se in čimlepši porod ti želim

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
7.2.2014 14:06:29   
Nuragi
Še jaz z novicami...v ponedeljek sem bila na pregledu, fantek 2 kg, punčka bolj drobižek 1,8 kg, 33. teden...sem dobila še napotnico za porodnišnico za UZ, ker je punčka (A) medenično in se bomo verjetno potem dogovorili še za CR. Je pa tudi mene začelo že malo matrat vse skupaj, me parkrat na dan kar fino zareže zadaj v križu...upam, da zdržimo še do konca meseca.

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
7.2.2014 16:39:10   
Nanuk
Nuragi a bova rodile na isti dan? Jaz bom šla v LJ, če me ne prehiti

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
8.2.2014 9:26:45   
Nuragi
user posted image mogoče se pa res srečava v LJ...me pa zdaj par dni zvečer začne vse srbeti, in se po nogah spraskam do krvi...bi verjetno bilo pametno poklicat v P, in dat pregledat kri, če so slučajno povišani jetrni encimi...Pušenjak pravi, da lahko pride do okvare jeter...

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
9.2.2014 11:40:01   
Nanuk
Tiste, ki ste imele CR, kake so vaše izkušnje? In še to: kaj vse dobi mama v porodnišnici LJ (vložki ipd.), da ne bom nosila nepotrebnih stvari s sabo

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
9.2.2014 22:26:43   
ancika12
Sara super!!!:) zdaj še pa malo pa bo!user posted image
Nuragi lep porod ti želim! Nanuk kako pa kaj ti??:)

Glede ''opreme''...dobiš eno vrečko vložkov in vsako jutri ti prinesejo svežo haljo ter zraven mrežaste hlačke. Ampak tisti vložki meni niso bili kaj preveč OK, ker prva dni sem jaz kr precej krvavela, in sem imela lahko noter 4 vložke pa ni bilo dovolj..jaz sem si kupila VIR 80 in pa ene posebne v lekarni tudi zelo fajne....Imela sem tudi svojo pižamo, ampak itak sem se dvakrat na dan mogla preoblečt in tuširat ker sem krvavela... Pa tudi brisače so zelo miniaturne :D

Mi smo pa končno začeli hoditi na sprehod...končno končno spet na svežem zraku. Malima paše, meni pa še trikrat bolj, da se malo nadiham... smo že bili tudi pri zdravniku zaradi zamašenih noskov, ampak hvalabogu je samo to, imamo zdaj eno tako dozirno inekcijo 1ml in jima dajam noter( prej sem jima samo kapljice) in je zdaj res veliko bolše.... Problem je samo da doben ne zastopi da ne smemo imeti obiskov... potem pa sva midva najslabša in pretiravava in nevem kaj še vse...z pol familije smo že skoraj napol skregani ker ne pustima obiskov.user posted image user posted image Tako da upam da končno mine malo obdobje virusov in vsega tega da bo malo bolše...... Me se še tudi vedno trudimo z dojenjem...še kr vztrajam... nevem več na koga bi se obrnila na nasvet oz pomoč... dojimo se 45 minut, skos vlečeta, ko ju stehtam pa je razlike samo 20, 30g:( največja fora pa je....da itak sta še potem lačni in jima dam dodatek, ampak po dojenju jaz še imam vedno ful mleka. Ja kaj je potem narobeuser posted image user posted image user posted image Danes smo se glih pogovarjale z prijateljico, da njej je prišla še patronažna domov pa ji pokazala kako pristavit..meni so v bolnici samo enkrat eno dali na joško pa čist nič večuser posted image Nevem kaj delam narobe....user posted image user posted image user posted image Smo že imeli posvetovalnico in vse okej...sem mu povedla za dojenje..pa je rekel ja dajte jih magari 20x na dan na zizo pa naj vlečejo...ja sem probala, pa kaj je bilo..po 2 urah dojenja sta bile še vedno lačni in tako zmučeni da potem niti dodatka nista mogle do konca pojesti..joj res nisem več tak pametna glede tega.... mi zna katera pomagati????? Sem že razmišljala da bi vsako posebaj dojila..samo nevem kako mi bo zneslo časovno in tudi če bo ta čaš druga tiho...Črpanje je tudi za mene precej zamudno..trajal zelo dolgo da načrpam dovolj..kako dolgo napalmica ti črpaš??? A je katera od vas dobila razvojno ambulanto? Me smo jo, baje je ful fajn..a ve katera za kaj se gre tu?:))) Se tipkamo še kajuser posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 10:30:25   
napalmica
Ojla punce! Mi smo se vedno brez elektrike, 9. Dan... user posted image

Sara, Nanuk, nuragi, joj kako hitro gre cas! Se mi zdi, da smo ravnokar zacele tukaj klepetat, pa ste ze na ciljni ravnini user posted image mi bomo pa ze tri mesece stari 21ga user posted image

Ancika, jaz ti glede dojenja ne vem svetovat, ker nisem nic konkretno dojila, mi pa crpanje vzame 15-20 min max in mi je ful dobro, ker hitro zrihtam, tamaledva pa po flasi ful lepo pijeta in se nic ne zafrkavam s hranjenjem. Ker ce bi meni rekli, da naj jih magari 20x pristavim, bi jih povprasala, ce so imeli kdaj dvojcke in ce vejo, da je treba se kaj drugega naredit kot pa celi dan na joskah viset user posted image se enkrat poudarjam, da zagovarjam dojenje, vendar do ene razumne meje... ce ne gre ali ce za to porabis nenormalno veliko casa in si potem ves izmozgan, potem se je treba znajt drugace. Ker otroci konec koncev rabijo mamo, ki se ji "ne trga" od razmislanja, kako jih bo nafutrala. Tako da meni je prav fajn tole s crpanjem, hitro zrihtam in vsi smo zadovoljni user posted image bos videla, da bos tudi ti ujela eno pravo varianto, le odlocit se moras. Dojenje je sicer odlicno za otroka in za mamo, zna biti pa tudi zelo stresno. Zato poslusaj sebe in ne mame, med.sestre, zdravnice, babice, kako je dojenje nujno, ker tudi nedojenim otrokom prav nic ne manjka. Malo sem nalozila, ampak vem, kako zna bit folk zatezen s tem dojenjem, vendar zal ni vedno vse crno in belo, kot nekateri mislijo. In najbolj so pametni tisti, ki seveda niso imeli nikoli tezav s tem.
Super, da ze vozickate, pri nas je tak drek od vremena, da ne vem, kdaj bomo lahko sli spet kaj ven.
Noske jaz vedno ze od zacetka spiram s min 3,4,celo 5 ml fizioloske, saj jih sicer sploh ne spucam. Vcasih zaleze ze 3ml, vcasih vec, dokler se mi pac ne skihata. Fizioloska nic ne skoduje, visek jo itak dol pozreta. Treba je samo pazit, da tega ne delas pod prevelikim pritiskom, jaz za to uporabljam inzulinko (brizgico kubiture 1ml), da ni prevelik pritisk..
Mi imamo tudi razvojno, zaradi nedonosenosti, se strinjam, da je fajn, sploh fizioterapija, ker malcke razgibajo tako, a ne kazejo vec kaksnih patoloskih gibalnih vzorcev, kot je nagibanje glave nazaj in podobno, da lepo sedijo, ko je cas za to in tako naprej. Vsekakor priporocam.

Nanuk, res imej s sabo kaksen paket vlozkov, v P dobis samo enega, pa se to so res premali vlozki pa taksne kravitve, kot je Ancika rekla. Jaz sem si jih nabavila v mullerju njihove Duchesse maxi biden lang 5 kapljic in so bli top, veliki so pa se poceni.
Jaz sem ze dobila M po porodu, in prvic v zivljenju me ni niti malo bolelo pred ali med njo user posted image upam, a tako ostane!

Mater sem se razpisala user posted image

_____________________________

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 12:10:29   
Nuragi
Napamica, super si se tole razpisala, potrebujemo take nasvete, izkušnje...user posted image a lahko še napišeš, katero črpalko imaš, in cuclje/flaške?
Upam, da čimprej dobite elektriko, ampak predvidevam, da ste vseeno na toplem z malčki...

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 12:15:13   
Nanuk
ancika, če imaš še dosti mleka po dojenju, si ga črpaj, meni so že v porodnišnici dali kapljice za nos syntocinon (oxytocin), ki sproži pretok mleka, potem gre lažje. Še 1x mi jih je predpisala osebna zdravnica, potem je pa itak steklo. Je pa treba res veliko pit in čimveč počivat, kar pa je pri dvojčkih kar problem..
Glede sorodnikov, K jih gleda. Niso vsi kot moja mama, ki je rekla, da je ne moti, tudi če jih bo prvič videla po pol leta... Da ji ne bo prav nič ušlo.. Znajo pa bit kateri prav nadležni in dosadni.. Če si bom zaželela obiskov, jih bom poklicala sama. Mogoče bom pa po prvih tednih rabila pomoč, ko se mož vrne v službo.. baje je po carskem kar problem

Kaj mi pol svetuješ ancika, da nesem veliko brisačo s sabo? in vložke tudi?

Danes sem noseča 34t, še 3t zdržimo, potem pa počasi akcija.. Oblekice za iz porodnišnice so že prištimane :)

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 12:17:36   
Nanuk
a ja, jaz sem nabavila el. črpalko medela, flaške bom pa verjetno dr.brown's, eno ki sem jo dobila kot vzorček, že imam doma

edino kar mi še manjka, je ena posteljica, ostalo imam že vse

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 13:05:54   
napalmica
Nuragi smo na toplem ja user posted image imamo kamin v dnevni ki nama celo hiso ogreje pa se agregat na centralno priklopiva da mava toplo vodo. Ni nam hudega le malomsem ze navelicana vecerov ob svecah. Romantika izgine po parih dneh user posted image
Crpalko imam jaz od Aventa elektricno, Medelino sem uporabljala v P in je tudi ok, le malo bolj pocasna je od aventove za moje pojme. Faske imam od Baby nove, in cuclje tudi (www.epaket.si). V P imajo tudi vse od Baby nove, pa nisem zelela menjat, ker nisem vedela, kako se bosta na kaksne druge cuclje navadila v zacetku. In sem ful zadovoljna pa se po netu jih lahko narocim, vse se da prekuhat, imajo steklene in plasticne, v glavnem kar zelis.

_____________________________

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 13:13:32   
leilla
Pozdravljene punce!

Moje mnenje glede dojenja dvojčkov: zanimivo vas je bilo brat, ko ste pisale še pred porodom, da boste poskušale dojiti oba hkrati. Super! To sem tudi jaz želela pred porodom. Vendar eno je teorija, drugo je praksa. Če ne gre, ne gre. Oba hkrat se je potrebno zelo zverzirati, ko sta večja je vedno težje zaradi miganja ... Če vidite, da se otrok ne naje, ne takoj dat dodatka, poskusite dojiti najprej vsakega zase. Otrok čuti, da se vi trudite oba hkrati dojit, ste živčne, pod stresom ... posledično otrok slabše je. Vzemite enega, ga podojite, dajte drugega. Seveda ne rečem, da bo to dovolj, da se bo najedel. Mogoče bo še potreben dodatek. Bo se pa vedelo zgodit, da bo drugi ta čas zraven jokal, ker bo lačen. Zato pa se ne branite kakršne koli pomoči - na začetku seveda staršev in tašč. vam bodo v veliko pomoč, kar boste enega dojile, bodo drugega popazili in v miru boste opravili. Če ne gre oba naenkrat, ne gre. Sprijaznit se je treba in si priznati, da teorija je eno, praksa drugo. In ne z glavo skozi zid!
Naši dve bosta kmalu 1 leto in marsikaj pred porodom rečeš da bo tako in tako, da boš tako in tako delal...potem se prilagajaš situaciji.

Aha še glede tega, kaj vzeti s sabo v bolnico - v MB smo imeli spalne srajce na voljo, brisače so bile ok, kolikor si jih želel. Vložke si dobil, vendar mogoče malce premalo, tako da jaz sem kupila še svoje. Ostalo je pa bilo vsega dovolj.

Pogumno punce!

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 13:50:07   
84_Sara
Ojla. Vam sporocam veselo novicko. V soboto v 35 6/7 sta prijokala na svet Gaja in Kan.Oba 45 cm, puncka je imela 2330, fantek pa 2130. Vse je slo zelo zelo zelo hitro. Dobila popadke, odtekla voda. V porodnisnico prisla cist odprta,glavca se je ze videla. Takoj so me pelljali v porodno, takoj prtisnila in Gaja je bila zunaj 10 min za njo pa se Kan. Oba lepo vleceta se se super dojimo, ce bo slo vse gladko gremo v sredo ze domou. user posted image

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 14:03:03   
napalmica
Sara norooooo ISKRENE CESTITKE user posted image lepo se cartajte, malima junakoma pa velikega lupcka user posted image

_____________________________

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
10.2.2014 16:24:41   
Nanuk
Sara! Super!! ni bilo treba čakat 14 dni user posted image .

Lepo uživajte!

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
11.2.2014 20:45:01   
Nanuk
Nuragi, zdaj sva ostali pa le še medve... user posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
11.2.2014 22:20:50   
Nuragi
Tako je user posted image ...ampak ne boš verjela, jutri grem v porodnišnico, ker imam povišane jetrne encime (posledica je srbečica, ki sem jo zadnjič omenjala)...bodo jih poskušali znižati, da pikci ostanejo še kakšen teden v trebuščku...se bodo jutri odločili kako in kaj. Bom sporočila...

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
12.2.2014 9:49:08   
Nanuk
Nuragi, dobro opravi. Da bo čimmanj težav.. Ju3 imam pregled v LJ, vendar je Pušenjak na dopustu, tko da me bo nekdo drug prečekiral. Bom poročala

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
12.2.2014 11:41:32   
Nuragi
Enako, tudi ti dobro opravi...mene bo pregledala dr. Fabjan. Se javim kaj...

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
13.2.2014 18:14:48   
ancika12
Napalmica upam da že imate elektriko!! Jaz si sploh ne predstavljam kaj bi bilo da ostanemo brez... nimamo kamina in nič..midva v sobi kurima električni radijator skos...ker imamo precej veliko hišo in si ne moremo privoščiti kurjenja za celo hišo..tak pa je nam 4 zelo toplo:D Jaz imam medelino, kupila sem rabljeno, mi je kar žal...mislim da je že malo zmučena in sploh ne dela tako kot bi mogla:( Jaz imam flaške MAM, odkar smo prišli domov sem jima dala in so se ful lepo navadile..zadnjič sem brala od flaškah dr.Brown da so zelo dobre..sem kupila dve in ni nikakor šlo hranjenje... eno uro so jedle flaško, skos nemirne, nič pojedle..Mislim da tisto ko prvo daš, otrok se lepo navadi in gre... Nanuk počasi pa bo že nizki štart!:) superca, se mi zdi da še ni dolgo ko sta bile z nuragi/saro na začetku zdaj pa bote že ve cartale!:) joj kako gre čas hitro..... Nanuk za tiste kapljice sem že slišala, a to ti da osebni zdravnik?? joj bom jo kr jutri poklicala,smo dobri prijatelji in po moje nebo problema... Ja pijem veliko, se trudim..imam tudi tisti čaj za dojenje..počivati z dvojčki je pa zelo teško tako kot si rekla...Ti imaš torej supeeeeeer mamo, da je tako razumevajoča...ko bi še moji bili takšni:( V bolnico ti svetujem da vzameš vložke, definitivno...za brisačo pa nevem...jaz sem jim rekla če sem potrebovala še več..ponavadi zjutraj ko so prinesli sveže perilo..sem pa imela dvojno pižamo zraven da sem se lahko večkrat preoblekla če je bilo treba..

Leila popolnoma se strinjam z tabo!!!! DOjenje dvojčkov hkrati je res teško.... v praksi je popolnoma druga zgodba...Moji dve skos migata, ko že končno zagrabita je problem da če se ena oglasi, tako druga se odzove in posluša kaj se dogaja...prav povezani sta moji dve... ko se ena joka more še takoj druga, se iščeta...ko ju dam skupaj pa je okej. se gledata in dotikata...mami pa se čisto topi zraven!:)))))))

Sara še tukaj čestitke!:) Lepo se cartajte:))
Nuragi in nanuk srečnoooo in čakamo še vaše sončke!:)

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
13.2.2014 19:13:46   
Nanuk
Ja, danes bila na pregledu. Imata 2900 in 1900g (dvomim da so meritve točne, glede na 14 dni nazaj, ko je bilo 2200 in 1500.
28. imam UZ pri Pušenjaku in priprave na CR, naslednji teden datum za CR. Upam, da zdržimo vse do takrat.

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
13.2.2014 19:23:41   
ancika12
Super vam gre!! Držim pesti za vas, pa itak da boste zdržali!:)

Meni je Pušenjak zelo dobro ocenil težo...na zadnjem pregledu pa je bila dr.Sršen pa je kar dosti falila:D...Pušenjak pa je ocenil skoraj prav;) Drugač pa je dr.Fabjan zelo vredu...ona je odločila glede mojega poroda in tudi predrla mehur..pa še dr.Jan je podal svoje mnenje... a tebi bodo povedali kdo bo imel porod???

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
13.2.2014 19:42:18   
Nuragi
Tudi jaz včeraj na pregledu, dr. Fabjan zelo fajn zdravnica...skratka, niso me obdržali notri, predpisali so mi Ursosan, da mi podprejo jetra, in če do ponedejka ne bo bolje, ostanem notri...sem pa tudi jaz v pon. naročena pri anesteziologu, da se dogovorimo za CR. Imata pa po 2150 g punčka, 2300 g fantek...

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: Dvojčki 2013 - spanje
13.2.2014 20:01:47   
Nanuk
ja ancika, osebna zdravnica, upam da jih še dajejo na recept

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?