|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   september- nizki štart
10.9.2005 13:18:26   
2ursae
Matej@, ful ti hvala .

Imaš popolnoma prav.

pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   september- nizki štart
10.9.2005 18:48:12   
ninocka
Ojla septemberke!

Sem vas prisla mal pogledat kako ste, kera je kaj rodila (Uceraj je rodila Kiki fantka), kako se kaj pripravljate na porod...

Kot veste sem vas jst itak ze avgusta zapustila , ma mi ni nic hudo. Danes je ravno 2 tedna odkar sva s pikcem doma, ga moram kr pohvalt, da je kar priden in pac dela standardne dojenckove stvari - spi, je, joka, kaka in lula in potem spet vse od zacetka .
Ponoci je tudi priden, zbudi se 1x, se lepo nahrani in zaspi nazaj. Upam, da bo tako tudi ostalo.
Malo imamo probleme z dojenjem - ko se je rodil, je bilo dojenje zanj prevelik napor (ker je bil premejhen), ni znal pravilno prijet bradavice, niti se ni imel razvitega sesalnega refleksa, zato mu je bilo potrebno dodajati po flaski. In se je mali oreng razvadu, na koncu sploh ni vec hotu se dojit (najino dojenje je trajalo 3 ure, s tem da ni pojedel nic in sem mu mogla na koncu tko al pa tko dat dodatek), zato smo z dojenjem prenehali in se hranli samo se po flaski, mleko sem si pa spumpala in mu ga isto dala po flaski. Seveda sem bla ful zalostna, ampak se mi je zdelo tko kruto 3 ure matrat otroka za prazen nic. In potem danes za foro (in za v slovo) ga spet pristavim in mali zagrabi, kot da ne pocnemo nic drugega in pridno vlece. Sem se od srece tko zjokala zraven ... Sicer ne poje ne vem kolk, ker pac mami ze skor mleka nima vec (upam, da se bo zacel nazaj delat) in upam, da bo se naprej priden fant in bo lepo pil pri meni . Zgleda je res drzi, kar so mi pediatrinja in sestre v porodnisnici govorile - da je len, ker je nedonosencek in da mu manjkajo tedni.

No, tko mal iz nasega vsakdana , vsem vam preostalim septembrkam pa zelim cim lazji porod, cim manj sivov (najboljs itak nic), in lepe, vesele, debele in zdrave otrocicke

Lepo se mejte, bozite se busije dokler jih imate (jst mam zdaj samo en valujoc slauf okrog pasa, ampak tudi ta pocasi izginja ) - jst mojga vcasih prav pogresam...

PS: Za vse, ki boste sivane, pa je cimra v porodnisnici rekla, da ful pomaga tud fizioloska tekocina, ce si jo das na vlozek, sestricna je pa rekla, da obvezno zahtevite v porodnisnici led, da bo cimprej oteklina zginla !

Uzivijate, ninocka

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   september- nizki štart
10.9.2005 20:13:19   
teta beta
Ninocka, kak je pa to lepo slišat!! Jaz že komaj čakam, da se bomo tudi mi cartali...

Uzivaj, prihajamo za tabo !

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   september- nizki štart
11.9.2005 11:09:05   
2ursae
ninocka, super
izgleda, da je tvoj pikec ful priden - še dojenje vama steče, pa bo

teta beta, kako je kaj s tabo? Ti že kaj kaže? Me prav zanima, kako se imajo pri Pii, pa Katja se nam tudi že nekaj časa ni javila - kaj neki je z njo?

Lepo bodite na ta lepi dan. Morda bo pa gospa štorklja naslednji teden že nam kaj prinesla...

pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   september- nizki štart
11.9.2005 14:56:42   
teta beta
Baje še nič. Čeprav me nekaj dol tišči in špika, pa tudi danes na ctg-ju sem imela na kakih 10 minut hribčke. Niso bili čisto enakomerni in tudi čutila nisem ne vem kaj, pač kao otrdevanje ali kao premikanje ali kao majhen krč. Pa moram rečt tudi, da je dojenček zadnja dva dni precej miren, kar naj bi tudi bil znak. Če prej ne bo nič, imam ctg spet čez dva dni. Ampak mislim, da bi že znalo biti kaj prej.

Danes bova spet malo pogledala izbrana imena, moj zdaj nekaj okleva in ni čisto prepričan. Saj za fantka sta samo dva predloga in je kul, ampak on je prepričan, da je naredil punčko in tu sva si malo bolj navzkriž s predlogi. Saj jih imava nekaj, ampak ni čisto 100 %. Dokončno se bova pa itak odločila, ko bova videla detece. Bolj mi je smotano zaradi priimka, moj bi namreč rad, da ima otrok oba priimka, tudi mojega, meni se zdi pa to tako... mimo. Ne vem, kaj se bova zmenila. Oženi me naj, pa bo, kajne?!

Če se ne beremo več, vam želim lep preostanek nosečnosti, lahek porod in zdrave ter vesele otročičke!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   september- nizki štart
11.9.2005 15:00:16   
ameli
Jaz sem danes zelo pridna (kuham, perem, pospravljam,...) in upam, da bom naslednjo nedeljo "počivala" v porodnišnici . Znakov ni nobenih, trebuh je še tudi zelo visoko, tako, da nimam glih nekega upanja na predčasno "presenečenje". Ninocka lepo, da si se nam javila z nasveti. Čudi me, da se v porodnišnici že sami ne spomnijo z nasveti (led, tekočina,...). Se mi zdi, da bomo bolj prepuščene same sebi in nasvetom z RR, seveda . Še dobro, da ga imamo.
Tudi jaz si močno želim dojiti svojega , upam,d a nama bo steklo. O dojenju sem res prebrala cele "romane" , tako, da sem pripravljena na "vse".
Lep preostanek nedelje in čimprej v porodnišnico seveda .

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   september- nizki štart
12.9.2005 10:15:13   
Matej@
Midva sva tut že dolgo odločena za imeni, za vsako imava samo po eno. Zdaj pa me tut malo matra...sm zadnjič svojmu očetu povedala, kako bo najbrž ime njegovemu vnuku, pa je rekel ,,no, ja'' . Ampak najbolj je važno, da je všeč nama z , a ne? Se mi pa zdi izbira res težka, ker je pol tamali/-a zaznamovan/-a vsaj do takrat, ko si lahk sam/-a spremeni ime...

Ninocka, lepo, da nas prideš še pogledat. Vama želim vse najboljše pri dojenju! Pri kolegici, ki je rodila 1 mesec prehitro, so imeli podobne težave, tamali bi kr spal, pa ga je pol budila in stresala . Pa je le šlo in upam, da sta tut vidva vedno bolj na zeleni veji !

Teta beta, kdaj maš rok? Kaj, če se bliža kakšna polna luna, pa se bomo kar naenkrat vse znašle v porodnišnici ? Menda to kr fejst vpliva, da tamali pikci rinejo na plano ...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   september- nizki štart
12.9.2005 10:27:22   
2ursae
'jutro, zaspanke!

Kaj je zdaj to? Od 10h vžgem računalnik in računam, kolk bom imela za prebrat, pa nič ... tako, da bom kar začela in upam, da bom kmalu dobila kaj družbe .

No, saj ne da imam kaj novega za povedat . Mogoče se mi je trebuh že malo spustil, sam ne vem, a sam vidim kar želim videti, al se je res . Moj tudi pravi, da se mu zdi, sam on itak tudi nestrpno pričakuje, tko da se na njegovo "objektivno" mnenje tud ne morem zanašati .
Drugače pa ničesar, kar bi kazalo, da bo kaj kmalu ... mali se ni še nič umiril, trebuh otrdeva, krči se pojavljajo, se pa iz tega ne izcimi nič konkretnega .

V soboto sva gledala Madagascar - saj vem, da bova risank kmalu sita, ampak sva si rekla, da greva za ogrevanje mal pogledat ... ful luškano, bilo nama je zelo všeč. Je ravno prav dolga (uro in pol), tko da sem lahko odsedela - sem se pa na koncu že začela mal presedat, tko da čez kakšnega Gospodarja prstanov po mojem ne bi zdržala. Tko da punce, dokler še lahko, marš v kino .

Dejte mi mal povedat, kolikšne obsege okoli bušija imate? Moj je 102 cm. Imate kaj sličic v albumu? Jaz nimam digitalca, ampak bom, če bom danes pri volji, poskušala mal poskenirat kakšno fotko, pa jo dat gor. Dajte še ve, če lahko.

Fejst bodite, pa javite se kaj. Kakšen lep dan

pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   september- nizki štart
12.9.2005 10:33:11   
Drejči
Živjo,
jaz imam pa pregled v četrtek,...sam zanimivo mi je bilo pa to, ko sem g. vprašala za CTG,..mi je rekel, da pred rokom nimamo kaj, kot da čakamo,..če pa slučajno ne bi rodila do roka (ta je 25.9.) bomo pa takoj naslednji dan naredili CTG....tako, da nič ne vem ali že kaj kaže na veseli dogodek ali bo potrebno še čakat Kako pa lahko ugotovi velikost glavice, težo,..??
Doma imamo že vse prištimano za prihod naše Taje Tudi jaz imam svojo culico že pripravljeno,...
Drugače pa drugega ne počnem kot samo razmišljam kako bo vse skupaj potekalo,..pa ne v negativnem smislu, ker bi me bilo strah, ampak ker sem tako firbčna,...
Lepo bodite in uživajte še te zadnje dni z bušiji

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   september- nizki štart
12.9.2005 10:52:39   
ameli
Jutro,
moj pravkar izmerjeni obseg bušija znaša 105 cm. Sem ugotovila, da mi je v 2 tednih zrasel za 4 cm . No, pa saj je tudi pridobil v enem mesecu 1.22 kg. Znakov nimam nobenih, mali je živahen, le trdenje se pojavlja občasno.
Da bi šla v kino? Ni slabo , samo kaj pa lulanje? Jaz grem vsakih 20-30 m in na WC kakšno kapljico spustit .
2ursae, če mi bo uspelo, bom se vrgla na kakšno fotografijo .
Matej@ na ime pa se itak moraš navaditi, pa tudi vsa okolica. Tudi meni je čudno, ko pomislim na imeni, mislim, da bo za naju najin večno ostal jenči .
Uživajte in pišite kaj.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   september- nizki štart
12.9.2005 11:43:25   
KiSsMyAsS
Polna luna je 18.9. in takrat mislim da bi blo glih fajn it v Rim

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   september- nizki štart
12.9.2005 22:57:29   
Sugy
Punce, jaz pa že dva dni gledam na RR-ju, zakaj nobena nič ne napiše. Potem pa mi kapne, da moram pri tej temi odpreti naslednjo stran! Ah, buča

No, zdaj sem vas našla in imela vsaj veliko za prebrati No, moj obseg trebuha trenutno znaša 107 cm.

Zanimivo, da omenjate polno luno, očitno je to res taka vraža, ker so tudi meni že napovedovali, da se takrat rado kaj zgodi. Upam, da se bo pri nas takrat res kaj začelo v množini dogajat. To je res hecno, kolk mal jih je rodilo dosedaj, pa nas je tolk napisanih pod seznamom nosečk.

KissMyAss, moram reči, da je moja ginekologinja ful dobra in ji popolnoma zaupam. Če pravi, da je bolje tako, mora biti že res. Sicer bi pa itak verjetno CTG pokazal, če bi že bilo kaj.

Tudi jaz vsak večer spijem 1 tabletko magnezija, ker imam še vedno probleme z krči v nogah. Sam zdaj pa razmišljam, kaj pa če to ni dobro, ker mi pa trebuh nič ne otrdeva!? Kaj mislite? Saj bistvo otrdevanja trebuha v tej fazi je ravno priprava na porod, ne?

Aja, pa še to, poskusila sem masirati presedek, pa mi ful ne gre, zato sem kar nehala. Kar bo pa bo. Občudujem vas tiste, ki to počnete. Meni je blo zlo zoprno.

Lepo se mejte!


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   september- nizki štart
13.9.2005 10:27:53   
Drejči
..mogoče bo pa ta vikend res kaj dogajalo tudi sama imam kr en očutek, da bomo ta vikend rodili, čeprav imam rok šele 25. Ne vem,...res tak en hecen občutek....ker pa me g. ne pošlje na CTG (očitni pri njih nimajo te navade), ne morem vedet al se kaj dogaja al ne ..bomo videli, pa tud če ne bo ta vikend...sam, da že pride, da jo bom lahko cartala, stiskala in lupčkala
Tudi jaz si presredka ne masiram,...
Kako pa ste drugače, se dobro počutite,...vas je kaj strah?

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   september- nizki štart
13.9.2005 10:41:02   
2ursae
pozdravljene,

kaj novega danes? Teta beta, si že odšla, al te imajo še vedno doma?

Mene je včeraj zvečer na en prav do sedaj še nepoznan način ene trikrat štihnilo tam spodaj pa sem pomislila, da bi to lahko bil začetek česa... pa nič, še sem tukaj .

Sugy, glede presredka: sem imela neka navodila o masiranju, pa mi po njih ful ni šlo, še posebej tisti del, ko moraš presredek zagrabit in raztegovat - sori, ampak jaz svojega ne morem zagrabit . Pa sem jih stran vrgla in pol neki po svoje masiram in mi je tudi zoprno in če me ne bi moj spodbujal, da je to dobro zame, bi tudi že odnehala.

A si že kaj pripravljate hrano za prve dni doma z ? Midva sva že nafilala paprike in naredila ful paradajzove mezge (za testenine, rižoto...).
Drugače pa tudi intenzivno razmišljam, kaj vse bom lahko jedla potem, ko se rodi. Zdaj namreč ne smem sladkarij niti pogledat (problemi s krvnim sladkorjem), potem bom pa morala mal nadoknadit. Saj vem, da ne veliko, da ne bo mleko presladko, ampak ravno tko, za nagrado za tri mesece, ko sem zdržala brez cukra. Kakšno tortico al pa kaj takega .

Imejte se lepo in pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   september- nizki štart
13.9.2005 10:46:12   
Matej@
Js sm si tut šla prvič izmerit obseg trebuščka, do zdaj se sploh nisem spomnila , tako je po zajtrku in pri 37t 5/7 105 cm. Se pa ne spomnim, kakšni so že ,,standardne mere''. No, meni se moj niti ne zdi prav velikanski, mislim, da si je naš našel svoj prostor bolj med mojimi življenjskimi ,,aparaturami'' .

Ja, punce, vi kar računajte na tisto luno, po moje bo prav gužva . Js sm še vsaj pol lune naprej od 18.9., čeprav je tamali že tak korenjak, da ne bi blo škode, če bi nas že prišel pogledat (moja G pravi, da naj bi imel ob porodu cca 3,8 kg...).

Moja G se mi zdi tudi zelo vredu, kot pravim, kar naprej dela CTG, ni mi pa jasno, kako to, da vstave do zdaj sploh ni pogledala. Čeprav sem brala en Pušenjakov članek v Mami ali Moj malček, da se pretirava okrog te teme in da se nosečke s tem vse preveč obremenjujemo . Se tolažim, da jih je 97% ponavadi kr prav obrnjenih in da bo tudi naš prav kmalu netopirček (če še ni), če na lotu ne zadanem, upam, da ne bom teh 3%. Če pa bom, pa j...ga.

Sugy, najbrž ti maternica vseeno na cca 20 min otrdeva, pa tega ne čutiš. Tudi js te krče zelo zelo redko (ne vsak dan, pa še to ob aktivnosti). Marsikatera še (srečnica ), ko gre zares, krče komaj občuti, preden se začnejo močnejši popadki na 5 min. Mg ti pa gotovo ne škodi, pa še posebej fajn je za prebavo.

Presredka si pa tut js ne masiram, se mi ne da. Kadar se spomnim, si naredim tist malinov čaj, če naletiš na babico, ki ji je rezanje rutina in sploh ne pomisli na varovanje, ti tut 9-mesečna masaža ne pomaga . Js bom babci omenla svojo željo, seveda glede na razmere, da mi ga proba pršparat, sicer pa...bomo veselo na šlaufu (itak nismo bli nč na morju ). V KR porodnišnici je prijateljico prerezala prav na veliko, čeprav ni imela punčka nobene stiske, vse je potekalo o.k., le izmena se je bližala koncu (okrog 6.ure zjutraj je bilo), in tudi G je kolegici potem rekla, da je prelep otrok, da bi blo potrebno toliko reza in šivov . Saj vem, da ne delajo vse babce tako, ampak to res ne bi smela biti rutina, pač pa le pri nujni indikaciji, kajne? Kolegici so potem šivi šli narazen in malo je manjkalo, da bi morala pod splošno narkozo in 1 dan ostati v porod. ...

V petek sva šla z (še zadnjič?!?) v kino, gledat Otok - akcija z nevemkoliko efekti, precej glasnimi. No, saj vem, da se v maternici tut zvok prav lepo amortizira, ampak sm si trebušček vseeno pokrila z jopco in rokami, tamali se je nekaj časa zvijal, potem se je pa zgleda sprijaznil s svojo noro mamo .

Danes smo prijavli adsl, da gremo dol s te presnete telefonske žice, da bom lahko kadarkoli špegala na naše strani. Se že veselim, zdaj imam še čas, potem bo pa adsl spet malo zanemarjan .

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   september- nizki štart
13.9.2005 12:19:24   
ameli
Jaz sem pravkar vzela pito iz pečice (njami), ker je moj čisto nor na njo. Sedaj je verjetno nekaj časa ne bom pekla. V zmrzovalnik si nisem delala nobenih zalog, ker mi je moja zlata mama obljubila, da bo nekaj časa kuhala za nas . Pa tudi moj dragi je kar spreten v kuhinji in bo že kaj poštimal. Bolj me skrbi kako bo s perilom? Tukaj pa sem občutljiva in ne pustim ravno, da bi vsak šaril po mojih gatah. Sem dragega že inštruirala kako ravnati s pralnim strojem, samo nisem ravno optimistična . Posebno poglavje pa je seveda likanje, kjer bom pa mogla sama od začetka sodelovati. Saj prime za peglo, samo vse skupaj je bolj površno (mogoče, pa po porodu ne bom več tako pikolovska ).
Vsak dan naredim malo "generalno" čiščenje, vso podoso perem na roko, pa tudi perilo zbiram skupaj in ga perem vsaj vsak drugi dan, da se mi ne bi nabirale gore nesnage.
Mož pravi, da naj ne skrbim, da bo pred mojim prihodom poklical čistilni servis (sem malo čudna, a ne?).
Tudi jaz nameravam babico "prositi" naj mi čuva presredek. Si pa ga masiram in raztegujem vsak dan. Samo po moje ne bo na koncu nič pomagalo, ker ima dete kar precej kg in veliko glavo. Kaj bo pa bo.
Maline pijem vsak dan, o odprtosti pa nimam pojma, ker me g že več kot mesec ni tam doli nič gledala .
Poroda se nič ne bojim, pravzaprav se že veselim . Mož pa je kar malo prestrašen, ko sem mu pred 1 tednom omenila, da sedaj pa se lahko zgodi vsak dan, je postal ves bled. Mi je včeraj priznal, da sem ga s tem dejstvom tako presenetila, da potem celo noč ni spal .
Danes naj me raje ne preseneti (malo vraževerna 13.9. ), potem pa lahko pride kdaj pač želi (čim prej seveda).
Upam, da bo tudi oktobra tako lep sonček, da se bomo lahko sprehajale s

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   september- nizki štart
13.9.2005 17:04:04   
teta beta
Haj!

Jaz sem še vedno tu . Zdaj mi je pa že res zoprno to čakanje, upam, da ne bo zares trajalo do polne lune. Saj je res, da so mi na nuhalni napovedali rok šele danes in ne bi smela biti nestrpna, a vseeno... V nedeljo sva se z prav spravljala k , a bi izzivala, a ne bi, a sva pripravljena za it itd., potem sva se tako na pol oz. zelo na malo lotila, pa ni bilo nič. Včeraj popoldne pa sem že res mislila, da ponoči pa bo, vendar se je potem vse umirilo. Danes na ctg - nič.

Dojenčka že cel teden zelo slabo čutim, ne vem, če 10x na dan, ampak ravno toliko pa, da ne morem rečt, da ga ne. Še zlasti zvečer se bolj razživi (še vedno daleč od tistega, kar je bilo prej.) Zato sem danes malo zatežila, da so mi naredili UZ, pretokov mi sicer niso izmerili, je pa plodovnice dovolj, mali dobro diha in se giba, srček bije v redu, natehtala ga je pa okrog 3.800 g. Ja, seveda, po moje tudi. To bi pomenilo, da se je v 10 oz. 11 dneh zredil za 1 kg. Nisem nič komentirala, ampak težko verjamem, da je tolikšen. Aja, moj obseg trebuha je v najširšem delu 99 cm. Prav luškan trebušček je. Ctg imam spet čez dva dni, nato pa bi ga naj imela vsak dan ali pa bi celo naredili sprejem. Upam, da bo prej.

Za kuhanje, pranje in likanje pa mene ne skrbi. Moj to vse obvlada, res ga moram pohvalit . Zadnje dni mi sploh ne pusti več likat, češ da naj raje sedim in počivam, ker sem že tako preveč na nogah, in se sam spravi. Tudi kuha zelo dobro, če jaz ne bom mogla prve dni, sicer pa imava tudi taščo nadstropje višje, pa bo verjetno priskočila na pomoč s kakšno kurjo župco. Sicer pa je tudi odvisno, kako se bom počutila, ko pridem domov.

No, tako, to je to, imejte se krasno, kot kaže se bom še tako kaj oglasila preden se tale nagajivček odloči priti na svet. Pravijo, da fantje ponavadi zamujajo, a ne? Kdorkoli že, očitno bo res počakal/a in svojo sestrično presenetil na njen prvi rojstni dan. Če bi vedela, ne bi kupovala darila... (Joke! Sem ful zadovoljna z darilom, kupila sem ji knjigo pravljic in enga srčkanega mehkega fantička "punčko". Ampak bi bila pa res fora, če bi čakali tako dolgo . upam, da ne.)

Lp, tanja

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   september- nizki štart
13.9.2005 20:25:42   
teta beta
Verjetno vse uživate s svojimi dragimi, da ni nobene. No, naj vam povem, kako me je moj pravkar nasmejal. Mi reče: "A ti veš kolikokrat boš dojenčka previjala?"
Prosim?
"Kolikokrat ga boš previjala, preden bo šel na kahlico?"
Ni mi bilo nič jasno, a hoče kaj povedat v zvezi z najinimi raccmankami ali kaj v zvezi s previjalno ali kaj... "Ne vem, par tisočkrat že..."
"4996 krat"
Aja? Od kod pa to?
Trikrat ga patronažna, enkart ga bom jaz, pet tisočkrat ga pa previješ, sem zdele v knjigi prebral.

Sva se zmenila, da bom črtice risala in kar bo viška, bo on. Pa tako sem ga pohvalila prejle...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   september- nizki štart
13.9.2005 21:18:35   
Lenči
Ku-ku septembrke!

Ja jaz sem malce pohitela in namesto da bi se danes potila v porodnišnici sem že pred enim tedno opravila . 06.09. sem namreč rodila sinka (toliko o tem, da sem ves čas čutila in bila prepričana, da je punčka ). Ime mu je Jernej in je imel sanjske mere 3890/52. Zaenkrat nam je zelo lepo saj se pridno doji in spi.

Vsem ki še čakate želim čimlepši porod in predvesm zdrave otočičke.

Nočko, Lenči

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   september- nizki štart
13.9.2005 23:23:20   
Sugy
Ooh, Lenči, iskrene čestitke!!
Končno se je malo začelo, danes sta se javili že dve septembrski novopečeni mamici

Všeč mi je tudi to, da smo septemberke zelo pridne zdaj glede pisanja na RR

No, hec je, da sem tudi jaz danes filala paprike in nasplošno mam že kar polno zalogo v skrinji. Ampak preveč se sploh ne obremenjujem, ker moj možek zna kaj skuhati, pa tudi tašča je en štuk nižje in po moje ne bo problema. Kar se tiče pa pranja cun, bom pa menda že zmogla, ker to pa no way da pustim mojmu . Vprašanje, kaj bi ostalo od cun in kakšne barve bi bile

No, pa da še jaz povem nekaj o mojem dragem možeku; zadnjič mi je rekel, da me zelo spoštuje zaradi tega kar sem že naredila do sedaj v nosečnosti in kar še bom pri porodu... Se mi je tko fajn zdelo, da zna cenit to, kar ženske naredimo, da nosimo in rodimo otroke

Ja, pa še nekaj sem opazla: očitno bomo vse imele po meritvah naših ginekologov velike dojenčke. Moj naj bi tudi zdaj bil že velik za več kot 40 t. Hmmm, pri tem se človek vpraša, kolk bo težak porod. No ja, čist nič se ne bojim, ampak ga že komaj čakam!

Pa lahko noč punce!

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   september- nizki štart
14.9.2005 10:42:14   
2ursae
Lenči, tudi jaz čestitam .
Ti kar mal zavidam, da ti je "ratal" rodit pred rokom, tuki smo vse še zacementirane .

Moj bo tudi prevelik - zadnje čase ga G sicer ni nič meril, je pa že ves čas cca dva tedna prehiter v rasti. To bodo res pravi velikani. Ma, kaj čmo, dandanašnji je pač vsega preveč in kakšnega pomanjkanja res ne trpimo. Očitno bi bilo res brihtno, če bi si nabavila tisti nesrečni šlauf, samo kaj, ko ga nikjer ne dobim. Danes se mi je celo sanjalo o njem .

Drgač pa vse po starem, nič se še ni odprlo. Evo, je ravno naša mačka mal naokol prišla. Matr, tudi zato komaj čakam porod, da se mi ne bo treba več pazit glede toksoplazmoze. Me je kar na rit vrglo, ko sem izvedela, da sem negativna ... pa že od nekdaj sem ogromno z mački. No, pol bom pa lahko bolj prijazna z našo , zdaj jo ves cajt samo odganjam. Revca nč ne šteka. Pa vrt imamo letos čisto v razsulu, k ne smem po zemlji pacat, pa nobenih rož na oknih. Do naslednje nosečnosti moram definitivno staknit to toksoplazmozo, da mi ne bo treba več tko komplicirat .

Se mi zdi, da vse računamo, da bo ta vikend kaj, ker je polna luna. Ah, ko bi res bilo kaj na tem... sicer pa pravijo, da moraš verjet, pa se zgodi.

pozdravček

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   september- nizki štart
14.9.2005 10:56:26   
ameli
Lenči najprej zate in Jerneja. Ko boš imela več časa, pa seveda malo napiši, kako je bilo .
Teta beta, nič čakat, kar rodit !
Sugy midve imava samo en dar razlike PDP, je pa tudi meni rekla, da ima obseg glavice že za 40. teden (ja, to bo lušno, ko bo šel ven ).
No in kje ste danes ostale septembrke!? Da ne bi katera prehitevala , lepo po vrsti.
Nič ne napišete, kako zadnje dni obvladujete kg. Jaz sem imela resno krizo kakšna dva tedna nazaj. Sem v 14. dneh pridobila 2 kg ! Se mi pa zdi, da se je sedaj malo umirilo. Pristala sem na + 11 kg (skupaj 71) in kaj me najbolj jezi je, da sem sedaj težja od . On me sicer ves čas tolaži, kako sem lepa in da nisem preveč široka,.... še malo, pa bo bolje. Strije pa nimam za zdaj še nobene, ampak pravijo, da lahko nastane tudi po porodu kakšna .
Telovadim samo še 1× na dan (sem postala lena) in še to samo vaje za bedrca (celulit!!!!!!!!!!!!).
Bodite v .

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   september- nizki štart
14.9.2005 11:23:14   
Matej@
Lenči, še od mene! Ja, tut ostale se ne bi branle, če bi se naši pikci odpravili vn kaj prej . Zase upam, da bom še septembrka (PDP 29.9.), da ne bo naš malček čakal čez rok v oktober. Odkar sm na porodniški od 1.9., se mi pa zdi, da kar naprej neki grickam, v službi prej ni blo tolk čsaa, kilce pa...ah, +14, tut nekje na 71, 72 kg. Kolegica, ki ima zdaj eno leto staro punčko, pravi, da je prav hecno, ko gre ven in ni več tavelikega trebuha, trebuh, ki ostane, pa pravi, da je tak kot kakšen sirček . Mislim, da je pa najbolje, da grejo kilce dol potem zlagoma, ker sicer prej rata kakšna strija, če je sprememba prehitra. Na srečo imamo pred sabo jesen in zimo in puloverje, ko bomo lahk lepo počasi stopile kilogramčke, naslednje poletje bomo pa že v , upam, stari formi . Pa tega se veselim, da se bomo lahk s svojimi že igrale v pesku na obali .

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?