|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: verouk???
21.9.2012 11:59:53   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Kaj orto je na izjavi? Kaj dobrega za vero naredijo takšni polovičarji?


Ogromno.....ker je takih polovičarjev precej več, kot tistih nepolovičarjev, so s finančnega vidika zelo dobrodošli v vsaki verski skupnosti.......da lahko potem potem tisti nepolovičarski verniki lažje verujejo......če ne bi bilo teh polovičarjev, bi bili nepolovičarji (celostni verniki) v precej slabšem položaju...zato se nikar ne hodujte na polovičarje, ampak z dobroto v srcu glejte na njih (tako bi pravzaprav nepolovičar moral tudi zreti v svet, z dobroto in ljubiti tistega, ki ni tako dober kot je on sam user posted image ).......

< Sporočilo je popravil liliana -- 21.9.2012 12:00:32 >

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: verouk???
21.9.2012 12:23:48   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
zato se nikar ne hodujte na polovičarje, ampak z dobroto v srcu glejte na njih (tako bi pravzaprav nepolovičar moral tudi zreti v svet, z dobroto in ljubiti tistega, ki ni tako dober kot je on sam user posted image ).......

Da...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: verouk???
21.9.2012 12:37:20   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Sicer pa 10 božjih zapovedi, zapoveduje samo, da veruješ v Boga in ne, da moraš za to hoditi v Cerkev in poslušati pridige.



10 bozjih zapovedi ne more zapovedovati Cerkve, ker je prvo iz Stare zaveze, drugo iz Nove zaveze. Casovno ne gre skupaj :)


Cerkev sem napisala z veliko začetnico in ne malo. :). Pod Cerkev je pojmovana neka istitucija, kjer se opravlja božje delo, pa če je to v cerkvi, na prostem ali pod drevesom :). Tudi v stari zavezi so se verjetno zbirali in širili božjo besedo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: verouk???
21.9.2012 12:38:46   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj dobrega za vero naredijo takšni polovičarji?

Meni so taki "polovičarji" bolj v redu. So verni, ampak ne naivni. Nasploh, kar se cerkve in denarja tiče. Je bolj zdravo za vero... ja, slabo pa za cerkev.
Kaj pa naredijo za vero tisti 100%-neži? Na vratih mi vsak dan cinglajo, ... ali pa se z bombami okitijo in se mečejo med množice.


evo, user posted image user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: verouk???
21.9.2012 16:13:19   
ronja
Tudi v stari zavezi so se verjetno zbirali in širili božjo besedo.

So, celo z zlatim malikom in zato bili precej kruto kaznovani, če gre verjeti omenjeni knjigi.

Sicer razumem vse: polovičarje, da jim je všeč obred in vzamejo to, kar jim je pač všeč, nepolovičarje, da jim gre to na jetra, ker se jim zdi, da bi morali vero bolj resno gledat, ker njim veliko pomeni, duhovnike, ki stojijo rigorozno za svojim prepričanjem in tistim, ki se hočejo na vsak način prilagajat (vsi mislijo, da delajo najboljše, sem prepričana)... in je res, da naša katoliška cerkev ne bi dobila toliko, če se iz nje izpišejo vsi polovičarji. Tega niti ne dovoli, saj se izpisat ne moreš. Tako lahko oni še vedno štejejo vse, ki so kdaj prisostvovali obredu v cerkvi, za svojega vernika, pa čeprav si on misli, kar si pač če.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: verouk???
21.9.2012 16:34:43   
pelin
Lulu...tisto kar ti opisuješ niso 100%-neži , temveč fanatiki oz. skrajneži....tako nekako, kot si ti šla spet v neko drugo skrajnost...zase ti lahko mirne duše povem, da sem tako imenovani 100%-než, pa ne bom nikoli pozvonila pri tebi in ti dihala za ovratnik verske zadeve ( vse dokler to lahko počnem preko RR-jauser posted image ali pa se razstrelila pred tvojim stanovanjem...
Lilijana....tisti polovičarji za vero ne naredijo nič pridega...naredijo morda kaj dobrega za cerkev kot zgradbo, da dobi novo fasado in podobno...vendar je maša in bogoslužje v nje tudi potem ko je na novo okrancana še vedno ista....Še vedno se v njej zbira večina "100 %-procentnikov", polovičarji pa še vedno nedeljska jutra prespijo...tako da tisti cekinčki iz teh ročic nimajo z vero nobene veze...ker se je enostavno povedano ne da kupiti....(pa ne spet navaliti s podkupljivimi župniki itd...govorim o veri....ne o ljudeh)
Ronja...motiš se...nobena cerkev te ne šteje za vernika, če se ti to sam ne...brez skrbi....tudi jaz sem po starih papirjih nekako član KP, pa se niti pod razno tako ne počutim in me sem tudi ne prištevajo...


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: verouk???
21.9.2012 17:09:23   
ronja
Ronja...motiš se...nobena cerkev te ne šteje za vernika, če se ti to sam ne...brez skrbi....

Jaz se ne, sem pa poslušala enkrat nekega našega škofa (ne vem, katerega, mislim da Rodeta), ki je razlagal, koliko je v Sloveniji katolikov. In butne on eno ogromno cifro. Pa ga vprašajo, kako so jo dobili? Pa on pove, da je pač to vsak, ki je bil krščen ali je naročil mašo (lahko tudi za pokojno verno babico, recimo, samo iz spoštovanja njene želje) ali kakorkoli prisostvoval obredom v cerkvi (recimo greš na prijateljičino poroko)... ja, potem smo res vsi verniki. Meni se zdi to sicer brezveze, ker vem, da nisem verna in za svojim prepričanjem stojim. In če je kje bog, če je pameten, mi ne bo zameril, če je pa blesav, bi se pa tako pičila, ne glede na vse;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: verouk???
21.9.2012 17:15:58   
pelin
user posted image če daš za mašo za pokojno babico, ti pa ja ni treba biti vernik oz. te nihče o tem ne sprašuje ali te kam zapisuje...glavno je da plačaš zanjo...user posted image ...enako je če si prisoten na cerkveni poroki kot gost ( nekaj drugega je če si priča)...res je da te zdokumentirajo pri krstu...in da tako statistično gledano vzamejo zraven pod vernike tudi takšne...vendar to še ne pomeni, da si ti zaradi tega v sebi vernik...nekako tako razmišlja po moje tudi Bog...vsaj ko sva nazadnje debatirala v tej smeri je bil takega mnenja...user posted image

< Sporočilo je popravil pelin -- 21.9.2012 17:17:48 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: verouk???
21.9.2012 18:45:43   
ajsek
Po moji logiki res veren katolik (ne tradicionalni katolik in ne nekdo, ki sicer verjame v boga, mu je pa RKC odveč, ampak prav katolik) ne sprašuje, če mora k maši, ker želi k maši. Maša mu je v veselje tako kot je meni v veselje obisk gledališča. Vse ostalo se mi zdi en navaden blef.

V verouku vidim smisel samo, če družina živi v veri in je verouk samo nadgradnja verske vzgoje doma.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: verouk???
21.9.2012 19:06:19   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Lulu...tisto kar ti opisuješ niso 100%-neži , temveč fanatiki oz. skrajneži....tako nekako, kot si ti šla spet v neko drugo skrajnost...zase ti lahko mirne duše povem, da sem tako imenovani 100%-než, pa ne bom nikoli pozvonila pri tebi in ti dihala za ovratnik verske zadeve ( vse dokler to lahko počnem preko RR-jauser posted image ali pa se razstrelila pred tvojim stanovanjem...

Glej, to kar je za mene skrajnost, fanatičnost in 100%-ost ne moreš spreminjati. Jaz imam svojo mnenje o tem. Kar pa možno ni isto, kot je to v medijih opisano ali pa pri tebi ali marsikomu. Meni je 100% v tej temi, ...skrajnost in fanatičnost... isto.
Me pa veseli, da se ne boš prikazala na vratih ali pa se raztreljevala na tržnici user posted image
Aja... v kako skrajnost sem jaz šla?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: verouk???
21.9.2012 21:52:23   
ronja
če daš za mašo za pokojno babico, ti pa ja ni treba biti vernik oz. te nihče o tem ne sprašuje ali te kam zapisuje...

Ne, veren ti ni treba bit, je pa nefer, da te potem oni v svojem registru vodijo kot člana cerkve. Jaz nimam nič s tem, če si moja babica želi mašo. če spoštuješ njeno željo, potem te štejejo kot vernika- tako pač gospod škof. To mi gre na moja ateistična jetra.
Kaj bog sam pravi, ne vem, po moje bi se zjokal, če bi videl, "what they do in the name of god"... Z mano se še ni kaj dosti pomenkoval, tako da tega ne vem, kaj pravi.

Ampak vseeno ni fer, da te štejejo za člana organizacije, če ti tega nočeš. Če nočem bit v jamarskem društvu, se ne vpišem, predno me bojo vpisali, me bojo vprašali, tudi če bom šla kdaj na njihovo predavanje, me ne bojo kar šteli zraven brez moje privolitve. Pri krstu me ni noben nič vprašal, še mojih staršev ne (ker sta bila proti) in tudi vseh ostalih, ki so naročili mašo za vernika, ki so ga imeli radi, ne. Sama bi rajši sponzorirala kako drugo vero; če bi se ravno morala odločit za vero, bi izbrala budizem, mi je najbližje.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: verouk???
21.9.2012 21:53:11   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj dobrega za vero naredijo takšni polovičarji?

Meni so taki "polovičarji" bolj v redu. So verni, ampak ne naivni. Nasploh, kar se cerkve in denarja tiče. Je bolj zdravo za vero... ja, slabo pa za cerkev.


Tvoje 'mnenje', ki niti ni mnenje, da so ti bolj v redu, ne pove nič o tem, kaj dobrega naredijo.  Kaj zdravega doprinesejo? Konkretno.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: verouk???
21.9.2012 21:54:22   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Kaj orto je na izjavi? Kaj dobrega za vero naredijo takšni polovičarji?


Ogromno.....ker je takih polovičarjev precej več, kot tistih nepolovičarjev, so s finančnega vidika zelo dobrodošli v vsaki verski skupnosti


Razen denarja, kaj se še skriva v ogromno?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: verouk???
21.9.2012 22:19:41   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Tvoje 'mnenje', ki niti ni mnenje, da so ti bolj v redu, ne pove nič o tem, kaj dobrega naredijo.  Kaj zdravega doprinesejo? Konkretno.

Ok, prvega dela tvojega posta ne razumem. Spet... user posted image
Kaj zdravega doprinesejo? Lahko ti samo za mene napišem... lahko se z njimi pogovarjam o veri, se marsikaj naučim, njihove knjige berem,...
Zagreti verniki pa mi niso zanimivi, ker ne vidijo dalje od svoje cerkve in Biblijo dobesedno razumejo. In denar mešajo z vero, pa da ne pišem koliko grešijo...
Ne pričakujem, da boš zadovoljna z mojim odgovorom.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: verouk???
21.9.2012 22:21:48   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj zdravega doprinesejo? Konkretno.

Vračam žogico... napiši kaj doprinesejo nepolovičarski verniki. Konkretno seveda.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: verouk???
21.9.2012 22:30:48   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Tvoje 'mnenje', ki niti ni mnenje, da so ti bolj v redu, ne pove nič o tem, kaj dobrega naredijo.  Kaj zdravega doprinesejo? Konkretno.

marsikaj naučim,


Npr.?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: verouk???
21.9.2012 22:35:30   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_
Kaj zdravega doprinesejo? Konkretno.

Vračam žogico... napiši kaj doprinesejo nepolovičarski verniki. Konkretno seveda.


Doprinesejo prav nič, semže napisala. Veri delajo slabo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: verouk???
21.9.2012 22:36:55   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Ne pričakujem, da boš zadovoljna z mojim odgovorom.


Zadovoljna sem lahko z lastnim razumevanjem in dojemanjam pojavov, ne z odgovori drugih, osebej ne polovični. Takih bolje da ne bi bilo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: verouk???
21.9.2012 22:37:29   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Tvoje 'mnenje', ki niti ni mnenje, da so ti bolj v redu, ne pove nič o tem, kaj dobrega naredijo.  Kaj zdravega doprinesejo? Konkretno.

marsikaj naučim,


Npr.?


Jaz msilim, da se lahko vsak od vsakogar veliko nauči, če je le pripravljen videti dalje od svojega nosu.

_____________________________



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: verouk???
22.9.2012 9:25:43   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Jaz msilim, da se lahko vsak od vsakogar veliko nauči, če je le pripravljen videti dalje od svojega nosu.


Vprašanje je, kaj dobrega veri prinesejo polovičarski neverniki in ne na splošno. A če že želiš - kaj veliko si se naučila od mene?

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 22.9.2012 9:26:25 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: verouk???
22.9.2012 9:43:19   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Npr.?

Boli tebe patka za mene. Ukvarjaj se ti raje z drugimi. Preveč si radovedna, brezveze, da karkoli pišem, ker me ne znaš in nočeš razumeti. Pa tudi malo težka si...  tak da... ajd, lp

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: verouk???
22.9.2012 11:38:37   
pelin
Ha, ha...user posted image Lulu se mi zdi da te je Stanislava malo stisnila v kot in zdaj begaš sem in tja in ne veš kako bi se pač spravla ven...enostavno ji odgovori če ji znaš....ni treba biti žaljiva.......sicer pa ni važno....
glede skrajnosti o kateri sva se pogovarjali pa...zame ( in za vse vernike po moje) je tvoje opisovanje resničnih vernikov in ne tistih kvazi ,žaljivo in skrajno....ti si nas vse vernike, ki čutimo pač potrebo po obiskih maš, zakramentov, poslušanju pridig... označila za tiste, ki ti cingljajo na vratih ( Jehove priče imajo z mano bolj malo skupnega)ali pa se razstrelijo na tržnici.... Tako razmišljanje je zelo plitvo, podobno tistim, ki pravijo, da so vsi župniki pedofili...Kot sem že prej pripomnila...skrajneži so med verniki in ateisti...saj je vsako pretiravanje neka skrajnost...zato tudi fanatični verniki oz. skrajneži niso verniki, ki bi bili za zgled oz. ne moreš potem vseh vernikov označiti zaradi njih...
Ronja...čisto te razumem, kaj želiš povedati , vendar vseeno bi rada , da tudi ti razumeš, da te prav nikamor ne zapišejo, če daš za mašo...Za mašo dajo velikokrat čisto neverni ljudje zaradi različnih obljub in tako naprej, pa to sploh ni važno...nikamor nisi zabeležena , če plačaš za mašo...to je popolnoma anonimno oz. župnik te po podatkih nikoli ne vpraša...zato mirne duše financiraš kakšno, jaz bom pa še kakšno zmolila zate user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: verouk???
22.9.2012 11:46:59   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Ha, ha...user posted image Lulu se mi zdi da te je Stanislava malo stisnila v kot in zdaj begaš sem in tja in ne veš kako bi se pač spravla ven...enostavno ji odgovori če ji znaš....ni treba biti žaljiva.......sicer pa ni važno....


Ja, malo izgubljena je LuLu..itak user posted image .


Če ne znaš..žališ. 
Še enkrat odgovarjam na začetno vprašanje - takim kot ti in tvoja družina bi obisk verouka u obvezno mašo več kot dobro del.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: verouk???
22.9.2012 11:49:45   
Stanislava_
NajSRČEKbije
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

glede skrajnosti o kateri sva se pogovarjali pa...zame ( in za vse vernike po moje) je tvoje opisovanje resničnih vernikov in ne tistih kvazi ,žaljivo in skrajno....ti si nas vse vernike, ki čutimo pač potrebo po obiskih maš, zakramentov, poslušanju pridig... označila za tiste, ki ti cingljajo na vratih


Zato so polovičarji slabi za vero - ker širijo slabo brez da bi obiskovali tisto, kar je del vere, konkretno verouk in maša.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: verouk???
22.9.2012 12:10:07   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Ha, ha...user posted image Lulu se mi zdi da te je Stanislava malo stisnila v kot in zdaj begaš sem in tja in ne veš kako bi se pač spravla ven...enostavno ji odgovori če ji znaš....ni treba biti žaljiva.......sicer pa ni važno....


Ja, malo izgubljena je LuLu..itak user posted image .


Če ne znaš..žališ. 

Ok, vidve... nisem nič stisnjena. Sodelujem koliko mi je in pišem si, s kom mi pač je. Ni neke velike filozofije tukaj. Posti od Stanislave_ mi dajo neko negativno energijo, ko jih berem, celo me spominjajo na eno izbrisano uporabnico.
Zdaj pa odgovor, ampak ne bo tak, kot bi vidve želele. Bo tak, kot ga jaz želim dati.
Ali misli Stanislava_, da imam 6 let, da ji lahko v enem postu napišem, kaj sem se od takih ljudi naučila, ali nisem sposobna tega napisati ali pa sem toliko stara, z toliko znanja, da v en post to ne morem ali ne znam napisati. A me razumeta?
Kaj če mene nekdo z enim vprašanjem narediti izgubljeno, če mi pa ni tega za pisati. Lahko pa Stanislava prebere mojih 4100 postov na RR, pa bo dobila neko sliko, kaj in kdo sem, kaj so me drugi naučili, ampak še vedno bo to ena kapljica tega, kar sem jaz v celoti.
Mogoče s kom drugim bi kaj več napisala, ampak uporabnica Stanislava_ mi pač ni privlačna za tako pisanje. Saj ni edina, jih je več s katerimi ne bi debatirala na široko. Nič ne žalim, pač mi ne ustreza. To, da je težka in radovedna nisem mislila kot žalitev, se opravičujem, če je tako napisano. Naj se pač drugi z njo ukvarjajo in ona ne z mano... to je vse.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?