|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 9:51:17   
ronja
Sprašujem se,zakaj hudiča odžirate mesto drugim,če se tako rade stiskate z otroci doma????

To smo že razlagale - ker če izpišem obe iz vrtca za 1 leto, ga ne bom dobila, ko grem nazaj v službo. In rada se stiskam z otroki, ampak tudi svoje delo imam rada:). In na žalost me ne bo počakalo par let, da bi bila jaz vmes doma. Poleg tega da z lubijevo plačo ne bi glih skoz prišli, vsaj ne s to količino otrok za stiskanje;).

Še vedno pa si drznem trdit, da se da otroka lepo vzgojit v dobrega, prijaznega, čustvenega itd... človeka tudi doma;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 10:05:13   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13

ah ja, bom kar končala. Naj vas ne srbijo prsti...pišite kar vas je volja. user posted image

Dovolj mi je potrditev drugih, da imam lepo vzgojenega otroka doma, lepih navad,prijaznega, čustvenega...
In brez vzgojiteljic seveda otrok nebi bil to kar je.

Brez veze secirate otroka na prafaktorje.user posted image saj ste zanimive za branje, po drugi strani se mi pa "določeni" tu gor pa smilijo. Sprašujem se,zakaj hudiča odžirate mesto drugim,če se tako rade stiskate z otroci doma????

Pelin, o strokovnosti pa ne bi. Če bi jo ti imela pol tolko kot jo imajo naše vzg., bi redno službo dobila veliko prej kot v 10 letih. user posted image Pri nas namreč so vse stalne!






O.Moj.Bog.
Kaj kdaj preberete, kaj ste napisale, preden pritisnete na gumb Potrdi? Pa premislite o tem?user posted image

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 10:17:53   
ronja
hehe, čežana, bijem tvojo bitko;). Da boš vedela, zakaj so tvoji otroci tako nemogoči in da ne bojo nikoli ratali normalne osebe, ker pač niso v vrtcu. Verjetno bojo taki čudaki kot jazuser posted image . Ali pa taki kot uš! Uf, koliko je otrok, ki niso bili v vrtcu, zato pa gre gospodarstvo k vragu, a ne?user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 10:41:07   
3jeMi
jah, sneg... zgleda premal kompliciraš veš... ti ti ti, grozna mama si, no sva že dve... user posted image

mislm, premalo ljubezni doma user posted image ... po moje je bilo pa ravno kontra, veliko ljubezni doma in tudi v vrtcu (seveda, ker ti vrtec ni zapor, ampak nekaj kul, in veš, da otroku ni lahko, zato si mu doma vedno na razpolago in ga vzpodbujaš (ad1... to je ljubezen))... aja, in otrok do 3 let ne rabi vrtca, ker se ne zna igrat... oprostite, WTF?????.... res je, ne zna se igrat s svojimi vrstniki, raziskuje pa... zelo dobro se zaveda, da so poleg njega še drugi, z njimi ustvarja vez, ki je mi odrasli ne vidimo, je pa zanj zelo pomembna... in ja, če enega ni, vsi ostali zelo dobro vedo, da manjka... odrasli mislimo, da živijo en mimo drugega, pa sploh ni res... nikoli ne bom pozabila pogledov naših otrok, ko smo starši prišli na skupinsko novoletno srečanje v njihovo sobo... ej, pogledi so bili zgroženi, kot češ: Ej, kaj ti, mama, počneš tukaj? To je naš prostor. ... ej, nehajte podcenjevat otroke (ad2... tudi to je ljubezen), kot češ, tako mali pa še ne vedo... vedo veliko bolje, kot mi, samo mi odrasli moramo odpret oči, pa bo veliko lažje... aja, bydpotka, ad3 tako opazovanje razvoja svojega otroka je velik del ljubezni, ljubezen ni samo stiskanje pa cartanje pa lupčkanje (no, to slednje je pa ad4, ad5, ad6)... user posted image

drugače pa... tudi mi imamo gromozansko srečo, da imamo vzgojiteljski par, ki je naše otroke od prvega dne dalje imel rad... in kako vem, ker je moj otrok, ko je komaj začel govorit, sam od sebe vzgojiteljici rekel: Veš rad te imam... še danes ji gre na jok, ko se spomni tega, sploh ker je sama sebi dovolila, da spozna vsakega otroka posebej in je točno vedela, da je iskreno... otrok ji je dal in ji še vedno sam daje zahvalo za ves njen trud... torej, tako izjavo si moraš pri otroku zaslužit... pa čisto z ničemer drugim kot, da sam daješ ljubezen... a ne, drage mame...
in njun odnos do otrok... prve pol leta sta bila non stop na tleh z njim, ko so se plazili, raziskovali, vsak, ki je priplezal v njuno naročje je bil pockrljan... staršem sta dala vedet, da imata svoj red in da ni najbolj pametno, da se kaj dosti vtikamo, kar smo vsi upoštevali in če so bile težave, smo jih skupaj urejali... pa sta šele čez eno leto povedala, da so bili naši mulčki njuni prvi jaslični otroci, a delovala sta kot stara prekaljena mačka... user posted image

ad7... rada imam svojega otroka, ker mu znam reči NE in ga znam porinit v svet in reči "plavaj"...
ad8... rada imam svojega otroka in sem ob njem, ko me sam potrebuje in ne, ko jaz hočem, da me potrebuje...

... ah... panevemkolkratsemžerekladanebombralainpisalavtakihdebatah... user posted image

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 10:42:21   
chezAnA
Mah, jaz sem s tem nehala. Prepričanih ne boš prepričala. Ne v to in ne v ono stran. (to je skoraj tako, kot če bi Turkovega aktivista poskušala prepričati, da naj za Janšo voli ali obratnouser posted image )

Če katera cinca in ne ve, kako naj se odloči v dilemi vrtec:domače varstvo, lahko pokuka na našo temo, premisli in se po svoji vesti odloči, to pa je tudi vse, kar mislim prispevati k takim debatam. Ker tako hitro prideš na nek primitiven nivo, da sploh ne veš, kdaj se je to zgodilo.

Da so pa moji otroci kao čudni, sem pa ponosna. Da bi le še dolgo bili tako čudni.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 10:57:11   
Tutan
Lepo prosim, sam Janše pa res ni treba zraven mešat user posted image

chezana, jaz tudi dostikrat pokukam na vašo temo, da dobim idejo, kaj početi z otrokom. Pa vendarle - mamico razumem, vsaj tiste 4 ure na dan potrebuje, da zadeve dokonča. Ker v končni fazi je tudi faks neka obveza, kot služba. Že tako ali tako mora pokombinirat (verjetno) 3 ure, pa še nekaj zvečer.

Otrok pa tudi začuti naše notranje nelagodje - in če mu vrtca ne predstavimo v najlepši luči, mu bo še huje.
In mislim, da nihče ne trdi, da se 11mesečni otrok zabava v vrtcu - ker se ne. 2letnik pa lahko že prav fino uživa. Pa ne glede na to, koliko časa in pozornosti mu namenimo starši doma - ker včasih je težko, če je edinček, pa daleč naokoli ni kake družbe. Lažje je, če je govora o 3-4 otrocih.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 10:59:43   
ronja
Med zapor in nujnost za razvoj je še cela paleta;). Vrtec ni zapor (čeprav res ne smejo ven sami:)), ni pa to nujno za otroka, tu me ne bo nihče prepričal. Tudi ne verjemem, da otroci, ki jih imajo mame doma, živijo izolirano, resnično dvomim.

sneg in 3jeMI, daj mi razložita tole: kako to, da so moji otroci tako dobro sprejeli vrtec, če pa naj bi po vajinem mnenju imela tako negativen odnos do njega? In kako to, da vzg. nimajo nobenih pripomb? Pa da sem sama z njimi zadovoljna? Nekaj ne štima pri tej vajini logiki... Meni se zdi normalno, da je otrok rajši doma, pri starših. Če pa grejo v službo, gre on v vrtec in se ima tam fajn, dobi druge reči, ki jih doma ni. Večinoma pa se vsi otroci veselijo vikenda, ko bojo doma... Ne vem, meni se zdi to normalno.

Tudi mi ni jasno, zakaj bi bil otrok, ki je doma manj samostojen ali da bi ga mame non stop opozarjale na luknje ali delale stvari namesto njega? Vzg. od tamalih so vse (pa jih ni bilo malo) rekle, da sta punci najbolj samostojni v svojih skupinah, čeprav sta bili obe med najmlajšimi. Zakaj mama, ki dela, je lahko na razpolago otroku popoldne, mama, ki ga ma doma, pa ne more bit? Ne štekam logike. Jasno, da otroci vejo, da starši nimajo kaj iskat v vrtcu - ampak ne vem, kaj naj bi bilo tu tako spešl - mislim, to štekat res ni nobena strašna reč. Štekajo tudi, če jim poveš, da imate danes igralne urice in pridejo starši zraven;). In spet mi ni jasno, zakaj jih doma ne bi mogel opazovat - meni se zdi to celo lažje kot če so v vrtcu, saj jih imaš ves čas pod nogami;).

Vrtci so narejeni tako, da so v prvi vrsti varni in potem čim bolj prijazni otrokom. (da je varnost prva je normalno, se pa pozna: recimo Ronja včeraj vsa žalostna, da jim niso pustili božat psa, čeprav je lastnik rekel, da je prijazen (vedno vprašamo, predno pobožata) - sem ji razložila, da v vrtcu ne morejo pustit, da bi božali pse, tudi če so prijazni, ker jih je več, se lahko kuža ustraši in ker so vzg. odgovorne zanje, sama pa jima lahko, ker sem sama zraven, nas je manj, itd...) Vrtec ni zapor, je pa vsekakor narejen za nas starše. Če bi bil za otroke, bi otroke vprašali, do kdaj bi radi bili not (in večina ti ne bi rekla, da 9 ur;), tako pa vprašajo nas, starše, od kdaj do kdaj ga rabimo, itd...

Čežana, verjamem, da si obupala. Meni še kar ne gre v glavo, da ljudje dejansko resnično mislijo, da je vrtec nujno potreben za ravoj otroka! Ker to je neumno! Mislim: vrtce pozna samo en mali del sveta, povsod drugod jih ni - in otroci odrastejo v normalen, čuteče ljudje tudi tam... Velikokrat celo bolj prijazne in čuteče kot pri nas... Zato mi ni jasno, kako lahko nekdo ne vidi 5 prstov od svojega praga, pa saj zdaj je net in ni več treba niti v knjižnico zato?...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:05:41   
ronja
In mislim, da nihče ne trdi, da se 11mesečni otrok zabava v vrtcu - ker se ne.

Ne samo da trdijo, da se zabava, trdijo celo, da 11 mesečnik ne bi odrastel v čuteče in dobro vzgojeno bitje brez vrtcauser posted image .

Me pa trdimo, da lahko otrok uživa in se nauči vsega potrebnega tudi doma. Vrtec ni nuja za otroka, je pa nuja za starše, da lahko gremo v službo. Lahko se ma pa otrok tudi dobro v vrtcu. Tako kot je služba nuja za to, da dobimo plačo, lahko pa se vseeno imamo prav dobo v službi, ker radi delamo svoje delo:).

PS: punci, kadar smo doma, imata družbo samo 6ih otrok, plus tisti, ki so na igrišču, revčiciuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:05:59   
Tutan
Ok, se bom samo na hitro vmešala, ker me samo zanima odgovor. Se mi ne da za vse za nazaj brat (ja, jaz sem tista tačudna, ki otroka ne opozarja VEČ na vsako luknjo - in od ljudi nonstop same pohvale - lepo vzgojen, prijazen, pripravljen pomagat, se vključuje v družbo itn).
Kakšen odgovor bi bil, če bi mamica spraševala, kako naj še otroku olajša prihod in bivanje v vrtcu, ker ima delo - in da je njen delodajalec ne bo toleriral, če bo nonstop odsotna, ker ima otrok ogromen problem se vključit v vrtec.
Samo to me zanima....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:09:21   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

In mislim, da nihče ne trdi, da se 11mesečni otrok zabava v vrtcu - ker se ne.

Ne samo da trdijo, da se zabava, trdijo celo, da 11 mesečnik ne bi odrastel v čuteče in dobro vzgojeno bitje brez vrtcauser posted image .

Me pa trdimo, da lahko otrok uživa in se nauči vsega potrebnega tudi doma. Vrtec ni nuja za otroka, je pa nuja za starše, da lahko gremo v službo. Lahko se ma pa otrok tudi dobro v vrtcu. Tako kot je služba nuja za to, da dobimo plačo, lahko pa se vseeno imamo prav dobo v službi, ker radi delamo svoje delo:).

PS: punci, kadar smo doma, imata družbo samo 6ih otrok, plus tisti, ki so na igrišču, revčiciuser posted image .


Pri 11mesecih res nima vrtec vpliva na socializacijo otrok.
Ampak še vedno trdim, da lahko otrok gre z veseljem v vrtec in to vsak dan - no, naš je že tak. ampak naš je šel v vrtec z 2,5leti. Zato ne morem trdit, da je ravno to bil tisti mejnik, ki je naredil vrtec domač in prijeten.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:09:55   
uškinamama
Tutan, vseeno je treba brat user posted image , Ronja je v prvem postu napisala

"Če ne bi imela možnosti, bi ti napisala drugače, da se bo sčasoma navadila, da si probaj organizirat, da gre kdo ponjo po kosilu itd... "


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:13:16   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

hehe, čežana, bijem tvojo bitko;). Da boš vedela, zakaj so tvoji otroci tako nemogoči in da ne bojo nikoli ratali normalne osebe, ker pač niso v vrtcu. Verjetno bojo taki čudaki kot jazuser posted image . Ali pa taki kot uš! Uf, koliko je otrok, ki niso bili v vrtcu, zato pa gre gospodarstvo k vragu, a ne?user posted image


na zdaj user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:16:11   
Tutan
Uškinamama - ampak zakaj je v tem primeru dokončanje faksa podcenjeno? Zakaj ga enostavno ne moremo tretirat, da mami to mora naredit - zaradi boljše prihodnosti.
Sej to sem prebrala user posted image
ampak dokončanje faksa potegne za sabo določene zadeve: prvo kot prvo, ne bo treba vračat štipendije. drugo - mogoče bo mami dobila službo, da bo lahko delala recimo samo 4 ure in bo doprinesla nekaj denarja k družinskemu budgetu. potem lahko gremo naprej, da si mami to želi narediti, da v končni fazi bo mogoče imel otrok bolj trdno prihodnost - ok, otroc niso vedno mali (to je res), samo večji kot je otrok, višji je njegov strošek.
Zakaj se faks ne more tretirat kot nujno zlo, kot je tretirana služba - če ne bi šlo drugače.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:19:32   
uškinamama
Tutan, ne podcenjujemo faksa, daleč od tega. Samo študiraš lahko tudi ob drugačnih urah kot imaš šiht. V tem je vsa poanta. Ne vem, kot so že  punce zapisale, sama si ne bi zapomnila enega stavka, če bi bi vedela , da mi punček trpi.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:20:25   
ronja
Ampak še vedno trdim, da lahko otrok gre z veseljem v vrtec in to vsak dan - no, naš je že tak. ampak naš je šel v vrtec z 2,5leti.

moji punci gresta tudi radi v vrtec, če se zmenimo oz. če itak ni druge možnosti. Potem ni noben problem, ti lahko povejo vse vzg. Celo so rekle, da je neverjetno, da nimata nikoli nobenih problemov, čeprav ju dolgo časa ni, da večina jih ima. Zanimivo ne, pa taka mama, ki jih tako nase navleče:D.

Ja, tako kot sem napisala: če ne bi imela druge možnosti, bi ji napisala, da so se vsi navadili, da vzg. pravijo, da tisti, ki jokajo na začetku, najhitreje prebolijo krizo, po mojih izkušnjah je res tako, kot rečeno, Lejlina je bila tako kratka, da se je vzg. sploh nista spomnili, da bi jo kdaj imelauser posted image . vseeno pa mi ni jasno, zakaj ne bi otroku pomagal, če mu lahko. Če ga opozarjaš na vsako luknjo, mu ne pomagaš! Kar se tiče tega, koliko flegma mama sem glede skakanja mojih punc okoli, vprašaj uškinomamo, ki je kar mal prebledela, ko se je tamala spomnila lest nekam, jaz pa mirno zraven, ja, sem vidla, saj ona to greuser posted image . NI treba, da stojiš otroku za ritjo, če je doma. Lahko se maš fajn skupaj, ja, nikakor pa nimam sama energije se 24 ur na dan ukvarjat z njimi. Moji otroci ne spijo veliko, jaz rabim kdaj odmor, verjemi, da se mi ne da jim stat za ritjo, če le se sami zamotijo;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:36:52   
3jeMi
ronja... smo si pač različni... ne bom sicirala tvojih postov, se mi ne ljubi... user posted image
... me je pa razkačilo to, da nekdo nekomu, ki ga sploh ne pozna, napiše, da ima njegov otrok pomanjkanje ljubezni doma... ej, wtf... od kje pravica tako ocenjevat...
... meni je vseeno kje ima kdo otroka v varstvu... delaj kakor želiš... samo ne pa karnaprej težit, sploh, če sam nisi otroka dal pri enem letu v vrtec, da otrok do 3. leta vrtca ne potrebuje... haloooo, se ti sploh sanja kako je... to je isto, kot če greš k župniku po nasvet kako se v zakonu obnašat... pardon...

aja, pisala sem v svojem imenu... sama nisem imela možnosti, da bi bil otrok do 3. leta doma... je šel v vrtec, je bila kriza, vendar smo jo s skupnim delom probrodili... vedno sem rekla: Kar je treba, ni težko. ... in je šlo... niti enkrat mi ni bilo žal, da je šel v vrtec pri 13. mesecih... user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:38:06   
ronja
Zakaj se faks ne more tretirat kot nujno zlo, kot je tretirana služba - če ne bi šlo drugače.

Ma, meni tudi služba ni nujno zlo - jaz jo imam rada! Rada hodim v službo, ima pa to svojo ceno - da grejo mali v vrtec. Se mi zdi vredno, na dolgi rok gotovo. Tudi ji ni nobena napisala, da mora met tamalo doma - da jo pa gre 2 uri prej iskat in potem dalje študira, ko mala zaspi, se mi pa resnično ne zdi prevelika žrtev - če je to prevelika žrtev, potem ni glih pametno met otroka... ker otrok prinese še kake večje žrtve...

Razlika je, ali nekaj lahko ali ne. Če ne moreš, nimaš druge izbire, če lahko, se potrudiš otroku olajšat, saj zato smo si jih omsilili, ker jih imamo radi...

Druga stvar je pa to, kar je uškinamama napisala, študiraš lahko tudi ob drugih urah - to ne pomeni, da mora met malo doma, ona ve, kako ji bo zneslo in kako ne - samo ne boš me pa prepričala, da punca ne bo mogla spisat diplome zaradi tega, ker bo šla pred kosilom po tamalo. Če lahko jaz med p. študiram in pišem, potem se da tudi, če imaš otroke v vrtcu samo par ur prva dva meseca;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 11:41:53   
ronja
sploh, če sam nisi otroka dal pri enem letu v vrtec, da otrok do 3. leta vrtca ne potrebuje

Dala sem eno pri 1 letu in eno pri 2,5 letih. Tretji gre tudi pri 1 letu. Tudi sama nimam možnosti,d a bi ostala doma z njimi. Če bi jo imela, bi jo gotovo izkoristila vsaj še kako leto. Tako pa nimam izbire in bo vrtec super, sem skakala od sreče, ko sem izvedela,d a je mali sprejet, lahko vprašaš ravnateljico;).

Kar je treba, ni težko.

Ja, se strinjam. Ampak kadar pa ni treba, takrat pa probaš pomagat, ne? Če lahko narediš kompromis, ga narediš. Sama sem šla delat 4 ure, bila neskončno srečna, da so mi to omogočili, če mi ne bi, pa tudi ne bi imela izbire, ne? Če nimaš izbire, potem itak ne moreš nič. Če jo imaš, se trudiš po svojih močeh.

Avtorica je že v uvodnem postu napisala 3 možne druge rešitve, zato se mi kompromis 2 ur res ni zdel taka strašna reč. če napiše, ali naj jo ima rajši ves čas doma, pa ji napišemo, da naj jo pride iskat pred spanjem - kaj je tu tako zelo sporno? Če bi delala, bi jo vprašala, če ima kako babico, da bi jo prišla iskat pred spanjem ali če se lahko kdo zmeni v službi tako (ona ali oče).

< Sporočilo je popravil ronja -- 19.9.2012 11:46:33 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 12:22:47   
manna
Chezzana, ronja user posted image
Se pa stirnjam, težko je prepričevati prepričane...ne razmišljamo vsi enako (eni razmišljajo narobe user posted image )

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 12:55:11   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Chezzana, ronja user posted image
Se pa stirnjam, težko je prepričevati prepričane...ne razmišljamo vsi enako (eni razmišljajo narobe user posted image )


Ostanimo rajši pri drugače.user posted image

tutan, očitno nisem dobro napisala prej. Tiste, ki nimate izbire, je itak nimate (in če moraš dokončati fax, potem tu ni veliko izbire, kajne. Imaš edino to svobodo, da si sam organiziraš kdaj boš delal kaj, česar pri večini služb na moreš). Mislila sem na tiste, ki so doma, pa ne vejo ali naj vzamejo otroka domov ali ne. Tiste naj premislijo in se odločijo po svoji vesti. Če bojo to res naredile, potem jim nima nihče niča za očitati. Saj ne morem jaz odlolčati, kaj je za drugega narobe ali prav. In ravno tako ne more nekdo drug tega govoriti za mene, ker ni jaz.

Višnja, držim pesti, da bo zoprno obdobje izpitov in otroškega joka hitro mimo. Kakšnega pametnega nasveta pa ti ne morem dati. Oprosti, ker sem ti malo zasmetila temo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 14:14:59   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Vrtec ni nuja za otroka, je pa nuja za starše, da lahko gremo v službo. Lahko se ma pa otrok tudi dobro v vrtcu.


Tako je.....funkcija vrtca je v prvi vrsti varstvena.....šele nato pride vse drugo, socializacija, učenje, preverjanje umetnostne, bralne in intelektualne nadarjenosti in sposobnosti....

Samo v Sloveniji smo iz te varstvene funkcije vrtca naredili celo znanost in nekatere mamice mislijo, da otrok pri enem letu za svoj optimalni telesni in duševni razvoj potrebuje nujno vrtec, da se socializira, da napreduje v umetnosti, pri telesni aktivnosti....itd.....

Otrok je komot do šole lahko doma, pa se to ne pozna na njegovem psihofizičnem razvoju....pa če je pri starših, starih starših (če seveda to zmorejo, je pa lahko že problem kakim 65 letnikom "krotiti" aktivnega 4 ali petletnika), sorodnikih, ali pa pri komu drugemu.....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 15:07:03   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Chezzana, ronja user posted image
Se pa stirnjam, težko je prepričevati prepričane...ne razmišljamo vsi enako (eni razmišljajo narobe user posted image )


Ostanimo rajši pri drugače.user posted image

tutan, očitno nisem dobro napisala prej. Tiste, ki nimate izbire, je itak nimate (in če moraš dokončati fax, potem tu ni veliko izbire, kajne. Imaš edino to svobodo, da si sam organiziraš kdaj boš delal kaj, česar pri večini služb na moreš). Mislila sem na tiste, ki so doma, pa ne vejo ali naj vzamejo otroka domov ali ne. Tiste naj premislijo in se odločijo po svoji vesti. Če bojo to res naredile, potem jim nima nihče niča za očitati. Saj ne morem jaz odlolčati, kaj je za drugega narobe ali prav. In ravno tako ne more nekdo drug tega govoriti za mene, ker ni jaz.

Višnja, držim pesti, da bo zoprno obdobje izpitov in otroškega joka hitro mimo. Kakšnega pametnega nasveta pa ti ne morem dati. Oprosti, ker sem ti malo zasmetila temo.


Smo že ugotovile, da je moja krivda, ker se mi ni dalo vsega prebrat in ste to že predebatirale.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 15:19:10   
pelin
Pelin, o strokovnosti pa ne bi. Če bi jo ti imela pol tolko kot jo imajo naše vzg., bi redno službo dobila veliko prej kot v 10 letih. user posted image Pri nas namreč so vse stalne!


Mmmm...tole bo pa treba mal preverit...očitno so na Wikipediji kjer je objavljen moj življenjepis spet nekaj zameštraliuser posted image ..če malo pomislim...prva redna služba pri devetnajstih...druga redna služba par let kasneje...zadnja in sedanja in totalno nstrokovno opravljana ,pred kakšnimi šestimi leti....glede na mojo nestrokovnost imam že kar pestro ponudbo rednih služb za sabouser posted image ...
Aja...lepo da vodiš kadrovsko evidenco vaših pedagoških delavcev....samo veš kaj ....tule zna biti malo nerodno, če slučajno tudi jaz spadam v kolektiv vaših visoko strokovnih delavk...pri streli...če sem slučajno jaz zraven, potem vaš strokovni kader niti pod razno ni tako na visokem nivoju...saj veš eno gnilo jabolko v zaboju pokvari cel zabojuser posted image

Neee..heeec...lepo da tako hvališ vaše delavke....zagotovo si zaslužijo...vendar jaz vseeno ostajam pri svojem mneju glede "nujnosti" institucionalne vzgoje v prvostarostnem obdobju...tudi če se ti zdim strokovno na čistem podnu, se še vedno lahko oprem na izkušnje kot mati...Sprobala sem oboje...hči prvič v vrtcu pri 3.5 letih, sin takoj po porodniški...žal 1:0 za domače varstvo...kljub visoko strokovnemu kadru v našem vrtcuuser posted image ...oh...kar ne morem nehat...

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: uvajanje v vrtec
19.9.2012 18:52:21   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Mmmm...tole bo pa treba mal preverit...očitno so na Wikipediji kjer je objavljen moj življenjepis spet nekaj zameštraliuser posted image ..če malo pomislim...prva redna služba pri devetnajstih...druga redna služba par let kasneje...zadnja in sedanja in totalno nstrokovno opravljana ,pred kakšnimi šestimi leti....glede na mojo nestrokovnost imam že kar pestro ponudbo rednih služb za sabouser posted image ...



A veš kako dolgo je Jankovič že v službi....? Od leta 1978 piše na Wikipediji......Vauu.....kako je te šele on (ne)strokoven.......user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: uvajanje v vrtec
10.10.2012 9:38:04   
višnja123
Debata je sicer zašla čisto nekam drugam, ampak bom vseeno malo napisalao tem, kako se naš sonček zdaj počuti v vrtcu. Sem tudi obljubila...
Kot sem rekla, sem jo potem začela puščati v vrtcu do 10.30, šle sva domov, tam se je najedla in šla spat. Tako je bilo skoraj 2 tedna. Vzgojiteljica je rekla, da je še vedno isto. Da se "joče" brez solz in noče jesti. Tudi, da se ne igra. Zakaj joče v narekovajih? Ker po njenem mnenju to ni bil jok, ampak izsiljevanje oz. trmarjenje. Tudi s šolsko svetovalko sva se pogovarjali in je šla malo počekirat v vrtec. Skupaj sva se odločili, da jo naj kar pustim do 13h, vzgojiteljicam pa rečem, da imam pač obveznosti in da ne bom mogla prej priti po njo. Z oktobrom pa je mala ostala doma, ker se je prehladila. En teden smo bili doma. V tem tednu se je tudi nehala dojiti in zdaj tudi že čisto sama hodi. Ne vem, če je to kaj povezano, ampak ko je po tem enem tednu šla v vrtec, sem jo tam pustila kar do 13h in je bilo dokaj vredu. Zdaj tudi že malo je, spi in včeraj sem videla, da se je lepo igrala, ko sem prišla po njo. V glavnem, stvari se obračajo na bolje. Zgleda je imel ta teden nek čudežni učinek user posted image Upam, da bo počasi že šla z veseljem in čakala na vratih, češ, mami, daj spravi se že, jaz hočem v vrteeec user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?