|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 14:30:59   
ursonok
Pelin, jaz nisem nikjer napisala, da spadamo v 7. plačilni razred. To je napisal nekdo drug - beri, prosim, pozorneje.
Živimo pa v Španiji, če te zanima.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 14:32:34   
ursonok
Pelin, nikjer nisem napisala, da spadamo v 7.plačilni razred. To je napisal nekdo drug - beri, prosim, pozorneje.
Živimo pa v Španiji, če te še zanima.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 14:44:35   
pelin
Sori Ursonok...zabluzla in tole tvojo tujino pripopala kr eni drugi...tele zvezdice so me čist spravle iz tira...še dobro da si sedaj svoj komentar napisala dvakrat in to krepko...user posted image sedaj mi je bilo vse jasno...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 14:53:39   
ursonok
Ni panike user posted image Komentar sem pripopala dvakrat po pomoti - je RR nekaj štekala.

Ma saj vas razumem, tiste ki imate probleme z vrtci, verjetno je res adijo, če brezposelni zasedajo mesta, ti pa otroka nimaš kam dat, privat zadeve so pa svinjsko drage. Hotela sem samo reči, da so situacije različne, da eni se "zdijo" brezposelni, pa niso, ker delajo "na svobodi" (morda res plačujemo manj davkov, ampak zato nismo zavarovani, nimamo dopustov, bolnišk, porodnišk ...pa še pokojnine ne bomo imeli, hehe). In ni fer, da se take obravnava kot lenuhe, ki kao sedijo na kavicah ... Mimogrede, veliko mojih znank, ki dela po firmah, tam večino časa vržejo stran za klepete s sodelavkami, za čikanje in kofetkanje; jaz pa medtem doma sedim in delam, dokler otroci ne pridejo iz vrtca, pa še zvečer, ko gredo spat, dostikrat pozno v noč. Pa za vikende. Kolegic pravzaprav sploh nimam, kave ne pijem, če že grem kam, grem plavat, sama.
Tu smo na srečo dobili državne vrtce, ki so glede na najine zaslužke skoraj zastonj. Tako da se zaenkrat glede tega sploh ne pritožujem. Me pa skrbi, kaj bo, ko in če se vrnemo v Slovenijo user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 15:23:07   
buška2
Pelin,

to temo sem odprla na račun posploševanja kot je tvoje. Nismo vsi brezposelni lenuhi, želim ti le, da ne bi bila nikoli na mojem mestu. Mene take opazke velikokrat prizadenejo, saj sem v situaciji, ki si jo sama nisem izbrala. V življenju sem se vedno trudila, skušala dati maksimim od sebe in sem na istem kot tisti, ki niso nikoli delali nič.

Lep dan in vse dobro.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 15:40:18   
pelin
Draga Buška...to temo nisi odprla zaradi posploševanja, temveč, ker očitno večkrat slišiš na svoj račun kakšno pikro in bi sedaj rada malo zabila nazaj svojo slabo vest...kot neštetokrat pri podobnih temah, mi gre tudi tokrat na živce tvoj pokroviteljski način in jadikovanje.. ala" da le ne bi bila nikoli na mojem mestu...sem v situaciji, ki si je nisem sama izbrala... bla bla....v vrtcu imam jasličnega otroka, ker nujno rabim varstvo zato, ker sem doma....ali še ena cvetka...mojega enoletnika vozim zato v varstvo, da ne bi ostala brez varstva, če nekoč, slučajno dobim službo če...če......."
Sicer ni važno, temveč res najbrž ne bom nikoli na tvojem mestu...prvič zato, ker imam otroke že večje....drugič pa zato, ker me nihče ne prepriča, da dam v varstvo tako malega otročka, če sem sama doma....in toliko v vednost...sem bila že večkrat brez službe, pa moji otroci v tistem času niti enkrat niso bili v vrtcu...Glede situacije, ki si je nisi izbrala....joj...v življenju je precej situacij, ki si jih ravno ne izberemo, vendar pač situacija tako prinese...v bistvu je takih situacij več kot takšnih , ki si jih izberemo...tako si ti v dani situaciji izbrala to, da daš otroka v varstvo kljub temu, da ti ne bi bilo treba...to si sama izbrala... in če je kdo sedaj v situaciji, ki si je ni izbral, je to tvoj otrok...
Pa še to....če se ti zdi, da varstvo nujno rabiš ali če si prepričana, da je tvoja odločitev za otroka najboljša in če se ti zdi, da v tem mojem nakladanju in pripombah, ki si jih deležna ni kančka resnice...., potem imej ta komentar za brezpredmeten....potem te stvar tudi ne gane oz. ne prizadene....zaboli vedno tiste, ki jim stopiš na žulj...v vseh podobnih temah...

(odgovor članu buška2)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 16:16:05   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: buška2

Ne morem razumeti nestrpnosti nekaterih na tem forumu. Če je eden od staršev brezposelen otrok ne bi smel ne v vrtec in ne v jasli, ker ga lahko pazi starš, ki je doma. Postavite se v kožo nekoga, ki v danšnjih časih izgubi službo (to ni nobena redkost), razmere se spremenijo za 100%. Če otroka izpiše iz vrtca ali jasli izgubi mesto in tako ima v primeru, da dobi ponovno službo, težavo še z iskanjem varstva. Upoštevati je treba, da se za izračun plačila vrtca upoštevajo dohodki preteklega leta, sprememba pa se upošteva le, če je brezposelen brez nadomestila, tako da ne pademo vsi v 1. plačilni razred.

Hvala za branje in morebitne komentarje.

Lep pozdrav in lep dan.

P.s.: Malo empatije ne škodi nikomur.


Vse kar si napisala je res ampak ne razumem v čem je point tega pisanjauser posted image

_____________________________



(odgovor članu buška2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 16:27:59   
buška2
Res je, imam slabo vest, mali je v jaslih od 8ih do 10ih, v septembru je bil tam le 5 dni, v oktobru nam gre malo bolje, račun za jasli sem vseeeno dobila in ga plačala. Večina se spravlja na ljudi in ne na sistem, možnosti rezervacij ni, če bi ga iz vrtca izpisala v okolici 10 km ni prostega mesta, tako da je trenutno vpisan, gre v vrtec, se tam malo igra in nato ga grem ob desetih iskat.
Glede jamranja, meni postaja vse skupaj mučno, želim si delati, a ne najdem službe. Za vikende pomagam v gostinskem lokalu v kuhinji kot pomivalka, med tednom imam občasno inštrukcije, a to ni tisto za kar sem študirala. Zdi se mi, da je bil ves trud zaman. Glede kofetkanja se mi zdi škoda denarja in časa, veliko raje kolesarim z malim, a žal je konec sezone. Pričakovala sem vsaj malo razumevanja, a je stigmatizacija prevelika ovira, da bi lahko dobila realne odgovore.
Časi so težki, marsikatera se po porodniški ne bo imala kam vrniti kot se je to zgodilo meni. Na začetku sem optimistično iskala službo pošiljala CV, sedaj, ko sem padla na realna tla, sem pripravljena delati karkoli (iskala sem službo na svojem področju-šolstvo, a sem obupala, hodim na razgovore za trgovke, natakarice, ...) kljub izobrazbi, ki je pri iskanju službe prej ovira kot prednost.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 17:04:23   
kokosh
Primer ene od občin, ki pri točkovanju za vpis v vrtec, prednostno točkuje brezposelne starše, je (bilo) Kočevje. Mnogi izmed zaposlenih staršev, ki niso dobili mesta za svojega otroka v vrtcu, pa se dnevno vozijo na delo v Ljubljano, uro in pol v eno smer.

Buska2 - zaradi tvojega "se pride otrok malce poigrat v jasli od 8h do 10h" ni dobil mesta zaposlen starš, ki dela poln delovni čas in otroka zares nima kam dat. In potem se pritožuješuser posted image

Podobno mi gre na vse organe, ki jih nimam, tudi vpisovanje otrok v vrtec na rezervo, za bonus točke in inflacijo dolžine čakalnega seznama. Naj otroke dajo v vrtec tisti, ki jim res res ne morejo zagotoviti varstva, nimajo možnosti pomoči starih staršev in ne čakajo doma cele dneve na morebiten klic morebitnega delodajalca. Kako bodo pa reševali problem varstva v primeru pridobitve zaposlitve?! Enostavno, tako kot vsi ostali zaposleni starši, kjer se mamam sredi leta izteče porodniška. user posted image

O nujnosti vrtca za otroke nekaterih/ kronično brezposelnih staršev se pa žal strinjam s pelin - še dobro, da so za 30 eur mesečno lahko imeli v vrtcu vsaj 2 otroka. Tako so ti otroci vsaj nekje dobili malce bolj pozitiven življenjski zgled.

(odgovor članu buška2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 17:17:34   
LuLu
Ko berem zadnje dneve raznorazne teme in tole tukaj... nas država ne zhebala z vsemi možnimi ukrepi varčevanja... Slovenec tako dobro pozna svoje Slovenčke, da dobro ve, da se bomo sami med sabo zhebali.
Posledica bo plačljiv vrtec, plačljiva dobra sr. šola in še višja izobraževanja. Le nekaj si jih bo to lahko privoščilo.
Mirne vesti bodo rekli, sami ste nas v to prisilili, in dam roko v ogenj, da bodo vsi ravnatelji in direktorji njihovi prijatelji (strankarski seveda).
Sicer res ne vidim smisla tega samomorilskega odpiranja teme avtorice, ampak za božjo voljo, a se lahko še kdaj ustvari stanje na RR "brigam se za sebe" in RR postane zabaven.
Čez čas bo RR zapustilo še tistih nekaj par zanimivih RR-ovk. Ne bi me čudilo.
Hvala, da ste me prebrali in vesel dan naprej user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 18:29:04   
enabibica
˝mali je v jaslih od 8ih do 10ih, v septembru je bil tam le 5 dni..˝
 
in zakaj ga potem sploh imaš v jaslih????
pa še v 7. razredu si..ne štekam..

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 18:47:29   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Čebelčk

Tudi brezposelni SI ZASLUŽIJO vrtec. Če ne drugega zato, da lahko mirno iščejo službo in hodijo na razgovore. Kar verjetno marsikomu ni jasno.


user posted image user posted image

Enako kot si zaposleni zaslužimo zastonj vrtec npr.v soboto popoldne, da se naspimo in v ponedeljek mirno hodimo v službo.

Ne vem, kako se bodo znašli, če službo res najdejo, ker so idealne kombinacije služba vrtec redke. Tudi takrat se je treba organizirat, kdaj kaj poštukat, it prej ali kasneje....enako kot se je treba za dve uri organizirat takrat, ko AKTIVNO iščeš službo. Če tega nisi sposoben, je bolje, da službe sploh ne iščeš. Idealne ni, ostale pa zahtevajo prilagajanje.

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 19:04:11   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: buška2

Večina se spravlja na ljudi in ne na sistem, možnosti rezervacij ni, če bi ga iz vrtca izpisala v okolici 10 km ni prostega mesta, tako da je trenutno vpisan, gre v vrtec, se tam malo igra in nato ga grem ob desetih iskat.


Ljudje smo del sistema. Verjetno je takih kot ti še nekaj - v bojazni, da vrtca ne bi dobili, otroka vpišejo.

Namesto da bi bil otrok takrat z njimi doma (če mene vprašaš, čeprav me ne user posted image ), je to idealna priložnost, da si lepo z otrokom, da si podaljšaš porodniško in ob tem iščeš delo. In ko bi ga našla, bi bilo tudi mesto v vrtcu - če bi brezposelni funkcionirali po tem principu. Najprej služba, potem vrtec- to je vrstni red reševanja problemov. Pa ne mi rečt, da se to ne da - ker če greš ob treh v vrtec, je večina otrok že doma - v varnem zavetju babic, dedkov in ne vem koga še.

(odgovor članu buška2)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 19:57:08   
ursonok
Ampak res, če prebereš to temo od začetka do konca, vidiš, da je nivo porazen. In da je vse skupaj zgrešeno. Napadate ena drugo, da zakaj ima otroka tam, ko pa si ve to bolj zaslužite itd. Katastrofa.
A se čudimo, da smo v krizi? Saj se bomo požrli med sabo!

Kriv je sistem. Vsak otrok bi MORAL imeti zagotovljeno mesto v vrtcu. Za določeno plačilo (minimalno - da si tudi revnejši in brezposelni to lahko privoščijo). In tu je treba začeti. Ne vem, peticije, iniciative. Ne pa lajanje na forumih, češ kdo si česa ne zasluži oziroma kdo si kaj zasluži bolj. Katastrofa. Solidarnost je v Sloveniji na psu, domišljija, samoiniciativa itd. prav tako.

Dajmo, zaprosimo še glede tega kakšno bruseljsko pomoč! user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
17.10.2012 19:59:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu enabibica)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 20:14:59   
Stanislava_
Ursonok, opazka, kdo si kaj zasluži, je bila zgolj cinična.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 20:17:58   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Sicer res ne vidim smisla tega samomorilskega odpiranja teme avtorice, ampak za božjo voljo, a se lahko še kdaj ustvari stanje na RR "brigam se za sebe" in RR postane zabaven.
Čez čas bo RR zapustilo še tistih nekaj par zanimivih RR-ovk. Ne bi me čudilo.

Lulu...tako stanje na RR-ju ni nikoli bilo in nikoli ne bo....ljudje , ki se brigajo zase, se na forumih sploh ne oglašajo....drugače pa....nekaj uporabnic, ki se je distanciralo in so me bajdevej kontaktirale v kaslc, je šlo dol bolj zaradi žaljivosti določenih oseb, ki so si delali norca iz zunanjosti forumašic, iz njihove inteligence in tako naprej...to jim ni bilo, pa meni tudi ne ,nikoli zabavno...nekaterim pa v iber....
Vedno pa so bile in bodo takšne debate kot je tale...in takšne debate so vedno dvignile največ prahu in pritegnile kar nekaj ljudi...zato imam občutek , da so zadnje čase na umeten način sprožene, ker je opaziti, da je tule gor bolj suša kot ne...
Glede zanimivih RR-ovk pa...mislim, da ima vsak podforum svoje zanimive člane, ki so tistim, ki jih določena tema pritegne pač zanimivi...spet drugim pa na smrt brez vezni...tako je vedno bilo in bo...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 20:43:02   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Ampak res, če prebereš to temo od začetka do konca, vidiš, da je nivo porazen. In da je vse skupaj zgrešeno. Napadate ena drugo, da zakaj ima otroka tam, ko pa si ve to bolj zaslužite itd. Katastrofa.
A se čudimo, da smo v krizi? Saj se bomo požrli med sabo!

Kriv je sistem. Vsak otrok bi MORAL imeti zagotovljeno mesto v vrtcu. Za določeno plačilo (minimalno - da si tudi revnejši in brezposelni to lahko privoščijo). In tu je treba začeti. Ne vem, peticije, iniciative. Ne pa lajanje na forumih, češ kdo si česa ne zasluži oziroma kdo si kaj zasluži bolj. Katastrofa. Solidarnost je v Sloveniji na psu, domišljija, samoiniciativa itd. prav tako.

Dajmo, zaprosimo še glede tega kakšno bruseljsko pomoč! user posted image

Prav imaš ...kriv je sistem...kriv v toliko, da dopušča takšno izkoriščanje iz strani določenih posameznikov. Pa tu ne govorim o velikih tajkunih in o nekih kvazi politikih...tu govorim o preprostih ljudeh, ki so potuhtali, da se jim ne splača iskati zaposlitve, ker so po njihovem na slabšem kot če bi hodili v službo...Solidarnost je umrla zaradi tega, ker zgarani proizvodnji delavci ne morejo preživljat otrok, ne morejo plačevat vrtca...med tem ko njihov sosed...zdrav, spočit in z vampom veselo čepi doma in mu zastonj v vrtcu varujejo in hranijo njegove otroke....Umrl je takrat, ko si mladi zaposleni starši ne morejo privoščiti bolniške, da bi ostali z otrokom doma, pa se potrudijo in vseeno najdejo in plačujejo dodatno varstvo za otroka, ker ne sme v vrtec. Po drugi strani, pa mnogi brezposelni starši vlačijo bolne otroke v vrtec in jih pred tem doma nafilajo z zdravili proti povišani temperaturi....Ali pa takrat, ko dobi tvoja mula obisk sosedove punčare, katere starši so nezaposleni in nonstop na karitasu in RK, pa stalno na tvojem pragu da jim posodiš denar, ter se norčuje iz novih superg tvoje mule, ker le ti niso Nike. Ali pa....eh brez veze...to neko karajoče spravljanje ljudi v bratske odnose se ne bo nikoli obneslo, ker preprosti ljudje preveč trpijo zaradi takšnih in drugačnih parazitov...Sama ne čutim nobene solidarnosti do zgoraj omenjenih primerkov, ker gre vsakomesečno del moje plače zanje, ker je moj otrok za marsikaj prikrajšan zaradi takih izkoriščevalcev, ki so našo državo pririnili tako daleč...in končno, ker so ravno oni najbolj privoščljivi in zavistni nam, ki svoje hladilnike polnimo s svojim prisluženim denarjem, ter lahko rečemo da svoje otroke spravljamo gor sami...njim pa vse to dela država in v vsakem njihovem grižljaju je del moje plače in del plače vseh poštenih garačev......
Da se ne spravimo skupaj je po moje kriva apatija, prizadetost in predvsem vdanost v usodo...V bistvu se že naprej ve, da stvar nikoli ne bo drugačna, dokler bo sistem dopuščal takšno izkoriščanje...Kaj mislite, da bodo šli na cesto tisti, ki jih živi država? Niti pod razno...Tisti kolnejo za zaprtimi vrati, drugače pa klečeplazijo po centrih za socialo in lezejo vrit vsakemu, ki jim da kaj zastonj...Takih, ki bi se imeli pravico kaj oglašat in povzdigovat glas nad trenutno situacijo, pa je vse manj...
Eh...kakor že solidarnost je umrla s Titom...kolikor ga je biksal...lenuharjenja in parazitiranja pa ni ravno podpiral, kakor ga sedanja vlada...


(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 21:56:01   
ronja
V bistvu so nam to v vrtcu omogočili pri starejših dveh, ki sta bili v času porodnišk vedno doma, tako da so bile začasno izpisane. Se nisem nikoli poglabljala, kaj in kako - vem samo to, da sem takrat ravnateljici verjela na besedo, da jih jeseni vzamejo naza

To bi bilo super, ampak meni je ravnateljica po pravici povedala, da če ju izpišem, nimam šans, da dobim spet mesto, ker če zavrneš vrtec, dobiš celo minus točke in potem sploh nimaš šans. Sploh pa ne za malega, ker on je prišel not zato, ker je dobil točke na sestrici... In potem januarja ne bi imela kam dat 3 otrok! Kar je pa malo huda tudi za babice;) Pol ure jih še kdaj lahko počuvajo, pa je že to kar mal problem... Ne moreš nekomu (babici, tete itak ne živijo tu) obesit treh malih, ker enostavno ne sfolgajo, nimajo več 30 let in tudi niso vse brezhibno zdrave, da bi to lahko delale. 3x privat varstvo pa bi bilo 6x večje od moje plačeuser posted image ... Zato sta not oz. plačujem, čeprav bi ju rajši izpisala za ta čas, če bi bila ta možnost.

In zato razumem tudi tiste brezposelne, ki si ne upajo otroka izpisat (malo manj razumem, da 1 letnika vpišeš, tu bi si jaz res malo podaljšala porodniško, pač neplačano in bi bila pač na istem kot starši, ki sredi leta ne morejo dat otroka v vrtec, ker so ti že polni).

Pa še en problem je tu: če pričakuješ, da boš hitro našel službo, potem se vprašaš, ali je pametno otroka dat iz vrtca za 2 meseca, pa potem v novo skupino,... ga matraš brezveze in verjamem, da se ne odločiš tako. Sploh zdaj, ko starši nimamo nobene garancije (oz. nam celo povejo, da ni šans, da potem spet dobimo mesto)... Vendar bi se to s tem začasnim izpisom dalo precej uredit, ker bi bilo otrok na listi čakajočih manj.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 22:12:31   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
Lulu...tako stanje na RR-ju ni nikoli bilo in nikoli ne bo....
Ok, po številu postov bi rekla, da nisi dolgo na RR. Ali pa si prej bila pod drugim nickom in kaj več veš o zgodovini.
Kakorkoli... Kak se vam da... Zeeellooo doooosaaadnooo. Vedno, ama vedno, se končajo teme pri očitkih, kako je nekdo boljši, slabši starš, partner, stranka,... sami eni in isti egoti na kupu, ki ne odnehajo.
Praktičnih nasvetov, dobrih idej... bore malo.
Škoda, in zelo dobro vem, da včasih ni bilo tako. Škoda mi je foruma, ker mi je to (bila) edina zabava, ki se rač. tiče. Včasih je prav pasalo iti skozi forum, nove teme, nove "obraze", zanimive komentarje... v zadnjem letu pa jih lahko na eno roko preštejem, koliko zanimivih avtorjev je na RR.
Ja, in to velja za "moje" teme, ki so od moje začetka na RR 2006 do danes skoraj iste. Ne pišem o vseh forumih na RR.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 22:45:31   
ronja
lulu, pa saj ves čas tupimo o začasnem izpisu, ki po moje res ni slaba ideja in bi se ga marsikdo poslužil, če bi imel možnost. Ni samo pljuvanje, mislim, da oboji oboje razumemo, samo nekaterih ekstremov mogoče ne, pa še tam se strinjamo, da tisti pa res rabijo vrtec in tam edino res otroci sami rabijo vrtec;).

Sicer pa si na istem kot ostali: se zgražaš nad tem, kako se zgražajouser posted image . pa daj konkreten predlog, bi ga bilo zanimivo slišat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 22:50:41   
buška2

In zato razumem tudi tiste brezposelne, ki si ne upajo otroka izpisat (malo manj razumem, da 1 letnika vpišeš, tu bi si jaz res malo podaljšala porodniško, pač neplačano in bi bila pač na istem kot starši, ki sredi leta ne morejo dat otroka v vrtec, ker so ti že polni).


Mali bo kmalu star dve leti, ena babica še dela, druga pa ima 76 let. Nismo iz Ljubljane, kjer so za varstvo na razpolago različne opcije, obstajajo privat varstva, a so tudi tista zasedena (svojega otroka zaupam le nekomu za katerega vem, da je zanesljiv, to je zelo občutljivo področje).

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
17.10.2012 22:55:27   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sicer pa si na istem kot ostali: se zgražaš nad tem, kako se zgražajouser posted image . pa daj konkreten predlog, bi ga bilo zanimivo slišat.

Sem odprla dve dobro sprejeti temi, na kateri sem ponosna in bodo še aktualne in tudi osebno sem nekatere spoznala preko njih in še nekaj RR-ovk bom. V to sem sigurna.
Žal pa bom morala še malo počakati, da bom spet kake bedarije pisala na Čvek... ker, kot sem napisala, ni veliko zabavnih RR-ovk in ne bo zanimivega pisanja. Upam, da bo s časom kaj več zahebavanja na Čveku..., ne pa reševanje problemov, kot so muhe, skladi, zavarovanja otrok in avtomobilov user posted image

Za nove člane foruma... en nasvet... uporabite iskalnik, ker je o vseh teh temah bilo toliko napisanega, da ziher kdo kaj za sebe najde.
In ja... a ne bi bilo že enkrat dobro izvedeti ali si RR sam odpira teme ali ne. Toliko dvomov o novih temah, malo je to čudno, a ne?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
18.10.2012 8:34:40   
Tutan
LULU, a tebi je pa OK, da ti ljudje samo ploskajo? Mene je ravno teh ljudi strah - ponavadi imajo zmeraj nekaj za hrbtom user posted image
Mi je ljubša konkretna debata s konkretnimi mnenji, pa čeprav liči na kreg. Meni se zdi normalno, da ima vsak svoje mnenje, nekdo podira to, spet drugi kaj drugega. Bi bilo dolgčas, da nam bi bilo vsem vse kristalno jasno, pa všeč enake stvari v življenju. HB, da ni tako.

Kakorkoli, razumem Pelin. Včasih se ti pač ta gnev prikrade, ker v bistvu res ni pošteno tudi do delavskega razreda (v bistvu trenutno najbolj realno gledano - nekega srednjega razreda, ki težko dela, zasluži pa ravno toliko, da je en malo čez vse cenzuse). V čem vidite vi pravičnost sistema, da 2 različna človeka za isto storitev plačujeta različno? Recimo šolska malica - moj otrok dobi kruh pa namaz, pa plačamo ceno 0,80centa. Sosedov tamali dobi kruh in namaz pa ne plača nič? V čem je manjša solidarnost, če bi vsi recimo plačevali 0,40centa?
V čem je manjša solidarnost ljudi, da bi v času brezposelnosti vzeli svojega otroka domov, zato da bo nekdo, ki dela (posledično plačuje za to, da ste lahko vi doma, da imate vi večje otroške itn) dobil prostor v vrtcu za svojega otroka? V čem je poanta, da je 11mesečnik v vrtcu, ko je pa starš doma? Če je v občini dovolj prostora za vse otroke iz občine - potem naj bodo takšni not, če pa ni, pa naj le ti pridejo zadnji na vrsto. In se pomikajo po lestvici navzgor, takoj ko starš dobi službo. Simple as that. Ali pa začasni izpis - roko na srce, dragi brezposelni starši, počivate lahko takrat, ko gre otrok spat.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: VRTEC, JASLI v razmislek
18.10.2012 9:32:17   
ronja
Ali pa začasni izpis

Problem je v tem, da ga ni. Če bi bil, bi se ga po moje ipak precej ljudi poslužilo, saj je vrtec vseeno treba plačat (poglej, da je zdaj manj drugih otrok v vrtcih, ko ga je treba plačat, vseeno to ljudem ni vseeno). Razumem pa, da če varstvo že imaš, veš, da ga boš kmalu rabil, potem nočeš otrok izpisat, ker se bojiš, da ga ne boš spet dobil...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?