|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2012
25.1.2013 15:17:55   
Špelička
Naša user posted image tudi ne zagrabi dude, smo probal in s silikonsko in s kavčukovo, pri 50 poskusih jo je cuclala ene 5 krat. Vsake toliko časa jo vseeno mal probam nahecat, ampak jo noče in pika. Tako da ko je nejevoljna pomaga guncanje in njena rokica v ustih, da se umiri. Flaška pa laufa brez problema.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Novembrčki 2012
28.1.2013 12:30:40   
tiši
Končno sem si vzela še jaz čas, da malo napišem. Sem že v nosečnosti spremljala forum.

Naš sonček je bil včeraj star 2 meseca. Žal nam dojenje ni steklo. To kar ene pišete, da se vam dogaja z dudo - je enostavno ne zagrabi, se je nama zgodilo z joško.user posted image
V porodnišnici je cele tri dni spal in ni skoraj nič jedel - samo ene trikrat sva dobila flaško. Na teži pa ni skoraj nič izgubil. Pri rojstvu je imel 4045g, ko smo šli domov pa 3700g. Potem smo se pa doma matrali in matrali pa ni šlo. Niti enkrat ni povlekel, kaj šele da bi do mleka prišel. Sedaj smo na flaški in je super. So sicer minusi pri flaški ampak so pa tudi plusi. Tako si lahko jaz kdaj oddahnem in grem sama v trgovino ali pa kam drugam in za malega lepo poskrbi mož.

Naš ponoči lepo spi. Zvečer imamo ritual: kopanje in nato hranjenje, ga odložim v pojsteljico in potem zaspi. Ne zmeraj takoj, ampak mi nikoli ni treba nazaj do njega. Kakor da bi se že navadil, da je v pojstelci enostavno treba spat. Spi pa ponoči okoli 4/5 ur. Se je zgodilo tudi že 6 ur. Podnevi spi pa bolj malo. Najraje v vozičku, nama pa žal ta sneg velikokrat prekriža načrte.

Drugače pa lepo rastemo. V ponedeljek imamo posvetovalnico in me prav zanima koliko je pridobil na teži sedaj. user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Novembrčki 2012
29.1.2013 9:07:28   
Špelička
Meni je tudi pri flaši najbolj všeč to, da lahko za en obrok poskrbi mož in vsaj takrat, ko grem na pilates, ne dirkam tja in nazaj, ampak grem lahko v miru in vednosti, da me pupika ne čaka lačna doma. Dojenje je nabolj naravno in pomirjajoče tako zame kot za našo malo, ampak je pa res vedno tempo, kamorkoli grem sama ali z malo, sploh ker nisem tip človeka, da bi v javnosti dojila. Ampak - vse je lepo, samo da je dete sito kajne user posted image .

Imam pa eno vprašanje, še katera čuti bolečino v prsih podobno špikanju po dojenju. Mene namreč dojenje še vedno boli, takrat ko mala potegne in prvih par požirkov. Kolegice so mi rekle, da je to samo na začetku, ampak mene po 10 tednih še vedno kar močno boli prvih par minut. Špikanje pa se nadaljuje še po dojenju. Dojka je sigurno izpraznjena, v to sem prepričana. Kakšen predlog?

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Novembrčki 2012
29.1.2013 9:59:26   
rakica82
kako so si različni naši sončki, eni ne dude, eni joške, pri nas ne flašeuser posted image . pa kaj češ, vse ima svoje prednosti in slabosti to je res.

jaz pri prvi nisem mogla nikamor za več kot tok časa ker pač je rabla mene vsake 3 ure, samo se navadiš. po drugi strani je pa takoj začela pit iz navadnega kozarca, ko smo jo odstavili od joške smo jo zvečer namesto h meni na kavč samo nesli v posteljo in to je blo to. ni rabila nobenega nadomestka pa flaše za zaspatuser posted image .

duda pa sej pravim, pri nas jo imamo in sem za, če jo sevda otrok sprejme.

drugače pa moja mala miška še vedno precej poliva, danes mi ju skoraj cel jutranji obrok pljunila nazaj venuser posted image , nekaj takoj ko sem jo dvignila stran z joške, ostalo kasneje. prav ne vem, če je to normalno. bom v četrtek na posvetovalnici pojamrala. ker mi res skoraj po vsakem obroku meče ven, še celo uro kasneje.



_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Novembrčki 2012
29.1.2013 10:28:59   
Jakisonček
Špelčika tudi mene je tako špikalo v prsih, pa ne vem, kaj bi to bilo. Po moje gre za nastajanje mleka. Da pa te prsi še vedno bolijo pri dojenju, to pomeni, da tvoja punčka nepravilno prime dojko. Mene dojenje že vsaj kak mesec ne boli, od začetka je bilo pa pestro.
Uspavanje - uh pri nas se pa kr namatramo. Ker je bila naša miška prvi mesec čist divja zvečer, smo jo seveda razvadili z nošenjem. Zdaj absolutno hoče zaspat na rokah, ali pa pri dojenju zaspi. Na splošno zvečer naša miška zelo težko zaspi. Čez dan pa najlažje v vozičku ali pa seveda spet na rokah. Zdaj jo dajem v postelco in ji prižgem vrtiljak. Čez en čas se utrudi, ko je čist zaspana, prime dudo in potem zaspi. Skratka cel cirkus s tem uspavanjem. user posted image

Rakica pri tvoji punčki gre pa po mojem mnenju za čist refluks. Podoji jo sede in še po dojenju jo imej en lep čas čisto pokonci. Nočem bit pametna, sej ti bo pediatrinja svetovala. Tudi moja miška še poliva, a zdaj, ko smo menjali adaptirano mleko je bistveno boljše.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Novembrčki 2012
29.1.2013 11:19:20   
rakica82
dojiva se vedno sede, nosim jo potem vsaj pol ure, ko jo dam dol pa tud čez eno ure pa polivauser posted image . se mi zdi daje nonstop v naročju. bomo vidli kaj bo rekla pediatrinja.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Novembrčki 2012
29.1.2013 17:57:25   
RozaRoza
Pozdravljeni!

Špelička, mene vedno ko dojim, na začetku, ko user posted image fajn zagrabi, ščemi v obeh dojkah... Ne bi rekla, da boli, vendar taki čudni filing... Samo to je normalno, sem nekje prebrala... Vendar to popusti po kakšni minuti, dveh...
Drugače pa sem tudi jaz vedno tempirana na "čas za dojenje". Gledaš na uro, kdaj je mali jedel, koliko časa še imaš, da postoriš to in ono... da skočiš v trgovino, pa to... Pa ko greš na sprehod, da ga prej nahraniš... Potem pa bi še včasih naš user posted image jedel na vsaki 2 uri ali pa še prej...
Edino 1x sem nekaj mogla v službo skočiti za dobre 3 ure... Pa sem si prejšnji dan mleko sčrpala in ga je medtem ati hranil po steklenički. Sploh ni bilo problema, mali je flaško lepo zagrabil in vse popil... Ker parkrat sem mu po flaški poskusila dati čaj, pa ni bil ravno navdušen... verjetno, ker je bil čaj grenek... user posted image
Samo mi je to črpanje mleka bilo kar naporno... Zato razmišljam, da bi kupila prilagojeno mleko za takšne "krizne primere"... pa se malo bojim, da bi ga zvijalo po tem mleku, ker ga ni navajen. Kaj menite? Imate izkušnje s tem? Pa še to, katero mleko izbrati, ko pa je tako velika ponudba na tržišču...
LP

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 8:38:41   
Špelička
RozaRoza mi uporabljamo Novalac 1 in smo zadovoljni. Dobiš ga v lekarni, cc 8 eur je 400g. Sicer nič drugega še nismo probali, če se mala ne pritožuje, ne bomo eksperimentirali z drugimi.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 11:25:32   
Jakisonček
Rozaroza tudi mi imamo Novolac za našo pupiko. Smo probal 3 mleke (od Hippa, Milupe, Sunval), na koncu je tega sprejela in ga lepo pije.
Sva bile pa danes na kontroli teže in ima končno čez 5 kg. Torej 5100 g in velika je 59 cm. Sva čist v povprečju in odslej se nič več ne sekiram, kolk pridobiva na teži.
Me pa zanima, če ste ve tudi skoz lačne po dojenju? Pa ne dojim na polno, pa sem non stop lačna. Prav na živce mi že gre. Kile mi na srečo stojijo.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 11:41:51   
Jakisonček
Rozaroza tudi mi imamo Novolac za našo pupiko. Smo probal 3 mleke (od Hippa, Milupe, Sunval), na koncu je tega sprejela in ga lepo pije.
Sva bile pa danes na kontroli teže in ima končno čez 5 kg. Torej 5100 g in velika je 59 cm. Sva čist v povprečju in odslej se nič več ne sekiram, kolk pridobiva na teži.
Me pa zanima, če ste ve tudi skoz lačne po dojenju? Pa ne dojim na polno, pa sem non stop lačna. Prav na živce mi že gre.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 12:50:23   
tiši
rakica82, je možno, da tvoja preveč poje? Naš je prvi mesec tudi precej polival, pa smo potem po pogovoru s pediatrinjo ugotovili, da smo ga preveč futrali (ker so napotki na škatli o tem koliko naj bi otrok pojedel čisto napačni) in njegov mali želodček ni zdržal tako veliko hrane. Sicer zdej še vedno včasih poliva, ni pa tako hudo kot je bilo pred mesecem.

Glede mleka pa mi uporabljamo Aptamil comfort. Po enki je imel kar hude krčke, tale nam pa kar ustreza. Je rekla pediatrinja, da ni dobro menjavati mleka.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 12:53:17   
rakica82
da bi preveč pojedla ne vem, sem jo prej vagala. porodno težo je imela 3700g, pri enem mesecu 4580g, danes pa mi je pokazalo 5120g, jurti bo stara 2 meseca in 1 teden. na teži torej ni priodobila veliko ,sploh če primerjam kolilo je moja prva pridobila v dveh mesecih.

bom vidla kaj bo jutri rekal pediatrinja.

mleka pa čme morem menajt ker smo izključno na joški user posted image

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 17:29:18   
RozaRoza
Pozdravljene...
Jakisonček, jaz sem tudi neprestano lačna... Z našim user posted image se polno dojiva. Jaz pa pojem ful več kot sem kdajkoli prej... V nosečnosti nisem imela povečanega apetita, sedaj pa bi samo nekaj mlela... Se pa zato na vsake 3 dni malo stehtam, ker imam filing, da sem se zredila... Vendar mi teža lepo stoji na 52 kg, to pomeni, da sem na + 1 do 2 kili od predporodne teže. Eni pravijo, da imajo doječe mamice povečano potrebo po hrani za približno 600 kalorij user posted image Upam samo, da se ne bo moj želodec navadil na takšno količino hrane in bo problem, ko bom prenehala dojiti user posted image
Pa še to, če je katera slučajno pozabila. Do 5.2. je potrebno na DURS posredovati podatke o vzdrževanih družinskih članih. Sedaj, ko imamo novega družinskega člana, lahko uveljvaljamo davčno olajšavo za mesec november in december.
LP

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 17:39:33   
Špelička
Jaz sem tud skoz lačna, ponoč se zbudim, ker mi kruli user posted image . Ampak se sploh ne spomnim kok sem jedla pred nosečnostjo, tako da dokler kile padajo, jem kar vse po vrsti, edino sladkarije omejujem, pa še to zaradi tega, da pupike ne bi zvijalo.

RozaRoza hvala za opombo za DURS, midva se tudi spomnla ne bi.

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Novembrčki 2012
30.1.2013 21:25:46   
tinka986
Tudi mene ščemi v dojki, ampak samo prvih nekaj potegov, pa še to samo na tisti strani, na kateri ne ziza. Je pa res, da imam že od začetka na levi strani precej več mleka pa tudi bolj občutvljivo bradavico, ker sem jo na levo več pristavljala, še posebej od začetka. Ampak ni hudega.

Nama se polivanje umirja. Poliva v manjših količinah in v manjšem obsegu, še vdno se pa včasih zgodi, da se polivanje vleče kako uro. Ali pa da zaspi, potem pa se zbudi in se ji mleko samo cedi iz ust.

Sva pa danes bili v laboratoriju. Že od začetka je dojenčica malo rumenkasta, ampak je bil bilirubin v mejah normale in se nisva zdravili za zlatenico. Sem pa malčico postavljala na sonce. In po več kot dveh mesecih še vedno ni izzvenel nekoliko rumenkast pigment. Najprej sva imeli zjutraj cel podvig z odvzemanjem urina (beri: lulanjem v vrečko, ki ji je šla tako na živce, da je brcala kot zmešana in se ni čisto nič več prilimala na kožo), potem pa v laboratpriju kalvarijo z nabiranjem kapljic krvi iz prsta v epruvetko. Se je tako zmatrala (jokala), da je danes skoraj cel dan prespala. Hvala bogu, ker jo dnevi pred in po polni luni čisto zmešajo in bolj malo spi. Izvide dobiva jutri in upava na najboljše user posted image .

Končno je prišel pravi sonček za sprehode. Juhu user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Novembrčki 2012
31.1.2013 14:33:20   
Jakisonček
O Tinka tole pa ni bilo čist nič prijetno za tvojo dojenčico. Boščika. Upam, da bosta imeli vredu izvide.

Ja tale sonček danes je prav super. Sva bile zunaj na dolgem sprehodu in še bova šle. Čez vikend spet napovedujejo slabše vreme in sneg. Bljah. Dost ga mam.

Moja miška me pa prav preseneča. Začela se je na glas smejat. Res je tako prisrčna, da se kar stopiš zraven. Moj sinko se je na glas smejal šele od 4. meseca dalje. Skratka vesela sem, da je taka dobrovoljka. Se pa že veselim dnevov, ko bo sama držala glavico in ko bo lahko sedela.

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Novembrčki 2012
1.2.2013 8:32:14   
rakica82
Evo mi smo imeli včeraj posvetovalnico in ima moja miška 5320g in 58 cm. Sem se pogovorila glede polivanja pravi pediatrinja da ima blagi refluks ampa kda ni panike, ker se ji vidi da lepo napreduje ,se redi...pač pravi naj jo imam pokonci po hranjenju, podiranje kupčka,,,skratka vse kar že delamo. je pa rekla da ko bomo začeli z gosto hrano bo bolje.

tinka držim oesti da bodo izvidi v redu. bošček mali kako so jo namatrali.

apetit pa joj jst pojem ful , nonstop imam kaj v ustih. na kilah se na srečo ne pozna. samo je problem, ker toliko jem že 2 leti pač dve nosečnosti zapored. tudi mene skrbi kaj bo potem po koncu dojenja, ko bom mogla preklopit na manj hrane.

_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Novembrčki 2012
1.2.2013 9:08:57   
tiši
Rakica, super, da ni nič hujšega.

Mi smo se pa danes ponoči borili s prepolnim noskom. :( Ima katera kakšen dober nasvet? Fiziološke smo že kar veliko porabili. Ko bi vsaj znal ven pihnit ali pa se odkašljat -bi bilo veliko bolj enostavno. Imam eno pumpico, s katero pa nič ven ne spravim :(

Pa še eno vprašanje. Kaj menite o D3 kapljicah? So zelo pomembne? Jaz kakšen dan kar pozabim. Priznam pa, da potem ko se popoldne ali pa zvečer spomnim, mu jih nočem dati. Se mi zdi, da ga krči malo bolj matrajo. Ker tisti dan ko ne dobi kapljic smo čisto v redu. Je lahko fejst narobe, če jih ne dobi vsak dan?

Hvala za nasvete :)

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Novembrčki 2012
1.2.2013 9:31:38   
Špelička
Jaz kapljice bolj ne dajem kot dajem, sploh sedaj ko je tak sonček, se mi ne kapljice ne zdijo potrebne. Večina znank, ki imajo otroke, so jih zelo hitro nehale dajat ravno zaradi krčev, pa je vse ok z otroci.

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Novembrčki 2012
1.2.2013 10:21:09   
Jakisonček
Tiši pojdi v baby center kupit nastavek za čiščenje noska, ki ga lahko priklopiš tudi na sesalec. Reče se mu baby vac, ali pa nasenpucer. Sesalec daš na minumu, gor nastavek in potem fiziološko v noska in ven potegneš vso sluz in nesnago. Moja pupika je prešnji mesec imela kar ornk zamašen nosek in smo s tem rešli velik prehlad.

Jaz pa d3 kapljice dajem kar redno. Kakšen dan seveda pozabim. Vse do pomladi bom striktna kar se tega tiče, potem bom počasi nehala. Sicer sem pri sinu hitro nehala s temi kapljicami, ampak sem zdaj bolj dosledna, ker nekako ni nekih hudih težav po njih.


(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Novembrčki 2012
1.2.2013 12:00:37   
tinka986
Jaz kapljice dajem skoraj vsaki dan. Kak dan se mi zgodi, da pozabim, kak dan jih pa namerno ne dam, ampak recimo da ji dvakrat na teden ne dan, drugače pa vedno. Se mi kar se tiče krčev ne zdi velika sprememba. Mogoče je blo od začetka, zdaj pa je ne mučijo več tak.

Dobili sva izvide iz laboratorija. Preiskave urina in krvi so pokazale, da je sicer vse ok, ampak zaradi hemolize (razkroja rdečih krvničk) nismo mogli narediti jetrnih testov in testa za bilirubin. Glih to, zaradi česar sva v prvi vrsti šli. In potem sem samo vprašala, če nama bo treba iti še 1x, ker me je že bilo strah, da bi miška mogla spet čez to. Ampak je rekla zdravnica da če na urinu ni nič pokazalo, da verjetno tudi na krvi ne bi. Če bi pa prišlo do kakšne spremembe - da bi dojenčica bila utrujena, zaspana, čemerna in brezvoljna, pa morava takoj nazaj. In da bodo potem kar iz petke vzeli kri. Vsaj to. Tako da zaenkrat smo ok.

Kar se pa apetita tiče - jaz ga mam skos isto. Itak že stalno veliko pojem, pa se nikjer ne pozna. Še dobro user posted image

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Novembrčki 2012
2.2.2013 8:51:29   
Špelička
Mene je 11 tednov po porodu že obiskala tetka s Krvavca user posted image . Vendar je krvavitev tako šibka, da niti nisem prepričana, če je to to user posted image . V trebuhu pa me zvija tako kot ponavadi, ko sem jo imela.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Novembrčki 2012
2.2.2013 10:20:50   
tinka986
bognedaj še tako hitro. sem se tako navadila brez in je prav fajn user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Novembrčki 2012
2.2.2013 11:28:22   
Jakisonček
Špelička, mene je obiskala 9. teden po porodu. Sem bila prav jezna. Po prvem porodu sem jo dobila šele po sedmih mesecih. A kaj čem. Za neko kontracepcijo se moram še odločit, pa mi ni ravno.
Moja miška se je pa začela noro slinit. Kar teče ji iz ust. Spodnji enkici se zgleda že pripravljata. Ima bele dlesni. Pa se mi zdi noro hitro. No bomo vidli, kaj bo iz tega. Se mi zdi malce sitkana naša pupa zadnje dva dni.

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Novembrčki 2012
4.2.2013 9:48:44   
Jakisonček
No zdaj pa poznamo razlog za sitnobo - norice/vodene koze, ki jih je "podedovala" od starejšega bratca. user posted image

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?