|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 18:06:41   
mala zirafa
Zdaj sem pa res v skrbeh.Ponovno , ko sem šla prej na vodo se mi je izločilo kup gmote krvavega izcedka.Prav panika me je zagrabla. Nekje sem brala, da če je krvav, da je porod zelo blizu, če pa ni krvav, je pa lahko nekaj dni do njega. Ne vem če to čist drži.
Malo me je strah da ne bi šlo za kako drugo krvavitev ali odstopanja posteljice.Ponekod piše da je to normalno ker je vrat zelo prekrvavljen in je izcedek lahko krvav.In da ga je lahko za žogico golfa.Pokaže se mi smo mko grem na wc, da bi samo od sebe teklo ne.
Resnično ne vem kaj storit, naj še počakam, če ga bo še kaj?Ne bi rada zaman v P hodila.
Hvala.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 951
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 18:16:03   
marelcaspelca
mala zirafa

Kje boš pa rodila?

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 952
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 18:28:13   
Anonimen
Drage babuške,

Samo, da vam javim, da sem v petek na 1. november rodila zdravo Lili Hano user posted image user posted image user posted image , težko 3.260 in dolgo 50 cm. Uspel mi je vaginalni naravni porod, na koncu je bil potreben samo en poteg z vakumom, ker je imela Lili rokico ob glavi in smo rabili malo pomoči. Ne bom lagala, toda bolelo je kot hudič, toda mislim, da predvsem zaradi hemoroidov, saj so mi ravno večer prej izstopili in sem bila zato ves čas v krču in nesproščena, niti shiatsu masaže nisem prenesla. Bila sem orng prestrašena in sem na koncu ves čas spraševala, ali mi bo uspelo, ali je še dolgo, pa baje sem ob popadkih tako rjovela, seveda z nizkimi glasovi, da je mož rekel, da me bo odslej klical levinja user posted image . To je kar nekako prišlo iz mene, čeprav sem bila prej prepričana, da bom tiha kot miška user posted image . Ko so mi Lili položili na prsi, kar nisem mogla verjeti, da sem jo res rodila, da mi je uspelo. V glavnem Lili je super, mene je malo raztrgalo in par dni sem imela otečeno eno ustnico, najhuje pa je, da sem dobila takšne hemoroide, da sedaj ne morem sedeti niti na obroču, hodim težko in ne smem biti predolgo pokonci, ležim pa tudi na lahko samo na boku. Pa bolijo me tako, da brez protibolečinskih tablet sploh ne gre. Ko smo v ponedeljek prišli domov in sem morala 1 uro sedeti v avtu (seveda na obroču) in mi je doma spustila tableta, jaz pa nisem vedela, da me bo brez tako bolelo in sem morala prvo noč preživeti brez ... jokala sem kot dež in štela minute do jutra, da je mož šel k moji zdravnici po Brufen, ki je sedaj moj najboljši prijatelj user posted image . Brez hemoroidov bi bilo zares super, se mi zdi, da ti šivi niso velika ovira, čeprav upam, da bom kmalu lahko sproščeno hodila lulat in kakat in bo vse to hitro za mano, saj je zares zelo neprijetno in nepraktično user posted image . Sicer se pa počutim super, malo mi je še vse čudno, ko smo nenadoma 4, tudi starejša hčerka je še vedno v šoku, kar se kaže kot nemirnost, se še vsi navajamo na to, da je med nami dojenčica in da bo sedaj vse drugače. Ko sem prišla domov, me je pred hišo čakal napis Dobrodošli doma mami in Lili Hana z baloni ... moj mož je res zlat, se zelo trudi in spet je on tisti, ki hrani Lili kot je tudi starejšo hčerko, saj še nisem dobila mleka user posted image , le nekaj kapljic ravno danes, tako da je trenutno na adaptiranem mleku. Lili sesa, čeprav nič ne priteče, toda premalo, zato si pomagam s črpanjem in držim pesti, da nam tokrat uspe. Če ne, pa mi je že mož rekel, naj se ne sekiram, da sva že eno spravila pokonci brez dojenja, bova pa še tole. Toliko zaenkrat od mene, izkoriščam čas, ko Lili spi, mož je pa s starejšo v trgovini user posted image . Vas kaj preberem tekom tega tedna, da vidim, kaj se je vmes dogajalo user posted image .

Čao čao,
NenaLena

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 953
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 19:49:36   
samsara04
NenaLena ČESTITKE user posted image

Upam, da te hemoroidi čimprej nehajo boleti in da izginejo tako hitro kot so prišli.

Lepo se cartajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 954
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 19:51:01   
Danijeladejan
Oooooo user posted image obema!!!! Mi še tudi kar čakamo, tud jaz imam občutek, kot da bom vedno imela ta trebuhuser posted image Danes smo že tretji dan čez rok, še vedno nič kaj posebnega, sicer mi trebuh otrdeva pa občasno me zvije kot pred M, to pa je tudi vse.V ponedeljek mi je moja ginekologinja rekla da sem še vedno zaprta, mala je ok, namerla je 3300g, plodovnice dovolj, posteljica pa zrela. Jutri imam pregled v porodnišnici pa bom vidla če bo kaj novega. Sem pa to kar tak vzela, čimmanj razmišljam če bo zdaj počasi končno enkrat, ker sem pol samo še bolj tečnauser posted image Kaj naj, nič nemorem, mali je očitno lepo notri in se ji ne mudi ven.Upam da se bo sama odločla prit ven, preden se bodo zdravniki namesto njeuser posted image Mislim da je vseeno boljše da se samo zgodi, kot pa sprožitev. No saj bo...
Uuuuuu mala zirafa tebi pa se že res dogaja, nimam pa ti kaj svetovat, ker se sama bojim podobne situacije, da nebom vedla al je to to al še ne itd. Upam da se čimprej rešiš teh dvomov in dobiš v roke svojega user posted image . Vsem ki še čakate, naj vam bo čim lažje pa javite kako in kajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 955
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 20:06:07   
*zvezdica zaspanka*
nenalena, super novica, cestitke! ;) user posted image cestitke tudi ostalim, ki se ze pridno cartate s svojimi strucami ;)
no, pocasi se nabiramo ... nic skrbeti tiste, ki ste ze cez rok, se noben ni notri ostal user posted image

malazirafa, ko se je meni odluscil cep, sem poklicala v P, pa so se potem oni odlocili, da se pridem pokazat, je pa bilo kar nekaj tega cepa, kri se mi je pa ulivala se 12 ur potem ...

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 956
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 20:33:20   
tintin
pri mojih obeh je bil čep krvav...pa sem rodila šele čez dober teden...:S če ti ne teče kri (kot pri M) ni panike. Jaz sem imela včeraj vaginalni pregled...in mi še danes malo rjave sluzi izteka...ta boleči popadki so se kar mal nehali, mi pa trebuh otrdi vsake toliko na boleče...upam da se spodaj širi in "medi". NenaLena - iskrene čestitke ob rojstvu! In ŠCCC hemeroidi...

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 957
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 21:09:21   
november2010
zdravopunce!

vidim da se dogaja :)
Malažirafa - vsaj pokliči v P, pa opiši situacijo in ti bodo povedali kako in kaj.... pa lej, raj enkrat preveč prideš kot premalo... saj zato so pa tam.

Glede popadkov - tudi pravi popadki niso nujno redni po minutaži - razlika med pravimi in lažnimi je, da se lažni končajo :)) jaz sem pri ta drugem mislila, da so "lažni", ker si niso sledili v enakomernih intrevalih, pa niso bili, je šlo kar do konca :))) Me je pa zraven zlo navijalo na wc in sem na wc ju slućčajno v eni reviji Mama naletela na članek, o razliki med lažnimi in pravimi in informacijo da ni nujno da so pravi enakomerno, da prave pa tudi spremljajo obiski wc-ja :) No pol sem jih pa mal bl zares vzela in zvečer že imela malo štručko.

Drugače pa priznam, da me tole čakanje čez rok že tud psihično malo utruja.... zdaj vidim kako srečo sem imela prvič in drugič, ko sem rodila na oziroma pred rokom... je res lažje, ko nekako ne pričakuješ in se kar začne in je akcija :)

Rjav izcedek - jaz ga imam že od včeraj od amnio - najprej sem krvavela, potem popoldan nehala, zvečr se je ulila ena krava sluz (sem pomislila če je morda čep) , zdaj pa skoz rjav izcedek.... sem klicala v porodnišnico, pa so rekli, da ni panike, da je to lahko še od amnio in da lahko še traja in da če ni sveže krvi in otročka čutim potem je ok.... tako da čakamo dalje :)

NenaLena in Slavica86 - čestitke!!user posted image user posted image

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 958
   RE: Novembrke 2013
6.11.2013 21:14:39   
november2010
Aja, glede zunanjega obrata - jaz bi se tudi odločila za to, vsaj poskusiš... mene so tudi ene ženske strašile kolk je amnio grozna in boleča, lahko da za njih je bila, ampak mene ni bolelo nič.... tako da te nasvete poslušat nima smisla... bi se pa tui jaz raje izognila CR..

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 959
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 7:51:57   
marelcaspelca
hm.... mala žirafa je šla pomoje kr rodit, glede na to, da se ni več oglasila :)
Js za Kranj vem, da bi se šla pokazat, v Ljubljano pa ne bi šla... te sam v slabo voljo tm spravjo, js sm pa full občutliva...

js sm se zbujala ponoči pomojem za vsak popadek.... so sicer močnejši, ampak nič bolj pogosti user posted image

Tako da sem totalno nenaspana in se mi zdi, da če ležim da jih še bolj čutim, da bolj bolijo, tako da sem kar vstala in sedaj prodajam svojo tečnobo po hiš :/

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 960
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 9:16:51   
tintin
takšna sem bila jaz 2 dni nazaj, zdaj je pa že dva dni vse mirno kot jezero:) vloga nerednih popadkov je, da te počasi odpirajo...tako da pridno predihavaj in upaj, da se okrepijo! :) jaz danes pečem torto za najstarejšega sina, ima jutri 6. rojstni dan:)

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 961
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 9:18:32   
tintin
je pa res ja, glede KR. Nikol nisem imela slabe izkušnje v porodnišnici, pa sem bila kar nekajkrat tam (2 poroda, 1 imn, 1ss, 1 grozeči splav...torej sem tam ležala 5x)...vedno je bilo vse fajn, nobene slabe volje. Upam, da bo tudi tokrat tako.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 962
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 9:45:34   
reza1
user posted image vsem, ki se že cartate z user posted image

Jaz sem že tako neučakana da ne znam povedat user posted image Pa mi drugače čisto nič ne fali, se uredu počutim, o (lažnih) popadkih oz kakršnihkoli znakih za bližajoči porod pa ne duha ne sluha. Tako da je pred mano še ziher par tednov nosečnosti.

Zdaj grem pa stanovanje glancat, ker sem totalno zabušavala zadnje tedne in preskočila sindrom gnezdenja user posted image

Srečno in lepe porodne zgodbe vsem user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 963
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 11:43:51   
marves
user posted image še z moje strani vsem novopečenim mamicam in user posted image
joj js sm tut že tok neučakana in razmišlam da se morm z nečem zamotit ker mi grejo po glavi skoz ene in iste misli... popadki, dojenčki, kako bo šlo, bla bla bla... pri meni nič novega včasih me malo boli trebuh kot da bom menstruacijo dobila pa trebuh se mi je spustil, čutim user posted image kako mi skoz v medenico pritiska...
mam pa tudi jaz problem s hemeroidi in se mi zdi da so skoz večji in bolijooo... s čem si vi lajšate bolečine pri hemeroidih?



(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 964
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 17:18:40   
the seven
... tudi z moje strani čestitke vsem, ki se že veselo cartate svoje sončke ... kmalu bomo na vrsti tudi me, ki smo že neučakane ...

... mi imamo do roka še 9 dni, dogaja pa se bolj malo, v ponedeljek na pregldu vse ok ctg uredu, še vedno sem zaprta, kljub temu, da me vsak dan spremljajo krči in bolečine v križ občasno pa se vsemu pridruži še driska .... G pravi, da bo treba še malo potrepeti ... drugače pa našuser posted image pridno raste in se redi, ima že 3500g tako, da vrjetno bo mali bajsek in komaj že čakamo da ga spoznamo ... v torek naslednji ctg in pregled pa bomo videli kako se user posted image kaj mudi na svet ... vrjamm, da mu je v trebuščku prav lepo ampak mi ga že nestrpno pričakujemo ...

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 965
   RE: Novembrke 2013
7.11.2013 19:27:02   
spela10
Cestitke tudi tebi NenaLena, lepose cartajta!user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 966
   RE: Novembrke 2013
8.11.2013 13:15:58   
reza1
Evo me s pregleda - če bo šlo tko naprej, bom rodila šele decembra user posted image Spodaj še vse "zacementirano", malčku se nič ne mudi na svet očitno, je pa krepko pridobil na teži. Še 2 tedna nazaj je bila 2400g, danes pa kar 3250g. Upam da se je gin. kaj zmotu user posted image Ker me bo v nasprotnem primeru ratalo strah it rodit user posted image

Kako pa ste ostale kaj? Kako si krajšate dneve? Jst mam očitno navale energije ker drgnem stanovanje k zmešana user posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 967
   RE: Novembrke 2013
8.11.2013 15:48:16   
spela10
reza pri meni je bilo tako, da ko sem stanovanje scistila v celoti (kar je trajalo 4 dni), se je mala buča odločila da se nam pridruži user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 968
   RE: Novembrke 2013
8.11.2013 19:58:51   
reza1
user posted image ne verjamem da bo kaj prej, bi pa bla vesela če bi se tvoje besede uresničile user posted image Ker glede na to, kako na teži pridobiva me je kr mal groza teh 2 tednov user posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 969
   RE: Novembrke 2013
10.11.2013 16:13:44   
*zvezdica zaspanka*
ohoo, nekam tiho je na tem forumu ... a ste sle vse v porodnisnico? user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 970
   RE: Novembrke 2013
10.11.2013 16:27:29   
tintin
mi še čakamo:) neredni popadki so se umirili...mal dol potišči vsake toliko, to je pa vse :S

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 971
   RE: Novembrke 2013
11.11.2013 7:38:43   
Danijeladejan
Pozdravljene!Naša še vedno vztraja v maminem trebuhu,že en teden preko roka pa še ničuser posted image Bla sem spet v porodnišnici tri dni,ker je na pregledu bil divji ctg in so me zadržali.Zdaj pa ponovno v sre pregled,če še nebo nič pa najkasneje v pon sprožitev poroda.Malo me je strah.Tiste ki ste že dale to skozi,lahko kake vzpodbudne besede prosimuser posted image Je pa res mirno tu na forumu,bog ve koliko novih vas že cartauser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 972
   RE: Novembrke 2013
11.11.2013 8:17:45   
tintin
nič bat danijeladejan, moj prvi porod je bil sprožen in se je hitro in enostavno odvijal...1,5 ure v porodni. Dejansko je manj bolelo kot drugič (svoji popadki), vse je bilo ok. Bolje da sprožijo kot da je kaj narobe!

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 973
   RE: Novembrke 2013
11.11.2013 9:48:10   
marves
ja je res tiho, js sm mislila da ste že vse v porodnišnici in ste zapustile ta forum user posted image pri nas se tut še nič ne dogaja čakamo na kakšne znake pa nič user posted image ampak dobro dokler nebom po roku se ne smem pritoževat user posted image tudi mene use dol tišči, zdej ga prov ornk čutim v medenici... še malo punce pa se bomo vse cartale s svojimi user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 974
   RE: Novembrke 2013
11.11.2013 13:16:56   
Danijeladejan
tintin hvala za odgovor,res si me pomirlauser posted image Je pa res da ko mala miga in buta z glavo dol nemorem niti sedet ker me tak boli in pika dol.Zgleda da tišči točno na živec.Zdaj pridno pijem malinov čajuser posted image

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?