|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
19.2.2014 17:29:39   
Senait
Ojla!

Hvala za lepe želje! Končno bomo lahko počasi zaključili z obiski za rojstni dan..stanovanje polno igrač, tako da se moram spravit zraven in ta stare ki ga ne interesirajo več pospraviti.

Hrana-pasiram mu ne že kar lep čas. Narežem mu na manjše koščke, še najbolj pa je zadovljen če mu dam kak večji kos kar v roko in potem sam grizlja. En čas ni maral jabolka in ko sem mu ga nazadnje ponudila si je očitoi premislil in pojedel vse kar sem mu naredila in hotel še več.. kdo bi ga razumeluser posted image

Tudi urban gre z marcem v vrtec..me kar stiska. Kot kaže bo meni huje kot njemu. Službe sicer še nimam, ampak ker sem jo začela iskati, in ker so najbližji sorodniki uro vožnje stran in tudi zasebnega varstva tod okrog ni moč dobiti, sva ga morala vpisati, saj moram imeti zagarantirano varstvo v primeru da dobim službo. Če mi ne bi bilo treba v službo pa bi vsekakor bila raje da je doma..

Avtosedež-imamo maxi-cosija in cybex-a. Urbana mizica ne moti, ponavadi mu dam kako igračko in se igra, ko pa je zaspan pa se naslon na stran ali na mizico in zaspi. Na prvi pogled so videti ti sedeži strašno neudobni, ampak očitno niso, urban namreč niti enkrat ni zastokal ali zajokal ko sem ga dala noter. Se mi zdi da je odlična izbira med ocenami na testih in ceno. Je pa res da eni otroci te mizice ne marajo..



(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 701
   RE: Marčevke 2013
19.2.2014 21:28:43   
leilla
punce kako ste pa vaše malčke navadile, da npr. kos zelenjave, sadja oz. karkoli za jest, če držijo sami, da ne dajo
celega kosa v usta? Naši dve ko jima daš v roke npr. kos kruha, bi si v usta dala kolikor gre in potem odgrizne za njo
prevelik kos. Tako da jaz jima še npr. kruh držim v roki oz. ji ko si sama drži pomagam, da vgrizne manjše kose.
No saj ne da bi se nam kam mudilo, se bosta že navadili, ampak me zanima kako ste vi začeli oz. ali pride to samo od sebe,
da ve kdaj koliko.

LP

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 702
   RE: Marčevke 2013
21.2.2014 11:51:38   
Mamaja
Hello!

Ana hvala za odgovore glede fotografiranja& ostalega. Fotografinja s Koroške je malo daleč za nas, tako da ne rabim dodatnih informacij.

Kar se tiče hranjenja, je naša miš sama prešla od basanja vsega v usta do tega, da odgrizne košček in poje postopoma. Je nič nisem posebej navajala na to. Ji pa ne dam v roke celega kosa kruha, ker bi ga verjetno samo razcufala, ampak ji dajem narezanega na toliko velike koščke, da jih lahko lepo drži in tudi odgrizne. Aja, pa pri nas pomaga, da ji, če hoče v polna usta še kaj nabasat, rečem, da naj najprej poje tisto, kar ima v ustih. In potem uboga in ne nabaše dodatne hrane v usta.

Zdaj smo kaka dva tedna v fazi, ko želi vse jest sama z žlico. Kakšna packarija! user posted image . Po obroku je vse umazano, od otroka do kuhinje... A ima katera kako finto, kako zaščitiš območje okoli stolčka za hranjenje, da ni treba pomivat tal po kosilu? Sicer bo pa tudi to minilo, že zdaj ji gre veliko bolje kot na začetku.

Tiste, ki ste malčkom že ponudile čaj, kakšen čaj jim dajete? Naša pupa je doslej dobila le vodo in enkrat jabolčni kompot (=vodo, v kateri so se kuhala jabolka), čaja ji pa še nisem dala. Kateri so primerni in kakšne imajo vaši malčki najraje?

Avtosedež: smo podedovali od nečakov Romer King. Ga še ne uporabljamo, bomo pa morali kmalu zamenjat lupinico za sedež. Leilla kako ste vi rešili težave z vožnjo v sedežu? Gre malima kaj bolje?

Še nekaj me zanima: kako se pogovarjate s svojimi otroki? Uporabljate t.i. otroški govor ali se pogovarjate z njimi normalno? Jaz sem alergična na otroški govor in vztrajam pri normalnem govoru tudi pri babicah. Moja mama tega dolgo ni upoštevala, ko pa je ugotovila, da je mala ne razume, če ji reče, naj "čiča", da se pa nasprotno takoj usede, ko ji reče "usedi se", je začela tudi ona z njo govorit normalno. Je pa ugotovila, da kakšne stvari otroku sploh ne zna več povedat normalno, ker je pri nečakih tako padla noter v otroški govor.

Lepo se imejte!


(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 703
   RE: Marčevke 2013
21.2.2014 22:37:02   
leilla
Mamaja moram potrkati in povedati, da je zadnje čase med vožnjo boljše. Ne bruhata. Smo malce vožnjo prilagodili njima, saj ne da bi divjali z avtom, ampak ne vozimo zaenkrat po nekih ovinkih, zavirati začnemo malce prej...vglavnem poskušamo jih nekako navaditi, da to ni več jajčka in zaenkrat sta zadovoljni. Veselo gledata skozi okno. Na neko daljšo vožnjo od pol ure še nismo šli - bomo poskusili marca ko gremo na smučanje in bomo takrat videli, kako se bo obnesla daljša vožnja. Za začetek pa opravljamo manjše razdalje, da se navadita.

Uh pogovarjanje o otroci po "otročje" pa meni dvigne pritistk :) Nimam tega rada. z otroci se pogovarjamo enako kot z odraslimi in tako zahtevam tudi od ostalih. tako da na začetku smo jim povedali, da nekih kjuhekov, cajckov in mekecov ne bomo uporabljali in se tako vsi pogovarjajo z njima normalno.

LP

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 704
   RE: Marčevke 2013
22.2.2014 14:05:14   
katniss
Pozdravljene

nas se je danes suvereno postavil na noge za vozickom, ki se ga mora potiskati in zacel delat korake. Ze lep cas se je sicer zelo previdno sprehajal ob pohistvu ampak tega se nisem pricakovala. user posted image

Hrana: pri nas je vse v kosckih. Si se tlaci v usta velike kose ampak potem pac melje in melje. Se se ni zgodilo, da bi se mu kaj zataknilo. Kruh mu tudi jaz na kose narezem, ker drugace je to hitro vse pomeckano in na tleh. Zelo rad si natlaci tri ali vec kosov mandarine v usta zato mu pac ponujam enega za drugim, ko vidim, da je prvega ze pojedel. Edino meso mu res nasekljam, imamo komaj prva dva zobka cisto malo zunaj tako da mu meso ravno ni slo najboljse.
Jaz ponujam vodo pa vodo od kompota. Vcasih, ko jaz pijem kaksno skodelico caja, dobi kak pozirek od mene. Cisto odkrito povedano ga tekocina ne zanima ravno najbolj. Naredi vedno kak pozirek potem bi pa on mleko pil. Se se vedno precej doji, plenicke so dovolj polulane, tako da ni problema.

Rojstni dan: Tudi jaz sem imela namen torto spect pa se je oma tukaj javila, da bo ona kupila. Babica v Sloveniji pa je tudi izrazila to zeljo. No, bomo pa za prijatelje pekli.user posted image
Za rojstni dan bo verjetno dobli kaksen ksilofon ali kaj podobnega, razmisljava tudi o letnih kartah za zivalski vrt. Obozuje zivali. Pri bratrancku doma imajo psicko in ne vem kdo je bolj navdusen, ko gremo na obisk, Aleksej ali psickauser posted image . No, nasa macka mu je tudi vsec, le da je prehitra za njega in cisto nenavdusena nad cartanjem.
Tale ideja z videoprojekcijo je superfina! Tudi jaz si bom tole idejo sposodila user posted image

Razvojni poskoki: A so tudi vasi otrocki nemirni preden obvladajo kaj novega? Nas je bil ta teden cisto 'razstelan'. Sva predvidevala, da je nekaj novega na obzorju... no in danes se je pac zakorakal ob pomoci in tak ene desetkrat prehodil dnevno sobo ob vozicku.

Avtosedez: Mi smo izbirali med Cybex Juno, Romer King in Maxi Cosi Tobi in se odlocli za slednjega. V Cybexu je bil ves nekam stlacen not, rokic ni vedel kam sploh dat in jih je kr v zrak tiscal boscek in glede na to, da vedno protestira, ko ga privezujem v vozicek ali v avtosedez, se mi je tista mizica zdela zelo neprakticna. Mi je bilo sicer malo zal, ker ima res dobre ocene.
V Romer Kingu je hecno sedel, se je kr nekako povesil. Ne vem kako naj to sploh razlozim ampak ni mi bilo vsec. Tobi je bil pa res ko ulit za njega. Smo dobili enega na razprodaji tukaj, lanski model prevleke, razlika v ceni 80€! Me je skorajda kap, da so take razlike samo zato, ker je pac prevleka starejsega modela... user posted image Pa fajn je, ker se poleze in je zdaj ze parkrat lepo zadremal.
Idealno bi imela sedez, ki je obrnjen proti smeri voznje ampak zal financno ne znese, avto je pa tudi premali.

Tiste, ki se studirate: Kako vam rata to zraven teh malih iskric? Jaz imam izpit v sredo in se trudim ob vecerih ampak se sploh ne morem skoncetrirat. user posted image

Takole, moja dva pocivata, jaz sem imela namen sicer se zgornje nadstropje pospravit ampak bo treba pocakat. Grem tudi jaz malo v horizontalo!user posted image

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 705
   RE: Marčevke 2013
23.2.2014 21:08:08   
ana88
Hojla!

Jaz imam še eno vprašanje glede čevljev. In sicer, kakšne boste izbrale? Trde, mehke? Z opetnikom, brez? Predvsem me zanima kakšne nasvete ste dobile tiste, ki ste hodile na fizioterapijo. Nam so svetovali Cicibanke - z opetnikom, ampak da naj se v prstih lepo upogiba. Ne vem sicer kako to zgleda, ker koliko vem, so Cicibanovi čevlji na splošno trdi. Sem pa po forumih zasledila da so nekaterim vseeno svetovali mehke čevlje (čeprav so hodili na fizioterapijo). In na sploh naj bi bili mehkejši primernejši za otroško stopalo. No, če naša punči ne bi hodila na fizioterapijo, ne bi dvakrat pomislila in bi kupila mehke. Tako pa sem zdaj malo v dvomih. Njihov argument je, da je v stopalih še mehka (prej je bila cela bolj mehka) in da rabi oporo. Ampak kaj pa ko je bila mehka v trebuhu in stegnih? Saj je nisem takrat povijala in tiščala v kak oklep da bi bila bolj trdna. Z vajo si je okrepila mišice. In zdaj ko bo končno imela priložnost trenirat tudi mišice stopal, jo naj dam v trde Cicibanke? user posted image
Nisem hotela zatežit...samo malo izrazit mnenje, da boste vedele zakaj sem v dilemi. user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 706
   RE: Marčevke 2013
23.2.2014 22:41:35   
leilla
nam so na fizioterapiji svetovali kot si napisala - z opetnikom obvezno in da se da malce vpognit.
tako smo kupili cicibanke. Aha, pa da ima lok stopala, ker naši dve vpogibata stopalo notri (ne da bi hotile
notri, kot vidiš včasiih koga in rečejo da hodi notri) ampak ne stopi na stopalo ampak še malce notri proti
gležnju. ne vem kako naj napišem. tako nimata tistega loka - če narediš odtis ni videti loka ampak celotna
površina se pobarva.
sicer se ta lok oblikuje tam do 3 leta, ampak je rekla, da sedaj lahko pomagamo, v primeru, da se jima do 3 leta
to ne bi samo od sebe oblikovalo.

sta se pa zelo težko navadili na copatke - sta še vedno "štorasti" - jima je bolj všeč če sta bosi.

lp

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 707
   RE: Marčevke 2013
24.2.2014 12:03:16   
katniss
Mi se nimamo ceveljckov, bom pocakala, da res shodi. Prav tako nimamo niti copatk, je kr v nedrsecih nogavickah. Mislim, da mu zaenkrat kar ustreza, bomo pa verjetno v Sloveniji za cicibankami pogledali. Tu se nisem niti gledala, kje bi clovek nasel ustrezne ceveljcke.
Fino je prebrate te nasvete, ki ste jih dobile. Tukaj nam nic ne svetujejo glede tega. :/

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 708
   RE: Marčevke 2013
25.2.2014 12:49:25   
Ateya
Živjo, najprej čestitke vsem, ki so že pihnili 1. svečko :) med njimi smo tudi mi user posted image . Tortico sem naredila sama, bom nalepila slikico če mi uspe user posted image .
https://drive.google.com/file/d/0BzJrnYGbdi4LRFJKa09jTG9haEE/edit?usp=sharing
Hana pridno raste, hodi še ne, se pa intenzivno postavlja na nogice in sem pa tja ji uspe ob upori narediti kakšen korak. Pravih čeveljčkov še nimamo, imamo samo ene supergice in škorenjčke od Little blue Lamb, so v celoti usnjeni in imajo usnjen podplat, pa dva taka mala krogca sta na prstih in peti iz gume. Zanimivo pa je, kako nam različno na fizioterapiji govorijo kaj je glede čeveljčkov. Nama je rekla, naj bo čimdlje brez kokr je le možno. Za prve čeveljčke pa je rekla da je pomembno da so mehki, da jih komot upognjem v predelu prstkov, naj bodo ravni, nič anatomski ali ortopedski. Glede višine opetnika, pa je rekla da je odvisno kdaj bomo kupovali, če bo pač zima bojo višji, drugače pa ni potrebe da bi bil opetnik trd in visok. Tako da Hana bo sigurno dobila ene zelo mehke, saj tudi meni ko že znam hodit ni prijetno hodit v trdih čevljih, kaj šele našim malim ki so komaj učijo hoditi.
Avtosedež imamo mi od Romerja in sicer Tri-fixa, meni se do zdaj zdi super, tako da smo z njim zadovoljni.
Kar se pa hrane tiče, pa ji sem pa tja kakšno stvar malo potlačim, čeprav res malo, samo na majhne košče ji narežem pa večino lepo poje, sicer pa je zadnje čase zelo zbirčna in kakšno stvar sploh noče probat in kar odkimava z glavico da ji niti v usta ne morem dat :) tko da že ve kaj je dobro in kaj ne :)
Hana ima spodaj že 3 zobke, na sumu pa imam da ji spodaj raste že 4 in zgoraj se nekako prebija 1 :)

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 709
   RE: Marčevke 2013
25.2.2014 16:14:01   
Ateya
Evo, slikica
user posted image

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 710
   RE: Marčevke 2013
26.2.2014 18:53:58   
Mamaja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ateya čudovito torto si naredila! Si lahko prav ponosna nanjo.

Kar zadeva čeveljčke, jih še nisem kupovala, ker mala za zdaj hodi po stanovanju. Ima pa usnjene copatke, da ji ne drsi. Ji še nisem povedala, da bi zunaj tudi lahko hodila, ker se bojim, da ne bo hotela več v voziček user posted image .
Sicer je pa meni patronažna ob obisku glede prehrane že pred meseci dala list s priporočili specialista ortopeda Janeza Breclja z ljubljanske ortopedske klinike, v katerih piše, da je za prve korake najprimernejša bosa noga na mehki podlagi, če se že odločimo za copate pa naj bojo mehki s podplatom iz enoplastnega mehkega usnja, lahko pa so izjemoma višji, da se težje snamejo.
Ko otrok hodi tudi zunaj, po navedbah Breclja potrebuje nekoliko bolj okorne čevlje s tršim podplatom, pri tem pa je treba biti ves čas otrokovega odraščanja pozoren na to, da je obutev dovolj velika in ne utesnjuje sprednjega dela stopala po širini. Poleg tega je treba paziti tudi, da je podplat prožen, upogljiv preko osnovnih členkov prstov, zgornji del pa mehak. Čevelj naj ne sega preko gležnjev, razen če to narekujejo vremenske razmere, za vse letne čase pa velja, da mora biti obutev iz zračnega materiala, tudi zimska. Ortoped za otroke tudi odsvetuje cokle in t.i. ortopedsko obutev s trdimi opetniki ter oporami za stopalne loke in/ali gležnje. Prvi so nevarni, drugi škodljivo vplivajo na razvoj stopala.
To je povzetek, upam, da kateri pride prav.

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 711
   RE: Marčevke 2013
26.2.2014 20:37:29   
me83
sicer nisem marcevka, sem kak mesec prej rodila, ampak ker se ravno pogovarjate o ceveljckih,... tudi midva hodiva na fizio in je rekla, da ce otrok nima "tezav", morajo biti cevlji absolutno mehki, cim bolj prozni, le v nasprotnem primeru, ce otrok to res potrebuje, ker ni dovolj "mocen" v stopalu, gleznju, pa tisti trsi, z oprtnikom,... isto nama je povedala razvojna pediatrinja ;) tako, da po trenutnih standardih bi naj otrok imel cim bolj mehke cevlje, le v primeru tezav ne....

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 712
   RE: Marčevke 2013
26.2.2014 20:39:34   
me83
.

< Sporočilo je popravil me83 -- 26.2.2014 20:40:32 >

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 713
   RE: Marčevke 2013
26.2.2014 21:41:39   
leilla
mi imamo v ponedeljek fizioterapijo in jo bom ponovno povprašala glede copatkov in čevljev

lp

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 714
   RE: Marčevke 2013
27.2.2014 0:05:38   
ana88
Ok, priporočila so očitno različna. Tudi priporočila fizioterapevtov nam staršem, katerih otroci imajo ''težave''. Zdaj pa me zanima, zaradi česa so vaši otroci hodili na fizioterapijo, oz. še hodijo? Mi smo imeli prejšnji teden zadnjič, smo pa hodili zaradi blage mišične hipotonije. Najbrž je od vrste težave odvisno, kakšen nasvet ti dajo, ali pač?

Drugače pa... Ateya, čestitke Hani za prvo svečko! user posted image Torta je pa zelo lepa! Mi smo tudi imeli na temo pikapolonic. user posted image

Little blue lamb sem jaz tudi že gledala ne spletu. Katero velikost pa imate, da ji je prav? Drugače pa smo mi v BC sprobali Pediped in so tudi fino mehki. Me pa zanima, ali je kje prav kakšna njihova trgovina, oz. če jih še kje drugje prodajajo? In pa kje se da kupit Pedoodles? Aja, pa Elefanten ima nekaj mehkih modelov, za tiste, ki vas zanima. Se pa priporočam še za kakšno ''mehko znamko'', če katera pozna. user posted image

Tisti članek od Breclja sem že brala, ja. In je zanimivo in vse zelo logično. Ne razumem stroke, ki mi v isti sapi pove, da naj bo čimveč bosa - doma bosa, poleti bosa, a za zunaj naj ima trde čevlje. user posted image Ne morem se načudit tej dvoumni izjavi. Tako da prosim in hvala za kakršne koli informacije, mnenja in izkušnje v tej smeri. user posted image

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 715
   RE: Marčevke 2013
27.2.2014 9:09:39   
katniss
Oooh, kako lepa tortica! user posted image Bravo Ateya user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 716
   RE: Marčevke 2013
27.2.2014 15:19:45   
Senait
Ateya-krasna torta, resuser posted image Hani pa vse čestitke za prvo svečko!

Glede čevljev-tudi jaz sem že skoraj diplomirala poleg..in glede na to da nimamo nobenih težav se bom odločila po moji kmečki logiki in sicer mehke čevlje..trdi tudi meni niso všeč.
Zdaj se ubadam z vprašanjem kdaj mu jih naj kupim..tudi tukaj so mnenja deljena.
Sicer p Urban že kar lepo hodi, naredi par metrov se ustavi pa še naprej. Seveda tudi pada na kolena in na rit user posted image na noge se že zna postaviti brez oporeuser posted image je pravi raziskovalec, vse obrne in preišče.
Drugače pa smo v pričakovanju drugega tedna, ko gre prvič v vrtec..



(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 717
   RE: Marčevke 2013
27.2.2014 16:42:43   
Mamaja

IZVIRNO SPOROČILO: ana88 Ne razumem stroke, ki mi v isti sapi pove, da naj bo čimveč bosa - doma bosa, poleti bosa, a za zunaj naj ima trde čevlje. Ne morem se načudit tej dvoumni izjavi. Tako da prosim in hvala za kakršne koli informacije, mnenja in izkušnje v tej smeri.


Ana 88 jaz razumem ta priporočila kot da naj ima za zunaj trši podplat kot samo eno plast mehkega usnja. Kar mi je logično - skozi eno plast usnja čutiš vsak najmanjši kamenček, ni toplo, pa še premoči hitro.

Vidim, da ste se že vse pridno pozanimale glede čevljev oz. izbire. Jaz še nisem nič pregledala izbire po trgovinah. Za začetek imava ene pediped, ki jih je mala podedovala od sestrične in se mi zdijo OK. Bo pa treba malo bolj pogledat...

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 718
   RE: Marčevke 2013
28.2.2014 8:16:28   
izalina
Hej,

noro beži čas...pa saj je ne dolgo nazaj Miklavž nosil darila, jutri bo pa že kar marec in praznovanje RDjev. Kar prva svečka. V ponedeljek 14 dni začnemo z uvajanjem. Uvajal ga bo pa ati, jaz pa v službo user posted image . Včeraj sva s šefom vse dorekla glede vrnitve. Sicer mi je super, da grem nazaj, samo za škrata mi je težko, ko ga ne bom toliko videla.

Čevlji- imamo usnjene copatke. Ta resne čevlje pa dobi ko bo zunaj hodil. Pedoodles je imela hčerka za prve čeveljčke in so lepo mehki. So bili pa prav tako super eni sandalčki od Pediped...res prožen podplat, super za poletje. Jih letos dobita oba pa še v BC so ponavadi v akciji. Za zimo pa Superfit ali pa Elefanten. Z zadnjimi super zadovoljna, res trpežen čevelj. Jaz sem za mehke čevlje brez poudarjenega stranskega loka...zato Cicibank ne kupujem, čeprav pravijo nekateri da so mehki. Ampak meni niso. Svit je hipoton in je fizioterapevtka priporočila mehke čevlje.

Mamaja - po mojem mnenju jo ne navajat na nov ritem. Ko bo v vrtcu bo lažje prevzela nov ritem, ker bo sledila drugim otrokom. Sicer tudi meni ni jsno kako bo naš zdržal do 11.30 ko gredo spat, če je že ob 10h noro zaspan.

Šibam se igrat, me že kliče user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 719
   RE: Marčevke 2013
28.2.2014 11:47:36   
grašek
hojla, pozdravljene!

Čestitke vsem za rojstne dneve, mi imamo še kar nekaj časa, ker je aprilčica, ampak v službo bom pla pa kar tako kot ve, ker ne morem koristiti dopusta, sem še danes preverila odločbo in res držio, 14. 3. moram biti že v službi. Je petek, tako da bo šlo. Luna ostane doma, tako da nimam kaj tarnat. Bila je pa kar hudo bolna, neka zoprna viroza, ob vročini se jih je spustila še koprivnica, morda zaradi paracetamol svečk, potem ko ji nisem nil dajala +, je pa imela ponoči tudi 40,5.Sedaj pa še malo pokašljujeva obe, pa čisto je prilepljena name, bi se samo dojila.

mamaja - glede govora z otroki, razlika je med t.i. starševščino (parentese, motherese, fatherese) in pootročenim govorom, ki ste ga omenjale. Če to skupaj zmešamo in ne ločujemo, kaj je kaj, je pa še slabše. O tem pišem en članek. Vsekakor popačen govor: ajčkat, papat...ni priporočljiv, je pa priporočljiv v otroka usmerjen govor (parentese). razumljiv, razločen, z zvišano intonacijo, več premori, ključna beseda na koncu, ponavljanje ključnih besed. Ker z otrokom se je treba pogovarjati nekoliko drugače kot z odraslim, tako hitreje dojame, kje se konča ena beseda in začne druga...(po šestem mesecu). Ni pa dobro da pačimo glasove (nekateri mehčajo šumnike..., to je katastrofa, ti glasovi se že tako pridobijo med zadnjimi.

Veliko tega bom vljučevala tudi v svoje tečaje zgodnjega razvoja jezika, imam pa tudi že spletno stran, pa FB. Me bo veselilo, če pogledate. http://www.modrapikica.si

čeveljčki - hvala za vse ideje, bodo zelo koristne, ko pridemo do tega, zaenkrat še ne hodi.

pozdrav vsem!


(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 720
   RE: Marčevke 2013
1.3.2014 12:23:51   
Mamaja
Ojla!

Kako ste? Boste šli kaj v maškare? Iva bo namaškarana in se bomo šli pokazat starim staršem. Bo kanarček/piščanec, ampak njej se zdi, da je v tistem kostumu račka in je veselo gagala, ko smo jo poskusno oblekli in se je pogledala v ogledalo. In tako bomo očitno imeli gagajočega kanarčka user posted image

Vidim, da nas gre več kmalu v službo, nekaj malčkov pa v vrtec. Iva se bo začela uvajat čez 10 dni. Mene že kar zvija trema pred vrtcem in upam, da mala ne bo prehudo trpela ob vseh spremembah. Služba me ne skrbi, mi bo pasalo malo odrasle družbe. Po drugi strani si pa si ne znam predstavljat, kako bom zdaj 8 ur na dan brez male, s katero sva eno leto nonstop skupaj. Kaj pa ve, vas kaj zvija pred odhodom v službo? Kaj vas najbolj skrbi? Izalina pomoje bodo pa zdržali do pavze. Vsaj Iva je taka, da lahko zdrži pokonci precej dlje kot ponavadi, če je kaj novo in zanimivo. In v vrtcu bo toliko novega, da bodo pozabili na utrujenost, med pavzo bodo pa kar pocepali :).

Grašek uboga Luna! Upam, da ji gre že precej bolje. Aja, pa čestitke za spletno stran user posted image ! Držim pesti, da bodo stvari dobro stekle.

Kar se tiče otroškega govora, sem imela v mislih tisto pootročeno blebetanje, ki ni ničemur podobno. T.i. parentese mi je pa čisto Ok in ga tudi sama uporabljam. Mi je logično, da je treba z otroki govorit malo drugače kot z odraslimi, a ne tako, da si izmislimo/uporabljamo besede, ki jih otrok kasneje nikoli ne bo mogel uporabiti.

Lepo se imejte, pa s kakim krofom se posladkajte!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 721
   RE: Marčevke 2013
1.3.2014 13:43:51   
drejcisu
Oj...
Pri nas še ne vemo če se bomo kaj v maškarce oblekli...bomo vidli kaj bo jutr..
Ja Hana že v ponedeljek štarta v vrtcu...upam da ne bo preveč joka...sicer jo bo oči uvajal...sam ne bom mogla da ne bi mislila na to kako se ima...
Jst sem se že navadla da nisva skupi dlje časa...sem imela prasko že tri tedne tko da so jo drugi čuvali...upam da mi bo vsaj malo lažje zdj zarad tega..
Midve sva kuple kr Ciciban copatke za začetek...jih že namontirale na nogice...je kr rabla en čas da se je navadla da ima nekaj na nogah user posted image

Lepo pustujte...

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 722
   RE: Marčevke 2013
2.3.2014 15:36:18   
abc123
Hojla,
prvi teden službe je že za mano. Je bilo kar naporno in se še nisem popolnoma navadila. Sploh logistika je kar zahtevna, ker malo kombiniramo z varstvom. Potem je pa kot zanalašč v sredo še tavelika zbolela, ampak ni bilo hujšega.

Čevlji - nismo še spobavali, je pa tavelika imela od nike-ja ene super mehke superge, ampak to je bolj za toplo vreme, ker je precej tanek podplat. Imamo doma kar nekaj čevljev in jih bomo uporabili kakor se bo dalo. Ker pri 9 mesecij nismo imeli posvetovalnice (je zbolela in so samo kri in vodo preverili), zdaj komaj čakam pri enem letu, da vidim koliko je velika in težka, ter da pogledajo kako res postavlja nogice, ker stoji tako čudno na zunanjem delu stopala, ampak ne vedno.

Danes je pa en tak težek dan, sem prejle kar malo zaspala, ko je mala spala, zdej pa dobimo ene obiske in bomo super poklepetali, potem bo pa nedelje že praktično konec in nov delovni teden pred vrati.

Lep začetek službe tistim, ki v teh dneh začnete in blagor tistim, ki ste lahko še doma.user posted image

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 723
   RE: Marčevke 2013
5.3.2014 10:23:32   
Mamaja
Ojla!

Kako vam gre? Upam, da se tisti otroci, ki so začeli hodit v vrtec, lepo uvajajo, mame pa tudi ne trpite preveč v službah.

Midve sva bili v ponedeljek na razgovoru z vzgojiteljico in mi je natresla same negativne plati vrtca. Nič pozitivnega, razen tega , da se je razveselila, ker je Iva toliko samostojna, da bo z njo "manj dela" user posted image . Moram priznat, da mi je vzela precej optimizma in korajže, ki sem jih nabirala v zadnjem času. Najbolj me je prestrašilo opozorilo, da bo verjetno precej pogrižena , ker nekaj otrok v skupini grize user posted image . Ko sem bila majhna, me je grizla sestra in od takrat res sovražim grizenje. Kar strese me, če pomislim, da bodo grizli mojo malo pikico. Že dva dni me v zvezi s tem ponoči tlači mora. Zdaj se moram sestavit do ponedeljka, ko se Iva začne uvajat, da ne bom svojega strahu prenesla nanjo.

Pa skušam se pripravit na to, da bo mala zdaj jedla tudi sladko in še kako packarijo. Doslej ji nisem dala še ničesar, kar je dodatno sladkano, ker se mi zdi, da otrok tega ne rabi, pa še pediatri opozarjajo, naj se do prvega leta izogibamo sladkemu. V vrtcu ji bodo pa dali kakav, čokoladni posip na mlečni riž in še kako traparijo. Vzgojiteljica pravi, da ne more nič glede tega razen da ji ne da posipa na riž/zdrob.. Ne razumem, zakaj jim je sploh treba ponujat sladko, če se ve, da ni zdravo. Najbrž se večini zdi, da kompliciram, a sem nekako morala spravit to iz sebe.

Kako veste, da so otroku čevlji prav? Predvsem širina čevlja me bega. Po dolžini še nekako preveriš, po širini pa nimam pojma.

Lepo se imejte!


(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 724
   RE: Marčevke 2013
5.3.2014 14:36:26   
Rose Bay
Ojla
po dolgem času se malo oglašam. Najprej čestitke vsem malčkom, ki so že praznovali 1. rojstni dan, najin škrateljc je tudi februarja upihnil prvo svečko. Ob 1. letu je imel 10140g, 77,5 cm.

Kaj je kaj novega? Dobil je dva zobka, tako da jih ima zdaj 8. Hodi še ne, se pa že dosti spušča, tako da napreduje. Jaz sem bila do sedaj doma, kmalu pa začnem z novo službo, po eni strani se res veselim, da se mi bo še kaj dogajalo, po drugi strani pa imam malo zoprn delovnik. Tako v teoriji se mi zdi da bom imela bolj malo časa za družino, čeprav šef pravi da je prilagodljiv urnik. Bomo videli. Mali bo v varstvu pri babici (tašča), ker vrtca nismo dobili. Upam da bomo dobro sodelovali in da mi tašča ne bo preveč živcev požrla.

Sem pa ravno prebrala tvoj post Mamaja in me je prav presenetilo, kako negativno ti je vrtec predstavila vzg. Kakor da že zdaj povejo vse neg. stvari, da se ne boš pozneje razburjala. Kako je možno, da tako nezdravo hrano pripravljajo našim otrokom v vrtcih? Saj upam da ni povsod tako in da tudi v tvojem primeru ne bo. Pa res ni variante da bi imeli malo bolj zdrav jedilnik?


(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?