|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
19.4.2013 13:58:12   
abc123
Katniss a sem jaz prav razbrala, da ne živiš v Sloveniji? Nam zdaj uspe včasih da se, ko je budna ne joka user posted image . Je začela full gledat igrače in če jo okrog nosiš in se z njo pogovarjaš, se kar umiri. Še vedno pa občasno po obroku poliva oz. se ji spahuje in pol joka oz. po vsakemobroku običajno joka, tudi če ne poliva. Sem že razmišljala da bi menjala mleko oz. bi probala z antirefluks mlekom. Katniss a ni tvoj user posted image tudi polival? Kako pa vi to rešujete?

Mamaja se strinjam da je vedno vzrokza jok. Vedno bolj imam občutek da je vzrok hrana oz. ene rste refluks in jo potem ta kislina peče. Bom vidla kaj bo pediater rekel in svetoval. Je pa tako: ko poje potem še kakšno uro spahuje, kolca, poliva in posledično verjetno zaradi vsega tega ker jo nekaj moti joka, pol poeni uri ali malo več zaspi, pol je pa že jok za previjanje in lakoto in spet od začetka in je dan okoli. Krči oz. kolika hvala bogu niso in upam da ne bodo. Smo jih imeli pri prvi punci in je blo zelo hudo in si res ne želim tega ponovit.

Midve pa nekaj full še ne vozičkava, ker se morva najprej z avtom nekam odpeljat, da lahko to počneva, ker okrog nas so sami klanci :) Bova počasi začeli, ko osvojiva neko približno rutino in tale jok malo umiriva, ker da se mi pa potem tam nekje full dere mi pa tudi ni. Počasi bomo.

Po porodu sem drugače kar OK, razen kondicije, te pa nimam nobene in sem takoj utrujena. Čez 14 dni imam ginekologa, pol sem pa rekla, da bo treba počasi mal športat začet. Samo ne vem kako bom vse uskladila in kje bom po vsemu delu še voljo dobila user posted image Namen imam dober.

Jutri grem pa prvič s kolegico na kavico - sama, brez otrok user posted image

Uživajte v družinskem vikendu.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Marčevke 2013
21.4.2013 10:05:37   
katniss
abc123: Ja, si prav razbrala. Zivimo na Nizozemskem. Je kr drugacen sistem tukaj kar se tice vodenja nosecnosti in porodov ter oskrbe po porodu.
Nas se vedno poliva ampak ga totalno nic ne moti. Samo usta odpre in spusti curek iz ust in je to to. No, ce ga ob nepravem casu dvignem, potem se ta curek tudi ojaca in dobim se jaz kaj vstran ampak ne gre za tisto silovito bruhanje. Se mu pa tudi na veliko kolca ampak ga tudi cisto nic ne moti. Umirjeno gleda okoli ponavadi in je prav hecn. Sem pa ugotovila, da pomaga, ce ga privijem k sebi in 'umirjam', ceprav ni razburjen. Tole polivanje pa sicer predstavlja zgolj problem za pranje, ker mu na dan lahko zamenjam po pet bodijev, ker mi gre na zivce, da je cel moker, njemu pa tudi ne pase.

Glede hrane na flasko pa zal ne vem cisto nic. Nas user posted image se doji, na sreco imam dovolj mleka...
So pa mi glede refluksa povedali, da naj bom pozorna sveda na tole silovito bruhanje v loku in pa, ce ga bo polivanje zacelo motiti. Zaenkrat in na sreco se ni nic od tega.
Jaz ga vseeno poskusam med hranjenjem na vsake 5min priblizno odstavit, da podrema kupcek (lepo sproti ce se le da). Seveda to pomeni, da se totalno razjezji in zacne kricat ampak se ponavadi umiri, ko podreva kupcek in se hraniva dalje. Po hranjenju pa ga poskusam dlje casa obdrzati pokonci, da pac tudi gravitacija naredi svoje. No nekaj se vedno pride nazaj, ker pac je pac zelodcek velik kolikor pac je velik.
Upam, da tole pri vas cimprej mine. Na sreco to baje izzveni po par mesecih ane?

Jaz sem cisto 'frisna mama' in se se res ucim zraven. Ko nekaj deluje, pac s tistim nadaljujem. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Marčevke 2013
21.4.2013 23:58:34   
Michelle12
Dober večer:D

OBlačenje ma jaz tudi ne vem več kaj bi. Enkrat je tako vreme, drugič tako...Michelle je itak v kratkih, midva tudi sam za Aleksandra pa..mah celo garderobo nosim s sabo na sprehode! Jutri naj bi bil dež in bo oblečen v body z dolgimi in tanke hlačke in če bo hladno bo imel še zgornji del trenirke na sebi.

Spanjemi tudi spimo skupaj. Ker se tako vsi naspimo. Če bi bil vsak v svoji postelji, bi bili budni vsi trije oz štirje. Tako pa naju ona dva čustita ob sebi, midva pa lepo spiva celo noč :) No, jaz se še zbujam, ko je čas za hranjenje, da se obrneva ali pa samo, da ga popravim, če je previsoko ali prenizko. In to je to :)

Jok tudi jaz mislim, da je za vsak jok vzrok. Jok je pač njihova komunikacija :)

Počutje po porodujaz se super počutim, kondicije je vedno več. Volje za hujšat imam še vedno ogromno, ki sem mislila, da me bo minilo, pa je je vedno več:) in komaj čakam, da bo Aleksander še mal večji pa, da bom šla lahko sama teč. Bosta oba z možem :) Zdaj je še malko majhen oz še nima nekega ritma in ne morem predvidet kdaj bo lačen. Pa tudi ni ok, da se začne takoj s tekom..najprej hoja, hitra hoja in šele potem tek:) Seksava pa že kar nekaj časa...upam, da se ne najavi spet kakšen otročiček hihi :) Bom šla po kontracepcijke po šestih mesecih. Če pa slučajno M dobim prej, pa bom prej začela s tem. Ni mi najbolj všeč tale oblika, nisem za hormonsko ampak res mi ni zdaj do še tretjega otročička. Bom pa jemala tiste na C, ki se jih lahko tudi med dojenjem.

Kava brez otrokkaj je že to? Nazadnje sem bila preden sem Michelle rodila:) No, ma mene niti ne vleče, da bo hodila sama okoli. Mi pa paše, če je še mož, da on pazi na njiju in se lahko v miru pogovarjam :D Ma itak imam večinoma družbo mamic tako, da je lepše z otroci :)



_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 11:05:06   
Mamaja
Ojla!

abc sem spregledala, da imate pri vas težave z refluksom, scer ti ne bi solila pameti.

spanje pri nas je Iva v svoji posteljici, ki je ob najini postelji. Za dojenje jo vzamem iz posteljice, ko se začne nekaj oglašat (cmokat in škripat) in jo potem vrnem nazaj. Le zjutraj po dojenju jo včasih malo obdrživa v najini postelji, ker se tako lepo k tatiju privije, da se malo pocrkljamo. Prav upam, da bo tako ostalo in da ne bo hotela spat z nama, ker jaz ne spim oz. spim zelo slabo, ko je ona v najini postelji. Me je blazno strah, da bi jo povaljala, ker se ponoči veliko premetavam po postelji. In zaradi tega strahu ne spim tako dobro kot sicer.

počutje po porodu je za zdaj OK. Katniss upam, da ne bo prehudo tole s peskom. A so ti kaj rekli, a je to posledica tistih povišanih žolčnih kislin v nosečnosti? kar se tiče zob: jaz sem opazila, da se mi zelo hitro nabira zobni kamen, čeprav se trudim, da skrbim za zobe tako kot prej.

Kondicija in športanje: kondicija se krepi, ni pa še tam, kot bi želela. Po hitrejših daljših sprehodih sem še vedno kar fuč. S športanjem bom počakala tam nekje do 7., 8. tedna. Šest tednov ga strokovnjaki itak odsvetujejo, potem bom pa začela s poporodno vadbo. se pa trudim delat vsaj tiste izi vaje za globoko trebušno mišico in za mišice medeničnega dna.

Bo pa šport prišel prav, da se malo oblikuje telo. Saj kile še nekako gredo dol - v enem mesecu jih je šlo 11, ostale so še tri - a se je špeh nekako smotano obesil na trebuh, boke in stegna. No ja, bo že, ni zelo kritično. Edino kar me res moti, je tista črna črta, ki se ti med nosečnostjo nariše čez cel trebuh in pri meni še ni izginila. Ji dam čas do poletja, ko bo čas za koplke, naj se pa le pobere :)

Jaz imam pa čisto preveč mleka, zamenjam tudi po 5 kompletov blazinic za dojenje na dan. Katniss ti nimaš več te težave? Kako si jo rešila? Jaz sem zdaj začela ročno stiskat mleko ven, da vsaj manj prsi bolijo in ni vse mokro, ampak vseeno ni to to. Še katera s takimi težavami?

Pri dojenju se počasi psihično pripravljam na to, da bo kdaj treba dojit in previjat tudi drugje, ne doma. Če se gre na kak izlet itd. je to neizogibno. Za začetek si moram nabavit kako majico za dojenje, da bo šlo lažje tudi na kaki klopci, v kakem kotu bara itd. Saj ne da bi mi bilo nerodno, ampak ne vem, kako okolica sprejema doječe mamice v javnosti. Kako gre vam s tem? kakšne izkušnje imate?

Lepo se imejte!

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 12:28:42   
Michelle12
Dober dan :)

Jaz pa nisem dobila te črte ne v prvi ne v drugi nosečnosti :) Popek kje pa v prvo ostal normalen, tokrat se je pa izbočil :)

Dojenje in previjanje zunaj jih previjam le, če smo res dolgo. Če smo npšr 4 urce, ju ne. Razen, če ima Michelle npr res polno pleničko in je nevarnost, da gre čez:) Če se pa pokakata, pol pa itak. Zadnjič smo bili na sprehodu v centru in sta se oba pokakala v roku petih minut. Sem šla do tašče, ki dela tam blizu in ju previla. Do doma je bilo predaleč, da bi ju zunaj, je pa bilo premrzlo pa še pihalo je.
Če je pa kje blizu avtu, ju previjem v avtu. Če ne pa previjalnica.
Glede dojenja je pa tako. Jaz dojim vsepovsod. Na začetku me je bilo ful sram, sem iskala klopce kjer ni nobenega, pa je Michelle boga že pošteno jokala. No, en dan mi je bilo tega dovolj in jo podojila takoj, ko je bila lačna. Ne glede na to kje smo bili. Na začetku me je vseeno še bilo malo sram ampak sčasoma me ni bilo več. Zdaj mi je pa to itak nekaj najbolj naravnega, kar tudi je. Odzivi okolice so pa različni. Nekateri se ti prav nasmehnejo z odobravanjem, drugi bi te najraje nadrli... nekateri gledajo na dojke izključno kot na seksualni objekt in tako potem to tudi sprejemajo. Ampak veš, nikoli ne moreš zadostit vsem tako, da narediš kot tebi in otroku najbolj paše. In itak ima otrok celo bradavico v ustih, ko je tako, da se čisto nič ne vidi:)
Sploh pa, če je sprejemljivo, da jejo odrasli zunaj, pa večina jih ne pozna tistih osnov bontona kot so, da se je z zaprtimi ustmi, da se ne čveka ko krava..pa da se ne požira tako, da te sliši cela restavracija.. potem lahko jejo tudi dojenčki zunaj, ki pa obvladajo vse te osnove :)



_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 12:29:26   
Michelle12
Mamaja če si na FBju, poišči skupino Pozitivno o dojenju, tam dosti piše glede tega :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 12:46:46   
Michelle12
Še neki glede dojenja sem pozabila:)
Jaz za doma ne nosim modrca in blazinic, ki mi itak stalno pušča:) in pol je vlažno kar je itak idealno za nastanek glivic. In tega se težko rešiš, pa otroka tudi boli in dosti jih noče jest in traja dokler se jih rešiš in vse to. Tako, da imam to samo za ven in takoj, ko pridem domov, se slečem :) Medtem, ko dojim, mi pa itak lije iz druge joške, takrat si dam tetra pleničko čez:)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 13:24:23   
Mamaja
ja za blazinice in modrc se zavedam, da ni najbolje, sploh ker že imava glivice. Ampak meni dobesedno teče iz dojk, ne morem hodit po stanovanju in kapljat okoli user posted image . Tudi majice so hitro mokre, tako da jaz ne vidim druge rešitve. če ima pa katera recept, kaj narediti v tem primeru in biti brez blazinic, naj ga pa pove.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 14:06:07   
Michelle12
Prav cel čas ti kaplja? Joj, to pa ne vem kako rešit :) Meni teče samo ko dojim večinoma. Če pa mi kr tko, čutim kdaj se bo ulilo in ponavadi je še kakšna minutka časa, da lahko pridem do tetra pleničke:)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 14:15:05   
abc123
Mamaja sej nisem tako vzela, ni panike.

Sem se pafull nasmejala kakšne težave imate z dojenjem in iztekanjem mleka, kajti jaz sem pravo nasprotje, saj mleka sploh ni oz. nekaj malega sem ga čez dan načrpala, da je blo vseha skupaj 40ml, ampak zdaj še ta usiha, kajti črpanje res ni isto, kot da dojenček vleče, poleg tega ko sva same z user posted image nimam časa tako pogosto črpat in posledica je, da še tistih nekaj kapljic izginja. Tako sem se danes odločila, da bom verjetno vsostvar opustila, saj tistih 30ml mojega mleka res po moje ni relavatnih s 600ml kolikor popije v celem dnevu.

Jutri pa posvetovalnica... me prav zanima kaj bo rekel glede joka in hranjenja.

Bodite lepo, pri nas dežuje in je prav turobno.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 14:22:49   
katniss
Mamaja: Meni je na zacetku tak 'tocilo', zdaj se je nekako umirilo ampak se vedno, ko zacne sesat, zacnejo moje dojke dobesedno streljat mleko ven in ga je treba veckrat odstavit, da se 'umirijo'. Res ni fajn za malega, ker preprosto ne zmore pozirati in potem gre vse preko.

Sem pa takrat, ko je bil res naval mleka, poskusila res tako, da dojk med enim hranjenjem nisem menjavala ampak eno lepo res ciiiiisto do konca (oziroma kolikor je pac hotel). Vcasih sem tudi trikrat zaporedoma ponudila eno in isto dojko. Druga je res postala napeta (in sem iztisnila ravno toliko, da ni bilo neprijetno), ampak potem se je stanje nekoliko umirilo.
Zdaj par dni nazaj je sicer spet mel te dneve, ko bi samo jedel in sem imela trde dojke, da je ze prav bolelo, ampak se spet umirja. Bom kr zadovoljna, da so se uspele malce ukrotit.
Drugace pa mogoce poklici kaksno gospo, ki je prostovolja pri La Leche League? Dajejo brezplacne nasvete.
http://www.dojenje.net/
Bolj za hec, mogoce si kake take posodice gor 'zmontiraj' in kr zbiraj mleko cez dan. user posted image

Drugace pa tudi jaz zbiram 'pogum' za dojenje v javnosti. Rada bi sla na kaksne daljse sprehode oziroma se ne sekirala prevec, ce mali slucajno kje lacen postane. Vcasih mirno prespi stiri, pet ur, vcasih pa ga na vsako uro lakota popade. Bomo videli, kako se bo obneslo. Dve majcki za dojenje ze imam ampak sta mi nekako nerodni (pa nista ravno prevec lepi haha), modrce pa se tudi morem kakega nabavit.

Evo, midva sva nazaj iz sprehoda. Sem zdrzala urco in pol, ponosna nase. Moram pa tudi jaz zacet malce s sportanjem in bit bolj dosledna s temi vajami za medenicno dno. Se mi zdi, da dan kr zbezi in se ponavadi sele zvecer spomnim, da se mroam nekaj naredit za sebe! Groza res..

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 14:54:54   
Michelle12
Joj, jaz ko ga dojim, mi z druge kar špricat začne. ko trije curki, ma noro :) Ali pa, da mu dam v usta in takoj curek :) Včeraj smo šli malo počivat na postlejo, on lačen in mož je bil tako zraven njega. Sem ga celega pošpricala, koliko je bila že polna a samo modrc sem dol dala in si Aleksandra naštimala..ma noro je dej :D Komaj čakam, da se vzpostavi, da malo splahnijo. Ma v prvo sem imela ful dolgo te "probleme".

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 16:02:04   
katniss
Hja, so hecni tile problemi, ko vse sprica. Se je meni ze tudi zgodilo, da je bil Aleksej celi posprican.. hjoj kak se je razkuril. user posted image

Aja, za tale zolcni pesek. Po moje so vplivale tele zolcne kisline na to. Seveda je to ze od prej lahko samo po moje je to kr posledica nosecnosti. Pac, kaj hocemo.

Hm tale nas je malce sumljivo topel danes.
Sem mela teden in pol nazaj obiske tu, ki devetmesecno puncko. Pred obiskom je mela dva vecera zaporedoma visoko vrocino in oni so vseeno mislili, da pa je pametno na obisk prit.user posted image In seveda niso nic pred tem povedali... Na obisku je puncka dobila take rdece flekce po celem telesu, kar pa je baje znak za sesto otrosko bolezen. Super.
Zdaj pac na nasega bolj gledamo. Sem bila itak takrat jezna, da je kr pihalo od mene. Razumem, da ga ne smem v vato zavijat ampak na obisk hodit z bolanim otrokom>?
Res, bravo. :/

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 16:08:02   
Senait
Ojla!

Koončno imam 5 min časa, da se vam še jaz malo oglasim. Čisto sem okupirana, od jutra do večerauser posted image Ko atija ni doma, je pestro..hrajenje, previjanje, kuhanje, učenje, tudi stanovanje mora biti pospravljeno in spucano, sprehodi..dan se naenrat obrne,zvečer pa padem v posteljo  in zaspim v minutiuser posted image

Dojenje-še vedno vztrajam, ampak brez dodatka ne gre. Edino zjutraj je dovolj kr se čez noč dovolj nabere. Tudi meni je na začetku curljalo in dojk, kot da bi puščale, zdaj pa ne več. Ko pa ga pristavim, pa tudi pride tak curek da mu zaleti..pol spusti bradavico in kar šprica in če nisem dovolj hitra da si dam gor tetra pleničko tudi vse leti na vse straniuser posted image

Dojenje v javnosti-zaenkrat še ni bilo potrebe, sicer pa ponavadi vzamem sabo flaško im AM, če bi prišlo do hude lakote na kakem zelo obljudenem kraju. Načeloma nimam predsodkov, mi pa postane zelo neprijetno ko vidim kak čuden pogled neodobravanja..očitno glede tega še nimam dovolj trde kože.. Zadnjič sva šle s prijateljico po trgovinah nabavit pleničke in stvari za malega, potem pa še na kavo. user posted image je postal lačen in je seveda tudi jokal. Pa sem mu zmašala flaško..in potem vidiš ko hodijo mimo in čudno gledajo, tudi zmajujejo z glavo.. V glavne izjemno neprijetno..

Tudi pokakal se mi še ni, ko sva zunaj. Bi ma pa mogla zamenjati plenico, kjer koli bi pač bila, ker ne mara kakeca v plenički in začne takoj tulit kot da se mu je nevem kaj zgodilouser posted image

Tudi midva sva imela kar nekaj težav z oblačenjem, majčka gor, majčka dol, pa spet gor..zdaj pa ne komliciram več. Oblečem mu majčko in tanko jopico če piha, drugače pa brez jope, kapico pa tudi samo če zelo piha.

Spi v svoji posteljici, in to zelo pridnouser posted image od 10h zvečer pa do 7h zjutraj. Res je pridenuser posted image
Zjutraj ko ga podojim, pa se malo pocartava v najini postelji, včasih tudi zaspi še kako urco ali dve.
Vsak dan je bolj zanimiv, začel je čebljat, pa ful se smeje ko mu kaj govorim. Joka vsak dan manj, tudi zvečer ko mu z vatko čistim noska ne joka večuser posted image

Počutje-izjemno. Sem polna energije.user posted image Veliko sva zunaj, ogromno prehodim, tudi tečem. Sem mislila že dat gor rolerje, pa nekako nisem sigurna, čeprav je voziček ful fajn vodljiv. je ogromno hribov okrog, tako da bomo še malo počakaliuser posted image
Tudi kile so se stopile, imam celo eno manj kot pred nosečnostjo. Tista črna črta pri meni tudi še kar ostaja..do poletja pa na le izgine.





(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 16:17:29   
Senait
Katniss-čist razumem tvojo jezo. Tudi jaz se trudim ne komplicirati in ga zavijati v vato..pa vendar, bolan otrok ni primeren obisk..sploh pri dojenčku. Nevem zakaj je nekaterim to tako težko doumljivo..Upam da bo Aleksej okuser posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Marčevke 2013
22.4.2013 17:06:51   
Michelle12
Katniss še jaz sem jezna postala, ko sem to prebrala! Pa sej nekateri sploh nimajo mej! Če je otrok bolan, nima kaj hodit okoli! Isto velja za odrasle ljudi! Pa če je dojenček v hiši ali pa ga ni! Ma kako jaz sovražim take ljudi. Če so oni bolani, ne rabijo bit še vsi ostali okoli njih!
In to ni zavijanje v vato in kompliciranje!

Tudi Aleksander je že začel čebljat neki malega, pa večkrat se nasmeje :) Tako lepo ga je gledat:)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Marčevke 2013
23.4.2013 13:17:39   
katniss
Pozdravljene,

no mi vceraj nismo zakuhali, je bil ocitno nek cuden dan samo. Je sicer imel temperaturo 37.5 (kar je se v mejah normale) ampak je na vecer spet padla, tako da ni bilo problema.
Hvala za pozitivne misliuser posted image .

Danes smo sli se enkrat v posvetovalnico, da so mu se tisti koscek popkovine, ki je ostala, odstranili. Boscek se je tako jokal, da so me potem sprasevali, ce je bilo to prvo cepljenje!
Smo se pa v enem tednu zredili za 310guser posted image in sem kr pokala od ponosa hehe.

Nas se ne ceblja, ampak je zacel zelo radovedno gledati. Zdaj te res ze opazi in lahko skoraj nepremicno strmi v tvoj obraz. Luskano! Komaj cakam, da bo zacel kaj bolj cebljati.user posted image
Spanje pa tako.. nekaj casa je pridno spal v posteljici, potem se je pa kar naenkrat odlocil, da pa to ni to. Zdaj spi poleg naju. Seveda mi je moja mama takoj povedala, da ga razvajam in da se ga bo tezko znebit iz postelje..ampak ga tudi vedno polagava v njegovo posteljico in vcasih pa rata kaka urca spanja tam, tako da mislim da ne bo tezav.user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Marčevke 2013
23.4.2013 15:03:20   
Michelle12
Itak, do poroke ga bosta imela v svoji postelji! :D

Mi smo malo prej prišli s sprehoda, sem prehodila celo Izolo, so me na koncu prav mišice bolele ( voziček z njima dvema ima cca 30kg, jaz brez kondicije, hitra hoja)..zdaj se peče kosilo, Michelle spi, Aleksandra uspavam v ležalniku in potem spet ven :) Res imam ogromno volje za hujšanje, komaj čakam, da bom spet taka kot pred prvo nosečnostjo, da se bom lahko lepo oblačila :)

In user posted image user posted image user posted image user posted image za grame :)

< Sporočilo je popravil Michelle12 -- 23.4.2013 15:04:03 >


_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Marčevke 2013
24.4.2013 13:37:28   
rotty
Živjo!

Kako ste? Zunaj pravo poletje a ne?

Me sva super, včeraj je mela že 5230g in 61 cm, res je ful velika punca. Drugač je še zmer pridna, v bistvu nikol ne joka, dojiva se pa čez dan tam na 4 ure, ponoči pa spi nekje po 6 ur skup. Midva jo dava zvečer v zibko in tam zaspi, ko pa se prot jutru lačna zbudi in poje pa gre še mal k nama.
Zdaj jo imam že na igralni podlagi in že prijema igračke in se hoče neki pogovarjat.
Cunje pa tako hitr menjamo, ene sloh nismo uporable, zdj smo tam nekje na 62, odvisno od firme.
Ja tile obiski znajo bit včasih kr mal naporni, pri nas so vsak vikend in tko samo pospravlam, pripravlam, še dobr, da mi mami tud pomaga. Zanimiv je pa to, da so vsi kr po 4 al pa 5 ur skupaj pri nas, na koncu sem že čist zmatrana za mizo.
No ja, sj zdaj ko je sonček smo še mal zunaj pa gre.

Uživajte in pazte nase in male sončkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Marčevke 2013
25.4.2013 9:28:12   
drejcisu
Ojla..
Kako ste kaj? Medve sva bile včeraj prvič v posvetovalnici. Kar nisem mogla verjet ko je sestra stehtala našo babnco...ma že kr 5500g...pa sj ni nč čudnega k tko pridno papca.
Se je pa tud pr nas pojavlo polivanje ..samo mi je rekla zdravnica včer da to ni nič narobe..da je treba kupčke vmes podirat in jo med hranjenjem odstavit...sam kaj ko se tko prisesa da ni šans da je odlepi...razen če bradavico zraven vzame user posted image
Tale sonček je prav super...vozičkanje...energija...samo kaj oblečt je pa večni problem...
Hana že pridno čeblja, se smeje..še mal pa bova mele že pravi debatni krožek user posted image
Dons je očitno mal vpliv lune na njo...lačna že kr na dve uri od ponoč...tko da komi uspem k seb pridet pa jovo na novo user posted image
Fajn vozičkajte in lep sončen dan vsem...

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Marčevke 2013
25.4.2013 9:51:41   
Mamaja
ojla!

spet se je naredil lep dan, ki bo menda topel in pravi za vozičkanje.

Midve sva včeraj imeli prvo posvetovalnico pri pediatrinji. Vse Ok, mala je dolga 55cm in tehta 4040g. V primerjavi z nekaterimi je drobižek, ampak meni se zdi, da kar lepo napreduje.

Čebljanje: ja, tudi naša je že kar "zgovorna". V glavnem se sicer nekaj repenči in krega, tako da jo njen dedi že heca, da bo sitna baba, ko zraste. Pa vse bolj zbrano gleda.

Več vas je omenilo, da se vaši otroci že igrajo z igračkami. Kakšne igrače jim pa dajete? Naša se največ ukvarja z dudo, ki jo lovi po košku, čeprav to ni klasična igrača. Pa nekaj gleda mobile, ki sem ji ga obesila, čebrav ne preveč. Trenutno ima sicer najraje crkljanje in to, da se nekdo ukvarja z njo.

mleko meni hvalabogu ne šprica, samo vztrajno kaplja. Sem kot kaka pokvarjena pipa user posted image . Še vedno rešujem tako, da pač mleko občasno stisnem ven. Po prvem jutranjem dojenju iz bolj polne dojke stisnem okoli 50 ml mleka, samo toliko, da ne teče več ven. Boli pa še vedno. In potem to mleko zjutraj dam po steklenički. Ga spije v treh, štirih minutah, potem se pa naprej dojiva.

Joj, pa kakšne obiske imate user posted image . Katniss tele tvoje z bolno punčko, ki je očitno nekaj prenesla na tvojega Akekseja, bi bilo treba prav za ušesa. In res ne razumem ljudi, ki so tako neodgovorni in neolikani, da bolni hodijo okoli ali vlačijo okrog bolne otroke. In ne le na obiske k dojenčkom, to je itak nezaslišano, ampak nasploh. Če bi imeli vsi to razščiščeno, bi bilo v vrtcih in tudi sicer veliko manj bolnih. No tudi tega, da bi bili obiski pri nas 5 ur, si ne predstavljam. To je odločno predolgo, razen če kaj počneš skupaj (izlet itd).

K nam zaenkrat dovolimo le starim staršem, teti in njenim otrokom, če so zdravi, pa stricu. In prababici in pradedku sva jo nesla pokazat za nekaj minut, ker ne moreta hodit na obiske. To je pa to. Ostalim sem že ob čestitkah, ko so rekli, da kasneje pridejo na obisk, namignila, da jih bomo veseli, ko se malo navadimo eden drugega, tam nekje pri dveh mesecih. In so se kar strinjali. Stari starši & co. so pa dobrodošli že od prvega dne. Njim je sicer jasno, da ni nujno, da bo vse tipitopi pospravljeno, da lahko za jesti dobijo, če rečejo, za piti jim pa ponudimo in da če sem jaz utrujena, lahko tudi zaspim med obiskom, medtem ko oni za kratek čas prevzamejo otroka in se z njim ukvarjajo. Tako da v bistvu to niso pravi obiski user posted image . Si pa res ne predstavljam, da bi kdo zdaj prišel za pet ur, mene bi pobralo, sploh kadar je moj dragi na službeni poti in sva po več dni sami doma.

Nič, grem malo pospravit stanovanje, dokler dete spi in zunaj še ni toplo za sprehod. Lepo se imejte!

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Marčevke 2013
26.4.2013 9:45:08   
Senait
pozdravljene!

Midva sva imela drugo posvetovalnico pred 14 dnevi, in takrat je imel 58cm in 4600g. Je tudi bolj drobižek,ampak še vedno v mejah normale.
Zadnjih par dni imava sicer kar probleme s hranjenjem..Ko ga imam na dojki pije minutko in začne kričat, pol spet kako minutko in začne kričat in pluvat ven..pol si izčrpam pa mu tudi ne paše. AM smo tudi mogli zamenjat, prejšnjega kar naenkrat ni hotel več jest. Groza..Ponoči tako nič ne je, ker spi od 9h zvečer do 6h zjutraj, čez dan si nosnstop nekaj zmišljuje. Sem ga probala zadnjič ponoči zbudit in mu dat za jesti ampak je usta stiskal skupaj da nisem spravila nič v njega..
Sicer je zadovojen dojenček, se veliko smeji, čeblja,normalno kaka in lula, ampak že tako je njegova teža nižja od povprečne, tako da me včasih malo skrbi. Bomo vidli kaj bodo rekli na tretji posvetovanici, ki bo že čez 14 dne. Takrat dobimo že tudi prvega pikecauser posted image

Urban še se ne zna igrat z igračkami. Jih ful opazuje, ko na primer ropotam s kako ropotuljico ampak še je ne prime v roke..Se še nekako ne zaveda svojih rok, čeprav bo tudi to kmalu. Je že namreč ugotovil, da lahko da prst v usta, včasih si noter stlači celo rokouser posted image
Ful rad pa opazije in posluša vrtiljak nad posteljico. Je cel srečen ko ga vklopim in potem kar kriči od veselja in brca in boksa kot le kajuser posted image

Ja, tile obiski znajo bit kar naporna zadeva. Moram pa rečt, da so bili vsi dokaj obzirni in predvsem zdravi ko so prihajali.
Mi pa je fajn, predvsem ko sva za malim cele dneve sama, in glede na to da imava vso sorodstvo 100km vstran, da pride kdaj pa kdaj frendica, da ji ga lahko pustim in si malo oddahnem ali pa kaj postorim. Je kar naporno vse usklajevat, ampak bomo tudi to osvojiliuser posted image

Dete spi, grem se učit, pol pa skuhat kosilo, da bova lahko popoldne zunaj na sončkuuser posted image
Lepo se imejte!!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Marčevke 2013
2.5.2013 10:17:49   
katniss
Pozdravljene!

Upam, vse uzivate na soncku in da je to razlog,da je tukaj bolj mirno. Pri nas je vreme dejansko pomladno, s stopinjami tja do dvajest in se vedno vetrovno.
Nas pikec je zeeelooo rad na toplem in ce ga zebe slucajno je kr problem, tako da ga oblacim v zabice, hlacke, bodi z dolgimi rokavi in majcko preko. Tak mu najbolj pase.user posted image Je ze tak ko mami, ker jaz mam tudi rada 'vecplastno' oblacenje, tudi poleti, ce ze ni ravno 35 stopinj!

Kaksno nego izvajate ve? Jaz ga kr vsak vecer skopam ampak predvsem zato, ker tako zelo uziva v banici. Sampon/milo uporabljam recimo na dva do tri dni, ker mu tudi ritko pri vsaki menjavi plenicke umijem...

Senait:
Tudi nas je taki bolj drobizek (ob rojstvu 2520g, pred enim tednom in pol 3410g) in mi se zaenkrat nic ne 'tezijo', ker se vidi, da gre krivulja rasti navzgor. Je pa res, da je tudi nas cisto na spodnjem robu... Upam, da bo vas Urban postal bolj jesc, mi se na sreco nimamo tezav s tem. Ko zacne dojko iskat ne smem 5min cakat, ker je to taka sirena, da adijouser posted image .
Glede ropotuljice je tudi nas tak, da samo opazuje.

Kdaj jih boste ve dale na igralne blazine? Meni se se zdi premali oziroma je trenutno zelo rad na rokah in potem sledi mojim ocem/rokam/ropotuljici in krili z rokami in nogami zraven. Ze tudi opazuje mobile, ki ga imamo sicer nad pocivalnikom v dnevni sobi. Nas nima glasbe ampak sem bolj iskala takega z velikimi kontrastnimi slikami. Mu vcasih uspe tak po 20minut gledat tisto zadevo in se ji cudit.

Se vedno rad pije dvakrat do trikrat na noc, ceprav opazam, da bi se on ob dveh/treh zjutraj bolj cartal kot pa pil in vse skupaj traja tak ene 10min in gre nazaj spat. Upam, da bo kmalu prespal 6 uric v kosuuser posted image

Zelim vam lep dan, midva sva danes in jutri sama doma. Ati je odsel na sluzbeno pot. Mene jutri sicer caka zobozdravnik (dva zoba bodo odpirali in cistili korenine user posted image ), tako da prideta oma in opa za varusko. Potem pa vikend!user posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Marčevke 2013
2.5.2013 10:45:38   
abc123
Hojla,
mi imamo pa kar pestro zadnje dni.

Pri 6 tednih smo imeli posvetovalnico: 55,5cm in 4930g. Glede na to, da nam je šla teža kar konkretno gor, tale naš refluks ne bi bil problem, ampak je problem jok po hranjenju, jok pri podiranju kupčka, nenehno polivanje... protirefluksni ukrepi ne pomagajo kaj dosti. Na rokah pokonci jo nosimo več kot uro po obroku, vendar takoj ko joodložiš večnoma polije, ko zaspi se nenehno prebuja zaradi polivanja, ogromno kolca.... zato nas je poslal na pregled na pediatrično, kjer pa so rekli, da glede na to da je teža OK, zaenkrat pustimo kot je. Po nekaj dneh pa je dobila pikice/mozoljčke pod brado, vratu, zatilju, za ušesi, ki so v enem dnevu postali tako gosto posuti in grobi kot "šmrgl" papir. Znova kličem pediatrain on reče, da mogoče je pa alergija na kravje mleko in naj zamenjam mleko. Hitim v lekarno, nabavim mleko, nenehno študiram kaj naj, preberem vse živo na internetu in v knjigah in se odločim, da drug dan zjutraj pričnemo z novim mlekom. A ko zjutraj vstanemo so bile pikice manjše, vseeno dam novo mleko, spet berem in berem ter se popoldan odločim, da z mlekom počakam in grem nazaj na staro mleko. Če bi bila alergija se pike ne bi tako hitro spreminjale brez odstranitve alergena. Zdaj je še vedno vsa pikasta, vendar po moje mnenju se čisti oz. malo tudi od vročine, čeprav je koža tam tudi delno suha, po vratom je več pikic, vendar pa ima tam tudi ves čas vlažno kerpoliva in ji teče za vrat, jo obrišeše ampak tistegubice so vseeno vlažne, ker imam kar orng podbradek.

V četrtek drug teden imamo spet pregled na pediatrični, pa da vidim kaj bodo rekli.

Lahko pa rečem, da zadnje dva dni malenkost manj joka in začela se je smejat, opazovat in je takoj malo bolje. Skratka dolgčas nam ni, za nameček je pa še tavelika zbolela in j je 4 dni kuhalo, zdaj pa samo še smrka in obilno izkašljuje.

No pa so prazniki mimo....user posted image .

Naša sicer ni drobižek, ampak jo je pa že kar težko skoz nosit, vaši drobižki pa tako pridno pridobivajo na teži, da tudi ni panike.

Bodite lepo.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Marčevke 2013
2.5.2013 21:56:15   
Mamaja
Ojla!

No, pa je le odprlo okence za odgovor...

katniss srečno pri zobozdravniku. Tudi mene je začel bolet en zob, bom tudi morala it.user posted image

mozoljčke oz. pikice po obrazu je imela tudi moja pupa, in sicer so morale biti po opisu podobne kot pri vas, abc123. Ko sva bili v posvetovalnici, sva se pokazali pediatrinji, in je rekla, da gre za reakcijo na potenje ali čiščenje kože, ter me pomirila, da so izpuščaji zaradi alergije precej drugačni. Ker je tudi alergologinja, ne le pediatrinja, ji verjamem. Svetovala je, naj mali umivam obraz s fiziološko raztopino. In je pomagalo. Pikic praktično ni več.

nega pri nas je kopanje (z milom) na tri dni, vsak večer pa celo umijeva samo z vodo (mokro krpico). Poleti jo bova verjetno kopala na dva dni, ker se bo več potila.

Kako pogosto pa imate vi posvetovalnice? Pri nas je enkrat mesečno

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?