|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
3.7.2013 22:21:41   
NiNiBo
..vas bom najprej malo za nazaj prebrala, potem se vam pa tudi jaz malo bolj konkretno pridruzim. Sicer pa mi smo uredu, nas Njal je danes star 3 mesece in je najbolj easy otrok na svetu user posted image . Mogoce je to zato, ker je bil Neo veliko bolj zahteven (je se vedno user posted image ) in je Njal pravo nasprotje, na naso veliko sreco. Dojiva se od 2 do 3 urce, pridno spi - nekega blaznega ritma nimamo, kadar je buden se veliko smeji, je pa kar hiter kar se gibanja tice, saj se nekako 3 tedne ze obrne iz hrbta na trebuscek in vcasih mu uspe tudi nazaj. Tako, da se sedaj veselo premika in imam obcutek, da prav uziva ko vidi, da se premakne in kaj novega vidi.

Smo veliko zunaj, bili smo tudi 2 tedna v Sloveniji, vmes skocili na hitro na Murter. No mi smo leteli, tako da ni bilo panike z voznjo, je pa tako, da v avtu tudi spi in npr. do Murterja ni bila panika. Naslednjic, torej avgusta pa ze letim sama z obema v Slovenijo se za 2 tedna, tako da to pa kar imam tremo user posted image .

..no sedaj pa mal se nacrpat saj imam v cetrtkih tasco na obisku, da pazi na Njala ker greva z Neom na gimnastiko dopoldan.


_____________________________

[img]http://www.tickerclub.com/cache/51aeedb541.png[/img]

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Marčevke 2013
4.7.2013 15:50:13   
rotty
Živjo!

Ste kr pridne s pisanjem, sedaj se pa še jaz malo javim.
Mi smo super, Naša punca je res priden otrok. Ponoči mi spi po 9 ur v kosu, se naje in pol še 3 ali pa 4 ure. Kr ne morem verjetuser posted image
Drugač pa glede dojenja, imava kar ritem, podnevi je na 3 ure, doma imam še vedno tehtnico in jo včasih še zvagam, na obrok poje tud okol 250, največkrat tam okol 180, tako da ji to zadostuje za kake 3 ure. Tud joka se nikol, mogoče kdaj kaj nerga, pa jo zamotim in je.
Tud sama bom z GH kar počakala, ker mam mleka res zadost, ne rečem, da ji ne bom dala za probat, drugač pa ne.
Drugač pa imava 7250g, velika pa je 69.
Me še vzstrajava v košari, sicer naklon dvignem kolikor gre, da lahko vse okoli sebe vidi, ker drugač bi pa mogle it že v športni del. Bi jo že premestila, tam pa mora bit pripeta in se mi tdi da je v košari bolj kamot. Je pa hecna, ko glavo tako dviguje in se steguje kot žirafauser posted image
Tud midva razmišljava kako se bomo kopal, verjetno bom kupla obroč, pa bomo vidl kje bo bolš, tam al v naročju.
Meni je pa še par kg ostal, sploh prsi in pa nekaj na trebuhu, tako da stare bluze, majčke in nekatere hlače še odpadejouser posted image P vsak večer telovadim, največ nardim trebušnjakov pa očitno še ne dost.
Drugače pa bomo imeli kmalu krst, oblačila so že kupljena, torta naročena, pogostija tud, bo pa treba še pečt začet.
No, uživajte, pazte nase in na svoje sončke, lpuser posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Marčevke 2013
4.7.2013 19:36:14   
Senait
Da se še vam jaz na hitro malo oglasim..

Pri nas je pestro..v začetku tedna sva bila v bolnici. Pikec je vsaj dva tedna ob hrajenju jokal in polival, zadnji teden je prav kričal, je bošček ostal brez glasuuser posted image Medtem smo zamenjali mleko, cucelj,...vse brez uspeha. Pristala sva v bolnici..alergija na mlečne beljakovine in refluks pa je diagnoza. Sicer še čakava na izvide še nekaterih dodatnih preiskav, ampak zaenkrat je to to in upam da ne bo še kaj. Zamenjali smo mleko in zdaj je stanje bistveno boljše.

Začela sva tudi že z gosto hrano. Danes je za kosilo pojedel celo bučko in bi verjetno več če bi mu dalauser posted image Jedla sva tudi že korenček, pastinak, pa riževo kašico.. Začela sva postopoma, najprej s par žličkami potem pa vedno več. Obroka v celoti pa še nismo zamenjali. Joj kako je smešen, v roki obvezno mora tudi on držati žličko in potem klati z njo naokrog, tako da je hrana ca pol metra okrog ležalnikauser posted image

Mi smo v športnem delu že od rojstva. Se spusti čisto dol, tako da je čisto raven, imeli smo zimsko vrečo in smo tudi zimo brez težav dali čez. Zdaj pa mu je ful fajn, ko ima toliko prostora, da lahko brca in boksauser posted image

Že pred časom sva ga preselila v njegovo sobico. Se mi je zdelo najbolj smiselno to storiti sedaj, ko se še ni zavedal toliko da je bil polek mame in atija.. sploh ni porajtal, brez problema spi celo noč, zjutraj pa začne na veliko čvekat in ko grem po njega me pričaka največji nasmešek na svetuuser posted image

Tudi Urban je skoz stiskal pleničko k sebi, pa sem mu kupila medveda-cunjico oz ninico. Skoz jo stiska k sebi, sploh ko je zaspan. Sem pa kupila kar tri, da je ena skoz v posteljici, ena v vozičku in ena za rezervouser posted image Sicer pa tudi stvari lepo prijema, roke popolnoma nadzira..igračke so izjemno aktualne. Sicer vsako najprej nese v usta, da proba še teksturouser posted image user posted image
Drugače pa je zelo nezahteven in priden otrok.

Letim..se morava še skopati in nahraniti potem pa spat..

Lep pozdrav!

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Marčevke 2013
5.7.2013 22:37:24   
Mamaja
Dober večer,

Kako fino je brat, da imamo vsi v glavnem pridne in nekomplicirane mulčke. Upam, da nam bo šlo še naprej tako fino.

Joj Senait tvoj Urban je bogi. Upam, da se mu refluks čim prej uredi, alergija pa prej ko slej izzveni.

Ninibo dobrodošla nazaj user posted image . Verjamem, da imaš tremo pred potovanjem z letalom z dvema majhnima otrokoma. Mi smo pred slabima dvema tednoma tudi prvič leteli in čeprav sem vajena leteti, se mi je zdelo prav fajn, da nisem sama. Se mi je zdelo, da mi kaka roka manjka za vse obvladat user posted image . Ampak pomoje se da znajt tudi z dvema, če ne kompliciraš in če te kdo pospremi in pomaga pri prijavi na let (da zrihtaš prtljago) ter te na cilju pridejo iskat. Pa če boš Njala med poeltom imela v nosilki, se boš lahko posvetila Neu, ker boš imela obe roki prosti. Mogoče velja razmislit o tem, da prosiš za sedež ob prehodu, da ti lahko stevardese pomagajo pripet varnostni pas za Njala in še kaj. Jaz sem sedela ob oknu in če ne bi bil zraven moj dragi, ki mi je pomagal, bi težko zapela pas za malo.

Rotty tvoja punčka pa raste kot konoplja user posted image . Ti pa pazi pri delanju trebušnjakov - po porodu (tudi še zdaj) je treba bit zelo previden, kako jih delaš, da si ne narediš več škode kot koristi. Kako točno je treba, še ne vem, ker še nisem šla na telovadbo za mamice, a vem, da so nas na telovadbi za nosečnice svarili pred trebušnjaki po porodu.

Glede ninice: tudi jaz sem jo gledala, pa se nisem odločila za nakup, ker obstaja dokajšnja verjetnost, da bi mi to pozabili na drugem koncu slovenije in bi bilo potem hudo. Dokler bo šlo, tako ostajamo pri pleničkah, ki so bolj nadomestljive.

Pa še nekaj me zanima: Kako ve otroka zaščitite pred soncem, ko je v vozičku, in kako ste zadovoljnje s tem? Jaz sem doslej kar tetra pleničke obešala na kupolo, zdaj mi jih je pa začela vlečt in brcat dol, tako da ni več najboljša rešitev. Senčnika (marele) nimam, pa tudi nisem prepričana, če bi ga imela, mi nekako niso simpatični. Gledala sem senčnik od DM, pa mi niso bile všeč tuste vrvice. Kakšne so vaše izkušnje? kaj priporočate in kaj odsvetujete?

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Marčevke 2013
6.7.2013 13:51:24   
drejcisu
Lep sončen pozdravček še od mene po dolgem času....
Končno malo zadihala...so mi izpiti kar vzel neki časa....zdj pa sam še eden avgusta in to je to za letos...user posted image
Midve sva ble včeraj v posvetovalnici, dobile pikico, mal je bla bolj občutljiva in jokica dons se pa že veselo smeje in je dobre volje...aja drugač pa vaga pokazala 7700g in 65cm ...kr pridni smo kar se papcanja tiče...pa čeprav še kar poliva se to nikjer ne pozna ;-)
Z gosto hrano bom probala naslednji mesec mal...par žličk da vidim kako ji bo kj všeč korenček...sploh k mamo doma velik vrt poln zelenjave user posted image
So se ji pa nardili izpuščajčki pod vratom in na nogicah v pregibih od vročine...
Midve nimava težav z uspavanjem....zaspi sama od sebe sploh ne veš kdaj...sam tišina rata kar naenkrat ..
Naš dopust bo pa komaj konec avgusta in to kar na hrvaški obali....na malem otočku v dalmaciji...ko bo Hana že mal večja ...
Za začito pred sončkom uporabljam kar tetra pleničko je zaenkrat še obstojna...ma preveč dela z ropotuljico..
Jutr nas pa čaka krst...upam da bo vreme zdržalo še popoldanski piknik :-)

Lep dan vsem...

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Marčevke 2013
7.7.2013 21:08:05   
Michelle12
Dober večer :)

Končno sem malo boljše, ponoči vsaj lahko diham čez nos :) Nisem pa še popolnoma ok. Aleksander je ok, malo ima še poln nosek, mu čistim ampak ne gre kaj dosti ven :)

GH sej najboljše je otroku sledit :) Jaz upam, da mu bo moje mleko do 6. meseca zadostovalo. Mogoče mu ne bo :) Če mu ne bo, bo dobil prej, ne bom delala po svojih željah ampak po njegovih :) Če bo hotel izključno mleko po šestem mesecu, ga bom tudi upoštevala. Odvisno je od otroka do otroka ne od knjig in od tega kaj reče pediater.

Aleksander se kar dolgo sam igra. Jaz ga imam doma vedno na tleh. No, v igralnem centru :) Dokler ne postane siten. Če je lačen se naje in se gre nazaj igrat, če je zaspan, zaspi. no, včasih vmes se razjezi pa ga moram jaz obrnit nazaj na hrbet, se pa večinoma sam obrača. In fulllllll vriska:) Pa igrače so mu tudi postale ful zanimive. Tudi v voziček sem mu obesilo neko igračo in stalno se z njo igra in pogovarja :) Michelle ni bila taka, ona je bila najbolj zadovoljna v naročju.
Zdaj se mi je začel še ponoči obračat na trebuh in velik del noči tako tudi prespi.

Ninice Aleksander nima. Sem mnenja, da je to samo preusmerjanje navezovanja iz ljudi na stvari. Isto mislim glede dude....čez dan oz ko jo ima otrok stalno v ustih. Za zaspat je itak drugo...

Sonce in zaščita jaz Aleksandra ne skrivam pred soncem. Voziček ima veliko strehico in ga skoraj celega prekrije. Nogice, nekje od kolen dol al pa še manj, so vedno zunaj in jih ne skrivam. Sonce je koristno zaradi vitamina D. In nikoli nismo zunaj v najhujših urah.

Kaj menite, da naredimo seznamček? Noter vpisujem podatke merjenj in tehtanj? kot zanimivost :)



_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Marčevke 2013
7.7.2013 23:31:43   
ana88
Hei punce!

Naša mala miš je danes stara točno 5 mesecev. Kaj?! user posted image Še enkrat toliko in bo december in prvi skupni božič in potem novo leto...in še malo pa bo stara eno leto. Kam gre čas?

Lia je zelo rada v naročju...večino dneva je tam user posted image ...na igralni podlogi ali v ležalniku je toliko, da kaj na hitro zrihtamo...pomijem posodo ali ji pripravim za jest. Tudi ko spi, spi veliko bolje in dlje, če jaz ležim zraven nje. Se predrami po 15 minutah in če me ni zraven (kar ni velikokrat ker zdaj sem se že naučila user posted image ) se popolnoma zbudi in potem spet nazaj uspavat in je mala tečka. Če pa sem zraven, jo obrnem na bok in ona že lepo odpre usta (ker ve kaj sledi) in dobi mojo joško in je mir user posted image Pa še jaz se zraven spočijem...včasih berem, včasih spim, včasih samo počivam. Mi zaenkrat ustreza. Si mislim, kdaj pa jo bom mučkala če ne zdaj user posted image user posted image

Ninice mi tudi nimamo...oziroma smo dobili v dar nekaj podobnega, kar ima pritrjene listke ob robovih in je namen tega, da otrok mučka te listke in si razvija motorične sposobnosti. Drugače pa za uspanaje nima ninice. Naša ima za uspavanje dudo in mamo ali atija. Drugače čez dan tudi dude nima.

Glede reakcije na cepljenje ...naša načeloma ni imela nobene reakcije...ima na pa mestu vboda na nogici še vedno manjšo bulico v notranjosti...a katera ve, kaj bi to bilo/pomenilo? Je lahko kaj narobe? Smo hladili mesto vboda dva dni z mokro krpo. A je možno da je to še kakšna notranja oteklina ali kaj?

Za gosto hrano se mi zdi da že kaže zanimanje...vedno zelo pozorno spremlja kaj se dogaja za mizo in kaj jemo...ampak glede na to, da je bila rojena en mesec prezgodaj (tako jo obravnavajo tudi v posvetovalnici) bom jaz še malo počakala. Čez 10 dni imamo ponovno posvetovalnico in se bomo takrat pogovorili o uvajanju. Mislim da bo do takrat še zdržala user posted image Se mi pa drugače z uvajanjem nikamor ne mudi...bom kar se da počasi in postopno...da se tudi njen želodček privadi na nove sestavine in strukture.

Michelle, sem za kar se seznama tiče...naša je imela pred dvemi tedni 6300g in 63cm ...lahko bi zraven dodali tudi mere ob rojstvu da vidimo napredek... naša je imela 3150g in 50cm.

No, zdaj pa grem počasi vodoravno. Lahko noč. user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Marčevke 2013
9.7.2013 8:48:44   
abc123
Dobro jutro,

mi tudi nismo imeli reakcje na cepljenje.

Ninica -razmišljam da bi jo kupila, tako malo za foro, ker ima vedno plenco in z njo zaspi, ninico pa lahko na vogalih še mal grize... je pa res, da je plenica bolj praktična in nadomestljiva.

GH - verjetno bomo začeli okoli 4,5 meseca. Mal se mi "mudi" zaradi refluksa, ker res upam, da bo stanje potem boljše. Bomo pa verjetno začeli z gostim mlekom (že zdaj ga gostim z riževimi kosmiči, potem bi ga pa toliko zgostila, da bo za žlico), nato mlečne kašice, pol pa počasi zelenjavo... Baje so sedaj smernice popolnoma drugačne kot pred 4 letiuser posted image

Spanje: na rokah noče, mora biti na boku s pleničko v roki oz. čez glavo. Zadnje čase malo bolj težko zaspi. Ima pa dudo za uspavanje, drugače je nima. Ponoči jo zadaj še vedno založim, če se obrne na hrbet začne krilit z rokami in ne more spati, pa še zaradi refluksa je bolje na boku.

Senait - upam, da bo z Urbanom čimprej bolje. Tudi mi smo imeli take težave, baje da je refluks pogosto lahku tudi znak za alergijo, lahko pa tudi ne. Mi smo tudi sumili na alegijo na kravje mleko, pa se je stanje potem popravilo in nam je ostal le še refluks, ki se je pa od takrat občutno izboljšal. No obilno polivanje še ostaja, vendar teža napreduje in tudi joka ni več. Spanje je podnevi še precej nemirno, vmes se zbuja, zvija, potem jo dvignem, običajno takrat podre kupček ali pa celo obilno polije in je bolje. Je pa naporno za starše, nenehen boj z jokom, polivanjem, hranjenjem - začaran krog. Zdrži, saj se bo izboljšalo.

Seznam - sem za, če se katera javi in ga naredi. jaz ga ne znam. Je fajn nekam pogledat kolk je kateri star in kaj že dela, ker med nekaterimi je več kot mesec razlike. Naša pri 3,5 meseca - 6600g in 64cm.

Zdej je zaspala pa hitro kaj postorituser posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Marčevke 2013
9.7.2013 10:03:34   
izalina
Ojla,

no pa je konec katastrofalnega tedna. Nov teden se je začel bolje...upam, da tako tudi ostane. Kot kaže je imel prejšnji teden poskok v rasti, 3 dni je jedel čez dan na 1,5 ure, ponoči pa na 2-3 ure. Jaz sem bila v soboto tako boga, da adijo pamet. Sem mislila kako si bom odpočila, ker je starejša šla na počitnice k starim staršem. No pa je počitek splaval po vodi.

Spanje - tudi naš zelo težko zaspi. On bi najraje spal na joški....samo to se ne grem, ker sem potem 24ur na dan duda. Potem se tudi ponoči zbuja non stop in malo pocuza in zaspi. Tako da se sedaj trudim, da ga zvečer lepo uspava in tudi potem ponoči bolj mirno spi. Mu je pa noro vroče user posted image .

GH - tudi jaz ga ne mislim forsirat. Poskusila bom pa že pri 4m, da spozna čim več okusov in šele potem bom nadomeščala obroke. Naš se kar razjezi, ko nas gleda, kako dajemo žlice v usta...je prav smešen ko krili z rokami in se jezi ter odpira usteca. Te smernice za uvajanje GH pa neprestano spreminjajo....pri hčerki, ki se je rodila maja 2010 mi je patronažna na prvih obiskih razložila nekaj, čez 4 mesece, ko pa sem zares začela uvajati GH je bilo pa že čisto drugače. user posted image

Refluks - nobeni tega ne zavidam, ker ga je imela hčerka. Meni je pedatrinja svetovala, da ji lahko po dopolnjenem 3m, 15 minut pred hranjenjem dam 1-2 žlički riževih kosmičev (na vodi ali z mojim mlekom), takih bolj gostih. To je pri nas zelo pomagalo. To da sem ji pa v flaško z AM dajala riževe kosmiče pa ni kaj dosti pomagalo. Refluks je pa popolnoma izvenel šele tam nekje okrog 10 meseca.

Ninica - jo imam namen kupit oz. razmišljam kaj sploh točno bi. Ful stiska pleničko, vendar če mu dam novo pleničko mu ni všeč. Mora biti ena prav posebna user posted image ....imam te navadne tosamine tetra plenice in dve pisani iz Mothercare....in samo ti dve pisani sta dobri, ki sta bolj mehki. Zbirčnež mali. Sepa z njo pokrije čez glavo, pa stiskajo, pa držijo z eno rokico....vsakič je drugje ko ga pridem pogledat kako spi. Mi vsi težijo, da ni dobro da ima direkt pred obrazkom pleničko, da se bo zadušil....pa kaj naj če sam tišči vanjo. Mu jo je tašča enkrat umaknila in se je takoj zbudil.

Sonce in zaščita - zjutraj in pozno popoldne pustim, da so nogice na sončku. Obraz mu pa zakrijem s strehico od vozička. Imam tudi tisti senčnik Baby smile, samo ni vreden svojega denarja....ga ne bi še enkrat kupovala. Se ga sploh ne da lepo namestit, ko pa veter piha je pa itak vsepovsod drugje samo tam ne kot bi moral bit.

Igranje - ko je dobre volje se kar zaigra sam v igralnem centru ali na ležalniku. Ko pa ni pri volji in želi biti v naročju, mu je pa vseeno za vse mobile in igrače. Trenutno se najbolj zamoti s svojimi rokicami, jih dvigne, da jih vidi in potem jih kot robot da lepo počasi v usta...je prav smeše, ko še nima teh 'tekočih' gibov. Prijema pa zaenkrat še nič ne, razen če se kaj slučajno zatakne v njegove prstke.

Posvetovalnico imava drugi teden v sredo. Če bo cepljen še ne vem, ker mi še ni uspelo doklicati pediatrinje, da se dogovoriva za pregled krvi. Prejšnjič je bila ena druga.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Marčevke 2013
9.7.2013 12:38:38   
abc123
izalina hvala za idejo, bom jaz tudi poskusila goste kosmiče dat pred hranjenjem. Tudi jaz imam občutek da tole gostenje AM s kosmiči ne pomaga kaj dosti oz, bi moralo bit full gosto pol pa ne teče čez cucelj in noče jest

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Marčevke 2013
9.7.2013 13:50:16   
izalina
Abc123 poskusit ni greh. Za začetek lahko poskusiš tudi s prstom namesto žličke. Pri nas je žličko takoj sprejela. Pa nujno 15 minut prej preden ji daš AM, ker drugače nima učinka. Upam, da bo kaj pomagalo.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Marčevke 2013
10.7.2013 22:00:09   
ana88
Senait in abc123 ...glede refluksa...tudi nas je doletel ...že od rojstva naprej, sploh je to značilno za nedonošenčke oz. prezgodaj rojene otroke, ker jim mišica zapiralka ne deluje in se potem hrana vrača nazaj... no, mi smo pri 6 tednih pristali v bolnici, ker je pri polivanju bila prisotna tudi kri (se je izkazalo da iz mojih bradavic, tako da ni bilo nič hujšega). So pa tam potem uradno potrdili refluks in začeli smo z antirefluksnimi ukrepi. Že v bolnici so ji dvignili ležišče za 45 stopinj in tudi doma smo posteljico dvignili tako. Vedno je bila v dvignjenem položaju - v vozičku, naročju, jajčki tako ali tako. No, razen pri previjanju - čeprav v bolnici so tudi s tem utrujali, ampak doma nisem šla v tak ekstrem. Poudarili so tudi dosledno podiranje kupčka..in to je to. Nam se je stanje popravilo in pri treh mesecih sva spustila posteljico na normalno ravnino in refluksa ni več. Polije včasih ko podre kupček, če se preveč naje.
Sva pa brala tudi o teh riževih kosmičih, ki naj bi zgostili mleko v želodčku in preprečili vračanje v požiralnik. Glede tega so mnenja deljena...predvsem se za to nisva odločila ker lahko zgoščena hrana poškoduje požiralnik in vse vmes (če slučajno to ne pomaga in refluks ostane), v primerjavi z mlekom, ki je gladko in tekoče.
Upam da se vam stanje kmalu izboljša. user posted image

Naša se pa že nekaj dni...mislim da več kot en teden zbuja ponoči user posted image Do včeraj sva prakticirala tako, da je spala v svoji posteljici in ko se je zbudila, sem najprej poskušala jo uspavat nazaj in če sem videla, da ne bo šlo, sem jo vzela k sebi v posteljo in smo spali skupaj do jutra ...ona več ali manj na moji joški...pa me niti ne moti...sem navajena čez dan da tako spiva. No včeraj pa sem jo že v štartu dala spat v najino posteljo ...enkrat se je zbudila vmes, ampak smo se potem hitro potolažili in spali naprej. Čeprav vseeno ni isto ali si sam v postelji ali imaš še to malo štruco zraven...nisem bila najbolj komot. Upam da se bomo navadili ali pa da bo spet kmalu prespala noč in jo bom lahko dala v njeno posteljico in bomo bolj na komot. Koliko kaj vaši spijo? Naša spi od cca 21.00, 21.30 do cca 6.00, 6.30. In pa čez dan se mi zdi da kar veliko spi. Zdrži pokonci kakšno dobro uro, uro pa pol, potem pa si že mane učke in je cela rdeča. Prava zaspanka je. user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Marčevke 2013
11.7.2013 8:21:44   
abc123
Jutro,
naš pa spi v svoji posteljici, včasih zaspi na najini postelji pa jo potem prestaviva, ampak to je redko. Smo se tako navadili in tudi midva bolje spiva. Je pa res da ni dojena in potem ni tistega crkljanja.
Jaz sem mnenja, glede vseh teh stavri od hranje, dojenja, crkljanja, spanja... da naj si vsak starš naredi tako, kot on misli da je najbolje. Tako bo zadovoljen starš in posledično otrok. Kdo te pa v odrasli dobi vpraša, če si spal v svoji postelji, če si se uspaval z dudo ali joško, če si bil v hojici ipd. Na koncu vsi odrastejo pa niso zaradi tega nobene razlike med ljudmi (npr. ta je pa boljši človek, ker je spal v svoji postelji, se dolgo dojil in ni imel dude... ti imaš pa v življenju zato težave ker si imel dudo in flaško ter si bil do 3 leta v plenici...).

Ana88 sajnam se jestanje že kar precej umirilo in popravilo, tako da upam, da se bo z GH še izboljšalo in počasi izzvenelo.

Likat moram pa se mi ne da user posted image No prvzaprav se mi tudi kaj drugega ne da, n samo likat in tko fajn ker mala zdele spi, jaz pa v brezdelju user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Marčevke 2013
11.7.2013 15:14:39   
katniss
Pozdravljene,

nas spi nekje od pol devetih pa do osmih zjutraj, s tem da je nekje okrog pol dveh, petih in pol sestih. Vedno lepo nazaj zaspi oz se niti ne zbudi popolnoma. Cez dan pa spi v kratkih 20 do 30min intervalih z enim dolgim pocitkom nekje med 13h in 15h. Danes in vceraj se je zbudil na sredi tega pocitka, bil cisto zmeden in jokav. Danes mislim, da je nekaj res hudo fejst sanjal, ker sem ga ene pol ure mirila, da je zdaj nazaj zaspal ampak ga imam v nosilki.
Vasi sanjajo kaj? Nas vcasih take face med spanjem dela, da je joj. Drugace pa se tudi jaz z njim dostikrat vlezem in skupaj zaspiva.

Ninice: Imamo ene stiri, smo vse dobili ampak ga ne zanimajo. Ce spi pri meni, se dotika moje srajce ponavadi, to je pa to. Sem mu probala plenicko dat pa ni hotel.

Nic, morem it jest, sem ze lacna ko volk user posted image , pikec veliko spije!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Marčevke 2013
11.7.2013 15:59:56   
Rose Bay
Pozdravljene mamice,

Jaz vas berem že nekaj časa in bi se vam pridružila, če smem. Sicer nisem marčevka ampak februarka, malo sem klepetala pri januarkah med nosečnostjo, večinoma pa samo berem.
Torej naš tamauc se je rodil 12.2. in bo jutri dopolnil 5 mesecev. Čas tako hitro beži, sploh ne vem kdaj je minilo 5m. To je najin prvi otrok in moram reči da se imamo prav fajn. Nismo imeli do sedaj nobenih posebnih problemov pa tudi sicer je priden, nezahteven dojenček.
Večino časa preživiva zunaj na sprehodih, ko pa je slabo vreme sva pa notri in se igrava. Dan mine kot šus user posted image . Spimo kar lepo, zvečer zaspi tam nekje ob 21h 30 in spi do 6h potem se podoji in spi še do 9h. Se je pa začel zdaj tudi ponoči zbujat, včasih rabi dudo včasih joško in potem lepo nazaj zaspi.
Bomo pa počasi začeli z gosto hrano, kaže že precej zanimanja. Včasih, če ga imam v naročju sploh ne morem v miru spiti skodelice čaja, ker kar steguje roke user posted image .
Zdajle spi in upam da zdrži vsaj še 20 min. Notri redkokdaj spi več kot 30min naenkrat, sva se oba razvadla, ker zunaj v vozičku pa lahko spi tudi do 2h.

Grem še kaj postorit in se še oglasim, če me sprejmete

pa pa

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Marčevke 2013
11.7.2013 20:14:27   
ana88
Rose Bay tebe se pa spomnim od original seznama februark, ki je potem propadel. Dobrodošla mad nami! user posted image

abc123 se strinjam, da vsaka mama oz. starš ravna po svojem občutku in po svojih načelih in verjame, da je to za njegovega otročka najboljše - in tudi je. Tukaj na forumu samo izmenjujemo mnenja in izkušnje. Vzgaja pa vsaka svojega otroka iz srca, kakor je za njega najbolj prav. user posted image

Joj, kako imate vse pridne otročke. Naša pa v vozičku zelo težko zdrži. Prej je bila v košari pa sploh ni bila zadovoljna. Zdaj pa sva jo dala v jajčko, da lepo ven vidi in je bolje. Čeprav ko postane zaspana, postane tečka in ji tudi v jajčki ni prav. Najraje je v naročju. Čeprav med vožnjo v avtu pa lepo in hitro zaspi, če je zaspana.

Moram it...se gremo skopat user posted image , jest in počasi spat user posted image .

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Marčevke 2013
12.7.2013 8:53:54   
abc123
ana88 sem vesela tvojega razmišljanja, ampak včasih se kar jezim sama pri sebi ko ena na forumu vpraša za mnenje, pol pa dobi celo goro napotkov kako in kaj je prav, pa da bo razvajen ipd.

Sem ti pa pozabla napisatkoliko spi - zvečer zaspi okoli 20ih, pol se pa običajno med 3 in 5 zbudi ter poje in pol spi do ene 6.30 - 7.00, pol je kakšno uro pa pol budna in zaspi za ene 45min, pol spi okoli 12 - takrat jo skušam čimbolj uspavat da spi vsaj 1,5ure, čeprav se vmes včasih zbudi, pa jo pol če se le da nazaj uspava. Pol pa zaspi še okol 16,17 za ene pol ure. Zadnje dni je dobila tak ritem, da spi 3X na dan, prej je bla pa po uro in pol budna in zadremala za 20-30 min.

Dons je pa tavelka zadnji dan v vrtcu, pol bo pa celo poletje doma - to bo žurka, sploh zdaj, ko je v fazi trmeuser posted image

No zdej je zaspala, jest pa hitro jest in kaj postorit.

Lep dan in vikend.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Marčevke 2013
12.7.2013 14:41:56   
Mamaja
Hello!

se še jaz malo javim... Zadnje dni ni bilo časa, ker me je tašča tako zasula z zelenjavo in češnjami, da ni bilo druge, kot da se lotim delat ozimnico. In šele včeraj zvečer mi je uspelo vse sprocesirat (vložit/zamrznit/predelat v marmelado..). Posledično nisem imela čisto nič časa zase in sem zmatrana kot pes. Še dobro, da je danes petek in bom za vikend lahko dobila nov kup zelenjave user posted image . Mislim, da se bom uprla, ker takega tempa, kot je bil ta teden, preprosto ne zmorem. In ko sem tašči zadnjič rekla, da je vsega preveč in da ne bom mogla vsega predelat, mi je samo rekla, da bom pa ja že, saj sem doma. Sem bila tako besna, da sem se raje nazaj držala, da ji ne bi kaj res grdega povedala, če bi usta odprla...

pri zaščiti pred soncem nisem mislila cele pokrivat, tudi jaz nimam nič proti temu, če jo kak žarek poboža. Gre bolj zato, da ji ne sveti v glavo, ko je sonce za mojim hrbtom in sveti v voziček. Tisto jo pa moti in tudi za učke ni dobro.

Glede ninice in uspavanja: naša sicer ne potrebuje kakega posebnega uspavanja, le ko začne sitno jokat (zelo značilnen jok, ne moreš zgrešit), ji daš dudo, ponudiš prst, ki ga stisne z eno roko, z drugo poišče nekaj cunajstega (enkrat je kar nogavičko k sebi stistnila) in mrkne. Vse skupaj traja manj kot minuto. Ampak brez cunjice gre težje.

Spanje: naša spi v enem kosu od 22h do 6h, nato jo podojim in spi še do 8h, 8.30. Čez dan je pa več budna oz. je odvisno od aktivnosti. če je veliko na trebuhu in se trudi prevračat ,se hitreje utrudi in več spi. So pa tudi dnevi, ko ji čez dan zadošča nekajkrat po pol ure. Katniss tudi Iva sanja. Včasih ima zelo velik nasmešek in takrat se ji ziher prikazuje velika joška, polna mleka :).

Rose Bay dobrodošla med nami! Saj nisi edina februarčica v našem čveku, tako da je čisto fino, če si z nami. Več nas je, bolj je zanimivo :)

A imajo vaši mladički kaj radi glasbo? Moja je prejšnji teden začela kazat zanimanje za pesmice oz. se odzivat nanje. Ena žaba, ki igra melodijo, jo po novem lepo pomiri, če se razburi pri igri. Pa zelo ji je všeč, če ji prepevam. Bo treba malo obnovit znanje otroških pesmic, se mi zdi, da je marsikaj ušlo iz glave... So ji pa zaenkrat otroške in ljudske bolj všeč kot kaj bolj modernega ali udarnega :).

Uživajte! Grem malo na kavč, dokler dete spi...

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Marčevke 2013
12.7.2013 16:04:56   
Rose Bay
Ojla

Lepo da me sprejmete, punce user posted image

ana88 jaz se tebe tudi spomnim. Škoda da ravno februarski forum ni zaživel.

Mamaja, vem da nisem edina februarčica pa tudi ostale ste samo kakšen mesec mlajše.Tako da sem rekla, da kar sem pišem, ker ste ful simpatične in vas rada berem.

Glasba, pesmice- naš dojenček ima zelo rad glasbo, sploh pesmice, ki mu jih pojem že od začetka. Najraje ima ravno tisto, ki sem mu jo prvo in največ pela. Prav razjasni se mu obraz, ko jo sliši. Pojem mu največ take otroške- metuljček cekinček, čuk se je oženil, enkrat je bil en majhen škrat, huda mravljica itd. Pa zraven še kakšne glasove spuščam, poudarjam črke in podobno. Drugače pa mu zavrtim tudi kakšno sproščujočo glasbo, kot naprimer zdajle, ko spi. Ker če je popolna tišina v hiši, ga vsak manjši hrup zmoti.

Mamaja sočustvujem s tabo in te čisto razumem. Jaz imam tudi preobilico pridelka za zamrznit, predelat in premalo časa, samo s to razliko da sem si to sama naložila user posted image . Ampak jaz vem da mi vse ne bo uspelo naredit in se ne sekiram.

voziček- naš je pa na srečo že od vsega začetka rad notri in tudi vedno zaspi. Preden zaspi pa zelo rad opazuje okolico. Recimo. če sva v gozdu mu odprem košaro, da gleda v krošnje dreves. Pa to tako uživa, da kar vriska in krili z rokami.

sonce, pokrivanje- jaz ga z nobeno kremo ne mažem, namerno ga tudi ne izpostavljam, če ga sonček oplazi ga samo za kratek čas. V največji vročini nisva zunaj. Ko bomo pa na dopustu, bomo pa tako ali tako v senci.

uf, mali spi že eno uro. Priden.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Marčevke 2013
12.7.2013 16:52:26   
katniss
Pozdravljene!

Rose Bay: dobrodosla! Mi je zelo vsec tvoja prikazna slika, Amelie je moj najljubsi filmuser posted image . Sicer sem pa tudi jaz 'priseljenka'. Nas fantic bi moral biti aprilcek ampak sem rodila sredi marca. Tudi jaz mu zadnji teden pojem pesmice, Enkrat je bil en skrat ga vedno nasmeji. Sem mu pela Kekcevo pesem ene dva dni nazaj, je kr grulil od veselja.

Mamaja:Ti kr zavidam tole 'domaco' ozimnico. Jaz zdaj cakam robide ampak jih bom verjetno kar vse tako pomlatila. Midva si edino sama delava omako za testenine ampak se to s paradiznikom iz trznice. Najin vrticek ni dovolj velik za kaj vec kot pa kaksno solato, tasca pa tudi ni ravno navdusena nad pridelovanjem zelenjave. V nasprotju s tem pa ima moja mama vedno polno klet raznih marmelad, sokov ipd. Malce pogresam to...
Ti zelim vso sreco pri tem vlaganju!
Mene pa tudi pogreje, ce kdo rece 'ja, saj si doma!'. Se posebej tukaj, ko vecina zensk gre nazaj delat po treh mescih (jaz si tega zdaj res ne znam predstavljat..). Zdaj ze lahko vec naredim po hisi ampak se vedno raje svojo pozornost posvetim Alekseju, ko je buden. Ostalo bo ze pocakalo.
Tako da kapo dol, da si toliko postorila!
Aja glede te zascite pred soncem delam jaz isto kot ti, imam sreco, da se ni zgruntal, da plenicko lahko tudi dol potegne. Ima v vozicku ob straneh nastavljene take mini pikapolonice, ki ropotajo in ga to zamoti. Mogoce to probaj, da preusmeris njeno pozornost?
Jaz ga tudi ne izpostavljam ampak ce ima kdaj nogice malce zunaj, se tudi ne sekiram kaj dosti. Glavno da ima glavico in oci obvarovane.

abc123: Jaz pa pravim: sto ljudi, sto cudi. Na koncu moras pa vedno itak videt kaj tebi in tvojemu otrocku pase in tako delat. Glede na to, da imas ze eno puncko v vrtcu, mislim, da sama dobro ves, da delas dobro user posted image . Ti pa zelim veliko potrpljenja to poletje!
Ravno sem iz obiska od kolegice, ki ima stiriletnico doma... Adijo zivci, jaz se ze zdaj krizam (pa nisem verna)user posted image . Koliko imajo tile otroci energije!

Spanje: Sem se prejsnjic 'hvalila' kako v kosu 5 do 6 ur spi? Hja.. nic vec. Cez dan dobesedno nima casa, da bi pil. Po petih minutah je on 'gotov', nakar me gleda v oci, se smeji in zraven oblizuje mojo josko.. Halo?user posted image . Ponoci pa si je zdaj izbral takle ritem: polnoc, ob treh in ob sestih.. Takrat pa tako hitro in fejst pije, da deset minut skorajda ne diha zraven!
Sem prebirala o tem in je baje to del razvojne faze v kateri je oziroma se bliza. Cez dan ga stvari preprosto prevec zanimajo, ponoci pa je lepo mirno in temno, nic ga ne 'moti' in lahko nemoteno pije.
Morem cez dan tudi najt nekaj taksnega, ceprav ni vedno enostavno, ker ga trenutno jaz najbolj 'motim', bi se on z mano rad pogovarjal, hecko mali. No bomo ze, ni porevelike sile. Vsaj uspavat ga ni treba vedno ampak kr sam zakinka nazaj oziroma kr v spanju pije. Zdaj je omagal v nosiliki, upam da bo se kaksno urco dremal.

Lasje pri dojenckih:
Kako so kaj vasi? Imajo dosti lask? So jim od rojstva kaj izpadli?
Nas ima tak hecno, zadaj ogromno las, na straneh skorajda nic in po vrhu kar nekaj. Barva je pa taksna rdece rjava, bo bolj po nizozemski strani druzine zgledauser posted image .

Oblacila: Kako ve nabavljate vecja oblacila? Jaz sem sla zdaj na razprodaje in nakupila nekaj stvari v st. 74. Trenutno mu je prav vecina 62, nekaj 68, nekaj se pa vedno 56. Smo pri bolj suhcenih in drobnih (kar je blazno hecno, glede na to, da imava oba z mozem kaksno kg prevec kot premalo..hja bo treba zacet delat na tem.. pred nosecnostjo sem bila kr uspesna z izgubljanjem kg) in je vcasih prav smesno, ko mu je kak bodi v dolzino prav, po sirini pa plava noter. Hlace pa morajo itak vse imet vrvico,ker guma ni dovolj..

Takole, zdaj grem pa eno nadaljevanko pogledat, pol pa bo treba verjetno ze it malo v kuhinjo pogledat kaj bomo za vecerjo jedli. Danes sva bila na obisku, mu je bilo zelo zanimivo, se posebej ko smo sli v mesto na pijaco. Se je radovedno razgledoval naokoli s takim resnim pogledom na obrazu hihi.

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Marčevke 2013
14.7.2013 21:44:50   
ana88
Hei punce!

No danes pa je naša punči izpustila predvečerni spanec, ki ponavadi traja od 18ih do 19ih in je bila revica že tako utrujena, da so ji med hranjenjem kar oči skupaj lezle...smo se prej zrihtali in je šla spat eno uro prej...ob 20.30. Upam da bo zdaj spala do 6.30 kot ponavadi.
Ja, zdaj torej spimo skupaj v isti postelji...sem se navadila...se obrnem na bok kot sem se prej in zaspim komot. Se sicer zbudim, če se kaj premetava, ampak to sem se prej tudi. Zadnji dve noči tudi dete boljše spi. Če bo šlo še naprej tako jo bom najbrž spet prestavila v njeno posteljo...potem pa počasi v njeno sobo. Bomo videli kako nam bo vsem odgovarjalo.

Pesmice ...ko jo dam v ležalnik in prižgem neko gosenico, ki igra, začne vriskat in brcat in gleda tisto čudo in se mu reži...nasmešek do ušes mi pokloni tudi ko ji zapojem Ježek teka teka in pa ko ji začnem pripovedovati Mačka Murija. To je zdaj najbolj aktualno. Pred kakšnim tednom je bila vesela tudi pesmice Biba leze, biba gre...ampak se je zgleda naveličala user posted image ...nasplošno pa ima zelo rada tudi druge pesmice. Lisička je prav zvita zver, Prišel je ciganček, Veverica, veverica itd.

Laski ...naša se je rodila s temno rjavimi, zdaj pa ima svetlo rjave...rastejo počasi...nima neke čupe...ima pa po vsej glavi enakomerno dolžino.

Oblačila ...najbolj komot je v 68...62 še navlečemo gor, 56 pa že dolgo ne več...sicer je tudi od modela odvisno...ampak smo bolj pri 68. Za naprej večje številke še nisem nič kupovala...sem zdaj nakupila nekaj 68, ker smo ravno prešaltali ...oz. nekaj sem prek spleta naročala 68 št. in sem vzela še nekaj stvari 74. Ampak to zato, da ne plačujem dvojne poštnine.

Je pa naša punči že kar orng baba user posted image ...je bila zelo dolgo suha in drobna. Veliko bolj od 20 dni mlajšega bratranca...zdaj pa je nadoknadila. Ima kar lepo zalite rokice in nogice...se vidi da je starejša od njega..pa čeprav samo 20 dni user posted image Se pa ta fantič že obrača s hrbta na trebuh user posted image čeprav glavice pa ne drži še čisto pokonci user posted image ...medtem ko naša že zelo dolgo drži glavo in lepo sedi ob opori...obračanje pa ji ne gre...niti s trebuščka na hrbet ne najbolj. Je bolj mislec. user posted image

No, javite se kaj punce. Nas je fajn brat! user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Marčevke 2013
15.7.2013 8:58:33   
Rose Bay
Ojla

Tamali spi tako da imam malo časa zase. Sem mislila nazaj it spat pa sem mogla perilo obesit in sem se čist predramila. Itak.

Katniss hvala za dobrodošlico, ja amelie je tudi meni eden najljubših filmov. Si ga pogledam enkrat na leto, tko za dušo. Zgleda da je res razvojna faza to, ko si napisala kako se doji čez dan. Naš je bil/ je še v tej fazi kakšen mesec nazaj. Jaz čez dan rajši dojim v spalnici, kjer je mirno, čeprav tudi tam najde stvari, ki ga zmotijo. Recimo psička pricaplja v spalnico pogledat in se ful sliši ta njen cop, cop, cop. Tamal se takoj obrne in gleda kdo je zdaj to user posted image . Pa recimo zadnjič se je zagledal v bunko na stranici postelje (ne vem zakaj je bila tako zanimiva) in se je začel smejat z dojko v ustih , pri straneh mu je pa mleko ven teklo user posted image .

Laski - od začetka je imel rjave laske zdaj so pa svetlejši, je pa plešat zadaj, ker skoz na hrbtu spi.

Mi nosimo 68 oblačilca, št. 62 sem zdaj dokončno izločila, kakšen kos mu je bil še prav zdaj pa tudi to ne več.

ana88- naš se tudi še ne obrača s hrbta na trebuh. Pride na bok, pa z nogami se že obrne, samo v ramenih mu ne gre, se rajši nazaj na hrbet prevali. Najraje noge v luft moli in se jih dotika z rokami. Zadnjič je bila patronažna pri meni in je gledala kako se obrača in je rekla da bo kmalu na trebuhu. Je pa fino da ga malo vzpodbujaš. Jaz tko delam, da če je na boku mu malo pomagam, ampak res čist malo in počasi, da sam ugotovi kaj mora narediti. Pa igračke razporedim levo, desno od njega, da jih skuša doseči.

nič, grem si še zajtrk narediti preden se zbudi







(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Marčevke 2013
15.7.2013 11:38:12   
izalina
Hej,

no pa se je malo razživelo na temle našem forumu user posted image . Rose Bay dobrodošla!

Je še katere mogoče ugotovila, da se je življenje zadnje čase malo umirilo. Sva se ravno včeraj z mojim pogovarjala, kako je zadnji teden bolje...nisva pa mogla ugotovit ali je to zato, ker sva se midva privadila na spremenjen tempo ali se je Svit privadil na naš svet. Zvečer ga brez težav zvečer uspavam in zaspi med 20h in 20.30. In lahko v miru še postoriva kaj in pospraviva stanovanje. Tudi na izlet gremo brez težav. Včeraj smo šli v ZOO park pri Horjulu in je bilo prav super. Starejša je opazovala živali, mali pa listke na drevesih user posted image .

Laski - ima jih po celi glavi že od rojstva. Dolžina, gostota in barva se od rojstva ni kaj dosti spremenila.

Obračanje - obrne se s hrbta na bok in potem obrne samo nogice, ramen pa ne oz. če mu slučajno to uspe, pa ne more potegnit rokic izpod trupa. Igračke samo opazuje, jih ne prijema. Najraje se igra z rokicami. Pa iz trebuha na hrbet se mu tudi že uspe obrnit, vendar ne vedno ko bi on želel....kdaj je glava še pretežka user posted image

Midva greva pa danes popoldne prvič na telovadbo. Ima v našem kraju ena privat in sva že s starejšo hčerko hodile in mi je bilo super. Mi je pa všeč, da je nevrofizioterapevtka in ve kaj dela.

Oblačila - jah 62 znajo biti že malo tesna, tako da 68. Je pa odvisno od modela....nekatere so pa tudi že 68 premajhna. Za jesen/zimo moram pa še preverit kaj sem dobila in bom potem dokupila. Bodije sem se odločila, da mu bom kupila kar tiste Clarove iz bambusa...sicer so dragi ko hudič, samo so top. Pa tudi fini so, ker so nekoliko elastični in mu lahko kupim večjo št. Bundico in kombinezonček imam še od hčerke, sta v nevtralnih barvah in bosta ok tudi za malega. Pri starejši hčerki bo jesenska/zimska kolekcija večji strošek. Njej pa kar prek spleta naročim.

No jaz zgoraj pišem, da še ne prijema....ga zdajle pogledam v igralni center, ker spušča čudne zvoke....V roki ima nogo od ene živalice, ki visi na loku in se jezi, ker jo ne more dat v usta. Jo tako vleče, da jo bo še odtrgal user posted image .

Pesmice - najraje ima Biba leze, biba gre. pa razne bibarije so mu ful všeč. mu pa pojem vse, kar mi pride tisti trenutek na pamet user posted image

Mamaja - jaz se ji pa kar uprem, ko mi pripravi ogromno stvari. Povem ji jasno, da nimam časa in bom vzela toliko kot rabim za sproti. Sicer sem ravno v nedeljo zvečer na pari skuhala korenček, ga spasirala in dal v zmrzovalnik. Toliko, da bo za začetek, sem ga kar v tiste modelčke za led dala. Mi ga je pa moja mami lepo oprala, tako da sem ga samo narezala user posted image . Marmelado pa kuha mami, jaz sem ji pa ribez nabrala, ko je mali lepo spal v senčki. Mi je super, ker da zelo malo sladkorja. Borovnice in ribez sem pa dala v lončke po 20g in v skrinjo, da bo za pozimi za malico, da ne bo samo banana in jabolko.

Voziček - cel đumbus je s tem voičkom trenutno. Uporabljamo vse, košaro in šp. del. Odvisno kakšnega razpoloženja je mali, ko gremo na sprehod. Če je utrujen ga dam v košaro, ker v šp. delu nikakor ne more zaspati.

Dojenje - ah pri nas je joška najpomembnejša stvar. Lahko ropotaš zraven kolikor hočeš, ko on ziza on ziza. Ko je joška blizu pozabi na vse okrog sebe, pa če je lačen ali ne. user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Marčevke 2013
15.7.2013 12:19:06   
abc123
Hojla,

vidim, da se vaši že full obračajo. Naša se še ne, se je samo ene parkrat s hrbta na bok in to je to. Prijema če ji dam v vroko in če je pri volji. Se pa tako slini in drgne po dlesni kot da bo zobe user posted image dobila

Izalina kakšen je ta ZOO park pri Horjulu?

Lase ima take kot ob rojstvu, ji pa na sredi glave pokonci štrlijo in me prav žgečka, ko jo nosim v naročju.

Oblačila imamo 68 oz. 74 odvisno od modela. Ji je pa zelo pomembno, da so ji v pasu zelo široke in na komot, ker mi potem tudi manj poliva.

Jaz pa nobene ozimnice ne pripravljam, jemo kar sproti z vrta, sadje ima pa tast tudi tako razporejeno, da postopoma zori in je ves čas kaj.

Tavelika ima pa od danes naprej počitnice in bo 5 tednov doma - to bo noro. user posted image Je pa nekaj smrkava od včeraj. Upam, da ostane samo pri prehladu, čeprav ima kar obilen zelen smrkelj.

Zdej je tamala končno zaspala in upam da spi vsaj eno uro, jest grem pa juho skuhat, pol pa še pečen krompir in zrezke, ko mož pride.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Marčevke 2013
15.7.2013 14:34:21   
izalina
Abc123 to je ZOO park Rožman na Vrzdecu pri Horjulu. Park je dokaj majhen, ampak na robu gozda in je senca. Mi smo se včeraj prav lepo ohladili. Na žalost pa nimajo nobenih igral ali kakšnega bara. Imajo pa klopce, kjer lahko pomalicaš kar prineseš sabo. Od živali imajo pa: labode, srne, emu, medveda, divji prašič, kamela, kozorog, rakun, pav, koze, kokoši, peteline, papige, morske prašičke. Dve uri je čez glavo dovolj.

Jaz tudi razmišljam, da bi vzela tavečjo iz vrtca, ker vsako jutro joka in noče v sobo. So združeni in so v eni drugi sobi, ki jo že od štarta ne mara. Se morava danes z mojim pogovorit kaj narest. Če bi bili v njihovi sobi sploh ni problema, drugje je pa kriza. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?